Un produs Blogger.

joi, iunie 22, 2017

Mai este data de 27 iunie, după care majorarea soldelor de funcție cu 15% , în MApN , se amână pentru 01 01 2018

115 comments


Pentru ca Legea de adoptare a OUG nr. 99/2016 să intre în vigoare înainte de 01 07 2017, astfel încât creșterea de 15% pentru soldele de funcție din MApN să nu intre în amânările prevăzute în art. 38 al LSU, ea trebuie promulgată și publicată în MO cel mai târziu pe data de 27 iunie 2017.


Modul de calcul al termenului de 3 zile este  pe zile calendaristice. Legea şi ordonanţa simplă intră în vigoare la expirarea termenului de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mai exact, dacă o lege (care nu prevede în cuprinsul său un alt termen pentru intrarea în vigoare) este publicată în ziua de 27 iunie 2017, termenul începe să curgă din acea zi şi expiră la sfârşitul zilei de 29 iunie 2017 (ora 24,00), deci legea respectivă va intra în vigoare o dată cu debutul zilei de 30 iunie (ora 0,00).

Sunt puține șanse, după cum se mișcă instituția președintelui și Monitorul Oficial, ca legea să fie publicată înainte de 28 iunie 2017.

Completarea OUG nr. 99/2016 prin legea de adoptare

115 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Legea este la Cotroceni pt promulgare, iar KWI a fost plecat din tara si va reveni S sau D! Si S sau D se poate publica in MO!
In extremis se poate face update cu 1 august sau septembrie? Sau e musai cu 1 iulie?

Leon spunea...

Dle Huhu, Pl-x 126/2017, care aproba Oug 99 , astazi 22 iunie a plecat la Presedintele Romaniei pentru Promulgare..! Slabe sperante sa devina lege pana la sfarsitul lunii, tinand cont ca se poate lua o Decizie in max.20 zile..!

Iulian Mareș spunea...

Leon
Nu are treaba legea cu guvernul... Ea a plecat de la Parlament iar dupa promulgare executivul executa, oricare ar fi el!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Textul art 38 din LSU blochează orice creştere de soldă care intră în vigoare începând cu 01 07 2017.

Art. 38.
(1) Prevederile prezentei legi se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017.
(2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
a) se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie şi indemnizaţiilor de încadrare, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul 22 brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii;

Leon spunea...

Pai asta zic si eu dle Mares: Astazi 22 iunie Oug.99 a ajuns la Presedinte...care in 20 de zile trebuie sa ia o Decizie, o promulga si devine Lege sau o poate trimite la Reexaminare.
Dupa publicare in M O. guvernul o pune in aplicare...daca are cine..!

Trofin spunea...

Legea in cauza a plecat la promulgare abia azi , 22 iunie 2016. Cel mai sigur , legea se va aplica dupa 01.08.2017 iar efectele concrete se vor vedea dupa 01 septembrie 2017 . Daca avem in vedere si ritmul de recalculare a pensiilor militare de stat , procesul se va incheia in decada a treia a lunii august 2017. Asadar , daca majorarea soldelor de functie ale personalului militar din activitate cu 15% se transpune si in actualizarea pensiilor militarilor , corespunzator M25/2016 anexa 2 la procedura si Art. 60 alin.(1) lit. a) din Legea 223/2015 , actualizarea pensiilor va fi posibila dupa 01.09.2016. Am citit si rascitit Legea 250/2016 si OUG 20/2016 , nu am gasit nicaieri ca s-ar fi majorat soldele militarilor in anul 2016 , s-au inclus in soldele de functie , treptat , soldele de merit , in cuantum total de 20% din solda de functie in plata la 31 fec. 2009 si s-au echilibrat in acest mod cuantumurile soldelor de functie in plata fara a fi considerata majorare , deoarece unii beneficiau de acest drept inca din anul 2010 iar altii abia din aprilie 2017. Sper sa nu se produca iarasi o manevra politica de a ne frustra de actualizare care se intrevede.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
De la dvs am pretenții.
De ce nu corelați dispozițiile din completările aduse OUG 99/2016, rezultat al hârei prezente dintre instituțiile statului, cu dispozițiile deja votate din LSU, art. 38 alin (2), lit. a), text pe care l-am repostat mai sus?
Ca să se întâmple cele menționate de dvs, ar trebui ca LSU să fie retrimisă în Parlament pentru modificarea articolului de mai sus, in sensul de a se scoate referirea la iunie 2017.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta este...posibil o OUG,dupa validarea noului guvern, sau se aplica de la 01.01 2018!

Leon spunea...

KWJ a promis ca saptamana viitoate va lua o Decizie privind LSU..!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu se poate da o OUG pentru modificarea unei legi neintrate în vigoare, așa cum e LSU.
Pe perioada vacanței parlamentare Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență ci numai ordonanțe simple, potrivit legii de abilitare date de Parlament la încheierea actualei sesiuni.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai dreptate...(oricum nu gandeam ca va da OUG de modificare a unei legi nepromulgate 😅🤔).dar, poate da in toamna, dupa odihna meritata a parlamrntarilor!
Se va lamuri pana-n vacanta, KWI putand retrimite legea in ultima zi din cele 20 si cu siguranta ca asa se va intampla

Trofin spunea...

@HuHu ReAza : imi pare rau , nu ma pot ridica la nivelul pretentiilor dvs. Nu sunt jurist.
Ca fost militar , de la disciplina CLR , stiu ca legea se aplica la trei zile dupa publicarea in Monitorul Oficial daca nu sunt precizari exprese in textul legii. Gresesc ?

Trofin spunea...

"@HuHu ReAza : "Nu se poate da o OUG pentru modificarea unei legi neintrate în vigoare, așa cum e LSU.". Bun , dar cu Legea 223/2015 cum s-a intamplat ? . OUG 57 nu a fost emisa in dec. 2015 ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

V-as ruga sa nu mai faceti planuri absolut niciodata pe legi trimise spre promulgare la presedintie! Uitati ca acest individ, stapanit de o ura fara margini fata de romani si militari, nciodata nu doreste sa se mareasca solde, salarii si pensii? Doar fortat de termeni si imprejurari legislative o va face in mare scarba si in ultima zi, dar preferand, mai degraba, s-o atace peste tot sa nu vada ca romanii au o satisfactie! S-a format si o gasca parlamentara de tradatori ordinari, in cardasie cu opozitia, care urmaresc anticipatele, coordonati de presedintie, sa saboteze legi si tot ce este legat de binele si prosperitatea romanilor, dintr-o razbunare de clan mafiot si de tradare nationala. Stati linistiti si uitati-va cum se coace graul si se implineste porumbul, nu va mai faceti planuri cu izmenele de pe gard! Basescu ranjeste satisfacut cu gura pana la urechi vazand cum va bucurati si va faceti planuri de pomana! O melodie de-a lui Baniciu, pe versuri de Paunescu, se incheie cu ,,...la adio, tu!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa se mai dea la 01.01.2018? Dar mai are majoritate PSD? Mai are sustinere parlamentara si mai apuca data asta la guvernare? Nu vedeti ce se intampla in politica? Deja se discuta si se pune problema schimbarii, prin diminuare, a programului de guvernare, impusa fiind ca nu mai exista sustinere politica si nu-i o majoritate confortabila. Este doar inceputul sabotarilor, dupa ce politicienii s-au vazut cu sacii in caruta cu salariile marite exagerat, si ii dor pe ei pantofii de pulimea proletara! Exista acum un plan clar pe anticipate, dupa ce bahicul trubadur la mandolina a pus laba dardaita pe liberalisti, si dupa ce a golit doua sticle de Alexandrion sa aiba curajul si logosul necesar sa-i prosteasca pe gura casca de la Congres, mai ceva ca in scena grotesca cu ,,Cine-i cel mai tare grangur din parcare sa ajunga sef pe strachina cu sarmale din prepeleacul cel mare? Strangatorul de viloaieee si casoaieee!'' Mangafaua, acum se crede viitor guvernator intr-o viitoare guvernare pe structura liberalista, uitand ca romanii nu dau nici mucii pe el si pe gasca sa! Ne vor costa pierderi si intarzieri pana la pastele cailor, asa ca avem dreptul doar la vise frumoase, mai ales ca acestea nu costa nici un ban! Mai ales ca banii sunt acum doar in bugetele marite ale gusterilor din Shparlament, slugile grohaitoare si ratanii politici din institutiile statale...Ce ghinionisti suntem!

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Legea de adoptare a OUG nr.99/2016 intră in vigoare, în ansamblul său, la trei zile după publicarea în MO, dar dispoziția referitoare la măririle salariale se suspendă până la 01 01 2018, dacă legea nu va fi publicată înainte de 28 iunie 2017, astfel încât soldele mărite cu 15% să prindă ultima zi a lunii iunie, pentru a nu intra în coliziune cu art 38 din LSU.
Olguța și Dragnea au ținut să aplice promisiunea pentru MApN, după ce s-a ratat obiectivul prin modul cum a fost reformulat art. 38 din LSU în Camera Deputaților.

La data la care a fost modificată de OUG 57/2015, Legea pensiilor militare era promulgată, era publicată în MO și primise un număr de ordine.

Intr-adevăr,Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative stabileşte că, în situaţii temeinic justificate, actele normative pot fi completate sau, după caz, abrogate şi înainte de data intrării lor în vigoare.

Pop Iuliu spunea...

@Trofin
Legea salarizarii unitare (LSU), in prezent supusa evaluarii pentru promulgare de catre Presedintele Romaniei, precum si Legea de adoptare cu modificari a OUG 99/2016, aflata in acelasi stadiu procedural, sunt legi civile din categoria legilor ordinare.
In acest context, art. 6 alin. (1) teza I C.civ. prevede că legea civilă se aplică în intervalul de timp cât este în vigoare.
în caz de succesiune a legilor civile, se pot ivi o serie de probleme privind aplicarea în timp, iar acestea trebuie rezolvate ţinându-se cont de două principii, care se presupun şi se completează reciproc, anume:
- principiul neretroactivităţii legii civile noi;
- principiul aplicării imediate a legii civile noi, acesta din urmă cunoscând însă excepţia ultraactivităţii (supravieţuirii) legii vechi.
In concluzie, daca avem in vedere ipoteza ca Legea de adoptare cu modificari a OUG 99/2016 va fi promulgata, respectiv publicata in Monitorul Oficial ulterior datei de 01 iulie ac, cand presupunem ca va intra in vigoare LSU, nu este niciun impediment juridic pentru modificarea de catre noua lege a unora dintre prevederile LSU, in speta art.38, alin.(2), lit.a.

Liviu PO spunea...

Legile care au in vedere drepturi banesti au prioritate la promulgare.Prin urmare,legea 250 va fi promulgata marti,27 iunie,iar in aceeasi zi va fi si publicata in MO.

Unknown spunea...

D-le Liviu Po, ar fi bine sa stiti ceva...altfel ne creati sperante desarte. Mai ales ca avem salarii de slugi!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po
De unde ai scos numărul ăla de lege...250?
Anul acesta nu s-a ajuns nici la numărul 150, în ordinea publicării in MO.

Anonim spunea...

huhu
Cred ca se refera la legea de promulgare a OUG 2o/2016 ( introducerea a 50 % din solda de merit in functie, pentru cei care nu au avut). Despre aceasta lege se vorbeste in legea de aprobare a OUG 99/2016, care excude marirea de 15 % pentru cei care au beneficiat de OUG 20/2016

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Inițial am crezut că @Liviu are stiri de la Cotroceni, dar când am văzut ce număr atribuie viitoarei legi .....
Posibil să facă o confuzie cu Legea de aprobare a OUG 20/2016. Acea lege nu mai revine în Parlament pentru adoptare.
Legea de adoptare a OUG 99/2016 îi elimină de la majorarea soldelor de funcție cu 15% pe cei care au beneficiat de măririle introduse prin legea de adoptare ordonanței, respectiv prin L 250/2016, nu prin însăși ordonanța 20/2016.

Trofin spunea...

Si HuhuReaza si Pop Iuliu m-au lamurit ca nu trebuie sa mai fiu atent la legi , sa fiu atent doar la explicatiile pe care le dau dumnealor in domeniu. Dar am un mare neajuns , nu ma iau dupa explicatii. Domnilor nu ma bucur de explicatiile pe care le-ati dat. Daca sunteti atat de siguri ca legea se aplica dupa tiparul gandirii dvs. , nu vad rostul dezbaterii pornite. Vreti doar sa dati lectii de drept ?. Sa fiti sanatosi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este de bineee! Dar trebuia 20% din SF, pt ca asa era mai corect....gen spor fidelitate!

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Pentru cine are minte să înțeleagă, rostul discuției din prezentul topic este de a atrage atenția pentru decidenți că nepublicarea legii de adoptare a OUG nr.99/2016 în MO, până pe 27 iunie 2017, produce o coliziune între textul publicat în facsimil, în topic, și art. 38 alin.(2) lit. a) din LSU.
Nu trebuie să fii jurist ca să realizezi că cele 2 texte devin antagonice dacă Legea de adoptare a ordonanței nu intră în vigoare înainte de 01 07 2017.
Nu-mi propun să gâdil orgoliile unora şi nici dezinformările altora.

Pop Iuliu spunea...

@ Trofin
Nici pe departe nu îmi doresc sa va supăr, îmi cer scuze. Va respect si apreciez mult opiniile dumneavoastră, sunteți unul dintre camarazii care au opinii corecte si cunoaste-ți foarte bine problematica pensiilor militare.
Am onoarea sa va salut!

Iulian Mareș spunea...

In aceasta dimineata a fost blocat accesul pe blog!
S-a intamplat ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Grindeanu nu s-ar grabi sa publice o ordonanta, chiar evita sa rezolve probleme pentru a crea intarzieri si haos, deci saboteaza la greu si a plecat la Timisoara sa-si esapeze secretiile hormonice. Guvernul e degringolat si in incertitudini, iar realegerea unui altul nou si a unui prim ministru sigur ne va rata toate oportunitatile. Ehei, cate zile o sa treaca pana se cacaie, ca de obicei, Cotroceniul! Asta s-a si vrut de catre sistemul paralel si mafiot, foarte revoltat pe drepturile in asteptare ale cetatenilor, ani de zile neandreptatiti. Mure, mo! Bine ca aveti voi!
PS: Ma speriasem ca iar s-a inchis iar blogul! Slava Domnului ca nu e asa!

Huhu Rezea spunea...

Accesul este limitat pentru cca 100 de solicitari de invitaţii, toate epuizate din trecut.
Blogul nu mai este public.
Setările nu permit mai mult de 100 invitaţii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Suntem romani si nu avem o identitate comuna, un tel comun, oportunitati si drepturi comune sub un singur steag si cer comun... Ne-am impartit in doua tabere antagonice mari: Cersetorii umili si batjocoriti de drepturi comune, intarziate sau anulate si opozantii abuzivi de neacordare ale acestor drepturi, adica statul paralel si mafiot & sustinatorii acestuia!
Ingeri si demoni, negri si albi, stanga si dreapta, Hristos si Iuda...Adica Dumnezeu si Satana! Romanii, doar un singur drept comun mai au si acela va fi si cel mai nediscriminatoriu in egalitate: Moartea! Cred ca, in situatia politica din zilele noastre, care astazi se afla in plina desfasurare critica, va fi singurul drept si singura sansa pe care le mai avem! Dar, cu voia lui Dumnezeu, speranta moare ultima...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Va multumesc pentru incredere si spatiul acordat! Doamne, ajuta!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Grindeanu nu mai poate emite, semna OUG, fiind un premier demis democratic, cu sarcina administrativa si scrierea PV cu noul guvern!
Kiar, nu mai scrie orice si asa mult! Scrii ca Lenin..., sper sa intelegi!

Iulian Mareș spunea...

Vă va lua maximum 10 minute pentru lectura, dar, in final, veti putea face o paralela intre deciziile conducatorilor vremelnici, privind pensiile militare!
Pe final, veti constata, cu stupoare, ca nici comunistii, in zenitul epocii lor, nu si-au batut joc de pensiile militare! Ți se infioara pana si gandul .....

http://m.activenews.ro/cultura-istorie/Ordinul-pentru-care-a-fost-condamnat-de-comunisti-ieri-si-de-Institutul-Wiesel-azi-Generalul-Jienescu-seful-aviatiei-romane-pentru-eliberarea-Basarabiei-%E2%80%9EIn-cantec-de-motoare-cantecul-natiunii-la-arme-la-manse-cu-Dumnezeu-inainte-.-144173

Trofin spunea...

@ HuHuReAza; Ce spuneti dvs. am sesizat de la bun inceput. Eu mi-am pus alta intrebare , de ce la un interval de 6 zile , aceasi comisie de munca a depus doua amendamente contradictorii care , culmea au fost si aprobate in plenul camerei. Nu cunosteau juristii parlamentari despre solutionarea coliziunilor prevederilor a doua legi cu dispozitii in opozitie ? Asta a fost supararea mea. Eu , ca om de rand , sunt obligat sa respect si , daca este cazul , sa aplic legea, nu sa o construiesc sau sa rezolv conflictele dintre legi. Daca vor fi promulgate aceste legi contradictorii fara ca presedentia sa sesizeze conflictul , eu unul ma astept la o masura de solutionare politica ipocrita, asa cum am spus de fapt si in textul in care am ridicat problema respectiva. Si inca un motiv al supararii mele este acela ca , daca nu se aplica majorarea de 15% soldelor de functie , la majorarea prevazuta de la 01.01.2018 in baza parametrilor Legii cadru a salarizarii , cele mai multe solde ale personalului militar din activitate scad , deasemenea la o posibila actualizare a pensiilor se intampla aceeasi poveste , cuantumurile pensiilor recalculate se micsoreaza cu mult sub nivelul cuantumurilor de la 31 dec. 2017. Din acest motiv am vazut ca fiind benefica majorarea cu 15% a soldelor de functie de la data intrarii in vigoare al Legii de aprobare a OUG 99/2016. Este o masura de echilibru.

@ Iuliu Pop : Domnule Iuliu Pop , imi cer scuze , omul la suparare mai greseste , nu am sisizat bine nuanta interventiei dvs.

Iulian Mareș spunea...

Trofin
Eu am incredere ca marirea cu 15% a SF se va aplica la timpul optim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, la h.18.00 pe Romania TV in discutii subiect de pensii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, poate ca cineva din politica afla despre dezamagirile si problemele noastre ca nu suntem deloc fericiti!

Iulian Mareș spunea...

Sadoveanu,
Stiu ei situatia si nu-i intereseaza!
Ce treaba ai cu punctul de pensie? Doar ca sa fii informat!?

Iulian Mareș spunea...

Iata ce transmite verisorul meu!

http://m.activenews.ro/stiri/60-de-militari-romani-au-ramas-blocati-in-Germania-sa-pazeasca-tancurile-pe-care-nu-le-mai-pot-aduce-in-tara-din-cauza-unor-lucrari-la-o-cale-ferata-144210

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Dacă există interes, conflictul dintre cele 2 texte se rezolvă prin publicarea Legii de adoptare a OUG 99 până marți.
Se pare că LSU va fi retrimisă în Parlament.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pe repede-nainte, din Parlament se intoarce la Cotroceni!
Nu cred ca va fi promulgata inaintea legii de aprobare a OUG 99!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, ca jandarm de blog, iar ai dat gres! E si Dogaru acolo, insa foamea de a face bagaciuni peste altii te sileste la bodoganeli. Fiecare cum gandeste, asa scrie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iata ca s-a discutat despre reducerea pensiilor foarte mari prin lege si aducerea pensiilor foarte mici la normalitate! Foarte interesanta emisiunea, ea continuand inca...Se actualizeaza pensiile pe grade militare pana la egalizarea cu soldele activilor, iar un lucru foarte bun! A zis-o Olguta Vasilescu!

Huhu Rezea spunea...

Nu este bineeee!
Olguța este îngrijorată că și pensiile militare se actualizează odată cu soldele personalului militar activ. De aceea introdusese suspendarea actualizării pănă în 22. Numai că...intervențiile de astăzi pe rtv sunt mai vechi, nu în direct.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Se vede treaba ca tu nu ai inteles miezul emisiunii...jandarm nu sunt, dar nici nu pot lasa sa scrii orice, nefondat!
Te-ai lamurit cu celebra emisiune? Sper ca da si te-ai dezumflat de tot!
Daca tu crezi ca un post TV iti da raspunsuri, este ok! 😁

Leo spunea...

Flavius daca spui ca "Se actualizeaza pensiile pe grade militare pana la egalizarea cu soldele activilor, iar un lucru foarte bun! A zis-o Olguta Vasilescu!" , si esti sigur de ce spui , atunci ACTUALIZEAZA TABELUL ( care a facut cariera si istorie pe blog ).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Lasa-l ca a auzit in premiera declaratii de acum 2 luni si este extaziat!
Cei care au pensii mari vor avea mici si invers... Asta ca masura sociala si penitenta! Sa mori de ras!
Eu kiar nu inteleg de ce mai sta pe blog?....!

Huhu Rezea spunea...

Nu am urmărit toată emisiunea din cauza meciului rusia-mexic.
A zis ceva Dogaru despre posibila majorare a soldelor de funcție la MApN, de la 01 07 2017?

tigri2 spunea...

Ma mir cum de unii inteleg aiurea din orice se spune pe la tv sau in alta parte si mai spun ca ar fi fost ofiteri ai armatei R.
Cum de unii au inteles ca toate pensiile se vor pune intr-un sac(menajer) si se vor amesteca apoi toate vor iesi egale de acolo, este de rasul curcilor... gravide!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu a spus nimic in afara faptului ca ni s-a furat pensia suplimentara si de faptul ca militarii nu intra la CNP! Si a mai punctat ca ajutoarele sociale nu sunt pensii!
Dicutia a fost axata pe valoarea pct pensie pe parcursul programului de guvernare si a valorii acestuia in raport cu salariul mediu brut pe economie!

Iulian Mareș spunea...

T2
Ei, te miri! Constati ca unii oricat ar citi tot nu inteleg!
Asa, si eu am auzit ca toti vor avea pensia cat a sefului SMG!
Tu nu ai auzit asa?

Iulian Mareș spunea...

Repet o afirmatie antologica:
"Fiecare cum gandeste asa scrie!"
Bravos user! Tine-o tot asa, mai baga din astea..., dar mai bine nu revii la bazdaganiile alea, numite "pamflete"?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Bine ca domnul Dogaru nu mai susține gluma că și pensiile militarilor ar fi ajutoare sociale, după cum cirea dânsul Legea 263.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Inseamna ca voi fi primul colonel executat de vulpea roscata? Astept cu fluturi in stomac... 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Am stat cu palnia ciulita si credeti-ma ca afirmatia cu ,,egalizarea'' a facut-o Fiola, bineanteles ca inregistrata cine stie cand. Chiar ma abtineam sa afirm asa ceva daca nu eram foarte atent (sunt ochi cat cepele pe mine sa calc stramb). Dogaru n-a scos o pasarika despre cele peste 70% pensii rekalculate pe minus, si vor ajunge in toamna la 80%, ca-l doare-n kur...tea de conturi kurente pe el de necazul astora pe minus, doar a baiguit fara frana de ajutoarele sociale care-l framanta la durere pe el, si de care habar nu are cine si cum le ia! Sunt ajutoare pentru deltaplane incenusate si trantori sociali, cat si ajutoare de handicapati. Pe el sa-l freaka-freaka de kazoni, nu de ei!

Leo spunea...

Cred ca sunt ceva probleme in "laboratorul de monitorizarea" al gazetei , deoarece toata ziua am avut interzis iar de putin timp comentariile mele apar instant , dupa care dispar si mai instant. ALO , centrala ... nu umbalti cu "maimuta" vopsita...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard și @Cornelius
Atenție la limbaj!
Ați auzit ce spunea @tigri cine citește blogul?
Puteți fi critici la adresa celor care decid soarta pensiilor militare și fără să jigniți.
Nu vă mirați când vă mai șterg unele comentarii.

dora spunea...

Bună seara!
Distinși bloggeri, v-ați gândit și la varianta diminuării cuantumului pensiei pt. că se apropie o nouă criză financiară? Nu credeți că toate aceste variante s-ar putea să pice? Veștile nu sunt bune de loc și în anul 2008/2009, au fost semnale de alarmă dar nu le-a băgat nimeni în seamă. Nici acum!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Radu Catalin, cand ti s-a luat 500 de lei, din cati ti-au luat? Poate din 3-4000 lei! Doar nu dintr-o mie, aveai cu ce trai, si poate foarte bine. Uite cum sta treaba, am 1.064 si mi-a venit 605 lei la recalculare. Baza de calcul de 944 lei si eu am iesit la pensie in 1989 cu peste 3000 lei. Punctajul asta golanesc e scos la misto, indiferent cum ar fi. Am 13,5 ani vechime efectiva si 18 total cu grupa maxima de lucru, speciala toti anii. Adica ala care n-a mutat un pai la viata lui are 540 lei ajutor social ca a trantorit, eu din invaliditate sunt batjocorit si coborat la nivelul aluia, ca asa au vrut, cum zicea Col. Dogaru, cei de la Casa Sectoriala care au manarit OUG 1 per 2011 in stil mafiot sa aiba doar cei care taie si spanzura pe acolo. Tot domnia sa a afirmat ca s-a umblat pe un stil mafiot cu aceasta ocazie, pre punga lor mare si separata de a noastra. Domnia sa a zis-o si eu reproduc aici. Ca mine, care s-au imbolnavit din cauza serviciului sunt multi, legile vorbesc de recunostinta statului ca ne-am pierdut capacitatea de munca la serviciu, dar si alte drepturi constitutionale... unde sunt, asa ca in toate tarile NATO? Noi, cei bolnavi cu multe boli grave, si nu morocani care au iesit de boala pe alcool si tampenii sa scape de consecinte, sau pe pila lui cumatrul sau nasul de la esalonul superior, avem necesitati si nevoi acute, indispensabile pentru supravietuire. Trantorul primeste cat in jumatatea mea ajutor social si-i sanatos tun. Dreptatea este la naiba in praznic, iar Casa Sectoriala ma mai si fura de perioada asimilata, pe care acum o cer prin Tribunal, sau ma mentin prin actuala recalculare in grad 2 inv. desi eu am dovada deciziei ca in 2014 sunt trecut in limita de vaesta, asta ca sa scape basma curata in Tribunal sa nu dea banii din urma pe eroare si sa afirme ca invaliditatea nu-mi da dreptul la perioada asimilata. Una este sa ti se ia cand ai mult si bine pensie, alta cand esti paduche! Stiai ca eu, cu reducerea asta, nu voi beneficia de actualizare cativa ani buni, daca-i mai apuc cu bolile mele, si ma voi chinui cu 1.064 lei pana la pastele cailor? Toate se scumpesc pe zi ce trece si eu sunt ingropat de viu in greutati si lipsuri, dar ala care are mult face misto si-l doare la cocoshmen de necazul altuia. Si daca maine mi se ia cuantumul avantajos si raman cu 604 lei, stiai ca practic sunt ruinat definitiv? Asa, ca o comparatie pe nivele diferite, ca in cazul nostru, nu are sustinere morala, cel putin! SA STIE FIOLA DE CAZURILE ASTEA, SUNT SIGUR CA AR INTRA CU SATARUL VERIFICARILOR IN CASA SECTORIALA A ORORILOR SI ERORILOR, SA VERIFICE CU ACEL OUG. 1/ 2011 CUM A FOST MANARIT PE BUNACIUNILE LOR. IATA CA EU SUNT DECIS SA-I RIDIC FUSTITA, PARDON, CORTINA PE DE PE ACEST SUBIECT!

dora spunea...

v-ați gândit la varianta diminuării pensiilor? Doar vine criza financiară!

Liviu PO spunea...

Opinia de pe 22 a fost pur si simplu o speranta,care mi s-a intregit dupa citirea art.12 din legea24/2000(tehnica legislativa)care la alineatul 3 glasuieste asa:
"(3) Actele normative prevazute la art. 11 alin. (1), cu exceptia legilor si a ordonantelor, intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara. Atunci cand nu se impune ca intrarea in vigoare sa se produca la data publicarii, in cuprinsul acestor acte normative trebuie sa se prevada ca ele intra in vigoare la o data ulterioara stabilita prin text."
Nota:
Consider ca exceptia din text face referire la legile si ordonantele emise de Guvern,mai ales ca Parlamentul nu emite ordonante ,adica cele mentionate in alineatul 1 al art.12:
"(1) Legile si ordonantele emise de Guvern in baza unei legi speciale de abilitare intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau la o data ulterioara prevazuta in textul lor. Termenul de 3 zile se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, si expira la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare."
Asadar,legile emise de Parlament,in cazul nostru legea 126,intra in vigoare la data publicarii in MO.
Alineatul 1 al articolului 11 glasuieste astfel:
"(1) In vederea intrarii lor in vigoare, legile si celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotararile si ordonantele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autoritatilor administrative autonome, precum si ordinele, instructiunile si alte acte normative emise de conducatorii organelor administratiei publice centrale de specialitate se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."
Prin urmare, cu scuzele de rigoare pentru greseala ca in opinia din 22 am scris legea 250 in loc de legea 126,consider ca Domnul Presedinte are timp suficient (cinci zile mari si late)sa emita decretul de promulgare pana in data de 30 iunie inclusiv,pentru ca cei de la MO sunt obligati de aceeasi lege 24/2000 sa publice IMEDIAT decretul conform alineatului 3 al aceluiasi articol 11:
"(3) Legile se publica imediat dupa promulgare, insotite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publica sub semnatura presedintilor celor doua Camere."
Asa ca speranta noastra sta in domnul Presedinte sa emita decretul de promulgare al legii cel mai tarziu pana pe 30 iunie a.c.,pentru ca MO sa-l publice imediat,adica pana la orele 24 din aceeasi zi,mai ales pentru ca Domnul Presedinte nu poate mentiona in decret o data ulterioara de intrare in vigoare a legii,pentru ca ordonanta s-a dorit sa aiba un caracter reparatoriu in primul rand,iar daca ar dori acest lucru ar trebui sa retrimita legea in Parlament...

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Ba sa-l doara pe MD, pt ca propaganda tot trancane cu 5 milioane si ceva de pensionari, in fapt sunt 3 si ceva, diferenta, in majoritar, nu a muncit, dar primeste 5 sute si ceva de lei, cam cat ai tu pt 9 ani si ceva munciti!! La acest numar, cam de aproximativ 2 milioane se mai adauga ajutoarele sociale acordate de primarii si iata masa de manevra electorala!
Ca sa-ti faci o ideie: in Elvetia ti se asigura telefon fix, poti primi apel, suni la numere de urgenta sau gratuite si atat! Daca te-a prins cu mobil ti se taie ajutorul!
Concluzia este asa....statul roman incurajeaza si plateste nemunca!
Ca sa-ti faci o ideie....eu si acum, la 2 1/2 ani de la pensionare ma trezesc pana-n ora 5, intrucat ritmul biologic nu s-a putut skimba, pt ca au fost ani buni cand la oara 04.30 deja eram la serviciu! Este o diferenta.... deja am draci pe cei care dorm si pana la 07.00!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Ca tot vorbeai tu de coruptie, asa ca Ana pe punte, ia domnule si citeste ce inseamna coruptie statala, la nivelul Bancii Federale Germania, in stirile preluate de DCNews de azi.....

Leo spunea...

Multumim H-ule ca ne protejezi. Totusi , când mai dai exemple de cresteri de pensii nu mai da ca exemplu coloneii deoarece am vazut ca acestia au devenit "virali" si li s-a pus gand rau .
Da exemple de , de maiori si de plutonieri fiindca acestia se pare ca sunt ce mai "loviti" (sub burta)...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Nu ma mir, onorabile! Sunt disciplinat si, mucles hacanaua! Uneori, chiar de fiecare data, stiu si ca nu vor fi publicate cele care nu opresc la bariera coborata, sa nu ma loveasca trenul! Ma chishca limba pe clasa politica inepta, pasiva si abuziva cu noi! Persoane de aici nu atac, doar dau replici pufoase la atacuri!
PS: Taloanele cu penziile gomflate dupa punctaj, la civilescovici, deja au inceput sa fie tiparite pe A4 sa poata fi citite de bietii batrani nevazatori! La noi, sunt pictate pe stil icoane rare, inramate si puse alaturi de moastele sfintilor asteapta! Inramarea ajuta bahicii in sevraj, carora le dardaie cardanele si le joaca pivotii in fuzete. Al meu raposat e in berna... Pe bune, se tiparesc cupoanele civile cu pensiile marite{ Cele mici, tot lesinate, cele mari dau in obezitate morbida! Asta e!

tigri2 spunea...

@dorina miron, in cazul unei crize financiare grave se va diminua si cuantumul pensiilor, numai ca atunci se va tine cont si de marimea acestei pensii si se vor face ajustari graduale gen ,cei cu pensii de cinci cifre incepand cu 1<1,5 sa treaca la 4 cifre , iar cei cu peste 2 sa treaca TOTI sub contravaloarea a 5 salarii medii brute si apoi...vom avea inundatii de marafeti, mangoti si alte pitzule...
Prea multa prada pe pensii si salarii nejustificate, pe neimpozitari mai ales la unitati de reparatii masini, PECOuri,vanzari cu amanuntul , piete,constructii si BISNITA organizata. Legea si legiuitorul sa-si faca datoria, cica nu au oameni , in schimb mii de absolventi ai facultatilor de drept nu pot patrunde in sistemul mafiot deoarece examenele de primire in magistratura si avocatura sunt contrafacute si cu destinatie precisa...mama lor de POLITIHOTI & GUVERNANHOTI cu toti trepadusii aferenti din ministere si unitati subordonate.
Ezste necesara o DERATIZARE, DEZINSECTIE si CURATIRE a societatii de tot aceste buruienis.

CEZAR spunea...

Pentru civili creste garantat ..punctul !
Penru militari se ..vopseste cuponul KAKY..doar avem pensie militara !!
Jegul de Daogaru cu cata emfaza zicea el la RomTv...militarilor nici macar un leut ..ca noi am revenit ..acasa ..ca pe vremea lui Cuza..!!
Milogul vedeti ce pensie incaseaza el pe ..CONTRIBUNTEALA..plus alte furtisaguri ..!!

CEZAR spunea...

m-Ale ...te trezesc ..animalutele din curte ...???

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po
Complici lucrurile când ele sunt simple. Legea intră în vigoare la 3 zile după publicare în MO ...și atunci când in cuprinsul legii s-ar prevedea o data anterioară și, din diferite motive, s-a întârziat publicarea în MO.
Avem exemplul Legii 164/2001 în care se spunea că intră în vigoare pe 01 04 2001, dar a fost publicată în MO pe 07 04 2001.
Un ofiter SRI din Oradea, Mircea Dumitrescu, si-a deschis dreptul de pensie în perioada 1-6 aprilie și a contestat decizia de pensie pe motiv că nu i-a fost calculată pensia în baza vechii legi, Decretul din 1977, deoarece noua lege nu era intrată în vigoare potrivit Constituției.
Prin decizia CCR, Legea pensiilor militare, 164/2001, a avut data intrării în vigoare pe 10 04 2001.
Numărul legii nu se cunoaște până la publicarea în MO. Este atribuit de MO, în ordine cronologică.
In cazul dat de d-ta, daca legea se publică în MO pe 30 06, ea întră în vigoare abia pe 03 07 2017.
Așa se va întâmpla și cu LSU.
Decidenții politici ai celor 2 legi și-au dorit ca ele să intre în vigoare înainte de 01 07 2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, am muncite, real pana la imbolnavire, 10 ani, 8 luni si 6 zile, apoi scoala si armata cateva luni, mai mult de jumatate, am aproape 14 ani. Pana la 18 este dat de grupele numai pe speciale. Eu am contestat tot la noua decizie, bucata cu bucata si am declarat-o ilegala si total eronata, pentru ca am descperit si 6 luni furate la vechime, le-am zis sa se uite si pe decizia din 1989 sa li se reaseze creierii in cutia craniana si luminare, asa ca depasesc 14 ani, Fura si ei la fiecare decizie cate ceva, cleptomania neavand leac!

Trofin spunea...

Pentru cei care indragesc istoria actelor normative .
Referitor la cronologia adoptarii si aplicarii Legii 164/2001 sunt urmatoarele date :
1) a fost adoptata de CD in 27 martie 2001;
2) a fost adoptata de Senat la 28 martie 2001;
3) a fost promulgata de presedinte cu Decretul nr. 221 di 04 aprilie 2001 ;
4) a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr 183 din 10 aprilie 2001 cu numarul Legea nr. 164 din 07 aprilie 2001.
5) In textul legii nu exista o data de intrare in vigoare deci intrarea in vigoare s-a facut conform prevederii art. 78 din Constitutia Romaniei din 1991 ,valabila la acea vreme , adica la data publicarii in Mon.Of.
Azi , Constitutia din 2003 prevede intrarea in vigoare a Legii promulgata la 3 zile dupa publicarea in Mon.Of. al Romaniei , daca nu este o alta data prevazuta in textul legii.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
In 89 un pluto nu avea solda 3000 de lei, dar pensie de invaliditate.... Mai taie!

Dorin(a),
In ROU nu a fost criza financiara ci doar o inventie politico-securistoida cu sprijin FMI si BERD pt ca noi sa imprumutam cu dobanda 20 mld €!
Kiar circula atunci un document cu marea minciuna! Ce criza economica sau financiara sa ai cand economia era sold 0, iar bancile sunt doar sucursale ale bancilor mama, straine?

Leon spunea...

Dle H.o mica precizare:numarul Legii promulgate de Presedinte se stie imediat dupa ce se semneaza Decretul; pe site la Cam.deputatilor exista rubrica cu Legi promulgate in anul...! In M.O. apare ulterior !

tigri2 spunea...

@Cornelius, citeste Ordonanta 7/1998, in special art 5 si 6 litera 'b"+ cele referitoare la pensie de invaliditate, citeste si te dumireste apoi, daca gasesti inadverdente sau compatibilitati du-te la organul aferent, CMJ sa te lamureasca deoarece vaicarelile de pe bloguri nu valoreaza doi bani,iar daca nu-ti convine rezultatul dar este conform legii, sa stii ca nici Papa de la Roma nu-ti va da dreptate!Termina cu jeluiri neconforme cu legea , caci devin deranjante pentru noi, cei ce citim si scriem pe aici >>>buruienis si scaieti suparatori. STOP!

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Ai dreptate cu privire la modificarea textului Constituției în 2003 referitor la data intrării în vigoare a legilor.
Nu ai dreptate când spui că legea nu prevedea o dată de intrare în vigoare.

ART. 87
Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 aprilie 2001*).


*) Mentionam ca prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 7 din 15 ianuarie 2002, publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 220 din 2 aprilie 2002, art. 87 a fost declarat
neconstitutional.
@Leon
Precizarea d-tale este eronată.
In decretul de promulgare se citează doar denumirea legii, așa cum a fost adoptată de Parlament.Fără număr. Numărul legii sau al ordonanței este în funcție de cum sunt publicate în MO, în ordinea cronologică a fiecărei categorii de acte normative.
Dacă ultima lege publicată in MO a avut numărul 142, urmatoarea lege, chiar dacă va fi publicată peste o luna, va avea numarul 143.
@Dorina
In caz de criză, conform unei Decizii a CCR, nu pot fi micșorate părțile contributive ale unei pensii, componente considerate drepturi câștigate.Altfel spus, nu poate fi micșorată valoarea punctului de pensie.
Per a contrario, înseamnă că pot fi micșorate componentele necontribitive ale pensiilor speciale cât și pensiile militare, acestea din urmă fiind în întregime necontribuțive, deși personalul militar activ plătește contribuție individuală la bugetul de stat, egală cu CAS-ul civililor.
Acesta este prețul plătit pentru revenirea la pensiile militare.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Ma faci sa revin...sof de Au, instructor sau CdtPl nu aveau atunci gr. speciala....ulterior, da, toate functiile care au denumirea incepand cu comandant sau sef!
Da, ai muncit .... Nu contest!
Dupa..... Mai putin! Oricum ai ramas cu cuantumul mai avantajos...De asta nu zici nimic?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pentru 100 de ani de acum incolo nimeni nu va taia nicio pensie! Poate....doar in situatia unei ocupatii straine!

Mirage 2000 spunea...

Legea 24/2004 "Intrarea in vigoare a actelor normative Art. 12
(1) Legile si ordonantele emise de Guvern in baza unei legi speciale de abilitare intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau la o data ulterioara prevazuta in textul lor. Termenul de 3 zile se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, si expira la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare."
Este clar! Legi emite doar parlamentul și acestea intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în M.Of., dar nici LSU nu va fi promulgată și publicată până pe 27.06.2017 astfel încât să se aplice prevederile art. 38 de la o1.07.2017.

CEZAR spunea...

Sa fie foarte clar ..IN CAZ DE CRIZA MApN..va taia lui ..m-Al &..60% ...
Nici nu-i grav de la 15000..va ajunge si el pe la 5500...si tot ii cam mult
Sa vina criza ..
O va ,,regula " si pe Dorina I"Ron...categoric !!

Huhu Rezea spunea...

@mirage
Termenul de promulgare este de 20 zile de la data la care legea a fost trimisă de Parlament la președinție.
Aslfel, LSU are termen de promulgare sau de retrimitere la Parlament pe 29 iunie, iar legea de adoptare a OUG 99/2016... pe 22 iulie.
Intrarea în vigoare a articolului 38 din LSU se va muta câteva zile mai târziu, funcție dedata publicării legii în MO.
Așa cum am mai menționat, legea de aprobare a ordonanței are elemente de neconstituționalitate mai evidente decât LSU. In prezent soldele de funcție, cif x vrs, sunt aceleași pentru întreg personalul militar activ din toate instituțiile militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, iar aberezi si te rade lumea: In invaliditate gr 2 nu ai voie sa muncesti sub nici o forma, sau iti taie pensia! Cand sa muncesc daca eu eram mai tot timpul din spital in spital si foarte bolnav? Chiar faci misto de mine? Ai capul foarte greu si iar iti explic! Mai fa exercitii, mai citeste, mai pune mana pe scris, etc! Unii mai intra in scoli militare si pe pile, asta e! Pai, daca era de muncit, nu ma scoteau ei in invaliditate, dar nu ieseam eu pentru ca aveam functie foarte buna si bine platita, imi placea, imi mergea foarte bine, dar aveam dese crize si ma lua cu salvarea de la serviciu, ma internau, eram grav bolnav, cadeam din picioare si alte probleme grave, apoi bolile au inceput sa se inmulteasca si sa-mi creeze mari probleme de orientare, stabilitate, etc. Am tras tare sa mai rezist un timp. Medicii au decis ca sunt irecuperabil si trebuie sa fiu scos la pensie, nu eu, nu Armata, nimeni altcineva! Tu mereu ma tragi de atentie de ce n-am muncit in pensie de invaliditate, sa ma tarasc obligat la munca, pe targa si cu perfuziile puse pe maini! Am si cheag de sange pe creier in urma accidentului, mereu amortit si scap obiectele din maini, capacitate respiratie sub 50%, etc. Am foarte multe, dar nu e necesar sa le dau in vileag pentru luat in deradere de capiati. Chiar gandesti cand scrii? Ce ai comandat: Militari sau lagare de exterminare?, ca vad, din gandire, ca esti foarte pornit pe cei cu dizabilitati motorii si alte incapaciti! Esti pentru rasa pura, ariana cumva? Cam mare salt de la regalitate la orientari de tip fascistoid!

Trofin spunea...

Huhu Rezea spunea... : imi cer scuze , am gresit cu privire la aceasta prevedere!

Trofin spunea...

Daca tot veni vorba depre data intrarii in vigoare a unei legi ,spre exemplu , Legea cadru a salarizarii personalului platit de la buget , putem avea in vedere precizarea art. 78 din Constitutia Romaniei , editia 2003 , respectiv : "Legea se publica in Monitorul Oficial al Romaniei si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ULTERIOARA prevazuta in textul ei " si aici am in vedere art. 38 al legii respective . Daca presedintele intoarce legea in Parlament exista posibilitatea ca termenul de 1 Iulie 2017 sa fie depasit si sa intre in vigoare la trei zile dupa publicarea in Mon.Of. al Romaniei. Atunci , daca Legea de aprobare a OUG 99/2016 este promulgata si publicata anterior Legei cadru a salarizarii, aceasta va intra in vigoare si-si va face efectele. Ce parere aveti ? Olguta spunea ceva de posibiitatea ca Legea cadru a salarizarii sa intre in vigoare de la 01.08.2017.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Am dat acel exemplu cu Legea 164/2001 pentru ca acea contestație la decizia de pensie, formulată de ofiterul din Oradea, a făcut istorie și este ilustrativ pentru a înțelege ce înseamnă ca un termen de intrare în vigoare, prevăzut în corpul unei legi, să fie ulterior datei publicării legii în MO și nu mai devreme de 3 zile de la publicare.

Anonim spunea...

@huhurez
Da aveti dreptate "termenul de promulgare este 20 de zile".....dar este termenul MAXIM! ,legea poate fi promulgata oricand in interiorul acestui termen....(chiar in secunda 2:):))

dora spunea...

@Iulian Mareș, Huhu Rezea,Miraj
Calculele lor nu vor corespunde cu ale dumneavoastră.
@Cezar,
Obraznicule, eu am și pensie privată și salariu de la multinațională. Am învățat ceva în urma crizei din 2009! Domnia voastră, ați dormit! Eu am și studii financiare. Asta e!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@Hopa, inca una care are pretentia la fotoliul de prim ministru, precis, trecem la matriarhat.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Dacă LSU va fi retrimisă în Parlament, cu siguranță va fi reformulată și partea introductivă a art 38, sintagmele „începând cu data de 1 iulie 2017 ” și „se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017” vor fi înlocuite cu altele de genul „ începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi”.
Astfel se va face loc și majorării soldelor la MApN, probabil din luna iulie, dacă între timp este publicată in MO legea de adoptare a ordonanței .

Liviu PO spunea...

@huhu
Fara a avea pretentia ca opinia mea este de nezdruncinat si pentru ca mi-ati dat exemplul cu legea 164,dati-mi voie sa va aduc aminte ca oug57/2015,care desi nu este aprobata printr-o lege a parlamentului ,este in vigoare de la data publicarii ei in MO,spre ghinionul nostru provocandu-ne mari pierderi ...
Prin urmare ,in opinia mea,oug 99/2016 fiind in vigoare, daca legea 126 modificand-o prin marirea soldelor de functie cu 15%,aceasta crestere este deja operabila, pentru ca indiferent daca Domnul Presedinte promulga legea de aprobare pe 26 ,27 sau pe 11 iulie (ultima zi din cele 20 legale) aceasta oug producand deja efecte,cresterea cu 15% se considera ca fiind operata pe data de 30 iunie 2017.
Asadar nu vad vreun motiv de coliziune cu articolul 38 din LSU,mai ales ca LSU ar putea fi trimisa spre reexaminare.
Indubitabil, CSP trebuie sa actualizeze pensiile militare in aceeasi masura cu care au operat scaderile bazei de calcul la 65 de procente,fara ca sa existe vreo lege de aprobare a ordonantei 57.
Daca nu ar fi asa,atunci asteptarile noastre de a primi banii inapoi pe procentele lipsa (80-65=15p.p.)ar fi lipsite de continut,urmand logica cu intrarea in vigoare dupa 3 zile de la publicarea in MO a legii de aprobare a unei ordonante de urgenta...

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Nu contest ca difera calculele!
De curioxitate....de cat timp lucrati in mediul privat?
Va referiti la participarea Pilonului II de pensie privata? ...!

Leon spunea...

Sindicalistul Coarna, spune ca are semnale de la Presedentie ca saptamana viitoare LSU va fi trimisa Parlamemtului pentru Reexaminare..!

Huhu Rezea spunea...

@ Liviu po
Creșterea cu 15% a soldelor de funcție în MApN nu este prevăzută în OUg 99/2016 ci în modificările aduse acestei ordonanțe prin legea de adoptare a sa. Este o mare diferență! Modificările intră în vigoare numai după 3 zile de la publicarea în MO a legii de adoptare. Ca urmare, nici actualizarea pensiilor nu se poate face înainte.
In cazul Legii 223 avem altă succesiune de acte normative; legea adoptată, promulgață și publicată în MO a fost modificată de OUG 57/2015 înainte ca legea pensiilor militare să fi intrat în vigoare potrivit datei prevăzute în textul ei.

Daniel Craciun spunea...

KWS va trimite LSU in Parlament ... in caz contrar, ar insemna sa fie de acord cu forma actuala a LSU . Multumesc de (re)accept !

dora spunea...

@Iulian,
Nu pilonul 2.Pensie privată! Am contribuit cu o anumită sumă de bani (poți să suplimentezi suma, cam după un an de contract) la sfatul unui coleg financiar care a urmat cursuri pe această speță. Am ezitat la început am zis asta e, fie ce o fi dacă îi pierd a fost o experiență. La vremea aceea (1995), românii nu aveau habar de acel mod de ați rotunji pensia. Nu se ridică la nivelul cuantumului pensiei d-nei Tatoiu. Alte exemple? BCR-pensii, Allianz Țiriac, Grave. De când lucrez în mediul privat? De 2 ani. Mi-am depus cv-ul, am fost contactată telefonic, am mers la interviu, am fost acceptată, nu i-a interesat vârsta ci ce ști să faci. Cum este să lucrezi într-o multinațională? Foarte bine! Când pleci din mediul militar în cel privat, te poți descurca onorabil. Disciplina din mediul militar te ajută foarte mult.A fost opțiunea mea, să văd cum este să lucrezi acolo unde se fac banii, că bugetarii -așa ni s-a spus ani la rându-nu fac nimic, numai îi mănâncă. Încercați!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Felicitari, Dorina Miron, pentru intuitie si reusita! Mergi inainte cu aceeasi incredere si vointa!

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Perioada de 2 ani te avantajeaza? Oricum este ceva pe plus!
Pe mine nu ma mai intereseaza alt job, mai ales ca Sadoveanu blogulu a afirmat cu subiect si predicat ca munca este doar pt lagar!
Iar, decadentul ilustrului imparat roman afirma ca am pensie de doar 15000 lei! ... Deci trebuie sa-i keltui si asta imi ia ceva timp pt ca sunt si rational! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Olguta a afirmat ca ordonanta cu 15% s-a votat din Martie si militarii sa nu-si faca griji! Punct.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Hai ca ne-a lamurit Olgutza!
Parlamentul este pregatit cu Sesiune Speciala pt LSU si Legea de aprobare a OUG 99!
"Aceste 2 legi vor trece urgent prin proceduri parlamentare, daca le retrimite pt analiza, dar termenele raman asa cum au fost stabilite!"

tigri2 spunea...

Astia de la RTV habar nu au ca dorina noastra va fi numita prim...

Huhu Rezea spunea...

Timpul curge implacabil! Olguța și majoritatea parlamentară și-au făcut datorie pentru adoptarea celor 2 legi.
Promulgarea și publicarea în MO nu mai depind de Olguța și de PSD. Chiar și MO este în mâna lui Ponta până când noul guvern depune juramântul.

luminita spunea...

DAR stie cineva cine dracu mai este si kiriac asta care zice ca 100 de pensii militare sant cat 4 milioane de pensii civile , tare asi vrea sa stiu cu ce se ocupa guristul asta inainte de 1989 ,tot o da cu performanta , dar el ce face , face performanta pe la televiziuni si face el pe oracolul ,manios ca se dau salarii mari si ca privatii au salarii mici .Nu il pune nimeni in banca lui. ASTA cu pensiile militare o spune plin de rautate si cu tendinta de a invrajbi ,poate ii trimiteti o nota explicativa .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Legile le promulga Presedintele, iar seful SGV le trimite la MO de indata!

Huhu Rezea spunea...

@luminita
Hai să nu ne inflamăm cu zicerile unuia care a fost un sustinător al lui Ponta în această criză. A și pierdut pariul cu Ciuvică.
Joacă pe terenul multinaționalelor nemulțumite de creșterea salariului minim garantat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Pai, jurnalistul lu' peste prajit tinea cu Ponta pentru ca Ponta este vandut sistemului si implicit PNL care este componenta a sistemului ticalosit!

luminita spunea...

DL asta kiriac. nu este pentru prima oara ca face afirmatii despre pensiile militare , joaca el pe terenul multinationalelor , pai atunci noi sa il lasam sa clantane tot timpul vrute si nevrute? Sa il mai puna cineva la punct ca face tot timplu pe desteptul ,eu vad ca este foarte bagat in seama de televiziuni. D CORNELIUS sa ii scrie ceva asa cum vad ca stie sa le zica,ceva stil pamflet dar sa il usture.

Trofin spunea...

Sugerez administratorului adaptarea formatului blogului astfel ca raspunsurile sau comentariile pertinente la o postare sa fie facute imediat sub postarea respectiva.

tigri2 spunea...

Tatal lui Chiriac a fost ofiter,iar el este ofiter in rezerva...

Leo spunea...

Trofin ,
Poate ca-ti va raspunde "adrisantul" dar ce stiu eu , este ca "sablonul" nu poate fi adaptat , deoarece exista cuvântul "imediat" . Ce inseamna imediat ? o secunda , un minut , o ora , ... ? Nu stim ca nu e definit la fel ca termenul "de indata" ...
Pe de alta parte ,"comentariile pertinente" trebuie citite , interpretate , analizate daca trec de cenzura. Asta se numeste "pe monitorizare" si e o treaba cam oculta , o cutie neagra care nu e treaba noastra ce are in interior. Oricum sigur iti spun ca "e o industrie" inclusiv de inteligence...

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Formatul răspuns sub comentariu nu respectă ordinea cronologică și este greu să vezi ultimele comentarii când intri pe un topic.
Pentru mine nu ar fi o problemă să optez pentru o asemenea setare, pentru monitorizare comentariile intră în ordinea cronologică.

Huhu Rezea spunea...

iohannis nu a semnat astăzi decretele de promulgare a legilor care ne interesează.

26 iunie 2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 26 iunie a.c., următoarele decrete:
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi;
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (4¹) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea anexei nr. 2 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Radu Vasilică spunea...

Ba da a semnat legea ...am citit acum la ora 17. 35!

Huhu Rezea spunea...

@Radu
Unde ai citit?

Radu Vasilică spunea...

Din stiri pe surse....dat fiind faptul ca sursa nu este credibilă.. ..mea culpa! Altădată am sa fiu mai atent! Toate cele bine,Cu speranta ca se va rezolva ceva in cursul zilei de astazi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: V-as ruga sa ne spuneti daca s-a rezolvat problema aceasta, dar si daca cei cu recalcularile pe minus mai avem vreo sansa sa se anuleze aceasta aberatie in urmatoarea perioada de timp. Poate avem sanse sa primim si noi marit odata cu toti ceilalti. Multumesc!