Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 16, 2016

Ce îl sfătuiți pe domnul comisar?

65 comments
„cum pot sa postez un caz care, din pacate mi se intampla.... Am Dispozitia ministrului de incetare a raporturilor de serviciu cu drept la pensie (vechime efectiva de23 de ani si 7 luni) si varsta de 49 ani si 10 luni (la data raportului) - comisar sef de politie - am facut lichidarea, iar casa de pensii imi respinge dreptul la pensie pe motiv ca nu indeplinesc conditiile de varsta si vechime efectiva de 25 de ani, desi ministrul a dat dipsozitia de incetare a raporturilor de serviciu cu drept la pensie. Ce ma sfatuiti sa fac? ”


Trebuie  ținut cont de faptul că domnul comisar nu are cel puțin 25 de ani vechime efectivă pentru a beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare în vederea obținerii pensiei militare pentru limită de vârsta.

Nu are nici vârsta pentru obținerea pensiei militare anticipată, anul acesta vârsta standard .
In ce condiții mai poate cere pensie militară de serviciu anticipată parțială?

65 de comentarii:

tehnocrat spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
cr.1 spunea...

O mare eroare a celor de la resurse umane, daca este adevarat ceea ce sustine domnul. Este greu de crezut asa ceva.

Iulian Mareș spunea...

Dar cum a semnat ministru fara un pdv, aviz, de la Directia resurse umane si/sau CSP a MAI?
Nici Igas nu ar fi facut asta!
.....lipsa detalii!

micutzul spunea...

Daca in raportul de trecere in rezerva se specifica,, cu drept de pensie,, sa faca raport pentru reincadrare si anularea primului acuzand asa cum spune colegul avizul celor de la resurse ( daca acestea l/au dat ) . Daca nu specifica in ce baza solicita trecerea cu drept de pensie atunci e de rau.
Nu inteleg totusi cum un comisar sef poate sa faca asemenea greseala si cum a plecat raportul cu avizul resurselor umane. Ceva nu pusca.

Huhu Rezea spunea...

Incompetența creează victime.
Una din soluții este retragerea cererii de pensionare în condițiile art. 61 alin (2) din L 223 în cazul în care nu are o clasare medicală potrivit art. 18. Alffel riscă să rămână fără pensie până la împlinirea vârstei standard de pensionare.

Anonim spunea...

Situatia e complicata .Daca a plecat la demisie inseamna ca si-a luat teapa vietii .Acum poate doar sa dea ministerul in judecata pentru reincadrare pe vechea functiei . Dar cum judecatorii de la instantele superioare sunt majoritatea ofiteri acoperiti ( si executa ordine) sansele de castiga procesul sunt mici.Probabil va primii pensia dupa 55 de ani (daca a avut si grupe ).

Anonim spunea...

Gresesti Huhurez .Citez :(2) '''Cererea de pensionare, depusă conform prevederilor alin. (1), poate fi retrasă la cererea persoanei îndreptăţite, până la emiterea deciziei de pensionare''.Daca e raport de demisie in care solicita pensie desi nu are dreptul e mancat.Cererea de demisie nu mai poate fi retrasa daca deja e aprobata .

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
De unde ai tras concluzia că are demisie?
Inteleg că omul are raport de trecere în rezervă cu drept de pensie, așa cum spune și Dispoziția ministrului.

John spunea...

Totuși, dl comisar nu a lucrat deloc până la vârsta de 26 ani și 3 luni?

Anonim spunea...

Huhurez .E singura explicatie logica.Alta nu vad.

Anonim spunea...

E singura explicatie

Unknown spunea...

Ce inseamna "vechime efectiva"?
Art. 3.
În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:
g) vechime efectivă - vechimea prevăzută la lit. f), care nu cuprinde sporurile acordate pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, respectiv grupa I şi/sau a II-a de muncă;

Litera f:
f) vechime cumulată - perioadele de timp recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în vederea obţinerii unei pensii în condiţiile legii;

Ca urmare, intrebari:
1. Dl. comisar are vechime efectiva de 23 de ani si 7 luni si varsta de 49 ani si 10 luni (la data raportului). Rezulta ca a intrat in campul muncii la 26 de ani? Pana atunci nu a muncit deloc, nu a facut o scoala militara?
2. I s-a luat in calcul domnului comisar perioada scolii militare? Deoarece:Art.3 litera e) din legea 223 mentioneaza: e) vechimea în serviciu - perioada în care o persoană din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională s-a aflat în una dintre următoarele situaţii:

1. a avut calitatea de cadru militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, în activitate;

2. a avut calitatea de militar angajat pe bază de contract/jandarm angajat cu contract/poliţist de frontieră angajat cu contract/soldat şi gradat voluntar/soldat şi gradat profesionist;

3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru formarea cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special, cu excepţia învăţământului liceal.

Nu cumva cei de la casa de pensii au uitat sa tina cont de aspectele acestea????

Mihai spunea...

Sa faca raport pe scara ierarhica pentru reincadrare pe post chiar si prin concurs tinind cont de greseala pe lantul de aprobare.
Din ce spune d-nul comisar sef ,greseala posibil sa se fi strecurat din aplicarea gresita a reducerii virstei de pensionare in cazul in care a detinut grupe de munca.
Astfel,la virsta de 49 ani 10 luni ,rezulta data nastere februarie -martie 1966
Cf anexei la L223 la februarie-martie 1966 corespunde ca indeplinind conditiile de pensionare in iunie-iulie 2024 -virsta 58 ani si 4 luni.
Cf legii;
I
Virsta minima de pensionare 45 ani cf legii.Reducere maxima grupă munca = 13 ani
58ani 4 luni - 13 ani reducere maxima pentru grupa munca = 45/4 luni= t.pens. iunie 2011
58ani 4 luni -10 ani reducere pentru grupă munca = 48 ani/4luni = iunie 2014
58 ani 4 luni - 9 ani reducere grupa = 49/4 luni = iunie 2015
58 ani 4 luni - 8 ani reducere grupa = 50/4luni = iunie 2016

Deci depinde de ce grupa de munca a detinut si de ce reducere a beneficiat.

II
Cf legii daca a facut parte din unitati cu misiuni deosebite(speciale) se poate pensiona si in alte conditii prevazute de lege fara sa respecte consemnarile de la pct I.
Daca s-a pensionat de invaliditate poate fi o greseala in acte,etc. Nu cred ca se pune problema de demisie.
Ținind cont de numarul mare de iesiri din sistem si necesar de incadrare daca s-a facut vreo greseala atunci sa faca imediat raport de rincadrare.
Au mai fost cazuri cind si-au dat demisia ,au plecat chiar prin strainatate cu acte in regula ,nu le-a convenit si au fost reincadrati prin concurs cind s-a recrutat din sursa externa.
Aici greseala trebuie asumata daca intr-adevar exista si rezolvat cazul favorabil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnul Comisar, din pacate, este o victima a sistemului mafiot care vor sa-si promoveze odraslele imbecile pe cadavrele altora pe functii! Functia i-a fost ravnita si cineva de sus i-a copt-o! E o adevarata provocare acest caz, dar pe mine ma revolta cand cuiva i se frange cariera ca mafia vrea sa-si impina gusterii favoriti! DNA ar trebui sesizata si sa anchteze pe noul numit in locul domniei sale, pe ce criterii a fost promovat, de unde vine si ce ,baston de Maresal'' are in ranitza! Cel nou numit, din ce lume vine? Daca Comisarul nou pensionat abuziv avea dosare de mafioti politici in cercetari, e posibil sa i se traga si de acolo, ca acele dosare sa dispara o data cu noul numit in functie! E o mare taina totusi...Domnia sa detine informatii majore care nu trebuiesc detaliate, ci macar aproximativ tapetate sa intelegem ceva! Curaj, D.le Comisar! Ori la bal, ori la spital! Ori alba, ori neagra! Jucati-va ultima carte cu demnitate si cu sesizarea DNA-ului, ca tare n-ar strica! Nu denunt calomnios, ci cercetarea cauzei care prin incalcarea legilor a dus la situatia fara precedent! DNA face si sex in particular, ca ,,este om'' si el, dar are si atributiunea ca in pauza de sex cu serviciile sa arunce si un ochi penal peste situatia asta! Iar daca orgasmul le-a fost normal si nu voluntar, cercetarea comuna va fi de bun augur! Nu-i asa, doamna Cucuveaua Violet si d.le Cardan Codlea ?

Huhu Rezea spunea...

Atât domnul comisar cât și cei de la resurse umane au fost în eroare în interpretarea articolului 21 din lege referitor la reducerea vârstei de pensionare.Au mizat pe faptul că indeplinește condițiile pentru pensie militară pentru limită de vârstă.Nici nu s-au gândit să întocmească dosarul astfel încât acesta să aibă documentele potrivite pentru pensia anticipată parțială, respectiv ordinul de trecere în rezervă potrivit art. 18 lit. a) SAU CLASAREA MEDICALA potrivit lit. b).
Retragerea cererii de pensionare, cât timp nu s-a emis o decizie de pensie, este echivalentă cu reîncadrarea in muncă, potrivit art 61.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamna Comandant suprem de DNA,
Ce parere ai, ma rog, dumneata
Ca un Comisar politist a fost jegmanit
De-o cariera pentru care o viata a muncit?

Domnule ministru de Afaceri interne,
De ce onarea-i e dezbracata-n izmene
Si-i supus prea devreme unei vieti parazite
Cand si drepturile abuziv fiindu-i ciuntite?

Domnule Presedinte de Stat,
Pana cand mai avem de asteptat
Ca in

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Regret ca am trimis din graba o postare necorectata si neterminata! Continui:
Domnule Presedinte, Sef de Stat,
Cat vom mai avea de asteptat
Dreptatea sa fie o Dreptate legala
Si nu doar o actiune mafiota si ilegala?

Domnilor parlamentari milogi la votare,
De ce Dreptatea e valabila doar voua, si care
Mai sunt drepturile nostre
Cand toate sunt doar ale voastre?

Poezie de sustinere a unui Comisar neandreptatit, asa as denumi demersul meu rimat...

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Comisarul are nevoie de sfaturi nu de jelanii pe la DNA si alte instituții care n-au nicio treabă cu faptul că un cadrist nu a citit bine art. 21 din lege.
In plus, în drept există un principiu că penalul ține pe loc cauzele civile.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Păreai mai empatic cu necazurile semenilor. Nu-ți public comentariul atât de suspicios la adresa unui om care a cerut sprijin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Asa e, domnule! Dar nu stiu ce s-a intamplat cu trei strofe care au disparut subit! Sunt foarte nervos ca se inmultesc cazurile de nedreptati, greseli mai mult sau mai putin voite si care lovesc in carierele si in vietile pesonale ale tuturor celor care poarta uniforma cu insemnele de stat! E jenant ca o sa ajungem sa nu mai afirmam ca traim in aceasta tara a nedreptatilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe sticla TV se da repetitiv o scena in care o cur....va o face curva pe o alta cur....va! Bai, de ce nu dati repetitiv Tatal Nostru? Voi stiti cati romani nu stiu o buchie din acesasta rugaciune, temelie a crestinismului? Hai ca ar fi greu sa dati si Crezul, dar oare numai sa ne dati doar categoria asta de evenimente sa rupa gura targului si shtanga cocalarilor? Oare ne credeti, in masa, si pe noi cocalari sa ne tocati creierele cu cretinisme?

Unknown spunea...

Am onoarea domnilor! Ma intereseaza un mic ajutor din partea cunoscatorilor vizavi de un calcul estimativ al pensiei militare in cazul in care ma hotarasc sa ies la pensie si va multumesc anticipat!
In decembrie 2016 implinesc 26 de ani vechime in M.A.I. din care 14 ani militar angajat cu contract iar restul subofiter,in toti cei 26 de ani avand conditii deosebite certificat cu adeverinte!
Tot in decembrie implinesc 48 ani varsta.sal brut maj...cam 3500.avand in vedere ca nu beneficiez de meritul acela militar...fiind 14 ani militar angajat cu contract....la cat as putea sa ma astept saprimesc pensie? Am 1 an si 10 luni stagiu militar si 4 ani studii superioare la id.plus 3 ani civilie...

Iulian Mareș spunea...

Cornelius,
Televiziunile sunt societati comerciale....pt partea religioasa exista Trinitas, tot comercial si el, dar adaptat temei!
Nu poti impune teme, ei au politica lor interna!

Iulian Mareș spunea...

S-a dovedit pe blogul partener ca la CSP MAI nu sunt probleme de software!
Minciunile aruncate de o suida paranoica trebuiesc sterse!
Nu ati priceput ca suida are paranoia?

PS-.....Cezar, atentie la cei cu care te stimezi! Nu este adevarat mereu ca cei batrani au si valoare, cel mai adesea-sunt doar ramoliti si paranoizi!
Managerul Spitalului 9 este vinovat, pt ca a dat WiFi liber la toti cazatii!

CEZAR spunea...

Mos Alecu
17 ore ·
SI CAND ZICEAM EU ...MA INJURA MaKISSS..!!
Conform binecunoscutului prinicipiu "Întărîtă-i , Doamne !" se petrece o mica scărmăneală intre militari kaki (din trupele de uscat) si militarii azurii (piloti si altii de prin aviatie) ...
Că_care , si de ce-i avantajat de modul de stabilire a bazei de calcul pentru calcularea/recalcularea pensiilor militare ... Că aviatorii , mai guralivi , au reusit "sa-si traga-n pensie" j'de mii de sporuri inaccesibile pentru terestri...

Ca sa fim corecti ... treaba cam asa-i !
Aviatorii , politistii si ziaristii neacsului au reusit sa introduca in legea pensiilor militare o baza de calcul care nu prea are de-a face cu militaria . Pe principiul : cine poate/a putut , oase roade !
Pe diferite căi salarizarea militarilor a devenit o activitate de "care pe care" : guvernantii nu vor sa mareasca soldele militarilor ... iar ministerele cu militari introduc felurite feluri de sporuri ; prin asta denaturind complet salarizarea militarilor . Iar salarizarea aceasta , bazata pe sporuri (unele dintre ele fiind foarte subiectiv acordabile) se reflecta si in pensiile militare ... Asa aparind acele pensii de necrezut publicate prin diferite locuri ... prin acordarea preferentiala a unor sporuri ...

Numai ca , tot ca sa fim corecti , treb'e sa vedem si ca , in marea lui grija pentru banul public , MApN "a tras presu' de sub picioarele" aviatorilor , marinarilor , parasutistilor ... Ca acestia sa nu aiba pensii prea mari , in baza lor de calcul nu se includ tocmai primele definitorii ale activitatilor lor : prima orara de zbor , prima de ambarcare pe timpul marsului , prima de parasutare ... Nu mai vorbim si despre alte prime pe care le pot primi acestia si care nu sint incluse in baza de calcul ...
Asa ca_cam degeaba s-au zbatut aviatorii ... Tocmai ceea ce visau ei ca le va mari pensiile (primele) nu le sint luate in considerare ...
---------------------------------------------------
Sigur ... aceeasi grija fata de banul public n-au avut-o si MAI sau M. Justitiei !... Ei nu au scos din baza de calcul a pensiilor unor "angajati" de-ai lor nici un fel de sporuri ...
Politistii si gardienii de penitenciare au legi de salarizare (de fapt ordonante de guvern) diferite de cele ale militarilor (militarii-militari din MApN , si cei ramasi ca fiind denumiti militari din MAI) ... Prin aceste legi de salarizare politistii si gardienii au , in plus fata de militari , un spor de 20% ... sporul de fidelitate ... Spor care face ravagii in incercarile de comparare a pensiilor unor politisti fata cu ale unor militari ...

CEZAR spunea...

@ m-ale..se pare ca ai patito si tu
Vad ca nu mai apari cu ..porcul de mana ...!!!

Anonim spunea...

eu ma astept ca un comisar sef de politie(echivalent col in armata) sa cunoasca cat de cat legislatia.+ ca are suficiente informatii la indemana la functia si gradul dumnealui.Chiar asa am/au ajuns?....pe bloguri? ca niste d'aia de la gradinita?

Huhu Rezea spunea...

@Syr Syr
Nu indepliniți condițiile de pensie militară pentru limită de vârstă. Fiind născut în 1968,vârsta standard de pensionare este la 59 ani. Pentru 26 ani vechime în condiții deosebite beneficiați de o reducere a vârstei de pensionare de numai 6 ani. Pe la vârsta de 52-53 ani îndepliniți condițiile de pensie pentru limită de vârstă.
In schimb dacă faceți rost de o clasare medicală, imediat vă puteți pensiona anticipat parțial în condițiile art. 18 lit. b).
Cuantumul pensiei ar fi cam același, cca 80% din baza de calcul, fie că e pensie pentru limita de vârstă, fie anticipată parțială, presupunând că prindeți si un 6% pentru pensie suplimentară.
Tineți cont că norma de hrană nu intră în baza de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Decizia publicată de potecarul nu este de recalculare. Este o decizie de deschidere a drepturilor de pensie pentru un polițist care a incetat raporturile contractuale în anul 2009 fără drept de pensie.A constatat că potrivit noii legi îndeplinește condițiile de pensionare, cererea sa de pensie fiind înregistrată pe 13 iunie. De aceea se menșionează că este emisă în baza art. 64

tupak amaru spunea...

referitor la situatia d-lui comisar sef , din nefericire , cunosc un caz similar . din momentul incetarii raporturilor de serviciu , nu se mai poate face nimic . trebuie mers in instanta , doar asa se mai poate face ceva .
din cele prezentate , nu prea este clar in ce imprejurari a ajuns ofiterul de politie in aceasta situatie ( foarte important ) .
in privinta casei de pensii a MAI : postarea lui serban este o minciuna , a mai fost prezentata acum cateva saptamani , deci nu ieri , cum sustinea .
informatiile prezentate de @ coldea sunt reale , chiar daca ne place sau nu .
nu au fost emise decizii , doar am fost instiintati ca urmeaza sa fie recalculate pensiile atunci cand vor primi situatia veniturilor realizate , de la unitatile de unde am incetat raporturile de serviciu . evident o tergiversare , la ordin .
aceeasi metoda din anii 2010-2011 .
vad ca pe unii ii intereseaza mai mult campania electorala decat pensiile .
PSD , PNL si USR - sustin desfiintarea pensiilor speciale . acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze , nu prostiile .
in privinta constitutionalitatii unor prevederi ale legii , iarasi cred ca pierdem timpul si banii prin instante ( lobby pentru avocati ) .
nu am incredere in oameni de teapa lui monac .

Coldea Calustian spunea...

Huhurez si tupak amaru.Multumesc pentru sprijin.Trebuie sa le deschidem ochii pensionarilor militari cu sufletul curat .Altfel luptam cu morile de vant ( ale servicilor).Stiti la ce ma refer.

Unknown spunea...

TREBUIE ODATA PENTRU TOTDEAUNA CA CINEVA SA SE DUCA LA ACEL INDIVID CARE SPUNE CA DESFIINTEAZA PENSIILE SPECILE I SA IL PUNA SA LE DEFINEASCA, MA INTREB DECE NU IL ABORDATI PE DL MOTOC SA FACA CEVA SA LE SPNA CA MILITARII AU PENSIE MILITARA NU SPECIALA, dar cu acestectanguiri nu o sa faceti nimic .MERGETI la ACEL PASLARU SI VORBITI CU EL , atentionati PSD daca vrea sa fie votat.

CEZAR spunea...

tupak amaru .. tu chiar crezi ca Dorele umbla cu fofarlica ..??
Eu credeam ca doar pretenarul lui ..MaKiss..minte de ingheata apele si manipuleaza ..ca un ..ramator !

CEZAR spunea...

PS. Tupak..
...si daca Dorele trage cu minciuna ..intuiesti si motivul pentru care ar face aceasta chestie marsava ...??
Eu cam da ...dar ..mai vreau o confirmare .....

Mihai spunea...

@ Huhurez
Nu mai transpun de pe R... dar retine un aspect. pe toate deciziile de recalculare este trecut numarul de inregistrare a cererii din 2016 depusa la CSP.
Art 64 MI si 109 La MApN are legatura cu modul de emitere a deciziilor prin prisma grupelor de munca .
La Mai nefiind vorba de actualizare grupe de munca se emite o singura decizie in baza cererii depuse cf art 64.
La MApn fiind vorba de reactualizarea grupelor de munca se emit doua decizii cu cuantumuri diferite in baza art 109,una pe grupele vechi din ultima decizie si una finala cu grupele noi in baza de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Prima minciună este că mi-ar fi trimis și mie o copie a deciziei. Nu am primit așa ceva.
-Chiar dacă se emit 2 decizii la MApN, ambele sunt de recalculare și niciuna de calculare a unui nou drept de pensie.
Baza juridica a recalculării, atât la MApN, cât și la MAI și SRI, sunt art. 109 și 110.
Art. 64 se invocă în cazul unor noi cereri de pensionare

-Care cerere de recalculare? Cererea este de opțiune pentru baza de calcul. La cei care n-au opționat, în baza cărei cereri se recalculează?
-Că respectivul a primit o decizie de calculare a unui nou drept de pensie rezultă nu numai din invocarea art.64 în loc de art. 109 ci și din aplicarea art. 59 alin.(5) pentru indexarea cu 5%, care se invocă numai pentru drepturile deschise în anul curent.
-De regulă, pe deciziile de recalculare este menționat și cuantumul fost în plată
Dacă respectivul are decizie de recalculare, cum susține bețivul, poți să-i comunici domnului M. că funcționarii săi emit decizii copy-paste.

Unknown spunea...

Deocamdata ,plecati din MAI pe cont propriu. Dl. ministru, so fi gandit ca va ramane dreptul la pensie : odata, candva !!!
Am vazut mai multi insi din MAI care au iesit la pensie inainte de 50 ani !
daca are omul 23 ani efectiv inseamna ca care plus 50 % spor conditii speciale, deci pentru vechime se incadreaza ! ramane varsta !
sa ceara explicatii !
Intrebarea este : de ce a dorit sa plece din sistem ? a fost obligat ? s-a saturat ? a fost nevoit de dna, etc ? Un comisar sef , ditamai ofiterul se poate descurca singur

Eu spunea...

Pentru domnul comisar, legea prevede vechime cumulata 25 ani (in campul muncii), iar de asemenea este prevazut faptul ca pana la emiterea deciziei de pensionare persoana care a solicitat deschiderea dreptului de pensie poate reveni prin raport motivat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezarica are dreptate: Au bagat sporuri care nu se considera mariri de solde, astfel pierdem ani in sir maririle de pensii conform maririlor de solde la activi! Ce golaneala!

Coldea Calustian spunea...

http://frip.ro/politistii-si-militarii-se-plang-ca-sunt-tepuiti-la-bani-se-fura-la-mai/

Ein Stein spunea...

Comisare ai comis-o.
Legea spune ca trebuie sa indeplinesti cumulativ doua conditii, vechime efectiva 25 anisori si varsta standard de pensionare diminuata cu scaderile alea din tabele.
Cei 25 de ani zici ca nu ii ai, doar 23 si ceva. Eu cred ca esti intrat in politie pe filiera indirecta, cum e normal, asta ma face sa cred ca ai mai lucrat inainte de a intra in politie, iti mai trebuiesc un an si 5 luni pe care sa ii adaugi la cei 23 si 7 luni asa ca da fuga pe unde ai mai lucrat si cere adeverinte sau cartea de munca si vino in completarea celor 23. Ai 49 de primaveri asta inseamna ca ai facut armata, pe vremea tovarasului stagiul ca militar se considera vechime in munca. Cei 15 ani vechime in serviciu nu cred ca-ti lipsesc doar ai fost comisar. Esti nascut cam prin '67, ti-ar trebui cam vreo 9 ani sa scazi din varsta standard, cum voi birocratii ati fost incadrati in CS cred ca aduni cei 9 ani asa ca tot raul spre bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Help!
Colegul nostru, Stancu Virgil, fost parasutist, apeleaza la domniile voastre, telefonic prin mine, sa-l aujutati sa inteleaga punctul ,,g'' din decizie care inseamna bani dar nu stie ce reprezinta si din ce sporuri sau alti indici. A primit azi decizia de la suma de 3040 lei brut pe minus la suma 2966 lei. Nu-i suparat pe scaderea de 74 lei, dar vrea sa stie ce reprezinta acel punt ,,g'' nesexual ca nu-i explica nimic acolo! EL NU VA CONTESTA CA NU-I SUPARAT. Multumesc antipat! Telefonul domniei sale este o764344333 si-l puteti contacta, daca se poate Dl. Huhu Rezea

tupak amaru spunea...

nu vreau sa acuz nejustificat pe cineva nume. dar am urmarit cu atentie tot ceea ce s-a intamplat in acesti ani , 2010 - 2016 . am invatat pe de rost tehnica lor de manipulare : prezentat sume mari , pentru a linisti spiretele sau atunci cand devine lumea prea nervoasa si pune intrebari . de regula , romanii sunt creduli .
informatia mai are un scop , acela de a irita pensionarii civili impotriva noastra . va imaginati cum reactionaeza un civil cand vede prezentat o pensie de 8.000 lei .
fara comentarii .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am acceptul camaradului parasutist, Virgil Stancu, de a-i face public numele si nr. de telefon, mi-a confirmat foarte clar ca-l intereseaza doar sa i se explice acel punct ,,g'' din Decizia de pensie, de fapt ce reprezinta el in calcul, iar daca cineva doreste si alte amanunte i le dau, dar domnia sa este multumit de decizie, de suma si nu doreste sa conteste nimic, neafectandu-l cu nimic la starea sa bugetara. Avand publicat aici si nr de telefon, ar fi minunat ca cineva sa-l contacteze printr-un bip, urmand sa-l sune dansul, daca cel care-l juta si n-are credit.

Gigi spunea...

Eu,nu cred in ruptul capului ca acest comisar a depus raport pt. pensie din prostie sau din ne cunoastere a legi.
De ce nu intra aici persoana in cauza sa ne lumineze chiar dansul cum s-a ajuns aici?
Daca,chiar este asa,cum este prezentata speta,este rusinos pt.respectivul ofiter ca a fost dus de nas de catre cei de la MRU,care sunt complici,oare,tot prin necunoastere?
Sau,este o speta aruncata,asa,la sto?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ar trebui să fii expert pentru colegul d-tale.
La punctul g este un artificiu de calcul pentru a afla procentele sporurilor care au intrat în solda lunară, procente care sunt folosite pentru actualizarea bazei de calcul. Este pe larg explicat în Ordinul M25 în art. 18.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, D.le Huhu Rezea, dar se pare ca totusi cam nimeni nu prea-l gabuie, chiar s-a mai discutat ca nu prea se intelege total, acum ca stim toti ca e din Ord. M25, il vom studia, ca daca era ala nascut ca ,,pe degetul mijlociu'' toti il gajbeau din prima!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stancu Virgil, Vezi ca in dreapta aici unde a insiruit adminul un pomelnic de catedrala cu legile si orinilemcat si alte ordonante, aici unde citim noi postarile, Dl. Huhu Rezea la litera ,,O'' are si Ordinul M 25, dai click pe aceasta titulatura, cand intrii in blog iar dai click pe titlu. Sfat: E un calcul matematic cu fractii in care sa stai cu pavilioanele urechilor deoparte, ca mie imediat mi s-au prins ca soricelul in capcana clapaugile! E pentru rebusisti avansati, sau matematicieni olimpici! Dupa citire, simt nevoia unei acrituri, precum o muraturica, ceea ce fac eu acum sa nu mi se aplece de la slaninoasa asta de matematica! Lemn Tanase, ca e prea complicata sa jumuleasca frasierestenii pe cele 6 luni alese! Si cica sa mai si faci o contestatie pe aceasta pitagoriana insiruire rebusistica! Vai, noua, astia axati pe literatura boema! Aviatia la joasa inaltime ne mai poate da explicatii pe azimut!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Am primit noua decizie si e cu ceva pe +! Pt o bere - doua... la Rin Hotel!
Am scris pe blogul partener si nu mai cred ca este cazul sa reiau si aici!

Iulian Mareș spunea...

Ca sa aflam ce si cum!

http://m.stiri.tvr.ro/article/80551

val3ros spunea...

salutare....am trecut in rezerva in data de 15.08.2016...dosarul de pensie a ajuns la CPS in data de 13.09,dar decizia de pensie nu a venit nici acum,desi au trecut demult cele 45 de zile,termenul de emitere a deciziei...la CPS a MAI nu se poate lua legatura telefonic
as vrea sa stiu daca mai sunt persoane in situatia mea

ungureanu spunea...

Vor veni 2 decizii de recalculare?Banii care au venit in plus fata de pensia in plata vor veni separat pina pe 25 decembrie??Multumesc!

CEZAR spunea...

Publica decizia ...jmechere ...hi..hi..
Porkul ...nu a primit ..tot cu +-..???

Mihai spunea...

@ Cornel
Decit sa ametesti omul cu fumuleli si ce-ti mai vine mai bine explica-i mclar ,militareste si in doua fraze.
g-urile sunt sporuri care intra (sunt admise in baza L223 modif.cu art 40 din OG57) in baza de calcul a pensiei in procentele prevazute in L 138/99.
Acestea se actualizeaza la solda lunara bruta obtinuta in cele sase luni alese după un artificiu de calcul ,dupa cum urmeaza;
Lucru nevazut in decizie si in sarcina CMJ;
-se calculeaza solda lunara bruta (sf+sgrad+Gradatii+IC+ID)cf L138/99(neactualizata la 01.01.2016) pentru fiecare luna din cele sase luni alese
-se ia valoarea sporilor din statul de plata corespunzatoare lunilor alese. Ele sunt trecute in statul de plata ca sume sub anumite coduri.
-sumele trecute in statele de plata ca sporuri se raporteaza la solda lunara bruta neactualizata din luna respectiva si se obtine procentul de spor realizat ;suma sporx100/SLB= procent spor realizat in luna respectiva din solda lunara bruta.
Urmeaza ce se vede in decizie;
Aceste procente de sporuri obtinute prin calculele de mai sus se vor recalcula/retransforma in sume din solda lunara bruta (L138/99-cf+cgrad+gradatii+IC+ID)actualizata la 01.01.2016 sume care se reflecta in decizia de pensie alaturi de sporul realizat in procente. SLBx%spor = suma spor actualizat la 01.01.2016

Apoi totul se introduce in anexa 1b care calculeaza pensia prin raportarea drepturilor banesti obtinte pe L138/99 la solda lunara bruta cf L284/2010 (cf+cgrad+gradatii).
In final rezulta acelasi rezultat ca si cum ar fi fost calculate pe L138/99.
Cornele ,greu prin armata cu cai!!!!

Ein Stein spunea...

@tupak
Ori esti naiv ori faci parte din grupul celor care vor sa ascunda gunoiul sub pres, niciuna dintre situatii nu e laudabila. Situatia a doua e ca si cum ai vrea sa devii invizibil inchizi ochii si gata crezi nu te mai vede nimeni. Pensiile intre 6000-8000 lei sunt foarte multe iar cele de peste 8000 sunt multe si au darul de a pune in cur bugetele institutiilor de resort. Legea asta izvorata din mintile unor birocrati cu mentalitate de ciocoi duce la o situatie scapata de sub control. Au avut grija sa-si bage tot felul de sporuri aplicabile numai lor iar pentru ceilalti sporurile de care beneficiau in urma activitatii sa fie eliminate cu grija, vechimea sa nu mai aibe relevanta, grupele de munca de asemenea, etc. Legea asta e facuta pentru birocrati si pentru cei care au lucrat 10 ani ca tractorist si 15 ani ca militar.
Dupa cum ai vazut prin comentarii mai toti considera ca cei cu grade/functii egale trebuie sa aibe aceasi pensie indiferent de data iesirii la pensie deci legea si-a gasit admiratori insa foarte putini sunt cei care considera ca egalitatea intre pensii trebuie sa se faca pe principiul vechime/grupe munca/grad/functie egale.
Nici Circul Globus care se plimba prin garnizoane cu scopul de a convinge cat de buna e legea nu a reusit sa-i lamureasca pe toti.
Sunt sigur ca acesta lege va fi schimbata cel mai probabil anul viitor si noi vom trece iar prin recalculari.

Iulian Mareș spunea...

Deh, mai, tata, mai!
Nu toti sunt ca tine....si Politehnica si ASE si Dreptul!
Asa, da!

Ein Stein spunea...

Fisa de recalculare de pe blogul lui Olescu intareste exact ce am scris anterior. Degeaba are colonelul respectiv 36 de ani si 6 luni vechime efectiva, 52 de ani vechime cumulata, pur si simplu nu conteaza. O masura de bun simt din partea CSP ar fi sa nu mai includa aceste informatii inutile. Si inca nu e tot, mai e loc de scadere prin includerea OMM si 9% pensie suplimentara in baza de calcul.
Cei ~37 ani vechime efectiva si 52 cumulata ii asigura colonelului o pensie egala cu a unui DS-ist sau de 2-3 ori mai mica decat a unui sefulet de birou fara niciun subordonat cu vechime efectiva de 25 ani cu sanse mari ca doar 15 ani sa fie in serviciu restul ca tractorist. Ciocoii au facut treaba buna.

tupak amaru spunea...

@ val eros ,
multumim pentru informatie . am mai auzit de astfel de intarzieri .
in privinta Casei de pensii a MAI , care a prezentat un numar fals de telefon , la care nu raspunde nimeni , asa au patit toti pensionarii MAI , de ani de zile .
dar , vezi tu , apar tot felul de "oameni de bine" care ne contrazic , sustinad ca " am luat legatura cu CPS a MAI , un functinar mi-a comunicat valoarea pensiei calculate si m-a anuntat ca voi primi decizia mai tarziu " . evident , o minciuna .

iceparu spunea...

Corect.Iti bagi sula in ea de vechime efectiva si cumulata.Legea 223/2015,art.40/OUG 57/2015 si ordinul M25 sunt facute spre beneficiul unora.Ca mai sunt unii care prind ceva sunt cazuri rarisime.Sporurile taica,sporurile de dupa 2011 atarna.
Privind problema ridicata,ceva e putred in Danemarca.

micutzul spunea...

Daca ne bagam.... pe bloguri si nu ne organizam nu rezolvam nimic. Jegurile zic in continuare ,, da-i in.... , lasa-i sa vorbeasca...,,. Tata facem partid ca suntem baieti organizati , avem si familii care raspund ,, la ordin,, si sa vedeti dupa ce scapam de securisti infiltrati ca ne cauta ei singuri. Asa ca daca ne-o bagam si ne-o scoatem pe internet ii facem doara sa rada. Sta in puterea noastra sa ii facem sa planga. Voi nu vedeti ca daca ii scoti din program sunt prosti ca noaptea ?

tupak amaru spunea...

nu sunt nici naiv si nici nu vreau sa scund gunoiul , pentru ca nu am gunoi .
dar vad ca unii care jubilau cu baza de plecare de la 65% , fericiti ca-si valorifica toate sporurile , constata acum ca nu au sporuri si injura .
am spus atunci ca este esential sa avem baza de plecare de la 80% , in perspectiva a ce urmeaza sa se intample . ati ras . v-am dat niste link-uri , studii privind evolutia pensiilor in romania si europa . acum , dupa ce vedeti ca se intampla si in belgia , poate intelegeti mai bine .
cei care au zgandarit , din nou , problematica pensiilor militare , tocmai cand se linisteau lucrurile , ne-au vrut raul , nu binele . intotdeauna se mizeaza pe lacomia oamenilor si pe credulitate . ne-au postat un an de zile o lege" in lucru" , aparent favorabila , dar neclara , ne-au adormit simturile si ne-ua lovit exact cand trebuia .la fel ca in 2010 .
pensiile uriase sunt strict pentru smecheri . vreti sa scapam de ele ? eliminam din lege mizeriile cu salariul de excelenta , nu mai mintim ca nu putem sa ne valorificam vechimea completa , caci o sa ne dea astia o vechime , de ne satura , si acceptam un echilibru , de bun simt , intre minimul si maximul unei pensii militare , care se acorda inclusiv soldatilor profesionisti , subofiterilor , gradelor mai mici , nu doar maresalilor , amiralilor si coloneilor cu functii la maxim . hai sa nu ne mai prostim .

Huhu Rezea spunea...

@tupak
Incă din 18 ianuarie a fost publicat pe acest blog articolul

http://www.huhurez.com/2016/01/soldele-functiei-de-baza-in-ianuarie.html

în care au fost calculate soldele funcției de bază pentru toate gradele de ofiter, subofițer și maiștri militari, fără indemnizația de comandă și solda de merit.
Să vezi ce mirați erau unii atunci că baza de calcul a unui colonel este de cca 2800 lei. Deciziile de recalculare care au apărut confirmă acele calcule. Noroc au cei pensionați în ultimii ani care pe lângă elementele din tabel au primit sporuri cu nemiluita.
A fost atrasă atenția că domnii care au primit pensii majorate pe legea contributivității, peste 80% din militarii pensionari, privesc cu pasivitate zbaterile gălăgioase ale disponibilizaților pentru modificarea legii în favoarea unei minorități . Acum este cam tărziu.

micutzul spunea...

Bai oameni buni hai sa nu ne mai c...am pe noi si sa o spunem pe aia dreapta.
ATENTIE AICI....
Eu functie de locotenent colonel, gradul de maior si vechimea care este .... solda mea de baza este mai mica decat salariul de incadrare al unei casiere la un Supermarket...
Activilor dormiti in pace .... Guvernantii lucreaza pentru voi. Naivilor vine si randul vostru ....
,, Vino moarte, vino....,,

Iulian Mareș spunea...

Micutzule
La faza cu solda de baza trebuie umblat, oe +, ....iti dau dreptate!

Tupak,
Nu este corect sa elimini IC! Salariu de excelenta nu este o inventie a sistemului nostru, este preluat de la bugetarii civili!

Iulian Mareș spunea...

Doar sa cititi....este si cu referire la plata pensiilor militare, recalculate.....

http://www.dcnews.ro/mobile/sanatatea-dezvoltarea-si-agricultura-primesc-cei-mai-multi-bani-la-a-doua-rectificare-din-2016_522965.html