Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 04, 2017

Subofițerul „spion” care a scos la mezat Divizia I „Dacica” și secrete NATO

39 comments
DOSAR DE CONTRASPIONAJ. Cazul agentului SECRET prins de SRI care a ZDRUNCINAT securitatea NATO | DEZVĂLUIRI EVZ
Asa arată un trădător

  Sâmbătă, 04 martie 2017   0 comentarii  Petrisor Cana
Una dintre operaţiunile de contraspionaj prin care Serviciul Român de Informaţii a pus capăt unei scurgeri de informaţii din Ministerul Apărării Naţionale şi a destructurat o reţea străină de spionaj l-a avut ca protagonist pe un cetăţean dintr-o ţară aliată NATO şi membră a Uniunii Europene. Agentul acţiona pentru un serviciu secret din sfera de influenţă a Rusiei şi a reuşit, după o „prietenie” de opt ani, să îl transforme în informator pe un militar român, cu acces la informaţii NATO. Timp de alţi şapte ani, militarul român a devenit omul spionului. Scandalul care a urmat a culminat cu retragerea şi expulzarea a cinci diplomaţi străini.

39 de comentarii:

karadeniz spunea...

SRI intrat în corzi începe să=și facă reclamă cu un caz din 2009. Hai sa fim serioși cu divulgarea de secete NATO de către un subofițer de la DS-ul unui batalion.

Unknown spunea...

Așa și ?Infractiunea de trădarea de tara a fost scoasă( intenționat) din codul penal altfel trebuiau arestati aproape toti politicienii romanistani si multi din șefii serviciilor.Ba unii politicieni trădau colonia Romanistan pe fata vezi bășină vodă.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
O fi SRI în corzi dar, se pare că, n-ai citit articolul din Evz, dacă n-ai înțeles ce informații da plutonierul fostului atașat militar bulgar și ce consecințe diplomatice a iscat cazul de spionaj.
In 2009 SRI s-a limitat să dea un simplu comunicat pentru a nu compromite alte operațiuni în derulare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadeniz, Daca a avut pe mana documente strict secrete de o importanta deosebita, e posibil sa fi pus mana pe cate ceva, fiind depozitarul documentelor, dar, vorba ta, mai trag si ei cate un vant sa acopere cu mirosul faptele de ,,vitejie'' ale lui Coldea & Comp! E data dracului lacomia asta si foamea de bani ale unora care si-ar dori multe in timp scurt! Ar vrea in scuret timp si casa, si masina la scara, amanta satisfacuta cu toate mofturile si de toate cele ce nu-tu=i permiti cinstit, si atunci nesabuinta si lacomia ii imping pe acesti cretini catre tradare, cea mai nenorocita si dezonoranta forma de degradare morala dinte cate se cunosc de cand lumea!

Huhu Rezea spunea...

@paracliser
Stai bre liniștit în chilie și vezi că ți se sting lumânările în colivă! Cine ți-a șoptit că s-a scos trădarea din codul penal?

Ia de citește!

Art. 395 din Noul Cod Penal

Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat

Transmiterea de informaţii secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie informaţii secrete de stat de către cei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-395

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Articolul l-am citit, dar ce scriu ziariștii mai ales ai noștri e 90% fabulație. Nici comandantul de batalion și nici subofițerul nu putea avea acces la secrete NATO. Acolo unde sunt cu adevărat secrete, gen Deveselu, nu are acces nici măcar ministrul apărării sau șeful SMG. Sistemul de comunicații și informatică al forțelor terestre la nivelul anilor 2005-2009 nu ere cine știe ce secret, cum probabil nu e nici acum, cel mult pentru ce-i care-l deserveau dacă erau din cei piloși.
In 1976 când trebuia să instalăm pe poziție prima platformă de foraj Gloria, la instalarea pe punct au participat niște americani care știau unde zăcământul de petrol din analize ale imaginilor pe satelit. Pentru stabilirea punctului au cerut un plan al zonei la scara 1-10.0000. Cum astea erau militare și aveau caracter secret li s-a cerut să aștepte până se obțin aprobările de la armată. Când ofițerul desemnat de la marina militara a ajuns la Gloria cu planul, americanul primise deja un plan din SUA. Au confruntat hărțile iar cea americană avea mult mai multe detalii, mai ales despre adâncimi și natura fundului decât harta românească.
Un coleg care a fost ofițer cu navigația pe Delfinul a văzut în perioada de pregătire la ruși ce hărți aveau aceștia pentru navigația submarinelor în Mare Neagră și pentru că nu ne dădeau astfel de hărți a copiat pe calc una cu litoralul românesc.
Reamintirea acestui caz, acum când SRI e în corzi și va fi reformat din temelii, restructurat și cel mai probabil demilitarizat este doar o încercare e manipulare a opiniei publice. Dacă prinde la militari probabil că prinde și la civili.
@Cornelius
Documentele strict secrete de o importantă deosebită tranzitau BDS-ul în plicuri/ mape sigilate. Ele se deschideau doar la compartimente cu documente operative unde nu aveau acces decât câțiva ofițeri. Am văzut destule documente strict secrete de o importanta deosebită care de fapt nici măcar de secret de serviciu nu erau.

Iulian Mareș spunea...

Nu mai sunt asa sigur dar, parca catre atasatul din Ukraina transmitea!
A sustras documente privind Afganistan parca (skeme dispunere, sistem de paza, proceduri de operare standard) neclasificate si aduse de acolo pe CD!
Forma de transmitere era igenioasa...styk in paketul de tigari sau transfer pri bluetootht!
Cuparandu-si apartament in zona Junior, masini noi a intrat in atentie!
Si parca era curier DS nu CDC-ist!
A reusit sa nenoroceasca inca 7-8 ofiteri pt neglijenta si nerespectarea procedurilor privind PC...nu aveau parole!
Se mai intampla si din astea....un ofiter francez informa pe sarbi despre atacurile aviatiei coalitiei in timpul razboiului: ore, obiective, directii, frecvente Rd, nr de avioane, cate valuri!
Si asta a fost prins!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Crezi că ucrainienii îi dădeau bani subofițerului trădător pe știfturi?
Pentru prevenirea unor asemenea trădări sau naivități( cum să stie subofițerul parolele de acces în calculatoarele șefilor?) cazul ar trebui prelucrat în rândul tuturor funcționarilor care lucrează cu date secrete de stat.

mirelamarinescu@917 spunea...

CEDETI CA ROMANI MAI DETINE UN SECRET DE STAT? colcae spionii .colcae tradatorii .colcae spagari ,calcar pilcusor DAN .MALAI MARE ,CIOLOSI AIA de se da ca ea este DNA ,alde toti de umbla prin tara asta . ce secrete mai a vem .Tarfele in pat cu toti nenorocicitii , ADIO ROMANIE /pacat.pacat PARTIDELE care partide? nu au ideologie .se lauda doar cu ce au facu inainasii lor . Ei doar PAPA ce au facut comunistii care de fapt nu erau comunosti , sa le fie rusine .MAI bine un cutremur sa ii spele pe toti de pacate .......ALELUIA

Unknown spunea...

Huhurez Înalta trădare pana 2014 era prevăzută doar în Constituție. În schimb, în noul Cod Penal în vigoare din februarie 2014, infracțiunea de înaltă trădare are o prevedere expresă, fiind pedepsită chiar și cu închisoarea pe viață.
În noul Cod Penal, prin „înalta trădare” se înțeleg faptele de trădare săvârșite de înalții deminitari, membrii CSAT, președinte, premier, miniștri, șeful statului major și șefii serviciilor secrete (SRI și SIE). Pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani sau chiar pe viață poate fi primită de cei care complotează împotriva statului, provoacă război, subminează economia națională, aservesc interesul statului față de o putere străină sau divulgă secrete de stat unei puteri străine.Fapta de care vorbești tu Huhurez din 2009 NU ERA prevăzută în codul penal de atunci .

iceparu spunea...

Fiti seriosi.La ce mare rahat credeti ca avea acces subofiterul?

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Documentele alea erau neclasificate dar nu destinate publicitatii!
Tind sa cred ca a fost un excez...o actiune demonstrativa!
Cert este ca un sef i-a dat parola!
PC pt S in sus au alt regim! Inclusiv al incaperii!
Ce este mai grav?
Planurile aeronavei date de Berceanu, harta cu resurse naturale inclusiv ape minerale neexploatate sau prostiile date de el? Ca fapta e grava si probabil pedeapsa lui conteaza!
Pe ukraineni îi interesau mai mult proceduri si programe de pregatire pt ca voiau sa intre in NATO

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cele mai ordinare tradari au fost si sunt cele ale Monicai Macovei & doi, trei acoliti din anturajul ei de aventuristi politici de ,,dreapta,'' care in plenul Parlamentului european debiteaza niste enorminati, precum ,,lovitura de stat la presedintie si Guvern,'' sau alte enormitati cu adresa la mafiotii din DNA pe care-i victimizeaza in mod eronat si incendiar, astfel incat Romania sa-si piarda unele credibilitatea si drepturile de acces la sefia Consiliului Europei, fonduri europene si alte facilitati care ne sunt astfel obstructionate si economia nationala crunt lovita! Eu le gasesc ca pe niste acte de tradare marsave si perfide si care au afectat foarte mult imaginea Romaniei in Europa si in lume, precum si economia nationala, relatiile externe si de cooperare intre Romania si alte state, intimidand chiar si investitiile straine!

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Astfel de oameni odată racolați sunt plătiți chiar dacă nu au informații de valoare pentru că acestea pot apărea în viitor.
Cum cazul s-a petrecut acum opt ani prelucrările s-au făcut de mult. Astfel că s-au clasificat inclusiv statele de plată și memoriile personale pe care nu le putem vedea deși cei activi după 2001 le citeau în fiecare an și semnau ca au luat la cunoștință de conținutul acestora.

tehnocrat spunea...

Mult iubita si stimata tovarasa Mirela, Romania are multe secrete de stat.
Un exemplu: cum a reusit iohannis sa faca avere imobiliara, din meditatii.

Huhu Rezea spunea...

@Țârcovnice
Acum încurci Utrenia cu Liturghia.
Noi vorbeam de trădare nu de inalta trădare.
Trădarea, înfracțiune comisă in calitate de cetățean român, era reglementată în vechiul Cod penal în art. 155 și următoarele.

Stii tu ceva, probabil din meserie, că, după 90 s-a dezincriminat trădarea prin rămânerea în străinătate de cel plecat în interes de serviciu.

Liviu PO spunea...

Codurile penale actuale sunt o rusine!Asemenea coduri ne plaseaza intre natiunile cele mai barbare.Cum e posibil ca legea sa permita unor procurori sa ceara pentru o femeie 21 de ani de puscarie pentru aplauze, in timp ce norvegianul care a ucis peste 70 de oameni si a ranit cel putin inca pe atat a fost condamnat in tara lui la 21 de ani de inchisoare (la ei e inchisoare cu sala de sport in celula iar la noi puscarie cu plosnite si trei in pat,barem daca ar fi un barbat cu doua femei...).
Sper din toata inima ca noul ministru al justitiei sa-si asume rapid schimbarea din temelii a noului cadru legislativ penal din Romania,si sa ne scoata din barbaria in care nu mai iesim de 70 de ani,iar in penitenciare oamenii sa fie reeducati nu abrutizati si torturati!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Plata se face doar pentru informațiile transmise.
După primul set de informații transmise trădătorul este șantajat să vină și cu alte documente secrete.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Liviu Po, iti dau dreptate cu acea pedeapsa exagerata! 21 de ani e o viata de om. Nu asta e problema, recuperarea prejudiciului este cea mai importanta! Putin i-a scos pe toti delapidatorii si infractorii economici din inchisori, zeci de mii, si i-a pus sa conduca afaceri importante, pentru ca a considerat ca sunt ingeniosi si redutabili, daca au reusit sa fraudeze sume foarte imprtante, si i-a pus sa faca treaba pozitiva in economia nationala. Noi n-avem preventie, si parca se cauta cu intentie ca acestia sa greseasca, chiar s-a si dovedit, nu o data asta! Udrea am cantat-o pe unde am prins-o prin postari, dar ca sa fie, ca femeie tanara, astfel de urat pedepsita, eu cred ca prea se exagereaza si pare mai mult o metoda bolsevica din care n-are nimeni de castigat! Basescu, cu toate relele sale, nu m-ar incanta, sincer vorbind, sa-l vad dupa gratii, decat daca ar fi scos din politica, ca si ceilalti, pe usa din dos ca sa nu mai vicieze si sa influenteze negativ noile generatii de politicieni care vin cu un aer proaspat a reformelor.

Pana nu e reformat si schimbat tot acest DNA, viicios si iresponsabil, nu se va schimba nimic in bine. Mare, foarte mare noroc este ca avem totusi o multime de judecatori verticali si care se impotrivesc cu vehementa metodelor mafiote de obtinere a probelor fabricate de catre ,,magistratii'' procurori! Procurorii sunt avocati ai acuzarii, nu magistrati, asa cum Macovei i-a inzorzonat cu aceasta titulatura nemeritata si nelegala! Avem o sefa a judecatorilor, de toata lauda si tot respectul, si in fata careia imi scot palaria cu o reverenta!

tehnocrat spunea...

Un SRI militarizat a avut ca rezultat distrugerea economiei nationale si crearea unui stat cf unui presedinte " stat mafiot" .
Daca Romania doreste sa fie stat democratic SRI trebuie demilitarizat.
Intrebati-va cati procurori militari pot sa- i ancheteze pe coldea, anaconda si alti purtatori sau fosti purtatori de grade de general SRI.
Raspuns: DOI
Nu stiu daca amandoi, unul sau nici unul pot sa faca acest lucru datorita certificatului ORNISS privind acesul la documentele secrete de stat.

tehnocrat spunea...

Va propun o comparatie intre acest subofiter si tradatorul Pacepa.
Care dintre ei a facut mai rau Romaniei si care si- a incalcat mai mult juramantul militar ?

tehnocrat spunea...

SRI cred ca acum se afla in postura MApN din decembrie 1989.
In decembrie 1989 MApN a fost alarmata de lupta datorita starii de necesitate. Starea de necesitate nu s-a instituit legal, acrst atribut il aves Matra Adunatr Nationala.
Cum de nici un comandant militar nu s-s intrebat dau nu a cerut instituirea starii de necesitate ?
Acrasta stare de necesitate a fost proclamata verbal de un presedinte: nicolae ceausescu.
Probabil ca tot un presedinte sau mai multi sau ceva similar a hotarat dupa cum se vorbeste in prsa, anumite actiuni ale SRI.

Huhu Rezea spunea...

@Tehnocrat
Mari fracturi de logică în comentariile de mai sus.
Ce vrei să zici, că nu trebuia condamnat subofiterul trădător? La vremea respectivă Pacepa a fost condamnat la moarte.
Dacă un SRI militarizat nu a putut să stavilească distrugerea economiei naționale, subminarea economiei purtând numele capitalist de privatizare, ce ar putea face un SRI civil?

Liviub spunea...

Domnule Tehnocrat, s, 04. 03. 2017
De ce este complicat sa:
1. se defineasca (inclusiv prin Constitutie) ca Serviciile secrete apara Romania (de la Stat la Cetateanul roman, in interiorul granitei) fiind in actiune de "lupta", adica "pe front";
2.ca "luptatorul" banuit de actiuni ostile Statului si Cetateanului, sa nu beneficieze de suportul legii actuale de drepturi in raport cu nivelul ierarhic - (imunitate, etc. ). Adica , sub prezumtia de nevinovatie, sa nu beneficieze de drepturile conferite de post ori functie, sa suporte tot ceea ce inseamna cercetarea - administrarea probelor in propria aparare; sa fie un cetatean "liber" (neretinut, cu miscare reglementata), dar si "eliberat" de sarcini si atributii, pana la finalul actiunii de cercetare - clarificare a situatiei. In functie de concluzie, merge la inchisoare, ori isi recapata drepturile, cu data concluziei.

gheo spunea...

Imi amintesc de povestea cuiva, de acum catva ani, undeva in tara a fost infiintata o unitate de vanatori de munte, comandantul instruieste cadrele sub amenintarea pedepsei ca trebuie sa spuna ca *acolo este centru de instructie, NU batalion vm. Problema a fost ca *tot prostul din zona si nu numai *stia si spunea in gura mare ca acolo este un batalion vm ... doar cadrele militare trebuiau sa stie si spuna ca ... este un centru de instructie vm ..., restul sa-l priceapa oricine !, secrete la *un nivel mic in armata sunt la nivel de ..., in general nesecret sau secrete *de personal ... !!! stie fiecare ce anume !*, amanunte de pleasca !!!. *Mult zgomot pentru nimic*, cum ar spune Shakespeare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Am citit cartea ,,Orizonturile rosii'' scrisa de tradatorul Pacepa, cam imediat dupa Revolutie. Sincer va spun ca am citit-o cu mare atentie si eram inca cu niste cunostinte inca vii ale vremurilor comuniste. Am ramas surprins sa pot simti aproape in orice pasaj minciuna si exagerarea. Spunea repetitiv-obsesiv ca Ceausescu bea zilnic, ori spre seara, inainte de culcare, pahare de vin alb, ,,Galbina de Odobesti,'' chiar si sticle intregi, una dupa alta pana tarziu in noapte!!! Un amanunt, dar sa stie oricine ca Ceausescu bea foarte putin si in anumite ocazii, mai ales ca era diabetic, si nicodata nu depasea de orele 22-maxim 23 sa se culce!

Exagera in carte cu lacomia pentru toalete si bijuterii ale Elenei, repeta obsesiv voit parca sa sublinieze o latura negativa, spuse ca un batz varat prin gard si alte foarte multe exagerari din viata lor intima, ori se stie ca ei erau tarani normali si obisnuiti, si ca aceste bijuterii si alte acareturi li se dadeau gratuit, cadouri in diferite ocazii, si nu cum exagera el ca ar fi fost ahtiati sa achizitioneze cu tonele din banul public! Simti in toata cartea ca acele vorbe i-au fost dictate, varate pe gat de CIA, impuse INTR-UN MEDIU INTELECTUAL, CA EL ERA DE O PROSTIE RARA SI CU SCOLI IMPUSE DE PARTID, ca ii sunt straine si presarate adesea cu expresii intelectuale, straine de fapt acestui taranoi bolsevic, care sa atraga oprobiul public, ura cititorului, sa impuna subliminal o anumita stare de repulsie cititorului asupra sotilor Ceausescu, simti ca totul a fost scris sa invinovateasca, sa acuze odios, simti minciuna, exagerarea si o mare tradare a unui mare tradator! Ca i s-a ridicat pedeapsa, a fost o alta mare tradare din partea unor lachei si slugi ai noilor oranduiri in slujba marelui Licurici de peste Ocean!

Subofiterul tradator nu-i cu nimic ma prejos decat Pacepa, sincer va spun, indiferent cat de mult sau putin a tradat! Tradarea e tradare si asa moare! Pacepa a fost rasplatit sa scrie o carte de tradator, presarata cu minciuni si exagerari, probabil a primit argintii tradarii incat a devenit milionar, plus din drepturile de autor, iar subofiterul s-a manjit pentru niste bucurii de moment care-si pierd valoarea in scurt timp...In urma lor, insa, au ramas rani adanci si sangerande ale tradarii de neam si patrie, iar cel mai cumplit a fost ca oameni nevinovati, si nu putini, au tras colateral niste ponoase, deloc meritate, si care au cauzat cariere ratate, destine frante, lacrimi si tragedii umane in lantz! Nimic nu poate fi mai odios decat tradarea amestecata cu minciuna si lasitatea! Mai bine un cersetor in zdrente,cu mana intinsa la marginea drumului, decat un tradator, dar capul va dormi pe o piatra de pe camp, senin si linistit noaptea, cu mintea fericita ca ochii vor vedea rasaritul de a doua zi al Soarelui, in libertate si fara frica de nimeni si de nimic! Ce scumpe sunt Libertatea si Cinstea! Cat de urata-i tradarea!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Puteti sa ma certati, dar va zic sincer: Eu, pe Dl Izvoranu l-as alege Sef de Stat sau Premier! De fiecare data ia atitudine sincera, ferma si plina de revolta impotriva incalcarii drepturilor militarilor! Astazi, era revoltat si se intreba de ce se tot taraganeaza maririle de venituri la militari, mai ales fatza de politisti, care au mai multe drepturi si veniturile mult mai mari la solde si pensii decat militarii! Chiar si fata de toate cazurile sociale, de salariul minim si alte drepturi are o atitudine mereu pozitiva, pentru ca acestea sa fie respectate, sa fie combatute saracia si incalcarea drepturilor la un trai decent, nu s-a opus niciodata masurilor in sprijinul celor defavorizati!

Este serios, echilibrat, decent si just in tot ceea ce declara public, imi place foarte mult obiectivitatea acestuia, iar eu zic ca daca ar fi fost rezervist, aveam in domnia sa un sprijin de mare nadejde! Le ia apararea lui Grindeanu, Guvernului si actualei puteri istaurate prin vot de o majoritate a populatiei, este impotriva abuzurilor DNA-ului si al cucuvelei roz, impotriva actiunilor daunatoare ale lui Ciolanns Shmen, ale actiunilor strazii cu impuneri daunatoare si impotriva altor nedreptati! Felicitari, D.le Izvoranu! Putini oameni in tara asta, ca Dumneavoastra, care sa lupte pentru drepturile constitutionale ale militarilor si romanilor de rand, desi sunti un om si patron foarte bogat!

iceparu spunea...

Si daca SRI este demilitarizat unde este problema?Politia nu este demilitarizata si ori isi face datoria mai bine sau mai putin bine?Nu asta este problema.Ca orice institutie,SRI, vrea sa-si demonstreze utilitatea si atunci face vrute si nevrute.Cineva i-a dat liber.
Privind subofiterul.Cum naiba a fost posibil sa faca asa ceva?In perioada 1990-1995 am functionat cu un CI improvizat si nu s-au intamplat asemenea minunatii.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Un CI improvizat îți găsește betivi, curvari, cartofori si alte arătari...nu si spioni.

CEZAR spunea...

Din cate cunosc eu Subofiterul lucra in comandamentul unei MU..si se ocupa cu
calculatoarele unitatii..(depanare ..suport tehnic etc ..)
Informatiile erau furate cu ,,stikurile " de memorie care la inceputuri era ceva iesit din comun ..
Dracovenia ai mica pe care o atasezi la unitatea centrala si pe care poti scoate tot ce are (sau o parte functie de capacitatea de stocare)..PC..in meomorie
De fapt aqsa l-a si prins in flagrant ..fiind filat de ceva vreme !
La parasirea unitatii ..a fost interceptat controlat ..etc ....

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Implozia Binomului a intrat in linie dreapta!
DNA anketeaza gl. SRI, judecatori si procurori din CSM iar CSM judecatoro, procurori din DNA, inclusiv Kovesi si Lazar!
Exact ce anticipam!

Leo spunea...

In urma cu vreo 10 ani si mai bine , la fel a mai facut un plut. maj. , se numea Floricel daca va mai aimntiti. Pe atunci "sticurile" de 500Mb erau ceva super... L-au pprins pt. ca programele sunt setate sa dea alerte atunci când sunt copiate. Desigur , alertele sunt memorate si vizibile numai cu alt program special ..etc...etc. Daca fotografia screen-ul nu-l prindea sau il prindea prea tarziu...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Păi....asta e cazul cu Floricel. Deschide și d-ta linkul de deasupra pozei și citește lungul articol din EvZ.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhu Rezea
1. Subofiterul a facut o infractiune cf art 39 din legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate. Normal ca trebuia pedepsit penal.
2. Subofiterul n-a scos la mezat nimic.
Dex mezat: vanzare publica a bunurilor unui datornic; licitatie
3. Fracturi de logica ?
Ce spunea in 2007 directorul SRI George Maior care a dorit demilitarizarea SRI:
"-imi pare foarte rau ca nu s-a luat decizia ( de demilitarizare ) si la nivelul serviciilor,(castigam foarte mult timp) cand s-a trecut la demilitarizarea Ministerului de Interne.
- la noi aceasta schimbare va trebui sa fie una profunda, pornind de la mentalitate, cultura organizationala si continuand cu regulamentele si procedurile de organizare"
4. Daca SRI era demilitarizat, era putin probabil sa se mai fi intamplat unele lucruri care se dezbat acum in mass-media. Pt ca chiar daca se dadeau " aceleasi ordine" executarea lor era alta.
5. Rezolvarea acestui caz de divulgare neautorizata a unor informatii secrete de stat n-are nici o legatura cu activitatea SRI din ultimii ani, cand un presedinte spune ca Romania este un "stat mafiot".
6. Fapta condamnabila a subofiterului a fost posibila si datorita faptului ca nu s-a facut o verificare completa si poate si competenta a sof , atunci cand i s-a eliberat autorizatia/certificatul ORNIS si nu s-au luat sau nu s-au respectat toate masurile legale INFOSEC (securitatea distemelor informatice)
7. Ce a insemnat demilitarizarea la politie ?
- a aparut sindicatul care apara drepturile celor multi si mici in functie, inclusiv in instantele de judecata
- cei mici in functie isi trag la raspundere sefii atunci cand incalca legea
- incadrarea sau promovarea pe functie , mult mai transparenta
- respectarea legii in acordarea unor drepturi salariale
- etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca ministrul tehnocrat de la Justitie este chiar impartial si vrea sa-si faca treaba bine. Militeaza pentru independenta institutiilor, judecatorii sa ramana magistrati, procurorii doar avocati ai acuzarii, DNA sa aiba atribute bine definite, cercetari pe probe si marturii solide, dar si alte actiuni benefice Justitiei, asa cum ar trebui de mult sa fie, dar Monica Macovei, Predoiu, Kovesi si altii le-au mutilat sensul! Se iese in strada impotriva CCR! Alta marlanie marca Ciolannus-USR! Se apropie funia de par impotriva abuzurilor din Justitie si nu le convin gastilor mafiot-sorosiste! Foarte bine, si sa stea in strada pana or face bureti, intrucat pietroiul s-a urnit din loc si nu mai poate fi oprit! Doamne, ajuta!

Grindeanu este deja pregatit sa numeasca politic prefecti si subprefecti la judete...Inca o lovitura data sistemului care-si doreau maniacii sa-si faca de cap in teritoriu si peste hotararile guvernamentale! Si iar, Doamne, ajuta!

mirelamarinescu@917 spunea...

SA SE FACA CEVA CU ASTIA DE IES IN STRADA FARA APROBARE ,nu inteleg dece vor sa dea jos guvernul .astia nu au parinti?

Unknown spunea...

Eu cred ca subofiterul a tradat numai 4%. Pe cale de consecinta NU E TRADARE!

Vizionarul spunea...

Fostul subofiter cred ca a fost la Centrul de Trs. Al D 1 Dacica!