Un produs Blogger.

vineri, aprilie 07, 2017

Olguța Vasilescu sancționează lipsa de camaraderie a sindicaliștilor civili din Poliție

51 comments
Discuție, azi, cu un lider de sindicat: 
"Eu sunt șocat de atacurile lansate contra legii salarizării. De 25 de ani cerem majorări salariale și guvernele spun ca nu au bani, iar opoziția zice ca bani sunt, dar fura guvernanții. E prima oară când guvernul anunța creșteri de salarii multumitoare pentru toți, iar opoziția, moderatorii și unii lideri de confederații spun ca nu e bine. Ce ar trebui sa facă un guvern sa fie bine?" 
Domnul a spus asta și public, la tv. Azi, sindicatel
e din Ordinea Publica sunt revoltate ca primesc doar 5 la suta, iar Apărarea 20 la suta, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni sa se revolte ca soldații, in anul de gratie 2017, au solda de 750 lei, deși fac parte din aceeași familie ocupationala cu Ordinea Publica, iar Ordinea Publica mai primește de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la suta. La fel ca și Armata, care abia atunci se apropie binișor de Ordinea Publica. Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă ca aceasta lege va fi FOARTE apreciata de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Putini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată si ce salarii au in plata. Dar știu ca nu o vor face. Nicio familie ocupationala nu va fi afectată, in ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative. Pana atunci, ma amuz văzând la tv cata dezlănțuire de forte s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc ca nici măcar nu au văzut-o. Astăzi, un lider de Confederație, care nu apreciază creșterile de salarii, deși rostul lui pe funcție e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: "N-am citit-o, nu știu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proasta legea. Și trebuie sa fim atenți și la semnalele FMI". Ce sa mai comentezi la asta? Concluzia? Sa demisioneze ministrul care are tupeu sa majoreze salariile, că Ialomițianu, când a tăiat 25 la suta, a fost declarat "Omul anului" de reviste străine, a fost laudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar. P.S. Le mulțumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca sa îmi spună sa nu cumva sa îmi treacă prin cap sa nu depun legea! Ei merita respectul meu și al celor pe care ii reprezintă!


Rusinea de Comunicat al lui Coarnă -->AICI

51 de comentarii:

Leon spunea...

Deci saptamana viitoare vom putea citi acest proiect de lege si eventual vom veni si cu propuneri...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traim in Romanistan si asta ne ocupa tot timpul cu nemultumiri! Sefii de sindicate n-au fost niciodata puricati de fisc. Pentru tradarea ,,prostimii proletare,'' in favoarea puterilor discretionare, au primit gramezi de bani, acum dau barbi intr-aiurea, obisnuiti cu verbele contras. Ca sa nu bata la ocarine, in regimul basescian au mimat protestele vehemente, au stiut sa tina sindicatele in frau sa nu se dezlantuie prea mult, dar asta le-au adus bani si averi din senin! Discrepantele discriminatorii le-a observat foarte bine Olguta Draguta si merita felicitarile si aprecierea noastra! Mai sunt propuneri, modificari si discutii marginale, dar nu vor reprezenta decat unele foarte mici modificari. Eu, cel putin, sustin ca, fata de celelalte guvernari anterioare, acum s-au facut indreptari majore. Nu stiu ce voi avea de castigat, de fapt nu pot emite pretentii, la cata vechime am, insa ce s-a realizat pana acum este remarcabil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa fiu pe contextul subiectului, eu cred ca majoritatea politistilor inteleg situatia faptului ca Armata-i dezavantajata si sunt solidari cu noi. Dar vine unul ca Shpaga Boasca Incornata sa bage el sula in coaste, trezindu-se vorbind pasareste, ca daca n-are o iesire publica sa-l apaude famelionul, n-are el liniste si pace! N-a cerut opozitia demisia Olgutei, si vine taranoiul nasos si ajuns s-o faca!
Olguta, ia cere-i DNA-ului, prieten pierzator cu tine, sa-i faca un audit pe avere, impreruna cu Fiscul, acestui limbric sindical, sa stim si noi din ce naiba si-a facut-o!

doc987 spunea...

Titlul este tendentios....Nu aveti cumva si rolul de moderator?

Iulian Mareș spunea...

Categoric ca nu ducem lipsa de ciudati, faridei si ipocriti iar liderii de sindicat sunt in cadrul general si diferenta specifica!
Cat despre politisti...le recomanf mult faringosept si sa nu incerce marea cu degetul caci trecerea de primarii se apropie si kiar pot fi alesi, ca in unele localitati din US!
In plus...au si colegi in armele mai militarizate!
In fapt pe noi ne intereseaza cand si cum cresc pensiile?
Sa avem de sare, scobitori, oțet ... etc!

Huhu Rezea spunea...

@doc987
Fii binevenit pe blog. Cred că ți-ai făcut cont Bloger, în aceste zile, pentru a polemiza în disputa salarială militari-polițiști.
Trebuia să formulez un titlu și mai dur, pe măsura tupeului domnului Coarnă de a cere demisia unui ministru care si-a permis să crească mai accelerat soldele militarilor... tocmai pentru a reduce diferențele enorme față de salariile polițiștilor.
A zis cineva că militarii au fost discriminați până în prezent față de polițiști?
Nu că n-ar fi trebuit ca miniștrii și sefii unor instituții militare să se îngrijească de soldele militarilor, astfel încât să țină pasul cu salariile polițiștilor.

doc987 spunea...

A fost doar o opinie....Polemica nu ma intereseaza....Cunosc faptul ca acceptati diversitatea de idei si ma surprinde reactia dvs.....Va doresc succes in tot ceea ce faceti si va multumesc pt. invitatie...

Iulian Mareș spunea...

Solutii din 2 in 2! La unii da, altora ba! Pe cand o justitie normala si nu cu dublu standard?

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000725692&id_inst=3

Leo spunea...

Ca bine zici H-ule. In acelasi sens am spus si eu acum cateva zile ca cei de la MApN au fost si sunt orfani de când a plecat Gabita in ceea ce priveste drepturile lor in comparatie cu celelalte sisteme. H-le daca la inceput te-am suspectat ca esti "omul" (ca sa nu zic trompeta) serviciilor , apoi al casei de pensii etc.. acum sunt sigur ca esti "lber cugetator" ,de aceea te suspectez acum ca esti si tu absolvent de Liceu Militar . Oricum , cert este ca esti nformat ca un jurnalist de investigatii , chiar mai mult decat atat .

mirelamarinescu@917 spunea...

astia nu au ce face ,din cauza lor o sa cada si legea asta?

Sebi spunea...

@doc987
De ce ar fi titlul ”tendentios”? Nu face nicio aluzie deplasata, este cat se poate de franc. Poate ca vi se pare dur sau injust. Mie mi se pare, dimpotriva, prea bland.
@all
Atata lipsa de scrupule, ca sa nu zic altfel, este revoltatoare. Inteleg si accept ca omul se vrea eroul-martir al politistilor. Poate ca are meritele lui si nu le contest. Faptul ca ia pozitie pentru drepturile celor pe care-i reprezinta este atat firesc, cat si laudabil.
Dar omul asta inca nu a inteles, sau doar se preface, ca legea asta a salarizarii este menita nu doar a mari salariile bugetarilor, ci si a corecta inechitatile existente? Inechitati care, prin majorari procentuale, nu doar ca se perpetueaza, ci capata proportii tot mai nesimtite? Pai daca spune ca de la 1 iulie vrea pentru politie 20%, sa duca ideea pana la capat! Pentru politisti 20%, pentru militari 100% - e ok asa? Sau cum considera domnul Coarna ca s-ar rezolva situatia?
Treaba asta cu aducerea soldelor la nivelul salariilor politistilor in mod gradual, in atatia ani de zile, este in opinia mea o mare tampenie! Corectia trebuia facuta acum - integral si limpede, ca sa nu mai existe motive de animozitati si de titluri ”tendentioase” pe bloguri. Vad ca militarii continua sa fie prostii prostilor, umiliti si calcati in picioare de oricine. In felul asta, se va face dreptate la pastele cailor...

Amoniac spunea...

Diferente salariale o sa existe, acestea se vor datora sporurilor,nu acelasi net vor incasa infanteristul,VM,Pilotul,scafandrul etc. La fel si intre ministere.

Sebi spunea...

@Amoniac
Este obligatoriu si firesc sa existe diferente salariale, nu atat intre arme cum sugerati cu adorabila candoare, cat mai als in interiorul lor: unul care sta pe scaun si numara dude infanteristice va primi cat celalalt de alcealsi grad si cu aceeasi vechime care numara dude aviatice, expunandu-se aceluiasi risc de a-i sari pixul in ochi.
In ce priveste insa diferentele dintre militari si politisti (si nu intre ”ministere”, cum spuneti dvs), acestea fac parte dintr-o cu totul alta filosofie. Una simpla de tot, dar daca doriti detalii...

mirelamarinescu@917 spunea...

Olguta spune odata ca se majoreaza solda de grad ci 20 ,iar in alt conext spune ca se majorrwaza solda de functie , inteleg ca nu e tot aia , deci

Amoniac spunea...

@ Sebi - evident ca „ dudele” vor avea salarizare asemănătoare,vad ca totuși înțelegi ce am vrut sa spun, nu cred ca este nevoie de o impunere sarcastica. Fiind vorba de mai multe ministere în l 223 , am preferat aceasta formulare.Tu vrei neapărat confruntarea cu politia,nu ma deranjează,dar nu ma interesează evoluția lor salarială, nu cred că polițiștii au susținut rămânerea noastră cu salariile actuale, lipsa totală de camaraderie a liderilor de sindicate MAi este evidentă,cum evidentă este și apartenența politică a lui Coarnă. Nu uita și încăpățânarea liderilor sindicali a pensionarilor militari.

Iulian Mareș spunea...

Sebi
Functiile de stat major incep a nu prea mai avea arme inscrise in stat, cu unele exceptii!
Ca of de stat major, cum zici in birou, poti fi daca nu ai trecut pe la trupa? Eu inteleg multe...., dar nu trebuie denigrati nici unii nici altii!
Acum...nu cred ca vrei of financiar sa instruiasca si sa arunce grenade defensive...etc cu militarii plutonului sau companiei? 😃 👾 👻 👽 🤖

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Amoniac,
Daca ar fi sa discutam aici despre diferente, s-ar lasa cu...diferendumuri si mari discutii cu polemici. Sebi Toderascu a punctat bine difenta intre trantorul de birou si cel care si-a ros curul in actiuni militare pe teren, dar care nu-i departajeaza cu nimic. Ba inca, sa nu va fie de mirare daca cel cu fesele roase de scaune va avea mai mult decat cel care a dormit prin corturile de campanie.
Intre ministere, este o traditie fanariota creeata de catre puterile statale sa-si asigure siguranta tururilor la izmene cu ajutorul celor de la MAI, tocmai de aceea le-au furnizat mici detalii avantajoase. N-ati observat ca pana si soldele si pensiile, inca de pe timpul lui Dej si Ceasca, militienii le luau primii, apoi noi, amarastenii militari, iar acum tot asa si le ridica?! Un detaliu ,,minor,'' dar care intra in garderoba diferentelor avantajoase pentru ei si care intregeste tabloul discriminarii intre ministere! E intamplator ca MAI au veniturile net superioare MApN? E doar vina guvernantilor, nu a celor care-si fac treaba acolo in dreptul lor!

Se pare ca un pulan e mai golan in mana unui militian, decat o nobila arma in mana unui purtator de haina militara! Pulanul asigura averea si schinarea, puscociul deschide si curata cararea...

Mitica spunea...

Ii scrisesem cu ceva timp in urma lui Dumitru Coarna...si ii spuneam de discrepanta dintre soldele (salariile) politistilor si militarilor.. acelasi grad ...acelasi statut....avand in vedere ca militarii nu au sindicat sa strige....,,Iesi afara javra ordinara"....Mi-a raspuns....... ca intotdeauna a sustinut si militarii...adica se poate ca un politist sa aiba dublu fata militarul cu acelasi grad????...si acum cand le da Olguta 5% si la militari 20 %...sare de cur in sus... Pai e corect Dumitru Coarna??? Pana la urma ajung la concluzia...ca este o JAVRA !!!
....

Unknown spunea...

@ Mitica - Adica de ce politisti au avut salarii si militarii nu. Pentru ca atat au considerat sefii vostrii ca meritati.pentru ca toate sindicatele rezervistilor militari au refuzat intalniri prealabile in vederea sustinerii intereselor comune. Acum va plangeti dar refuzati cooperarea, asta vreti asta o sa aveti.

doc987 spunea...

Intram in polemica folosind,uneori, cuvinte care depasesc comportamentul civilizat. In acest moment avem promisiuni ca NI SE VA DA.......Stie cineva , fiind sigur pe ceea ce spune, cand,cum si daca se va intampla asta ? Nu. In acest caz, toate discutiile, sunt de principiu ...reprezinta decat ceea ce ne dorim

tehnocrat spunea...

Ce trebuie sa faca Guvernul sa fie bine ?
1. Sa constate ca in nici o tara membra NATO si UE politistii si functionarii publici cu statut special din penitenciare nu sunt in aceeasi grila de salarizare si aceeasi lege de pensionare.
2. Sa constate ca unii isi desfasoara activitatea dupa Codul Muncii iar altii dupa Statutul Cadrelor Militare.
Dupa cele 2 constatari, ca sa fie bine Guvernul si Parlamentul Romaniei, trebuie sa faca un lucru simplu:
Sa-i scoata pe politisti si cei din penitenciare, atat din grila de salarizare a militarilor cat si din legea 223/2015. Si facand aceste doua lucruri sa inchei o data pt totdeauna procesul de demilitarizare a politiei si celor din penitenciare.

Sebi spunea...

@ Iulian
M-am referit la sporurile care fac diferenta la drepturile salariale, in diverse functii - indiferent in ce stadiu si in ce context se ajunge la ele de-alungul unei cariere militare. Si fara apropouri exprese la stat-majoristi... sau contabili. Toti trebuie respectati pentru ceea ce fac... si este nevoie de toti pentru a functiona. Nu cred ca am denigrat pe cineva... sau ceva. Gradul de risc trebuie sa fie cuantificat cu decenta in sporuri, pentru toata lumea. Atata tot. Cat timp functia presupune sa numeri AZP-uri in magazie sau pe hartie, de pilda, nu poti avea solda mai mare decat chilotarul omolog din alte structuri ale armatei. Indiferent ce ai facut pana atunci.
@ Amoniac
Imi cer scuze daca am parut sarcastic, am vrut doar sa punctez un PRINCIPIU... al maretei legi a salarizarii unitare dar si unul de bun simt, ca sa zic asa.
Privitor la cele doua categorii profesionale care nu mai au, de la militieni incoace, absolut nimic in comun, militarii si politistii, nu am insinuat ca cei din urma au vreo vina pentru prapastia creata la salarizare. De ce sa vreau eu confruntarea cu politia??? Am spus atat de clar ceea ce am avut de spus, de obicei tac...

Iulian Mareș spunea...

Mirela,
Maine seara mergem in acelasi club din Centrul Veki?

Iulian Mareș spunea...

Pentru unii mereu nemultumiti!
Daca eu kiar cred in camaraderie atunci nu pot accepta fabule gen "Boul si vitelul" sau pe cei ce gandesc simplu si brutal ca in "Bivolul si cotofana"!
In fapt, la prima vedere okiul insala si nu poti fi sigur care pe care a incalecat! :))
De aceea ziceam ca drumurile nici macar paralele sunt mai bune si firesti!

mirelamarinescu@917 spunea...

Deocamdata armata sta frumos in garnizoane si se pregatesc sa iasa la cate o defilare , totusi vedeti bine ca politia este in strada, pretutideni unde este nevoie . Lasati ura asta ,in caz de razboi si ei sant tot la fel ca voi , pana atunci ei sant in razboi cu hotii, cu tot ce e mai rau in tara asta , LASTI sa aiba niste avantaje fata de voi.

Amoniac spunea...

@- sebi toderascu - mulțumesc pt lămurire,am înțeles unde se îndreaptă nuanțele sarcastice. Respect și numai bine.

mirelamarinescu@917 spunea...

NU ;DLE MARES ; mergem la
MONTE CARLO s

CEZAR spunea...

S-a tampit m-Alul ...!!

Leon spunea...

LA MULTI ANI si MULTA SANATATE celor cu nume de Floare !

Iulian Mareș spunea...

Da Israela,
La club si Cazino Monte Carlo!
Pe Cezar il lasam amanet! 😄👽👻👿

karadeniz spunea...

@ mirela
Amesteci ciorapii cu bocancii. Armata este cea care luptă cu inamicul înarmat , poliția este cu ordinea publică, cu amenzi, cu pulanul, cătușe, câteodată mai trage și câteva cartușe de pistol. In mai toată lumea civilizată și democratică, cu unele excepții gen Romania, Coreea de Nord, Rusia, polițiștii, STS-iștii, gardienii din penitenciare, serviciile echivalente cu SRI și SPP de la noi sunt civile.
In caz de război nu sunt la fel ca armata că nu pleacă gardienii din penitenciare cu deținuții după ei, nici polițiștii de la circulație, economic, judiciar,ori cei de la SRI pe front ci fac același lucru ca și acum.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

@Brenda
Nu e vorbă nici de ranchiună nici de nerecunoașterea importanței. E vorba de un amestec nefiresc intre armată, cea care apără țara împotriva unui inamic extern și structurile de ordine și siguranța interne, amestec care nu prea există nicăieri în lume. Această similitudine aduce în principal deservicii armatei române care este ce mai slab dotată, înzestrată și salarizată și singura care din 90 încoace s-a redus drastic. Acest lucru se observă și la salarizare unde inclusiv ministru muncii recunoaște acest lucru.
Celelalte structuri au crescut enorm, MAI-ul are aproape 130 de mii de oameni, STS-ul 2500, SPP-ul 1500 SRI peste 12 mii. Dacă mai adaugăm la toți ăștia peste 20-25 de mii de polițiști locali și peste 110 mii de oameni în firmele private de protecție și pază observăm că Romania, la o armată de 74.500 de oameni din care cel mult 50 de mii forțe luptătoare, are pentru ordine și siguranță internă efective de peste patru ori mai mari.
Deci plătim peste 300.000 de mii de oameni, mai mult cu 30-40% decât media europeană calculată la o mie de locuitori, în condițiile in care suntem la coada Europei la capitolul siguranță și ordine.

Iulian Mareș spunea...

Trei ruşi călătoreau în aceeaşi cuşetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalţi doi spuneau bancuri cu Putin. 
Enervat de faptul că nu putea citi în linişte ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi. 

A ieşit discret din cuşetă şi a comandat însoţitorului de vagon trei ceaiuri, cu menţiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute. A reintrat în cuşetă şi, după nouă minute, le-a spus celor doi: 
— Băieţi, ar trebui s-o lăsaţi mai moale cu bancurile politice în tren. FSB-ul are microfoane în toate cuşetele şi compartimentele. 
— Rahat, hai să fim serioşi! Cine a mai auzit de microfoane în trenuri în zilele noastre? 
— Serios, hai să vă arăt. După care, a spus cu glas tare: "Tovarăşe maior, trei ceaiuri, vă rog!" 
N-au trecut decât câteva secunde şi însoţitorul vagonului a intrat cu cele trei ceaiuri. Cei doi călători s-au albit la faţă şi nu au mai scos nici un cuvânt până s-au culcat. 

Dimineaţa, tipul glumeţ s-a trezit singur în compartiment. Curios, l-a întrebat pe însoţitor unde sunt cei doi. Acesta i-a răspuns că, în timpul nopţii, cei doi au fost săltaţi de FSB. 
— Bine, bine, dar pe mine de ce m-au lăsat în pace? 
— Tovarăşului maior i-a plăcut poanta cu ceaiul.

doc987 spunea...

Domnule Kara, cu tot respectul, cred ca este vorba de ranchiuna si necunoasterea in profunzime a problematicii la care faceti referire...si toate astea intr-o zi de mare sarbatoare...Toate structurile, atat din M.Ap.N, cat si din M.A.I., S.R.I.,s.a. au oameni de mare calitate care isi indeplinesc misiunile cu succes. Ai considera pe unii mai prejos decat altii mi se pare o mare ingratitudine din partea dvs. Cu stima, va doresc o dupa amiaza placuta.

mirelamarinescu@917 spunea...

DEOARECE , dle K, am scris foarte prost , neatent,reiau mai pe scurt . DLE K , avem nevoie de acestia ,asa multi , avem si multa pleava pe strada , de care fiecare dintre noi trebuie aparata, Asa este ,armata are alta treaba. asa ca nu stiu de unde aveti dvs acest numar , cand eu stiu din surse sigure,contrariul. Nu vedeti ce aiureala e in tara asta? oamenii lui nicusor -plicusor dan stau pe strada ,atunci? Am in blocul in care locuiesc un adept al lui , NICUSOR DAN , nu asi vrea sa va spun ce am reusit sa aflu . POLITIA ASTA nu face fata fiindca asa este in democratie ......eu zic sa le dea salarii mari ca daca isi dau astia demisia atunci sa va vad . DAR EU NU PREA VAD CA SE VA FACE VREODATA O LEGE UNITARA DE SALARIZARE .NU NE LASA STITI DVS CINE

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE K si ce facem cu terorismul?ar trebuii sa stam cu ochi in patru, vedeti bine ce a mai facut ISIS

dac55 spunea...

@Karadeniz
Cat am vrea si dori sa renuntam la vechea mentalitate-"sa moara si capra vecinului",nu reusim sa o depasim...pesemne generatiile viitoare cele nascute dupa anul 2000...vor reusi.Totusi daca avem puterea sa privim putin inapoi si nu chiar foarte departe nu putem ignora ca in periada anilor sa zicem aleatoriu 2003-2006,din partea acelui segment care se zice ca-i privilegiat in MAI si care s-a demilitarizat,a existat efortul de a-si realiza o legislatie proprie atat in domeniul salarizarii cat si al pensionarii specifice .Nu a fost vina nimanui ca au reusit sa obtina grupe de munca,indici de referinta sau sporuri superioare altor categorii asimilate sistemului national de aparare.A tebuit sa vina guvernanti mai "priceputi"care au ignorat micul pas inainte de separare,iar anul 2010 ne-a adus pe toti-civili si militari-la celasi nivel.Tot cea urmat ,anii 2011,2013,2015 nu au facut decat sa adanceasca nemultumirile,privilegiile ,haosul si incoerenta unor legiuitori manati de interese meschine si de scurta durata.Una peste alta,-din lipsa de reprezentativitate-,ne meritam soarta.

Huhu Rezea spunea...

S-a cam uitat cine a dus-o anul trecut la beciul domnesc pe actuala ministră a muncii? Uite că acum pâinea și cuțitul sunt în mâinile ei.

Dacă economia României a fost pusă la pământ în ultimii 28 de ani, de vină sunt și organele de cercetare penală, Politia și Parchetele, dar și Serviciile.
Au cam păpat banii degeaba.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Si inca ce bani si cati! Altfel nu se ajungea aici! Nimeni nu e vinovat dar tara-i o ruina!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

@ mirela
Eu nu am surse speciale de informare ci doar pe cele publice. Dacă te duci pe site-ul ministrului de finanțe găsești periodic publicat numărul de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice. Unde nu le găsești ca în cazul SRI, cauți in bugetul instituției sumele pentru salarizare, le împarți la dublul soldei medii a cadrelor militare și afli numărul aproximativ.
https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=+Num%C4%83rul+de+posturi+ocupate+%C3%AEn+institu%C8%9Biile+%C8%99i+autorit%C4%83%C8%9Bile+publice+%C3%AEn+luna+++IANUARIE+2017&spf=725
Poliția nu face față nu din cauza democrației ci a incompetenței, lipsei de fermitate și profesionalism și a legislației proaste Am fost și am trăit și prin alte țări, am văzut cum arată democrația și cum acționează poliția. Diferența față de noi este că la ei legile sunt complete și atotcuprinzătoare iar aplicarea lor se face fără nici un rabat. Când cetățeanul nu poate greși fără a fi sancționat și când sancțiunile costă scump soluția este una singură, nu greșești.
Terorismul se previne și în țările care nu au efective nici pe un sfert ale serviciilor secrete cât avem noi și au populația de 4-5 ori cât România. Iar țări ca Germania, Marea Britanie, Franța au multă bogăție, au industrie, economie, tehnologie de vârf cu multe secrete de apărat.

@dac55
Nu am nici o treabă cu capra poliției ori a gardienilor din penitenciare. Și unii și alții sunt funcționari publici cu statut special în activitate și cu grade profesionale și brusc la pensie devin pensionari militari.
Cum spuneam asta e cam specific României și câtorva țări, printre care enumeram Rusia și Coreea, în nici un caz partenerii noștri din UE și NATO.
Nu le contest capacitățile și competențele celor din structurile de ordine publică ori servicii ci acest fals melanj cu apărarea și extinderea ilegală ( în accepțiunea juridică internațională, Haga/Geneva) a statutului de militar și acestora.
Dacă statul român îi consideră foarte utili pot să le crească efectivele și de 10 ori, pot să-i plătească cu 10 mii de dolari pe lună, să-i pensioneze la 35 de ani. Ce mă deranjează este acest statut comun. Nu vreau să stabilească Coarnă cum să fie plătiți militarii profesioniști ai armatei, care ar trebui să reprezinte peste 60% din efectivele MApN, când așa ceva la MAI nu prea există. Nu putem avea o lege comună a pensiilor când veniturile din activitate sunt net superioare celor din alte structuri decât apărarea, când au alt regim de lucru, la oră nu la zile calendaristice, alte sporuri-ca număr și procent, altă structură a anvelopei salariale, altă pregătire, alt statut, alte atribuții.

iceparu spunea...

Cam puneti problema asa.Eu sunt mai al naibii.Ba nu eu sunt mai al naibii.Cert este ca liderii de sindicat ai politistilor si-au facut datoria.Faptul ca ei au reusit sa traga venituri mai mari pentru membri lor este demn de laudat.Daca Coarna cere un procent mai mare de 5% pentru ai lui si nu se leaga de militari ce este rau?Activii din MApN ar trebui sa concluzioneze ca este necesar sa se organizeze in niste forme de asociere cu un grad mare de independenta.Noi pensionarii nu avem instrumentele necesare cu care am putea forta guvernantii oricare ar fi ei sa se aplece cu mai multa celeritate la nevoile lor.Exista o vorba romaneasca.Copilul care nu plange nu primeste tata.Activii trebuie sa-si infranga frica.Cand ma refer la activi fac abstractie de SRI,SIE,SPP,STS a caror venituri lunare le stiu numai ei.
Sa-i dam cezarului ce este al lui.Politistii se vad pe cand ai nostri stau precum strutul cu capul in nisip.Cand vezi un militar in uniforma parca vezi o cometa.Oamenii se lovesc mai mult de politist cu bune si cu rele.Sefii din MApN feresc militarii de civili de parca civilii ar fi ciumati.Inclusiv pe noi fostii activi ne tin oarecum la distanta.Dece naiba militarul trebuie sa se prezinte la unitate in civil nu stiu?E o intrebare.Parca nici nu mai avem armata.

doc987 spunea...

dac55 Achiesez spuselor dvs. Mai trebuie spus, totusi, caci cuvintele grele pe care, uneori, ni le adresam nu ne fac cinste in conditiile in care majoritatea dintre noi am facut mari sacrificii pentru a ne indeplini datoria fata de tara.Cu respect, va doresc, toate cele bune.

Iulian Mareș spunea...

Kara
-legile lor sunt mai complete si mai dure
-fortele de ordine mai competente, mai corecte, mai dotate, mai experimentate in democratie etc
-noi nu suntem pe locuri fruntase la criminalitate -ba kiar spre coada clasamentului-
-povestea coruptiei este relativa, indusa sau autoindusa, dar exista; clasamentul ne situeaza, in sfarsit, pe loc fruntas, dar pe cetatean il deranjeaza coruptia mica, in detrimentul celei mega, prezenta din plin si la cei ce ne critica.

Concluzia: -avem fondul genetic mai bun si compensam lipsa instrumentelor soft, inclusiv legi, cu numarul, ca la rascoala! O fi asa greu sa aplicam legea CORECT si sa renuntam la interpretari personale?
Ex:
1-unii castiga in instanta ajutoarele legale, altii nu, pe aceeasi speta! Incusiv rata inflatiei si dobanda aferenta! In aceasta situatie, nu statul este corupt, partinic si nerecunoscator, secondat de justitie?
2-modelul O-7 a fost preluat si de alte structuri, inclusiv de personalul Ministerului public! De ce?.... au facut reforma prin restructurare sau si-au triplat personalul?
3-in toti acesti ani, de dupa 90 structura special definita "Apararea Constitutiei" ce a aparat? Prevederile Constitutiei sau o micuta carticica, incuiata intr-un seif?

CEZAR spunea...

..iar vorbeste m-Alul din carti ..

CEZAR spunea...

Coarna ii smecher ..ca orice lider de sindicat ..si politist pedeasupra !
S-a batut ..ca sa dea mai mult la MAi ..??...s-a batut//
Normal ..fara sa-l deranjeze"" ca ..de dataa asta Armata ii pe podium ..

mirelamarinescu@917 spunea...

IN concluzie ,daca se aplica acea majorae de 20% .in iulie se vor modifica si toate soldele pensii militare?_sau nu?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Eu nu vb din carti...,pt ca stiu ca tu le citesti, pe toate!
Ti-a venit recalculata? Sunt sigur ca esti pe plus, bine de tot! Esti de invidiat....nu?
Sa fii cu_minte! Sau cuminte! 😃

CEZAR spunea...

m_Ale ..in notarile mele de serviciu ..mai tot timpul aparea ..ii plac cartile ,,sa le gioace ::....!!
...chestia-i...confidentiala m-Ale ..dar ii babana !
Nu am suferit de sindromul ,,gonflarii"..! Acum realizez ..cam cu cat m-au furat pe nedrept ...!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar
Dar nu esti moldovean!
Daca-i babana este de bine...si sa fii sanatos!
Eu...nu prea stiu ce inseamna gonflat si nici nu cunosc persoane!... Mai am si lipsuri! 😁