Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 25, 2016

Mai aveti 5 zile pentru a decide baza de calcul in vederea recalcularii pensiei militare

68 comments
Peste 41 000 de pensionari MApN au depus cererea cu optiunea pentru cele 6 luni din ultimii cinci ani de activitate.


MODEL – 
CERERE
pentru alegerea perioadei de 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în vederea recalculării/actualizării pensiei militare de stat
Se trimite pe adresa Casei de Pensii Sectoriale de la care primiti pensia militara.


 Către ......................................................................

Subsemnatul(a) (gradul, numele şi prenumele) ….............................................................,
având codul numeric personal ......................... domiciliat(ă) în localitatea ........................., str. ......................... nr. .........., bl. .........., sc. .........., et. ..........., ap. .........., judeţul ..................,
posesor/posesoare al(a) actului de identitate seria ....... nr. ..................., eliberat de ........................ la data de ...................., născut(ă) la data de ............... în localitatea/judeţul ................................., fiul (fiica) lui .......................... şi al(a) ............................., dosar pensie ………., aleg următoarea perioadă de 6 luni consecutive ........................... (luna/an)- .............................. (luna/an) din ultimii 5 ani de activitate pentru recalcularea/actualizarea pensiei militare.
Am fost trecut în rezervă/retragere de la U.M…………………………./ am încetat
raporturile de serviciu de la Unitatea……………………..
*Am calitatea de (urmaș, tutore, curator, mandatar) al/pentru ………………………………...
CNP ………………………………..
 Data ..................            Semnătura ........................
*Se completează doar în cazul beneficiarilor pensiilor de urmaş.




Situatia cu numarul cererilor pentru recalculare, numarul Fiselor depuse cu conditiile de munca si numarul cererilor de restituire a unor diferente:
https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/situatie%20cereri%20CPS.pdf

68 de comentarii:

brenda spunea...

dle H vedti ,sant pe urmele dvs..., am o rugaminte ,eu am trimids deja la casa de pensii a MAI cererea de actualizare\recalculare ,dar nu pe formular asa cum il aratsati aci ,ci o cerere respectand toate elenmentele din formular , absolut toate , dar undeva am strecurat ca am ales acele luni insirandu-le , ,apoi in paranteza am zis llin NECUNOSTIINTA DE CAUZA- ,>PAI asa este eu intamplator mai am o idee care au fost cele mai bune luni , nu pentruca mi-au dat ei sa aleg , mai ales caintretinatorul s-a pensionat in 1987, algand 5 ani di 10 , deci ei aveau iin memoriul personal anii favorabili ,,,ce paARERE AVETI , ...SI NU VA MAI INTREB

Unknown spunea...

Sfatul meu este ca pilotii militari sa nu faca aceasta cerere!

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Si atunci, potrivit Decretului 214/1977,aplicabil pâna martie 2001, cei cinci ani consecutivi din ultimii 10 se alegeau de pensionar, dar cei de la financiar, cei care faceau dosarul de pensie, stabileau, de fapt, cei mai avantajosi ani.
Este adevarat ca aceste date exista si acum la Casele de Pensii Sectoriale si ar fi putut fi folosite si acum pentru orientarea pensionarilor in alegeri.
Iata cât de "elegant" a rezolvat Decretul 214/1977 problema recalcularii pensiilor in plata:

Art. 73
Pensiile stabilite pina la data prezentului decret se mentin, in continuare, atit timp cit sint indeplinite conditiile in baza carora au fost acordate.

brenda spunea...

MULTUMESC.sa vedem ce se va mai intampla ,ca astia sant in stare sa schimbe pe neasteptate tot , asa ca sa fimsanatosi

brenda spunea...

dexu dle KIS ,cumeste , mai se face ceva pana la sfarsitul lunii astia cu acea neghioaba ordonanta sau rsamane totul in ceata asa cum sant multe in tara asta

avianyc spunea...

M-am saturat. Si după cum zise el novicele presedinte FRF, ”precum futbolul asa si țara” regula urmeaza a se aplica peste tot,evident pe unde inca nu s-a aplicat.
Curios daca după 30.06.2016 nu mai apare pe aici vreun gura casca cu intrebari de genul cum sa aleaga cele sase luni !!!!
Și uite asa ,învirtita/batuta pi loc ca la noi cu mici si bere si festivaluri cu cele mai mari relizari ale neamului de după 90 incoace precum ,cel mai lung cîrnaț, cel mai mare gulaș, cea mai mare salata,cea mai mare si lunga placinta,cea mai mare pizza,si sa mai vedem pe unde se mai pot ceva pensii speciale daca cumva nu ies votantii dapă ce in urma repercusiunilor stiintei asupra votului dublu nu mai pot vota cei din cimitire.
Si uite asa măi oameni buni nici că ”ai nostri” avura timp a baga de seama ca după ce, cei carora le daduram pe nimic cîte ceva din agoniseala noastra facura precum tiganul la mal, o luara la goana din hotio-uniune tocmai ca sa nu mai contribuie ,ca vezi de. nu mai era ceva însemnat de înhatat.
Si acum vorba ceea ,ma proștilor, descurcati-vă.
Bine mă,sa folositi sanatosi ce va dadura unii fruntasi de pe aici pe de-a moaca! Cel putin sa ne tineti mîncatorii de seminte si ștergatorii de........parbrize pe la voi ca daca îi dati inapoi ne acuza de genocid.
Punct si de la capăt! Dar pe unde o mai fi pe aici capătul? Mai stie cineva cumva?? Sau l-am pierdut pe termen lung?

avianyc spunea...

@ Brenda
Nu-i mai scrie lui Kis cu piciorele ca nu-i pica bine .

brenda spunea...

da asa e , nu sant atenta si scriu anapoda , scuze dle ISS

Unknown spunea...

Cinci zile,dupa care se vor emite DECIZII cu pensii recalculate,indexate, actualizate,la 01.01.2016,conform capricioasei neaprobate de parlament OUG 57/2015 si care taie pensiile celor care au purtat cu cinste si onoare haina militara,fie ei militari,politisti,aviatori,marinari,graniceri etc.Totusi,eu sunt pesimist in ceea ce priveste emiterea multor decizii de pensii anul acesta.Trebuie vazut daca acest guvern a alocat fonduri pt.plata acestor pensii pt.anul in curs.Sunt sigur ca cei ce au trimis cereri inca din ianuarie pensiile lor cred,ca sunt deja calculate si iar cred ca se asteapta OK celor care conduc destinele tarii si implicit pe ale noastre.Am observat,d-le H.din materialul de mai sus,faptul ca,au depus pana la aceasta data cereri de rec.un nr.de 41.000,asta reprezentand un procent de..%.Ceilalti probabil ca ori sunt multumiti cu cele ultime 6 luni,ori nu sunt de acord cu Oug,ori inca n-au auzit de ord.Totusi,mie m i se pare un nr.cam mare a celor care nu au depus aceasta cerere, si bine au facut.Acum,ramane de vazut daca Oug va ramane in aceasta forma,ramane cum a votat Senatul sau i se va aduce modificarile normale,legale.Vom trai si vom vedea!

Unknown spunea...

@brenda [19.00]("d sau s")- exu,n-am inteles bine la ce te referi,doar deduc,este OK ,chiar fenomenal pentra un sex...agenar. Pana la sfarsitul lu(m)ii asteia sigur se va intampla ceva cu OUG 57.OUG 57 are 45 de articole si se refera la intregul personal platit din fondurile publice ,plus alte reglementari fiscale. Pe noi ne intereseaza doar articolul 40,cap4,5,6 ...da trebuie sa retii urmatoarele:"Art. 45. — Prevederile art. 16, art. 17, art. 22 pct. 7 şi art. 40 se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016.".De bine, de rau , noi o sa ne descurcam ,onorabil, cu pensiile in plata, greu va veni statului cand va trebui sa plateasca din urma multe milioane,care ne vor prinde bine la batranetile noastre, oricum noi nu am fi reusit sa economisim atata.
Rabdare, cum am rabdat de 26 de ani incoace, cand din zi in zi aflam vesti tot mai proaste.
Sanatate si ganduri bune, in rest sa-i manance temnitza si spitalul de urgenta pe toti cei ce ne chinuie si ne vor raul(ar fi spus Cornelius-unde o fi disparut, caci mi-e dor de blagloslovelile lui)

Unknown spunea...

SEMNAL DE ALARMA
Ar trebui sa ne ingrijoreze serios graba cu care PARLAMNEHOTII impreuna cu trepadusii ce-i slujesc si-au acordat drepturi salariale si pensii "umflate artificial" , de pana la 300%. Asta da un semnal ca urmeaza ceva urat, 'vasul " se scufunda iar ei au furat toate barcile de salvare si s-au urcat in ele ,departandu-se de vasul in "agonie".
Mass media , le cam "canta in struna" si anunta prin invitati ,fosti demnitari si prim ministri pe care tara ii uraste pentru gafele pe care le-au facut, practic niste nesimtiti care vin sa ne anunte APOCALIPSA cu ranjetul lor de hiene adevarate.
Ce-i mai rau este ca "boborul' tace si rabda sperand ca un MESIA sa-l salveze.

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Potrivit M25 mai trebuie sa treaca 1 an si 3-4 luni pâna cand Casele vor emite decizii de recalculare pentru cei care n-au depus cereri. Cei care au depus cereri au ars deja primele etape ale procedurii.
Oricum, si recalcularea va avea 2 note de calcul:
1. Conform OUG 57
2. Conform legii de adoptare a ordonantei.

Unknown spunea...

Chiar,d-le H,ce se intampla cu acest om?O fi patit ceva?Cunoasteti ceva?Are un suflet bun,curat!Iti dai seama daca cinva are sufletul bun si dupa cum srie,cine cunoaste!

Unknown spunea...

Da,asa este!M-am referit deja,care o fi fost motivul lor de nu inca au depus aceste cereri.

avianyc spunea...

Penibil moment pe Romania Tv intr-o emisiune care il avea ca invitat printre altii si pe dl lider sindicalist militar.
Se lovea din toate partile cu inversunare proletraă in guvern ,presedinte si numirile facute în ultimul timp etc (programul zilnic cu abonatii) apoi aceeasi tema dar analizînd din perspectiva beneficiilor d-nei L.S. in urma numirii de catre presedinte ca jud. la CCR. Adica cum dle se poate asa ceva ,350 mii cumul pensie cu salariu. Ma uitam asa stinjenit asteptind rindul dl lider sindical la vorbitor.Si vine si rindul dl lider de sindicat luptator pentru de toate mai nou pentru soc.civila.
Si zice dl lider după ce inainte îi trase d-nei in cauza o critica in stil caracteristic - daca are dreptul la pensie, pensie pentru perioada activa si salariul pentru reincadrare.
Bravo d-le lider sindical mil. numai ca aici este vorba de o numire in functie si nu de ocuparea prin concurs cum odinioara se motiva in preambulul legii privind cumulul pensie salariu la stat. O realizare intr-adevar de exceptie, daca mai sunt multi ca astia prin stufarisul bugetar ,de unde bani de pensii la nivel de peste 100%.

rică spunea...

Marti 28 iunie 2016, se aproba OG 57 la camera deputatilor. Modificari fata de senat: in baza de calcul intra premiile si primele precum si alte venituri pentru care s-a platit impozit. viorel KIS SCUZE

karadeniz spunea...

@Gigi Gheorghe
In decembrie 2010 erau cam 77 de mii de pensionari din MApN. Cam 15-20 de mii dintre ei nu mai sunt deci cei care nu au făcut cereri vor fi probabil, in final, cam 10-15 mii O parte din ei nu știu de aceste cereri iar alta parte nu au altă perioadă mai buna ca ultimele 6 luni.
Cele mai multe pensii recalculate pe legea 223 vor fi mai mici ca cele anterioare deci ținând seama ca avem alegeri parlamentare in acest an nu e indicat să emiți deja decizii cu pensii mai mici chiar dacă cuantumul mai avantajos face să fie afectați decât moral cei în cauză.
Probabil vor fi emise, în scop electoral, niște decizii cu pensii crescute în preajma alegerilor.
Deși eu nu am făcut și nu voi face această cerere am ajutat pe alții să le facă deci știu că cel puțin pe zona forțelor navele noile pensii vor fi mult mai mici ca cele anterioare dacă nu se vor lua în calcul și sporurile nepermanente, mai ales la personalul ambarcat. E greu ca maiștri militari pentru că ei reprezintă principalul personal ambarcat, de regulă ofițerii pe final de carieră nu prea mai au funcții la nave, din care multi au acum pensii intre 4500 și 3500 lei să aibă aceleași pensii recalculate fără ambarcarea pe mare, sporul de manevră, orele de scufundare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine v-am regasit, onorabil D.le Huhurez si onorabili camarazi. Ma bucur sa va pot recontacta din nou! Mi-am rezolvat, cu mare greu, toate problemele cu calculatorul si sper sa nu mai am necazulile de pana acum. Sincer va zic faptul ca am ramas tare in urma cu informatiile, iar daca acest blog ar disparea vreodata am ramane cu totii in aer din acest punct de vedere, pentru ca mafiotii si interlopii de la vicleanul Ciolannus in jos asta urmaresc, cu precadere, izolarea si neinformarea ca sa ne poata casapi cu larghete! Aveti mare grija cu acel partid care vor sa-l formeze in numele interlopului Ciolannus, si pe care l-au votat bucurestenii cu generozitate! In spatele acelui individ, aparut din neant ca sa ,,salveze'' Bucurestiul, acum sa ,,salveze'' Romania, se afla banditul Soros si alti masonisti fripturisti, si a reusit sa duca deja de nas chiar si grade mari militare, dupa cum rezulta inainte de alegeri! Usor le mai cad in capcana acesti naivi! Mare grija ca abia acum se formeaza ,,partidul mau'' de care tot manca harbuz de closet interlopul de casoaie! De ce se intarzie aplicarea L.223? Pentru ca organele de forta contribuie la punerea politicienilor la adapost de soarele arzator si Luna rece! La Onesti, candidatul sustinut de mine a pierdut pentru ca era prea tanar, dar a fost votat cel care le-a scumpit gunoiul in sedinta de Consiliu, iar partidul lui, PSD, care i-a lasat fara caldura si apa pe mana PNL...Romanii isi voteaza cu generozitate cretinoida calaii si satrapii! Isi merita soarta, romanul descreierat si lipsit de logica, de aceea nu-l compatimesc si nu mi-e mila de el! Sa moara dracului de foame si de lipsuri, daca e prost ca noaptea si tot isi alege calea spre pierzanie! Eu nu ma aplec si nu ma indoi dupa o coaja uscata a aparentelor desarte! Bravo, celor care au ales-o pe Firea si au salvat Bucurestiul! DACA NU ERA HUREZ, ERAM O TURMA MUTA SI ANONIMA ACUM! DOAR ACEST BLOG MAI POATE FI O SULA IN COASTELE INTERLOPILOR POLITICI, RESTUL AU MURIT! DE TOT...Eu nu voi avea ciocul mic, pana nu voi inchide ochii! Definitiv...Bine te-am regasit cu bine, blog Huhurez! Iar pe voi, mafiotilor politici, am sa va toc marunt si cu obida de-o sa va sara toti fulgii si dracii din capetele voastre idioate si cretine! Dixi.

brenda spunea...

ohooooo ,dle draga , bine ati revenit . asa este ,domnul H a fost alaturi de noi cu toate tampeniile scrise de unii si chiar sineu l-am plictisit , dar sa ii dea domnul sanatate , sa vedem ce mai fac nataraii astia alde ciolanis si ai lui , dar sa stiti ca nici ai nostrii nu sant mai prejos , tac malc si ne tin on stres cu aca ordonanta ,;ui=ar dracu cu ea cu tot . ma bazez pe dvs sa ii tocati ...marunt ,marunt

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Ai gresit!
STS este arondat la MAI sau MApN?
Nu trebuia sa scrii tu pe hartie, de mana!
Trebuia pe tablita sau papirus! Si nu tu, ci un scrib!
Acuma...daca ai scris ca pe aici.....intri in istorie! Te cheama la interviu, sigur!

brenda spunea...

ia vedeti ca dl KISS a venit cu o veste ...sau e o bomba care sa ne explodeze in ochi ,,hai sa vedem .

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Despre cine intrebi?

Unknown spunea...

@rica:
- se modifica procentele?
Ramane 65% sau 80% pornirea din baza de calcul?!
Multumesc!!

Alin P spunea...

Fi mai concret! Pe site-ul Camerei deputaților Plx 82 nu figurează la ordinea de zi.

Baltaretu Marius spunea...

Desi am spus ca nu voi mai scrie pe acest blog, mi-am permis sa pun cateva intrebari si sa scriu cateva pareri personale referitoare la ce se va intampla mai departe cu pensiile militare. Intr-o proportie destul de mare am avut dreptate. Multumesc celor care mi-au raspuns la neintelegerile mele. Parerea mea personala este ca pe acest blog sunt 4-5 persoane care nu au ce cauta aici. Atata ura, rar mi-a fost dat sa vad. Baieti daca aveti ceva de impartit de ce nu o faceti intre paru ochi sau telefonic. De ce va trebuie un blog sa va jigniti ca la usa cortului? Am considerat acest blog o sursa de informare pentru pensionarii militari, dar in realitate este o unealta pentru uni sa jigneasca pe alti. Credeti ca intereseaza pe cineva parerile voastre despre ceilalti, credeti ca intereseaza pe cineva ca acum 25 de ani cineva a varsat pe altcineva sau ca a fost sau mai este securist. Dintr-o sursa de informare acest blog a devenit o sursa de dezinformare. S-au infiltrat tot felul de aburiti si binenteles si activi din serviciile secrete care nu fac altceva decat sa puna gaz pe foc. Daca credeti ca sub protectia anonimatului scrieti ce vreti va inselati. Adresele IP sunt unice asa ca daca cineva avizat vrea sa stie cine a scris ce a scris o poate face imediat. Ne meritam soarta cu asemenea specimene. Daca blogul era al meu astia 4-5 nu scriau un cuvant aici. Sa ma scuze domnul H, pentru el am un repect aparte deoarece a incercat ceva, dar a gresit ca a acceptat ca tot felul de dubiosi sa scrie ce ii bate capul aici. Cred ca va trebui moderat mai atent acest blog, astfel isi pierde identitatea pentru care a fost creat. Cu parere de rau o spun ca sunt profund dezamagit de ce s-a scris pe acest blog in ultimele sase luni. Dezinformare totala, este clar ca uni si alti au urmarit clar asta, iar in final au reusit. Va veti convinge ca baza de calcul va pleca de la 65% asa cum am spus acum o luna si asa va ramane. Toti suntem vinovati pentru asta , in loc sa ne unim sa putem fi informati si nu dezinformati cum s-a urmarit, am ascultam balivernele la cei 4-5 care au reusit sa ne dezbine, sa ne dezinformeze cu tot felul de surse sigure. Asta este rezerva a armatei si ne meritam soarta.

Soarele spunea...

Mares iar pupi poala popii si ne arati caracterul tau de sluga .Adica esti arogant cu cei ii consideri inferiori si sluga pupincurista obedienta ( umeras ti se potriveste perfect) fata de cei care te pot ''miluii'' cu ceva ( in speta generalii de carton de care e plin MApN) .Multi nu vor sa se coboare la nivelul tau pupincuristule profesionist Dar eu o fac.Esti cea mai josnica maimuta mimetica ( fara rusine, onoare sau macar demnitate) fosta purtatoare de cascheta care a existat in MApN .Sunt convins ( si eu ca multi altii) ca in razboi ti-ai vinde camarazii dusmanului daca ai primii ceva pentru sufletelul tau iubitor de lux ,functii grase si bani nemunciti dar care nu a participat macar o data la o aplicatie'' la cort'' la minus 15 grade alaturi de militari adevarati care s-au spalat cu zapada si au mancat hrana rece mucegaita .In MApN cei ca tine sunt considerati ’'verigile slabe fara onoare'' limbistii sistemului iar in caz de conflict sunt izolati ca posibili tradatori de tara.Atat ca nu meriti sa pierd timpul cu tine si nu suport duhoarea de sclav pupin.

avianyc spunea...

Te intreba despre Corneliu Huhurez. Nici intr-un caz de perla ”colegul” Kis !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sarut mainile si iti multumesc, Brenda, pentru urari! Cine sa ne mai ajute, oare, din partea politicului? A murit Ponta, au murit si sperantele noastre! Dualul, codosul, perversul, tradatorul si ipocritul de Dragnea Cimitir il mazileste, incet dar sigur, pe Ponta, pe la spate, la ordinul interlopului de case, Ciolannus Mafoame, punandu-i chiar si capastru sa acceada la sefia Camerei, golanul de el! DNA a ajuns Marele Inchizitor politic al Romanistanului si in stransa legatura cu alte scule si sule in coaste, precum stramba Limbia Stancuta care, acum, vrea sa nenoroceasca CCR, dupa ce a distrus imaginea ICCJ prin apucaturi si verdicte in stil Ana Pauker! Seful securistilor joaca poker si ruleta cu destinele slugilor politice si sa creeze harababura pe scena politica nationala, alti lideri politici, precum Aluna Burghiu, Buldogul Penal-Smenar si cacaciosul Geoana Prostanacul, infuleca zilnic din closetul comun al politicii de centura pentru bunastarea personala si asigurarea continuitatii politice si, uite asa, nu ne mai balega nimeni in seama, lasandu-ne orfani si strigatori in pustie dupa o Morgana amagitoare...Vai, voua, cei care i-ati adus pe toti pe jilturile tradarii si indiferentei! Scheunati acum umar la umar cu cei care v-au urlat disperati la ureche sa nu-i mai votati, dar in inconstienta si ambitia voastra, naiva si parsiva, tot ati facut-o, dupa marea tragedie a guvernarii bahicului si conflictualului Basanau! Acum, vedeti cu ochii vostrii cine a fost Basescu Traian 10 ani? Priviti emisiunile care dezvaluie acum toate potlogariile petrecute in basism si o sa va luati cu mainile de cap cam ce s-a putut petrece de am ajuns saracia si rusinea Europei! Care Europa merita dezintegrata si razuita ca Uniune din pricina bagacioseniilor si enormitatilor care zilnic atenteaza la suveranitatea si cultura traditionala a popoarelor membre, prin obligatii care vor sa stearga identitatea si originea stramoseasca a natiunilor! Anglia a declansat dezmembrarea, Olanda, Franta si alte state civilizate se vor retrage si ele din aceasta cloaca imputita si pornita cu stangul, (M)UE! Primim fonduri cu camionul, iar noi le jefuim sau nu le aplicam, pierzandu-le ca fraierii! De ce Anglia sa contribuie cu bani la niste bagabonti care sunt numai pe risipit si pe furat, pe langa ignoranta? Drum bun, Anglia, recte UK! Istoria celui mai mare Imperiu nu merita sa fie alaturi de istoria noastra, contemporana, de Mafie, jaf, coruptie, incompetenta si ignoranta! Si, mai ales, ca Armata este tratata din pozitia de sluga la vatafi, este dezonorata, jefuita si umilita mai rau ca in tarile africane! Statul care nu-si respecta Armata este un stat inapoiat si salbatic, iar cei care savarsesc aceste acte de genocid impotriva-ne sunt nste idioti avortoni de cea mai joasa factura si speta posibila si imposibila! Toti, fara osebire, de la seful statului Romanistan si ministrul brotaceilor verzi, in jos, pana la vatafii celor doua Camere pline cu gaozari-closetari, mafioti, ignoranti, jefuitori, profitori, egoisti, escroci si papusari-slugi ai celui dintai autist statator in sapte case praduite si smenuite ca la tarla de oi! Arde-i-ar focul de nenorociti! Pensia este o PROPIETATE SFANTA SI INVIOLABILA, nu tagma jefuitorilor, iar cine ne va silui pensiile sa fie blestemat in vecie cu tot neamul lui, de acum intr-o mie de ani! Amin. Pensiile trebuiesc marite pentru devotamentul si sacrificiile noastre, nu praduite de toti tarlanii si tzugulanii parasutati din cocina infecta de porci a Europei masonic-sorosiste, de cea mai joasa si rusinoasa speta umana! Rusine, tradatorilor!

Pop Iuliu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Va multumesc pentru raspuns!Sunteti foarte amabil!

Soarele spunea...

Militarilor ''patrihoti "" azi e ziua tricolorului romanesc .Va mai pasa? Nu vad macar un cuvant .Halal patrioti.

Soarele spunea...

Corect Corneliu. Felicitari pentru comentariu.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez!
Cred ca Baltaretu are dreptate!
Una este gluma si alta postarile lui Maxime One / Justitiar / Sarpe!
Te rog sa-i dai avertisment si sa stergi zoaiele lui!
Cred ca daca a mancat alimente mucegaite ....mai mananca si i s-au afectat creierii!
Chiar reprezinta o problema medicala! Si nu o putem trata noi aici, decat prin avertismente si.....

brenda spunea...

mai MARESI de fapt ce ai cu mine , ce dracu ai cuSTS .da sant ACUM arondati la casa sectoriala a MAPN ,au acolo un om special pentru ei n,asra ca sa dormi linistit .inainte erala SECURITATE ,direcii foarte special;e de care acu romania nu mai are nevoie , lai vrei si altceva .si mai du-te

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Nu am nimic...era o gluma, pt ca ai trimis cererea la MAI si nu la MApN!
Cu STS nu am nimic!...tuai gresit adresantul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sarpele de casa: Multumesc de apreciere si te-as ruga sa fii un Sarpe Otravit cu clasa politica de hazna si praduitoare! Da, astazi este Ziua Drapelului Romaniei! Onor la Drapel, si mi-as fi dorit sa mor pentru o Romanie de odinioara, cu sangele curgandu-mi siroaie pe el! Nu mai comentez, pentru ca fiind atat de sfanta aceasta zi, as intina-o, chiar daca as lovi cu sete doar in clasa politica nesimtita si ordinara care nu ne-a demonstrat cu nimic despre semnificatia acestei sarbatori nationale!

brenda spunea...

esti de groaza , eu sant pensionara de urmasi m da de la vecheq securitate ,asa ca nu ma trimite la MAPN ,acu ma are in evidenta MINISTERUL DDE NTERNE ,chwstia cu STS ,,,edste alta treaba . acum cred ca TI-AQM MAI DAT UN SUBIECT DE RACA ASA CA ZI INAINTE CA VAD CA MORI DE GRIJA MEA , DAR SA STII CA SANT UN OM PUTERNIX=C SI NU MA SPERII EU ASA USOR ,PA ,DRAGULE

Unknown spunea...

Sunt unii care sustin cu "tarie" ca procentul de 65 este mai bun decat cel de 80, pornire din baza de calcul...mare-i gradina blogului lui Huhu.
De fapt la aritmetica unor ciobani, piloti inchipuiti si alte ursitoare de pe aici este normal ca 65 sa fie mai mare decat 80.
Indiferent de parerea acestor licurici cu pretentii, Legea 223 ,completata cu OUG 57 va avea urmatoarele elemente finale:
Baza de calcul se va constitui din SOLDA BRUTA conform Legii 138/1999,cu modificarile ulterioare:
-sporuri,prime,premii,compensatii...cam tot ce era impozabil,
-calcu;lul pensiei va porni cu 80% din baza de calcul , pana la 100% din aceasta baza la care se vor adauga pensia suplimentara si OMM--chiar daca PENSIA VA DEPASI SOLDA.
Deoarece asa se calculeaza si alte pensii echivalente din viata civila, indiferent cat se vor cufuri pe ei cei din conducerea Armatei si din unele grupari de pensionari de varsta lui Ilici sau a unora care sunt niste fosti hoinari prin armata ,fara sporuri si cu venituri de pacurari.
Toate astea se vor intampla in actualul mandat al Parlamentului roman iar plata se va face incepand cu 01.01.2016, deci RETRO.
Cei ce au facut cereri sa le fie de bine ,dar vor aparea modificari si derogari de termene si conditii astfel ca dreptatea sa se faca fiecarui pensionar. Ceea ce se intampla acuma este un fel de bataie de joc la adresa pensionarilor,ii chinuie, ii poarta pe drumuri , lege neterminata ,calcule inutile facute de neaveniti in necunostinta de cauza.
Brenda , cu toate greselile gramaticale ,in scris si exprimare , are dreptate si sesizeaza cu istetime toate cutumele artificiale provocate de stapanire.
Pentru cei care tot incearca sa "bage batul prin gard" ce cuvinte sa avem , atat stiu atata zic , caci daca ar stii sa faca o analiza pertinenta nu s-ar ocupa de "gainarii".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel Kiss: Sustin afirmatiile tale! Cum or vedea ei ca 65 e mai mare decat 80? Pe ce dioptrii basistoid-iohannist fascistoide s-or baza? Zeiss a murit, prostanii, nu! Ce slaninoasa-i matematica lu' peste putred prajit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, fii calma! Unii se pot amuza si la modul serios, dar nu-i o tragedie pentru ca nimeni nu-ti poate anula drepturile legale. Important este sa fii sanatoasa si sa mananci pensia foarte multi ani, spre disperarea guvernantilor si a tradatorilor Armatei!

instalatoru spunea...

D-le Kis, sanatate si viata lunga! Ceea ce ati scris atata de frumos se bazeaza pe niste informatii cat de cat certe sau sunt niste minunate si indreptatite deziderate? Ca sa ne bucuram si noi sau macar sa nu speram asa , fara mault temei! O seara frumoasa!

ifrim spunea...

@Baltaretu.Doar unii care bantuim pe blogurile rezervistilor suntem din rezerva armatei si cautam informatii privind drepturile noastre matrasite, restul sunt activi din structuri toata ziua si noaptea , duc subiectele in discutie in balarii, emit informatii false, uneori atacuri personale la deruta, fac ce au de facut prin fisa postului si probabil au si SM si diferite sporuri care militarii de rand nici nu am auzit cu pensii triple in cuantum fata de omologii in grad dar din armele luptatoare!

Unknown spunea...

Cei care sustin ca 65 ar fi mai mare ca 80 sunt cei care au vechime cumulata de 45 ani si peste.Ar pierde un 2% daca oug va ramane in forma actuala.Dar nu se gandesc la faptul ca daca ar ramane asa si nu s-ar reveni la forma initiala a legii prin introducerea tuturor elementelor salariale care au format brutul si din care s-au retinut impozite s-ar pierde nu 2% ci 28%,chiar peste.Ei o tin pe-a lor ca pierd 2%.Nu pierdeti 2% ci peste 30%.
Bine ati revenit printre noi,dle.Corneliu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La toamna, daca as vota altceva decat PSD, mi-as taia singur drepturile de pensie! Oricare alt partid este calificat drujbar si razuitor de pensii si salarii! Dar ce ne facem cu putregaiul asta de ratat politic, Dragnea? Trebuie sa trec peste resentimente si sa votez, neaparat, gloata care mai este stapanita inca de empatie pentru pensionari, mai ales Ponta, daca da Dumnezeu sa-l puna partidul, peste acritul tradator de Dragnea, premier. As vrea-o pe Firea in locul lui Dragnea, sau Rovana Plumb, caci sunt mai capabile si lucide, mai conciliante si maleabile. Ma uitam azi, cat de perfid a fost in toate declaratiile de la Romania TV. Dragnea cand s-a referit la Ponta. Parea un trimis a lui Iohannis pe sticla TV. Zambea viclean, perfid si cu dublu inteles: Ca un tradator de mare clasa! DNA ii sufla la ureche replicile in numele lui Iohannis, e cacat pe el de frica parnaiei si pare o hiena incoltita intre tufisuri de o haita de lei. Joaca un rol bine definit si tainic, cu multa scoala a curviei politice si arata perfect ca un papusar manarit din umbra, saracan de el! Ati vazut si liderul de sindicat de la politisti, care a fost bagat la mititica saptamana asta? Ce ,,legalist'' mai vorbea el despre coruptie si alte alea! Ce scoala pe capul lui! Bagabont dovedit, acum papa bun din troaca parnaiei la turtoi si arpacas, mancai-as talentul lui de Buftea! Astia ne fac penziile si avem destinele asigurate de politic pe minile lor, bietii de noi! Astia ne da si ne ia viata, asa cum vor ei! De ei depindem, la miscarea degetelor lor se lucreaza in pensii si salarii! Noi tot murim pe capete in fiecare zi din cauza lor. Dar cand dracului vom scapa de beliturile astea care ne tot ingroapa de 26 de ani?

brenda spunea...

aveti dreptate ,domnuleKIS.greselile alea la care va referiti , sant din cauza ca sant neatenta cand apas pe claviatura , si nu recitesc ce am scris , folosid incorect btasta calculatorului , ,gramaticale ,nu prea vad care ar fi . poate fraze prea lungi ,nefolosimd semnele de punctuatie,asta e;hraba strica treaba Dar altceva este in discutie ,nu greselile mele de scriere , ce faceti parca spuneati ca este ca si reolvata problema de CD si o sa fie saptamana asta sfarsitul povestii cu oug .......sfarsitul?

brenda spunea...

dle CORNELIU ,eu sant foarte calma , imi pare bine daca unii de pe aci imi vaneaza dreselile facute de mine .fie din neatentie etc , dar sa stiti ca am o pensie pe care astia de ma tot ...este asa cum ei nu o sa o aiba nici dupa apicarea corecta a legii pensiilor militare , eu militez pentru cei care au pensii taiate din cauza aplicarii deja a ordonantei cu art 40 . caz concret ,nepotul meu .capitan care i s-a calculat nu 65 ci 45 % din lipsa de vechime suficienta , daca se calcula di 8o era altceva , cel putin era chiar 65 . Acesta s0a retras prin demisie fiind bolnav si nu a vrut sa ceara pensie de boala . nu a vrut . acum ,indeplinind conditiile si la o vechile de 18 ani a cerut pensie ...sa auzim de mine pentru toti care au nevoie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi Gheorghe, multumesc pentru urare si bine le-ai mai zis-o celor care inca mai cred ca 60% e mai mare ca 80%! Sunt multi care, pana ce nu fac infarct in tocul usii si cu cuponul de pensie in mana, nu se lasa sa-si tot drujbareasca craca de sub picioare singurei! Abia dupa razuire se trezesc din somnul lui tata mare!

@ Brenda, nu scrisul conteaza, ci inima si judecata dreapta, ca nu toti ne-am nascut cu calculatorul in maini si toata lumea stie ca cei varstnici se acomodeaza mai greu cu tastatura din cauza vederii slabe si a lipsei de antrenament la clapuirea tastelor! Unii, saracii de ei, n-au nici atata si sunt paraleli cu informatiile, sunt total nestiuitori, foarte multi au de pierdut din lipsa informatiilor utile, dar si noi, cei cu calculatoare, ce ne faceam daca nu era onor Dl. Huhurez care ne ofera sansa aproape unica de a fi informati, pentru ca sunt zeci de bloguri militare si care nu ne informeaza cu absolut nimic, ascunzand adevarul sau cenzurand postarile, iar un blog paralel, Elita 26.500, mai ofera posibilitatea ca din postari si discutii sa rasufle informatii utile, insa pacat ca acolo unii si-au dezvoltat o atitudine si vocabular care nu-i prea onoreaza, desi au grade cat pepenii de Dabuleni! Ii urmaresc sa ma amuz de controverse, dar nu indraznesc sa intervin ca sa nu ies de acolo cu ciorba de potroace olarita pe scafarlie si cu cu macaroanele siroindu-mi pe muian! Oricum, il salut pe admin si-l felicit ca intretine un blog functional si in slujba celor cu probleme de pensii militare si chiar nu-i prieten deloc cu guvernantii, nealiniindu-se idioteniilor lor politice!

CEZAR spunea...

Domnul Matoc MaKiss...
Nu mai abera ..ce dreak...??

tehnocrat spunea...

La ce modificari ale OuG 57/2015 in Camera Deputatilor ma astept eu ?
Nu ce-mi doresc eu.
Modificari de procente aplicate bazei de calcul si nu a bazei de calcul. Adica, modificarea art.29 si 30 stabilite prin art.40 a OuG 57/2015.
Motivare:
- respectarea principiului egalitatii, nu poti baga in baza de calcul prime si premiul anual atata timp cat cei care au lucrat in SNAp dupa data de 01/01/2011 n-au avut aceste drepturi
- aspectul tehnic al recalcularii. S-ar pastra tot ce s-a facut pana in prezent si s-ar modifica un simplu program de calcul numai la casele de pensii sectoriale
- nu sunt necesare modificari legislative la normele de aplicare (ordine comune.
- pensiile deschise pana in prezent pe legea 223/2015 se pot modifica usor de CPS fara a necesita noi documente din arhivele institutiilor din SNAp
- cheltuielile financiare nu vor fii mari. Se va reduce , la cei mai multi, timpul de "inghetare a pensiilor" nu si cuantumul acestora. Adica, va scadea perioada cat pensia recalculata va fii mai mica decat pensia aflata in plata in ianuarie 2016.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, sa traiesti bine si fericit! Se apropie clipa adevarului despre penziile militaroase si basinoase! Acu' e acu'! Stai sa vezi pe urma, dupa primirea deciziilor, sfarsitul Lumii dupa Apocalipsa lui Ioan! Horcaieli si grohaieli, atacuri cerebrale si infarcturi meseriase la cei care sustin procente mici ca sunt mai mari numeric! Stai asa si vei vedea cu ce se mananca penzia la randea si drujbarea! Pana atunci, sanatate si ce-o vrea Domnul, pupa-i-as talpile Lui!

CEZAR spunea...

m-ale tare prost te-ai ,,lansat "pe net..!!
Nici acum nu realizezi ...prostia monumentala ...la orgoliul si grandomania ..ta .
Mai zici ca ai lucrat pe la analiza si sinteza ...vai de capul nostru cu sintezele tale ..daca tu nu ai reusit sa intelegi sun fenomen simplu ...discutiile pe net..!!
Credeai ca daca te-ai lansat cu nume prenume ..cnp si functie ..impresionezi pe cineva ...??
Omule aici ..nu mai conteaza ...important ii ceea ce scuipi pe taste ..
Un Anonim...care ne-ar fii lasat cu gura cascata ....era cu totul altceva !
Tu ai venit asa ..ba ..nenorocitilor ..eu sunt si am fost ..eu stiu ...asa ca behaiti asa cum va dirijez eu.!!
Ce vorbesti ??
NB...nu mai pun la sopcoteala ca ai venit cu arogante ..gen ..tu ne verifici ..tu ne afli ..tu ne ....batiii hihihi ..!
Acum culege ...! Se vede clar ca sunt si doi ..Anonimi care te cunosc de la locul faptei ....

Unknown spunea...

@tehnocrat , personaj caragialesc care nu stie a pronunta "marinel" sau "marinal", pentru tine , vad, ca este totuna PRIMELE cu PREMIILE, sau cu denumirea ta, originala"premiul anual" probabil, al 13 lea salariu. Auzi"ca cand" vrei sa comentezi ceva ,asa ca sa te dai 'citit" incearca sa nu te faci de ras si informeaza-te.
In alta ordine de idei, legiuitorul n-o sa faca legea dupa vrerea ta ,sau dupa ureche ci in conformitate cu alte legi in vigoare , care se refera la acelasi subiect.
Ce principiu de Gaga "daca mie nu-mi trebuie atunci sa nu se introduca" de parca Terra s-ar invarti in jurul "nazurilor"(ifoselor) tale!

tehnocrat spunea...

Pt Viorel Kis
1.Cand verificam sau aprobam statele de plata, drepturile salariale in UM se acordau pe baza legii 138/1999. La art.29(1) :"Pt ... cadrele militare in activitate ... beneficiaza ... de un premiu anual egal cu solda lunara bruta..."
2. Aveti partial dreptate: legea 138/1999 art28(2) :"... premii in timpul anului.."
In DEX: prima=premiu (acordat) in sistemul de salarizare.
3. Mi-am exprimat o parere personala, n-am nevoie s-o avizati sau aprobati si nici nu ma intereseaza in mod deosebit sa fiti de acord cu ea.
4. Nu va mai comportati ca un "activist de partid comunist" care pune pumnul in gura la toti care nu-i urmeaza linia doctrinara.
5. La ce v-ajuta sa creati iluzii camarazilor dumneavoastra, pensionari, cu tot felul de "idei" privind modificarile ce se vor face in Camera Deputatilor, la OuG 57/2015?
Ce spuneti dumneavoastra,nu s-a discutat si s-a cazut de acord in nici un mediu politic, executiv sau de specialitate.
6. Legea 119/2010+OuG1/2011 la aceleasi functii si vechime aveau ca rezultat pensii cu atat mai mari cu cat pensionarii au parasit mai demult SNAp. Erau defavorizati cei care incadrauca rezervisti, indicativele din SNAp. Dumneavoastra doriti si acum sa se intample acest lucru.
Va dau 2 vesti una buna si una rea.
Vestea buna: nu cred ca va va mai chema cineva sa indepliniti o obligatie militara legala.
Vestea rea: luati-va adio de la principil enuntat mai sus.
7. Terminati cu prostiile ,cu principiul comunist al "libertatii de sine inteleasa" unde oamenii liberi au dreptul sa-si exprime parerile personale, dar, numai acele pareri care sa nu-i deranjeze pe activistii de partid comunisti, prin cumul sau scosi din productie.
8. S-ar putea sa va faceti mult rau daca mai continuati sa fiti "cu capul in nori si cu picioarele pe pamant"

Unknown spunea...

E bine sa postam aici informatii reale/certe si nu injurii reciproce si gratuite.
Sunt in situatia de a alege cele 6 luni in scurt timp (cateva zile). De 6 luni au tergiversat o prostie botezata OG57(nascuta muta) iar acum vedem ca nu sta in picioare .... ca nu le are.
Am platit impozit, cass, etc timp de vreo 25 ANI (mult timp peste 50%)iar acum nu sunt luate in BC. Se va hotara pana la vacanata parlamentara componenta finala a BC?
Si-a pus cineva intrebarea ca prin introducerea a 50% din salariul de merit dupa 1 aug numai pentru cei activi, uitandu-i pe cei ce s-au pensionat in ultimii 6ani(fara SM) se adanceste nedreptatea, in continuare conteaza momentul iesirii si nicidecum o uniformizare cum au trambitat tehnocratii inainte cu 2 saptamani de a intra L223?
Ca sa conduci prostimea cel mai bine dezbina-i ! Gresesc oare?

brenda spunea...

DL DRAGNEA vrea sa castige alegerile parlamentare ,cum? sa cboare la firul terbii ha ha ha , dar sa coboare si la epoleti , ca unii sant orin debarale ,dar la o adica o sa fie pusu asa tociti cum sant,Vad ca e liniste n toti tac malc , DOGARU unde sta pitit,in 10 iunie a aruncat un aricol . care promitea ca inintre 21 -30 ,o sa se faca dreptate .,AIUREA ,auzi ,dreptate in romania.DLISS o da la inttors cu alte bazaconii si pvete , DLH face istorie despre TURCI ,.,Nu era mai bine sa bantuiti pe salile parlamentului careva si sa vedeti ce dracu invart aia pe acolo? ASA ca dragii mei ,stati si bocici aci pe saitul asta ,,succesuri acum corectii deci; sa coboare la firul ierbii .

CEZAR spunea...

Stai linistita Brenda ..
Vegheaza ...MaKiss...ii ia si de beregata ..da cu ei de pa mant ..etc ...

Huhu Rezea spunea...

@Dunareanu
Când mai trimiti cererea? Peste trei zile este deja târziu.
Cel care crede ca se va schimba ceva in definirea bazei de calcul din art. 28 este un naiv.
Orice schimbare a Compozitiei bazei de calcul ar insemna reluarea intregului proces de calculare/recalculare al pensiilor militare prin formularea de noi cereri optionale.
Se asteapta modificari la articolele 29 si 30. Noile cote procentuale din baza de calcul se pot aplica din oficiu.
Egalizarea pensiilor pentru conditii identice, indiferent când au fost deschise, se va produce dupa actualizarea operata in urma aplicarii grilei valorice din viitoarea lege a salarizarii bugetarilor.
-Trebuie sa te obisnuiesti si cu astfel de comentatori. Ei nu au nevoie de informare pentru ca stiu unde sa caute informatiile pe net. Nu trebuie sa-i condamni. Ei cauta cu orice pret socializarea care le lipseste, din diverse motive, in viata reala.

Unknown spunea...

@Huhurez
Exista vreo modalitatea de ramane cu pensia pe legea veche?
Multumesc!

avianyc spunea...

Din comicii vestiti ai blogului.
Culese de pe blogul R 26500 -”EU 26 iunie 2016 18.06”
Adevarata fata a potecarului.

”Si acum! Specializarea mea: ... potecar. Asa denumiti voi, rasa ariana a maistrilor militari multilateral pregatita, pe cei din clasa de ... jos. Clasa din care fac parte desigur, doar ofiterii. Pasiune personala in afara profesiei militare: electronica. Fapt pt. care, in incompetenta mea de potecar, am primit ... verde de curand sa fiu ...un fel de manager mai de rangul 2, nu chiar cel mai mare. La o fabricuta nemteasca care va produce din spetembrie produse electronice si electrocasnice, precum si module care tin de electronica auto. Asdar, nu m-au bagat pe banda cot la cot cu ... tehnicii simpli ca tine, ci m-a pus si sef peste ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------Cum s-a intamplat? La proba de lucru, baietii au sesizat ca am numai ohmi, watti, amperi si farazi in creier. Dar si ca miros puternic a fludor si sacaz .”
-------------------------------------------------------------------------------------------
De acum inainte cred ca veti sti la precizie ce are potecarul (propus manager de rangul 2) în căpatîna. Si nu-i gluma .Este stabilit de o comisie de selectie.
Potecare de mult banuiam dar nu reuseam sa demostrez.
Banuiesc ca pe aghiotantul lui, caporalul papă lapte Mares, il va numi manager de rangul 4(sa fie simetric,din doi in doi). Vor trage amîndoi sacazul pe vioara la manelisti.

Unknown spunea...

@Huhurez
Exista vreo posibilitate sa raman cu pensia pe vechea lege a lui Boc?

Multumesc,

Baltaretu Marius spunea...

Daca am facut raport de mutare dintr-o unitate in alta, pentru a fi avansat la gradul urmator (maior), mai beneficiez de prevederile OG91/2001 completata cu OG 60/2003 cu privire la coeficienti de ierarhizare? Am avut cand eram capitan functie de Lt. col, 3.10 in acea perioada, am fost numit ulterior pe functie de cpt. prin desfintarea unitatii apoi mutat in alta garnizoana unde am pastrat coeficientul de 3,10 tot pe functie de cpt. apoi am fost mutat (mi se pare la cerere) pe functie de maior 2,40 (sau 2,70) . Ordonanta se gaseste la aceasta adresa: http://www.legex.ro/Ordonanta-60-2003-35492.aspx

Unknown spunea...

@Tehnocrat, spui "2. Aveti partial dreptate: legea 138/1999 art28(2) :"... premii in timpul anului.."
In DEX: prima=premiu (acordat) in sistemul de salarizare." numai ca legea 138 nu este DEX, iar PRIMELE , nu sunt premii ci se refera la primele orare de zbor, prime de parasutare, prime de imbarcare, prime de submersie si 'prima " la stanga dupa statuia lui Matei Corvin.

Huhu Rezea spunea...

@Stanciu
Daca erai deja pensionar la data de 01 01 2016, nu poti opta.
Daca te pensionezi pe Legea 223/2015, ai drept de optiune, la pensionare, pentru calculul pe Legea 223/2010, pensia ramânand tot militara.
@Baltaretu
Ce te complici?
In proivinta soldelor de grad si functie din cele 6 luni alese, acestea se actualizeaza la nivelul coeficientilor de ierarhizare si valorii de referinta sctoriale existente la 01 01 2016.

Baltaretu Marius spunea...

Domnule H eu am intrebat ceva referitor la coeficientul functiei daca o mai aveam sau nu in conditiile unei ordonante. Textul era : Daca am facut raport de mutare dintr-o unitate in alta, pentru a fi avansat la gradul urmator (maior), mai beneficiez de prevederile OG91/2001 completata cu OG 60/2003 cu privire la coeficienti de ierarhizare? Am avut cand eram capitan functie de Lt. col, 3.10 in acea perioada, am fost numit ulterior pe functie de cpt. prin desfintarea unitatii apoi mutat in alta garnizoana unde am pastrat coeficientul de 3,10 tot pe functie de cpt. apoi am fost mutat (mi se pare la cerere) pe functie de maior 2,40 (sau 2,70) . Ordonanta se gaseste la aceasta adresa: http://www.legex.ro/Ordonanta-60-2003-35492.aspx

Baltaretu Marius spunea...

Imi raspunde si mie cineva?
Daca am facut raport de mutare dintr-o unitate in alta, pentru a fi avansat la gradul urmator (maior), mai beneficiez de prevederile OG91/2001 si OG 60/2003 cu privire la coeficienti de ierarhizare? Am avut cand eram capitan functie de Lt. col, 3.10, am fost numit ulterior pe functie de cpt. prin desfintarea unitatii apoi mutat in alta garnizoana unde am pastrat coeficientul de 3,10, apoi am fost mutat (mi se pare la cerere) pe functie de maior 2,40.Ordonanta se gaseste la aceasta adresa: http://www.legex.ro/Ordonanta-60-2003-35492.aspx

Huhu Rezea spunea...

@Baltaretu
Ti se aplica prevederile Ordonantei 60/2003' daca restructurarea a avut loc pana la 31 decembrie 2007.
De regula, in cazul mutarilor la cerere nu este obligatoriu sa-ti pastreze functia avuta la vechea unitate.
Dupa mutare ai primit coeficientul de ierarhizare al functiei corespunzatoare gradului la care ai fost avansat, potrivit Anexei VII a Legii 138/1999 modificata de Tariceanu prin 2007.
Esti obligat sa-ti alegi cele 6 luni din acea perioada?

avianyc spunea...

@ Baltaretu
Ca sa fii sigur alege 6 luni din perioada cînd esti sigur ca ai avut gradul cel mai mare si functia lt.col 3.10. Acestea sigur iti vor aduce liniste in calcule la actualizare nivel 01.01.2016.Nu te mai chinui cu acele imbîrligaturi daca ai posibilitatea sa alegi la sigur o perioada cu cel mai mare coeficiet de grad si functie. Acestea se vor actualiza la 01.01.2016 si vei fi multumit de alegere. Sper ca ai de unde alege aceste 6 luni-solutia cea mai buna.
Doua zile pîna la data postei 30.06 iti sunt suficiente.

Unknown spunea...

@ rica:

Dnule rica, se pare ca ati fost extrem de prost informat.
Marti, nu s-a aprobat nicio modificare a Ordonantei 57 si pare-se ca nici nu se va aproba in vecii vecilor!