Un produs Blogger.

joi, noiembrie 03, 2016

Parchetul îi cercetează in rem pe "teroriștii" din 1989 pentru crime împotriva umanității

29 comments


Lazăr Augustin

       
        Conducerea politico-militară care a preluat conducerea în decembrie 1989 precum și toți cei care s-au jucat de-a teroriștii în 1989 au de ce să se teamă de in rem-ul Procurorului  General Lazăr Augustin, om cu vechi state în procuratură. In 1982 era deja procuror la Alba Iulia și este posibil să fi participat la cercetarea evenimentelor sângeroase de la  Sibiu, conduse de "celebrul" Dragomir. In felul acesta, poate, se va simți răzbunat și nea Nicu. 
"Să sî saturie dă revoluție!" se aude dintre coperțile acestui dosar.

2 noiembrie  2016


                                                           
COMUNICAT



Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanța din 1 noiembrie 2016, în cauza cunoscută generic sub denumirea “Dosarul Revoluției”, extinderea urmăririi penale, in rem, sub aspectul infracţiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal. 
Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare,  vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.
Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.
Cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise după data de 22.12.1989 pe întreg teritoriul ţării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.

29 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Suna grav acest comunicat! Destabilizarea tarii prin actiuni de-a dreptul teroriste, indreptate impotriva propriului popor, nu prea se pupa cu legile care interzic aceste actiuni, mai ales daca iese cu mortaciuni nevinovate, si au fost destule, Dumnezeu sa-i odihneasca! ,,Revolutia'' asta de rahat a fost initiata de catre cativa lacomi de putere, nu pentru ca mancam noi ,,adidasi,'' ,,fratii Petreus'' sau tacamuri cu tartitza. Sincer va zic ca n-am simtit foametea crunta de care se vorbea, decat cu frigul iarna si lumina taiata, dar aveam locuri de munca asigurate, case, venituri indestulatoare si nu era bagabonteala asta de acum. Daca se vor gasi vinovati, sa platasca, nene, pentru acele victime! ,,Revolutia'' asta au mai facut-o cei care avau bani multi si negrii la ciorap si nu puteau face nimic cu ei ca iesea cu confiscari si bulau.

Nu mai e treaba mea. Cine atunci a facut exces de zel si a luat in catare oamni, mai ales fiind in stare de ebrietate cum nu putini erau atuci si i-am vazut si eu pe foarte multi, sa plateasca conform legii. Au fost politruci turbati in acele vremuri care s-au dedat cu fanatism la abuzuri, ca si multi teribilisti. Dar si civilii care au pus laba pe arme si trageau ca la nunta! Miram-as sa fie o dreptate pe masura fara abuzuri, ori posibilitatea sa condamne abuziv nevinovati, ori neviniovatii sa ramana nepedepsiti!

Greu, foarte greu dupa 26 de ani sa faci dreptate intr-o tara ca Romania, in care justitia se face pe genunchi si la comanda politica, zau, ,,tovarasi si prieteni!''

Gigi spunea...

S-ar face intradevar,dreptate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stelian Palagheanu, cred ca daca ai depune marturie ar mai intelege procurorii ceva concret, mai ales ca ai fost un martor incognito, si chiar neutru din pozitia defensiva. Dan Iosif a fost un calau sadic si Dumnezeu l-a pedepsit cu un cancer de ficat, ca pe orice betivan notoriu, de a murit in floarea vietii sale de terorist nepedepsit de autoritati! Oricum, sa fim cinstiti, cu sau fara marturia ta, ceea ce vor sa decida procurorii si judecatorii, cu ordin de la ,,Imparatie,'' aia se va hotari, cu siguranta! La Colectiv vor face ca la Revolutie: Dupa 25 de ani vor redeschide dosarul sa se afle vinovatii, cand e clar ca lumina zilei cine sunt, inca de pe acum: Seful statului care si-a dorit un guvern al lui, Soros si haita liberala au inteles mesajul si au actionat cu un scaparici, declansand astfel palalaia care a dus la rasturnarea guvernului printr-o lovitura de palat de catifea indoliata! Clar!

gheo spunea...

Dupa ... 26 de ani, cand unii nu mai sunt, altii au masluit documente, cine mai stie cati din cei *care stiu ceva* mai sunt in tara sau, mai sunt dispusi sa *declare ceva !*, probabil, daca va fi ceva, va fi ceva *onorific*. Pacatul cel mare insa a fost produs, *au murit multi oameni nevinovati, oameni care nu au avut nici o treaba cu avenimentele*, se aflau in acel moment intrun loc *nepotrivit*. Iar *noi romanii*, ca niste prosti *am inghitit galusca cu revolutia de eliberare nationala de sub comunisti*, in acel moment, circa 10 milioane de romani erau membri PCR si cateva milioane UTC-isti ... cati pionieri .. . De fapt nu ne-am eliberat de nimeni si de nimic ... ci am devenit *scalvii unor grupuri mafiote, bine organizate si dirijate de PRETUTINDENI*, care doreau cu ardoare *resursele naturale ale Romaniei* pe care sa plateasca NIMIC, si au gasit destui tradatori in tara care sa ve vanda. Acesta-i adevarul anului 1989, sau ma rog, unul din ele.

Anonim spunea...

Daca a venit vorba de amintiri eu sunt mai pe scurt
17.dec '89 ora 19= radu cel frumos
urcat rapid ajuns la unitate pe acolo printre munti, eram cam zapaciti ,pe 23 dec lansat prima RAA cu raza mare de actiune.....efect 0 desi a trecut prin tinta cu eroare de 1 metru(raza de actiune 60 m) cacatul ala de "tinta" n-avea nici o treaba era pe ecrane fara probleme,ca asa e cu razboiul radioelectronic dar noi nu stiam......ecranele erau pline de avioane de parca toata planeta venea la BV cu aviatia.Ne-am prins de faza si nu s-a mai lansat nimic......doar la valcele 2 RAA degeaba si alea.......si uite asa am ajuns acasa pe 24 martie '90......habar nu aveam ce a fost in bv,doar ca nevasta mi-a povestit cum statea cu copii in cada ca suierau gloante cretinilor......si uite asa aproape 4 luni eu am fost "cu pluta" nu-i asa??
3 luni de-a'mpulea in complexul RAA si unii ii zic "revolutie".Eu ii spun de ani de zile(ca ne-am lamurit dupa primele 48 de ore) "circoteca","deranj " magarie sau cum vreti .....dar revolutie????
minciuna mai mare nu exista!!....sau de ce nu crima?

Anonim spunea...

si o completare:
am in bloc 2(doi) "revolutionari" cu indemnizatie de 4200 lei net pe viata+ unul a devenit si pensionar+fara impozite +spatii comerciale+ terenuri.Calculati dvs!!Dupa '90 era simplu:
Un "revolutionar" dadea o declaratie pentru alti 2 "revolutionari" pe 5-10 randuri de coala A-4...ceilalti doi dadeau pentru ceilalti acelasi lucru......trebuia doar sa se potriveasca povestea doar un pic nu trebuia prea mult.......si uite asa am gasit 3 "revolutionari" dintr-un foc.Fiecare scria si semna pt ceilalti doi
si eu am stat ca boul in armata la RAA si cu LMDC

Unknown spunea...

Toti aveti dreptate . ''Justitia' in colonia asta e o gluma proasta.

iceparu spunea...

Dan Iosif a fost MM trecut in rezerva pentru fapte incompatibile cu onoarea si demnitatea de militar.Deci de-al nostru.Vedeti ca cei din fosta securitate acuza armata ca a tras in civili.
Serbane@ ai fost un fericit.Departe de multimea dezlantuita dar si lipsit de informatii.Au mai lansat si altii RAA iar o Bg.AA care acum nu mai este a bagat tunurile AA in functiune.
Stelian@multi militari cu functii de conducere la acea vreme vor ajunge nasol daca se desgroapa rahatul."Revolutionarii lui peste" au multe de spus.Daca ai fi participat la teleconferintele lui nea Nicu erai si mai in ceata.
Pentru cultura ta.De Iliescu se vorbea in anumite cercuri de comunisti dar si militari ca de un posibil sef de stat cu fata umana lucru care s-a si intamplat.Huhu stie dar tace fiinca el asa are instructie.

CEZAR spunea...

Vaaai Domnule Dorele ..ce tare v-ati stresat cu ocazia indicativului de lupta ...din 1989

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Asa este cu Iliescu! Se discuta despre el in cercuri extrem de stranse si conspirative. O matusa de-a mea, sotia unui frate de-al tatalui meu, la o vizita facuta la ei cam prin 1987 in Bucuresti, m-a scos afara din casa intr-un parculet di fatza blocului, de teama securanilor si a inregistrarilor, sa-mi zica de pregatirea unei actiuni ce viza sa-l dea jos pe Ceausescu nu peste multa vreme si sa fie inlocuit de-un indezirabil ignorat de-al acestuia, politrucul Iliescu. Stiam foarte vag de Iliescu, nu stiu de ce mi-a ramas totusi intiparit in subconstient, iar la Marea vanzoleala, cand se vehicula deja numele lui, imediat mi-am amintit ce mi-a zis matusa in acea zi, unchiu-meu fiind paralizat la pat si a si murit la scurt timp. Imi vorbea matusa de aceasta conspiratie ca fiind cu implicatii si in Armata, nu Militie sau Secu, mai ales ofiterii superiori care devenisera indezirabili pentru ca facusera Academiile la Moskova, nu mai primeau stele de Colonei si Generali si erau pensionati la urgenta, toti fiind banuiti ca spionau pentru URSS.

Matusa-mea avea o stransa legatura cu sotia sau fiica unui fost mare bashtan, caruia i-am uitat numele, se pare ca Miron Constantinescu, fost in primul guvern comunist, alaturi de Gh. Gh. -Dej, Ana Pauker, Teoharie Georgescu, Ion Gheorghe Maurer, Emil Bodnarenko-Bodnaras, Stefan Voitec, Paul Niculescu Mizil, Manea Manescu, St. Draghici-securanul-calau si multi altii, si aia ii sufla la ureche despre toate mondenitatile si ce se intampla in lumea secreta a acelor ani.

Avea mare incredere in mine, eu cel putin tremuram din toti capriorii curului la ce-mi povestea, de frica sa nu cumva sa fie prinsa cu ciripoiala, si la batutele din beciurile securanilor sa nu-mi sufle si numele meu, si chiar am evitat pe urma sa mai ma duc pe la ei de teama sa nu mi se intample ceva, ca femeile cu gura lor...

Aceasta lovitura de stat a fost planuita si pusa in practica de Iliescu si Roman- liberalul sprinten, care acum este ,,democrat'' occcidental, dupa ce a bagat sarea iodata cu lege pe garlejele noastre, a dispus interzicerea fabricarii vermutului si a decis ca economia si industria noastra trebuie aruncata la fier vechi, ceea ce s-a si intamplat, la ce a prezis catastrofal acest comunist liberal ,,democrat,'' crai-dandy, cititor de talmud si securan moscovit, acum parlashpagar cu pedala de frana pe-o gurista de bodega! Vai de cojocul lui mitzos de (c)oaie pe-un starv de lup!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar acum tehnocretii lui Ciolos negociaza, in secret c,a preturile la energie electrica sa fie mai mari decat duble, mai mari decat unele pensii! Vai, noua! Memorandum-ul se semneaza cu chinezii pe energie de la reactoarele 2 si 3 de la Cernavoda, americanii fiind foc si para, FBI afland de asta! O sa iasa mare scandal! Bulgarii au iesit mai demult in strada si au daramat un guvern pentru asta! Tradare nationala a liberalilor si a lui Ciols! Unde vor astia sa ne bage, in mormant definitiv?

Unknown spunea...

Ia auziti, PASLARU tipa cat poate de tare , ca s-a discutat un amendament, prin care armata casa primeasca un spor de fidelitate de 70%. Asta este un cretin . tocmai asa ar trebuii ca armata sa primesca , dar se pare ca el nu vrea sa avem armata. Zice ca pe 7 noembrie se discuta si despre asta si este foarte revoltat . Ma intreb ce treaba are el cu aceste probleme ,sa plece acasa ,sa lase pe cineva care sa poata sa rezolve ce este de rezolvat .

tigri2 spunea...

"Parole, parole, parole..." .Simple promisiuni electorale, ne mint in fata cu nonsalanta, ei , ne cred fraieri.Chestie de "corb la corb..." , s-au inteles intre ei, unii promit si altii se opun si noi ramanem tot asa iar ei tot cu milioanele de euro furate din avutul statului, de catre toti, indiferent de culoare politica!

tehnocrat spunea...

Pt Dl Tigri2
Ei mint, dar d7mneavoastra le-ati facut jocu si le-ai dus minciuna mai departe. Amintiti-va va rog de termenele care le-ti popularizati in mediul on-line si modalitatile pompiersitice de rezolvare a nedreptatilor OuG 57/2015.
Ati fost atentionat politicos si de catre unii nepoliticos, ca bateti campii.
Realitatea nu v-a dat dreptate, asa ca ciocu mic, la manastire, si matanii. Ati crezut ca daca faceti o extensie secretar bob pcr, va indepliniti scopurile. Ati pierdut pt ca asa meritati.

Unknown spunea...

Nu sant promisiuni . daca ar veni la putere cei ce le fac si nu le fac ,atunci nu vor mai fii crezuti in vecii vecilor, asa ca mai bine sa votam promisiuni dec at nimic ,adica ce nu vor sa accepta PNL alias CIOLOIS si alde PASLARU .

Unknown spunea...

oricum nu se poate majura nimic. poate doar indexari la pensii conf. legii ,atat ,restul contravine legilocare nu dau voie sa se faca inaitea alegerilor,Asa ca macar sa ii mintim si noi pe PNL,ne facem ca ,.credem PDS>

Gigi spunea...

Corect! Bine punctat!@tigri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni buni, nimeni dintre noi astia, postatorii, nu-i vinovat de tergiversari! Tigrisorul s-a dus acolo, si nu singur, au mai fost si altii, chiar si cu stele mari. Dar ei nu pot sa le puna catusele si sa-i lege de scaune. El, Tigri 2, doar a zis clar ca nu-i prezenta pe comisii, pur si simplu nu vin acolo sa dezbata, iar liberalii sub nici o forma nu vor sa aprobe, avand ordin sever de la Alina Gorghiu si Iohannis nici macar sa nu se duca acolo.

Bine a zis cine a zis ca cei din comisii care nu s-au mai regasit pe listele la parlamentare, fie de la ALDE, PSD, PMP, etc chiar ca nici nu ma ivin in comisii nici taras adusi! Ai nostrii s-au dus acolo, dar de ce nu s-au dus cei de la sindicatele militarilor, incasatorii de cotizatii de ani de zile, in par acolo cu totii sa apere drepturile cotizantilor? V-ati uitat pe Google sa vedeti cate sindicate avem? Col. Dogaru pur si simplu face lectii de Istorie pe pagina aceea nevizitata si n-am mai vazut vre-un puseu de atitudine de cand era lupul catzel! Aia e. Mi s-a facut o scarba cumplita de tot si de toate!

Latram la luna, ne aratam muschii pe aici iar la Camera lucrurile se desfasoara din prost in mai prost si nu ne mai ramane decat sa contestam si sa ne judecam cu sistemul. Asta ne e soarta, si daca pe 07 Nov. chiar nu se mai face nimic, se intra in campanie si abia in primavara daca se mai poate face ceva cu noua guvernare! Valerian Vreme nu degeaba m-a avertizat ca abia in februarie se mai poate rezolva, cu indulgenta, stiindu-i ce le poate capul acestor trantori...

Unknown spunea...

Eu v-am spus de n ori ca nu se va modifica nimic .Multi ati preferat sa-l credeti pe tigri 2, Mares si alti raspandaci cu trecut de turnatori profesionisti.Nu mai puneti botul la raspandaci.

tigri2 spunea...

@tehnocucule, eu, macar am luptat in linia I a frontului , dar tu ai stat si ai barfit in spate. Mie nu are de ce sa-mi fie rusine , oare tie?
Cu privire la organizarea PCR in regimentul de aviatie+escadrila independenta-de instructie scoala inainte de 1989:
1.Secretarul comitetului de partid=loctiitorul politic al cdt Rg-colonel
-comitetul de partid pe Rg format din 5 membri
-cu propaganda
-cu activitatea culturala
-ceva pe linie de cadre
-seful casei Armatei
-secretarul UTC pe Rg
Astia erau pe functii de Lt.col si faceau parte din nomenclatura PCR
2.Organizatii de baza
-secretarBOB
-3-5 membri
Erau 7 organizatii de baza in Rg, eu am fost secretar al org. nr 4, al esc. a IIIa.in perioada martie 1988-decembrie 1989
Aceste functii nu erau platite de partid , erau onorifice si ocupate de militari din SU respective , eram alesi de catre colectiv pe o perioada de 4 ani,iar noi ne desfasuram activitatea in functiile de unde eram ,piloti, tehnici, servicii etc.
Mai existau si organizatiile UTC
Aveam 32 de ani ce functia sulii puteam eu sa am , aveam o functie de capitan pilot-sef intr-un regiment de peste 400 de cadre. aceasta era trambulina sa mergi la curs la Bacau si apoi sa devii comandant de patrula9Maior) dadeai si examenul de grad de maior,tot la Bacau-6 luni.

emillian123 spunea...

...-22 dec.1989++(...PREZENT...)=LOVITURA DE STAT(VIOLENTA+...+SANGE VARSAT...!) =PREGATITA DE MULT TIMP...! de catre nomenclatura PCR+ contributorii rusi, iugoslavi, unguri,bulgari- si ceva arabi, francezi, americani,...etc.PCR-devenit FSN + cele cateva sute de partidulete SATELITI AI FSN si CELE 3(..?...)PARTIDE ISTORICE rapid si intens INFILTRATE SI PARAZITATE(=ANULATE...!)-pt a PROSTI... POPORUL si LUMEA INTREAGA...cu televizorul....! Cam asta e -IN ESENTA- ISTORIA CELOR 27 de ani...! VINOVATII=cam sunt la vedere-pt. cine vrea sa vada...,si raspunzand la intrebarea : CUI I-A (SI II...)FOLOSESTE...??! =TOT CE S-A INTAMPLAT SI SE INTAMPLA...!

tigri2 spunea...

Gandurile unui gladiator al drreptatii, care nu se da batut si nu poate fi invins de niste moftangii vremelnici:
Sperantele nu pot fi desarte niciodata, deoarece acesti neica nimeni vor pleca si ,poate, vor veni oameni care gandesc.
.
"Nu mor caii cand vor cainii si nici cainii cand vor stapanii."

Intr-o lacrima de-a noastra este cuprins tot Universul Durerii acumulate, ori noi am varsat puhoi de lacrimi si oftaturi.
Poate , suferintele noastre comune ne vor uni candva(sub un an) si vom rabufni, apoi ,parafrazandu-l pe poetul sufletului meu , G. Cosbuc :' sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem dreptate si cuvant..."
Da, am pierdut cateva batalii, unele le-am castigat, macar i-am constientizat ca existam si ca oricand putem deveni o forta care sa-i darame. Razboiul nu este gata si ,pana la urma dreptatea si legea va triumfa.

Acuma, retractorii /hoitarii au inceput sa ma piguleasca ,cica n-am reusit si ca am luptat degeaba, ori degeaba nu am luptat si apoi eu , macar am luptat n-am stat la barfa la un pumn de seminte mucegaite ,pe margine de santz


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stau asa si ma uit la liberali, Iohannis si Ciolos cum isi programeaza guvernarea, cum fac guvernul si numesc primul ministru, exact ca si cum ar fi castigat alegerile ieri!...Eu cred ca idiotenia chiar e o boala politica! Pe ce criterii cred ghizdele astea politice dintre budigai ca preiau puterea? Mai sa fie a dreaku' de politica! Daca si Constitutia a ajuns doar o carte de beletristica dintr-un raft de biblioteca, pentru ei si autoritatile statului, inseamna ca Romania nu mai exista si trebuie sa plecam naibii unde vedem cu ochii!

Unknown spunea...

Deci cei din CD si-au batut joc, au tinut sedinte degeaba ,deci hotararile senatului sant degeaba , raportul preliminar din aprilie .degeaba , oamenii tinuti cu sufletul la gura , degeaba . Asa ca sa astepte si ei voturi ....DEGEABA.

iceparu spunea...

In toamna lui 1986 s-au cerut pe linie de cadre diferite tabele .Toti stateam cu morcovul in fund de la vladica la opinca.In toamna au inceput sa curga plicuri cu ordine de trecere in rezerva.In principiu au fost trecuti cei cu bube in cap respectiv cu notari de seviciu necorespunzatoare,cei cu rude in strainatate dar si cei cu studii in URSS.Cornele ,fostul tau comandant de divizie ,(Nu ii dau numele) se afla in concediu.Fiind seful nostru ,am primit ordin sa predam documentele ce ii apartineau la BDS, in lipsa.Cand s-a prezentat la comandament nu a fost necesat sa spuna decat la revedere.In decembrie 1989 am vorbit cu dansul prin TO la Directia cadre a MApN.Cand era sef de sectie pregatire de lupta am fost cu dinsul prin n poligoane si sa stii ca nu ii era rusine sa mearga cu soldatii ,el pe o directie de tragere iar eu,maior pe alta directie.Cand unul din sectie ,fie ca era capitan sau colonel,fie ca era roman sau ungur,implinea o anumita varsta, sarbatoream onomastica in caminul de garnizoana asa cum se cuvine..A doua zi la program stateam fiecare in patratica lui.
Fiindca veni vorba de Iliescu.La invatamantul politico-ideologic unul mai cu tupeu din randul nostru l-a intrebat pe secretarul cu propaganda al Consiliului politic al Armatei unde se afla Iliescu.Toti am ramas ca la dentist.S-a primit un raspuns-la Moscova,tovarase.Precizez ca de la generalii din comandament am citit Memorii Hrusciov,Perestroica,Procesul marii tradari,Razboiul pentru intregirea neamului precum si Buletinele Agerpres cu uz intern lasate de cdt.A pe birou.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iceparu: Daca-i vorba de marele General Maior, Liviu Ciubancan, merita sa-l evidentiem, desi era un minion la inaltime! Dumnezeu sa-l ierte, pentru ca am auzit ca a murit! Era un om extraordinar, zambitor, simpatic si foarte bun la suflet! Nu-l definea mitocania, grandomania sau abuzul! Merita sa-l respectam si post mortem, merita sa ne amintim de el! El mi-a dat prima casa, alaturi de Col. Padurescu Mircea, Comandantul meu, un focsanean care adusese la Braila 02269, Scoala de soferi si care era mandria Armatei a 2 a! Da, a cazut victima a acelor epurari, unele de-a dreptul nedreote, si care ne-a lasat atunci fara foarte multi ofiteri foarte valorosi! Au fost eliminati unii la denunturi calomnioase izvorate din ura, dusmanie si rivalitati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iceparu: Mai era Sora si Socol, Colonei cu greutate si capabili, severi si seriosi, antipatici pentru cei care incalcau regulile! Erau severi, dar daca te uitai in sufletul lor aveau gradini cu flori de omenie. Sotia lui Col. Sora era receptionera la Hotelul militar de Garnizoana (o doamna foarte de treaba) amplasat in spatele Garii, si unde am stat o vreme cand animalele mi-au luat apartamentul si mi-au promis o garsoniere pe care n-am mai vazut-o nici azi! O data, ramasesem fara caciula, sotia acestuia mi-a adus una de ofiter superior, a Col. Sora, care evident ca se diferentia de celelalte caiuli ale pulimii proletare! Cand Comandantul se dadea la glanda mea s-o dau jos, eu il atentionam ca am primit ordin de la Col. Sora s-o port si daca cineva se ia de mine sa-i telefonez imediat! M-a lasat dracului in pace, ca eram de fapt si clontos, daca cineva incerca sa-mi bage aer cu pompa pe instalatia de franare! O iarna i-am purtat caciula! Smecherica era, mi-am adus aminte, ca aveam cateva caciuli, dar ma manca capul si nu le purtam, dar cand mi s-a zis ca voi primi 10 zile de arest am intrat in panica, pentru ca aveam caciulile acasa la mama la Onesti si la Hotel n-aveam prea multe boarfe, asa ca m-am jaluit doamnei Sora si i-am zis tarasenia! Si-a trimis ordonanta acasa si intr-o ora, spre parerea mea de rau ca o sa am mancarimi de capatana, aveam prezervativul imblanit la dispozitie! Vai, ce vremuri frumoase mai erau atunci si, mai ales, ce de-a femei la dispozitia piticului meu existau pe lumea asta!

Gigi spunea...

@Corneliu
Ura,invidia,calomnia si nu in ultimul rand tradarea,sunt calitati,din pacate,la multi dintre semenii nostrii care traiesc pe meleagurile mioritice,udate de-a lungul istoriei de mult sange.
O mana de aceste naparci,sunt in stare sa rastoarne tot,datorita tupeului de neam prost cu care au fost dotati.
Exemple sunt multiple de-a lungul zbuciumatei noastre istorii.

iceparu spunea...

Cornele de dansul este vorba.Afurisita viata.Cum se invartea roata istoriei.Unii care prin 1970 ii erau subordonati sau care erau mici pigmei in grade ,i-au ajuns sefi si nu au ezitat sa se dea la el.Astea erau lucrurile urate ale armatei.
Cu o zi in urma am incercat sa contactez casa de pensii a MApN pentru a afla daca mai primim luna aceasta diferentele intre decembrie 2010 si oct.2013.Cu toate ca robotul comunica programul de lucru cu publicul ca este intre orele 8-16 ,nu raspunde nici dracul. Inteleg ca baietii au de lucru.Continua sa ne trimita plocoane.