Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 20, 2016

Pensiile recalculate ale MM, diminuate drastic

26 comments
Date preluate dintr-o decizie de recalculare pensie militară

 Pensie pentru limita varsta MM cls.II, recalculată pe Legea 223/2015 modificată prin OUG nr. 57/2015

Cuantum brut recalculat 1396 lei  cu indexarea inclusa
Cuantum brut in plata stabilit potrivit  L 263/2010) 2030 lei 

- vechime efectiva 31.ani 10 luni 
- vechime in serviciu ca militar 17 ani 10 luni, din care cadru militar 14 ani 1 luna 
- vechime in sistemul public 13 ani 11 luni 
total vechime cumulata 37 ani 4 luni (din care total conditii deosebite si speciale 4 ani 11 luni);

- baza de calcul este aceeasi pentu fiecare din cele 6 luni: SF 2.35 (464 lei); SG 1.35 (267 lei); G 30( 219 lei); I.Disp. 25 (238 lei); pct. g. 138 lei; 
-cuantum total actualizat a - f (1188 lei); 
-cuantum compus actualizat SF (702 lei); 
-cuantum compus actualizat SF de baza (1188 lei); 
-cuantum compus actualizat SF majorat (772 lei); 
-cuantum compus actualizat SFde baza majorat (1307 lei); 
-cuantum  actualizat pct. g (152 lei); 
-cuantum total actualizat majorat a - g (1459 lei); 
-compensarea contributiei indiv. la buget (105 lei);


 TOTAL baza calcul 1564 lei 

Procentul pentru vechime- 76%
Procent pensie suplimentară 9%
Total procent calcul pensie 85%

26 de comentarii:

Coldea Calustian spunea...

E durere..

Trofin spunea...

Diminuarile drastice ale pensiilor militarilor pensionati inainte de 01.01.2007 au ca sursa masurile luate de guvernanti , in cardasie cu mai marii intitutiilor militarizate , pentru a inlocui cresterea soldelor reale ( solda de functie si solda de grad) prin introducerea multor sporuri , sporuri de care nu s-a beneficiat anterior datei de 01.01.2007.Cine guverna in acele timpuri se cunoaste !. Cu toate ca procentele pentru sporuri erau aproape identice , la toti militarii din activitate, dar aplicate la solda functiei de baza mica au rezultat si sporuri mici .O alta cauza o reprezinta neluarea peste tot in calcul a tuturor procentelor care rezulta din vechimea cumulata realizata si de sporul datorat platii contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara , contrar procedurii de calcul a pensiei folosita in aplicarea Legii 263/2010 . O alta cauza o reprezinta nerespectarea de catre emitentii ordinului M25/2016 a procedurii de actualizare a veniturilor realizate anterior datei de aplicare a Legii 138/1999 ( Legea salarizarii militarilor ) si aici ma refer la actualizarea soldelor de merit , soldelor de comanda si a indemnizatiilor de dispozitiv ( contrar prevederilor din art. 109 alin.(1) din Legea 223/2015 modificat cu art. 40 din OUG 57/2015).Santem doar la iceputul sirului de nemultumiri si vom fi martori la nenumarate actiuni in justitie pentru a se corecta nedreptatile pe care le produce Legea 223/2015 in actuala forma modificata de OUG 57/2015. Poate ca pe multi ii voi contraria dar , dupa parerea mea Legea 164/2001 a fost mai buna decat Legea 263/2010 iar Legea 223/2015 este mai nedreapta decat Legea 263/2010.Legea 263/ 2010 a fost , pentru unii mai buna decat Legea 164/2001 fiindca s-a apelat la acel tertip de calcul prin raportarea numarului total de puncte la 20 de ani si nu la 25 sau 30 de ani cum era normal sa fie.

iceparu spunea...

In 2011 cand noi cei din SCMD am inceput sa actionam in justitie multi subofiteri si MM au venit langa noi.Cand s-au vazut in mana cu deciziile de pensie pe legea 263 ne-au dat cu flit.Acum ce sa zic?

Ein Stein spunea...

Am mai scris cu vreo doua articole in urma despre diminuarile pe L/223 pentru cei carora li s-au recalculat pensiile in baza L/119 si nu prea dat de gandit.
Aici nu e vorba doar de MM ci de TOTI cei carora li s-a aplicat "media ponderată a stagiului complet de cotizare de 20 ani", o gaselnita de moment pentru a ii adormi pe cei vizati.
L/119 s-a dorit o carpeala pentru cei iesiti cu Ordonanata 7 fara a se tine cont ca e o lege stramba care provoca discriminari, acum isi arata rezultatul. L/223 care e o lege total imorala si anticonstitutionala produce si va produce discriminari si situatii de-a dreptul ciudate. Acum o sa vada Olescu cel mai bine cine sunt "gonflatii" cand ii va veni decizia de recalculare, o sa fie surprins cand o sa afle ca este chiar printre gonflatii de top.
Este necesara o lege noua, de bun simt care sa tina cont doar de grad si vechime cum se practica in toate tarile democratice. Am dat exemplul cu modul de calcul la americani cine e curios poate sa caute pe net si pentru alte tari, vor vedea ca principiul este acelasi.
Asa ca cei carora li s-a aplicat "media ponderată a stagiului complet de cotizare de 20 ani" sa nu va asteptati decat la scaderi, cine nu crede sa astepte decizia pentru convingere.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
De acord cu tot ce spui, dar ar fi trebuit ca și în Legea 223 să se găsească un tertip de calcul asemănător cu stagiul complet de cotizare de 20 ani.
De exemplu, așa cum am menționat la propuneri, la pensie, toți militarii primesc un spor de 30% la punctul „g” care se aplică la suma (a+b+c+e+f).Unii pierd din sporuri alții pierd din vechime.
Pe unde scot cămașa domnii care au emis OUG 57 dacă în legea salarizării unitare se menține limita sporurilor la 30% din salariul de bază, ca în L 284/2010?

raul spunea...

Repet!De ce naiba nu duceti o campanie sa-i desteptati pe activi si sa lase dracu sporurile alea si sa lupte pt baza ,pt VRS -ul ala de rahat de 217 ron cand [pe economie e , alta suma de rahat, de 500! Cum naiba e posibil ca un colonel sa aiba functia de baza de 1200 lei cat o femeie de servici ?Chiar nu vedeti unde e problema?De aia baza de calcul si a pensiei e de rahat!Voi desteptii si pilosii lui peste dati cu aia de la minister de pamant si mai spuneti-le ca a ajuns un cacacios de sef de post din MAI cu pensie mai mare decat un colonel de armata de rad aia si cu curul de noi!!

Iulian Mareș spunea...

Raul,
Ai perfecta dreptate! Dar care ar fi forma de constrangere a guvernului pt a se mari solda de grad si functie, care ar atrage si marirea pensiilor? Greva nu pit face decat politistii!
Sa faca toti raport scris prin care sa solicite marirea sodei? Un studiu analitic si un pdv?...te raportezi tot la legislatia existenta?!
Solutia este numai vointa politica! Noi...militarii, nu stim inca sa facem loby si nici sa punem presiune!

sw_worker spunea...

SCMD si Dogaru au fost foarte inversunati la aparitia legii 263, campanii la TV mitinguri si demonstratii, model de contestatie gratuita, procese in justitie. Apoi au contribuit la facerea legii 223/2015 si s-au laudat cu victoria, acum cand se vede rezultatul, tac din gura sau cam asa ceva, modelul de contestatie si eventualul suport in justitie este numai pentru cei care au achitat cotizatia si in perioada 2012-2016 perioada in care de fapt au luptat pentru legea 223/ de fapt impotriva sindicalistilor de la care acum vor sa perceapa cotizatia retroactiv.
Cred ca Dogaru nu iese cu pensia ciuntita in urma L223 din acest motiv este pace.

micutzul spunea...

Este de ras daca privesti de afara. este de plans cand privesti din interior, cand cunosti prin cate poate sa treaca un maistru militar in activitate , mai ales cand e la o arma tehnica cu mare complexitate.
Acesta este numai inceputul unei batjocuri la adresa cadrelor militare si inceputul ruperii noastre de activi. Cu totii stim foarte bine cam la cati ani are loc o majorare a functiilor si gradelor ( coeficienti) activilor. Faceti calculul si vom vedea daca acest maistru si multi altii vor mai prinde vreodata un leu in plus la pensie. Astia nu stiu decat de frica.

MESAJ PENTRU TINERII CARE VOR SA URMEZE O CARIERA IN MApN...
Dragii mei nu faceti aceeasi greseala pe care am facut-o si noi , sa ne implinim visul de a deveni militari de cariera. Este adevarat ca toti avem o doza de nebunie , frunoasa, dar pana la urma familia o intretii cu bani. Nu putem spune ca in activitate nu am avut solde destul de bune dar compuse iata din tot felul de artificii care acum , la pensie , nu ne ajuta cu nimic. Statul roman, guvernantii nostri nu merita incredere si ofera doar amagiri si dezamagiri. Va atrag atentia ca ciolos a imbratisat de 1 Decembrie orfanul unui militar decedat in Afganistan iar la cateva zile prin OUG57 i-a diminuat pensia de urmas. Ganditi-va foarte bine inainte de a urma cariera militara in slujba acestui stat. Un stat care nu isi respecta armata nu este un stat de incredere.

MESAJ CATRE ACTIVII DIN MApN
Dragi colegi sfatul meu este sa nu va amagiti cu sporurile care acum sau in viitorul apropiat va vor majora pensiile. Noi si pensiile noastre suntem cel mai bun exemplu ca batjocura la adresa rezervei militare este continua si planificata de politicieni. Faptul ca acum e vorba doar de ,, capra,, noastra nu trebuie sa va relaxeze . Voi urmati si este posibil sa patimiti mai rau ca noi. Va spun un singur lucru...iesiti cu pensii duble fata de camarazii vostri mai batrani la functii, grade si vechimi echivalente. Daca o criza loveste Romania , ceea ce este posibil , in contextul actual , pensiile voastre vor fi ZERO. Faptul ca trebuie sa va uniti cu noi in incercarile de a avea o lege dreapta si cinstita , care sa nu poata fi modificata cand vor cainii, nu inseamna ca luptati impotriva legii sau ca puneti in pericol legile tarii sau ordinele sefilor si comandantilor. Se vede foarte clar ca ei nu va apara interesele ci isi apara pozitiile pline de privilegii.
Cu respect un ofiter in rezerva.

duminică, noiembrie 20, 2016

iceparu spunea...

Raule,ce campanie sa duci daca ne-au izolat de activi?Dai cu tunul si nu vezi unul imbracat militar.De fapt pe activi ii numeri pe degete.Nici in relatia cu noi militarii nu au nume si grad.Mai prezenti sunt jandarmii si politistii.Armata doar la festivitati.Nu mai e ce a fost.Acum e un mare fas.

CEZAR spunea...

Asa Micutzule ..
Nu te lasa ..hombre ...
Rade-i ...
Dar parca doreai pensie militara (sic)..la pachet cu demnitate si onoare ..
Te-au servit ...
PS.
Iti aduci aminte ca eu eram ..boul care ..nu dorea !!!???

Ce injuraturi mi-ai mai tras ...hi..hi..hi..

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Comentariile de pe blog din anii 2011-2013 te confirmă. Dar și tu îl înjurai pe Ponta că a dat degeaba L 241/2013, că beneficiarii ei tot nu îl vor vota. Soros-istii și plecații în bejenie din țară i-a făcut iubitori de alogeni. Acum se căinesc că nu știu de unde a ieșit ordonanța 57.
Cum votezi, așa merg și treburile țării.

mega2005 spunea...

Cand s-au recalculat pensiile pe L119 si OUGR 1 nu am auzit de vreun subofiter sau maistru militar sa se planga ca i-a scazut pensia, ba mai mult erau foarte multumiti ca le-au crescut pensiile, la unii consistent la altii putintel, si-i multumeau lui goprea.
Cred ca acum a mai iesit la iveala o mizerie de sub pres si care, in opinia mea, a constat in marirea artificiala a pensiilor mm si subofiterilor si scaderea la unii dintre ofiteri, in special cei din structuri de conducere. Este doar o supozitie....
E bine ca s-au marit la mm si subof. dar intrebarea este ...cum??? Adeverintele care s-au "eliberat" atunci au fost pe bune????....astea de acum sigur sunt pe bune iar modalitatea de calcul ar trebui sa fie mai avantajoasa....dar nu e!!??
Unde-i adevarul domnilor???

CEZAR spunea...

QED.....!!!

CEZAR spunea...

Ce vom mai plange dupa indexarile anuale !
Cevom mai plange cand se va mari si sigur se va mari ..PUNCTUL DE PENSIE
Aoleooo...
Avem insa suprema consolare ca-i ...MILITARA ..!!!

tupak amaru spunea...

@ mega 2005 ,
ce usor este sa vorbesti fara sa stii despre ce este vorba . dupa ce spui , nici n-ai citit legile , nici nu te-a interesat , dar cunosti totul
prostia aceasta , vehiculata de SCMD pe la televizor , cu adeverintele neconforme cu realitatea , a fost argument pentru prostia aceasta de lege .
"marirea artificiala " a pensiilor m si subofiterilor este o alta golanie vehiculata , tot de SCMD - pensia de 8800 lei a unui mm . evident , o minciuna , dar ce mai conta ?
ofiterii din structurile de conducere nu aveau cum sa aiba solde mai mici decat mm si subofiterii , chiar ne prostim pe fata ?
pensii masluite au avut altii , nu subofiterii sau mm .
interesant este faptul ca tocmai cei care se bucurau de noua lege , injura cel mai mult .
@ huhurez ,
limitarea la 30% a sporurilor, prevazuta in legea 284/2010 , este mentinuta si in noua lege a salarizari ( cea la care lucreaza atat tehnocratii cat si PSD-istii ) . de aici agitatia lui coarna , singurul care intelege si stie ceva pe aceasta tema .
in perioada 2009 - 2015 , salarizarea politistilor a fost facuta varza , cu aceasta limitare a sporurilor , de aceea tot am facut referire la salarizare si de aceea am vrut sa vad o decizie de recalculare , din aceasta perioada . conform metodologie , va fi foarte greu de trecut in anexa 1b componenta soldei de baza sau sporurile de la lit. G
este o tacere de mormant la MAI , dna manda spune ca nu se va intampla nimic pana in ianuarie - feebruarie 2017 , acest lucru insemnand clar ca se va intampla ceva .
campania dusa impotriva pensionarilor in randul politistilor activi a creat o falie , dar s-a intors si impotriva celor care au pus la cale mizeria aceasta .
ideea pensiei mai mare decat salariul a prins perfect la MAI .

Unknown spunea...

PAi ce sa se intample pana in ian feb 2017,bineinteles ca nimic,se va instala noul guvern ,noul parlament si va trebui sa faca ceva cu art 40din oug, vor pune in discutie o lege a salarizarii . Asa ca nu se va intampla nimic.Poate vor face o alta lege pensii militare , fara politisti. Asa ca trebuie sa vedem daca anul acesta va indexa pensiile noaste, asa scrie in legea 223 ca se indexeaza , dece nu?deja se sie ca va fi 5%.Paslaru nu a aspus decat ca pensiile se indexeaza ,fara sa spuna ca nu si pensiile militare. Dar cat sant de neseriosi numic nu este imposibil.

Huhu Rezea spunea...

@mega
Cu aplecare spre resursele umane și domeniul juridic ar trebui să fii mai realist și mai precaut în afirmații.
Se puteau măslui veniturile lunare la un număr limitat de militari. Nu întelegi nici acum cât de în afară ești cu susținerea pensiilor măsluite pe Legea 119, dacă peste 80% dintre pensionari au avut pensiile majorate. Procentul este confirmat și de numărul celor îndreptățiți să primească restituiri pe Art.121, comunicat recent de Casa Sectorială.
@tupak
Dacă se păstrează limitarea sporurilor la 30%, iesirea din impas ar fi revenirea la L 263/2010. Cineva a fost precaut. Nu au fost abrogate dispozițiile referitoare la militari din acea lege.

raul spunea...

iceparu@
Ce lobby ?E suficient sa se duca Ciuca cu organigrama aia de doi lei si sa arate la Guvern ,Presedintie si in CSAT sa vada lumea ce salarii de rahat are armata!Colonel ca un portar sau femeie de serviciu 1200!Gradul e al nostru dar si ala e de doi lei!CE-i intereseaza sporurile?N-ai sa auzi nici un profesor sa spuna ca are si el o gramada de sporuri ci doar salariul de baza ,sau un doctor ce sporuri mai ea el caci spune ca-s garzile lui ,specializarile lui etc !Sau norma de hrana?Spune vreun civil ceva de bonurile lui de masa?Numai tantalaii de militari se lauda cu tot salariul,cu sporuri cu norma cu tot ,cand de fapt salariul lui de baza e ca la un necalificat ,,adica aprox min pe economie!

Ein Stein spunea...

@mega2005
Ca nu s-au plans ca le-a crescut pensia si culmea mai erau si multumiti pare de inteles probabil nu toti au tinuta ta morala. De marirea "artificiala" nu au beneficiat doar MM si subof. ci si ofiterii, L/119 s-a aplicat tuturor pensionarilor. Probabil cuantumul pensiei tale rezultat din L/164 era mai mare decat cuantumul rezultat din L/119 si ti s-a aplicat cel avantajos. Pentru ceilalti, multi, 80%, L/119 a fost benefica prin impartirea la 20 de ani rezultand cuantumuri mai mari. Nu cred ca 80% dintre pensionari sunt doar MM si subof.
Acum ar trebui sa-ti faci griji, tu beneficiezi deja de plata unui cuantum avantajos, ramane problema cum vad tehnocratii de la MApN cunatumul avantajos, care e ala. Cu siguranta pensia ta recalculata pe L/223 va fi mai mica decat cea in plata care este deja un cuantul avantajos. Oare ce cuantum va fi luat in calcul de tehnocrati pentru comparatie, cel rezultat din aplicarea L/119 sau cel rezultat din L/164 care deja este considerat cuantum avantajos. Daca se aplica situatia a doua ar cam fi pastrarea unui cuantum avantajos la a doua mana. Oare o fi moral? Daca tu nu poti sa dormi de grija amaratului asta care a sarit de la 2000 brut la 1300 brut cred ca ai probleme mari.

iceparu spunea...

Toti MM si Subofiterii pe legea 263 si 119 au iesit in plus.Plusul,mare mare la cei din aviatie ajungand pana la 4000 si ceva mai mic la altii.Acum cu lege 223 completata cu OUG 57 scad drastic inclusiv la ofiterii iesiti la pensie cu mult timp in urma.Retineti ca intr-o perioada de timp cu multi ani in urma unii puteau sa stea in activitate pana ii scotea cu targa.Am intalnit un individ,colonel,pe nume Tandarica ,fost cadrist la SMG,iesit la pensie prin 1992 la varsta de 59 ani.Cand l-am intrebat cum de a realizat asemenea performanta am primit un raspuns naucitor."domnule ,eu a avut munca de birou.La cadre mai completam un dosar ,mai modificam o fise.".Astuia,
legea 263 si 119 i-a dublat pensia.Si cati sunt ca el.

gheo spunea...

Cainarea celor care au pierdut *pe nedrept* pe legea 263 nu i-a ajutat cu nimic, *actiunea insa da*, cainarea celor care pierd pe legea 223 - probabil in aceiasi masura si la fel mult si de de multi - la fel nu-i va ajuta, insa, contributia *mintilor intelepte* ale celor care ii pot ajuta, nu neparat ... *ca si o consultanta juridica* dar intro masura ajutator, ar fi mai binevenit. Cei care citesc mult stiu ca, cine este bine informat stie oarecum sa se apere si ca *exista legi care ii dau dreptate ... *daca le cunoaste*, nu toti insa se ingramadesc sa stie ca *legea il poate apara ... daca o stie*. Promovarea unui model de *contestatie* care sa fie adaptat la situatie, ar fi mult mai binevenit, sigur pe langa *sfintirea, bagarea si scoaterea* celor care au creat aceasta situatie, politicienii care au *si in fata ochilor si in minte doar interesele de partid si financiare - ale lor* si *fostii colegi activi aflati momentan pe functii inalte si care probabil uita in mod ciudat ca si ei vor deveni pensionari militari si ca, doar *prostii cred ca vor trai vesnic sau ca vor fi frumosi la fel* ori ca, vor trai *pana la vesnica pomenire imbracati in uniforma militara si cocotati pe scaunele inalte ale ierarhiei ... tot militare*. Nimic nu este vesnic si probabil intotdeauna, cu *aceiasi masura cu care dai, cu aceiasi masura vei primi inapoi*. Promovati, fara a fi neaparat considerat ca o consultanta juridica, un model de contestatie pe care sa o adapteze si fi utilizeze fiecare dupa nevoie.

Coldea Calustian spunea...

http://www.stiripesurse.ro/video-guvernul-tehnocrat-arunca-in-aer-alegerile-lovitura-lui-dacian-ciolo_1164598.html

IV spunea...

Domnule Gheo,
Gasiti un model de contestatie pe site-ul AORR. Nu este imbatabil, garantat 100% dar va ofera o idee colegiala si in mod gratuit.
Succes.

micutzul spunea...

@ Coldea alustican
Stai bland omule ca legi fantoma a mirosit romanul mai ales in ce priveste salariile. Ia te uita matale cate legi UNICE ale salarizarii au fost date si cate aplicate ? Desigur ca mioritici care sa puna botul ca le da ceva peneledeleu se vor gasi , dar tot mai putini. Aaaa daca vine alt mare partid si spune , il cred fiindca le-a dat mioriticilor tot ce le-a luat basescu si niscaiva pe deasupra. Dar asta nu conteaza pentru tinerii frumosi,,,....etc. Ei merg la taiere ( de salarii) ca....

Dle. General Ciuca
Ma adresez dv. si vreau sa va multumesc pentru grija deosebita fata de militarii activi si in rezerva. Va rog insa faceti ceva cu soldele ca rade Marioara , casiera , de la Auch....n de soldele noastre de baza. Stiti mai sunt si firmele de transport care au echivalentul colonelului de armata pe fiecare masina. Faceti pentru Dumnezeu ceva , mariti soldele de baza sau stiu eu ? Demilitarizati armata? Ca la noi se poate.
In rest numai de bine . Sa traiti bine...
Activii sa doarma ,, in peace,, ciolos lucreaza pentru ei....

mega2005 spunea...

Nu port grija nimanui in afara de a mea, cand e cazul. V-ati inflamat la o supozitie....tipic cazon.Am in prezent pensia pe care, ca toti ceilalti rezervisti, o merit la acest moment. Despre modul de recalculare/revizuire al pensiilor militare pe OUGR 1 am doar o banuiala ca lucrurile nu au fost si nu sunt in regula. Personal, am primit si in acest an doua decizii de revizuire pe...OUGR nr.1, da???....am 12 in total....daca vi se pare normal inseamna ca e ...bine, ce sa zic. Deja pot sa contest la instanta ultima hotarare a CCP a CPS....paradoxal, fara a mi se fi emis vreo decizie pe L223....huhurez stie, e vorba de o contestatie pe stagiul de cotizare nedepus ("nevalorificat"-sic!!) prin adeverinta pana la 31.12.2015(!!??).
Despre procentul de 80% de cresteri la recalculare ....ce s-ar fi intamplat daca era numai de 20%...si numai la grade si functii mari,...probabil ca era... OK!?...si totul, LEGAL, asta e o remarca numai pentru cei care doar citesc legile fara sa mai faca si efortul sa inteleaga ceva din ele....ne scuzati, astia mai far' de carte or sa ia "lumina" numai de la domniile voastre.
La recalcularea pe 223 nu-mi fac griji....altii poa'sa-si faca...e dreptul fiecaruia.
Iar in final, unora de pe aici, abonati la comentarii care mai de care mai spumnoase si pline de esenta filosofico-juridica ii indemn sa continue, ca in sport.