Un produs Blogger.

joi, noiembrie 24, 2016

Articole și comentarii pe blog despre contestația la deciziile emise pe OUG 57/2015

19 comments
Decizie de recalculare reprezentativă pentru zeci de mii de militari pensionți cu mai bine de 7-10 ani în urmă
Cei care știu să utilizeze elementele de căutare pe blog ajung foarte repede la articolele dorite după etichetele în ordinea alfabetică din prima pagină, dreapta pentru PC, subsol android. Apasă pe o etichetă și se deschid în ordinea cronologică toate articolele indicate și de cifra sau numărul din dreptul fiecărei etichete.
Tot ce s-a scris și comentat pe blog despre contestațiile la deciziile de recalculare emise în baza L 223/2015, modificată prin OUG nr.57/2015, poate fi găsit după eticheta „Contestații OUG 57”
Pentru cei care nu  știu să folosească elementele de căutare pe blog și vor să citească tot ce s-a scris despre contestații apăsați aici. Acum vor înțelege și unii de ce  comentariile trebuie să aibă legătură cu titlul topicului (articolului). 

19 comentarii:

Trofin spunea...

Ati publicat si dvs. decizia care pe unele bloguri a produs acte de condamnare a beneficiarului deciziei respective. Daca nu publicati si anexele cu stabilirea bazei de calcul , veti starni alta pleiada de discutii contradictorii . Oare impricinatul a fost de acord sa produca propria-i balacareala prin publicarea deciziei de pensie ?

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Decizia nu este nominalizată, dar este identificabilă de Casa Sectorială care a emis-o/
Nici nu mai este nevoie de nota de calcul. Cine este de bună credință compară coeficienții de grad și funcție, procentele elementelor funcției de bază din tabelul existent pe blog, pentru stabilirea bazei de calcul, și vechimea pentru stabilirea procentului de pensie.
Cine l-a criticat pe beneficiarul acestei pensii recalculate pentru 36 ani vechime în serviciu militar? Niște putori care abia au prins 15 ani vechime în serviciu și minimum de vechime efectivă, pentru a cere pensie anticipată parțială. Legea a venit ca o pleașcă pe capul lor. Vor avea pensii mai mari decât cele ale personalului militar ieșit la pensie la limita de vârstă.
Repet! Vor fi zeci de mii de militari cu pensia recalculată micșorată, care vor zbârnâi de ciudă când vor rămâne cu aceeași pensie în plată și după viitoarea actualizare generată de legea salarizarii unitare..

Unknown spunea...

HAIDETI DLE H ,poate vin la putere si oameni cu mintile la ei. dar eu daca raman cu pensia care o am asi fi bucuroasa ,nu ma mai gandesc la mariri .ma gandesc sa ramana asta. ,ce sa mai zic .totusi poate nu va fi mai rau.

karadeniz spunea...

CASA DE PENSII SECTORIALĂ a MApN
- 24 noiembrie 2016 -
COMUNICAT DE PRESĂ
În vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a întocmit buletine de calcul şi a achitat în data de 24 noiembrie 2016 diferenţele pentru perioada 2011-2012 între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pentru 6.883 de pensionari, care au depus cereri până la data de 30.09.2016. Pentru cererile depuse ulterior datei de 30.09.2016, diferenţele se vor plăti în anul 2017, an în care se vor plăti şi diferenţele pentru anul 2013. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale va asigura întregul sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor şi eventualelor neclarităţi sesizate de pensionarii militari în legătură cu acest proces.

Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea joi, noiembrie 24, 2016. Cand vad veninul tau comunist varsat contra unor "putori" imaginare, mai ca imi vine sa il felicit pe Ciolos ca v-a taiat macaroana!

In 2011, tu "gonflat" fiind, faceai misto de noi - diminuatii! In 2013, cand celor diminuati ne-a "inghetat" Ponta al tau, pensiile, iar faceai misto de noi!

Acum tu reliefezi pericolul "inghetarii" propriei tale pensii, este? Bun! Ia ca sistemul fac acum misto si de tine! E aceeasi metoda a preferatului tau Ponta, doar ca acum s-au schimbat papagalii!

PS 1: Zi mersi ca Ciolos a fost un domn si nu ne-au facut noua Boc/Oprea, adica sa NU iti lase in plata nici cuantumul avantajos.

PS 2: Afla de la mine! Un militar cu 15 ani vechime efectiva - dar de armata adevarata, este mai valabil decat unul ca tine care ai taiat frunza la caini vreo 30 ani! Dovada ca ai fost foarte odihnit, incat sa faci apologia prin armata, daca ai ajuns sa faci apologia unor vechimi matusalemice, imposibil de realizat in viata de militarii munciti!

iceparu spunea...

Trofin@omul si-a strigat disperarea iar cei ce-l balacaresc sunt niste neispraviti care isi savureaza beneficiul.Sunt sigur ca daca erau in situatia lui faceau lucruri si mai si.Guvernul si-a tocmit postaci.Ceva ma face sa cred ca cei ce ne balacaresc o fac in mod interesat.
MApN si casa de pensii trebuie chemate in judecata de fiecare dintre noi.Nu e un lucru deosebit de complicat.Nu trebuie avocat.Judecatorii pricep ce ne nemultumeste.Daca chemarea in judecata devine un fenomen de masa si daca mai este alertata si presa este imposibil sa nu se amendeze OUG 57 in conjunctura actuala.
Ma repet.Cuantumul cel mai avantajos seamana cu mersul pe sarma fara plasa de siguranta.

Pop Iuliu spunea...

Decizia evidențiază fara tăgada ca domnul colonel in cauza a ocupat, in perioada cât a fost activ, funcții in partea superioară a ierarhiei millitare, astfel încât la calculul pensiei pe principiul contributivității a obținut cu mult mai mult decât prin aplicarea actualei legi. Cauza este determinata de faptul ca de la data trecerii in rezerva a dansului, elementele de baza ale soldei, respectiv solda de funcție si cea de grad nu au suferit majorările cuvenite, in schimb fiind acordate diverse sporuri, preponderent după 2010, care atunci când era activ nu se acordau. Extrapolând, dacă ar fi ieșit după 2010 la pensie, domnul colonel in cauza ar fi beneficiat si de sporurile inventate si acordate ulterior anului referențiat, si implicit ar fi beneficiat de o pensie cu mult mai mare decât cea obținută pe principiul contributivității. In concluzie, reinstituirea echitații între pensiile militare, nu poate surveni decât dacă viitoarea lege de salarizare a bugetarilor va majora elementele de baza ale soldei lunare a militarilor si va elimina din pleiada de sporuri, inclusiv mult disputata solda pentru lucrări de excepție, fapt ce ar impune si recalcularea pensiilor.


Gheorghe spunea...

Nimeni nu vorbeste totusi despre punerea in plata a eventualelor diferente pozitive ca urmare a calculării pensiilor conform L223/2015.Care este termenul de plata ? Sunt in aceasta situatie, este adevarat diferenta este f.mica dar având in vedere constrîngerile legii privind baza de calcul, primirea deciziei si a buletinului de calcul mi se pare impardonabilă tergiversarea.

Huhu Rezea spunea...

@R eclita
Foarte bine că te-ai simțit cu musca pe căciulă.
Cât ești de putoare rusofilă și monarhistă, nici pe tine nu te avantajează ordonanța. Te-au avortat prea devreme din Armată...pe vremea când încă nu apăruseră sporurile înlocuitoare de solde de grad și funcție.

@pop iuliu
Ce se va intâmpla dupa legea salarizarii unitare este greu de estimat.
Nu sunt adeptul luării din ce au câștigat cei pensionați cu sporuri. Trebuie echilibrat cuantumul celor pensionași ăn perioade diferite.
In proiectele care au circulat până acum se majora substantanțial solda de funcție, se limitau sporurile la 30% din solda funcției de bază și era eliminată indemnizația de dispozitiv.
Spre aducere aminte, ce ar fi fost dacă, puteți ciți simularea de aici

http://www.huhurez.com/2015/09/simulare-actualizarerecalculare-pensii.html

karadeniz spunea...

@ fota ghita
De vorbit se vorbește, au venit și decizii cu pensii mărite, mai ales la cei pensionați după 2011 dar și la unii pensionați prin 2003-2006. Am prezentat un caz al unui fost coleg pe aici care a primit decizia prin septembrie și a primit și banii din ianuarie. Doar că cei pe plus nu prea par a dori să-și facă publică bucuria. Cei pensionați după 2011 ca și cei pensionați anul acesta și activii deja se consideră că fac parte din altă ligă de pensionari.

karadeniz spunea...

Ba de pe site-ul casei l-am luat. E sus, sub titlu, unde a fost si celălalt comunicat de presă. Comunicat de presă referitor la punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, are in stânga caseta aceea tip gif cu NEW dați click pe text și apare comunicatul.
Sau il vedeti asa: http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRES%C4%82%2024.pdf

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Unde ai găsit acel Comunicat ? Pe site-ul Casei încă nu a fost publicat.

Da, l-am gasit. S-au smecherit si cei de la Casa, il dau mai întâi la Agerpress,în loc să-l comunice pe site-ul lor.
Comunicatul este greșit. Comparând cu cel din luna oct. aflam că 11 000 de pensionari ar fi depus cca 13 000 de cereri.
6883 de cereri rezolvate înseamnă tot atâțtea cereri indreptățite să primească diferente, pentru ca in comunicatul anterior ni se spune că peste 4000 de cereri erau neîndreptățite.
Avem acum o imagine clară asupra numărului de pensionari militari care au pierdut la pensie pe mâna hulitului Oprea. Puțini, dar foarte gălăgioși.

karadeniz spunea...

Imaginea din comunicat nu este prea clară totuși. Sunt 6.883 de cereri făcute până la 30 septembrie 2016, care reprezintă cam 9% din pensionarii intrați sub incidența legii 119. Sunt încă pensionari militari care nu au făcut aceste cereri, fie din neștiință fie din lehamite. Personal cunosc două astfel de cazuri care au refuzat să facă cereri pentru restituirea sumelor, pentru alegerea celor 6 luni ori pentru grupele de muncă.
În cei 5 ani și 9 luni trecuți din decembrie 2010, o parte dintre cei 76.885 pensionari existenți atunci au decedat. Dacă luăm in calcul acel număr de 250 de decedați pe lună din statistica CSP a MApN de prin 2011/2012 , deși el a mai crescut între timp, rezultă că au dispărut cel puțin 17.500 din pensionarii existenți în decembrie 2010 și că ar mai fi acum cel mult 59 de mii de pensionari de dinainte de 2010. Păstrând același procent de 9 % și din cei decedați rezultă încă aproape 1600 de pensii diminuate pentru care nu mai este cine face cerere deci se strâng cam 8.450 de pensii diminuate cea ce mai mărește corul gălăgioșilor pe care eu îl estimez real cam pe la 10.000.
Până prin primăvară vor veni cam toate deciziile de recalculare și vor apărea cam 20-25 de mii de pensii recalculate în cuantum mai mic decât pe OuG 1 ori legea 146/2013. Va fi un cor mixt compus din toate corpurile de cadre de la general la subofițer.


Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Eu am citat cifrele mai exacte date în comunicatul anterior.

„Până la data de 12 octombrie 2016, au fost formulate aproximativ 13.000 de cereri de restituire a diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, de către un număr de 11.345 pensionari.
În acest sens, la nivelul instituţiei au fost întocmite toate buletinele de calcul pentru toţi pensionarii care au formulat cereri, iar până la această dată fiind verificate din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor legale 11.010 cereri, rezultând 6.850 pensionari care au de primit diferenţe şi 4.160 pensionari care nu fac obiectul prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.”

micutzul spunea...

@ huhu rezea
Ma gandesc ca exista posibilitatea sa fi fost beat cand ai scris ,, putori,, sau probabil ca te lasa nervii. Da sunt una dintre ,, putori,, care avand copilul in anul 4 de liceu am refuzat sa mai plec de acasa sa fac naveta . Sunt una dintre putorile care in 2 saptamani a trebuit sa ia o hotarare deosebit de importanta pentru el si familia lui. Adica ma mut in alta garnizoana pe functie mai mica , departe de familie , din nou cu cheltuieli mari sau trec in rezerva cu OUG7 . In partea noastra de tara s-a desfiintat aproape totul si nu aveam abilitati de santinela japoneza . Toate locurile unde puteam sa merg au fost ocupate de ,,putorile,, din R.R.A.A. care se desfiintasera cu putin timp inainte.
Am avut incredere in tine si in blogul tau dar se pare ca esti un om fara discernamant , un om care jigneste inainte sa gandeasca.
Nu ca iti fac vreo favoare dar am pus suflet cand am scris pe blogul tau. Voi scrie in continuare fara sa imi aduc aminte de aceasta jignire doar cu conditia sa iti ceri scuze public tuturor ,, putorilor,, din armata Romaniei .
Sper sa ai decenta sa faci acest lucru.
Pentru cazul ca nu vei publica aceste randuri imi rezerv dreptul sa le scriu si pe ,, R26500,,.

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Esti tare nedrept.
Putori sunt acei nesimțiți care l-au luat în bășcălie pe colonelul... care „și-a permis” să lucreze în armată timp de 36 ani și are o pensie recalculată mai mică decât ei, rânjiții, cei care cu greu au adunat 20 de ani în serviciu.
Ba... putoarea de potecar, mă jignește din aceleași motive și pe mine, aici, fără să-ți deranjeze d-tale simțirea cu ceva. Sari la mine pentru că le-am sitirit nesimțirea Du-te și plânge-te la potecar, în loc să-i dai peste nas.

Iulian Mareș spunea...

Unui Matroz Coclit
Iata coruptie pt lucruri minore.....cum o fi pt ceva serios?

http://www.dcnews.ro/mobile/concurs-trucat-jandarmerie-doru-ioan-popescu-re-inut-de-dna_523598.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Generalizarile conduc la excese....chiar si in exprimari scrise!....in fapt, sunt lucruri care apartin doar unui minister si numai cei care au trait acele momente pot exprima idei!
Trebuie intreprinsa o analiza pertinenta si integrala asupra fenomenului, pornind de la scop, cauze si urmari!
Dar, retine, banii ot O7 au fost dati de US in $, iar ei au primit lei, impozitati!.....deci au fost furati prin metoda maradona!
Dar, sa te intreb ceva!
De ce s-a extins O7 si in alte ministere si servicii, inclusiv in M. Public? Si de unde banii pt acestia? Nu cumva din impozitele platite de personalul MApN?

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Acum constat că @cezar are multă dreptate în caracterizările pe care ți le face. Naivitatea, labilitatea psihică și, probabil, izolarea te fac vulnerabil în fața unei alegeri.
Ai ales să te solidarizezi cu cei care îi persiflează pe semenii lor mai în vârstă și îi blamează pentru că au avut vechimi „matusalemice” în serviciu. Rămâi sănătos în grupul putorilor, la care singur te-ai alăturat. Adio!