Un produs Blogger.

luni, ianuarie 02, 2017

O sursa a Ambasadei SUA la Bucureşti, ministru al Apărării?

15 comments
Georgian Pop... Coldea
Georgian Pop apare în cărți, propunere ca ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu.

Georgian Pop (40 de ani). Georgian Pop este deputat PSD. In 2009 a absolvit Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” - Colegiul Naţional de Informaţii. A fost până zilele trecute presedintele Comisiei comune Permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. El si-a inceput cariera politica in 2005, cand a devenit consilier al presedintelui PSD, Mircea Geoana. In 2008, Pop a devenit parlamentar PSD, mandat reinnoit in 2012.

Pop aparea intr-o telegrama a ambasadei SUA la Bucuresti din 2009 cu apelativul Deep Throat. In acea telegrama, Pop era desemnat drept o sursa care "da in vileag tensiuni interne ale partidului, intrigi prezidentiale". Potrivit telegramei Wikileaks, Pop le-ar fi spus diplomatilor americani ca Iulian Iancu, si el parlamentar PSD, ar fi influentat de Gazrpom.

Cine vrea să afle cum a fost agățat Georgian de americani să citească interviul acordat de dânsul în Evz în urmă cu 6 ani. Se autodenunță singur .

Georgian Pop, după dezvăluirile Wikileaks: "Sunt un politician cu bune conexiuni internaţionale"

15 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Ca de obicei, „curajoșii” și trolii serviciilor așteaptă idicații ca să comenteze pe asemenea postări problematice.

Huhu Rezea spunea...

Scandalul Georgian Pop, sursa de informații, este dezbătut acum de Răzvan Dumitrescu la „Subiectiv” pe A3.

karadeniz spunea...

Deocamdată sunt doar propuneri. Ce ar fi problematic aici, apărarea și miniștrii ei sunt neinteresanți în plan politic. Ministerul forte este cel de interne, mai mare mai dotat și mai important, cel care poate apăra clasa politica și oligarhia financiară de manifestări violente ale populației, alături de SRI, media și justiție.
Armata română este doar de decor, singurele elemente în care se mai investește ceva, de nevoie, sunt cele puse ori propozabile a fi puse la dispoziția NATO. Dacă ar fi posibil clasa politică ar da și conducerea dar și finanțarea armatei direct americanilor, dacă tot și-au asumat apărarea noastră în cadrul NATO

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Un ministru, indiferent pe ce portofoliu, nu are voie să aibă relații neoficiale și netransparente cu nicio ambasada de la București, chiar dacă aparține prietenilor sau neprietenilor. Mai ales cu funcționari ai ambasadelor, mai mult ca sigur spioni sub acoperire diplomatica. Ma gîndesc că la Apărare au grijă cei de la DGIA să pună un om al lor, nu de la SRI.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mai tii minte, din cablograme, cum base makit, la suspendare, a mers la ambasada US sa planga.... si sa linga clante? Si alti viermi tot asa fac inclusiv din societatea "civila"!
Kiar daca ar fi fost sau este....eu nu il vad bine ls noi!
Cei 2% vor fi atinsi si planul de investitii va fi pe 10 ani.
Sunt curios la numirile de secretari de stat! Astept ceva oameni cu expertza pe domeniu, nu numai politicieni.
Si mai este o kestie....nu SRI ca element al binomului a facut rele....este unul....mai pervers, ce a fost si este cureaua de transmisie intre dorinta si executie. De el nu prea s-a vorbit....cu toate ca acum 3-4 ani se vorbea de impartirea lui intre MAI si MApN! Nu 2 si 1/4, categoric nu!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Rezultatul macanelilor la ambasade a fost și că USL a votat în 2012 o modificare a legii referendumului în favoarea lui Băsescu.
După ruperea USL, Crin a recunoscut masluirea legii in asa fel încât Base să nu fie demis decât cu voturi pentru... 50% din listele permanente și nu 50% din cei care au votat, așa cum fusese la referendumul din 2007. Ani de zile, întreaga presă a refuzat să semnaleze ințelegerea. Era tabu. Toată vina a căzut nedrept pe CCR.
Acum, să nu fiu înțeles greșit.Nu apartenența unor ministri la SRI, DGIA sau DGII mă preocupă ci posibila lor folosire impotriva țarii de serviciile străine de informații. Cum să mai ai incredere în cei care apar pe cablogramele ambasadelor ca surse?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cand e vorba de aplecare sau joc pt straini e grav.
Cand cel care il tine de lant joaca el pt straini e si mai grav.
Cand un CEO ti se adreseaza cu " va atrag atentia" e deja catastrofa!
Cand nu se iau c/masuri inseamna ca se omoara si speranta!
In scurt timp vom vedea cine a defectat; propaganda zice ca doar 2!
Sincee? Ma ingrozesc ca oameni inteligenti si puternici pot mistifica doar dosare!....puzzel-ul este mai complex!
Sa fi pierdut unii seva nationala? Ma cam indoiesc!
De ceva timp DGIA nu inseamna .... a Armatei ci a Apararii!....este o diferenta ce nu a fost disecata!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Binomul invins in guvern?

Huhu Rezea spunea...

Ne-am liniștit. Sursa internațională nu va ajunge la Apărare.

Unknown spunea...

DAR GABRIEL LES ce sursa va fi? credeti ca va misca ceva si pentru rezervisti ? stiti ce invartea inainte de alegeri prim MAPN? o sa vedem in curand \ce se va face cu acel art 40 la camara dep unde a ramas intepenit .V-a trimite si el o scrisoare?

Huhu Rezea spunea...

@brenda, pardon, mirabela
Les nu mi-a trimis nicio scrisoare. Nici Georgian.

karadeniz spunea...

@ Mirabela
Bineînțeles că va mișca și pentru rezerviști. OuG 57 cu tot cu art. 40 va deveni lege. Rezerviștii nu vor pierde aparent nimic după terminarea recalculării căci rămâne cuantumul mai avantajos.
Cum aproape jumătate din totalul lor au pensii crescute și sunt mulțumiți rămâne cum s-a stabilit. Mulți din cei care pierd la recalculare au speranța de viață mai mică decât mandatul de patru ani a noului ministru. Spre final de mandat la cei rămași le va mai dă ceva în scop electoral, cam ca anul acesta la veteranii, invalizii și văduvele de război Noul ministru a fost secretar de stat la departamentul pentru armamente.

Unknown spunea...

Imi pare rau dle HH dvs santeti un om informat . scrosoarea aceea era trimisa de MOTOC la CD nu dvs , asa ca DL Les .are timp.cu dragoste MIRABELA

Unknown spunea...

aRE CINEVA IMPRESIA CA ACEST PUI DE LELE AR FI SINGURUL ?????. POATE E MAI PROSTAN CA ALTZII . SI NU SUNT NUMAI IN POLITICA - CE ZICETZI DE UN INDIVID UNSUROS SI RAPANOS , ,, JURNALIST SI ANAL-IST MILITAR''[ ASA-SI ZICE EL] , UNU' RADU TUDOR !. ASA , O SA ZICETZI CA LUCRA-N MEDIUL PRIVAT , DE PARCA AIA AU NEVOIE DOAR DE ,, BUGETARI'' . TIPU' ASTA E UN VECTOR DE OPINIE, MANIPULARE SI LACHEISM-LICHEISM FATZA DE LICURICI , VOMITIV CU SUGHITZURI !!!!!. PENTRU MINE E FRATELE GEAMAN AL TURCESCULUI TURCIURIU !.

Gigi spunea...

Tare acest duet! Cei doi au toate sansele sa castige concursul,"FLOAREA DIN GRADINA"!
Nu ramane decat sa le uram "SUCCESURI"!