Un produs Blogger.

luni, noiembrie 07, 2016

OUG nr. 20/2016 se adoptă, cu amendamente, astăzi, în Camera Deputaților

50 comments


Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 7 noiembrie 2016


2.Pl-x 449/2016Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 449/2016) lege ordinară - Adoptat de Senat în condiţiile articolului 115 alineatul (5) teza a III-a din Constituţia României, republicată
Raport comun - Comisia juridică, Comisia pentru muncă şi Comisia pentru buget
Procedură de urgenţă
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva primirii raportului


PL 449/2016 25-10-2016 Avizul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională  PDF format
18-10-2016 Avizul Comisiei pentru sănătate şi familie  PDF format 
17-10-2016 Adresa Senatului  PDF format - 35 kb 
17-10-2016 Adresa Guvernului  PDF format - 25 kb 
17-10-2016 Expunerea de motive  PDF format - 512 kb 
17-10-2016 Anexe  PDF format - 1024 kb 
17-10-2016 Ordonanţa de urgenţă a Guvernului  PDF format - 499 kb 
 17-10-2016 Avizul Consiliului Economic şi Social  PDF format - 473 kb 
17-10-2016 Avizul Consiliului Legislativ  PDF format - 629 kb 
10-10-2016 Forma adoptată de Senat  PDF format - 28 kb 


Incepând cu orele 16,00 puteți urmări în direct lucrările sedinței în care se va discuta ordonanța AICI


Amendament propus de Comisia de Apărare



La art. 31 , după alin. (6) se introduc două noi alineate, alineatele (6-1 ) și (6-2 ) cu următorul cuprins:

  -(6-1 ) Începând cu luna decembrie 2016, pentru personalul militar, în soldele de funcție în care nu sunt cuprinse sumele compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din sistemul Administrației Penitenciare, se include 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate, acordat în condiții similare cu cele ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul Administrației Penitenciarelor care au beneficiat de acest drept în 2009.

-(6-2 ) Începând cu luna august 2017, pentru personalul prevăzut la alin. (61 ), în soldele de funcție se include diferența de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate.

 Motivare amendament: ( În vederea eliminării diferenţei de tratament privind acordarea sporului de fidelitate în cadrul familiei ocupaţionale de funcţii ,, Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională’’ se impune completarea prevederilor OUG 20/2016, astfel încât sumele compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate să se acorde şi personalui militar, care nu a beneficiat de acest drept la 31.12.2009, prin rapoarte la sumele compensatorii acordate personalului din sistemul administraţiei penitenciarelor)

Autor: Comisia pentru apărare
 Preşedinte, Ion Mocioalcă

Amendamentul nici nu a fost luat in seamă de comisiile raportoare.

50 de comentarii:

micutzul spunea...

Se pare ca nu se vorbeste deloc despre acel articol nenorocit dar se vorbeste de necesitatea cresterii salariului sefului Consiliului Legislativ.
Se mai propune introducerea sporului de fidelitate in solda functiei de baza , cate 50% in dec. resp. aug. dar bineinteles tot datorita acelei idioate 57 noi cei pensionati primim ce am invatat...Adica nimic.
Daca gresesc va rog corectati.
Eu am hotarat , voi vota cu avocatul Bolcas.

Mihai spunea...

Scop pur electoral pe segmente bine țintite. Militarii pensionari sa mai aștepte, sunt prea putini cei afectați ca sa conteze în ecuația votului.

Unknown spunea...

art 4o? sa se fi discutat in comisii si doar il vor integra in oug la art . modificate? spuneti-ne si noua daca pentru pensiile militarilor ce ne-ati relatat mai sus are vreo influenta?

tigri2 spunea...

@aviamuci, vrei sa te dai popularos dar te caznesti degeaba, andropauza a pus stapanire pe tine la ambele capete.Vai de capul tau "sec" dupa atata munca la "secu", obsedatul naibii.

Liviu PO spunea...

Cum se face ca MApN nu are nici o initiativa in ceea ce priveste drepturile banesti ,ci ca intotdeauna asteptam vecinii,de data asta cei din AN a Penitenciarelor,sa se lupte pentru drepturile lor?Acestia au primit prin ordonanta 64 din 2006 doar pe hartie sporul de fidelitate,spor pe care faptic l-au primit de-abia in 2009 cand l-au obtinut prin instanta.Este vorba de un spor de pana la 20% la functia de baza dupa numarul de ani lucrati in sistem.Prin urmare,daca oug 20 va trece astazi,cei de la pensii sunt obligati sa creasca pensiile de la 1 decembrie 2016 cu suma corespunzatoare cresterii functiei de baza,fiind obligati sa actualizeze pensiile la nivelul anului 2016.Ceea ce s-a intamplat pana acum fiind doar recalculare la nivelul lui decembrie 2009.

tigri2 spunea...

@Liviu Po, iata raspunsul:
#MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #TrecereInRezerva

Viorel Kis Pensie lunga, dar, oare, sunt ei cu sufletul impacat ca au vaduvit de anumite drepturi pe confratii lor mai varstinici prin interventia si inventarea OUG57art 40 , stiind ca lor si-au dat sporuri triple iar pe noi ne-au lasat cu cate 33%, ei avand (in ultimii doi ani sporuri de pana la 100%), e bine, este frumos, de ce au impiedicat Legea 223 cu articolul 28 , MEDIA VENITURILOR BRUTE IMPOZABILE si ACTUALIZAREA SPORURILOR LA NIVELUL 2016 , pentru toti pensionarii. De ce? Din rea vointa, invidie, rautate, nepasare, lasitate, lipsa spiritului caramaderesc???

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Po
Dacă se introduce acel spor de fidelitate în solda de funcție, de el vor beneficia activii și cei care se vor pensiona începând cu decembrie.
Actualizarea potrivit art. 109 și 110 din 223 pentru pensiile în plata se face la situația existentă la 01 01 2016. Abia actualizarea potrivit art. 60 ar putea include sporurile acordate de OUG nr. 20, dacă este înlăturată restricția de la alin (9).

micutzul spunea...

@ huh rezea

Daca ai indemanarea si cunostiintele necesare intocmeste o petitie catre presedintele Romaniei si catre Parlamentul Romaniei in care sa solicitam
1. Demiterea ministrului apararii
2. Demiterea Sefului SMG
ambii ca urmare a nepasarii si neindeplinirii atributiilor functionale in ceea ce priveste REZERVA DE PERSONAL CALIFICAT a armatei Romaniei.
3. Punerea in drepturile de drept a pensionarilor la fel cu cei ce urmeaza a se pensiona, astfel incat sa nu mai existe diferentieri intre functiile detinute si cele similare la acest moment .
4. Respectarea legilor emise de parlament si promulgate de presedinte fara ca guvernul sa poate modifica legislatia prin OUG-uri.
5. Fiecare partid parlamentar sa isi exprime clar pozitia fata de institutiile si structurile SNAp. cu privire la bugetul alocat, dotare cu tehnica si armament, pregatirea personalului , drepturile personalului activ, in rezerva sau retragere.
ETC....

Unknown spunea...

EXCEPTIONAL spus de dl M .ce bine ar fi daca cineva l-ar pune in incurcatura pe acest IOHANIS ,care trebuia sa se intrebe cum se face ca ce promulga el ,este contestat prin OUG ,Ar fi si mai tare daca aceste spuse de dl M , s-ar oferi cineva sa se duca la antena 3 sau la b1 sau la digi si sa le enunte exact asa cum le-a enuntat dl M Mai ales ca nu se refera la cresteri de pensii militatre ci de respectarea celor deja promulgate. DAR CINE AR AVEA CURAJUL < CINE?

Unknown spunea...

Se voteaza Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, dar nu se supune votului parlamentar Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, adica actul pe baza căruia se fac modificările.
In mod retoric ne putem întreba, ce fel de politică se aplică în țara noasră?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa intelegem ca in Romanistanul asta esti bun numai activ, si nici atunci, pentru ca-ti risti viata si sanatatea, dar si integritatea familiei, pentru o batjocora de solda, niste gunoaie si laturoaie aruncate in scarba ca la porci! Cand ai iesit la penzie cu a trei-a cizma-n cur...peni e si mai rau ca te considera golan si boschetar, un rebut caruia nu i se mai acorda nici o atentie! Se chisha pe noi pur si simplu! Aici nu-i Germania sau America civilizate, nici macar Bulgaria care-si trateaza generos militarii, aici e un stat de salbatici cu cei mai idioti si nenorociti politicieni de pe Terra! Cu o tara de ratati politici, autisti, mutanti si schizoizi sa nu ne asteptam la minuni!

Eu nu mai dau nici mucii pe astfel de javre obosite cu titluri de shparlamentari, dar nici macar flegmele caci au mai mare valoare decat starvurile si putregaiurile lor! Mergem din batjocora in batjocora si nu se intrevede nici o sansa de redresare a situatiei! Nici PSD, nici ALDE, nici atata PNL si alte javre obosite si corupte nu fac si nu vor face absolut nimic, pentru ca Lg. 223/2015 a fost pe mainile lor si daca va uitati la ea a trebuit sa se intervina cu oug 57 sa se aduca reparatii dar a iesit un cacat mare si putred! S-a intocmit in bataie de joc, in golaneala! Daca aveau interes sa ajute Armata o faceau pana acum inca din Aprilie de cand tot o masturbeaza si-o feleaza prin tot felul de comisii, dar n-a fost vointa politica din partea nimanui! Sa fie foarte clar, asa ca-i dau dracului pe toti acesti nesimtiti de tot rahatul putred care se joaca cu soarta si sanatatea noastra!

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Dacă le-ai scris aci, văd că ai îndemânare, cei care monitorizează... poate, includ în Sinteza pentru președinte și solicitările d-tale.

Unknown spunea...

Cititi observatiorul militar ne 1 si o sa vedeti ca au in plan niste proecte , printre casa sect de pensii a MAPN , alte in legatura cu pensiile . DL H daca citeste ,va putea sa isi dea seama c e dracu mai fac astia.

Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
Din lectura interviului am reținut că în cadrul DRPAJ există Serviciul Procese populat de 30 de consilieri juridici, din care 17 teritoriali, cei care reprezintă MApN și în procesele cu pensionarii militari.
Se lauda că ei câștigă 97% din procese.

Unknown spunea...

DA .si eu am observat, corb la corb nu isi scoate ochii, dar mai zice ceva acolo , ce dracu or mai face , astia nu vor iesii la pensie ? ei nu vor fi afectati .nu stiu ce sa mai cred .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ATENTIUNE, DRAGI CAMARAZI:
Adminul Viorel Gligor mi-a postat doua articole intr-unUL singur pe pagina fb ,,Pensionarii militari uniti intr-o''...Acolo am facut o analiza pertinenta a situatiei noastre si i-am luat pe domnii, acei mii si mii de Generali ai Armiei Romane, in dusuri foarte reci! Care vreti sa cititi, dar sa nu va cruciti, caci acolo am evidentiat doar ADEVARUL, v-as ruga s-o faceti, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti! Este, se pare, prima postare de pe aceasta pagina fb! Ii multumesc inca o data D.lui Viorel Gligor pentru atentia acordata!

Glasul ratiunii va trezi oare si constiinte? Aceasta-i marea intrebare shakesperiana! Nu stiam de ce rezervistii dau navala sa-mi ceara prietenia pe fb! Asta cred ca e dovada!

Huhu Rezea spunea...

A început transmisia în direct de la CD.... cu Adobe Flach Player. Cine nu-l are să-l instaleze pe calculator.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Col. Dogaru a afirmat adineaori, la Romica Puceanu TV, ca daca rezervistii nu vor fi rezolvati azi si saptamana asta cu problemele impuse si stringente, cat si pe Art. 40 din oug 57, nu vor mai vedea voturle rezervistilor! Da, D.le Colonel Dogaru, aveti dreptate si va sustin acest punct de vedere! Daca saptamana asta nu se vor rezolva aceste probleme, eu voi refuza sa mai ies la vot pana la sfarsitul zilelor mele! Am aici mii de martori si poate si sustinatori sa-mi urmeze exemplul! Cred ca a venit vremea platirii tuturor politelor, ca de cand ne tot regulati voi, politicienii, la icter si icre cu tergiversarile voastre, consideram ca a sosit vremea scadentelor razbunatoare si sa va intoarcem spatele, asa cum si voi ni l-ati intors cand ne-au tipat maselele! Acta est! Dixi.

Mihai spunea...

Ma uit doar dacă îl da pe Viurel în direct.

Trofin spunea...

Amendamentul propus de comisia de aparare ( cu privire la sporul de fidelitate ) nu este cuprins in lista amendamentelor acceptate si nici nu s-a facut referire la acest amendament in cursul dezbaterior.

Trofin spunea...

PLx449/2016 a fost adoptata cu 184 de voturi pentru si un vot neexprimat. Pentru noi, nicio noutate .

Unknown spunea...

O AIUREALA DE LA CAP LA COADA ,nu este nimic serios , o sa vedeti taraboi de aci incolo.

Unknown spunea...

@ micutzul - ce petitzzie sa faci presedintelui romaniei , mai frate peline ??? pai el e taticul lor , tartorul acestor fii de catzele si tarfe rapanoase , ,, guvernul mau'' , el i-a pus acolo si nu-i ies din vorba !!!. m-am intors in romania si nu-mi pot crede urechilor si ochilor ce vad si ce aud la divere tv. uri !!!!. pe mainile a ce madarfackari , a ce homunculi degeneratzi , a ce tarfe si putori a ajuns aceasta tzara !!!. ma uit la tv. si pur si simplu nu pot crede ca e adevarat - julien-jupuitu' sifilitic , jigodia neamului romanesc se-nhaiteaza cu otrepele pn-leprele , corciturile , cimotiile alinutzei cur de fier si-ai homunculului chiorete , pdl-ul fost al matrozului betzzivan , respins la vizita medicala la INST. MILITAR DE MARINA , unde-l trimisese ta-su , ca sa nu ajunga un betzivan la ,,PUFOAICA RUPTA'' !!!. SI GIBONU' A AJUN S PRES. ROMANIEI , SI PENTRU 2 MANDATE !!!!!. CE TZARA DE RETARZI , CE NEAM DEGENERAT POPULEAZA ACEST SPATZIU DE-I POSIBIL ASA CEVA ????. PANARAMA AIA DE RALUCA TURCAN , DUMNEZEULE , AM VAZUT-O PE AFISE ELECTORALE , DIN NOU , LA SIBIU ???. ASEARA MA UITAM LA EMISIUNEA UNUI INDIVID , RARES BOGDAN ???. DUMNEZEULE , ACUM INTZELEG ISLAMISTII AIA CARE-SI LEAGA CENTURI SI SE-ARUNCA-N AER , CA SA SCAP TZARA DE UN ASEMENEA SPECIMEN , DE-O ASEMENEA OTREAPA DEGENERATA , SI EU M-AS ARUNCA-N AER , CU EL DE GAT !!!!. DE UNDE-AU APARUT ASEMENEA HOMUNCULI , ASEMENEA JAPITZE , ASEMENEA NENOROCITZI , UNDE-AU FOST FATATZI , ALAPTATZI , CINE I-A INTZARCAT SI CINE I-A HRANIT ???. DUMNEZEULE ,SI LIMBRICU' ASTA AVORTAT , PE CARE MASA-L FATA MAI DEGRABA UN KAKAT , MAI INGRASA SOLUL PATRIEI CU EL , SE PRETINDE ,, JURNALIST'' , EL , CANALIA RAPANOASA , LACHEUL ACEREBRAT CARE PUTE A BASISM , JOIA NISM , CIOLOSISM , PNLACHEISM , LICHELISM , LEPADATURA NENOROCITA !!!!. INCERCA DRAGNEA SA-I EXPLICE RETARDATULUI CE BANI SE FAC IN TZARA ASTA SI CE NENOROCITZI - IMBECILI SAU TRADATORI DE TZARA -SUNT ACUM LA CARMELE ROMANIEI SI FIU' DE CATZEA O TZINEA LANGA CU - DEZECHILIBRE BUGETARE , DE UNDE SURSE DE FINANTZARE , CA EL N-ARE TREABA CA-I CIOLOS SAU ALINUTZA CUR DE FIER SAU PSD LA GUVERNARE , CA EL TOT JURNALISM FACE !!!!!. SI PUTZEA A JOIANISSM , AVORTONU' NENOROCIT , LIBARCA RAPANOASA !!!!. PENTRU EXEMPLARE DE-ASTEA AU FACUT COMUNISTII INCHISORILE ALEA , DE REEDUCARE , SI LA PITESTI , SI LA CANAL !!!! ASEMENEA FII DE CATZELE SIFILITICE NUMAI ASA POTZI SA MAI FACI OAMENI DIN EI , GIBONII DEGENERATZI , SCURSURI ALE NEAMULUI ROMANESC !!!!.

micutzul spunea...

Ba da tanti ceva este foarte serios..... BANII LOR.

@ Cornelius Flavius
Cea mai mare greseala este sa nu mergi la vot. Pune in cumpana ce s-a intamplat in ultimii ani si meri tata si stampileaza-l pe cel in care mai crezi inca. Eu am spus clar ca votez cu avocatul Bolcas care imi inspira incredere. Si nu stiu de ce dar am impresia ca multi ca noi sunt in spatele lui....

Huhu Rezea spunea...

Prin Anexele 1 și 2, practic s-au pus în aplicare măsurile propuse de PSD de majorarea a salariilor celor din învățământ și sănătate, adică tocmai a categoriilor de bugetari care, din snobism, în majoritate nu votează cu stânga.
Nu vor vota nici în toamnă cu PSD.
Dacă îi întrebi spun că liberalii și tehnocrații le-au majorat salariile.

Pentru militarii rezerviști soluția ar fi pedepsirea la vot a celor două mari partide și a anexelor USR- Nicușor și PMR- Băsescu.
Mai bine votăm cu ALDE și PRU.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Micutzule, am ajuns in situatia sa nu-i mai suport pe toti golanii astia politici! Imi vine sa arunc de la etaj si calculatorul, si televizorul, sa nu mai aud de nimeni si de nimic! Citeam astazi pe Observatorul militar cum se lauda seful juristilor de la Casa sectoriala a MApN cu faptele de ,,vitejie'' ale subordonatilor care ne matrasesc in procese! Adica bulirea este de 95%! Asta s-o creada domnia sa ca poate sa minta opinia publica, si nu-l cred pana ce nu afiseaza public ceea ce a afirrmat! Sunt destui dintre noi care sa-i dea la intors, ca n-or fi ei geniile justitiei! Avem de-a face cu o cloaca acolo: Unii lupta pe baricadele birourilor ca sobolanii sa sustina razuirile pensiilor militare prin erori bine gandite si elaborate, asa cum m-au razuite si pe mine golaneste, iar juristii sa le acopere mutilarile prin jonglaerii in defavoarea noastra! De la comunism invatare, perpetuare si aplicare, fara sa tina cont ca suntem comunitari europeni si ca suntem cei mai destrabalati in ce privec porciile in razuirea pensiilor militare!

Cand le voi trimite DNA pe cap, directia acestora va fi tocmai pe acestia si sa se constate cum s-a nascut cu dedicatie oug 57 care discrimineaza vechii pensionari de noii pensionari pe coeficienti, tot pe dedicatie, si de care noi nu beneficiem, dar au beneficiat o mana de profitori din minister si de la casa sectoriala care acum ies la pensie, pe langa ei siactivi ca sa nu bata la ocarine. Orice buboi trebuie sa se sparga o data si o data, iar la casa sectoriala e buboiul cu infectia care ne-au destrus pe toti, ba cu plafonari si limite, ba pe coeficienti, ba pe calcule si chiar confidentialitatea trebuie sa se regaseasca la noi! Legile nu le elaboreaza mutantii din Parlament, niste aiuriti, ele sunt emanate din minister si casa sectoriala care au numai interse pe spranceana si pentru grupuri restranse, nu pentru marea masa a rezerbvistilor! De ce nu suntem si noi invitati atunci cand se gandesc si elaboreaza astfel de legi? Raspuns: Prostimea si dobitocimea, asa cum ne considera ei, nu au voie la toate bunaciunile ce se cuvin doar lor si pe moment! Ei cheama liderii de sindicate cu pensii obeze, si care nu pot fi atacati de schimbarile legislative permanente si la comanda lor, sa le aduca maharii astia sedentari si osanale publice ca fac lucruri bune, dar nu cheama din astia obisnuiti, marunti, din astia mereu atacati, praduiti si razuiti la orice lege! Doar bastanii aia politici, aia care le ridica lor osanale si le sustin mutilarile!

Or sa fie intrebati si verificati fiecare cum au ajuns in acel minister si casa sectoriala, pe ce criterii, daca au dat examen de capacitate pe functii, ce grade de rudenii ii leaga unul de altul, ce studii au sa ocupe acele functii, etc! Le pregatesc eu surpriza dupa surpriza pana o sa-si dea singuri demisiile de acolo, sau trec in rezerva benevol, ca de lasat de capul lor nu ma las, vedeti-va de treaba, la cate mi-au facut ei mie! Doar sa vina noua guvernare! Abia astept sa trimit plangeri dupa plangeri sa fie verificati si controlati de toate parghiile statului!

Pana la vot ma voi gandi foarte serios ce voi avea de facut: Sa votez sau sa nu votez, acum sunt prea furios ca sa iau o decizie, si mai am si probleme cu sotia pe care o voi interna miercuri...Pana atunci, fac zilnic tensiune de 20 si inca nu m-am dus sa ma vada un medic...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea, eu sunt specialistul care va poate informa negru pe alb ca cei din sistemul medical si din invatamant voteaza cam 70-80% doar liberali, in mod cert! Ca jurnalist am facut, nu o data, sondaje de opinii, pe categori socio-profesionale, acolo in mediul lor din spitale, sau in scoli si colegii, si va pot sustine afirmatia ca ei sunt de dreapta si LIBERALI! Indiferent ce le-ar face, chiar daca i-ar si omori!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzule, Oricum, cu PSD Dragnea nu ma trage sufletul, iar in Onesti au facut varza acest oras, ca din 1989 numai ei sunt la putere si fac ce vor, de nu mai avem apa calda, caldura centralizata, s-a razuit total platforma Borzesti si Rafo, au instrainat Casa de Cultura statului care o mulge ca pe o vaca, apa rece si gunoiulle-au dat moca si acum liberalii patroni ne-au jupuit sapte piei prin preturilemari si ne ia apa cand ne e lumea mai draga, totul fiind numai pe mana acestor hrebenciuci, care pana si acest bloc al meu l-au vandut unui liberal. Doar PRU imi face cu ochiul, dupa ce m-am convins ca liderul n-a sustinut acea convorbire telefonica ce-l incrimina ca tradator de interese si dualitate, fiind fabricate de liberali!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M. Lupi: Aplauze la scena deschisa! N-ai gresit cu nimic ca ne-ai relatat lucid ce si cum gandesti, catranit de viermii astia ciolanisti, soros-bubosi-useristi, sorosisti- masoni perciunati si alte hahalere si libarci criminale si antistatale!

Vivat DNA ca l-a incatusat pe criminalul si mafiotrul de Vulpoi Shiret Blejnar, cel care alaturi de Bica Bibilica, Falcosu de Arad, Boboc Boloboc Chistoc Ou In Tartacutza, Mooe Woodrea, Buldogul Mita, Adriean Vicleanu Bordura, Olteanu Limba In Rasparul Hlocilor, Anastase La Penzii Parastase si alte hiene si sacali au devalizat Romanstanul!

Gigi spunea...

Romanasii,asa zisi intelectuali,voteaza cu dreapta,indiferent cine candideaza!
Indiferent,daca fac rau sau bine ei voteaza drepta.Numai asa,de-al dracului.
@H.
Sa votam PRU este cam riscant,cu toate ca n-ar fi rau. Zic,ca ar fi riscant deoarece,exista riscul sa nu faca pragul si ar fi voturi irosite,impartindu-se ulterior celor 2 partide.
Daca,am vota in masa toti rezervistii, cu catel cu purcel,le-am da o mare lectie de unitate.
Dar,cunoscand destul de bine acest lucru este greu de dus la bun sfarsit,dar nu si imposibil!
V-ati gandit bine cu cele doua propuneri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Subscriu!

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Imi amintesc de alegerile prezidențiale din 2000 când candidau Isarescu, Stolojan Vadim și Iliescu.
Stii cum au fost scoși din joc Isărescu și Stolojan pentru turul 2? Mulți simpatizanți ai lui Iliescu au votat cu Vadim în primul tur. Iliescu nu pierdea atât de mult încât să nu intre în turul 2.
Așa este și acum, numai că PSD se trezește cu niște voturi pierdute care-i afectează orgoliul, chiar dacă acele voturi se duc la niște aliați.
Mai rău este de PNL care pierde voturi în favoarea aliaților PSD-ului.
Nu-ți face griji că rezerviștii vor vota cum le recomandam aici. Vor vota mulți și cu partidul lui Băsescu, nu numai cu PNL, așa cum au votat și în ultimii 10 ani. De ce? Din convingere, din prostie, din snobism, din ignoranță sau pentru că așa le cer copiii lor...intrați în tagma tinerilor frumoși și liberi.

Gigi spunea...

@H.
Cunosc foarte bine perioada 2000.
Am fost atat de scarbit incat, nu am mai mers la vot de atunci.
Asa este,un exemplu il am laga mine, la un boc distanta,nici daca ii faci operatie pe creier nu-i scoti basismul din cap. Si ca el sunt multi,din pacate!
Daca,il cheama personajul respectiv la orice ora sa-i faca ceva,se teleporteaza imediat pana la el pt.a incepe lucrarea!
Trebuie sa ne gandim bine,este in joc soarta tarii pe urmatorii 4_ani si,nu numai!
Important,este,sa le dam o lectie care sa-i usture mult timp.
Suntem multi, dar cam dezbinati!
Dale,Doamne,mintea romanului cea de pe urma!

Gigi spunea...

Si inca ceva.
Ati vazut ca PSD-ul,daca doreste,sa treaca o lege,se mobilizeaza si fac pe dracu-n patru si o trec?
De aici,sa ne dam seama ca nu au dorit sa rezolve cu acel art.40,au facut intradevar,cu liberalii pedelisti,un troc murdar.
Jigodismul politic este la el acasa!

Unknown spunea...

vedeti-va de treaba , acestia toti au ceva informatii de la MAPN ca se coace ceva in legatura cu legea pensiilor militare , accea data in 2015 ,asa ,pe fuga , a fost contestata in fel si chip pana la presedinte , chiar inainte si dupa promulgare . Au incercat sa ii dea alta fata , prin acel art 40 . dar si aci au fost divergente ., amestecata cu poloitistii .a iesit o aiureala.O sa vedeti ca .dupa alegeri se va relua taraboiul . Nu ati vazut ca se tace tare de tot /? Puteau sa spuna macar cat de cat c eva ,dar nu .a bagat totul in intuneric . Un jurnalist l-a intrebat pe DRAGNEA''dar militarii"" a zis ca acel oug trebuie desfinntat, de aceea cred da se coace ALTCEVA.

Unknown spunea...

Si inca ceva., va dati seama ca astia care zic ca s-a iesit masiv la pensie , nu vor sa aplice acel procent de 80 , la gandul ca v-a trebuii sa recalculeze toate pensiile din 2016? Cine stie .poate cand se va revenii la legea asa cum era sau se va aplica aprobarile de la senat . Dar pana atuci maI PLEACA IN CER DESTUI . PE ASTA MIZEAZA EI

Anonim spunea...

Huhurez

Am facut parte din ALDE , am facut campanie pentru d-nul T ( si ce campanie), si dupa alegeri ne-au transmis prin ChitCOIU ca procentele obtinute s-au datorat numai imaginii celor de la centru ( de, acolo la centru este mai " greu ca in Afganistan"). La fel am patit si cu PRU ( partidul securitatii, voi nu vedeti sau sunteti orbi), mai bine votez cu Ungurii. Ce rost are sa mai apar aceasta tara?, pentru cine?

tigri2 spunea...

@Eufrosina, speranta ramane treaza si azi, toate amendamentele sunt la comisiile in cauza in forma prezentata de mine, daca se vrea , chiar acuma , peste o ora pot fi introduse -DACA SE VREA!
Ce ma deranjeaza, este ca pe aici sunt cativa retardati care se bucura ca nu vor fi promulgate(ex.cezar, tehnocrat , aviamuci si alti saltimbanci de prin zona)

Unknown spunea...

BIZAR , cum partidul securitatii > si ce ar fi ? esti cumva din alta tara? voteaza cu cine vrei si nu mai vorbi prostii

micutzul spunea...

Ha, ha, ha... cum incepe sa se vorbeasca despre alegeri cum incep semintele sa rodeasca. Bai dar prosti ne credeti.... De ce nu votezi matale cu mongolii, cu turcmenii etc. Ai venit pe blog cu reprezentativitate militara majora sa ne spui sa votam cu ungurii? Esti tare puiule.....si bizar pe deasupra.

@ Huhu rezea
Poti sa imi explici si mie ce se intampla daca in CD nu se discuta acea OUG 57 ? Fiindca in luna decembrie cred ca apare alta, nu ? Si in decembrie tot sorosianul e prim ministru...

Gigi spunea...

La multi ani! Tuturor, care astazi va serbati ziua numelui. @bizar.
Aveti un pseudonim predestinat! Chiar ca sunteti bizar!
Nu cumva d-ta esti chiar ungur?
Cu astfel de gandire nu ajungem prea departe.

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Pai nu ai reținut ce spunea Coarnă... de ce s-au suspendat procedurile? Din cauza unei scrisori semnate de Toba, Motoc și Helvig.
Ordonanta fiscală din 2016 nu va abroga OUG 57/2015.
După mișcările prostești de ieri, nu-l mai apucă Anul Nou în Victoriei pe Ciolos.
Cât de talibani pot să mai fie doctorii și profesorii ca să mai voteze cu liberalii lui Ciolos?
Uite, se plâng demnitarii că mai este o ordonantă si mai veche, cea a lui Oprea cu salariile demnitarilor, uitată de Zgonea și Iordache prin Cameră.:(:(

Anonim spunea...

gigi,micutul, eufrosina

Nu mai muscati ca guvizii ( ca deasta am ajuns aici!), ma cansider mai patriot decat voi toti la un loc. Voi stiati ca , daca romanii ar iesi toti la vot, ungurii nu ar avea cum sa intre in parlament. Transmite aceste vorbe la toti romanii.

Unknown spunea...

Bizar chiar esti bizar.Tu esti din ala care crezi ca votul tau mai conteaza.Atunci explica-ne si noua prostilor ( adica eu) care e puterea si care e opozitia in colonia asta a perciunatilor.Ca sa inteleg si eu ca Soros nu ne zice nimic.

tigri2 spunea...

@all, escrocii spun ca nu avem bani ,dar de ce tine BNRul 33 mld euroi la tescherea (cica rezerva de stat) , vor sa mucegaiasca acolo sau sa-i "rontaie" sobolanii si sa constate ca "au disparut"?

Unknown spunea...

Hai las-o jos ca macane,mai BIZ . ai ajuns aci ca Asa ai vrut in 1989, asa ca nu te mai da tarew , stim noi pe cine sa votam ., deocamdata pe dumneata ta bantue SECURISTII , care aia morti sau astia vii de acu?

Unknown spunea...

DLE H ,dl IOHANIS a spus ca promulga legea salariilor astea votate ieri , numai sa o trimita. Sa fie teama ca ii umbla l a salariul lui? sau o diversiune facuta cu cei de la pnl-pd?

Unknown spunea...

S-a ales praful , asa ca mai bine ca nu s-a pus in discutie nimic cu pensiile militare , ca va dati seama ce era la gura doamnei VOSI sau cum o cheama, o sa rabdam sa vedem ce se intampla dupa alegeri , atunci ai nostrii o vor lua de la capat.

iceparu spunea...

E o aiureala sa nu votezi.Ai posibilitatea ca din doua rele sa o alegi pe cea mai mica.E unica posibilitate sa ma razbun pe cel ce mi-a cauzat neplaceri.Chiar daca nu te duci la vot cineva tot va iesi.Vrei sa aleaga pentru tine unul mituit cu o bere sau cu o votca?O parte din timp o petrec pe la tara si vad multe,foarte multe.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Chiar o infirmitate mentală...