Un produs Blogger.

duminică, iulie 30, 2017

HotNews informează că tot Ministerul Finanţelor, ca şi în cazul OUG 57/2015, va lovi în legile care reglementează pensii militare şi pensii speciale

63 comments

EXCLUSIV HotNews


Guvernul pregateste sa adopte saptamana viitoare un OUG prin care modifica Legea pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete, au declarat pentru HotNews mai multe surse guvernamentale.

Potrivit acestora, proiectul de ordonanta este pregatit in mare secret de ministrul Muncii, Olguta Vasilescuimpreuna cu un grup restrans din care face parte si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mariana Mot. Initiatorul proiectului de OUG ar urma sa fie, insa, Ministerul de Finante.

Potrivit surselor Hotnews, acesta ar fi motivul real pentru care Liviu Dragnea a anuntat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru miercuri.

Prin acest proiect de OUG se schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare.

Zvonurile ca Guvernul ar urma sa schimbe Legea pensiilor speciale au determinat deja plecari masive din sistem in ultimele saptamani. Vezi detalii in articolul publicat de Cristian PantaziProblema majora in sistemul de securitate: Pensionari pe banda rulanta in armata, politie si servicii secrete de frica schimbarii legii pensiilor militare.


Potrivit surselor HotNews.ro, modificarea iminenta a Legii pensiilor speciale a determinat si plecarea de la sefia Serviciului de Telecomunicatii Speciale a generalului Marcel Opris,care s-a pensionat la cerere, potrivit unui decret semnat miercuri de presedintele Klaus Iohannis.

Si liderul Sindicatului Politistilor, Dumitru Goarna, a anuntat ca Guvernul pregateste sa schimbe regulile pensionarii pentru politisti. 

Potrivit surselor Hotnews.ro, exista la acest moment tensiuni majore in sistem, atat in armata, cat si in politie si servicii secrete. Toti acestia sunt nemultumiti, evident, de perspectiva de a pierde bani la pensionare.

Unii interpreteaza gestul Guvernului si ca o sanctiune, insa realitatea este ca Guvernul se confrunta cu o nevoie acuta de bani la buget, iar pensiile speciale sunt foarte mari.

Nu este clar la acest moment daca premierul Mihai Tudose va accepta proiectul in varianta Ministerului Muncii. 

Potrivit informatiilor Hotnews, magistratii nu vor fi inclusi in acest proiect de OUG, insa nu este exclus ca, dupa adoptarea OUG-ului care va taia pensiile speciale pentru militari, guvernul PSD sa treaca la taierea pensiilor speciale a judecatorilor si procurorilor, avand in vedere ca ar ramane singura categorie profesionala cu conditii diferite de pensionare fata de celelalte. 

Potrivit surselor HotNews, modificarea Legii pensiilor speciale ar urma sa figureze pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT), programata pentru marti. 

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat in repetate randuri ca e nevoie de o regandire a pensiilor pentru politie, armata si servicii speciale, date fiind cuantumurile mult mai mari decat cele ale pensiilor obisnuite. Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a vorbit despre pensiile speciale in ultimele luni.

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri "ca nu se va intampla asa ceva", iar "ministrul Tutuianu a gasit o formula prin care acest sistem sa ramana in vigoare, indiferent de ceea ce se intampla cu legea pensiilor".

63 de comentarii:

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tehnocrat spunea...

Sunt 8 categorii profesionale care beneficiaza de pensii de serviciu, unii le spun speciale, 7 gestionate de ministerul muncii si solidaritatii sociale si una de pensii militare de stat gestionata de ministerele si institutiile din SNAp cu care Olguta n-are nici o treaba, asta stie si domnia sa.
Cu pensiile militare de stat s-a batut in cuie i Guvern , pastrarea algoritmului. Asa ca eventualele modificari vor fi la datele de intrare: conditii de pensionare, elementele care intra in baza de calcul, etc.
Trebuie luata o decizie urgenta, pt ca trebuie facuta rectificarea bugetara. Vedeti bugetul CPS MApN pt trim IV 2017 care reprezinta aproximativ 50% din oricare prime trei trimestre, cu toate ca sunt plati in plus: diferentele intre pensiile recalculate si cele in plata de la 01/01/2016 pana la punerea in plata a pensiei recalculate, plus transa a doua pt beneficiarii art 121/legea 223/2015.

Leon spunea...

Dle H, acordam prea multa importanta acestor zvonuri..! Ati citit mai devreme regretul unui coleg ca si-a grabit pensionarea in luna martie tot dupa o zvonistica asemanatoare !
Un lucru este cert: nici-o pensie militara nu este la nivelul Veniturilor Totale primite de un militar in activitate...si acest lucru ar trebui sa conteze in decizia activului de a cere pensionarea anticipata..!

gheo spunea...

Pensiile ”speciale” pentru militari, politisti ... etc, CU exceptia magistratilor care NU au pensii SPECIALE !!!.

Ela spunea...

pensiile la care ar trebui sa se umble ar fi cele ale magistratilor si parlamentarilor care culmea raman neschimbate.......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un singur lucru a uitat PSD sa-l faca, atunci cand au preluat puterea: Sa deratizeze toate birourile si cotloanele Shparlamentului Romanistanului, dupa basism si tehnocratism! Au calcat in fecaloidele si secretiile ramase dupa guvernarea acestora, incarcate biologic si bacteriologic cu virusii razuirilor, limitarilor si austeritatii, si acum suportam noi consecintele! Nici un deratizant fulminant nu va putea sa mai stinga acest gen de focare de infectii financiar contabile, restrictive!
@ Atentie, Tigrisorule, cand te mai duci pe la Shparlament, sa-ti ei completul de protectie anti bacteriologica din dotare, altfel risti sa contractezi virusi, in urma carora, prin infectare, poti sa-ti schilodesti singur pensia din dotare, dand-o din proprie initiativa la Fisc, sa imparti voluntar averea nepotilor si sa traiesti in autoausteritate, ca o consecinta grava a manifestarilor virusilor eventual contractati din Shparlamentul Romanistanului! Nu vedeti ca Fiola Gladiola Lov, deja s-a izolat in propria-i cochile, ca si Guhster Mustoaca Olarita, in Cipru, iar ceilalti pezedisti umbla ferecati cu botnite, pe sticlele teve-urilor sunt adanc transati in meditatie transcedentala, cu claparele inchise pe mustiucuri, sa nu rasufle din ei microbul austeritatilor ce vor veni, cat de curand?

Iulian Mareș spunea...

HotNews asta, e specialistă în știri false și incendiare...
A mai comis-o de N ori!

Fireman rezervistul spunea...

Leon, Citez din postarea ta: "Un lucru este cert: nici-o pensie militara nu este la nivelul Veniturilor Totale primite de un militar in activitate...". Asta sa o crezi tu, sunt foarte multe care depasesc nivelul venitului lunar total al omologului din activitate, in special la cei trecuti in rezerva dupa 01.01.2016, dar nu numai.

tehnocrat spunea...

Marcel Opris s-a nascut in 1958, ca s-a pensionat nu cred ca a avut loc o hemorajie a valorilor, in sistem. Nici in cazul lui florian coldea, nascut in 1971. Unii spun ca s-ar pensiona si anaconda. N-o planje nimeni. Valoarea la romani este foarte relativa. elena ceausescu pt romani era "savant de renume mondial" in realitate, era departe de acest lucru.

luminita spunea...

si daca va fi asa . militarii in activitate vor accepta_ ? se mizeaza ca acestia nu pot face miting? dar atunci pot sa plece in masa ,sa isi dea demisia si gata ,TOTI ODATA si sa vedem ce mai fac acesti domni , or sa o ia PE OLGUTA la armata

luminita spunea...

se vantura in presa ca, calculu este de 80 si ca se iese la pensie cu un procent de 120% ,dece nu spune nimeni de faptul ca a mai fost taiata pensia de acea ord 57 ,de ex pensia mea recalculata unde procentul a iesit 102% a fost plafonata cu cu art 30 la 85 % ,este o mare porcarie si in viata mea pentru mine nici PSD nu va mai exista Toti sant o apa si un pamant ,sant mincinosi si perfizi ,iar de OLGA asta sa o vad pe la DNA ,asa merita

Leo spunea...

Titlul temei ferestrei :
"HotNews informează că tot Ministerul Finanţelor, ca şi în cazul OUG 57/2015, va lovi în legile care reglementează pensii militare şi pensii speciale"
Hot News-ul, prin acest titlu induce in perceptia cititorilor faptul ca Ministerul Finantelor este "capul rautatilor" si nu este deloc asa. MF este un simplu organ tehnic de gestionare a POLITICII FINANCIAR-FISCALE a unui guvern ajuns la putere prin vointa parlamentului. Este aceeasi greseala pe care o mai facea un distins domn pe blog, care spunea ca " gulerele albe cu cotiere" (eu am adaugat si cu creionul chimic dupa ureiche), ar fi fost cauza prevederilor UOG 57/2015 , când in realitate cei mentinati erau simpli contabili care puneau in practica politica impusa de politruci si militari cu grade mari si functii DE CONDUCERE.
Prin urmare , nu MF "loveste" , ci GUVERNUL PSD-ist validat de Parlamentul PSD-ist+ALD-ist. MF este si el doar un executant TEHNIC al deciziilor politice.
PS pana la urma , Iulian esti de "arme intrunite" sau de Radio-Locatie ?
Flavius , felicitari ; ti-ai intrat in mana ca pe vremurile bune...

Sorin spunea...

Ar trebui sa fim mai atenti in legatura cu sursa acestor asa zise informatii. Hotnews nu este o sursa calificata, are un procent ridicat de stiri neconfurmate, partial sau trunchiate, pt a scoate in evidenta latura asa zis de stire fierbinte. Pt aceste siteuri conteaza numarul de accesari si mai putin un posibil like. Pe de alta parte nu este exclus un interes poltic de inflamare a societatii. De ce se vorbeste despre militari si nu despre diplomati, aviatori civili, personalul din parlament, din institutii de control fiscal, grefieri...
Pentru toti cei cu pensii calculate altfel decat pt majoritatea civililor, cu exceptia miliarilor, dar nu a politistilor, jandarmi, pompieri, fjnxtionari xu statut special din pnitenciare, inclusiv magistratii, pensia ar putea fi calculata pe contributivitate, la care sa se adauge, cum a fost initial la diplomati, o suma a carei marime sa fie stabilita functie de importanta sociala a muncii desfasurata inainte de pensionare.

Gigi spunea...

Am atras atenția încă de când cei din televiziuni,în special rtv.au început campania murdară cu pensiile speciale,unde noi eram stampilați ca"speciali".
Am spus atunci,și îmi pare rău că timpul mi-a dat dreptate,despre faptul că,adevăratele pensii speciale vor rămâne neatinse,în schimb ale noastre vor suferi schimbări!
În această țară unii sunt mai "speciali"decât specialii!?
Întotdeauna armata,poliția,etc.au fost și vor fi proștii de sacrificiu ai guvernanților.
Privilegiații vor rămâne mereu cei care conduc țara spre fundul prăpastiei de unde nu vom mai ieși vreodată!!!!?
Fără luptă sindicală,nu cred că reușim nimic.
Numai așa ăștia stiu de rușine!?
Se pare că mămăliga a prins iară coajă!


luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@Strix , acuma suntem cu totii in pericol, de ce nu te pronunti, de ce nu scrii?

Mihai spunea...

@ tehnocrat
Daca nu as fi fost coleg de promotie cu gen Opris nu as baga în seama trocaneala pe seama lui.
A compara un absolvent ATM din una din una din cele mai bune facultati militare în care se intra foarte greu prin anii 70-80 si cu medii de 9.50 -10 (13 locuri) cu tov ”savant de renume mondial” nu te onoreaza.
Opris ca specialist în elctonica-informatica a fost si este o capacitate ,lucru dovedit si în studentie.
Nu confunda ”obligatiile functiei” cu capacitatea si pregatirea profesionala.
Probabil daca vor face si acesta functie o sinecura si vor numi si aici vreun neavenit politic (medic veterinar sau vreo madam Vip) o sa fie pe placul tuturor mafiotilor.

Leon spunea...

Cornele, cf.Art.28, modificat de Oug.57/2015, in Baza de calcul a pensiei militare nu intra( enumar cateva din cele 15):
-valoarea financiara a normei de hrana,
-compensatiile lunare ptr.chirie
-contravaloarea drepturilor de echipament..
-primele si premiile,
-drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni in afara tarii,
-etc.
Prin limitarea la 85% din Baza de calcul prevazuta la Art.30 din Ordonanta si eliminarea veniturilor mentionate mai sus, rezulta o singura concluzie:
PENSIA MILITARA ESTE MAI MICA DECAT VENITURILE TOTALE OBTINUTE DE UN MILITAR AFLAT ASTAZI IN ACTIVITATE...!
Si eu sugeram celor din activitate sa nu se grabeasca cu cererea de pensionare anticipata partiala..!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Indiferent pe unde postează,CFI este sarea și piperul.În aceste vremuri unde mârlănia,jigodismul si mai ales necinstea,țin loc de cinste și dreptate,este necesar să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume,făra ocolișuri dar,în limita decentei care ne caracterizează pe noi,cei care am purtat o uniformă!
Cei care nu au făcut o zi de armată au tupeul să spună că militarii au salarii și pensii mari,adică pensii medii de 3000 lei.
Uitați-vă ce salarii si-au tras primarii de la orașe, de la 01.01.2017, 16.000lei,viceleprim.14.000 lei etc.
Se vede că,tupeul si nesimțirea,a atins cote de neînchipuit pe plaiurile mioritice.
Așa ceva,nu mai trebuie tolerat,nici măcar o clipă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Salutari respectuoase, Leonard! Afirmatia ta poti s-o mai spui o data! Finantele sunt doar cu avizul consultativ. Dar, gusterii au observat, dupa pomenile grase la primari, presedintii Cons. Jud, lucratorii din primarii, parlamentari, ministrii, diplomati si alti lingatori de clante si aducatori de voturi, ca sacul are si fund, acum cauta tertipuri sa arunce vina pe...subordonatul, soldica Finante, pe sensul ca Finantele ar fi superiorul lor, nu ca ei il au sub ordin si-l storc ca pe lamuie, doar pentru gusteroii lor! Hot News este un apendice al dreptei, si in topul jurnalistic se afla sub linia dreapta cu ziarul meu de provincie, disparut timpuriu, ,,Ora 25,'' Onesti, insa citit on line de mult mai putini cititori decat toti cateii de companie onesteni!
Mai, si ce-i mai cardeam in pamfletele mele de le sareau fulgii, indiferent din partidul din care facea parte, fara osebire! Pacat ca s-a inchiz ziarul...Acum isi fac de cap, avand cea mai scumpa apa din toata Romanica, peste Constanta si Brasov! Cine-l conduce pe Onesti? Primarele Nicolae Gnatiuc, un pesidst cu origini ucrainiene, cu dosar DNA chiar din debutul mandatului si nu i-am mai vazut silueta de 1,60 cm de anul trecut, dupa campanie, insa nu si in campanie pentru ca a fost ales din inertie. Cica acum i se mai pregateste un dosarel la DNA pe shushtache! Succesuri, d.le primare, si la mai multe!

Mihai spunea...

@ Fireman rezervistul
Aveti mare dreptate in raspunsul dat d-nului Leon.
Fuga la pensie are mai multe cauza printre care stresul extrem si munca foarte grea in unele domenii.
Apoi posibilitatea cumularii pensiei cu salariul i-a facut pe multi sa degajeze din sistem.
In special cei de MAI azi au iesit la pensie mâine s-au reangajat pe posturi in administratie sau firme private ochite din timp.
PSd ul prin superficialitatea lui duce lucrurile intr-un haos greu de reparat.
O sa vedem cât de curând politist local cu venituri mai mari decât d-nul colonel sau comisar daca consiliul local decide si face legea salarizarii după bunul plac in administratia publică.
Mizerabil.
În mod evident sunt necesare ajustari pe L223 insa a pune militarii la colt zi de zi prin toate mijloacele ordinare de propaganda este o mare rusine pentru psd.
Asta chiar daca d-na OV are un razboi personal cu politistii.
Probabil ca psd-ul urmeaza sa bage spp-isti pentru fiecare primar si subaltern sa-i ajute la transportul salariului acasa în ziua de salariu.
Marea nerealizare a psd-ului este totusi faptul ca au ratat la mustață pensiile speciale pentru primari.
Daca ar fi reusit si asta s-ar fi îndeplinit visul lui ”El Leader maximo” !!
Și daca mai trecea si OG 13 era feerie intre mafioti.


luminita spunea...

DLE T2 .se pare ca esti nervos, citeste calm si vei intelege

Iulian Mareș spunea...

T3,
Îl cunosc pe Gl. Opriș din LM... era mai mare că promoție!
Un tip f studios...mereu olimpic național la Chinezi, Fizică, Mate...
Cred că a luat premiul și internațional la fizică sau chimie...nu mai știu la ce!
Sunt convins că și în AcTh a fost un student merituos!
A plecat din sistem pt că nu îl mai interesează cariera cu un alt domeniu...
În niciun caz pt că se preconizează o nouă OUG, a lui p...lea ți, de Brăila!...sau aiurea!

Mihai spunea...

Unul din comentariile mult criticate de unii publicat la 28 ianuarie 2016 prin care imi exprimam indoiala fata ce poate aduce L223

Blogger avianyc-tigri 3 spunea...
@ Huhurez @ Mareș
Daca tot s-au afisat superbeneficiarii .
Cînd spuneam eu cîndva ca L 223 chiar si in forma modificata creaza monstri ”tip geică” (daca se mai adauga la acea baza si niste ”sporulețe de orice”mi-au sarit multi in cap.
De fapt cînd au amendat si aprobat legea in parlament nici nu stiau ce voteaza. Cînd au facut primele calcule si-au dat seama de ”ce iese” pe cupon.
Și atunci mîna-n mînă au pus de o ordonanta care sa tempereze cuantumul de pe cupon. Cu reguli prostesti(p.s. pe dinafara bazei de calcul) fiindca la noi altfel nu se poate. Totul reflecta capacitatea si interesul clasei politice fata de ce voteaza.
Nu vreau sa fac referire la longevitatea acestei legi (chiar si modificata) dar vreau sa introduc cererile voastre in contextul realitatilor zilnice.
........................................................................................................................................................................................
Cu tot optimismul si părerea de rău pentru disponibilizatii fortat si pensionarii de invaliditate, nu prevad piciaore lungi acestei legi facută in stil caracteristic si pe picior.
joi, ianuarie 28, 2016 Ștergere

luminita spunea...

SA intrebe cineva dece au inceput sa atace pensiile militare si nu ataca pensiile magistratilor ,judecatorilor si a celor de la curtea de conturi , peste putin timp la rtv va publica o lista cu pensii mari de la armata , adica de asta se ocupa OGUTA ministreasa muncii ,ca are asta cu armata .SE spune ca tot ea va spune cu se vor face de acum incolo calculul la pensii

luminita spunea...

DLE T 2 , lasa ca eu ma exprim deslanat ,dar ce faci mataluta ,spunea-i ca o sa ne scapide art 40 oug 57. asta este mai dezlanat , eu zic sa vezi ce faci ca vai fi vai si amar daca astia vor face ce se spune

Mihai spunea...

De la ”MEDIAFAX”
Pensiile speciale plătite de stat foştilor angajaţi din domenii precum Apărare, Afaceri Interne, Parlament, corp diplomatic sau magistraţi însumează 479,5 milioane de lei, potrivit datelor furnizate Mediafax, de structurile în domeniu.

În baza răspunsurilor primite de MEDIAFAX de la instituţiile implicate, putem nota că, spre exemplu Ministerul Apărării Naţionale (MApN) are în plată 76.080 de persoane, cu o pensie specială medie de 3.229 de lei, suma totală lunară plătită în contul acestora ridicându-se la 245,6 milioane de lei. Există şi o pensie maximă plătită de MApN, în cuantum de 29.992 de lei lunar, dar desigur MApN nu dezvăluie identitatea beneficiarului acestei pensii, reţinând doar că este vorba despre un „fost director de regie autonomă”.

Alt exemplu vine de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aici, un număr de 10.073 de persoane câştigă o pensie specială medie de 3.047 de lei, ceea ce presupune un efort bugetar de 228,7 milioane de lei, lunar.

Alt exemplu: 204 senatori încasează pensii speciale în sumă totală de 3,9 milioane de lei, tot lunar. Ceea ce înseamnă peste 19.000 de lei lunar pe cap de parlamentar beneficiar al unei pensii speciale.

Astfel că totalul general, cumulat numai pe baza informaţiilor transmise pentru MEDIAFAX de către instituţiile plătitoare, se ridică la 479,5 milioane de lei, bani de care beneficiază – sub formă de pensii speciale – aproximativ 95.000 de persoane, lună de lună.

ifrim spunea...

La convocarile pt. miting a lui Mircica nu am dovedit ca suntem o forta, am fost mai multi din provincie, maraielile pe blog nu se pun, au vazut trei lulele trei surcele au concluzionat ca pot face ce doresc cu o minima rezistenta.Sa strigam acum hai la lupta e tardiv , comoditatea "coasta"!

Leo spunea...

Tutuianu a spus niste lucruri foarte interesante la RoTV , azi intre orele 19:19 - 19:30
Horica , daca ai "pe monitorizare" inregistrari cu acest interviu , este bun de comentat.

ifrim spunea...

@Adrian.Din cele trei comentarii la foc automat cu trimitere si la alte bloguri eu inteleg ca urmaresti cu sarg activitatea cazona.Asta e munca specifica contrainformatiilor militare, mai catinel ca ti se vad petlitele!

Leo spunea...

Se pare ca Tutuianu a "desconspirat" ca se studiaza eliminarea "ACTUALIZARILOR" , prin înlocuirea lor cu simple indexari. Daca va fi asa , TABELUL atat de util si bine documentat a fost numai un vis...
Vedeti interviul telefonic al lui TUTUIANU , pe RoTV intre 19:19 - 19:
FOARTE INTERESANT !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, pe Romania TV scandal pe subiect cazon! P scurt: Am inteles ceva azi de la ministrul Apararii: Se pastreaza algoritmul de calcul. Va fi actuala Lege a Pensiilor Militare pana in toamna, dupa care va fi una Unica in care vom fi si noi cuprinsi. Nu va fi adoptata pana ce nu va fi discutata si expusa discutiilor publice, timp de una luna, sau una luna jumatate, cred ca de la 01 01 2018 vor sa intre in legalitate. Buuuun! Se va umbla la anumite chestii sa dispara anormalitatile, si banuiesc ca acele cuantumuri prea mari, asa cum s-a discutat la peluze si tribuna intai, si poate ca cele prea mici, care se vor regla cu anumiti coeficienti, sau poate se impun cote de impozitare.
Ce m-a facut atent, este afirmatia ca noi vom avea de ales intre actuala lege a pensiilor militare, dar si viitoarea lege a pensiilor in care vom fi cuprinsi si noi.
Daca am inteles gresit rog sa fiou corectat. Cine vrea ramane pe legea asta, cine nu vrea vrea, o alege pe cea noua, asa-i? Va rog precizari suplimentare!

Sorin spunea...

Prestatia ministrului Tutuianu telefonic la Romania tv, slaba. A fost surprins de intrarea in emisiune, nu stia ce se discutase. Ce fac consilierii de nu il informeaza cu topicul din diferite emisiuni? In care se repeta obsesiv idei manipulatoare.. Nu stia cine are pensia de 29000. Nu a reactionat nici la chestia cu 102% din salariu, cine sa i spuna ca de fapt e din baza de calcul. Revin cu intrebarea de ce nu pune nimeni problema pensiilor personalului navigant si nenavigant civil (in anul 2010 un colonel avea pensia 4000 lei iar stewardesa sefa de la Tarom avea 12000 lei) a diplomatilor si personalului consular (la care s a adaugat si personalul tehnico administrativ din MAE precum si cei din Min Economiei cu cel putin 18 ani mosiuni externe), magistrati si grefieri....

Leo spunea...

Draga Flavius,
Stimabililor
1. Tutuianu s-a referit la militarii activi , care dupa ce se va modifica L223 , vor avea pana in 2 luni sa se hotarasca daca ies la pensie pe L223 altoita cu OUG 57 , sau daca ies pe L 223 care va fi schilodita ( a doua oara)prin demersurile de care se borbeste in aceste zile.
2. Tutuianu a zis limpede ca se discuta principii iar când se vor lua decizii va comunica in primul rand Guvernul , apoi PSD-ul apoi Volguta Vasilache , apoi El.
2.1. Unul din principii este ca sa nu mai existe pensii mai mari decat insusi solda avuta ca activ
2.2. Alt principiu de care a vorbit si cel mai GRAV consider eu , ca se i-a in vedere CA SA NU MAI FIE LEGATE SOLDELE ACTIVILOR DE PENSIILE MILITARE. Aici este cea mai mare DURERE daca va fi asa , caci nu vor fi eliminate DISCRIMINARILE SI INECHITATILE pana in anul 2022 , cum ne-a "desenat" Horica in TABELUL lui MINUNAT, dar in pericol sa nu mai fie valabil.
Eu asta am inteles, imi cer scuze daca nu am inteles corect.

maiag spunea...

OLGUTA,la antena 3 a anuntat clar,se da ordonanta saptamina viitoare i pensiile militare nu se maiactualizeaza conform legii ci envor indexa anual cu inflatia,deci bucuria a fost de curta durata,va dati seama ca dupa recalculare 80 la suta din pensii au scazut,deci cu ce avem acum murim

Mihai spunea...

@ Leonard
Da ,din surse se pune problema actualizarilor.
Actualizarile i-au incurcat foarte de mult timp.
Din surse sigure stiu ca salariile activilor nu au fost marite din cauza art 60.
Unele au fost marite pe sub masa prin introducerea unor venituri in solda de functie fara ca acestea sa constitue majorare a soldei de functie.
Suntem intr-un film cu prosti prost regizat de niste imbecili PSD.
De unde naiba scot pensii de 103% sau 120%.
Când spuneam ca atunci când
Au facut L223 dar nu au facut minime calcule sa vada ce scoate L 223 si ce se întâmpla prin actualizare.
Am atras de foarte de mult atentia ca actualizarea le sta în gât.
Si unte ca a venit scadenta.
Huhurez iti aduci aminte? Uite ca eram realist si nicidecum Iohanist.
Poti sa le aduci câte osanele vrei ca tot ei râmân.
Habauci si inconstienti cu ce fac. Cu ce judeca când dau aceste legi.

Elisav spunea...

Olguta a confirmat ordonanta care va fi aprobata saptamana viitoare .
Aplicare de la 15 sept.
Nu vor mai fi actualizari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E vorba de o oug ce se refera la indexarea anuala de inflatie, cu aplicare de la 01 Septembrie. Indexarile sa inlocuiasca actualizarile? Pana atunci se va discuta public ordonanta, cica. Col. Dogaru infirma si zice ca indexarile sunt pentru punctul de pensie la civili. Se anunta furtuni in paharele cu Alexandrion! Am observat ca toti, absolut toti care discuta, in afara de Col. Dogaru, sunt total paraleli pe pensiile militare! Chemi la discutii despre militari tot felul de laboranti, portari, jurnalisti sportivi si pingelari de politicieni?

raul spunea...

Ma fratilor voi auziti ce zice muierea asta de Olguta???Afara de UE eu spun ca ar trebui revolta de revolta frate!

raul spunea...

Ce treaba are muierea asta cu pensiile militare?

raul spunea...

Ce treabaa are asta cu pensiile militare?

luminita spunea...

DECI nu au inghetat prin legea salarizarii si in schimb nemernica asta spune ca nu e va mai opera actualizarea ,aceasta ingamfata spune ca se actualizeaza prin crestrea pensiei , adica a intregii pensii cu 25% . nu spune ca numai o anumita solda se actulizeaza , Vad ca nimeni nu spune ca procentul actual este de 65 . pai ar trebui de maine sa fie cine este sanatos in fata guvernului.Indexarea cu inflatia? care inflatie? . Bine, spune ca sant pensii mari ,dar ce face cu cele militare care sant mici ,ce face :?Vedeti dece nu se mai cresteau soldele la activi? ca sa nu mai creasca soldele la pensii.SA LE FIE RUSINE ;ADIO PSD

luminita spunea...

CUM sa se aplice ordonanta in septembrie? ea va fi publicata in MO si gata

Sorin spunea...

Din retorica ministrului Vasilescu la A3 rezulta ca saptamana urmatoare se va ordona inlocuirea actualizarii pensiilor militare cu indexarea anuala cu rata inflatiei. Asta inseamna ca NU se vor mai alinia pensiile celor pensionati sa zicem in 1990 cu ale celor pensionati in 2016, prin actualizarea functiilor. Mare lovitura pt cei care au pierdut pe 223. O ruda apropiata a avut 4900 pe contributivitate si 2200 pe 223. Pensionat in 1990.
Ce spuneti ministri Tutuianu si Vasilescu?

luminita spunea...

SA LE FIE RUSINE ;SA SPUNA DNA OLGUTA ,la varsta pe care o are CE SALARIU ARE DECE I SE PERMITE SA SE BAge , arata l tv NUMAI MINCIUNI ESTE UN MARE AFRONT ADUS MILITARILOR .sa vina dna si sa o ia

Mihai spunea...

Cine a avut din nou dreptate ?
Coarna care i-a mirosit si i-a demascat sau Dogaru care spunea pe la televiziunile de casa psd ca nu se da nicio OUG, totul fiind inscenari??????

Vasile G. spunea...

Ministrul muncii, LOV, la Antena 3, printre multele inexactități și exagerări pe care le-a exprimat, a spus că ,,unii", pentru a avea fonduri pentru plata pensiilor lor, nu au mărit de ani de zile soldele, existând în MApN și solde de 500 de lei. Cinstit ar fi fost să îi numească pe acei care s-au opus măririi soldelor, dacă aceștia chiar au fost din MApN. Dar așa cum la conceperea actualei legi a salarizării militarii sunt discriminați, așa s-au petrecut lucrurile și pe timpul guvernării Boc, când au fost votate anterioarele acte legislative privind salarizarea și pensiile. Îmi permit să exprim părerea că această idee, lansată de LOV, este o mare mârșăvie.

reddog spunea...

Olguta Vasilescu crede ca stoparea actualizarii pensiilor va opri iesirile din sistem?
Personal ma indoiesc si cred ca mai degraba asta loveste in cei ce au iesit mai demult la pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, pana la urma m-am edifcat, dar sa fie foarte clar: Pana acum, nici macar aceste recalculari n-au fost gandite sa ne ajute cu nimic: Discriminari pe linie intre generatii, intre grade, intre functii; unii nu vor decat 65%, avand pensii mari si nu le trebuie, altii vor 80% ca asta ii ajuta la crestere...Harababura e mare si este pornita absolut numai de la ganditorii si hraparetii de la Casa Sectoriala si Ministerul Aoararii, care au aberat astfel incat exista rea.litatea ca pensiile de 35.000 lei sa se dubleze, alea mici scazand peste 50% la cuantum! Civilii sunt socati, se dezvolta protestre si contre, incepe ura asupra noastra, desi pensiile foarte mari sunt ale unor magistrati, dar sa fim sinceri ca peste 20.000 de lei sunt cu droaia la cei care au facut politica sau pe afinitati paralele cu politica. E clar ca manariile i-au speriat si pe ei, ca daca faceau ceva sa-i multumeasca pe toti, ramanea cum s-a stabilit! Dar s-a ajuns sa se impotriveasca Seful de Stat major maririi soldelor de 780 de lei la 1450, doar de frica sa nu fie dezavantajati aia cu soldele uriase, aici cred ca deja tine de domeniul unei gandiri patologice periculoase, care a atras atentia responsabililor, plus ca sunt zeci de mii de plangeri, pe langa recalcularile care chiar 80% sunt pe minus, si uite ca toti acum vor avea de pierdut, cauza fiind LACOMIA! Cred ca indexarile vor inlocui actualizarile, vina fiind totala a manecutelor si guleraselor albe din Casa si Minister care au distrus totul din cauza lacomiei lor neostoite!

Mos spunea...

Armata a ajuns de rasul curcilor si asta din cauza sefilor din M.Ap.N. care tin de scaun si nu au un punc de vedere privind cariera si pensiile militare. Poate ia ca exemplu demisia sefului de stat major al armatei din Franta. Cred ca ne meritam soarta.

iceparu spunea...

Daca nu ne unim fortele si daca nu iesim in fata guvernului in tinuta de campanie cu ranita in spate impreuna cu politistii astia la fel ca si basistii isi vor bate joc de noi.Cred ca trebuie sa depasim etapa discutiilor .

Gigi spunea...

Cineva,nu mai rețin bine cine,a zis aici așa:"vă bucurați degeaba,vor găsi o altă modalitate să ne faulteze”
Era vorba de art.40,introdus smecherește în LSU,ca și celălalt din OUG.57.
Deci,pensiile militare vor fi înghețate prin oug.bănuiam că așa se v-a întâmpla,am mai spus de multe ori.Nimic nou sub soare!
N-AM mai văzut asemenea "desfășurări de forțe",din 2010,când ăla mic împreună cu ăla chel,ne-au trecut în rândul ASISTAȚILOR SOCIALI.
Deja în rândul cetățenilor suntem percepuți ca niște îmbuibați ai sistemului datorită acestor jurnaliști de doi lei,care în lupta lor să producă renting sunt în stare de orice!?
Asta era singura modalitate de a aplica art.60 din Lege,OUG.
PSDALDE=a...... m......!
Să le fie rușine!
Or avea așa ceva?

E. Cristescu spunea...

Realitatea este ca la fiecare val de pensionari s-au taiat din sporurile activilor. Pentru ca o parte din banii de pensii vin din buget (si nu din fondul de pensii). Olguta a spus numai partea de adevar care-i convenea, dar e evident ca unii au prea mult. Sefii isi tot umfla salariile si pensiile, iar subofiterii, naistrii militari si ofiterii cu functii de executie trag ponoasele.

luminita spunea...

STIA si TUTUIANU de aceasta marsavie si s-a facut ca nu stie dand niste raspunsuri incurcate , se pare ca si el este in afara subiectului ,

luminita spunea...

A spus la B1 tv , totusi bine documentat , cel de la sindicatul politistilor , despre acee pensii mari date in alta lege si nu in 223 sai 164 sau 263, asa ca ne baga pe noi in gura lumii pe nedrept .

CEZAR spunea...

Blogger luminita spunea...

SA LE FIE RUSINE. ....SA LE FIE RUSINEEE....SA LE FIE RUSINEEE...
Da Luminita dar ..CUI ..??

luminita spunea...

DECE nu se explica alora de la televiziuni prin scrisoare ca dupa ce i se calculeaza pensia i se ad auga niste drepturi pe care le are numai ,deci numai atunci cand ies la opensie ca de ex OM si grupa de munca , si sa le mai spuna ca sant 4 grupe de munca si ca cea de a patra ,AC nu a fost niciodata onorata corect , ca si pensia suplimentara etc , numai asa vor tacea ,se vede ca u e au cu armata ,ca puteau incepe cu celelelte speciale cum le zic cretini Ar mai trebui statul retine din capul locului anumite contributii direct din fondul aferent institutillor de forta si mapn .deci militarul primea in mana netul inainte de 1989 , nu este adevarat ca nu contribuia , contribuia in alt mod . asa cum vor sa faca ei acum cu impozitarea si cas la bugetari

CEZAR spunea...

TUTUIANU....,, Nu cred că este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate (…) Sunt şi situaţii care nu sunt normale. De exemplu, primele 100 de pensii din MApN se situează între 15.000 lei şi 35.000 lei. Cele mai mari pensii sunt ale magistraţilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar”, a explicat ministrul Apărării.
........
Dar intre 7 -15 .000 cate exista ...???
Deci cui sa-i fie rusine ...???
Si DAOGARU minte cu nerusinare la Tv..ca Spiroiu si alti generali cu mii de stele au ..3500 !!!!
SA LE FIE RUSINE ...!!!
AM ZIS DE ACUM VREO 2 ANI...

CEZAR spunea...

duminică, iulie 30, 2017
E. Cristescu spunea..
......... Olguta a spus numai partea de adevar care-i convenea, dar e evident ca unii au prea mult. Sefii isi tot umfla salariile si pensiile, iar subofiterii, naistrii militari si ofiterii cu functii de executie trag ponoasele.
====================================.====MERITA REPETAT SI ACCENTUAT SA INTRE IN MINTEA TUTUROR !!!
IARASI SUNTEM BUNI PENTRU....STATISTICA....
SA SE MAI FACA STATISTICA SI PE TRANSE DE ..CUANTUM NET..!!
SA LE FIE RUSINEEE...SALE FIE RUSINEE..SA LE FIE RUSINEEE...!!!=====

mesteru spunea...

Domnilor a-ti vrut o lege a pensiilor militare?!!!....Iata ca o aveti- ciuntita si violata din start. Cand va atrageam atentia ca legea 119 e cea mai echitabila si mai morala nu a-ti crezut! Nu era mai bine cu civilii si punctul de pensie? Vom cere singuri sa reintram la contributeala (daca s-o mai putea!) Tacand si neinplicandu-ne in apararea legii 119 si 223 am facut jocul unor neica nimeni prin armata care vor pensii militare pentru numai 10-15 ani de armata restul de civilie Iata consecintele! Eu am lucrat 15 dupa...cine imi returnrneaza CASS?

luminita spunea...

cand indepliniti 65 de ani pentru anii din civilie c=luati pensie de la civili