Un produs Blogger.

miercuri, iulie 26, 2017

Zvon despre o imenentă OUG pentru stoparea pensionării anticipate a militarilor

78 comments
Dorin Iacob, fost secretar executiv al PD, a lansat un anunţ pe pagina sa de facebook. Mesajul a fost şters după ce Evz l-a reprodus pe site-ul său.

"He,he,he... ZVON-Se asteapta o OUG privind pensiile cu efecte dure pentru mii de militarii din toate institutiile de forta ale Statului . In ultimele 30-40 de zile s-au intocmit foarte multe dosare de pensionare in conditii atractive pentru militarii de cariera , marea majoritate cu 01.08.2017 . DACA apare brusc ( poatea "noaptea")pe ordinea de zi a Guvernului , acum pana la 01 august , se va creea o mare problema pentru persoanele vizate , dar si pentru institutiile implicate . Interesant de urmarit . Foarte interesant" , a fost mesajul postat de Dorin Iacob. 

78 de comentarii:

Leo spunea...

Eu stiu ca "guvernul Tudose"nu este abilitat sa emita OUG in perioada de vacanta parlamentara , ci numai OG (simple). De aceea , Tudose a cerut o sesinue extraordinara a parlamentului , pt. a fi abilitat sa poata sa emita o OUG referitoare la unirea ELCEN cu RADET. Deci , probabil cu acea ocazie din viitorul apropiat daca va fi , va fi ceva.
Faptul ca vor muti sa iasa la pensie , este un MARKER (cum va povesteam eu cu ceva timp in urma ) ca se "lucreaza" mai ales "NOAPTEA ca HOTII", la o manopera de legenda. Poate fi "o colportare" dar eu cred ca atunci când se va adopta legea de aprobare a OUG 57 /2015 vor fi ceva surprize ...

Mihai spunea...

Urmariti aici in direct conferinta de presa a ministrului apărarii
https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/936067676532483/

Gerge C. spunea...

Doar pentru ordonanțele simple, să le spunem așa, date în timpul vacanțelor Parlamentului, este necesară abilitarea prealabilă a acestuia, prin lege, pentru a fi emise. Ordonanțele de urgență pot fi adoptate de Guvern oricând și fără nicio abilitare parlamentară.

luminita spunea...

dle T3 daca santeti amabil spuneti ca eu nu pot intra aci redati confrinta de presa

luminita spunea...

PAN SA FACA un OUG .daca sant dosare de pensionare in lucru .nu mai au ce le face .mai les daca au aflat deja cei care au intrers , nu e bine ce vor sa faca m sa gaseasca motivatie ca aceia sa nu plece .

Huhu Rezea spunea...

@George
Nu-i chiar așa!
Ordonanțele de urgență pot fi date oricând numai dacă Parlamentul este în sesiune. Pe perioada de vacanță parlamentul poate fi convocat în sesiune parlamentară extraordinară de căteva zile, timp în care guvernul poate emite OUG.
Pentru a putea fi publicate în MO, guvernul trebuie să facă dovada că a depus OUG la Secretariatul Camerei parlamentare abilitate, pe ordinea de zi a biroului de conducere.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

T3
Conferința de presă f bună, de văzut pt pensionari minutele 30-37 și 49-54!
Interesantă și poziția MApN privind achizițiile....
Vom vedea...

Mihai spunea...

@ luminita
Am sa-l rog pe Huhu Rezea sa deschida un topic si să afișeze video cu intreaga conferintă.
Sunt precizari destul de clare in favoarea militarilor ca sustinere din partea ministerului.
De asemenea s-a precizat ca prin acordul d-nului Dragnea si Olguta V nu se va schimba algoritmul de calcul si că pensiile nu vor depăsi 100% din baza de calcul.
Probabil se vor face modificari pentru domolirea iesirilor la pensie inainte de o anumita vârstă.
Nu gasesc alt link pentru a il oferi lui Huhurez stiind ca nu mai are fb.

Leon spunea...

Din Conferinta de presa am retinut:
-Se pastreaza in continuare acelasi mod de calcul al pensiilor militare de stat cu limitarea la max. 100% din baza de calcul..aici inclin sa cred ca se mentin procentele din Art.40 al Oug.57/2015 la care se adauga OMM prevazut de L.80/1995.
Varianta Senatului cu 80%-100%, care include si OMM nu cred ca va fi acceptata de C.Deputatilor..ar presupune reluarea recalcularii tuturor pensiilor militare..!
-in luna Noiembrie se termina recalcularea si se poate realiza Actualizarea.
Cred ca MAPN va avea nevoie de o rectificare bugetara pozitiva deoarece in Trim.IV trebuie platite si restantele la pensiile majorate in urma recalcularii plus diferentele anului 2013..!

Leo spunea...

Nici Mircica nu sta degeaba....
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Batalia trebuie purtată in toate spațiile și mediile: legislativ, executiv, juridic și media!
Eu zic că toți indicii dau victorie în campania de vară! Oricum trebuie introduse forțe proaspete pt dezvoltarea campaniei de toamnă și crearea premiselor îndeplinirii scopurilor strategice ale războiului!

PS-vor fi și victime...unele colaterale, din categoria favoritului tău de suflet! :-) 😁

tigri2 spunea...

@Iulian, sezi bland caci lentoarea si indiferenta pensionarilor militari nu are limite , este notorie. Nu mai departe de discutiile si dezbaterile la LSU din Senat, s-au pronuntat vreo 100 din 160.000(cu politai cu tot), asta insemnand 1/1600, nici macar 1 la mie. Asa ca NICIO SPERANTA! DE LA CAMARAZI.
Da, sunt tari (precum fularul in dunga) doar la barfe si critici asupra celor care mai tin steagul luptei ridicat. In rest,...carpe!

luminita spunea...

VEDETI-VA de treaba nu o sa domolesca nimic ,daca au dreptul vor pleca si daca nu fac nimic cu acel art 40 atunci va alt balamuc , de fapt nederept.

CEZAR spunea...

Vise taica ...vise...
Daca cineva viseaza cum ca pensiile peste 4000..vor mai creste , insemneaza ca ..viseaza ..strategic ,
precum m-Alul ..
Ce sa mai zic de T-2MaKiSS..care ..viseaza si ..viseaza la ..CiuKaLLata ..Moca..
Vise taica ..vise ...
Sau poate mai sigur ... ce zice Frumoasa portugheza Sabrina Brunoooo....!!

Leo spunea...

Iulian :
Dupa parerea mea , cel mai periculos dusman al ARMATEI ma tem sa nu fie chiar in interiorul ei , perpetundu-se astfel traditia de trista faima de pana acum. Sunt toate premizele sa fie asa , deoarece "gulerele albe de conducere" din MApN sunt aceleasi cu aceleasi naravuri, interese mescune, viclenie, egoism etc.. Pana acum , Tutuianu nu m-a convins ca-i controleaza pe acesti indivizi , dimpotriva eu vad invers acest fapt , demonstrat la prima vedere de perpetuarea lipsei de transparenta pt. lamurirea celor interseati de politicile ce se vor aplicate in MApN sub acest nou ministru , pana acum cu o prestatie sub mediocra.
Draga Iulian , razboiul ( mai ales cel hibrid) nu se castiga cu actiuni mediocre ....PS- ai sa razi , dar favoritul meu de suflet esti chiar tu... poate ca vom fi majoritatea "victime colaterale" , daca Tutuianu pactizeaza cu dusmanul din interior .

luminita spunea...

deci pensiile raman pe loc . daca va fi inflatie tot pe loc_?

Mihai spunea...

@ tigri 2
Ca și paranteză !!
Am avut în gestiune pe aci două ”țurcane” gemene. Una am livrat-o lui Iceparu cu succes cealalta aș vrea să o livrez printr-un intermediar lui Cezar ca să-i fie ”stâlpul” stânei. Te bagi ?
Uite si CV ei de prezentare;

”știu să mulg oile!
Le mai încurc cu berbecii .....
Aici la stână toate dau lapte,
și măgarul si ciobanii .... ”
I-ar prinde bine ,ce zici ?

Și acum lucruri serioase care scot in evidența paradoxul profundei gândiri danubiano -pontice !!

@ Huhurez , Iceparu, Cezar, tehnocrat, Leonard ,Leon ,Ole ,Mareș și tigri 2 în mod special.
Zilele astea si-au depus dosarul de pensie doua cadre de la baza Otopeni.
Unul cred tigri 2 ca-l stii, ofiter comandor fost elev la Boboc si coleg la Otopeni având la activ o cariera de 30 ani vechime efectivă si un numar de 2600 ore de zbor.
Celalalt pensionat este un MM mecanic de bord cu o vechime de 30 de efectiva si cu un numar de 3600 ore de zbor la activ.
Vă cer să rezolvati cazul în privinta cuantumului avantajos in plata pe care l-ar putea obtine cei doi prin prisma L263 si L 223 completata cu art 40 din OG 57.
Întrebarea mea este:
- daca vor obtine un cuantum avantajos mult superior celui de pe L 223 cu art 40 pe L263 ce rost îsi are art 40 din OG 57 inclusiv modificarea art 28.
În mod sigur pentru MM niciunul fiindca pe L223 oricum va iesi cu mai putin decât pe L263 ( pe care L 263 ar putea obtine c-tmul cu cifra 6-7 in fata )iar pentru comandor la vechimea asta s-ar putea sa fie un minim câstig pe L223 simpla fara art 40.
Ca atare pe L223 ce ar pierde unul ar câstiga poate celalalt daca se compenseaza venitul din diferenta de ore de zbor în perioada aleasa.
Ca atare;
”Patrie si Horoare”, cine dezleaga enigma.

Iceparu, să fii sănatos iti doresc dar retine un aspect. In conditiile date doar pe L164 si pe L 223 cu art 40 în nas un comandir de infanter-motorizat-vânator sau berou depăseste la penziută un MM mecanic de bord sau un pilot. Deschide fb-ukul la ”Baza Otopeni” si vezi ca sunt autentic in ce spun.
Cu ocazia asta poti sa-i transmiti si leaderului sindicalist disponiliz sa nu se mai prefaca pe la tv că nu stie cum se fac calculele de unii MM (unsurosi după grila d-voastra de incadrare) ies cu pensii mai mari decât ......unii ca ei de la berou si ca ......stiti bine cine mai sunt in cauza (cu musca pe căciulă).

Întrebarea de final este precum că dacă-i pe cuantumuri avantajoase ce rost mai are limitarea de la art 28 prin art 40 din OG57 în astfel de cazuri???
Puteti raspunde fara frica că nu trec notele in catalog.

tigri2 spunea...

@Huhu, te rog sa mai deratizezi colivia unde tii papagalul ala de-si spune "cezar". Nu stiu daca ai sesizat , dar are un vocabular format din cinci sase cuvinte, slabut pentru un papagal asqa de batran.ia sa-l provocam poate ai invatat si cateva sunete de la locul de munca , gen"beee, brr, ihaaa, ham-ham, sau mheee" ,poate un cotcodac de cand umbla la furat gainicu celalalt retardat , paznic la PROTANul din Codlea.

Leon spunea...

T.3, eu zic sa ne comunici si noua, peste 2 luni, cand cei doi Aviatori primesc Deciziile de pensie pentru ce Lege au OPTAT..! Poate avem surpriza sa constatam ca amandoi au preferat calculul pensiei cf.Legii nr.223/2015 chiar cu modificarile aduse de Oug.57/2015..! Sigur vor avea pensii duble fata de colegii lor aviatori iesiti la pensie pana in anul 2001 si recalculati in 2016 sau 2017...!( norocul lor ca au ramas in plata cu suma mai mare).

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Draga T3 calculul la care ma inviti este peste cunostintele mele. Cred ca zilele astea , ca sa rezolv problema de "competenta personala" , o sa dau o fuga sa-mi cumpar de la o fabrica de diplome de economist si la alta de doctor DIPLOMELE aferente, dupa care ma apuc de calcule si sa vezi ce raspuns frumos am sa formulez.
Apoi , am sa ma ocup sa inteleg , cum au reusit "economistii" de top "cu cotiere" , ca sa "ACTUALIZEZE" din anii 1990 la anul 2016 , BAZA DE CALCUL a unui maior , incadrat pe o functie de colonel la 1700 lei , asta când un sublocotenent sau subinspector din anul asa zisei actualizari , are o solda lunara aproape dubla ca acel maior nefericit al anilor '90... Pai daca Tutuianu afirma ca "SE MENTINE MODUL DE CALCUL" , asta denota clar ca a fost "anesteziat" si imbrobodit de "maestrii" de decizie in uniforma , care au creat acest "MOD DE CALCUL" HOTESC.
PS si ca sa scriu ceva in legatura cu tema , DA am auzit si eu din sursa f. credibila ca se pregateste ceea ce se spune in titlul temei.

Iulian Mareș spunea...

T3
Ce au zburat în ultimul timp? C130, Spartan, Puma protocol?
Pe mine mă deranjează că un Mm ia o pensie mai mare decât pilotul! Nici nu trebuie să explic de ce! Eu chiar știu cât au zburat echipele pe aceste tipuri de aeronave și nu sunt surprins!

PS... Leonard, eu sunt favoritul lui Alecu, Cezar, Bontaș... și încă un individ! Că există încă un user ce mă consideră tot favorit nu mă deranjează!
Rău era dacă eram anonim!

Dan B. spunea...

Nu sunt adeptul „teoriei conspiratiei”, insa nu ma pot abtine la a ma intreba daca Marcel Opris s-a grabit a-si cere trecerea in rezerva, stiind de probabile conditii nefavorabile privind baza de calcul a pensiei sale, in viitorul proiect al LEGII UNITARE A PENSIILOR.
Chiar daca se mentioneaza in straiful LO Vasilescu ca se pastreaza in plata, pentru noi, cuantumul avantajos dupa recalcularea in baza Legii 223/2015, nimeni nu poate garanta ca vreun ministru zanatic nu propune, ulterior , anularea articolului cu pricina.
Da, sunt pesimist, caci in ultimii 7-8 ani, politicienii, in deplina conlucrare cu diferitele „cozi de topor” catarate in ierarhia militara, nicicand nu au apreciat institutia Armatei. In ritmul in care MApN isi pierde etapizat increderea acordata de cetateni, inclin sa cred ca, peste vreo 10 ani, Armata va fi mai hulita decat Militia anului 1990.
Asadar, ce argumente aveti in a credita spusele vreunui politician al acestor zile, care sustine ca pensiile militare de stat nu vor fi afectate de noua lege, al carei proiect este lucrat acum de catre LO Vasilescu?

Dan B. spunea...

Au mai ramas de actualizat si recalculat cca 8000 pensii militare de stat, intre care se regasesc si cele peste 2000 pensii ale rezervistilor proveniti din regiile autonome ale MApN.
Intamplator sau nu, Legea 223/2015 si OUG 57/2015, nu prevad metodologia actualizarii salariilor de incadrare in companii, astfel incat sa se poata defini cantitativ baza de calcul a noii pensii si recalcularea prevazuta de normative. In fapt, nu se stie cum va fi actualizat salariul de incadrare primit in cele sase luni precizate de pensionar, astfel incat el sa fie adus la valoarea acestei perioade.
DFC nu numai ca nu s-a preocupat de metodologia actualizarii salariilor de incadrare si asimilarea valorica a acestora unor solde de functie, exitente in statele de plata, dar se si opune unor propuneri venite cam de peste tot, doar pentru ca actualizarea ar conduce la o baza de calcul superioara. De regula, salariulnegociat de incadrare din companii era superior soldei de functie, la acesta aplicandu-se vechimea de doar 25 % (ca la civili) si celelalte sporuri prevazute in contractele colective de munca. MApN platea doar solda de grad si gradatiile aplicate acesteia.
Actualizarea salariului de incadrare se poate obtine doar prin raportarea acestuia la salariul minim brut pe economie din acea perioada (criteriu adoptat si in schitarea Legii153/2017), coeficientul rezultat urmand sa fie multiplicat cu actualul salariu minim brut.
Prin aplicarea sporurilor la valoarea rezultata, se ajunge la deducerea bazei de calcul, „impanata” cu solda de grad si cu cuantumul gradatiilor; ulterior, se urmeaza procedura de calcul comuna celorlalte pensii militare.
In aceste conditii, DFC este cea care trebuie sa initieze demersuri pe langa ministru, pentru a completa metodologia de calcul, cu aceasta propunere privind actualizarea datelor financiare.
Orice alta gaselnita a DFC va conduce la contestarea recentelor decizii de pensii la MApN si la tribunalul teritorial.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Actualizarea pensiilor militare se produce doar când cresc soldele de grad și de funcție ale prrsonalului militar în activitate; nu când cresc alte elemente salariale.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Dane, citeste Art.20.al.(2) din Ordinul M 25/15.02.2016 al MApN,si gasesti raspunsul cautat.
Au inceput sa vina si Decizii pentru cei detasati in economie..

luminita spunea...

da ,si eu ma gandesc ece OPRISI pleaca la pensie , stir el ceva_ ? majorare varsta pensionare si alte ingradiri? in cazulu acesta , daca vir face necuvenite ,sa se astepte cu plecari masive ,pleaca in civilie la munca si cand le va veni varsta de pensionare atunci vor cere pensia aia care o mai poate lua de la armata, Nu cu constrangeri va tine militari.

CEZAR spunea...

@T-2MaKiSS..
Dar solda de GRAD si FUNCTIE..TU , pentru ce o primeai ..?
Ce mai faceai altceva decat sofer ..pe MI-8..din an in Pasti ..??
De cate sute ..de militari ai raspuns Tu ..cu libertatea si cu Functia ta..?
Cu cate sute de militari ai fost Tu ..sa indeplinesti misiuni de ..conducere a TAB..pe apa si uscat ..in aplicatii vara sau iarna ..in teren muntos (ai vazut ce usor se moare )..sa executi trageri de lupta cu munitie reala ..in poligoane .sa calaresti ziun sau noaptea ,iarna sau vara ..pe ger sau furtuna TANKUL..TABUL..etc sa participi in economia nationala ..cu anii departe de familie ...
Ai mai stiut altceva de la absolvire si pana la pensionare decat tractorul cu elice -MI-8 ..pe care-l bibileanu nu stiu cati maistrii ..ingineri si subingineri ...
Putina decenta nu ti-ar strica tinand cont ca aprox. 4000/luna ..nu-i chiar o bataie de joc in ROMANIA actuala ..!!

CEZAR spunea...

PS..DE CE ne dai imagini cu ceea ce fac ...ALTII..?
Cam stim..
Personal ..STIU FOARTE BINE ca AM TRECUT aproape 25 de ani prin ARMATA -COMBATANT ..fara sa am SPRIJIN AERIAN IN LUPTA ...!!
Restul ..e poveste !!...

tigri2 spunea...

@Huhu, este periculos cand suntem nevoiti sa suportam criminalii de razboi printre noi , si sa traim alaturi de calaii nostri!

Dan B. spunea...

@Huhu:
Dar cum se numeste, daca nu „actualizare”, aducerea valorii salariului de incadrare in companie, de candva, la cuantumul echivalent zilei de azi?
DEX: ACTUALIZÁ, actualizez, vb. I. Tranz. A face să fie actual, a (re)aduce în prezent.

@Leon:
Aln 2/art 2o al Ordinului M-25/2016 se refera la cei care au fost detasati in Economie, insa RA din care am facut parte avea indicativ de UM si era subordonata DGIA. Pana mai ieri, RA era amintita in site-ul MApN ca fiind in structura institutiei, nicidecum inafara ei.
Iar cum respectiva RA nu mai exista fizic, este dificila echivalarea functiei mele cu vreuna din statele de organizare la pace, caci o eventuala similaritate cu o functie oarecare ma prejudiciaza financiar, caci nu mi se pot acorda sporurile acelei functii (baza de calcul „cheala”, numai cu solda de functie si de grad).
In aceste conditii, este viabila doar solutia de aducere la zi a vechiului meu salariu de incadrare („actualizare”, Huhu, in raport cu un criteriu, de exemplu, salariul mediu sau cel minim de atunci si de acum), echivalarea lui cantitativa cu vreo solda de functie din organigrama MApN si aplicarea sporurilor (prevazute in CCM si concretizate in statul de plata), a indemnizatiei de conducere, precum si ale procentelor aferent OMM si pensiei suplimentara.
In fapt si de drept, salariul de incadrare reprezinta solda functiei mele in compania unde am activat! Orice alta interpretare juridica este caduca!

Dan B. spunea...

@Cezar:
Considera-te norocos ca nu ai apucat vremuri de beligeranta, in care, cu certitudine, ai fi avut parte de sprijin aerian!
Pe de alta parte, fara sa vrei, ma edifici asupra insuficienței calitatii tale de militar, daca nu ai participat la aplicatii de amploare, desfasurate cu aportul altor categorii de arme! Desigur, sprijinul de aviatie se planifica in beneficiul actiunilor de lupta ale esaloanelor mari.
Daca ai fi participat la o aplicatie cu trupe, in teren, cat de mic ar fi fost esalonul in care te-ai fi regasit, ai fi avut ocazia macar sa vizualizezi ce poate face Aviatia in sprijinul TU, munitia de manevra consumata reusind sa inspaimante si pe cei sprijiniti in lupta.
Nu intentionez sa minimalizez arma din care ai facut parte, dar nu intamplator cdt E, cu vreo 40-50 subordonati, a fost intotdeauna echivalat cu un cdt B. Cat timp crezi ca i-ar trebui lui „tigri 2” sa ajunga la performantele dtale, privind „sofatul” unui TAB sau TR? Te asigur ca reciproca nu ti-e la indemana, caci tehnica de pilotaj este mult mai dificila la insusire!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Este clar!
Confunzi actualizarea tuturor elementelor de salarizare ale bazei de calcul din cele 6 luni alese în vederea deschiderii dreptului la pensie, reglementâtă în art. 28, cu actualizarea unei pensii militare deja calculată/recalculată, reglementată de art. 60.
Actalizarea pensiilor în plată se face atunci când cresc soldele de grad și funcție ale activilor Ea generează creșterea doar a elementelor de salarizare care se calculează procentual din solda de funcție.
Care este raportul dintre solda de funcție și salariul de încadrare în economie?

CEZAR spunea...

@/
Dan Buzescu ...
Din pacate continui sa te ,,ILUZIONEZI "..frumos , asa cum ati facut o viata intreaga ..!!
Porneste de la capacitatea MIG..-urilr de a sta in aer (30 - 40 minute sau daca le alerga cineva chiar mai putin)...
Nu mai fac alte comparatii ..cu fostii inamici ..aliatii de azi ..!!
La ce distanta va puteati duce de aeroport ..??
etc..etc ...
II.
Uite ca spre stupoarea ta ..am participat si la aplicatii in Cincu.. unde isi faceau prezenta si cateva ..MIG..uri ..dar nu mai mult de cateva minute ..ceva munitie de manevra ..ceva imitatii bombardament la sol ..facut de ...GENISTI ..si gata aplicatia pentru ei ...la aeroport la cafeluta ..sa se uite pe pozele de la fotomitraliera si sa se mire cat de buni au fost ..
Pentru mine aplicatia insemna 3-4 saptamani cu tehnica imbarcata pe CFR (iarna la -15 grade )..cu deplasare spre zona pe drumuri din alea ..ai vazut ..camionul ..etc..
De elicoptere ce sa mai vorbesc...trecea cate unul sa faca poze pentru ziarul ,,Apararea Patriei""...apropo stii ce repede fugeau din zona cand ridicam mitralierele de pe TAB-Uri si incepeam sa tragem spre ele ...??
Daca nu cunosti ..in NATO..in lupta - sergentul sau comandantul de pluton ..CHEAMA AVIATIA ..direct - pentru sprijin sau elicopterele de atac-evacuare ..
Nu mi s-a intamplat in 25 de ani ca macar pe harta ..teoretic ..sa putem avea la cerere ..sprijin aerian..
III
Norocos sa te consideri dumneata ca nu ai avut ,,norocul ",,sa te confrunti cu un ..f-16
In rest ..la cat ai ajuns ..?
Ai 5000..garantat si ..desigur NU ITI AJUNGE..
...pas..

CEZAR spunea...

PS
Buzescule ,
Pe vremea mea TAB-ul il conducea ..subofiterul Mecanic -Conductor si cea mai mare parte ..sodati -gradati ..mecanici -conductori ..
Eu ca si comandant ..ma ocupam cu altceva !
Aveam totrusi si Brevetare pe TAB..cu curs si Km ..parcuri ..pentru orice eventualitate
Deci ..l-ai coborat pe MaKiss..la nivel de fruntas -caporal ..mecani conductor ..
..si bine ai facut ..

Dan B. spunea...

@Huhu:
Pune mana pe DEX si citeste definitiile in cauza.
Pentru aducerea la zi a salariului de incadrare, se poata ca acesta sa fie raportat la SALARIUL MINIM BRUT PE ECONOMIE din acele vremuri, iar coeficientul rezultat se inmulteste cu acelasi SMBE din acest an. Cuantumul rezultat se poate asimila soldei de functie.
Iar daca in baza Legii 223/2015, mi-a fost ceruta adeverinta cu veniturile si elementele constitutive ale acestora, inseamna ca se deschide dreptul la PENSIA MILITARA DE STAT, pe care, n-ai avut-o in 2015 (art 28). Iar pentru deducerea bazei de calcul se face ACTUALIZAREA salariului de incadrare, adica „aducerea la zi” a acelui cuantum.
Art. 60 actioneaza in subsidiar asupra pensiei cuvenite la 01.01.2016, caci ulterior au fost efectuate modificari la soldele militarilor (alt gen de „actualizare”).
Sper ca macar acum ai inteles etimologia termenului ACTUALIZARE, prezentat in DEX, caci cel din lege are alta sorginte!
„Care este raportul dintre solda de funcție și salariul de încadrare în economie?”?
In fapt si de drept, au aceeasi conotatie, numai ca ACTUALIZAREA (DEX) se opereaza doar in baza unui criteriu, probabil cel intuit de mine.

CEZAR spunea...

Il ,,cunosc " pe Buzescu de pe vremea lu n..164 !
Se arajase bine ..pe UUUULTIMA LUNA ..si ce mai lupta ..impotriva ..contributelii..
Este fondatorul .Ro Army ..320..etc ..era far calauzitor ..
CULMEA..a venit contributeala ..si cu ajutorul sporurilor..a castigat ..CAT -CUPRINDE ...
Credeti ca a mai recunoscut ceva gen ...,,am fost un bou"...nuuuu...
Acum ..dupa cate imi dau seama ar vrea sa lipeasca sporurile si salariul de la ROMAVIA..la pensia lui militara ..
Sa o faca ...daca exista fraieri ....!!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Eu am inteles ca altceva a vrut sa evidentieze Buzescu si anume ca : Media celor 6 solde ale lui lunare alese pt. a constitui Baza de calcul ce va a fi actualizate la data deschiderii dreptului de pensie pt. L223 , rapotate la salariul mediu ( NET SAU BRUT , depinde de perioada) pe economie este un raport , sa zicem de exemplu 2.
Atunci si ACTUALIZAREA la data deschiderii dreptului de pensie , sa fie tot de 2 salarii medii ( NETE sau BRUTE ) cum s-au utilizat la stabilirea raportului celor 6 luni alese. Atunci are foarte multa dreptate Buzescu , deoarece si mie m-ar fi convenit sa-mi actualizeze cele 2,3 salarii medii nete pe econolmie cu 2,3 salarii medii nete pe economie la data deschiderii dreptului de pensie pe L223. Aveam 2,3 salarii medii nete pe economie ca solda lunara , fara nici un fel de spor ( decat solda de functie , solda de grad si gradatii). Cu o astfel de actualizare as fi avut BAZA DE CALCUL UTILIZATA de 4500 lei si nu 1700 lei , cum au "actualizat-o" HOTII. H-ule , te cam prefaci ca nu intelegi ideea comentatorilor si ii cam "intepi" fara motiv. Vezi ca incep sa te suspectez ca est "pe mana" cu molustele...

Iulian Mareș spunea...

Cezarică,
În afară câtorva armate nimeni nu are 1-2 El de sprijin pt fiecare CpI sau Tc din contact!
Solicitarea și planificarea sprijinului aerian (El și/sau avioane) de face cu totul altfel de cei care nu excelează în mijloace și resurse! Nu cum ai văzut tu in filme sau cum îți închipui ....sunt principii la care tu nu ai avut acces ptr că prea mult și inutil timp SSC ți-a dat raportul dimineață!
Nu consideri că încerci să-ți forțezi prea mult limitele?
Indiciu: misiunile de sprijin de executa la solicitare, dacă mai are cu ce și dacă își poate îndeplini misiunea principală, în limita resurselor la dispoziție!

PS-te lustruiești puțin cu 20 de ani combatant! Toți știm că 18 ani i-ai petrecut doar la CpI, că să o înveți f bine!
Solicită informații privind sprijinul de aviație unui ofițer de operații terestre și aeriene, căci este o mare diferență între ce dorești tu și ce ți de poate asigura, pe direcții și momente, conform evoluției situației în spațiu și timp!
Ca susținere,.... te-ai gândit cate calcule, pregătire și antrenamente sunt in spatele trecerii coordonate a aviației la C+17, la verticala Arcului de Triumf, la o parada?
Câți piloți au 3000 ore de zbor ca T2, kiar in rândurile piloților NATO?

Leo spunea...

Eu nu am inteles ce este "tractorul cu elice". Imi amintesc , ca prin anii '80 erau in dotarea diviziilor de tc. niste tancuri T85 prevazute cu niste dispersoare de fum de acmuflaj. despre ele este vorba ?

Iulian Mareș spunea...

Cezaricus,
E clar...te uiți des la filme de luptă US și ai rămas marcat de indicativul "Săgeată frântă!"!
Vizionare plăcută...., dar nu orice sg sa Lt are dreptul și mijlocul de comunicații pt cele 4-5 categorii de forțe din US!
La tine era "Oaia balonată!" 😂😎

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

m-Ale ,
Doream sa nu-ti raspund..
Ca de fiecare data apari tu cu birocratia ta bine pusa la punct ..ca sa tii palma !!
Doar doua raspunsuri ..pentru distinsii cititori ..
1..desi am mai prezentat functiile prin care am trecut , tinand cont ca pari a fi atins de sindromul..,,prinde greu si uita repede "..voi preciza pe scurt :
Comandant companie ..gradul de locotenent,,1980 vara..cam 2 ani..(promovat de domnul general ILIE MARIN .pe functia de loctiitor comandant de Batalion ..in urma unei mari aplicatii cu mobilizare reala si 100% in efective si tehnica! A condus aplicatia dumnealui ca si comandant al Diviziei si a prezentat demonstrativ Generalului ROSU &.Comandantul Armatei de la Craiova ! Ai ghicit ..comandantul companiei eram chiar eu ..!!
2. T-2MaKISS..probabil ca a facut orele respective ..dupa 1990..plimband VIP..ca de exemplul Tiriac si Trupa de balerine ..cand mergea la vanatoare ..la domeniul personal ..ceva ..gazand gandacul de ..Colorado ..si cam atat ..

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

radu catalin vorbesti prostii, cum pensii nemeritate? esti sanatos sau bolnav de invidie ? acele pensii au fost calculate ca la civili si cei cu pensii cum zici tu GOMFLATE ,au avut salarii mari si de aia au sui pensii mari ,au mai avut si vechime mareeeeeeeeeeeeee si ggrupa aia AC ,daca stii ce e, si OM ,asa a lasa-te de aprecieri , vezi de necazul tau si taci

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Locțiitor Cdt B nu era o mare țintă!
Îi știu pe majoritatea celor enumerați de tine, dar la GAZ era funcția mai mare, de ai fost promovat? 😎😂
Omule, 3000 de ore de zbor! Asta spune mult.... așa că nu ai ce comenta! Clar! Tu și stat 3000 de zile la fermă? Pot spune, fără să greșesc, că a fost un mânaci... Dacă știi expresia...

radu spunea...

Militarii nu mai au incredere in ce promit politicienii. Nu iese fum fara foc, se tem ca vor fi modificate legile pensiilor militare, iar ramanerea in serviciu nu mai este atractiva, oamenii vor sa iasa din sistem pentru ca se tem de prezent, viitor dar si de trecut, oamenii au in memorie calvarul restructurarilor suferit de ei si familiile lor, de obligatia coplesitoare de a duce doua- trei functii prin cumul fara retributie , de munca neplatita prestata peste orele de lucru prevazute de legislatia muncii, de taierile umilitoare si nedrepte a soldelor din guvernarea Boc… !

Dan B. spunea...


@Leonard:

In fine, dta ai priceput ce-am vrut sa zic si-ti multumesc!
Huhu m-a „plimbat” prin hatisul ACTUALIZARII prevazute de Legea 223/2015, in conditiile in care eu ma refeream la ACTUALIZAREA al carei sens este prevazut lingvistic in DEX.
Imi pot duce mai departe expozeul, in sensul ca, in fapt, abia acum se (re)deschide dosarul meu privind pensia militara de stat, inexistenta in perioada 2011-2015. Deci, este un nou inceput, CSP preia niste date financiare si elemente din fisa matricola de la CMZ, pentru identificarea bazei de calcul si determinarea cuantumului pensiei cuvenite, potrivit normativelor si algoritmelor cunoscute.

Dan B. spunea...

DREPT LA REPLICA
@Cezar:
Spre deosebire de dta, chiar daca diferenta de promotie este de doar 6 ani, mie mi-a placut profesia aleasa, m-am perfectionat in domeniu, adica mi-a placut sa invat, nu am „baut cerneala”! Asta a insemnat absolvirea AMG (nu componenta politica) si un curs postacademic.
Aceasta calificare mi-a permis sa particip si, ulterior, sa fiu cooptat in echipele de organizare si conducere ale aplicatiilor de anvergura (nivel „armata”). Asadar, inca de pe cand eram maior (inca nu aparusera gradele noi), am stat la dreapta sau la stânga generalilor comandanti (Rosu, Guse, Polivanov si urmasii lor, exceptia fiind Cheler). Asadar, ti-am dezvaluit asta ca sa pricepi ca stiu ce inseamna cooperare cu TU si MM, ceea ce, prin prisma micimii functiei dtale, pare fictiune.
Pe de alta parte, desconsiderarea propriilor colegi sau/si a celor din alte arme, „ocupatia” dtale de baza in acest grup de discutii, creaza animozitati si releva nivelul de frustrare al autorului acesteia. Chiar vrei sa-ti aduc la cunostinta ca rezultatul actiunilor de lupta ale unui TAB, in unitatea de timp, este, de regula, de apx 20-30 ori mai redus in eficienta decat cel al unui IAR-330 sau MI-8, pilotat de colegul „tigri 2”.
Ai incercat sa subapreciezi raza de actiune a Aviatiei, in sensul ca avionul/elicopterul nu poate actiona prea departe, fara a sti ca aviatorii se avanta, dincolo de linia frontului, pe adâncimea tactica, operativa sau chiar strategica a dispozitivului inamicului, functie de misiune si de aeronavele destinate misiunii. Intelegi termenii ref la adâncimea dispozitivului? Imi spui si mie care-i ritmul de inaintare al TAB-ului pe timpul ducerii actiunilor de lupta?
Ai afirmat ca nu ai beneficiat „....in 25 de ani ca macar pe harta ..teoretic ..sa putem avea la cerere ..sprijin aerian....”, iar din aceasta relatare am desprins „spovedania” ref. la micimea functiei dtale la finalul carierei militare (nu se poate actiona la chemarea unui cdt B, fie el si CEZAR!).
In legatura cu similaritatea expusa de mine intre profesiile impricinatilor „tigri 2” si „cezar”, am evidentiat (in)capabilitatile lor, astfel incat sa pricepi ca dta nicicand nu vei reusi sa-ti insusesti tehnica de pilotaj; iar, ca eficient in lupta, „tigri 2” se detaseaza net de posibilitatile dtale.
Apropo, rog sa-mi fie iertata pledoaria ref la „stiinta militara”, insa eu sper ca „cezar” sa priceapa ca nu-i „buricul pamântului” si sa-si desconsidere colegii, mai ales in maniera sa obraznica.
Ah, sa nu uit! Se mentioneaza in Legea 223/2015 ceva legat de „vrea sa lipeasca sporurile si salariul de la ROMAVIA..la pensia lui militara ....”? Asta-i argumentul meu in a sustine ca debitezi ineptii, in conditiile in care nu cunosti prevederile legii (iti este dificil si cititul?)!
Zice undeva, ceva, de respectiva „lipeala”, Cezarica?

Iulian Mareș spunea...

Cezarin,
Cartea nu înseamnă birocrație!
Nu voiam să-ți răspund...dar tu provoci!

Unknown spunea...

Domnule Huhurez
Intreb cum o sa raporteze baza de calcul pentru cine se pensioneaza ,daca sintagma soldei functiei de baza s-a desfintat in legea salarizarii unitare. Cum se stabileste cuantumul pensiei daca baza de calcul se referea la media veniturilor realizate la solda functiei de baza? Iar in legea salarizarii a disparut aceasta sintagma? Multumesc

CEZAR spunea...

Hi..hi..hi..
Hai mai Leo..ca nu suntem chiar asa batrani !!
Poate un picut mai ..maturi ..!!
Si zici ca ..dormeai binee..nuuuu..si infanteria la ..lupta ..!
Auzi iti amintesti cumva...aveam sprijin aerian ..macar un planor ceva care sa marcheze momentul...
Iti doresc sanatate multa ..!!v

Mihai spunea...

M-am săturat pur si simplu de alba-neagra lor cu care-și cumpăra voturile .
Probabil nu va iesi destul circ după aplicarea LSU si mai aveau nevoie să vină în completare si beneficiarii de pensii.
Cum îi turcu si pistolul.
Aștept cu nerabdare sa vad ce salarii își vor face la liber subordonatii primarilor si sefilor de CMJ lasati la liber prin votul consiliului local. Și în special cât vor avea salar unii sefi de politii locale si subordonatii vizavi de militari.
Nu aș vrea sa se întâmple dar cred că prin noiembrie-decembrie 2017-ianuarie -februarie 2018 se va face decontul pe toate fronturile.
Un lucru va rog totuși.
Mergeti pe burtă cu exprimarea gîndurilor scrise nu cumva să aduceti atingere personalitatii personajelor politice dătătoare de sperante ocrotite de Huhurez.
Altfel o duceti greu și pe aici.


iceparu spunea...

Din pacate ma vad obligat sa cam tin partea lui Cezarica.Cei ce au lucrat la trupe si au mai avut si militari in termen in subordine-Cdt.pl,cdt.cp.,cdt.B= viata de mizerie.Numai infanterist sau tanchist sa nu fi fost.Trebuie sa recunoastem ca aviatorii erau rasfatati.
Privind Ilie Marin din jud Galati.A terminat sc.ofiteri ,arma infanterie in 1968.Fost plutonier major de batalion elevi.In 1974 a terminat AMG facultatea comanda si stat major,arma infanterie,sef de promotie.A fost repartizat cdt.B in Regimentul de garda.Dupa putin timp a iesit la raport la GL.Milea si a cerut sa fie mutat in regimentul din Plenita sau Vanju Mare.Ulterior a fost promovat cdt.R,divizie si mai apoi al armatei de la Craiova.In prezent locuieste in Bucuresti.
Mares @ca fost ofiter de Rd.Lc. pe la Borcea stii probleme de regiment de aviatie dar esti departe de unitatile sau marile unitati mecanizate.Las-o jos ca macane.T2 nu a fost acolo unde se luau deciziile.Cu tot respectul dar el a fost conducator elicopter si atat.Iti spune asta un fost ofiter intr-o perioada in" sectie de operatii" daca asta iti spune ceva.

Huhu Rezea spunea...

@M Man
Baza de calcul se stabilește potrivit Ordinului M 24/2016 și Ordinului M25/2016.
Sintagma „solda brută realizată la funcția de bază” din art. 28 al L 223/2015 este altceva decât sintagma „solda funcției de bază” din Legea 284/2010
LSU, Anexa VI reintroduce solda de funcţie ca element principal al soldei lunare a militarilor.

Iulian Mareș spunea...

Ocean,
Ai unele erori, dar te iert!.... Vin la o măslină și discutăm! Toți care răspund de oameni au viață grea..., dar nu aburim oamenii cu Ac de sprijin pt Cp și B! .... doar daca de înscrie în...., dar nu acestor structuri mici li de alocă resursă și implicit sprijin! Și să mai știi că totul are la bază numai calcule nu dorințe și orgolii! În rest de face cum am scris eu anterior! Este o mare diferență între sprijină și asigură!
Hai, pa!

Unknown spunea...

Multumesc pt raspuns. Totusi..acum (dupa LSU ) care sunt elementele bazei de calcul? ( pt cine deschide dreptul la pensiei de acum ..)

luminita spunea...

DL RADU, de fapt cine esti dnta sa faci asemenea aprecieri , acea pensie pe care au MANCTAT-O astia cu pensii mari a fost stabilita corect .adica legea 263 din 2010 a avut norme de aplicare prin care li s-au dat toate drepturile pe care un pensionar militar cu vechime completa sa primeasca tot ce a avut ca drept respectiv prin statutul cadrelor militare ,dar alculul pe puncte ca la civili ,datorita faptului ca s-a luat in calcul toata munca din toata activitate si daca acesta a avut i salarii mari si OM si condititii de munca atunci punctajul a fost mare ,de aceea poate sa manance linistit pensia lui , ca oricum daca o tae nu ti-o da tie PA

CEZAR spunea...


joi, iulie 27, 2017
iceparu spunea...
=============================
Multumesc..ati tras o tenta ..groasa !
Desigur ca nu va fi pe placul ..celor care CRED CA MERITA TOTUL....!!
Mai sunt si persoane ..care judeca cu OBIECTIVITATE si care stiu ca in ARMATA..daca BATALION - COMPANIE nu este ...NIMIC NU ESTE ..!!!
@ BUZESCU
Ai facut studiii..cat cuprinde ..ai stat la dreapta..lu si lu....
Asta a fost motivul pentru care NU AI MAI OBSERVAT CA AVIATIA ...NU ARE AVIOANE !
O intrebare si te las ..!!
Cu ce a intrat aviatia in NATO..??..nu se pun cele cateva F-16 si SPARTAN sau..Hercules ..cumparate la presiune si ..tarziu si ..vechi desigur !!!

Mihai spunea...

tigri 2
Iar ne-au invadat ”fasolarii” lui Iceparu teritoriul. Probabil nu ne-au taiat destul.
S-au dat si ei cu ” educatia fizică” prin teren variat la pozitia conditii normale cel mult deosebite, după care au deschis la umbră conserva cu fasole. Si după s-au racorit cu putin antigel ”ochii lui Dobrin ” din trusa de scule a motorizatei până s-a lasat ceața.
Apoi geanta si catre casa cu o oprire la bodega din colt.

Dan B. spunea...


@Cezar:

Si chiar crezi ca-i vina aviatorilor ca nu mai au aeronave?
Iar ca sa-ti raspund la intrebare:
Da, ai dreptate, am intrat in NATO cu MIG-21, asa cum, dealtfel, ai intrat si dta cu DAC si BUCEGI.
Chiar si intrebarea dtale este lipsita de dramul de inteligenta, pe care-l asteptam de la cineva, care a fost promovat in ierarhia militara! Dar unde nu-i cap, nu emit pretentii!
Are dreptate Iulian Mares, caci cdt D poate aloca parte din resursa de aviatie avuta la dispozitie (elicoptere, in principal) pentru sprijinul luptei unui B.
Dar sa nu ai impresia ca acesta o poate intrebuinta cum il taie capul, asa cum si-a inchipuit candva col Badalan, cdt D la Anexa D, devenit ulterior seful SMG! Modalitatea de interventie o stabileste seful punctului de conducere a actiunilor aviatiei, instituit la cda D, cdtul stabilind doar momentul actiunii de sprijin.
Adaug o scuza pe care v-o prezint voua, colegilor mei! Nu am intentionat sa minimalizez capabilitatile celor care au fost comandanti de batalioane, insa am dorit sa reliefez ca nu se poate aloca resursa de aviatie esalonului „batalion”.

PS: Rog sa-mi fie iertata „meditatia” acordata lui CEZAR, insa nu obisnuiesc sa ramân dator!

Huhu Rezea spunea...

@Maximorum
Personalul activ va fi reîncadrat prin decizie pe noile elemente salariale definite în Anexa VI a L 153/2017. Iti recomand s-o citești și nu îți vei mai pune atâtea întrebări.

Dan B. spunea...


Au mai ramas de actualizat si recalculat apx 8000 de pensii pentru rezervistii proveniti din MApN, ocazie cu care m-am intrebat cam cum va proceda CSP intru actualizarea salariului meu de incadrare, din perioada vizata de 6 luni de zile, la valorea de azi si asimilarea lui ca solda de functie, cuprinsa in constituirea bazei de calcul.
In loc sa primesc niste raspunsuri, cu eventuale solutii, m-am trezit plimbat prin fel de fel de termeni ai legii, principala notiune ACTUALIZARE neavand nimic de-a face cu ACTUALIZAREA gandita de mine, a carei definitie se regaseste in DEX. Se insista ca se reactualizeaza pensiile aflate in plata, ceea ce-i o ineptie!
Conf. Legii 223/2015, se urmeaza procedura de deschidere a drepturilor de pensie, de drept a PENSIEI MILITARE DE STAT, inexistenta in perioada 2011-2015 (Legea 164/2001 consfiintea existenta acestui tip de pensie, insa Basescu-Boc-Oprea au anulat-o).
Asadar, daca va veti apleca cu mai multa atentie asupra Legii 223/2015, veti realiza ca aceasta include procedura instituirii noului tip de pensie, prin stabilirea perioadei de referinta aferenta luarii in considerare a soldelor primite, a sporurilor si indemnizatiilor ce sunt incluse in baza de calcul, cum si cine sunt beneficiarii pensiei militare de stat, etc.
Asadar, in opinia mea, nu mi-e recalculata pensia, ci voi primi, in locul actualei (Legea 119/2010, Legea 241/2013), noua PENSIE MILITARA DE STAT, asta fiind titulatura corecta, conf Legii 223/2015.

CEZAR spunea...

@ /TITRATULUI BUZESCU..in toate mai putin in ..AVIATIE MILITARA!
..Chiar in AMG..ce ai studiat dumneata legat de ..AVIATIE..?? MIG-l in ofensiva ..MIG..in aparare ..etc..
Sau mai bine zis ..CE AI CAUTAT DUMNEATA IN AMG..??
Daa..stiu (am dat si eu examen..si am picat aproape cu ..7 !!)..erau si MILITIENI si POMPIERI..SI CI...toti in clase de ,,arme intrunite ""!!!!??? De fapt ,,MANCAU"..locurile alocate ..caci astia simulau ca dau examen ..era omul si locul ..locuri ..stabilite..!!
Dar sa revenim la ..,,meditatii"..
Zici ca nu aloci resursa de aviatie ..BATALIONULUI ..in aparare sa zicem...!!
Cunosti cam ce forte inamice trebuie sa fie in fasia de aparare a ..batalionului ??
Numai respectand clasicul 3/1..si ai o DIVIZIE MECANIZATA..sprijinita cel putin de un Batalion de TC..si un Divizion de Artilerie..plus maruntisuri .. rachete aruncatoare etc ..
Ce zici ca STRICA interventia aviatiei ..asta daca ai niste avioane comparabile cu AH-10..pentru a lovi esalonul 2.. apoi Tc..care actioneaza in fasia de aparare a Batalionului..artileria si ce mai vede pe acolo ..?????
Daca nu sprijini acest batalion care probabil se afla pe o directie de interzis a Diviziei ..atunci ..ce ..
Te ascult cu atentie ..dar nu teorie gen ..rezervele strategice..bla bla ..
Nu ajungi tu la ele decat pe harta pe care ai invatat sa tragi sageti groase a la ...CCCP

Dan B. spunea...


@Cezar:

Vezi tu, Cezar, iar te supraevaluezi si te victimizezi (locurile studentesti FAI erau distribuite pe arme, insa, cum locul tau era cel de acasa, .......), nicidecum nu ai autocontrol, astfel incât sa realizezi mediocritatea in care te scalzi, chiar cu placere!
Regret ca n-ai priceput ca nu m-am erijat in strategul Aviatiei, ca principiile de intrebuintare in lupta au fost statuate de un colectiv inter-arme, dar propuse de aviatori si cu amendamente din partea celorlalti. Iar cum examenul meu de licenta a vizat exact aceasta cooperare a Aviatiei cu TU, sa stii ca am un pionierat in domeniu, contribuind minimal la eficientizarea actiunilor de lupta in folosul Armatei, Corpului de armata, Diviziei, acestea fiind pe atunci (abia intrai in posesia stelutelor) esaloanele care primeau, in aparare sau in ofensiva, resursa de aviatie .
Inchipuie-ti ca mi-am insusit si TG-1 si TG-2 (stii ce inseamna?) caci notiunile si tacticile intrebuintate vizau exact aspectele mentionate de mine in lucrarea de licenta. Iar calificarea obtinuta mi-a permis sa conlucrez cu colegii mei din alte arme, sa frecventez stratul cu „aerul ozonat” al marilor comandanti militari (ai fost invitat, in vreo zi a aplicatiei, la o cafea , la un dejun sau la o cina in cortul/sediul gl Polivanov, gl Iuga, gl Guse, gl Spiroiu, ba sa mai si fi mentionat pozitiv in OZ pe Armata?). Asadar, stiu destule si despre batalionul aflat in ofensiva sau in aparare, insa numai cdt D decide daca si cand primeste acesta resursa de aviatie.
Sa-mi fie iertata amploarea replicii si mai ales faptul ca aceasta ar putea induce ideea unei supraaprecieri, dar am incercat sa evidentiez micimea caracterului lui CEZAR, mistocarul-sef din acest grup de discutii, insa unul dintre cei mai putin dotati neuronal (cred ca va amintiti cum l-au poreclit pe Geoana!). Poate-poate, mai are un sâmbure de bun simt, astfel incât sa inceteze cu ironiile lui lipsite de substanta sau chiar sa se ejecteze din grup.
Multumesc pentru intelegere!

Iulian Mareș spunea...

Dane,
Nu mai da meditații gratis!
D pe BI? Că rușii in 44…?
În rest fabulează prostii...scenarii SF pe care le-a auzit acum 30 de ani!
În primul rând...de f multi ani nu mai exista termenii Eș. 1 și 2 încurcă misiunile principale ale unei CFA și mijloacele cu care de executa acestea și cele destinate pt sprijin! Încurcă termenii sprijină cu asigura.... Nu stie că pt sprijinul FT sunt destinate aeronave Șoim și El..... Îmi pare rău că nu a luat examenul căci poate nu mai făcea gafe a la Iceparu!

Daaaar sa tăiem coada mâței...nivel B.I.:
Cezar, ...
enumerați scopul, momentul și condițiile necesare executării cu succes a c/atacului la nivel B.I....hai, că erai ilustru locțiitor!
Pt 10, minim 5 enumerări corecte!
Nici să nu îndrăznești să te gândești la Av! 😁🤔
Tăcerea te califică doar la GAZ!
Apoi își poate pune întrebări despre alte arme sau CFA!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Conform L223/2015, pensiile militarilor aflate în plată la data de 01 01 2016 devin pensii militare de stat și se recalculează; indiferent de opiniile d-tale. Cât despre cuantumul recalculat.... D-zeu cu mila.

tigri2 spunea...

Pentru cei ce si-au consumat cariera militara pazind caprele diviziei ,in loc sa se ocupe de TABurile pentra care erau scoliti si care nu sunt in stare sa forteze un curs de apa , ne oferim noi cu elicopterele sa-i trecem, asta ca sa nu se ude la...roti(MI-26)

Leo spunea...

Buzescu ;
- De data aceasta , când Horica a spus ca "se recalculează; indiferent de opiniile d-tale" , are dreptate si in plus a raspuns si "prietenos".
Referitor la ideea de ACTUALIZARE , aceasta este pe departe a fi ceea ce exprima termenul , ci este o VICLENIE conceputa in laboratoarele DFC + CPS + DRU astfel incat DISCRIMINAREA SI DIFERENTELE IRATIONALE sa fie regula , numai pt. a face "economii" pe seama principiiolr care trebuie sa guverneze o lege moderna si echitabila.
Principalul element al calculului pensiei care este BAZA DE CALCUL poreclitade caracatite "actualizata" la data deschiderii dreptului de pensie ", ca sa fie echitabila ar fi trebuit sa aibă in vedere 2 posibilitati de calcul :
- fie sa fie folosit VRS-ul de 600 lei in loc de 197,8.. lei sau
- fie sa se calculeze la ale celor 6 luni alese cate salarii medii pe economie reprezenta aceasta medie , care la DATA DESCHIDERII DREPTULUI DE PENSIE sa fie considerate tota atatea salarii medii pe economie dar data desch. drept. la pensie.
Altfel spus , daca in 1989 ai avut media celor 6 soldele lunare egala cu 2 salarii medii pe economie din acea perioada , atunci când ti se va calcula BAZA DE CALCUL , ea sa fie tot 2 salarii medii pe economie dar la data deschiderii dreptului de pensie ( de ex . 2 salarii medii pe economie din Oct. 2016 daca ti s-a deschis dreptul de pensie in oct. 2016).
ASTA ERA O ADEVARATA ACTUALIZARE A BAZEI DE CALCUL si nu ce au aplicat HOTII.
Desigur , asa cum a spus Horica astea sunt "OPINIILE" sau parerile noastre si numai atat. Le prezentam in gazeta ca sa vada si HOTII ca si noi gândim.
Eu stiu ca pt. alti pensionari , mai este importanta si VECHIMEA CUMULATA VALORIFICATA , care se pierde peste 45 de ani. Si aici este tot o HOTIE , dar nu de amploarea HOTIEI cu care CLANURILE DFC+CPS+DRU au "elaborat" modalitatea de asa zisa "actualizare".
- Cezar , dar cu ASIGURAREA TEHNICA la Batalion ce ne poti spune ?

CEZAR spunea...

ICEPARU zicea..
,,Mares @ca fost ofiter de Rd.Lc. pe la Borcea stii probleme de regiment de aviatie dar esti departe de unitatile sau marile unitati mecanizate.Las-o jos ca macane.T2 nu a fost ....joi, iulie 27, 2017
=========================
Hopaaa...ce avem noi aici..
Cat ai putut sa minti ..m-Ale..de fapt era vizibil ..nimic concret nimic verificabil ..fara pagina de FB...ai fost devoalat ...hi..hi..hi..
Felicitari don COMANDANT DE ARME INTRUNITE ICEPAREU...!!!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Pensiile despre care vorbesti se reinfiinteaza, nu se recalculeaza!

luminita spunea...

IN cuiul catarii dlNEACSU spune ceva corect , adica DL TUTUIANU cam spune adevarul ca pensiile militare ,adica legea respectiva va fi introdusa in totalitatea pensiilor nationale , ca chestia aia ca ramane acelasi calcul , pai are drepate noi asta ceream sa nu ramana in calcul cu acel art 40 oug 57 ,de care domnia a nu a suflat o vorba . e mare brambureala , astia sant pusi sa omoare prin stres asa ar trebui dati in judecata ,zau asa

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu ai impresia că pt mine contează ce crede Iceparu?... El scrie ce vrea...eu am spus că am fost și Cdt.B.I. la 35 de ani...timp de 4 ani! Și în această perioadă mi-am învățat subordonații nu numai cum să facă instrucție ci și carte adevărată, iar 2-3 sunt prin UNAP!
Ice are și el o vârstă și nu doresc polemică de circumstanță cu el! Nu are rost...
Dar tu, tu răspunde la întrebarea de nivelul tău și apoi vei vedea al cui egal ești, că tot vrei tu egalitatea comunistă!
Nu căuta pe net...nu ai șanse...

E. Cristescu spunea...

Blogul asta a devenit toxic din cauza conflictelor intre pensionarii postanti. Mai bine vedeti ca Dragnea a convocat miercuri Parlamentul. Si nu cred ca motivul e trecerea termocentralelor la primarie.

Leo spunea...

Intre 2-4 august 2017 va fi sesiune parlamentara extr. Poate atunci sa fie ceva in legatura cu tema ferestrei.
link-ul de mai jos:
https://www.news.ro/politic-intern/liviu-dragnea-a-solicitat-convocarea-unei-sesiuni-parlamentare-extraordinare-in-perioada-2-4-august-1922405829512017071117116131