Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 09, 2016

Directorul CPS despre indexarea pensiilor militare rămase în plată

38 comments
Director CSP. Col. Luca Constantin, – 1989 – 1999 – Ofiţer cu activitatea financiară la Unitatea Militară nr. 01036 – Rm. Vâlcea- Vânători de munte















Si în PRECIZĂRILE de pe site-urile  Caselor Sectoriale MApN și MAI este aceeași informație neclară referitoare la indexarea pensiilor militare. Probabil, se bazează pe dispozițiile art. 109 care reglementează că pensiile militarilor în plată la 01 01 2016 devin pensii militare și se recalculează.

38 de comentarii:

Unknown spunea...

Deci pensia care o am acum va fii indexata indiferent daca cea recalculata este mai mica . Deocamdata nu cred ca pensia mea ca fi recalculata asa curand ,deci daca se va aproba o indexare cu incepere de la 1 ian 2017 .se vor indexa actualele pensii , iar celor care li s-au recalculat deja .va fii indexata aceea recalculata >ASA? daca este mai mare?

Huhu Rezea spunea...

Nedelcu
Cu o singură condiție; ca în Ordonanța dată să se precizeze că pensiile militare ăn plată se indexează. Art. 59 din lege spune că pensiile miulitare se indexează

Unknown spunea...

OK. sa speram macar atat

tehnocrat spunea...

Nu va faceti iluzii. Se indexeaza cuantumul pensiei militare de stat, aceasta pensie militara de stat este cea rezultata prin recalculare, nu cuantumul avantajos.
CPS a intrat in campania electorala, in campanie se mai spun si lucruri cate nu se realizeaza. Daca a induce in eroare pensionarii militari, este o exceptie, atunci directorul CPS MApN merita spor de 50% pt lucrari de exceptie, cate poate sa-l valorifice si la pensie.
Pt Dl Huhurez
Este usor de acesat bloggul dumneavoastra, dar greu de postat comentarii, de pe al sistem diferit de PC. Serviciile lucreaza.

Bejan Ghiorghe spunea...

Astfel de interviuri am mai citit in Observatorul si după adoptarea legii 223/2015 cind CPS ne asigura ca totul va fi ok, legea 223 se va aplica asa cum a fost adoptată si promulgata.Adică stati linistiti ca noi lucaram, și au lucrat, au facut o OUG ilegala, care asteapta de un an in Parlament pentru ca nu poate fi adoptata printr-o lege, fiind neconstitutionala (v Constitutia si legea 60/2010)

gheo spunea...

O problema care poate *avantaja sau NU* pensionarii militari. Prevederea din lege prin care se precizeaza ca *pensionarii militari pot opta *pentru baza de calcul din Legea 263* pentru o perioada de ..., are baza reala ?.Ultimele intentii de vot ale politicienilor - populiste sau nu, ma rog, astazi trebie sa profiti de orice portita pentru ca, atunci cand vor sa ne ia, o fac fara multe remuscari - arata o intentie de crestere serioasa a *celebrului punct de pensie*, din ianuarie 2017 la 1027 lei si din iulie 2017 la 1200 lei. Asta ar avantaja mult valoarea cuantumului pensiei ... sau NU.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Nu e greu de comentat pe blog, dacă ai cont google.
@gheo
Art. 122 se adresează celor care își deschid dreptul de pensie militară. Doar aceștia pot opta pentru modul de calcul pe legea din sistemul public, nu și cei care sunt deja pensionari.

gheo spunea...

D-le Huhurez, din moment ce a intrat in vigoare noua a pensiilor militare, Legea 223 iar pensia se *recalculeaza ca si cum *s-ar lua de la capat pensionarea cu vechimea existenta la 31 decembrie 2016*, nu se considera ca si o *noua deschidere a dreptului la pensie*, nu exista *nici o prevedere ca se aplica *pe viitor sau doar pentru viitor*.

Unknown spunea...

POT opta pe legea lui BOC cei care se pensioneaza acum si au cel putin vechime de 15 ani in armata , cei pe art 19, vechime de 10 ani cchiar daca au grupe de munca , chiar pana in 2001 nu li se iau in calcul la stabilire vechime cumulata, nici vecgimea avuta inainte de a intra in serviciul militar pentru calcul vechime etc ,cu toate ca se face calculul pe puncye ca la civili si cateva din drepturile militarilor ,deci restrictii in ambele legi .Asa ca asta este una din problemel legii 263.....ce sa mai zicem de cea 223 ....

Huhu Rezea spunea...

@Gheo
Niciodată o lege nu poate fi interpretată în acel hal.
Legea 223/2015 se adresează la 2 categorii de militari:
1.pensionari cu drepturi de pensie deschise anterior intrării legii în vigoare, potrivit legislației anterioare.
2. militari activi care îndeplinesc condițiile pentru deschiderea dreptului de pensie militară de stat, potrivit noii legi, după 31 12 2015.
Timp de 5 ani, doar cei din categoria a 2-a beneficiază de opțiunea din Art. 122.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi rezerv dreptul sa reiterez, inca o data, si chiar toata viatza mea, faptul ca pe acest ofiter nu-l cred, sub nici o forma, orice ar afirma dumnealui, din moment ce mi-a atacat miseleste pensia militara si mi-a schilodit-o furandu-mi un drept constitutional, si anume stagiul potential si perioada asimilata din ultima decizie de pensie! Sa minti oameni pe care i-ai prabusit din toate punctele de vedere este un act de o lasitate si cruzime criminala nemaintanlita! Arunca bomba sa ne minta ca un cuantum avantajos reprezinta de fapt o spectaculoasa marire a pensiei, ca nici una nu va scadea! Ba uite ca eu il contrazic: Mestere, ba scade, bre, si inca scade dramatic, pentru ca preturile la medicamente au crescut de patru sau cinci ori, toate s-au scumpit cumplit de tare si eu le simt al dracului de mult ca am dat in faliment personal cu aia 1000 de lei de la closet pe care mi-i da statul care m-a nenorocit pe viata si m-a abandonat cu lasitate, caci toate s-au scumpit, de la utilitati si pana la alimente si alte necesitati stringente, iar dumneata vii cu siretenie sa ma aburesti ca de fapt cuantumul ala nenorocit si ,,mai avantajos'' o sa ma trimita pe Luna de fericire! La ce scoala ai invatat asemenea abureli sa ma traduci in halul asta? O campanie electorala poate lua mintile celor care mint, dar nu si celor care le asculta, domnule tovaras care incerci, a cata oara? sa ma aburesti cu viclenii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu v-as ruga sa cititi foarte bine aceste abureli si pe urma sa va exprimati parerile! De la capat la coada pute de la o posta a mistocareala si abureli derutante care sa ne prosteasca in fatza! De ce nu zice ca oug 57 e pentru ei? De ce nu zice ca aceasta discrimineaza criminal categoriile de albi si negrii, adicatelea aia mai vechi si aastia mai noi, ca aia au coeficienti care nu se gasesc si la noi si alte discriminari? DNA o sa le afle mai bine si sa se stie ca discriminarea este o infractiune, ca si abuzul in serviciu savarsit acolo, dar si alte incalcari ale legii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Recomand CPS: Ciocu' mic, macar pana o sa va calce DNA si alte controale din urmatoarea guvernare! Va rog sa lasati aburelile si mistocarelile de ,,2 lei'', ca sa-i parafrazez pe stapanii vostrii liberali sorosisti si masoni, porecliti tehnocrati, dar si o finantista care a afirmat asta cu gura plina despre calitatea romanilor, in acceptiunea tradatorilor! Aburiti voi pe cine vreti dintre civilii fraieresteni, daca se vor gasi si din astia, dar pe noi lasati-ne cu vrajelile! Stati in bancuta voastra su ocupati-va de ceea ce va pricepeti sa faceti la ordin: Mutilarea pensiilor militare!

tehnocrat spunea...

Ana are 2 mere, pe unul are o alunita. Vine acest creator de detalii lege 223/2015 si ne spune: acesta-i marul pe care Ana are alunita.
Sunt 2 intrebari:
- stie luca pe care mar (san) are Ana alunita ?
- daca nu ii spunem noi, pe cel recalculat, daca da, sa ne spuna el. Care este acel mar ?
Daca nu vrea sa spuna, sa ne spuna cei de la ziar, in ce directie a aratat luca, cand a spus, aceasta este pensia care se indexeaza, spre pensia in plata sau spre pensia recalculata.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Esti prea dur și îți spun asta....nu doar pentru că domnul col Luca este finanțist, nu jurist, născut pe meleagurile potecarului, care a lucrat și pe la o unitate din Vâlcea. Nici nu cred că lucra la Casa Sectorială când ți-au greșit decizia de transformare a pensiei de invaliditate în pensie pentru limită de vârstă.
Ai vina că nu ai contestat decizia în 2011.
Iar faci confuzii.
Stagiul potențial a rămas calculat în cuantumul pensiei de invaliditate, rămas în plată, dar trebuia să-l introducă și ca stadiu asimilat, cum reglementează L 263/2010, în vechimea pentru calculul pensiei pentru limită de vârstă. Dacă îl introduceau poate nu mai era cazul să aplice cuantumul mai avantajos.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog sa ma scuzati daca o sa va contrazic putin, onorabile. Iata si de ce: Aproape nici unul dintre noi nu este jurist, nu suntem familiarizati si nu suntem platiti cu bani grei sa asimilam si sa aplicam legi, aceasta indatorire revenindu-le celor de la Casa sectoriala care pretind ca si-au luat gradele, banii, distinctitiile si privilegiile din aplicarea legilor, astfel incat nimeni sa nu fie mutilat la pensie. Cu atat mai grav este sa gresesti o pensie cu cuantum foarte mic, ca a mea, fiind rezultata dintr-o invaliditate, si am destule, pentru ca acel om risca sa-si degradeze situatia sociala, emotionala si de sanatate si sa-i fie pusa viata in pericol, fiind deci un act de cruizime si criminal, eu avand sute de dovezi de la zeci de comisii medicale ca sufar de foarte multe boli si fiind preocupat de tratarea lor nu pot sa calculez o pensie care stiu ca este intocmita de catre oameni platiti special s-o faca! Exista posibilitatea stipulata de lege sa ceri revizuirea. Inainte de a intra in vigoare Lg. 223, adica in luna Decembrie 2015, eu am atasat aceasta prima cerere, alaturi de acea cerere pentru grupe, si am specificat aceasta, ori seful casei sectoriale trebuia sa se sesizeze si s-o aplice din oficiu, cum zice legea, aceasta fiind una dintre cele trei cereri de revizuire depuse ulterior, si deci pot afirma ca am cerut-o pe Lg. 263 pe prima. Dar crima cea mai mare este greseala in sine care nu trebuia sa se produca, sub nici o forma, daca cei platiti cu bani foarte grei sunt pusi acolo sa nu greseasca, apoi cei care trebuia sa-l controleze pe mutilator nu si-au facut datoria sa-l controleze! Eu am actele de la posta cu datele trimiterii acelor cereri, apoi am xerosate si numeroase acte medicale in care pot demonstra instantei de judecata ca nu sunt capabil, din punct de vedere medical sa corectez greselile celor apti medical, care sunt platiti s-o faca corect. Le pota arata diplomele mele ca nu se regasesc acolo diplome de absolvent al magistraturii sa cunosc legile in mod obligatoriu, nici n-am fost angajat la casa de pensii sa le pot eu corecta greselile lor! Toate sunt probe in instanta, ma apara si Constitutia caci voi face trimitere si la ea. Pot invoca chiar si abuzul in serviciu contra intereselor personale, fiind in incapacitate permanenta din mai multe puncte de vedere medicale. Pentru mine, aceste persoane sunt calaii pensiiei mele, care cu o intentie criminala mi-au gresit pensia! Chiar daca se gresea, dar existau cei care trebuia sa-l controleze pe cel care au gresit-o! Sa se dea ei intre ei la intors, dar nu si pe mine, ca nu le accept obraznicia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De ce oug 57 discrimineaza in mod evident? De ce coeficientii la cei noi iesiti la pensie nu se regasesc si la cei vechi? De ce sunt discriminati pensionarii intre ei pe anii iesirii la pensie? Din ce creier a izvorat oug 57? Cu ce scop a fost elaborata daca in esenta este discriminatorie? Constitutia permite discriminarea intre categorii de persoane? Termenul si actiunea de revizuire de ce nu se aplica? Stiu ca sunt comisii platite pentru ca anual si la anumite termene sa controleze toate dosarele de pensii in plata, daca au fost calculate corespunzator, de ce in aceasta situatie nu s-a descoperit si greseala din dosarul meu si astfel, conform legii, sa mi se declanseze din oficiu revizuirea? Asta nu cumva denota ca actiunea se desfasoara doar imaginar si pe hartie, constatator tot imaginar si nu practic din cauza indiferentei si neandeplinirii atributiunilor de serviciu? Dar, calculandu-mi-se gresit pensia, cat si altele ale altor camarazi in situatia mea, acel impricinat vinovat si-a luat gradele la termen pe nedrept?

Olescului i-au trebuit 4 ani sa i se revizuiasca pensia la cereri, nu cerere, si acum imi dau seama ca fiind coleg de breasla i s-a intamplat in toamna asta si minunea, dar mie de ce nu mi se intampla minunea, conform legii? Sunt negru?

Iulian Mareș spunea...

La multi ani tuturor artileristilor si rachetistilor din FT!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani cu sanatate, stimati artileristi! Si eu sunt artilerist, intrucat am facut, mai intai, armata in cadrul UM 01034-Artilerie de coasta 122 mm Bacau, Divizionul 2, Bateria a 4 a, Scoala de gradati, impreuna cu fratele meu geaman, Liviu, care in acelasi timp era si pictorul oficial al unitatii, pe toata perioada serviciului militar inzestrand si infrumusetand decorul interioarelor unitatii cu numeroase tablouri. Acum, unitatea, pe laga care am trecut ieri, dupa ce mi-am internat sotia in Spital impreuna cu un mare prieten care m-a ajutat, si mi s-a rupt sufletul ca autoritatile romane lasa in paragina toate lucrurile bune care odinioara reprezentau mandria si gloria Romaniei! In cadrul Divizionului l-am avut camarad pe marele actor comic Vasile Murariu, cel care in timpul liber si dumnicile ne indopa cu portii serioase de ras, imitandu-l la perfectie pe nea' Marin, el de fapt fiind foarte bun prieten cu fratele meu geaman si care-si petreceau mult timp la atelierul de pictura, locul unde marele maestru putea sa-si pregateasca rolurile de actor pentru piesele pe care le juca pe scenele din Bacau, Piatra Neamt, Onesti, etc, cand cu gegerozitate Comandantul Constantinescu, Dumnezeu sa-l ierte, ii accepta sa aiba posibilitatea sa le joace. Ce repede a mai trecut timpul care se petrecea la mijlocul anilor '70!

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Indexarea, spre deosebire de actualizare, nu trece prin formula de calcul a pensiei militare, procentul de indexare aplicându-se la cuantumul pensiei.
Dacă în ordonanța succesoare a OUG 57/ 2015 se va scrie la fel, că.... în anul 2017 pensiile militare se indexează cu ... de exemplu 3%, vom putea avea diferențieri.
In 2017 sunt pensii militare nerecalculate și pensii militare recalculate. Acestea din urmă vor fi pensii cu cuantum în plată egal cu cel recalculat și pensii recalculate cu cuantumul în plată mai avantajos.
Pentru aplicarea uniformă a indexării, în Ordonanță ar trebui să se precizeze că indexarea se aplică la cuantumul în plată.
Spre deosebire de Legea 263/2010, în legea pensiilor militare, în Art. 111, nu se stabilește o limită în timp de aplicare a cuantumului mai avantajos.
Viitoarele actualizări trec prin formula de calcul a pensiei și ele vor modifica doar cuantumul recalculat al pensiei militare.Aici va fi o mare problemă de interpretare. Se va păstra cuantumul mai avantajos și după actualizare? Art. 111 nu precizează.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

LA toate intrebarile puse celor de la casa sde pensii MAI ,au spus ca indiferent de calculul de la recalculare \actualizare , in sensul ca daca scade se va primii aceasi pensie pe care o a\vem acum , daca creste se va da diferentele dela 1 1an 2016 . Deci indexarea se va face la ce se va primii la data indexarii . Eu asa inteleg , problema este daca se vor indexa sau ce dracu or mai face . Astia nu mai respecta nimic.

Unknown spunea...

daca acest DOMN COARNA daca a discutat cu MOTOC , nu cred ca nu a primit nici un raspuns , la problemele ridicate ,sau ce ? MOTOC e mut? In acest caz dvs .impreuna cu altii ca dvs , mergeti la usa lui si intrebati-l ce are de gand cu rezervistii? sau el nu ii mai consodera militari .Eu stiu ca si in rezerva, pana la o varsta . sant militari cu toate drepturile / vad ca nimeni nu reactioneaza in niciun fel la tot ce se intampla . VA este frica ?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

ASTA e culmea . va lastai pacaliti fara sa le-o strigati ca sant mincinosi? care din ei mai candideaza? sa ii dam la dracu. Aveti dreptate si eu stiu ca acel FIFOR a spus ca se va face dreptatate. Santeti barbati si vad ca nu chiar neputinciosi, mergeti la PSD , la Deagnea , sa v a arate ce are el in programul de guvernare pentru armata\respectiv pentru rezevisti Ati fost batae de joc ascultand dezbareteri fara finalizare . Ce mai ascund acesti domni?

CEZAR spunea...

Cat de prost poate sa fie MaKiss..asta !
Poate ii se ridica ceata de pe cerebel acum cu ocazia ...deciziei curtii...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, eu am oameni in Parlament care ma informeaza cu ce se intampla, pentru ca, fiind jurnalist, am si eu un cerc de prieteni cu care lucrez cu aplicatii de exercitare de multi ani in diferite domenii, pe care ma scuz ca nu le pot dezvalui, care imi cunosc situatia, dar nu din pozitia de milog si cersetor si, Doamne fereste, pe ordin personal, ci in numele masei largi de rezervisti, ca eu cand cer drepturi cer in numele tuturor camarazilor si sa aplice OMMM-urile si celelalte sporuri de care eu nu beneficiez ca am fost in invaliditate, caci sunt stapanit de o mare mandrie personala si demnitate camaradereasca cu colegii mei sa nu cer decat in nume comunun , fara egoism personal, si eu cer informatii cam ce sanse avem sa fim reparati, mai pe romanste. Sunt asigurat sa avem rabdare ca se schimba guvernarea, si ca toate partidele ne vor ajuta in afara de PNL si USR, si afirm ca incusiv PMP sunt implicati foarte tare sa ne ajute si am promisiuni in acest sens. Ce fac eu in particular e treaba mea, dati-va seama ca habar n-aveti cate telefoane si contacte am avut sa se faca reparatii politice, eu aici nici sa nu va asteptati sa-mi dau drumul la gura ce fac, dar sunt sigur ca nu vom fi lasati de izbeliste! Mai am un scop: Ministerul Apararii Nationale si Casa Sectoriala sa intre intr-un program de revizuire totala, sa fie azvarliti afara toti cei care s-au inhaitatara slugarnic cu tehnocratii si ne-au dat lovitura de gratie, sa se faca acolo curatenie toatala si sa se aduca o echipa responsabila! Totul sta in varful penitzei mele, foarte acida, directa si pe obiect! Va reafirm ca la asa ceva sunt dat dracului si intru chirugical in sistem! Acolo este un cancer generalizat si perpetuat din tata in fiu si care ne distrug pensiile! Gresirea calcularii pensiei mele a demonstrat ca ei a facut-o neinspirat si gresit total: Vor gasi in mine un adversar de temut, foarte curajos si capabil sa ma bat cu ei din butoanelele calculatorului sau din scris! Voi lupta sa elimin din sistem toate rapadulele neavenite care concep legi organice, apoi abuzate cu ordonante neavenite, discriminatorii si avantajoase doar pentru privilegiatii de moment, sa fie eliminati cei care nu au ce cauta in sistemul de calcul al pensiilor militare si nici in Ministerul Apararii Nationale care au devenit o cloaca inresponsabila si parvenita din medii obscure si de lichelism, de cumetrie si nepotisme, de pile si amantlacuri care sunt incompatibile uni stat de drept european! Raspund personal pentru tot ce fac si ce afirm, nu mi-e frica de absolut nimeni si le doresc sincer sa nu inre in gura mea caci devine foarte spurcata daca sunt atacat!

CEZAR spunea...

Altul..... si afirm ca incusiv** PMP **sunt implicati foarte tare sa** ne ajute si am promisiuni in acest sens**. Ce fac eu in particular e treaba mea, dati-va seama ca habar n-aveti cate telefoane si contacte am avut sa se faca reparatii politice, eu aici nici sa nu va asteptati sa-mi dau drumul la gura ce fac, dar sunt sigur ca nu vom fi lasati de izbeliste! Mai am un scop: Ministerul Apararii Nationale si Cas

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, cand eu imi dau cuvantul ca va fi bine, zau sa ma crezi! Nu degeaba apelez si la forma PMP, doar sa fiu incredintat ca n-avem probleme de curent alternativ pe traseu! Numai ieri am explicat cam o ora, pe masina in mers, apoi la o cafea inca doua ore care sunt durerile noastre si crede-ma ca ei, ca si parlamentari, habar nu au de ce ne doare, dar au doar un crez sa ne ajute, fara retineri, insa: ,,Da-ne in fatza un proiect pentru mlitari ca jur ca-l votez cu toata gasca, doar nu noi elaboram ce vreti voi! Voi, numai de la voi vin legile si impunerile, noi doar vi le aprobam! CPS si MApN le gandesc, le emana, elaboreaza, noi suntem civili si avem incredere in ce ne dati la aprobare, nu prea ne pricem la varza voastra, dar iubind Armata aprobam ce ne puneti pe tava, este mesajul politicienlor!'' Cezarica, gandeste practic si sincer la ce zic, ca de mancat rahat poate mananc, dar la lucruri serioase nu ma dau batut!

Huhu Rezea spunea...

Tigri
In ce an s-a ținut acel miting al pensionarilor?

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

MaKiss...cat de prost poti sa fii...!!
Tu lupti IMPOTRIVA hatararilor CC...??
***Decizia CCR care reglementează că sporurile nu pot constitui bază de calcul pentru acordarea altor drepturi***
Ti-ai vazut si rezultatul ..p..p..p..vorba lu Sabrina ...
Tu si ai tai ati reusit sa ne faceti de ras ...!

Mihai spunea...

@ tigri2
Te rugam scuza-ne, dar daca venim la Bucuresti trebuie ca sa ne coasem buzunarele.
Asa sunt pe aici pe la „Pate Ardelulul” cu fainoșag indicatiile .
Sarbatorim de 1 Decembrie la Alba ”victoria” ta. Iti pregatim si tie un murg alb neincalecat.

iceparu spunea...

Nu stiu ce faceti dar trebuie sa fiti constienti ca acum este un moment favorabil pentru realiza anularea discriminarii.Daca stam cu mainile in san pierdem unica sansa.

Unknown spunea...

Bine macar ca la CPS MAPN se face ceva. La MI e varza. Nu se face nimic, se shomeaza, nu stiu ce se asteapta.Am depus cererea de recalculare la 08.01.2016 si nici pana in ziua de azi nu am primit vreun semn. Nu cred ca noi cei din MI vom mai primi in viata asta decizia.....

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Ai stampila la sufragiu electoral!
Pe impricinat pune cel putin 2 stampile, .....dar direct pe nume! :))

Unknown spunea...

flavius sau cum te cheama promisiunile din partea PMP au venit inainte de alegeri intreabai acum daca mai sustin ce au spus.