Un produs Blogger.

vineri, martie 17, 2017

Legea salarizării unitare, gata la sfârşitul lunii martie

14 comments
Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea,

susţine că proiectul de Lege a salarizării unitare va fi finalizat şi prezentat public până la sfârşitul lunii martie. El a declarat, vineri, la Botoşani, că noul act normativ, care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017, "va rezolva inechităţile care s-au produs de-a lungul timpului în sistem şi diferenţele de salarizare în aceeaşi familie ocupaţională". "Noi am avut în ultima perioadă consultări cu toate confederaţiile reprezentative pe fiecare domeniu în parte. Săptămâna aceasta, se întoarce doamna ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu şi o să continuăm aceste discuţii, sperând ca spre sfârşitul lunii să avem o formă finală a acestei legi pe care să o putem să o prezentăm şi public. În momentul în care o avem în forma finală, o dezbatem cu confederaţiile patronale şi sindicale reprezentative, pentru că e normal să avem o discuţie, ea urmând a fi trimis ă în Parlament, unde va intra în dezbatere şi va putea suferi modificări acolo unde au mai fost scăpări", a afirmat Petrea.
 Potrivit acestuia, noua lege prevede creşteri de salarii cuprinse între 1 şi 200%, impactul bugetar ca urmare a aplicării actului normativ urmând să fie de 32 miliarde de lei. "Legea este construită cu creşteri pe fiecare an în parte până în 2021, cu sume concrete, nu cu coeficienţi. Avem sumele trecute pentru fiecare categorie în parte, astfel încât fiecare angajat să ştie despre ce este vorba în ocupaţia pe care o are", a precizat ministrul, conform Agerpres.
 Gabriel Petrea subliniază că legea prevede şi un spor de 30%, care va fi negociat cu sindicatele, două norme de hrană şi un tichet de vacanţă.

14 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Pana acum am inteles cateva lucruri:
-cresteri salariale in etape anuale
-sporuri 30%
-norma de hrana
-tikete pt vacanta
-Olgutza nu sta bine cu limbutza UK...mai bine cu cealalta, dar este ambitioasa si stie sa citeasca transcrierea fonetica! Per ansamblu face 8(-uri)!

Ce nu-mi este clar:
-cum sunt pozitionate sporurile?...in afara sau in interiorul SF?
-cum adica 2 norme de hrana? ....lunare, anuale?
-urmeaza norme tehnice pt fiecare minister, intrucat cf statelor sunt mai multe tipuri de functii ale aceluiasi grad?

PS:
-OMM nefiind spor, consider ca nu face parte din cei 30%!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Numai ce primesti in mana nu-i minciuna! In rest, doar discutii...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inseamna ca toate recalcularile alea sprancenate si indracite, numai pe minus, munca de a ne jefui ,,legal'' pe niste legi sarlatane, iohannist-ciolosiste, se duce dracului pe apa sambetei! Oare nu se umple Spitalul Militar Central cu acei lucratori finantisti, dresati pe razuiri, si acum sa li se ia cascavalul mutilator, facand crize emotionale, atacuri de panica si depresii severe? Brrr! E nashpa sa ti se aduca potolul cu sufertashul la salon si sa nu vrei sa papa bun stramband din nasuc shucarit nasol ca ti s-a luat la serviciu cashcaveaua mutilatoare impotriva kamarazilor tai!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, ha, ha, ha! Ai evocat pozitionarile si 8-urile (mucenicii)! Am ras sanatos si de limbutza lui Olgutza, dar n-am inteles cu aceste sporuri daca si la fraieresteni se baga ceva...De fapt, noi luam doar 50% din ce ia activii, insa ce reprezinta astia 50%, din ce si ce anume? Pai, cei vechi n-aveau sporuri si indemnizatii, ca acum, si iar se discrimineaza!

tigri2 spunea...

@cornele, nu te supara pe mine, dar , la un moment dat, devin enervante, pana la exasperare, interventiile tale cam fara "sare si piper". Zice o vorba romaneasca:"mai rarutz ca-i mai dragutz" altfel seamana cu o musca care te bazaie , insista , geaba o dai la o parte si care, pana la urma intra in ochi sau in p. iepei!
Daca nu ai cu cine vorbi , te rog nu-ti revarsa glagoria stearpa pe aici, iesi si tu intre cei de seama ta sau fa-te diacon, infiinteaza o religie ceva, gen '"teoria omului fara sens"

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
De unde ai scos-o p-asta cu 50% din cât primesc activii?
Ai uitat art. 60 din lege?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai fac si eu haz de necaz, nu ca sa supar! Pai, am sa recitesc Art 60 ca-s ramas in urma!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A venit iar FMI cu idioteniile lor, iar Iohannis da directive sa se infaptuiasca propunerile lor. Si iar repet ca sa fiu inteles: Numai cand voi primi cuponul si distributia prin bancomat voi mai crede ceva! De ani de zile ne amagim cu apa rece si nu este sezon sa nu se faca schimbari proaste din alte la fel de proaste! Tineti minte ce ne mai agitam pe Lg 223/2015? Si, peste noapte, pac: oug 57 brusc si din senin! Ne-a ruinat toate sperantele si au inceput sa curga recalcularile pe minus! Ieri, un secretar de stat de la Min. Muncii ne-a asigurat ca se va asigura ad literam aplicarea legii salarizarii si alte drepturi. De ce nu-mi dati voie sa cred ca nu-i cred pana ce cuponul ma va convinge? Se uita repede ca dusmanul nostru comun este sarpele de la san, Ministerul Apararii si Casa Sectoriala de pensii...

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Acum ce faci?
Vrei să găsești și tu motive, ca și cârcotașii de serviciu, să nu trimiți omului ajutorul... de onoare, dacă vrei, în contul:

Ifrim Corneliu RO87RNCB0030103772950001, in Ron, BCR.

reddog spunea...

@tigri2
http://zdbc.ro/un-fost-militar-acuza-primaria-onesti-de-discriminare/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ajutoare cu atacuri injositoare, de parca am facut cuiva un rau, l-am distrus pe cineva si acum trebuie sa suport sa fiu batjororit, pus la zid, executat, lovit din toate partile si scuipat! Si vreau sa-i intreb pe atacatori: De ce faceti asta, si ce aveti de castigat tinand mortis sa ma umiliti ca pe o carpa, de parca n-as fi om? Am adus cuiva prejudicii atat de mari sa fiu supus unui asemenea tratament inuman? Va mai considerati, cei care ma atacati orbeste, militari de onoare si cu buna educatie? Ati mai vazut asemenea scene oripilante in aceasta lume, decat pe acest blog, care din bun simt si la initiativa unor oameni cu inima s-au oferit sa ma ajute fara a obliga pe cineva prin presiuni si fara ca eu sa fi stiut anticipat de aceasta initiativa? Va satisfac asa de tare suferintele a doi oameni bolnavi si in lipsuri incat sa insistati in a continua sa-mi jucati in picioare demnitatea? Ne-ati mahnit si indurerat profund, si cred ca ma voi retarage in suferintele mele, alaturi de Ana, fara ca nimeni sa ne mai supuna unui oprobiu si expuneri la niste umilinte la care nici unul dintre noi nu ne asteptam, chiar din partea unor militari cu pretentii...Ana mi-a declarat plangand ca asa ceva n-a mai vazut de cand se stie, si nu poate crede ca exista otrava si in sufletele unoar oameni care au purtat o viata uniforma militara! Este un pahar prea plin ca sa mai putem suporta atatea umilinte nedrepte si nemeritate...

Ein Stein spunea...

@reddog
Trebuie sa fii tare mandru de ce ai facut.

Ein Stein spunea...

Spune musiu Gabriel Petrea ca legea "va rezolva inechitatile". N-are cum.
Ma intreb oare cand in Romania o lege a salarizarii va rezolva doar problema salarizarii.
Toate institutiile statului trebuiesc restructurate, redimensionate si reprofesionalizate. Legea salarizarii este elementul cheie in toata afacerea asta iar dupa cum e realizata e departe de a fi ce trebuie. E aceeasi prostie de lege care e in vigoare doar cu alte grile care au rolul de a rezolva "inechitatile", pretind ei. Vai de natia noastra.