Un produs Blogger.

marți, noiembrie 29, 2016

Armata și Ordinea publică în coada ierarhiei salariale... și în salarizarea „unitară” a tehnocraților

17 comments
Ar  părea că este pierdere de timp să discutăm despre un proiect de salarizare făcut de un guvern care peste 2-3 săptămâni își dă duhul, dar, după alegerea prostească a lui Iohannis ca președinte, ne putem aștepta ca Al de Sus să le ia din nou mințile românilor... ca să-i voteze pe cei care-l propun pe Cioloș premier.  Așa că, pentru orice eventualitate, e bine de știut ce zic „chiulangiii” despre salarizarea unitară. 

Proiectul de lege privind salarizarea unitată - elaborat de Ministerul Muncii - citește Pîslaru, a fost discutat ieri, 28 noiembrie 2016, de reprezentanţii Executivului în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.
Creşterile medii salariale propuse de Ministerul Muncii pentru anul 2017 şi prezentate în proiectul salarizãrii unitare:
Funcţionarii contractuali din administraţia publică vor avea cea mai mare creştere medie salarială în 2017, dacă proiectul de lege privind salarizarea unitată, elaborat de Ministerul Muncii va fi adoptat în forma prezentată ieri în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.
  • Creştere cu aproape 65% a salariului de bază mediu prevăzută pentru personalul contractual din administraţia publică în anul 2017, faţă de nivelul din luna mai 2016. Concret, salariul de bază mediu al funcţionarilor contractuali va creşte la 2.151 lei în 2017, de la 1.304 lei în luna mai 2016, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma prezentată ieri de Ministerul Muncii.
  • Creştere de 58,4% a salariului de bază mediu în 2017 pentru personalul din Apărare şi Ordine Publică, faţă de nivelul aceluiaşi indicator din luna mai 2016. Astfel că, salariul de bază mediu al personalului militar, poliţiştilor, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare ar putea creşte în 2017 la aproape 2.450 lei, de la 1.546 lei în luna mai 2016.   
  • *****************
  • Din graficele prezentate de Ministerul Muncii tehnocrate rezultă că salarizarea în siguranța națională a fost decuplată de Familia ocupațională apărare, ordine publică.
  • Salariul mediu în Apărare și Ordine publică este în prezent mai mic cu 600 lei față de cel din Sănătate și cu 1100 lei mai mic față de cel din învățământul preuniversitar. După creșterile prevăzute în anul 2017, scade puțin ecartul față de Sănătate, dar se menține cel față de Invățământul preuniversitar. 
  • Pe de altă parte, Rovana Plumb anunță că, în cazul în care PSD formează guvernul după alegerile din 11 decembrie, în prima sesiune parlamentară va fi adoptată variantă Plumb a legii salarizării unitare, suspendată la adoptare de „tinerii frumoși și liberi”, lege care va intra în vigoare de la 01 01 2017. 
  • S-ar părea că, în ambele situații, vom avea în 2017  o actualizare a pensiilor militare potrivit Art. 60 alin. (1) lit. a) și alin. (3).

17 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu ar fi rau....dar....in 2 saptamani? Sunt caraghiosi rau!
Sunt declaratii electorale.....incapabilii astia nu pot face decat rau tarii!
Eu as vrea in primul rand o adevarata lege a raspunderii ministeriale, apoi a magistratilor, coroborat cu scoaterea procurorilor din randul magistratilor! Procurorul este avocatul statului si atat!

gheo spunea...

Fara sa supar de nimeni, toate semnele par sa arate ca varianta ramanerii in cadrul legii 263 ar fi fost mai favorabila ?, chiar si cei care *pe nedrept* au fost *fripti*, pana la urma si-au recastigat drepturile pierdute. Romania se *imprumuta la un nivel ametitor si periculos* cu nimic mai prejos decat cel practicat de guvernul Boc-Basescu, situatie in care *DATORIA Romaniei va ajunge la o valoare greu de suportat. Redeventele primite pentru exploatarea resurselor Romaniei sunt la un nivel atat de MIC incat, par mai degraba cu *aruncarea a cativa banuti in cutia unui cersetor* decat cu, *compensarea financiar pentru acordul exploatarii zacamintelor tarii*. Munca la negru este undeva la circa 20 % din forta de munca ocupata, la un loc cu evaziunea fiscala practicata *la scare uriasa* si celelalte *metode legiferate in Romania de o clasa politica care mai degraba doreste *un alambical de legi controversate* si greu de inteles si aplicat, decat *situatii limpezi*, este foarte greu de crezut ca ne asteapta *vremuri de azur !*. Este greu de crezut ca proverbul *nu da cioara din mana pe vrabia de pe gard* a fost inventat de *prosti*. In Romania exista *prea multi care se iubesc doar pe sine* iar pe militari, se pare ca-i iubesc putini, doar prostii se iau dupa sondaje de opinie, alea nu cresc *nici salariile si nici pensiile* iar cand *bani nu sunt ...*, cei putini care raman dupa *imparteala politica* sigur nu vor merge la *pensiile militare*. Eu privesc si traiesc viata asa cum ii ea si nu cu capul in nori, daca gresesc ... gresesc desi nu cred.

IAR99Army spunea...

Pai este normal ca apararea sa fie lasata pe ultimele locuri la salarizare de la revolutie incoace ca nu degeaba armata a fost numita generic MAREA MUTA
- militarii sunt educati in continuare tot ca in comunism ca ORDINUL SE EXECUTA SI NU SE DISCUTA si in acest sens EI accepta tacit orice masura pe care o iau guvernantii vizavii de EI(chiar daca le afecteaza viata personala ori de familie) si nu au curajul sa isi manifeste nemultumirile ori doleantele ca POLITISTII unde si ACTIVII au sindicate si ies la mitinguri, manifestatii si chiar greve. Ei nu au initiative, nu au idei, nu pot sa isi exprime opinii desi si EI sunt cetateni ai acestei tari si ar trebui sa isi aduca aportul la viata cetateneasca, civica, administrativa intrucit si EI au familii, copii, soti, parinti, unchi, matusi, rude, etc.
- MILITARII sunt platiti la zile calendaristice pe cind POLITISTII sunt platiti cu ora(desi nu mai sunt militarizati). Politistii sunt platiti doar pentru 8 ore pe zi de luni pina vineri iar pentru orele lucrate in plus peste program ori pentru zilele de simbata si duminica sunt platiti DUBLU si au salarii si pensii duble fata de militari iar cind nu le convine ceva au curajul sa iese la MITINGURI, MANIFESTATII, etc si chiar sa strige la COTROCENI, IESI AFARA, JAVRA ORDINARA. Ati auzit vreodata vreun militat activ sa faca ca ei ? nici rezervistii (in afara de cei din sindicatul lui DOGARU) nu ies in strada ca li se stirbeste DEMNITATEA SI ONOAREA desi in toate tarile democratice europene manifestatia/mitingul este o chestie de normalitate(vezi militarii activi din Belgia saptamina trecuta) iar activii au sindicate.
- militarii sunt dezbinati pe interese meschine, de invidie, de nepasare, de interese personale, etc intre cei ACTIVI si REZERVISTI, rezervistii intre EI(ANNCMR, SCMD, ROMIL, ARPIA, etc), in sinul activilor(generalii facuti la FOC CU FOC nu au demnitate, nu au coloana vertebrala, nu isi apara institutia si membrii ei, tac in continuare intrucit au salarii si pensii babane, au OSCARURI si nu le pasa de ceilalti, pe ei nu ii intereseaza decit buzunarul propiu, unii sunt doctori, altii demnitari, politicienii vezi DOBRITOIU, BADALAN, ETC, unii sunt profesori universitari si pe linga pensie au multe venituri si nu ii mai leaga nimic de profesia si institutia militara)
- cel mai mare rau la rezervistii militari este aceasta ANNCMR care tace in continuare si care si-a adus o mare contributie la elaborarea legii 223 fiind singura organizatie care a fost invitata la toate dezbaterile de catre Ministerul Apararii Nationale. Oare de ce ? si sa nu fi facut ei niste simulari dupa elaborare pina la promulgare? sa nu fi observat injumatatirea pensiilor militare? EI au inchis ochii si s-au inteles miseleste cu cei care au negociat aceasta lege discriminatorie si anticonstitutionala iar apoi MApN a trimis pe teren comandouri sa ii EDUCE pe rezervisti ca IAR TREBUIE SA TACA SI SA ACCEPTE ACEASTA MASURA ABUZIVA , BA CHIAR SA SE BUCURE DE EA.
- Pe COMANDANTUL SUPREM IOHANIS (de cind este presedinte al tuturor romanilor !!!!??? al meu nu este va asigur si nu va fi in vecii vecilor) l-ati auzit sau vazut vreodata sa ia vreo atitudine sau sa il cheme pe CIOLANIS sa il intrebe despre masurile si urmarile acestei legii modificata abuziv.
- in concluzie degeaba scriem pe bloguri unde ne manifestam nemultumirile si frustrarile(asta ca sa ne imbarbatam unii pe altii) daca nu ne UNIM si daca nu iesim la LUPTA SINDICALA, acolo unde este singurul loc care mai poate sa ii sperie(vezi tinerii frumosi si liberi) pe actualii ori viitorii guvernatori ai romaniei. Altfel putem sa ne cainam pina la sfintul asteapta ! ei aplica zicala : CIINII LATRA, URSUL MERGE!

Liviu PO spunea...

Nu va mai certati pe pensii,pentru ca asta e adevarata fata a tuturor reprezentantilor statului:Ieri, printr-un oug s-au marit indemnizatiile pentru veterani.

" Prin actul normativ menţionat, cuantumul îndemnizaţiilor lunare cuvenite invalizilor de război, veteranilor de război, precum şi văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută faţă de valoarea actuală", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) remis marţi seară MEDIAFAX.

Astfel, invalizii de război încadraţi în categoriile mari mutilaţi şi gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadraţi în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei.
Tot la 196 de lei au fost stabilite şi noile cuantumuri ale îndemnizaţiilor lunare de veteran de război şi ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

Totodată, a fost adoptată şi o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat a fost stabilit la 335 lei, potrivit MAPN."-sursa ziarul ADEVARUL din 30 noiembrie a.c.
Prin urmare acesti bravi eroi primeau lunar de la statul roman 148,132 si 112 lei...
Luna trecuta mai erau in tara doar 13500 de veterani de razboi,prin urmare abia acum se vad dimensiunile batjocurii fata de cei ce au luptat pentru pamantul acestei tari si sa putem vorbi romaneste in aceasta tara...
Despre ce vorbiti?
Sa ne ocroteasca DUMNEZEU!!!

Iulian Mareș spunea...

Gheo,
Daca executivul are incapabil si se imprumuta la greu...trebuieste o lege pt a sanctiona prostia!
Nu dreptul la o pensie mai buna trebuie restrans pt SNAPOS!

IAR99Army spunea...

,,Liviu Po"
Deci se poate numai ca daca NOI tacem filozofi raminem. Pe parcursul acestor ani si chiar pe timpul dictaturii BASE am observat ca atunci cind ne unim fortele si crezul si suntem organizati(cind se inscriau cu miile in SCMD), suntemi vocali , suntem vizibili abia atunci la guvernanti le-a fost teama de NOI. si stim cu totii ca atunci justitia si-a facut legi speciale de pensie, ca au primit ordin sa ne respinga orice dare in judecata, au fact pact cu BASE si ar trebui sa ii multumim SCMD-ului ca daca nu era acesta punctajul pe L 263 nu se mai impartea la 20 ci la 30 si sa fi vazut atunci JALE(si OPREA a reparat aceasta masura sperind ca rezervistii se vor inscrie cu miile in UNPR, multi colegi de-ai nostrii primind telefoane in acest sens). Numai ca pe aceasta imparteala la majoritatea au crescut pensiile, s-au retras din sindicat intrucit s-au vazut cu sacii in caruta, SCMD-ul a disparut ca forta pentru guvernantii de astazi, la acestia le-au scazut acum pensiile pe L223, iar in acest moment nu are cine sa ii mai apere, degeaba incearca DOGARU sa sune goarna ca sunt debusolati, speriati ca nu credeau ca o sa li se intimple si lor, iar conducerile filialelor SCMD aproape ca in totalitate sa-u schimbat in aceasta perioada de inactivitate, iar cei care incearca acum sa le resusciteze nu au forta si calitatile celor dinainte, iar cei dinainte nu mai vror sa reia lupta intrucit s-au scirbit de lasitatea, nepasarea si persiflarea celor care au fugit din sindicat ori a celor care doar AU APLAUDAT DE PE MARGINE pe vremea marinarului. ASA CA DORMI IN CONTINUARE REZERVIST DRAG. Cit despre activi sunt indoctrinati sa vada in noi un dusman si nu un amic ori prieten, fara a se gindi ca miine vor fi si ei colegi de suferinta, umiliti, pacaliti si chiar blamati atit de guvernanti cit si de societatea civila ca au PENSII NESIMTITE. Cunosc un mecanic de bord de la aviatia civila ca are o pensie de 8000 lei(nu are cine stie ce pregatire, studii medii, zbor pe un avion utilitar AN2 care nu stiu pe unde mai zboara, nu a fost la ordin 24 de ore din 24, a putut sa aiba afaceri, sa faca politica, etc) dar nu am vazut sau auzit in Romania sa fie blamat, umilit ca are pensie nesimtita, sa i se recalculeze pensia ,,NORMALA" de n.. ori, sa se imbolnaveasca de inima rea si sa paraseasca sistemul mai devreme decit dorea BASE&BOC, care sunt votati in continuare chiar si de UNII MILITARI ACTIVI ORI REZERVISTI desi au avut numai de suferit. Si vad ca si in continuare acestia merg de data asta pe mina lui IOHANIS MULTE CASE(care a avut mult noroc fata de multi care au avut doar ghinioane)SI CIOLANIS, intrucit le-a adus numai ,,prosperitate" si multa, foarte multa ,,sanatate". Din pacate singuri ne batem cuie in talpa si din 2 rele romanii au ales intotdeauna pe cel care le-a daruit dupa, RAUL CEL MAI MARE. Si tare mie teama ca si pe 11 dec. se va intimpla la fel, deci nu ei sunt de vina ci NOI, cei multi si....

Huhu Rezea spunea...

@haplea
Semnează domnule Bontas! Nu te mai chinui să modifici în Open ID.
Dacă ai avea nițică minte, ai putea constata și tu, citind graficul, fără să te mai intereseze cine a spus.
@DIGI Porto
SCMD nu are nicio contribuție la stabilirea stagiului complet de cotizare la 20 ani. Ei se constituiseră pentru că Boc anulase în 2009 cumulul pensiei cu salariul. Majoritatea dintre cei din conducerea SCMD lucrau ca bugetari.
Au reacționat abia prin ianuarie 2011, când au primit deciziile de pensie cu cuantumul înjumătățit, chiar și cu 20 ani stagiu complet de cotizare.
HG 735/2010 a fost anulată parțial în contencios administrativ urmare a unei inițiative a 5 rezerviști clujeni. SCMD a făcut intervenție abia în faza de apel.

IAR99Army spunea...

,,HUHU"
Sunt de acord cu tine doar pentru prima faza, eu fiind unul dintre rezervistii care mai lucra si la stat si am infiintat filiala din dolj pentru a contracara acea ordonanta care interzicea cumulul, dar (si aici eu stiu despre ce este vorba ca am fost initiatorul infiintarii filialei) va pot spune ca membrii pe care eu ii coptasem in sindicat ne inscrisesem la Bucuresti la sediul central intrucit in in dolj nefiind filiala. Si ca sa iasa adevarul la iveala ACUM (ca vad ca si tu stii din alte surse cum a luat fiinta si amploare sindicatul) mi s-a spus de la Bucuresti de catre un general dintre membrii fondatori ai SCMD(care era si in conducere si cu care eu lucrasem in trecut intr-o unitate militara de elita a aviatiei militare)sa infiintez repede o filiala la Craiova ca va urma si diminuarea pensiilor militare prin abrogarea L164 dupa interzicerea cumulului. Ei probabil ca aveau ceva informatii despre ce ni se pregatea. In prima faza nici eu nu am crezut acest lucru si cind le-am spus si celor care ma urmasera si se inscrisesera in sindicat nici lor nu le-a venit sa creada dar faptul ca venisera alaturi de mine si unii din MAI si SRI au aflat si ei despre acest lucru care s-a confirmat(prin sursele lor) si atunci am contactat fiecare cunostiintele rezervisti si asa am infiintat filiala. Apoi cind certitudinile au devenit realitate ne-am organizat rapid MApN-isti, MAI-isti si SRI_isti in niste filiale puternice, vocale, la vedere, am mers la presa, la tv(locale ori centrale), la politicienii si partidele lor si numai eu stiu cum ne-au etichetat acestia, la mitinguri si marsuri in strada(cind se interesau serviciile din cele trei institutii, politia ori jandarmeria unde plecam, citi suntem, care este itinerariul, ce revendicam, ii vedeam cum ne filau, urmareau, etc mai ales pe lideri)si ne-am sustinut corect si legal doleantele fata de toti acestia. Pentru prima data (de cind am fost eu cadru militar) am observat ca rezervistii din cele trei institutii am simtit la fel, ne-am unit si nu am mai fost dezbinati ori asmutiti unii impotriva altora, aveam inscrieri in SCMD in medie de 20-30 rezervisti/zi . Dupa ce a trecut IUFA s-a intrat iar in normalitatea care ne-a dezbinat, multi au considerat ca sindicatul nu mai este util. Si vreau sa mai spun ca MApN cu sprijinul ANNCMR(central si filiale) au facut tot posibilul sa nu fim recunoscuti ca suntem si noi DE UTILITATE PUBLICA pentru militari. Pe Dogaru l-au mai invitat la dezbateri doar ca sa ne pacaleasca, sa ne arate ca sunt deschisi fata de NOI si sa ne adoarma vigilenta, iar multi sindicalisti au muscat-o si s-au retras din sindicat iar Dogaru a facut si el citeva greseli de strategie. Dar meritul lui exista si multi ar trebui sa-i multumeasca ca altfel era mare jale si nu aveau pensiile crescute pe contributivitate daca inca odata spun daca se impartea la 30. POATE CA ACUM NE VOM UNII DIN NOU , SI SPER SA NE DEA DUMNEZEU MINTEA CEA DE PE URMA, dar este rindul altora mai tineri sa se bata pentru aceste dezizerate. ASTA ESTE ADEVARUL HUHU, EU L-AM TRAIT DIN INTERIOR. LEGENDE au fost multe si vor mai fi.

Coldea Calustian spunea...

ATENTIE .E grav ..Va veti pierde casele .Persoanele care nu-şi plătesc la timp facturile de căldură şi gunoi vor putea să fie executate silit mai uşor, potrivit unui act normativ care urmează să se aplice începând de sâmbătă. Mai precis, facturile emise pentru aceste servicii vor fi considerate titluri executorii, astfel că, în caz de neplată, nu va mai fi necesar un proces pentru a se ajunge la executarea silită, scrie portalul avocatnet.ro.

Măsura este inclusă în Legea nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 942 din 23 noiembrie 2016 şi va intra în vigoare sâmbăta aceasta.

În esenţă, noile prevederi stabilesc că „factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”, fiind vorba, printre altele, de serviciile de alimentare cu apă, cu căldură, de canalizare şi de salubrizare. Astfel, persoanele care nu-şi achită la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fără să mai fie necesară acţionarea lor în justiţie.

Totuşi, noutatea nu vizează toate cele patru categorii de servicii enumerate, ci doar furnizarea căldurii în sistem centralizat şi salubrizarea. Asta pentru că, aşa cum s-a stabilit încă din cursul anului 2015, prin modificări la Legea nr. 241/2006, facturile de apă şi canalizare deja sunt titluri executorii.

Atenţie O modificare semnificativă referitoare la facturile pentru apă, canalizare, căldură şi gunoi va fi reducerea perioadei în care cetăţenii pot achita aceste servicii. Astfel, facturile vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere.

gheo spunea...

@DIGIPorto - Imaginati-va *o politica a SCMD-ului dvs* care ar fi urmat o alta directie, da, probabil ca marea masa a pensionarilor militari au castigat pe Legea 263, NICIODATA nu trebuie insa sa le doresti raul sau sa-i invinovatesti pe cei care castiga, va supara sau nu, doar prostii fac asta si inca si pe fata, fara nici un fel de menajamente, pai tocmai *marea masa de pensionari militari a fost atacata virulent de *Dogaru, Pricina si compania ...*. Initial, o stiu din propria experienta, vazuta si nu la TV ci in realitate, o masa mare de pensionari militari aveau intentia de a adera la sindicat, probabil *peste asteptari* dar, in fata atacului aproape murdar impotriva acestora, multi din cei care au castigat, au dat inapoi, refuzand sa se *inscrie intro Asociatie care ii ataca tocmai pe ei*, cum naiba sa faci lucrul asta. Nu sunt aiureli ci adevarul, probabil fara aceste atacuri murdare impotriva lor, numarul de membrii ai SCMD ar fi fost de cel putin 4 sau 5 ori mai mare, abia atunci ar fi devenit o *adevarata forta* care sa *dicteze ceva*. Nu va amagiti, Dogaru acompaniat de Pricina si-au sapat singuri ... groapa - desigur nu la propriu, la figurat. Intro oarecare masura, anomaliile dezastruioase ale Legii 223 sunt si *opera SCMD-ului* care nu dorea doar *reaparitia legii pensiilor militare ci si *mai ales frigerea celor care au castigat pe Legea 263*, sa nu ne ascundem dupa deget pentruca, nu toti sunt prosti asa cum cred *unii* si asteapta *filosofi sa-i lumineze*. Asa a pierdut *o asociatie, ca cu un numar mare de menbrii in spate si-ar fi permis sa *bata cu pumnul in masa*.

IAR99Army spunea...

PS
mai doresc sa spun ca atunci in 2009-2010 eu fiind rezervist provenit din aviatia militara, am cunoscut foarte multi rezervisti din alte arme ale MApN, MAI, SRI, STS, JANDARMERIE, etc, si am simtit ca ne cunosteam decind lumea. Ne sunam unii pe altii, din Bihor, din Timis, din Bacau, din Constanta, din toata tara eram de grade militare diferite de la capitan la general dar ne unea ceva comun, ne informam unii pe altii ce am facut, cum ne-am organizat, ce trebuie sa facem, etc era o emulatie si o camaraderie intre noi pe care eu nu o mai vazusem pina atunci la sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala care i-au speriat pe guvernantii de atunci desii se manifestau feroce impotriva noastra si acest lucru ne apropiau si ne mobilizau si mai mult. ACUM SIMT SI VAD CA SUNTEM IAR DEZBINATI si sincer nu as mai lua-o de la inceput mai ales cind vad rezervisti care ii pupa undeva pe Base si IOHANIS cu sistemele lor cu tot, dar sa iasa la miting pentru EI nu o fac. Vreau sa va mai spun ca eu am avut aceiasi pensie si pe L164, si pe 263 si pe L223 dar m-am batut pentru BATAIA DE JOC LA ADRESA MEA si pentru a le arata ca NU MOR CAII CIND VOR CIiNI. ASA SA NE AUTE DUMNEZEU
Voi mai posta doar atunci cind voi constata ca nu se spun adevaruri pe site-ul tau

Huhu Rezea spunea...

@Digiporto
Repet, SCMD a intrat în rolul de sperietoare a guvernului Boc abia în ianuarie 2011, la 6 luni după ce Oprea forțase stagiul complet de cotizare de 20 de ani. Atunci, prin mișcările de stradă de la Constanța și Iași, celebrele huiduieli de Ziua Unirii, dezavuate prostește de niște urechi simțitoare de rezerviști, Băse și Boc s-au speriat și au abrogat HG 735/2010 și au adoptat HG 1/2011, de rezizuire a pensiilor recalculate pe baza salariului mediu, nu pe baza veniturilor reale.
După rezizuire, majoritatea militarilor s-a ales cu pensia mărită și a părăsit Sindicatul. De aici încep marile greșeli ale lui Dogaru.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
IAR99Army spunea...

GHEO
nu este adevarat ce spui tu. Nici Eu si nici SCMD nu am fost si nu vom fi nicioidata impotriva cresterii pensiilor rezervistilor, intrucit noi ne-am batut pentru a nu fi diminuate si pentru a creste nicidecum pentru ce spui tu. si cred ca nici tu nu crezi ce spui. propaganda cu pensiile nesimtite nu SCMD a facut-o ci regimul base-boc prin cozile lor de topor. vreu sa iti spun ca la o intrevedere cu liderii locali ai PDL in 2010, unul era presedintele comisiei de buget-finante din senat si cind le-am spus ce pensii aveam(pe L164, reale) nu le venea sa creada si am fost la intilnirea cu ei colonei(R), lt colonei(r) si atunci chiar au recunoscut ca avem pensii decente, ei habar nu aveau de cuantumul lor dar vroiau cu orice chip sa intram si noi pe L263 ca asa li se dicta de la centru. Ce afirmi tu este asa : sindicatul a observat ca pe contributivitate unii maistrii militari si subofiteri(mai ales din armele tehnice, marina, aviatie, etc) aveau pensia mai mare decit un general, iar la sindicat aderasera in proprtie de 90 % ofiteri(si eu aveam pensia mai mica decit un fost subordonat maistru militar de aviatie dar nu am cerut vreodata sa-i scada pensia acestuia, noi am cerut sa se respecte doar ierarhia si raspunderea pe care le-am avut fiecare cit am fost activi). In aceste conditii au aparut nemultumiri in cadru sindicatului si chiar in afara lui la ofiteri, multi acuzindu-l pe Dogaru ca este de vina, ca s-a batut sa se imparta punctajul obtinut la 20, iar maistrii militari si subofiterii nu au venit la sindicat pentru ca au beneficiat in cea mai mare parte de aceasta masura. Atunci multi ofiteri nu au mai aderat la sindicat si s-au retras acuzindu-l pe Dogaru ca i-a ajutat doar pe acestia desi o mai spun inca o data ca Oprea a obtinut acest lucru crezind ca vom da buluc in UNPR-ul lui. Si spun asta ca si la Dolj a facut presiuni, telefoane, intilniri cu noi sa aderam la el, insa noi hotarisem sa nu facem pact cu un tradator care ulterior ne-ar fi tradat si pe noi si interesul nostru al TUTUROR REZERVISTILOR. Iar filialele pot sa-ti spun ca nu am mers totdeauna pe ce ni se transmitea de la centru aveam si noi o oarecare initiativa si independenta in ce gindeam si faceam. Iacata ca acum observ ca cei care au cistigat foarte mult pe contributivitate(adica maistrii si subofiterii, care au stat pe margine si au aplaudat si nu au aderat la sindicat) sunt cei mai loviti de L223. Acum s-a intors roata si sunt convins ca multi ofiteri rezervisti la care le-a crescut pensia vor fi spectatori de azi incolo. Dar sa nu uite, caci se observa si din avion, ca ISTORIA SE REPETA si miine vor putea sa fie ei cei afectati. NOI CEI CARE AM FOST MEMBRII ACTIVI IN SINDICAT NU AM MILITAT VREODATA PENTRU DIMINUAREA PENSIILOR REZERVISTILOR DE ORICE FEL, NU NE_AM BUCURAT VREODATA DE SCADEREA VREUNEI PENSII MILITARE CI POT SA AFIRM CU TOATA RASPUNDEREA CA NE_AM BATUT PENTRU TOTI REZERVISTII(desii uni nu o meritau) DAR AM FOST DE ACORD SA O FACEM CU RESPECTAREA UNOR PRINCIPII BAZATE PE SOLIDARITATE, CORECTITUDINE, RASPUNDERE, SINCERITATE, UNITATE si mai ales pe REALITATE.

IAR99Army spunea...

HUHU
nici eu nu am spus altfel, sunt de acord cu afirmatiile tale, sigur ca nu am enumerat cronologia exact pe zile si ani ca au fost atitea evenimente la care am participat in anii aceia aproape in fiecare zi incit nici nu le mai tin minte pe toate. Am fost la toate mitingurile din Bucuresti la palatul parlamentului(motiunile de cenzura), la Guvern chiar si anul acesta am participat la inceputul anului.
Huiduieli au fost si la Craiova de ziua unirii in 2011, iar cind PDL juca hora unirii la primarie noi sindicatul am facut o alta hora lnga ei, am chemat PSD si PNL alaturi de noi, sa dat si la TV, iar cetatenii au venit majoritatea in hora noastra. Dupa eveniment prefectul de Dolj a fost demis si mutat la Bucuresti, ir noua celor din conducerea filialei ni s-a transmis pe mai multe canale ca o sa fim chemati in judecata pe penal, o sa fim amendati, familiile noastre o sa aiba de suferit si am avut cazuri de sotii amenintate ca vor fi date afara din serviciu iar multi ne acuza in continuare ca nu am facut nimic pentru rezervisti. De cite ori vroiam sa participam si sa depunem si noi o coroana la diferite festivitati, nu ni se permitea, nu se amintea de SCMD ci doar de ANNCMR, noi eram citati totdeauna la alte orgnizatii, intrucit mergeam de multe ori pe curaj si tupeu de TOTUL SAU NIMIC. De aceea nu admit sa-mi spuna cineva care nu a aderat la sindicat si la miscarile acestuia, nu stie ce inseamna lupta sindicala, sa te bati si pentru altii pe propi-ati piele, iar in final sa mai fi si acuzat de alte interese meschine. Eu nu pot spune ca nu s-au facut si greseli, ori ca unii nu au urmarit si interese personale, dar trebuie inteles ca si noi am invatat din mers cum sa luptam cu balaurul cu multe capete. ACUM ESTE MAI BINE CA NU MAI EXISTA NICI O FORMA DE ORGANIZARE CARE SA LUPTE PENTRU REZERVISTI ? INDIVIDUAL NE VOR DOVEDII, o sa mai vorbim in 2017.

Anonim spunea...

@DigiPorto
Daca vreti sa-i faceti statuie lui dogaru eu va recomand sa-l impaiati.....e mai ieftin:)

IAR99Army spunea...

,,Doru Serban"
Multumesc de idee, dar daca v-am ofticat asa de tare vi-l daruiesc dupa impaiere..cu mica placere, desi eu cred ca nu meritati nici macar acest lucru, intrucit el a intrat si a jucat pe TEREN pe cind d-voastra a-ti comentat doar dupa MARGINE. Deh, NOI am fost cu RAZBOIUL pe cind d-voastra a-ti fost cu PLACINTELE. Si mai cred ca v-ati si deconspirat nitel, fiind probabil unul dintre aplaudacii masurilor BASE-BOC impotriva rezervistilor militari. Acum probabil o sa va ,,satisfaca" alt cuplu celebru si de actualitate Iohanis & Ciolanis, stiti zicala CINE SE ASEAMANA SE ADUNA, caci va manifestati ca o persoana foarte tinara si nelinistita !