Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 29, 2017

Coarnă sperie polițiștii și... nu numai!

57 comments

Se știe că Guvernul nu poate emite OUG-uri în timpul vacanțelor parlamentare. Totuși, există informații că PSD dorește convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în următoarele zile.


Evz informează:

Dumitru Coarnă a scris pe contul lui de facebook, un mesaj care va fi primit cu mare interes de polițiști. 
”Recomand tuturor polițiștilor care îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii 223/2015 să depună rapoartele de deschidere și stabilire a dreptului la pensie cel târziu cu data de 31 iulie 2017. ”Pe surse”, prin OUG, în ședința de guvern din săptămâna viitoare, vor modifica legea pensiilor militare de stat, începând cu data de 1 august 2017. Va fi majorată vârsta concomitent cu micșorarea cuantumului pensiei. Fac precizarea că polițiștii și personalul civil din MAI sunt singurii angajați din sistemul public cărora nu li s-au majorat salariile din 2008. Trag concluzia că această putere politică acționează în logica: ”Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile”, a scris Coarnă.

57 de comentarii:

luminita spunea...

si daca este asa_?

Ein Stein spunea...

Nu stiu daca e o sperietura, Coarna e mult mai bine ancorat in realitate si are conexiuni foarte puternice cu mediul politic. Ce vreau sa subliniez e faptul ca politica de cartel a acestui SNAp incepe sa-si arate coltii. O masura destinata sa indrepte punctual o problema intr-un anumit minister loveste in toate celelalte ministere fara sa tina cont de specificul si problemele fiecaruia in parte. Nu cred ca SRI-ul, SIE, SPP, STS, jandarmeria, pompierii, SMURD si cate or mai fi au aceleasi probleme cu plecarile din sistem ca la MApN si totusi o vor incasa in egala masura, probabil vor crea alte probleme celorlalti. Este rezultatul unei politici facute pe genunchi, de oameni fara nicio pregatire in domeniu, interesati doar in rezolvarea unor interese de grup.
Ca tot vorbim de Coarna, dilema mea este in continuare cum se poate ca o institutie DEMILITARIZATA oficial, adica li s-a spus verde-n fata, "Ba voi nu mai sunteti militari!", totusi sunt printre principalii beneficiari ai "Pensiei MILITARE de stat".
Singurii militari din tara asta sunt cei de la MApN, atat!, nu SRI, STS, SXX
Am mai scris care este iesirea din impas, nu mai reiau.

radu spunea...

Când politicienii se împiedică, soldaţii cad.
aforism de Sami Feiring

Unknown spunea...

Din pacate, degeaba au castigat alegerile. Prea multa incosecventa, lipsa de predictibiltate, de profesionalism. Nu este posibil ca un PSD care a introdus L 223/2015 in 2015 sa incerce sa demoleze propria viziune asupra actului normatv pe care l-a promovat si adoptat.Cum sa propui sa nu se mai aplice reducerile varstei pt anii lucrati in cond speciale, deoseb din art. 21 al L 223/2015 cand exista asa ceva si pt civili in L 263/2010. De asemenea, similar, in acelasi context se pot mentiona si eventualele modificari asupra Codului Fiscal. Se pare ca echipa PSD din 2017 este cu mult inferioara celei din 2013-2015, astfel nu se pot explica asemenea abordari inconstante, fara efect sau lipsite de initiativa buna in majoritatea obiecivelor diferitelor ministere( economie Prim- Ministru acesta vad ca da multe lectii, dar daca stam si analizam ce el insusi a facut?????? oare ar mai fi onorabil pt el sa ia la intrebari ceilalti ministri , fonduri europene, aparare, interne, transporturi, finante samd).

Unknown spunea...

Nu, militari nu sunt numai cei de la MApN. Sunt si Pompierii (sunt militari de la 1848 de la cpt Pavel Zaganescu) care sunt in razboi permanent cu lupta pentru salvarea vietii si bunurilor. Sunt si Jandarmii.

Leon spunea...

Cam exagereaza Coarna:
1. Majorarea salariilor/soldelor cu 10% din Decembrie 2015 nu a fost si pentru politisti.?
2.Sporul de Fidelitate de 20% acordat de ani buni numai pentru politisti..nu se pune ?
3.Cum se explica salariile si pensiile politistilor mai mari ca la MApN, daca nu prin obtinerea unor sporuri, unele meritate altele poate nu..!
Este pus de cineva sa destabilizeze Sistemul National de Aparare chiar in aceste zile cand relatiile cu Rusia s-au racit foarte mult ?
Ale cui interese le apara dul Coarna...?!

Huhu Rezea spunea...

Articolul 18 din Legea 223 a fost de-a dreptul criminal pentru armată, ordinea publică și securitatea națională. Cei care au avut inițiativă redactării unui asemenea articol ar trebui trași la răspundere.
Sunt sigur că inițiatorii s-au pensionat profitând de acest articol și au o pensie egala sau mai mare decât semenii lor, care au rămas în activitate pânâ la limita de vârstă.
Cum sa-l lași să plece cu pensie militară pe unul care a fost aduc in instituțiile militare cu o vechime de 10 ani în civilie, iar după 10 ani de serviciu militar se dă apt limitat sau inapt, ca să ia o pensie egală cu cel care are vechime cumulată de 30 ani.
Asemenea militari ar trebui să poată beneficia de o pensie de invaliditate sau să fie trecuți în rezervă, urmând ca la vârsta standard să beneficieze de o pensie militară în condițiile art. 19. Abia atunci i se poate introduce în calcul și vechimea pentru condițiile de muncă.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Domnilor,
- Ceva detalii mai aflam azi la Romania TV(TV - Guita), începând cu ora 20, când va vorbi Olguta despre cum cresc TOATE pensiile si TOATE salariile.
- Coarna a ironizat-o pe Carmenuta azi , referindu-se ca plitistii locali au salarii de 4000 lei si începând din iulie , in timp ce politistii adevarati au salarii de numai 1800 lei.
NB ; Vedeti cum se perverteste totul datorita amatorismului si amatorilor care fac si aplica legile. Politia locala , provenita din fostii "Gardieni Publici" a fost creata clar cu scopul de a scadea costurile cu personalul pt. a indeplini niste activitati de ordine publica elementara si a degreva politia adevarata de aceasta activitate practic "de paza" ( paznici). Acum , copiile politistilor adevarati ( paznicii publici "porecliti" Politia locala) au salarii daca nu triple cel putin duble fata de originalul politienesc ( Politia adevarata MAI).Si astfel , rezultatul scopului pt. care a fost infiintati "paznicii publici" este exact pe invers , ajungând sa dubleze cheltuielile de personal per capitas

Ein Stein spunea...

Major Group 0

Armed Forces Occupations
Armed forces occupations include all jobs held by members of the armed forces. Members of the armed forces are those personnel who are currently serving in the armed forces, including auxiliary services, whether on a voluntary or compulsory basis, and who are not free to accept civilian employment and are subject to military discipline. Included are regular members of the army, navy, air force and other military services, as well as conscripts enrolled for military training or other service for a specified period.
Occupations in this major group are classified into the following sub-major groups:
01 Commissioned Armed Forces Officers
02 Non-commissioned Armed Forces Officers
03 Armed Forces Occupations, Other Ranks
Excluded from this group are:
▪ jobs held by persons in civilian employment of government establishments concerned with defence issues;
▪ police (other than military police);
▪ customs inspectors and members of border or other armed civilian services.

Cine e interesat de amanunte poate studia ISCO 08

Daca pompierii de la 1848 inca de la cpt Zagan "care sunt in razboi permanent cu lupta" !?!*#!? merita o soarta mult mai buna decat a militarilor de aceea ar trebui separati fara intarziere. Valabil si pentru jandarmi, asa cum scrie in clasificator.

Ein Stein spunea...

Huhurez nu e singura mizerie din lege, este evident ca acest articol a fost tintit catre un grup in special format din intrati in sistem pe usa din dos, de parveniti care nu au si nu au avut niciodata legatura cu armata. Sunt curios daca Art.18-(1) este luat in vizor de viitoarele modificari ale legii, ce zici?
De aceea am sustinut ca singura cale de a indrepta lucrurile, recunoasterea ocupatiei de militar, asa nu se va mai putea intra pe usa din dos, un pachet de legi similar cu al USA zic eu, CU PUNCT SI VIRGULA si respectarea angajamentelor asumate la intrarea in NATO.
Restul e demagogie pura, politrucii si contopistii vor reusi sa gaseasca oricand o explicatie de zici ca e adevarat pentru orice potlogarie fac.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Scopul adunării deputaților prin SMS este de a de emite o OUG privind unificarea ELCEN cu RADET!

Gigi spunea...

Sunt în posesia a două pensii recalculate.Una de la MAN,alta de la MAI.
Ambele au cuantumul aproape identic,câțiva zeci de lei av.MAN
Ambii,același grad,aceiasi vechime,ieșiți cam în aceiași perioada.
Așa că nu mai agitați iar apele că ar fi dezavantajați unii și av.alții,cum face EinȘtein,si alții.
Aveți-vă ca frații că altfel știți ce vă fac alții!?

Unknown spunea...

Bai , a plecat Coldea si-a ramas Coarna !!!. Peste tot -Coarna , coarna , coarna !!!. Asta e un militzian intarziat- ca sa nu zic retardat, punct. Despre ARMATA SI MILITARI , MUCLES , MUCLES !!!. IN AFARA DE MILIARDELE PENTRU PATRIHOATE SI CE MAI URMEAZA . CAND A FOST CU ALEA ALE LU' CIOLOS , A FOST NASPA , CA ERAU DE LA OLANDEZI , DE LA NEMTZI - CAND DE LA AMERLOCI -PARCA DEJA S-A PLATIT PRIMA TRANSA !!!. Si pe noi ne aia grija lu' Coarna !!!!. Mai vine si TZUTZUIANU cu intarirea flancului sudic , bla,bla , ca l-a amenintzat Rogozin !!. Pai daca-l lasau sa se duca-n p...da ma-sii la CHisinau mai trebuia noi sa intarim flancul Nato ????. Mama lor de panarame !!!.

Unknown spunea...

Bineintzeles ca intr-un fel sau altul aceasta anomalie a ratziunii , a bunului simtz , aceasta gaura neagra a gandirii care este legea pensiilor din 2015 modificata de Jupuit trebuie radical schimbata , in fapt trebuie o alta lege !!. Una in care plt. sau colonelul iesit[-VA IESI] la pensie in 1990 , in 2000 2011 sau 2022, care-au lucrat in aceleasi conditzii , functzii , echivalate - ca acu' nu mai sunt regimente ,armate - aceiasi vechime - SA AIBA ACEIASI PENSIE !!. NU UN KKNAR DE ADJ. DE LA POMPIERI SA AIBA PENSIE MAI MARE DECAT A UNUI COLONEL DE ARMATA - DOAR PENTRU CA A IESIT LA PENSIE-N 2017 IAR COLONELUL IN 1997 . IAR ADJ. DE JANDARI SAU MILITZIE SA AIBA ACEIASI PENSIE CU ADJ. DE ARMATA - de fapt ala de armata sa aiba saracu' pensia alora, ca acu' un adj miltzian are cel putzin 1000 de lei mai mult la pensie decat un adj. MapN.

Leo spunea...

- Ein - please be carefully , because the written in English language (and other thang) is forbiden inside the blogger pollitical .
- Tutuianu s-a sucit la RoTV , deoarece spre deosebire de discursul lui anterior , la interventia de acum 1/2 ore de la RoTV "a plasat" problema la MMJS, zicând : " In acest domeniu (NB al pensiilor militare de stat), comunicarea se face prin MMJS. In plus a utilizat modul conjunctiv , in loc de modul indicativ zicând : " trebuie sa fie aplicat acelasi algoritm " ( modul conjuncyiv) , in loc sa spuna : SE VA APLICA ACELASI ALGORITM.
E clar acum sunt sigur ca , Adrian , NU este un ministru FERM si PRAGMATIC , in slujba ARMATEI.

iceparu spunea...

Chiar daca personal nu beneficiez de avantajele activitatii lui Coarna recunosc ca lupta pentru avantajarea politistilor.Omul se pare ca este pe felie spre deosebire de Dogaru care face teoria chibritului nescaparat.Asta e.Nu avem altul.Multe semisuccese s-au inregistrat generalizarea unora inviduale.
Privind varsta de pensionare cred ca activi nu trebuie sa intre in panica.Nu cred ca MApN se va bucura sa aiba un corp de cadre imbatranit.Oare cum ar arata un cdt.pl la varsta de 55 de ani sau un cdt.cp la 60 ani?

Ela Pop spunea...

Daca vrea la pensie si Anaconda inseamna ca,Coarna are dreptate: se pregateste ceva., si nu de bine!

Huhu Rezea spunea...

@Iulian
Parlamentul trebuie să legifereze pentru soarta ELCEN , dar nu prin ordonanță.
Parlamentul fiind în sesiune 2-3 zile, Guvernul poate emite în acest interval de timp ordonanțe de urgențe, inclusiv pentru modificarea Legii 223.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Tutuianu a spus că despre pensiile speciale, cele parțial contributive, este abilitat să comunice Ministerul Muncii. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, în concepția lui Tutuianu.

tigri2 spunea...

@STRIX, din surse sigure , nu de la Coarna, miercuri pe 2 august se va discuta ceva despre un fel de OUGsau cum s-o numi, apendice la L223 pentru stoparea hemoragiei iesirilor la pensie din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, stiu mai multe amanunte dar ,restul sa le spuna cezar & iceparu

Leo spunea...

Adica povestea cu ELCEN-ul este doar un pretext? ( care a fost foarte "ventilat" de Tudose de cam 10 zile încoace ).
Iulian , eu stiam ca tu ai specialitatea "arme intrunite" , dar din postari am inteles ca este Radio-Locatie. PS Cam tarziu , m-am prins si eu ca "tractorul cu elice" , este elicopterul...Atunci inseamna ca si KUB-ul este "Patriot-ul" cu volan pe dreapta..:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, l-am citit deja pe Tutuianu: A fost deja halit si inregimentat in logica haitelor de lupi din Minister si Casa Sectoriala! Practic, acum e la lectia de dans tematic, dupa cum ii urla cu siretenie lupoii aia vicleni! Fiola va da atacul la pensiile militare: Cuantumurile mari sunt tinta ei, iar cele mici le va regla dupa un plan comun, valabil si la Legea Unica a pensiilor civile. Nu va asteptati la minuni.
Are fierea otravita ca a fost tradusa in amor de-un ofiteras nimfoman, pe atunci un capitanas zurbagiu si afemeiat, acum Colonel sau General cu penzia care-i da junghiuri la mitra matroanei de penzii si salarii, si cred ca acum e sansa ei sa-i dea lovitura fatala si prin cotonogirea colaterala a noastra! Ce zice ea?: ,,Lasati, firea-ti ai dreacku' voi de brotacei in calduri, cu prea multi feromoni de tauni, ca v-o trag eu acuma sa va mai ostoiesc din pofte cu parale mai putine de aventuri!'' Oltencele nu uita si te frig cand ti-e lumea mai draga!

Unknown spunea...

Mr Ein Stein
In what wars you fought?
The answer is for you very simple: NONE

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

Faptul ca un politist are pensia egala cu a unuia de la armata nu are nicio relevanta. Romania trebuie sa intre in normalitate, singurii militari sunt cei de la MApN. Politia a fost DEMILITARIZATA si e un nonsens ca un politist sa beneficieze de pensie militara indiferent daca politistii si militarii au pensii sensibil egale, chiar daca este o minciuna, apele trebuiesc separate asa cum se intampla in toate tarile sanatoase la cap. Cred ca apele trebuies agitate, poate totusi se iau si masurile necesare. Politistii merita salarii si pensii mult mai mari decat militarii asa ca ce rost are sa fie legati de cei din urma, pana si legislatia Europeana impune aceasta separare, pacat ca guvernantii nostrii nu vor sa tina cont de ea chiar daca e obligatorie.
Se pare ca ce spune Coarna e adevarat, Anaconda si-a depus cererea de pensionare cu data de 31 iar Parlamentul se intruneste in sesiune extraordinara saptamana viitoare, poate se discuta si recunoasterea ocupatiei de militar o data cu modificarea legii pensiilor MILITARE, doar asa la deruta sa se cunoasca precis cui se adreseaza legea pensiilor MILITARE.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...


@Ela
Ca să iasă la pensie generalesele SRI ale acoperiților și surselor deschise au nevoie de decretele de trecere în rezervă semnate de Iohannis.
@tigri
Stai cuminte că pe luni- marți va fi sifonat un draft al ordonanței...așa... ca să testeze reacțiile militarilor.
A apărut el pe surse, roarmy230, în 2015, și draftul art. 40 din OUG care urma să fie aprobat a doua zi de Guvernul Ciolos.
Vezi
http://www.huhurez.com/2015/12/circula-pe-internet-un-draft-al-unei.html

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
reddog spunea...

Salutare, camarazi!
From arma penintenciare with love! :)

La politisti e ceva fierbere cu aceasta O.U.G privind Legea 223/2015.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1476155539112336&id=109137712480799

Ceva va fi si probabil vor umbla la varsta de pensionare.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@radu
Eiii...uite cine vorbește... un puștulică... de gândire comunistă!
Dacă ai ști ce înseamnă gândire comunistă ai realiza că tocmai d-ta ai o mentalitate egalitaristă.
Ia mai citește-ți comentariile revendicative!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Radu Catalin, sunt clasat medical, dar il sustin pe Dl. Huhu Rezea, si inca cu mare tarie. Daca eu am 10 boli grave si merit clasarea, fiind trecut prin multe comisii de la mai multe spitale militare, fiind cu suferinte ireparabile, reale, cu zeci si zeci de internari de lunga durata, incat ma pot supune oricaror comisii de evaluare din lume, nu numai din Romania, deci clasat pe drept, uite ca am vazut la viata mea betivi ordinari din Armata, clasati pe spaga sa iasa la pensie sa nu-i dea afara pe drumuri cu a trei-a cizma-n curpeni, unii au facut cate o boacana urata, si ca sa scape de bulau si-au scos certificate de bolnavi mintali, altii au mirosit ca vin vremuri grele si s-au clasat la fenta cu boli fictive, si am impresia ca nu ai nici varsta si nici informatiile necesare sa sustii afirmatia de mai sus, ca eu am spus-o nu o data, am scris si la autoritati, ca toti neavenitii astia ordinari mananca adevaratele pensii ale adevaratilor suferinzi si plini de boli, ale celor handicapati real!
Neavenitii astia cred ca detin superioritatea numerica si din pricina lor cei cu adevarati bolnavi cronici nu pot avea nici un fel de beneficii si ajutoare de stat, pentru ca bolnavii inchipuiti ingroasa numarul randurilor prin infiltrare nemeritorie, astfel incat si pensia mea este de mare rahat si sufar cumplit! Eu as face evaluarile la cei suspecti pana la decesul acestora! Dar, nu e vina lor, ci a celor care au primit spagi sa-i scoata la pensie de invaliditate! Asta e!

medierea spunea...

Toată lumea este în fierbere. Ceva rau se pregătește cu siguranță. Eu am trecut in rezerva recent (am mâncat patru pensii) și încă nu m-am dezmeticit. Doream sa mai rămân în activitate însă pe 27 martie a.ca. a apărut un zvon similar.. referitor la modificarea condițiilor de pensionare. Acum regret că nu am mai așteptat.. pentru două motive. Primul - colegii mei rămași în activitate se descurca foarte greu (evident, nu este vorba doar de plecarea mea..).. Al doilea - se prefigurează plecări la "nevoile serviciului".. situatie in care.. pe de-o parte, condițiile ar fi fost altele, iar pe de alta parte, nu as fi avut sentimentul ca părăsesc corabia ca un șobolan. Închei prin a spune franc. Schimbări vor fi.. si nu în bine.. Doamne ajuta! (PS: Nu mai puneți paie pe foc.. fluturând epoleți pe aici.. privațiuni sunt similare atar pentru polițiști cât și pentru SPP, STS, SRI, etc. Iar munca nu este ușoară nicăieri. Nu putem compara nici militarii de cariera care lucrau pentru economia națională cu cei din teatrele de operații, nici polițistul de pe strada cu ofițerul operativ din serviciile de informații, protecție demnitari sau pompieri..)

luminita spunea...

si daca se majoreaza varsta de pensionare concomitent cu rezolvarea art 40 din oug 57? nu ar fi posibil? dece sa se apuca acum sa irite mai mult , chiar vor oameni in strada? dece nu fac asta la judecatori , magistrati , fiindca le e frica de ei/?cum vor sa mai vina oameni spre armata daca vad ce se intampla cu actualii de multi ani ?sa vedem ,ca si asa armata nici nu e

Leon spunea...

Si eu inclin sa cred ca LOV doreste sa-si "recupereze" la Bugetul asigurarilor sociale, stagiile de cotizare realizate de militari in civilie si in acest caz in Legea nr.223/2015 ar ramane numai perioadele desfasurate ca militar!

CEZAR spunea...

@ Leon ..si nu ti se pare ..corect ...???

luminita spunea...

POATE sa faca orice ,cu atat mai mult vor pleca ,vor merge in locuri de munca ca civili ,unde vor fi primiti mai ales cei din sri si sts , fiind cu ....informatii..... si cand vor indeplini varsta vor cere pensie militara .Daca se va adeveri ce se vantura prin presa , PSD se dovedeste ca militarii au votat degeaba .asa ca o sa mearga pe drumul PNT

luminita spunea...

VAD ca TUTUIANU o amesteca in problema militarilor pe aceasta OLGUTA , ce o califica sa aiba ea un cuvant de spus in ceasta problema? deci ea este ministru peste ministru armatei BRAVOOOOO

CEZAR spunea...

DACA MA KISS A STInS ..SOARELE DE LA HURZICENI...,,A OR DE.."!!

Guvernul pregateste sa adopte saptamana viitoare un OUG prin care modifica Legea pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete, au declarat pentru HotNews mai multe surse guvernamentale.



Potrivit acestora, proiectul de ordonanta este pregatit in mare secret de ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, impreuna cu un grup restrans din care face parte si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mariana Mot. Initiatorul proiectului de OUG ar urma sa fie, insa, Ministerul de Finante.

Potrivit surselor Hotnews, acesta ar fi motivul real pentru care Liviu Dragnea a anuntat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru miercuri.

Prin acest proiect de OUG se schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare.

Zvonurile ca Guvernul ar urma sa schimbe Legea pensiilor speciale au determinat deja plecari masive din sistem in ultimele saptamani.

Potrivit surselor HotNews.ro, modificarea iminenta a Legii pensiilor speciale a determinat si plecarea de la sefia Serviciului de Telecomunicatii Speciale a generalului Marcel Opris,care s-a pensionat la cerere, potrivit unui decret semnat miercuri de presedintele Klaus Iohannis.

Si liderul Sindicatului Politistilor, Dumitru Coarna, a anuntat ca Guvernul pregateste sa schimbe regulile pensionarii pentru politisti.

Potrivit surselor Hotnews.ro, exista la acest moment tensiuni majore in sistem, atat in armata, cat si in politie si servicii secrete. Toti acestia sunt nemultumiti, evident, de perspectiva de a pierde bani la pensionare.

Unii interpreteaza gestul Guvernului si ca o sanctiune, insa realitatea este ca Guvernul se confrunta cu o nevoie acuta de bani la buget, iar pensiile speciale sunt foarte mari.

Nu este clar la acest moment daca premierul Mihai Tudose va accepta proiectul in varianta Ministerului Muncii.

Potrivit informatiilor Hotnews, magistratii nu vor fi inclusi in acest proiect de OUG, insa nu este exclus ca, dupa adoptarea OUG-ului care va taia pensiile speciale pentru militari, guvernul PSD sa treaca la taierea pensiilor speciale a judecatorilor si procurorilor, avand in vedere ca ar ramane singura categorie profesionala cu conditii diferite de pensionare fata de celelalte.

Potrivit surselor HotNews, modificarea Legii pensiilor speciale ar urma sa figureze pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT), programata pentru marti.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat in repetate randuri ca e nevoie de o regandire a pensiilor pentru politie, armata si servicii speciale, date fiind cuantumurile mult mai mari decat cele ale pensiilor obisnuite. Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a vorbit despre pensiile speciale in ultimele luni.

Trofin spunea...

Dorinta guvernantilor de a stopa hemoragia iesirii din sistem a personalului militar , la varste fragide prin pensionare, se poate realiza prin modificarea Art. 29 din Legea 223/2015 , respectiv inlocuirea vechimii cumulate de 25 de ani cu vechimea efectiva de 25 de ani , adica aceeasi conditie de indeplinit ca si la deschiderea drepturilor de pensie pentru limita de varsta si anticipata partial. Prin aceasta modificare nu se produce nicio discriminare deoarece vechimea suplimentara datorata lucrului in conditii de munca , altele decat acelea normale , se adauga ca procent la procentajul standard determinat ca diferenta dintre vechimea cumulata realizata si vechimea efectiva standard de standard de 25 de ani . Asa cum s-a mai vehiculat , tot solutii pot fi inasprirea conditiilor de pensionare anticipata partial precum si a modului de calcul a pensiei. La pensia anticipata nu mai are sens sa se umble fiindca , in principal , se aplica conditiile de la pensia pentru limita de varsta. Marirea varstei de pensionare sau a vechimii efective standard , nu este o solutie satisfacatoare daca ramane la art. 29 drept criteriu de acordare a procentelor standard vechimea cumulata de min. 25 de ani.

luminita spunea...

MA scoate din sarite acesta cucoana , ce o califica sa faca ea aprecieri asupra armatei oricare ar fi problema , ea crede ca asa va avea voturi de la pensionarii civili , este aroganta si obraznica. Sa vad ce se va discuta marti in CSAT ,daca si presedintele tarii este de acord cu scaderea moralului militarilor . ,prosti ar mai fi sa vina de bunavoie in armara careva ,sa stea la ordin si sa lase familia oridecate ori este nevoie ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, eu de cand am vazut sumele acelea imense din programul de guvernare pesedist am realizat ca astia aduc sacul la starea de golire urgenta, spre faliment. Dar, mai e ceva, ei stiau ca nu vor putea face fata, de accea si programasera ca primele actualizari la pensiile militare, speciale in general, invalmasite si cu magistratii, sa se aplice, cu precadere, din 2023.
La fenta, ei au afisat sumele acestea ca sa castige alegerile si sa aiba sprijinul votantilor, urmand ca pe parcus s-o lase mai usurel si sa inceapa sa bage motocositoarele in venituri prin smechereli. Daca vor iesi multi la pensie au dat de naiba, ramane si sistemul de Aparare descoperit, cat si din partea celorlalti din celelalate ramuri ale sistemului.
Foamea de voturi si setea de putere i-au dus cu mintea numai la promisiuni fara acoperire, de aia nici nu s-au grabit sa scoata oug 57 cu art. 40, desi astea, daca erau comunisti cu adevarat, trebuiau scoase din prima zi! Incet, incet vor ajunge cu ,,maririle'' promise de unde au plecat pentru ca nu sunt efectiv bani si vor aduce Romania in situatia Greciei! Sa dai la medici, cum ziceau ei, mai ales Fiola Lov, peste 5000-10.000 euroi pe luna, si se arunca Olguta la fabulosul 30-50.000 euroi, sunt niste afirmatii de alienati. Niste actualizari programate, cu o anumita consistenta de cam 5-7% pe an, erau mai sigure si reale, fara frica de faliment, dar s-au inhamat la niste mariri de parca am avea economia Germaniei!
Joi aflam realitatea ce va fi sa fie, dar in bine nu mai cred, absolut deloc! Catzaua-i in calduri in papusoaie si-n sac adie un vanticel sinistru de golire... Hauuu,hauuuu, uuuuuu... Va pup pe toti pe cuantumul cel mai avantajos, dar nu si pe portofelele goale!

Leon spunea...

Dle Trofin, observatia dvstra este corecta, poate chiar "vechime cumulata" ar trebui inlocuita cu
"vechimea in serviciu" prevazuta de Art.3.lit.e) din Lg.223/2015.

tigri2 spunea...

@cornele , nebunule, ravnesti la Flory din Vaslui,ai?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Radu Catalin, si cu pensionarile acestea anticipate e o problema serioasa. Ele ar trebui sa reprezinte exceptii. Cine n-ar vrea sa se pensioneze anticipat, caci de la o anumita varsta simti ca clachezi, nu mai ai tragere de inima, fizic nu mai poti. Factorul psihic fiind, poate, cel mai determinant. Traumele fizice le mai tratezi, le mai oblojesti, dar cele psihice si emotionale sunt chiar foarte grave, si ar trebui sa se tina conte de acest factor medical, insa numai la militari si politisti, caci pandarii din servicii au un serviciu mai relaxant, poate chiar palpitant si cu satisfactii, dat fiind libertinajul, nu si constrangerile si privatiunile militarilor si politistilor, si nu la toti se implica emotionalul cu predilectie pana la clacare.
Cine a zis ca trebuiesc cam trei ani sa se elaboreze o lege a pensiilor pentru militari, nu s-a trezit vorbind. Aici trebuiesc implicati psihologii, psihiatrii cu practica in domeniul cazon, sociologi si alti specialisti in domeniul comportamentelor si a factorului uman. Varstele inaintate in Armata se potrivesc doar celor din ierarhiile superioare care nu implica emotionalul in consumul exagerat la nivel psihic sau fizic, in implicarea directa in actiunile de pe teren, cu participare directa, alaturi de trupeti, asa cum s intampla cu precadere la un cdt. de subunitate, pana la Cdt de unitate.
Ei vor sa faca pe genunchi si pe fuga, in cateva luni, o Lege a Pensiilor Militare cu valabilitate de cel putin 30-35 ani, ceea ce cu siguranta nu va satisface nici pe departe necesitatile si oportunitatle militarilor. Precis ca elaborarea va fi defectuasa, daca iar se vor implica si cei din Minister si Casa Sectoriala care pana acum au distrus si actuala sau precedentele legi, urmarind, ca de obicei, doar scopuri egoiste si doar pentru o gasca preferentiale, asa cum nu o data se intampla la elaborarea acestor legi, ca de astea suntem satui deja! Pensionarea anticipata la militari este chiar necesara, dar sa elaboreze legea astfel incat sa nu fie schilodit beneficiarul la drpturi, si nici sa nu se incurajeje acest mod de pensionare, ci doar la anumite categorii supusi la uzura morala, emotionala si fizica deosebita, dovedita si probata in timp.

CEZAR spunea...


L-a ,,MIROSIT "domnul colonel (comandant de arme intrunite ) ICEPARU..pe IMPOSTOR !!


iceparu29 iulie 2017, 21:51
Mares@Ma uimesti.Esti incuiat sau te vrei ironic?Tu ca ofiter de rd.Lc. ce-ti traiai traiul pe la Borcea cu curul plin de igrasie datorita inactivitati nu ai de unde sa stii ca in MApN se desfasurau si cursuri intensive de invatare a lb.straine. Nu ma refer la cei ce urmau cursul de atasati militari sau la cei ce se aflau in structura Directiei de informatii..In plus la invatarea unei lb.straine numeni nu pleca de la 0.Omiti intentionat ca limbi straine se invatau atat in liceul militar,dar si in Sc.of. si AMG.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Eu aş mai opinia ca sporul pentru condiţiile de muncă, adăugat la vechimea efectivă, să intre în calculul pensiei doar la transformarea pensiei anticipate sau anticipate parţiala în pensie pentru limită de vârstă.
Ar fi suficient pentru a stopa plecările cu apt limitat din sistem.
De asemenea, ar putea fi reformulat art. 16 lit. b) astfel:
Art. 16
...
b) au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 20 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Iulian Mareș spunea...

Cezar el,
Octogenarii spun, scriu lucruri trăsnite!
Dar cum vei spune tu după ceva studii speciale...15-25 ani?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Trofin: Dupa cate stiu eu, cam 10-15% o reprezinta cei cu vechimea de cel putin 10%, find cei intrati in sistem direct din civilie, pe shustache, absolventi universitari la particoler, chiar si cu doctorate en gross plagiate, cu sprijin politic si ajunsi, unii, pana la gradele supreme. Ei sunt acum primii la impartitul colivei la noua Lege a Pesiilor Special-Militare si nu vor permite sa li se ia bombonica dulce de pe coliva! Voi fi contrazis de unii, dar sa fim realisti, chiar daca n-am brodit-o cu cifrele, ca acesti gusteri exista si ca fac legea dupa cum le vor muschiuletii! Sunt si de la stanga, dar si de la dreapta esichierului politic, Iulian Mares, parca, amintind, candva, despre existenta acestora. Cel putin in Politie, Servicii si Sistemul Penitenciar, poate si Pompieri, sunt cu droaia...

Paraschiv Daniel Radu spunea...

Vedeți?! Așa apare discordia între militari! Cei din MApN, ce-i drept doar unii, considera ca jandarmii și pompierii nu sunt militari. Ei vorbesc din rarunchi, nu din creier! Rărunchii folosesc doar ce primesc iar creierul numai ceea ce vede, aude și cunoaste. Ar fi util sa-și facă prieteni printre jandarmi și pompieri sa cunoască realitatea: toți sunt militari pentru ca au depus același jurământ militar, trăiesc aceleași privațiuni și executa misiuni similare. Dar poate ca este mai bine sa fragmentam corpul militarilor pentru a-i face inactivi? Cât despre modificările pensiilor militare trebuie sa așteptăm sa apara. Între timp însă, trebuie sa ne pregatim pledoariile in tribunal pentru a ne apăra pensia de atacul guvernului. Dar va atrag atentia ca dacă politicul își impune punctul de vedere in justiție, murim cu dreptatea in mâna!

ifrim spunea...

@Trofin& Huhu Rezea.Neputand face abstractie ca existam si disponibilizatii cu vechimi incomplete cf. OG7 prin solutiile avansate de d-stra cum vedeti solutionarea problemelor noastre ca altfel pt. subzistenta trebuie sa ne reorientam spre vanatoare,pescuit, cules plante medicinale dar pe care terenuri ca toate sunt proprietate privata?

Leon spunea...

Domnilor Guvernanti, grabiti recalcularea pensiilor militare si aveti in Camera Deputatilor doua Proiecte de legi Pl-82/2016 si Pl-39/2017 si modificati-le cum doriti, cu aplicare de la 1 ian.2018.
Probabil ca mai mult va sperie Actualizarea pensiilor militare, dar stiti foarte bine ca pentru anul 2017, 50% dintre pensionari nu vor beneficia de actualizare, iar ceilalti 50% vor avea cresteri de 2-3%...!

tigri2 spunea...

22.00 B1 TV Dogaru , s-ar putea si Coarna ca sa iasa cu scantei...

Huhu Rezea spunea...

@Ifrim
Orice modificare a legii pensiilor militare se aplică numai pentru viitor și nu afectează procesul de recalculare aflat în desfășurare.
Vor evita modificări care să impună o nouă recalculare a pensiilor în plată.
Beneficiarii OG7 sunt protejați de L 119/2010 care prin art.2 i-a declarat pensionari pentru limită de vârstă.

ifrim spunea...

Nu ne mai intereseaza grilele din LSU deoarece LOV prin OUG de saptamana viitoare ne decupleaza de soldele activilor.Deci pensiile indexate cu rata inflatiei.

luminita spunea...

DAR afesteaza actuaizarile dun 2018 .deci recalcularile faute celor pnsionati inainte de 2000 ,carora pensia a foe recalcuata ca si cum acum ar fi iesit la pensie fara a se actualiza nimic , vor ramane asa m Nu spunea acela de la casa sect a mapn ca bia odata cu legea salarizarii se vor alinia/ ? sant niste neghiobi