Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 22, 2017

Punerea sub acuzare a președintelui pentru „Înaltă trădare” nu implică cercetarea sa de către Parchetul General

72 comments
Liviu Dragnea 2 ore ·

 „M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.
Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.
E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.
Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.
Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.
Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență. 
Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță.”

Codul Penal
Art. 397 
Acţiuni împotriva ordinii constituţionale
(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 398
Înalta trădare
Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
CONSTITUTIA ROMANIEI
Punerea sub acuzareARTICOLUL 96
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

72 de comentarii:

Unknown spunea...

Nu e asa simpla demiterea lui Ciolanis .Republica paralela a lui Soros are peste 27 000 de sorosisti( multi masoni si ofiteri acoperiti) pe statul de plata si zeci de ONG - uri organizate pe sistem militar.Credeti ca astia vor sta cu mana un san si vor astepta ca sa il demita parlamentul pe agentul nemtilor masonul sorosist Ciolanis 6 case ? Somnul natiunii a nascut deja monstrii care acum sunt liberi.Daca Dragnea nu se trezeste repede va fi inghitit si el .Dragnea ( chiar daca e corupt ca orice politician ) nu are de ales, daca nu ia acum taurul de coarne nu doar el ci toata colonia se duce de rapa.Game over.Se joaca acum dur chiar soarta coloniei, fara rusine cu cartile pe fata .Peste cateva zile (daca Dragnea de teama dosarelor DNA nu isi arata asii acum ) peste catevs zile va fi prea tarziu .Probabil ca se pregateste de serviciile subordonate Mosad si cia alt eveniment cu impact media pentru a darama guvernul cu manifestatii de strada platite .In lumea serviciilor si a puterii mila e doar o slabiciune si o vulnerabilitate.Iar vanzatorul de copii masonul agent Ciolanis o stie cel mai bine.Asta nu are mila s-a vazut ( si) la Colectiv 1- 2.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca se vrea, se poate realiza pentru linistea si siguranta Sfintei Romanii si a romanilor! Daca erau mai multe volente, acest deziderat era de netagaduit! Ma crucesc ca nu a degenerat in violente de neoprit! C.T. Popescu deja s-a intors impotriva lui Iohannis, si ma mir ca acum vede si el cruda realitate! Ceva o sa se intample, intuiesc dar ma abtin deocamdata...Doamne, ajuta-ne sa scapam Romania de aceasta bestie cu chip de om! Ce crima s-a facut cand romanii ignoranti, analfabeti si instabili emotional au votat un strain de neam si tara!

tehnocrat spunea...

Statul mafiot , marca basescu s-a facut cadou lui iohannis. Cu un singur scop, sa deconteze acesta, iar basescu sa scape basma curata.
Increderea populatiei in iohannis a scazut constant incepand cu momentul cand i s-a luat sutienul lui elena udrea.
Iohannis s-a dus in strada sa-si numere sustinatorii care i-au mai ramas si sa sarbatoreasca ziua unirii.
Un lucru este cert, caciula-i prea mare pt iohannis, a demonstrat ca nu poate fii presedintele tuturor romanilor.
Ar fi cazul sa plece, ca demisioneazs sau este demis, n-are importanta.
Ar fi culmea ironiei ca aceste ordonante sau legi privind amnistia si gratierea sa-l salveze pe el si nevasta lui, atunci cand cineva responsabil va aplica legea si pt ei.

Gigi spunea...

Asta seara am asistat,fara sa-mi faca placere,la un nou antrenament cu public si transmis indirect la tembelizor.
La antrenament a participat si "antrenorul echipei nationale",care a supervizat unele masuri tehnico-tactice ce trebuiesc luate la meciurle ce vor urma.Se pare ca,acesta,a fost luat in vior de catre federatie,fiinca,ar fi incalcat regulamentul si ar putea sa fie chemat la comisii.Aceste comisii l-ar putea suspenda pe viata din sport,asta dupa ce v- a primi o amenda usturatoare.
Mai multe amanunte pe site..ro.
Vom reveni!

Huhu Rezea spunea...

Nici nu începuse mitingul antiguvernamental și site-ul binomist Hotnews anunța, pe surse, posibila alăturare a lui iohannis la cei care cred că strada anarhistă conduce țara.
Punerea sub acuzare este altă acțiune de pedepsire a președintelui, alta decât suspendarea și demiterea prin referendum. Ea este declanșată in cazul săvârșirii unor fapte penale prevăzute în Codul Penal și se poate finalizată cu ani grei de puscărie, în cazul în care este găsit vinovat și de ICCJ. In acest caz nu mai avem referendum.
Nu este suficientă înlăturarea lui Iohannis daca nu este anihilat și sistemul mafiot creat de basescu, cel care l-a inventat și pe ciobanul săsesc.

Iulian Mareș spunea...

Si cu suspendarea asta nu este asa usor!
Iti trebuie 2/3 din numarul parlamentarilor! Apoi, la referendum se pare ca este mai usor!
In aceasta perioada se poate face si plangerere penala.....dar, o fi cineva dispus sa cerceteze si sa inainteze dosarul de urmarire penala? Cat timp vor dura toate acestea?
Trebuiesc modificari la Constitutie? ....daca da, tot referendum!
Ce ne dorim? Republica parlamentara sau prezidentiala? Situatia actuala, semiprezidentiala a condus si generat numai conflicte intre palate!
Cui se subordoneaza de drept institutiile din SNAOPS? Ce este CSAT si care este rolul lui? (Iliescu l-a dorit ca pe un guvern personal, ale carui hotarari devin obligatorii pt ministere).....unii, mai ales cele din sistemul de forta le-au cam respectat, altii si chiar premieri le-au ignorat/ocolit!

iceparu spunea...

daca PSD nu-si scoate in strada sustinatorii nu vom avea liniste in tara.Este cazul ca PSD sa arate ca are sustinere.Un 200000 de sustinatori in Bucuresti la Cotroceni sa ceara demisia .La forta trebuie raspuns cu forta.Daca nu o fac nu voi mai vota PSD in vecii vecilor.

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
După comentariul pe care-l faci se vede că n-ai citit nici măcar titlul articolului... ce să mai vorbim de textele de lege pe care le-am publicat.
Nu e nevoie de plângere penală și nici de referendum.
Parlamentul se sesizează din oficiu și tot el formulează acuzarea pentru infracțiunea de Înaltă trădare în fața ICCJ. Până ICCJ se pronunță, Iohannis este suspendat Procedura poate să dureze luni sau ani....

tehnocrat spunea...

Cati din conducatorii Romaniei n-au participat la 24 ianuarie la festivitatile dedicate UNIRII ?
iohanis n-a dorit aceasta unire si nici altii din neamul lui.
A fugit ca un las, sa scape de huiduielile POPORULUI ROMAN.
Nu-i departe vremea cand carmen va fi trasa la raspundere pt casa, pt obtinerea de foloase necuvenite.

Unknown spunea...

Felicitari dle Huhu pentru aceata asistenta documentata oferita si de mare importanta pentru cei care comenteaza doar sa se afle in treaba faca a citi prevederile legale la care se refera.
Sa speram ca ne vom mobiliza cateva sute de mii de sustinatori ai justitiei drepte la o "plimbarea" ca cea anterioara pe la Cotroceni sa vizitam javra de acolo.

mosmartin16 spunea...

Nu am parti-priuri politice, dar intreb si eu : ce "actiuni violente impotriva persoanelor si bunurilor" ( conform Codului Penal ) a realizat Iohannis ?!!

Huhu Rezea spunea...

@martin
Ba ai atâtea parti pris-uri, încât nu realizezi că mitingistii Binomului se folosesc doar de pretextul unui proiect de act normativ pentru a desfășura acțiuni antiguvernamentale. Unde s-a mai pomenit mitinguri de susținere a organelor de represiune?
Lozincile strigate de ciobenii lui Iohannis erau atât de violent antiguvernamentale și impotriva autorităților(parlament, guvern) încât președintele, ca parte a puterii executive, nu avea ce căuta printre anarhiști. Actiunile sale de aseară intră la îngreunarea exercitării puterii în stat.
Marea lor greșeală a fost că s-au dus și la sediul PSD.

tehnocrat spunea...

Pt mosmartin16
Inteleg ca cei peste 300000 de euro obtinuti de iohannis ilegal, prin inchirierea unui bun care justitia a demonstrat ca nu i-a apartinut niciodata legal, o sa-i platiti dumneavoastra, copii dumneavoastra si alti urmasi ?
Daca in viitor justitia va dispune privare de libertate, pt obtinerea de foloase necuvenite de fam. iohannis, tot dumneavoastra si urmasii dumneavoastra doriti sa suportati consecintele ?
Sa va fie rusine domnule, ati jurat sa aparati poporul roman nu calaii poporului roman.
Asa sa va ajute bunul Dumnezeu.

gheo spunea...

Pai, incepand cu *piata universitatii din 1990, mineriadele si TOATE celelalte manifestatii *populare* culminand cu cea a politistilor* au fost ... *antiguvernamentale ... si ???*. Cea de fata se incadreaza *perfect intrun motiv de comentarii si barfe la marginea santului pentru romani* in timp ce *in spatele usilor inchise, sosonarii politici isi pun la cale aranjamentele* iar lui Johannis i-a fost facuta *cadou o baie de multime tocmai de ... PSD. Traiti cu *picioarele pe pamant* si calculati in situatia actuala, *cati romani vor vota *demiterea lui Johannis cand acesta condamna gratierea si amnistia *vagoanelor de dosare penale, gainarii si infractiuni* care apartin *clasei politice romaneasti.

tehnocrat spunea...

Pt mosmartin16
Miting neautorizat.
Se impune amendarea legala a participantilor, inclusiv nicusor dan si iohannis,
.
Platiti dumneavoastra amenziile, din veniturile familiei dumneavoastra ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Si ai 2/3 din parlamentari?...pt art. 96/Constitutie, parca?
Aici este nodul gordian!
Sa taie banii pt Controceni pt pisici si pesti..cu 50%/solicitarea 2014
Lege pt raspunderea materiala a magistratilor cu sanctiuni
Lege cu sanctiuni f aspre ot acoperitii din Parlament, magistratratura si presa!...executanti sii coordonatori!
Prin legi trecute prin Parlament!
PSD + ALDE+& alti aliati nu au 75% sa declanseze suspendarea! Înca..
In Cehia au reusit→putem si noi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ursule mormaitor, ca esti iohanist, nici nu mai incape indoiala, teteo! Nu realizezi ca toate actele si actiunile lui vizeaza destabilizarea, boicotarea si daramarea noii oranduiri ce a fost votata cu peste 50%?! Sa nu te incante astfel de lucruri, ca daca vine o guvernare iohanista te-ai ras la sfanta bula, venituri si libertati individuale, dar tu poate ca faci parte din staff-ul care destabilizeaza, nu pot sa stiu, dar intuiesc! Daca ies pesedistii la sosea si bulevard, va iesi cu multe schinari rupte, te asigur, si tin sa-i cam dau dreptate lui Iceparu ca sa se astampere dracului o data! Cui nu-i place linistea sa se duca in tari confictuale, ca Irak, Afganistan, Libia, Burkina Fasso, Mali si altele sa se simta bine in pielea lui de urs!

A trecut vremea cocalarilor politici, romanii vor un trai mai bun, liniste, pace si garantarea libertatilor garantate de Constitutie, nu haituiti cu urmariri penale, dosare pe barbi, turnatorii si denunturi mincinoase! Cine vrea puscaria altuia, va muri el in puscarie, ca Dumnezeu nu doarme si le da fiecaruia dupa inima, dorinte si felul in care gandeste! Ursule, comunismul a cazut, nu realizezi nici acum?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma gandeam cum se poate incendia un club. Iata o varianta personala si care nu poate fi luata in serios, dar poate da de gandit. Strecori acolo un agent prin angajare. El va plasa substanta inflamabila cand se va afla nesupravegheat si singur, impreuna cu o capsa detonant-incendiara cu declasare de la distanta. Substanta se poate pune in ambalaje sau pungi de plastic si pot fi combinatii de potasiu sau fosfor, ori combinatii foarte volatile si greu detectabile dupa ardere. Acolo e zgomot ce depaseste cu bine 100 de decibeli pe cateva sute de W. La aglomerarea si zgomotul maxim, de la distanta se apasa butonul telecomandei ce declanseaza mica explozie incendiara. Toate elementele sunt plasticate sa se topeasca si sa nu lase urme doveditoare.

Astazi, in era maximei viteze a tehnologiilor, Mossad-ul Tell Aviv-ului detine un serviciu de spionaj si arsenale mai super dotate si inzestrate decat M5 britanic si CIA-USA la un loc. Dumnezeul cititorilor de Talmud e divortat de Hristosul nostru. Nu stiu daca se rafuiesc intre ei, dar este clar ca la noi se moare pe un fond beligerant si antagonist. In acest tabloid de teatru razboinic, e clar ca sunt interese, dar cel mai mare il reprezinta ,,sfantul si binecuvantatul''... BAN!

Adi 4 you spunea...

Pentru Huhu si ceilalti camarazi care s-au pensionat dupa 06.2010!
Măsurile cuprinse în Ordonanţa 99 - suspendarea acordării de premii, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanţă, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensie/trecerea în rezervă; menţinerea la nivelul în plată a unor indemnizaţii acordate pentru anumite categorii de beneficiari (indemnizaţiile prevăzute de Decretul Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, indemnizaţii academicieni şi urmaşii acestora etc.); prorogarea aplicării unor prevederi din domeniul învăţământului, printre care şi cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I - IV din învăţământul de stat şi confesional, până la 1 ianuarie 2018

Personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor beneficiază, începând cu luna august, de plata celei de-a doua tranşe de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/salariului de merit în plată la nivelul anului 2009, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

karadeniz spunea...

Cine l-o fi sfătuit sau ce l-a determinat pe Dragnea să ofere acest pretext ?

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz și alți susținători ai organelor de represiune
Sunteți oameni cu părul alb, ca să nu realizați că grațierea este doar un pretext pentru a declanșa manifestații antiguvernamentale. Când ați mai văzut români să se solidarizeze cu organele de represiune și să tolereze abuzurile acelorași organe... parchete și servicii de informații.
Nu era grațierea, găseau alt pretext pentru a scoate trupele de asalt în stradă.

@mares
2/3 înseamnă 66%... nu 75% din numărul parlamentarilor

karadeniz spunea...


Declanșarea de acțiuni antiguvernamentale e o formă de manifestare a democrației. Și nenea Trump e contestat la el acasă.
Puteau găsi alt pretext, nu neg acest lucru, am întrebat doar ce la motivat pe Dragnea să ofere acest pretext destul de incitant.
Acum dacă vreți doar comentarii a la Cornelius puteți spune și pot lăsa liber unul din cele 100 de locuri pentru comentatori.
Doar părul mi-a albit, mintea îmi funcționează normal, rațional nu pavlovian.

Loredana spunea...

Nu-mi vine să cred ceea ce citesc pe acest blog. Citiţi oameni buni cât se alocă ministerului MAPN în 2017 şi ve-ţi constata că OUG 57/2015 va rămâne bătută în cuie. Guvernul lui Dragnea alocă mai puţini bani Ministerului Apărării comparativ cu guvernul Cioloş. Despre ce vobim aici? Sunteţi foşti salariaţi ai MAPN şi încep să mă crucesc în legătură cu "inteligenţa" dumneavoastră.Când banii alocaţi ministerului sunt mai puţini ca anul trecut, de unde măriri salariale şi de pensii? Mulţi dintre dumneavoastră sunteţi manipulaţi de către un Dogaru sau de către un Pricină care încasează încă 50% din pensie pentru că sunt scriitori, vezi chipurile. Aceştia încasează cu 50% mai mulţi bani la pensie faţă de drepturile unui ofiţer obişnuit, doar pentru că sunt şmecherii, "vânduţi" politicienilor. Gândiţi oameni buni cu capul vostru!

Sorin spunea...

Pentru un miting declansat spontan, Iohannis a avut, se pare, destul timp la dispozitie pentru a si organiza prezenta in mijlocul demonstrantilor, inca de la plecarea lor din Piata Universitatii. Spun asta pt ca SPP ului i a trebuit ceva timp sa decida cand si pana unde va fi prezent Iohannis, sa trimita in teren ofiterii de informatii pt culegerea de date preliminare si in timp real ulterior, sa si aduca de acasa efective necesare cercurilor de protectie in jurul lui Iohannis si pt grupul de extractie in caz de pericol. Iar Iohannis a fost prezent cam 10 min, chiar de la inceput. Asa spontaneitate mai rar!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Korect! Greseala mea....

Sorin
Si inca multe altele...stii cumva cine conducea garda pretoriana! :))
GC...cumva? Caciula ca o cratita...si esarfa arabeasca. Prietenii lui...galeriile?

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Evident că ți se pare că gândești rațional... dacă nu realizezi că oamenii au dreptul la manifestații antiguvernamentale intemeiate, nu pretextate, dar nu și președintele.
Eu, când am zis că grațierea este doar pretextul, am vrut să subliniez caracterul politic antipesede al acțiunilor de stradă.
@Loredana
Pari căzută din cer pe acest site...dacă nu ai aflat despre diferențele de opinii de aici de cele de pe site-urile SCMD.
A dat cumva Cioloș 2% pentru apărare și nu am știut noi? Eu știu că Dragnea s-a angajat să aloce 2%.

Gigi spunea...

@ka.
Ce nu e clar aici?
Gratierea este un pretext. Daca nu era gratierea gaseau altceva.Ce va faceti ca nu intelegeti?

Intrebare:
De ce vechiul guven a emis OUG 99/2016(sora oug 57/2015),avand valabilitatea doar pana la 31.02.2017? Ci,nu pana la sfarsitul anului,ca pana acum?

tehnocrat spunea...

Pt tanti Loredana
Este cam frig afara pt ca sa umblati in fustita pe ulita si sa incercati sa ne manipulati.
Nu suntem inteligenti dar noi mai si stim cum stau lucrurile.
1. In legatura cu OuG 57/2015 de modificare a legii 223/2015
- nici legea 223 nici OuG 57 n-au avut nici o baza de calcul privind estimarea efortului bugetar
- pana in prezent nu s-au recalculat nici macar 35% din pensii si nu se poate face o estimare a cheltuielilor
- orice modificare a legislatiei privind pensiile este de asteptat dupa terminarea procesului de recalculare, pt a avea elementele necesare si suficiente, pt o abordare realista.
2. Va referiti la bugetul MApN pe 2017 si-l legati de pensii
- indexarea de 5,25% a facut-o Ciolosi si acest lucru nu tine de actuala majoritate
- faptul ca de la 01/02/2017 la pensionari si la cei militari, se elimina CASS si se aplica impozit doar pt valoarea de pensie ce depaseste 2000 lei, nu inseamna o necesitate a cresterii bugetului de ex a MApN.
Ex. Daca x a avut o pensie de 3000 de lei, tot 3000 de lei va avea si dupa 1 februarie. CASS si impozitul oricum nu ramaneau la MApN
3. Pensiile recalculate in prima urgenta, au fost in general mai mari ca cele in plata si au necesitat plata unor diferente, cele care au mai ramas marea majoritate nu necesita acest lucru pt ca sunt mai mici si se pastreaza cuantumul avantajos
4. Vedeti si cu miliardele de euro stabilite prin HG de ciolos si iohannis pt cumpararea de tehnica speciala la preturi supraevaluate
Concluzie: bugetul MApN trebuie sa fie 2% si daca este folosit cu simt de raspundere se pot face mult mai multe lucruri, atat pt pensionari cat si pt inzestrare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Celor incremeniti pe-o idee: Nu era Legea gratierii era altceva, dar gandul lor fix si de neabatut a fost, este si va fi sa puna mana pe putere in stilul in care l-au dat jos pe Ponta, sa fie limpede ca cerul! Sa nu uitati si va rog sa cititi pe-o postare de-a mea pe Huhu Rezea fb:

1. Chiar vineri a venit de la Bruxeless obligativitatea legii gratierii la pachet cu cea a amnistiei! Voia sau nu voia guverarea actuala s-o emita, Iohannis si haita s-o respinga, ca pe-o tarfa de pe centura, toti erau obligati de catre Bruxeless s-o emita, altfel ia amenda statul roman!

2. Legea este in dezbatere publica pana pe 24 februarie, si poate fi regulata si luata in toate pozitiile sexuale posibile de catre cine doreste, chiar si de catre domniile voastre, ca au dreptul acesta sa propuna ce doresc!

3. Legea Bugetului prevede la Armata 2%, iar Tehnocrat a insiruit corect logica sumelor, astfel ca bani vor fi suficienti, tehnocratii nu au fost entuziasmati sa aloce, ci sa praduiasca prin risipe aiurea, astfel si asa au disparutara 12-14 mld. lei din budget pe alocari si redistribuiri cu declaratii false ce fac obiectul actual al unor cercetari. In contextul in care dispar impozitele si alte retineri si mor indivizi brostaci cu droaia in teritoriu, automat se face o balanta de plati aproximativ echilibrata! Korekt?

Ein Stein spunea...

Declanșarea de acțiuni antiguvernamentale "AUTORIZATE" sunt o formă de manifestare a democrației.
Și nenea Trump e contestat la el acasă, ca unii oameni nu-l iubesc in urma unor manifestatii "AUTORIZATE" altfel politia ar fi battut la manifestanti ca la fasole.
Manifestatiile neautorizate sunt incriminate tocmai de legile statului de drept pe care manifestantii sustin ca-l apara de guvern.
Iohanis a participat la o manifestatie ilegala incalcand tocmai principiile statului de drept pe care el sustine ca-l apara. Cel putin din aceasta privinta ar trebui sa primeasca o amenda nu mai vorbim ca participarea lui la demonstratie a dat alta incarcatura acestei manifestatii ilegale, una mai grava, aceea de lovitura de stat.
Nu coteaza ca o manifestatie ilegala are sau nu o motivatie solida, tot un atac la statul de drept e.

Unknown spunea...

Tehnocrat de data asta bati campii.Zici ca s-au calculat 35% din pensii dar nu de poate face o estimare a cheltuielilor( pe procente) ? Adica la MApN calculele astea sunt ''complexe '' si toti de acolo sunt prosti ? In cel mai rau caz se inmultea cu 3 suma data in plus si aflau suma aproximativa necesara pentru recalcularea tuturor pensiilor ( la MApN)La MAI situatia e si mai groasa deoarece s-au recalculat doar 12 % din pensii si in ritmul asta( delasare totala) nu se vor recalcula anul asta nici 20% din pensii.Culmea ca la CSP a MAI au fost angajati cei mai multi oameni, special pentru recalculari.Ciudat e ca acolo majoritatea angajatilor sunt rude iar wc sunt mereu infundate cu prezervative folosite ( stiu din sursa interna).Astia sunt stat in stat si nimeni nu-i controleaza.Macar sa puna la intrare un felinar rosu.

tehnocrat spunea...

1. Pt Dl Karadeniz, cu parul alb si mintea limpede
Guvernul actual, care are in spate peste 3.000.000 de voturi vrea prin OuG sa modifice anumite legi organice, inclusiv Codul Penal.
Guvernul ciolosi care s-a inscaunat in functie pe cadavrele tinerilor de la Colectiv, fara nici un suport popular a modificat Codul Penal si nu numai (Codul de Procedura Penala, Legea privind organizarea judiciara), prin OuG 18/2016 intrata in vigoare incepand cu 23/05/2016.
De ce ciolosi a avut dreptul si Guvernul Grindeanu, nu are acest drept ?
2. Pt consiliera , tanti Loredana
Dupa cum ati pus problema, cu dogaru si pricina si sindicat, ma face sa cred ca sunteti acea domnuca care ati facut parte din sindicat si acum sunteti consiliera la Cotroceni.

Ein Stein spunea...

Cea mai mare realizare a poporului roman in acest secol ar fi o restructurare serioasa a institutiilor statului, Dragnea are sansa sa fie eroul care sa forteze acest obiectiv. Oare va fi erou sau unul din lungul sir de indivizi care a ajuns la putere prin promisiuni neonorate.
Dupa cum decurg lucrurile nu cred ca e cel care sa scoata Romania la lumina, pana acum Iohanis a sters cu el pe jos ori de cate ori a vrut muschiu lui.
O mare parte din promisiuni oricum nu pot fi onorate si deja se cauta scuze, macar cu o restructurare a institutiilor sa ne alegem.
Hai Dragnea, hai Tariceanu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pentru incrancenati:
# Vi se pare normal ca Ciolos a facut modificari in Codul Penal, la ordinul binomului, si-a introdus un articol in care un procuror poate revoca o hotarare judecatoreasca definitiva?

#Vi se pare ca un procuror sa faca parte din corpul magistratilor, asa cum idiotii au conceput Codul Penal? Procurorul este un avocat al acuzarii, nu este magistrat!

#Vi se pare normal ca unui judecator sa-i vina lipit pe spatele dosarului
inculpatului un inscris, biletel lipit, ordonand militaros anii de puscarie pe care trebuie sa-i acorde inculpatului nevinovat, altfel este amenintat cu intocmirea unui dosar penal de catre binom, in fals, pe denunturi false, pentru a fi arestat si condamnat, iar acestui judecator sa-i tremure izmenele in cur de frica, exact ca in bolsevismul de trista amintire? Dosarul Rarinca, Mencinikopski si alte mii de dosare nu va infioreaza catusi de putin?


#Vi se pare corect ca aproape toti condamnatii politici sa aiba astfel de dosare masluite de catre binom si sitemul mafiot, iar cetatenii acestei tari sa traiasca in incertitudine si frica zilei de maine?

#Va place sa traiti in teroare, incertitudine, frica, nesiguranta si amenintati, daca cumva aveti curajul sa va experimati liber sau sa fiti corecti?

#Va place un guvern terorist si agresiv, iohanist, ciolosist, sorosist, liberal, fascistoid si bolsevic pus doar pe razuiri, nedreptati, siluiri ale drepturilor omului si cu drepturi doar pentru o haita politica limitata si foarte agresiva cu restul romanilor?
# Va place sa vi se asculte telefoanele si cineva sa va cunoasca intimitatile, un sistem terorist de securitate sa va fie permanent pe urme, sa vi se bage pumnul in gura, sa vi se faca dosare la comanda pe barbi si marturii false, sa stati la bulau in conditii inumane si persecutati la ordinul uni binom scelerat, turbat si fascist?

Unknown spunea...

BUHAIU' A CAPIAT !!!!. CHIAR DACA DOAR OILE CAPIAZA . CU OCHII INJECTATZI DE URA ,, S-A ADUNAT SA COMEMOREZE MICA UNIRE'' ?????????. INCEPE SA SEMENE DIN CE IN CE MAI MULT CU UN FUHRER PROVINCIAL , INCA NU-I TREMURA MANA SI CAPUL DA' NU VA DURA MULT !!!.

tehnocrat spunea...

Pt ein stein
1. Vad ca v-a scos in campul tactic statul mafiot
2. Daca iohannis a incalcat Constitutia atat atunci cand a dat buzna ilegal si imoral la Guvern cat mai ales atunci cand a participat la un miting neautorizat, trageti concluzia ca sterge cu Dragnea pe jos ???
3. De unde stiti ca mare parte din promisiuni nu pot fii onorate ?
Ce mesaje de gaga va pune statul mafiot sa plasati in mediul virtual !

sergiu spunea...

L-am vazut pe PLAVAN,chipurile, comemorand pe cei ce s-au sacrificat pt Mica Unire.Mana dreapta ce si-o duce la piept,mai bine si-ar baga-o in c...Cred ca nici acolo nu-l doare de popor,de Romania.

Unknown spunea...

REFERENDUM PENTRU GRATZIERE !!!!!. DA , SIMULTAN CU REFERENDUM DE DEMITERE A BUHAIULUI OT HERMANSTADT !!!!!!.

Unknown spunea...

SI DUPA DEMITERE - LA BALAMUC !!! ASTA TREBUIE SUPUS UNUI EXAMEN PSIHOLOGIC AMANUNTZIT SI-APOI INTERNAT , DE URGENTZA , INTR-UN LOC PENTRU CEI CU NEVOI SPECIALE , PSHIHIATRICE !!!.

karadeniz spunea...

@Huhu Rezea
Spuneți așa ”oamenii au dreptul la manifestații antiguvernamentale întemeiate”, așa o fi, dar cât de întemeiate sunt cine stabilește? Cei care au ieșit în stradă în 89 după legile și constituția de atunci erau pasibili de închisoare pe viață sau moarte.
După noua Constituție, pe care ei au făcut-o posibilă, sunt eroi ai revoluției iar unii dintre ei pot trăi destul de bine doar din privilegiile obținute pentru acea acțiune ( chiar dacă unii dintre participanți încă nu puteau încă să vorbească).
Și eu tot la acest caracter anti-PSD m-am referit dar am întrebat care era urgența cu grațierea și amnistia, de ce nu se duce legea în parlament, așa cum e normal, firesc și democratic, de ce trebuie ordonanță pentru ea ?
@ Gigi
Daca nu vrei scandal nu oferi pretexte. Lasă-l pe adversar sa inventeze el unele, e mai ușor sa-l contracarezi in acest caz. Când îi oferi tu pretextul e și vina ta nu doar a lui.
Referitor la OuG 99/1996 mi se pare corect și de bun simț să fie emisă doar pentru perioada până la care noul guvern intră în pâine și-și stabilește bugetul și e prioritățile. Noul guvern va continua cam aceeași politică ca și celălalt dar i-ar fi convenit probabil să spună ” noi am fi dat dar Cioloș ne-a lăsat tăierile prin OuG ”. Eu cred că modificarea OuG 99/2016, in sensul eliminării tuturor zăbrelelor puse de aceasta și de cele de dinaintea ei din 2010 încoace, trebuia să fie prioritatea guvernului nu ordonanța cu grațierea.
Ia citește proiectul de buget al noului guvern, și fă un comentariu pe cel pentru apărare. Vezi cât este bugetul apărării în acest proiect față de acel 2% din PIB anunțat de PSD în campanie. Vezi proiectele PSD din campanie privind apărarea și spune cam ce vor putea realiza cu acest buget și cam de unde vor tăia diferența de la cât e propus acum la acel 2% din campanie și mai ales de unde vor tăia ca să se încadreze în acesta.
@ tehnocrat
Ești din altă categorie așa că un astfel de comentariu nu-și are rostul. Guvernul actual are suficiente posibilități să respecte, măcar aparent, legea, cutumele democratice și bunul simț iar cele 3 milioane de voturi din spatele PSD l-ar obliga moral măcar să mimeze acest lucru. Cum nu o face cele câteva mii/zeci de mii de demonstranți pot reprezenta exponenții altor 15 milioane de romani care nu au votat PSD.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A baiguit smenarul falsificator penal in inscrisuri oficiale de acte imobiliare! A baligat deschizand mestecatoarea silabisind, deci, si trebuie sa consemnez asta pe dosul boaselor cu creion chimic ca sa nu uit!

A intinat o Sarbatoare de suflet a tuturor romanilor, Mica Unire, printr-o atitudine sfidatoare si repetitiva a intentiilor sale criminale de a diviza populatia si a incita la ura si revolta! Necivilizat, incrancenat, fixist si autist, ca orice prapadit de tradator bolsevic! Maine ne va scuti cu prezenta sa la Marea saerbatoare, ducandu-se la neamul sau prost, bavarez! Du-te noua si cu a parlii zece, si sa te intorci cand o veni tata din groapa, mafiotule!

Prof. Valentin Stan l-a declarat repetitiv ca-i un analfabet, si alte gratulari pe masura! Se acopera de sfidator de declaratii si cheama romanii la Referendum pe gratieri! El crede ca-si joaca ultima carte amenintand, dar daca Dragnea in seara asta la Romania TV nu ne declara ca-l suspenda, eu cred ca va pierde electorat cu droaia!

Astept si atitudinea distinsului oaspete la R.tv si, in functie de ce declara, caci in functie de aceste declaratii si atitudine, romanii se vor atasa unei tabere din cele doua existente momentan. Inainte de a incheia, adaug cu profunzime categorica: Un ipocrit veleitar si penal n-are voie sa discute despre Justitie! Punct.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Activismul antipesedist a incețoșat multora mintea încât au uitat de avertismentele fostei ministre a justiție, Pruna de anul trecut, din iunie:

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, afirma, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca statul roman risca sa incaseze sanctiuni de cel putin 80 de milioane de euro pe an din cauza conditiilor din inchisori daca pana in septembrie nu convinge CEDO ca adopta masuri pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Karadeniz: Vad ca jonglezi cu procentele! Sa-ti spun ceva: Aproape toti romanii sunt scarbiti de Iohannis! PMP, care e de dreapta, il urasc si-l infiereaza pe blogul meu, ca pe un comunist, si stiu asta din campanie, pentru din cauza lui toata dreapta este compromisa acum! Isi dau cu tesla in cofragul cu gaoace de galinacee de ciuda ca l-au sprijinit in campania prezidentiala, iar daca maine ar fi sa-l dea jos cu referendum-ul, ar vota la doua maini. Toti romanii stiu foarte clar ca sunt foarte multi nevinovati bagati la bulau pe dosare masluite, asa ca nu se ingramadesc sa-l sustina pe mutant, asa cum crezi tu, cel care nu intelegi nici in ruptul capului ca este necesara aceasta lege a gratierii!

Si Trupph a gratiat detinuti, si Europa o face permanent, numai la noi este pe dos din cauza urii, razbunarilor politice si a mafiei sorosiste sa-i tina acolo pe oponentii politici! Te bucura starea de arest a cuiva? Ce castigi daca ai satisfactia asta? Daca se recupereaza paguba, pe mine nu ma incanta suferinta unui roman care a gresit, vreau sa iasa de acolo speriat si indreptat ca sa nu mai infaptuiasca ilegalitati!

A fi empatic si solidar, inseamna sa traiesti impreuna cu cel in suferinta drama prin care trece, chiar detinut politic la comanda fiind, caci la noi astia sunt detinutii de mare calibru! Eu chiar cred cu adevarat in Dumnezeu si iert, asa cum m-a invatat in Decalogul poruncilor! Punct. Nu uita, eu si multe milioane de romani, nu avem un presedinte al Romaniei! Dixi.

tehnocrat spunea...

Ciolos a dat OuG 99/2016 un fel de OuG 57/2015 cu valabilitate pana in 28/02/2017.
Daca sunteti curiosi ce se intampla dupa aceasta data, pe site-ul Ministerului de Finante/ Transparenta Decizionala, gasiti proiectul de OuG (tot un fel de OuG 57/2015)
obs.
- la activi se vor pastra drepturile salariale din luna februarie 2017 plus a doua transe de 10% compensare salariu de merit cf OuG data anul trecut
- nu se asigura tichete de masa cu exceptia celor din subordinea Ministerului Sanatatii care le-au avut in 2016 si le vor avea si-n 2017
-cresc salariile in Ministerul Educatiei, cf programului de guvernare
- nu se acorda salarii compensatorii si/sau ajutoare la trecerea in rezerva, etc

Gigi spunea...

@kara
E punctul dvoastra de vedere si íl respect.
Acum,ce sa faca guvernul,sa nu-si mai puna in aplicare programul de guvernare,
ca sa nu mai creeze pretexte? Aceasta gratiere a fost prevazuta inainte de alegeti,in program.Oamenii le-au dat girul la vot. Astfel,nu iar fi votat.
In ceea ce priveste acea ordonanta ,eu m-am gandit si la altceva . E corect ce ati sesizat si dvoastra,dar,daca s-au gandit ca acest guvern nu va rezista pana la martie,gandind ca vor reveni din nou ei la guv.si o continuacchiar acestia? Bazandu-ma si pe recentele evenimene.
Nu am citit proiectul de buget,dar,am inteles de la premier ca,se v-a aloca 2%.

karadeniz spunea...

@Huhu Rezea
Activismul antipesedist e la fel de păcătos ca activismul propesdist dus dincolo de rațional și faptic și îmi displac în aceeași măsură .
UE ne-a sancționat și ne va sancționa în continuare pentru multe abateri de la normele comunitare. Referitor la justiție cele 80 de milioane sunt o bagatelă pe lângă ce plătește statul, obligat de CEDO, pentru erori judiciare ori cât se sifonează din bugetul anual sau rămâne ascuns in economia subterană.
De ce trebuie să-i eliberăm pe cei din pușcării și să nu le facem mai mult loc și condiții mai bune. Sunt sute de cazărmi ale MApN care-l sufoca pe Catalin Zisu la comandamentul logistic de nu știe cum sa mai scape de ele. In loc de cărți li s-ar putea reduce pedeapsa pentru muncă și în felul asta nu ar costa o zi de pușcărie cât doua săptămâni de spitalizare. Deci spațiul este, forță de muncă avem chiar dintre ei doar voința ne lipsește. Dragnea ar putea lua exemplul americanilor care mențin democrația cea mai cea din lume prin acel procent de 25% din pușcăriașii de pe întreg globul deși au mai puțin de a 20-a parte din populația globului.
Sunt niște statistici făcute cu procentul celor care comit o infracțiune după amnistie/grațiere și se întorc înapoi.
Așa că și după eliberarea unora dintre ei, prin reîntoarcerea unei părți, vom fi cam în aceeași situație.

Gigi spunea...

Toti s-au itrebat de ce dl.prezident a venit la miting cu o scurta rosie.
De ce?
Va dau un indiciu.De unde proveneau majoritatea mitingistilor? Cei mai galagiosi?
Si ve-ti gasi raspunsul! Raspuns pe care comentatorii de la tv.nu l-au gasit.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Plus hotararile CCR!
Capra cu genunkii la vedere scapa si ea cu gratierea?
Ar fi bine de postat interviul cu gl justitie Lucian! Asta seara de la RTv!

Iulian Mareș spunea...

Gigi
DINAMU?

reddog spunea...

Asta cu sanctiunile CEDO este un pretext.
Nu suntem singura tara din Europa in situatia asta.
Si Italia are aceleasi probleme.
In fapt camerele de detinere ca dormitoarele soldatilor in termen de pe vremuri.
Nu e lux dar nici lagar.
Fara exagerare, sunt saloane de spital care arata mai ran decat camerele de detinere ale detinutilor.
Problemele au inceput odata cu venirea detinutilor VIP, gen ministri, primari etc
Evident, camerele de detinere erau putin diferite probabil de somptuasele livinguri din propriile vile...
Gvernul trebuie sa ia o decizie, ori aloca fonduri pentru constructia/modernizarea penitençiarelor ori da cateva grateri pe an.
Sau mai bine nu-i mai condamna deloc pe infractori.
Sau sa le faca celule speciale detinutilor VIP, cu tablouri de Matisse pe pereti, plasme si centre SPA...

mosmartin16 spunea...

Revin, nu am nicio afinitate pentru acest accident al istoriei zis Iohannis ! Asta pentru neuronii celor "iuti la manie", dar care nu prea stiu ce e aia intelegere si rabdare ! Pentru ceea ce zice CONSTITUTIA vis-a-vis de intelegerea gratierii, ia luati de aici : art.66(1), 108(3), 115(1), 76(1)si(2),73(3)lit.i), 94 lit.d) ! Cititi fratilor si apoi deschideti gura ! Noapte buna, numai celor care raspund cu argumente...SCRISE !!!

iceparu spunea...

Psd are lideri care dorm in izmene.se comporta ca niste domnisoare de pension pe cand mutul ataca.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Dacă prezint pe acest blog informări despre prevederile legale care interesează cititorii mei nu inseamnă că fac activism politic. Chiar dacă am simpatii politice nu sunt mistuit de atâta ură împotriva celorlalte curente politice.
Ca să revenim la chestiune, nu e treaba mitingistilor și nici a nemitingiștilor să se pronunțe în privința amnistiei și grațierii. Le interzice Constituția prin art. 74 alin. (2)
Art. 74
„(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.”
Dacă nu pot avea inițiativă legislativă, cetățenii nu pot fi consultați nici prin referendum în problema grațierii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea; Haideti ca m-au enervat postacii! Va rog sa postati aici ce v-am postat acum la Dv. cu minciunile lui Iohannis privind gratierea, ca asa de explicit este incat nu mai poate sa mai comenteze nimeni contras pe subiect. E si pe pagina mea aceasta postare cu minciunile lui Iohannis!

Iulian Mareș spunea...

Mie imi place rai dr Red!
80 mil € pt romani nu este egal pt italieni!
Dar mai bine plateste-i tu alaturi de ceilalti care sustineti asta!

Huhu Rezea spunea...

@corneliu
Nu fii naiv! Talibanii antipesede nu vor să se informeze. Ei rețin doar ce le convine pentru a cere demisia Guvernului. Va trece problema grațierii, vor găsi alte pretexte.
Ce rost are să mai pun o dată proiectul de ordonanța, dacă este pe site încă de pe 18 ianuarie?
Si eu cred că este o problemă la art. 2, care cred că va fi modificat până la adoptare. Articolul 2 în formularea actuală se aplică tuturor pușcăriașilor.

@martine
Ai dat o înșiruire de articole care nu au legătură cu pretențiile ciobenului săsesc și ale urlătorilor săi de a controla ei grațierea.

reddog spunea...

Domnule Mares
Sa-i plateasca toti ce au furat in tara asta, in special politicienii, indiferent de coloratura politica.
Dar victimelor infractiunilor cine trebuie sa le plateasca?
Ne gandim doar la drepturile detinutilor sau si ale victimelor acestora, multe ramase cu sechele pe viata?

Gigi spunea...

@Iulian Mares
Asa este!Asta este misterul getii rosii.A multumit,mascat,celor care au participat.
Nimeni,din comentatorii tv.nu au reusit sa sesizeze acest aspect.

Huhu Rezea spunea...

@Dinaamovistule
Tu tot n-ai înțeles că grațierea nu absolvă infractorii de plata despăgubirilor fată de victime.
Privești cu atâta ușurință sancțiunea de 80 de mii euro anual.
Infractori, infractori, dar nu pot fi lăsați să zacă în condiții inumane. Mulți dintre cei grațiați vor fi din categoria celor care au comis infracțiuni din culpă.

Gigi spunea...

@red
Cei care au fost prejudiciati in in urma infractiunilor comise,isi pot recupereaza paguba produsa,in timpul cercetarii penale si/sau procesului penal.
Nu sunt nici pro,dar,nici contra gratierilor.
Constitutia si legile tarii permit guvernului sa emita Ord.in acest sens.Guvernul,nu este in afara CONSTITUTIEI!Asta e clar ca lumina zilei! Altii, sunt inafara Legii legilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apropo de incremenitii in idei fixe:
Imi spunea candva un mare intelept psiholog si psihiatru militar, care-mi trata cu multi ani in urma, o stare depresiva severa, cu insomnii si pusee de panica nejustificata, urmatoarele opinii: ,,Bai, Cornele, regret starea ta greu tratabila, dar ferice de oamenii natangi, ca sa nu-i fac prostani, ca astia in prostologia lor incuiata nu vor suferi niciodata de depresii, insomnii, atacuri de panica sau alte manifestari emotionale de care sufera numai oamenii grijulii, inteligenti si lucizi! Ei, natangii , negandind si nejudecand limpede si in profunzime, fiind incuiati si incremeniti mental pe anumite fixatii, nu-si vor face niciodata probleme si griji pentru a deveni depresivi si panicati dar, cu atitudinea lor regresiva, ii imbolnavesc pe altii!'' Col. Dr. Dusinski Constantin, Dumnezeu sa-l ierte!

Iulian Mareș spunea...

Referitor la proiectul de OUG privint masurile bugetare pe 2017
Nu am mai gasit acea expresie cu ajutoarele la iesirea la pensie!
Se gaseste oficial aici:

http://www.mfinante.gov.ro/transparent.html?method=transparenta&pagina=acasa&locale=ro

Oare am kiorat eu?.....spune ceva despre sporuri si atat!

Iulian Mareș spunea...

Red de Est!
Cine sa plateasca daune victimelor?
Cei care le-au facut, clar!....sper ca ai citit si asta in proiectul in cauza!
Dar, cine sa plateasca pt deciziile CEDO?.....si amenda aia uriasa, anuala?
Categoric magistratii, cei care i-au propus si i-au numit!....okii albastri s-au spalat pe maini!
Si nu in ultimul rand dumneata si cei asemenea dumitale!
Eu nu mai dau nici 5 bani pt prostiile altora!
Asa ca, faceti bine si aflati contul MFi, ANAF...al cui vreti, ca sunteti obisnuiti cu subscribtiile publice!....deturnati, eventual, cei 1 mil € spaguiti!....Ciolos este artist aici!

Adi 4 you spunea...

Hora unirii


1857

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română,
Să-nvârtim hora frăţiei
Pe pământul României!

Iarba rea din holde peară!
Peară duşmănia-n ţară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori şi omenie!

Măi muntene, măi vecine,
Vină să te prinzi cu mine
Şi la viaţă cu unire,
Şi la moarte cu-nfrăţire!

Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi şi la durere.
Unde-s doi, puterea creşte
Şi duşmanul nu sporeşte!

Amândoi suntem de-o mamă,
De-o făptură şi de-o samă,
Ca doi brazi într-o tulpină,
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soartă-n lume,
Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin' la Milcov cu grăbire
Să-l secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare.


Joha nu face decat sa intretina lupta impotriva PSD! Este clar ca s-au format doua tabere, gen baselu-Ponta. De fiecare data cand joha va mai hotari ceva, lumea se va intoarce impotriva lui de doua ori! Cica presedintele tarii este garantul......la dracu, asta vrea numai dezbinare... este plin de ura si dornic de putere! Daca la Referendum se va vota retragerea imunitatii la predesintie si parlamentari? Sa-l vad adunci cum va lua pozitia mutului care nu mai fooote pamantul!

Liviub spunea...

in fata cui a plans partea masculina a d.nei Gorghiu ca se vrea schimbarea legilor ? Nu cred ca am confundat, dar am auzit aplauze la sfarsitul mitzielii. Si zic de Gorghiu, pentru ca dumneaeei, cand se trezea, in loc de Doamne ajuta zicea "sa pice Ponta", ba "de ce nu pica Dragnea". Iar la tv nu cred ca a fost Presedintele, deoarece Excelenta sa este primul mediator si nu primul demolator in tara noastra!

Mario spunea...


Stiri pe surse:

http://www.stiripesurse.ro/zegrean-explica-de-ce-referendumul-lui-iohannis-ar-fi-neconstitu-ional_1175457.html

Unknown spunea...

S-a semnat.
Ne lingem pe bot si anul acesta de ajutoare/solde compensatorii la pensinare.
Cum am mai spus si cred: nu le vom mai primi NICIODATA!
Este o suspendare prelungita la infinit.
Extrem de injust si discriminatoriu.
Unii au beneficiat, altii ba.

Iulian Mareș spunea...

Carmen
Eu am citi .... mai repede...proiectul de OUG, dar nu am gasit!
Ce articol din ptoiect?

Atentie...e o OUG pt 2 luni si un proiect pe site la M. Finantelor....

Pop Iuliu spunea...

@ Carmen R, pai cum sa le dea dacă nimeni nu le cere. Asociațiile rezerviștilor au la conducere doar oameni la cca 70 ani care au beneficiat de aceste drepturi iar acum nu vizează decât grade in rezerva si bilete in stațiuni. CCR a prezumat dreptul așa ca poate se vor acorda cândva. 😁😎

Huhu Rezea spunea...

@Mmares

Prorogarea este ascunsa aici în proiectul de ordonanță

(3) Prevederile art. 1 alin. – (5), art. 2 – 4, art. 5 alin. (2) – (4), art. 6 – 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător și în perioada 1 martie – 31 decembrie 2017.

Prorogarea ajutoarelor era prevăzută în art 10 a OUG 99

Gigi spunea...

Pe data de 26.01.2017,se afla pe rolul Curtii de Apel Arges,un dosar,avand ca obiect tocmai aceste ajutoare care nu s-au acordat unor terti in 2011.
Precizez,faptul ca,la instanta de fond, Tribunal, au avut de castigat reclamantii. Deci,acum dosarul se afla in stadiul de recurs.
Pentru cei interesati,va vi tine la curent!
Nici eu nu am vazut facandu-se referire in oug 99,despre aceste ajutoare.Vom vedea cand or prelungio in februarie!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Am inteles.
Trebuia sa lucrez cu ambele pe masa!