Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 29, 2017

Social-democratul Martin Schulz vrea s-o detroneze pe conservatoarea Merkel din funcţia de cancelar

38 comments

Partidul Social-Democrat (SPD) l-a desemnat duminică, la Berlin, pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, drept candidat al partidului la postul de cancelar al Germaniei, la alegerile generale din 24 septembrie, transmite agenția DPA.

Nominalizarea lui Schulz a întrunit unanimitatea. Liderul SPD și vicecancelar al marii coaliție de guvernare, Sigmar Gabriel, a decis să nu mai candideze, lăsându-i astfel calea liberă lui Schulz, situat mult mai bine în sondajele de opinie. În plus, Gabriel va ceda președinția partidului lui Schulz, care însă va trebui să obțină votul formațiunii sale în timpul unui congres programat pentru luna martie.
In probleme de politica externă, Schulz:
- a cerut o mai mare solidaritate în Europa
-apreciază că acțiunile premierului ungar Viktor Orban în chestiunea imigranților sunt "un afront la unitatea UE"
- consideră inacceptabile actiunile şi comentariile președintelui american Donald Trump pe tema drepturilor omului.
Pe plan intern, Schulz
- a promis să lupte pentru egalitate, reconstruirea încrederii și depășirea "divizărilor profunde" din societatea germană.
- va invita și alte partide să semneze un acord de "corectitudine" în perspectiva alegerilor generale, care să conțină o interdicție de folosire a așa-numitelor social bots, algoritmi care produc în mod automat conținut și interacționează cu utilizatorii de social media.

38 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De cand il avem pe Iohannis, m-am lamurit pe deplin asupra aestei nationalitati care de acum imi creeaza neancredere, indoiala si chiar repulsie! De ce? Sunt neseriosi, labili psihici, tradatori si agersivi. Sunt buni meseriasi, nu-i contest. Dar sa nu-i amesteci in politica pentru ca-ti produc necazuri si scandaluri! Faca bors la ei, da sa ne lase pe noi in pace, ca ne-am saturat de Merkel cat rau a facut Romaniei! Punct.

Huhu Rezea spunea...

Schulz a fost de partea românilor, în 2012, la referendumul de demitere a lui Băse şi de înfruntare a celor care prosteşte au sprijinit acel regim mafiot sau care continuă să dea credit aceluiaşi regim preluat de nemţălăul nostru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Deie Domnul sa se aplece si asupra a ce se intampla acum la noi cand o mana de oameni dezechilibrati mintal cer o lovitura de stat cu Armata si Iohannis!

iceparu spunea...

Exista doua vorbe romaneasti.Ajuta-te singur sau nu te scarpina cu mana altuia.

reddog spunea...

Buna seara!
Intr-o Europa pusa in fata unor mari provocari, poate cea mai importanta fiind unitatea, Martin Schulz are mari sanse sa ajunga Cancelar, Merkel fiind pe o panta descendenta a popularitatii.
Cu venirea la putere a lui Trump, un presedinte imprevizibil si cu mari probleme chiar in propriul partid, cu siguranta vor fi mari schimbari in lume.
Noi ca romani trebuie sa vedem interesul Romaniei.
Asta daca avem adevarati oameni de stat.
O relatie buna cu USA, mai ales militara, este in interesul Romaniei.
Deasemeni, suntem membri UE si trebuie sa fim loiali Europei.
Cu rusii putem fi prieteni, mimic nu este etern in relatiile dintre state, nici amicitiile si nici dusmaniile.
Totusi, evenimente tragice pentru natiunea romana sunt destul de recente in memoria colectiva, Basarabia fiind in exempu elocvent.
Rusia daca vrea sincer sa aiba relatii amicale cu Romania trebuie sa faca pasi reali in acest sens nu gargara ieftina.
Ne trebuie o armata inzestrata si instruita chiar daca avem in aliat puternic precum USA.
E important sa ai aliati puternici dar inainte de toate trebuie sa te bizui pe propriile forte.

Iulian Mareș spunea...

Mult succes domnule Schulz!!
Daca este nevoie de balamuc la ambasada D din Bucuresti...conteaza pe noi!
Avem specialisti in diversiune mai ceva ca SD din '30!

Iulian Mareș spunea...

Iohanis Che Guevara! Suna naspa dar imi place!

Huhu Rezea spunea...

@reddog
Frumos spus, însă Trump va avea în Schulz un oponent redutabil în Europa.
Pe propriile forțe trebuie să ne bazăm în confruntarea cu vecini de calibru apropiat nouă. Nu cred că ai în vedere o forță ca Rusia.

Gigi spunea...

Inclin sa cred ca,si aseara a fost din nou un antrenament din partea usr. Cand v-a incepe meciul?
Cert este ca se incala legea!
Nimeni nu ia nicio masura legala!

Iulian Mareș spunea...

Tocmai ce antrenorul a stabilit fondul meciului final!
Vom vedea meci cu scantei...petarde....etc!

Unknown spunea...

Va folosii Ciolanis iar chibriturile sau va incerca altceva pentru a executa ordinele lui Soros? De fapt controlul total asupra Romanistanului ( si a celor 27000 platiti prin ONG) a fost preluat de unul din copii psihopati a lui Soros (culmea coincidentei)caruia ii place sa se joace cu ratustele de plastic in baie( nu glumesc) ca si Ciolanis( care se joaca in curte la Cotroceni) .Ceva ne scapa cu ratele astea.Mares tu ce crezi ce ne scapa ?

Huhu Rezea spunea...

După cât de ireconciliabili se manifestă actorii politici în prezent, în acest an vom avea mai degrabă alegeri prezidențiale anticipate (iohannis va fi suspendat sau inculpat pentru Înaltă trădare) decât căderea Guvenului Grindeanu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parinte Pisie Agoresteanu carele a descoperit hranu' si leusteanu': Pe langa chibrituri, acum taraganeaza semnarea si aprobarea bugetului, o alta crima impotriva pensionarilor, angajatilor si a romanilor in general! Parca vad ca iar se amana maririle, ca asa vrea acest handicapat mintal! Vad ca ANAF-ul i-a deschis dosar de evaziune fiscala ca n-a platit impozite din ,,meditatii'' (trafic de copii si falsificari de acte imobiliare)! Se fac si anchete pentru hotararile judecatoresti trunchiate in instanta de catre SRI si DNA. Se descopera lucruri infioratoare, de nemaimaginat, la care a pus umarul din greu si Iohannis! Vom trai si vom vedea in viitor cat de mare era si este caracatita mafiei, numai ca fratia era legiferata printr-o intelegere institutionala...Binomul inca lucreaza prin scule sifilitice!

Domnul social-democrat, Scultz, poate pune si domnia sa umarul la stoparea si nfierarea publica a tuturor acestor crime umanitare care se intampla in acest spatiu Carpato-Danubiano-Pontic! Deie Domnul!

Iulian Mareș spunea...

Monahule
Comun este macanitul. Natural/inconstient sau mecanic, cu keita!

reddog spunea...

Se pare ca suntem martori la inceputul unei frumoase prietenii intre dl, col Mares si Parinte!e Paisie.
Curioase sunt caile Domnului! :)

Iulian Mareș spunea...

Red
"Interesul national"

Unknown spunea...

Huhurez Nu cred ca sistemul securist din Romanistan va sacrifica unul din pionii lui(pe Ciolanis ginerele fostului sef al securitatii Sibiu pe vremea impuscatului) .Mai degraba sistemul va trece la operatiunea Colesctiv 3 plus arestarea fricosului Dragnea .Care Dragnea nu e decat scufita rosie imbracata cu hainele lupului.Iar Ciolos a condus colonia spre ruina ( guvernul 0) si cu ajutorul lui .

Unknown spunea...

reddog .Stai linistit daca Mares greseste il voi atentiona la fel de dur si caustic ca inainte.Dar acum Mares merge pe calea dreapta( a mantuirii) si nu am ce sa ii reprosez( exceptie monarhismul fortat pentru a fi pe placul lui Rxxxx dar asta inteleg ).Un calugar ca mine nu poate fi mituit ( nici macar cu vorbe frumoase) Acum vad ca altii sunt pupatori cadavre straine. Exemplu avianyc care a deviat spre iad pupand icoane straine neamului adica pe mumia nazi Ciolanis . Si ar mai fi si tigri 2( peceristul politruc Kis) dar macar ala are scuza ca nu il ajuta (sa gandeasca ) buba aia neagra care ia crescut pe gat.

Liviub spunea...

astazi o sa vedeti ca excelenta sa , presedintele Romaniei, nu avut timp sa studieze proiectul bugetului de stat pentru 2017. Acest proiect l=a primit tarziu, a fost week-end de saptamana, multa treaba la Sibiu (nici macar n-a reusit sa - si plateasca o parte din taxe, ca Doamna tot l-a trimis dupa cumparaturi si cand a ajuns la taxe era inchis) apoi a fost manifestari antitot cu popor avand de plimbat cainii si copii in orase. si uite asa a ramas proiectul nestudiat, asa ca azi ciuciu aviz pozitiv, ca cei multi nu au nevoie de modificari cu lei mai multi, ca ii iarna grea...

mosmartin16 spunea...

Apropo" de gratiere, pun si eu o intrebare : ce legatura e intre supraaglomerarea din inchisori ( n.n. - motivatie a urgentei ordonantei ) si gratierea pedepselor cu inchisoare cu suspendare ?!!!!

Iulian Mareș spunea...

ÎPS
Imi iubesc regii neamului incepand cu Burebista precum si voievozii neamului!
Strabunicii mei ca si ai tai isi iubeau regele si tara! Unul din ei a avut titlu nobiliar!
Despre avionici... am date ca daca nu canta pt Ipocrit îi va lua si lui casa...ca sa ramana tot cu 6!
Asta pleaca des in wek ca sa care mobilierul!
Sau...mai stii, odata aduce acte ca e mostenitorul Cotroceniului si are semnatura si de la I soacra a tarii!

Huhu Rezea spunea...

@martin
Apropo.. stii cât de deșteaptă este întrebarea asta pusă de cei care se bagă în seamă... acolo unde nu se pricep?
Este la fel de stupidă ca și intrebarea ....de ce se grațiază pedepsele de un an închisoare dacă se grațiază cele de 5 ani?
Nu poți să grațiezi pedepsele mai grele și să le ignori pe cele mai ușoare.

Iulian Mareș spunea...

Martine
Daca gratiei pe cei in executare nu e normal sa beneficieze si cei cu suspendare? Cum ar fi porkul national zis Huidu?

mosmartin16 spunea...

Multumesc pentru "apreciere", dar chiar poti sti ca se poate ( asta vis-a-vis de ceea ce ai afirmat ) !!! Ia citeste nota de fundamentare a proiectului ordonantei ! Sa ai o zi buna !

karadeniz spunea...

Am vazut ieri un comentariu al unei doamne, Staicu, din Mangalia referitor la refuzul primirii dosarului de pensie pe care nu il mai gasesc, cred ca era la un articol vechi pe care nu l-am notat.

Iulian Mareș spunea...

Extraordinar!
De-a noastra?
Oricum ar fi este fenomenal....Cum sa pierzi asa ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gata: Shmenarul a semnat budgetul! I se pare problematic ca se face dreptate, dar azi a semnat pe fondul unui rest de neuron al ratiunii!

Unknown spunea...

Mares congelatul nu e ''regele neamului '' si se trage dintr-o familie de fosti camatari evrei( varianta oficiala).Istoricii spun ca nici macar nu era copilul curvarului sifilitic Carol al doilea .Sa nu uiti (ca co)ngelatul Mihai si Carol al doilea nu au facut nimic bun pentru romani.Singurii*REGI care au simtit romaneste (si ma refer acum la ultima dinastie) sunt Ferdinant( intemeietorul) si Carol 1 ( si binenteles regina Maria)Si cum pot sa-l iert pe congelatul Mihai (singurul"" ""rege"" ''decorat de Stalin) care mi-au vandut (rusilor ) ambii bunici( decedati) care erau pe front atunci .Un bunic s- a intors grav bolnav ( aproape mort)din Siberia dupa cativa ani iar celalalt a fost ranit in muntii Tatra dupa ce resturile armatei au fost preluate de rusi .Ambii au fost decorati de MARESAL inainte de tradare cu medalile congelatului.Decoratii pe care amandoi (desi inainte de tradarea congelatului MIHAI erau regalist fanatici )le- au aruncat in latrina .Si desi latrina ai a fost dezafectata deasupra ei pamantul e tot sterp.O fi un semn.

Iulian Mareș spunea...

Corneliuss
Nu se lasa pana nu aduce acte si revendica P. Cotroceni! Este al lui ...mostenire! Vrea si Academia Militara pt ca in WW2 a functionat misiunea germana a fortelor aeriene ...

Iulian Mareș spunea...

Pustnice
Vorbesti urat si nu e bine! Lui Horty i s-au ridicat recent statui!
Cat despre locul sterp, iti dau un sfat: nu mai privi intr-acolo! Ai okii negri, ca Raputin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: M-ai facut sa rad! Uite ca nu m-am gandit de ce o fi asa inversunat si Gica Contra in toate, ca o fi pus ochii pe Cotroceni si ne trezim ca aduce acte false de proprietar pe domeniu, pe Academie, pe sediul SRI, sediul DNA si toate sediile care i se slugaresc si ii satisfac pohtele cu dosare penale masluite impotriva oponentilor! Pe pagina mea fb duc un razboi total cu adulatorii smenarului de m-au virusat la greu in calculator cu tot felul de paduchi si virusi tebecisti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: Vedeti ca v-am postat pe fb a doua scrisoare deschisa a lui Dogaru catre premier, preluata de la Pavel Lica. Se pare ca cere eliminarea ori a oug 57, ori a art 40, dar si altele. N-ar fi bine s-o discutam si pe aici? E o intrebare. Va multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Liberalul Ludovic Orban a fost gasit nevinovat! Inca un dosar masluit a fost demascat! Se pare ca si Berca, plimbat pe la toate partidele, ultimele fiind PDL, PMP si PNL a intrat la bulau tot asa pe denunt mincinos. Se va da o lege, cat de curand, de anulare a tuturor sentintelor care au implicat interventia SRI prin acea intelegere legal-ilegala cu DNA, aceasta afirmatie facand-o actualul ministru al Justitiei.

Huhu Rezea spunea...

@corneliu
Din păcate Scrisoarea este plină de gafe juridice. Domnul Dogaru n-a aflat că Guvernul Grindeanu a dat OUG nr. 2/2017, care a prelungit termenele OUG 99/2016, a lui Ciolos, până la sfârșitul anului.
Ce o fi însemnând prorogarea(amânarea aplicării) OUG 57/2015? Cum se mai poate amâna o ordonanță care a intrat în vigoare in urmă cu un an?
Dacă nu are incredere în juriștii militari să-și ia alături juriști civili, pentru a ieși din penibilitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ hUHU REZEA Acolo sunt multe aiureli, iar daca se rade totul, vor fi categorii grav defavorizate, cu precadere cei iesit mai demult la pensie. Discutarea acestor probleme nu tine de Dogaru, ci de toti factorii, iar ordonantele nu se schimba pe genunchi cum ar vrea domnia sa. Poate fi in cel mai rau caz un factor destabilizator in prag de dezbateri si sa zapaceasca parlamentarii. Prima scrisoare libera avea in continut nu ordonanta ci probleme de natura politica, bag seama. De accea v-am atras atentia asupra acestei scrisori, care poate fi nociva daca i se acorda consideratie.

In cazul Berca, martorul mincinos din arest a fost privat de medicamente ca sa devina disperat in frica mortii, astfel i s-au smuls declaratii false. Pe stilul asta fascist lucreaza DNA, asa a murit si omul de afaceri recent, lipsit de medicamente ca sa declare fals! Pentru Berca am fost un oponent politic indarjit candva, tet a tet i-am zis ca este un traseist tradator si incompetent si l-am gonit de la o intrunire electorala a unui fost primar, dar nu-mi place cand se lucreaza pe dosare in stil bolsevic.

Unknown spunea...

Cornelius ce milostiv esti cu politicienii tradatori de tara ( ex Bercea) din fostul pdl si tarfele lor masculine asa zisi ''oameni de afaceri '' (ca Adamescu) care carau genti cu bani pentru campania pedelitilor( bani praduiti de la buget sau pacalit vulgul) si a lui Basina voda cel cu mii de militari morti pe constiinta. Eu sunt in calugar mai putin milos cu cei care au militari morti pe constiinta( chiar si Vreme al tau a votat reducea pensiilor militarilor ) Inteleg ca ti- a salvat sotia si ii esti dator dar militarii ii vor pe toti politicienii ticalositi in rele la puscarie prin procese corecte .Tu ce crezi ca in Turcia au fost procese corecte ?Sau in SUA impotriva mafiei ?

mirelamarinescu@917 spunea...

adio romania ,PLINA DE HULIGANI SI PROSTI

mirelamarinescu@917 spunea...

SA SE REVINA LA oug 2 sa se faca o altadece nu?de ordonata recificanta/ dece NU?