28 octombrie 2018

Adăugat în: , ,

Pensiile militare, de trei ori mai mici decât pensiile stabilite prin legi speciale

Urmare a unor analize din ziarul „adevărul”, referitoare la pensiile de serviciu, CSP a MApN a inaintat către acest organ de presă un tabel cu numărul pensionarilor MApN și pensia medie, pe categorii de pensionari militari, în luna octombrie 2018. 
„Potrivit datelor transmise  la solicitarea „Adevărul” de Casa de pensii a Ministerului Apărări Naţionale, în luna octombrie se aflau în plată 79.676 pensii militare, media lunară a acestora fiind de 3.476 lei. 
Pensia medie a militarilor este de 2,93 de ori mai mică decât cea stabilită prin legile speciale emise în perioada 2015 – 2017, de care beneficiază 9.129 persoane, foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de conturi.”
Casa Națională de Pensii a comunicat aceluiași ziar următoarele informații despre cele 9 129 pensii de serviciu plătite de ea în luna septembrie a.c.
„Menţionăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât şi din bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din bugetul asiggurărilor sociale de stat, iar diferenţa dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) şi pensia aferentă sistemului public de pensii se realizează din Bugetul de stat”, a precizat CNPP.  

Citeste mai mult: adev.ro/ph90c4


18 comments:

stelian palagheanu spunea...

878 pensionari de invaliditate .Resturile MApN .Morții mamii lor de jegoși. Te face invadid mafia militară ,lupți pentru țară și popor și apoi îți aruncă lături. Să nu te vinzi dușmanului???

Leon spunea...

Acum inteleg de ce MApN nu Actualizeaza pensiile militare cu 15% la Solda Functiei de baza si nu tine cont de majorarea de 5% din anul 2016, deoarece ministrul M.Fifor nu doreste sa paraseasca ultimul loc al acestui clasament si sa depaseasca Grefierii..!
Stim deja ca suntem pe ultimul loc si in clasamentul pensiilor militare de stat, dupa MAI, unde Pensia medie era in 2017 de 3924 lei si SRI cu pensia medie de 5157 lei in 2017..!

Ein Stein spunea...

@Leon
Vezi care e ridicolul situatiei? Pe legea "pensiilor militare" "militarii" sunt pe ultimul loc, in urma la tot felul de functionari, speciali, angajati a tot felul de servicii care si-au arogat atributul de militar, etc. Si la fel de ridicol e ca atunci cand se vorbeste de speciali sunt scosi in fata militarii, ei sunt plaga care au distrus fibra natiei, adevaratii profitori care nici macar nu ar trebui incadrati in aceasta lege stau la adapost fara sa-i deranjeze nimeni.
Repet, recunoasterea ocupatiei de militar ar limpezi situatia insa sunt foarte multe interese pentru ca acest lucru sa nu se intample chiar daca aceasta recunoastere este OBLIGATORIE.

Iulian Mares spunea...

Leon,
Este exact ca-n bancul cu repetentul ce nu voia să skimbe locul de lângă sobă și se cerea mereu în aceeași clasă! 😂🤣😅

iceparu spunea...

A nu se înțelege ca sunt împotriva recunoașterii ocupației "militar".
Lucrurile mi se par ceva mai complicate atâta timp cât pompierii,jandarmii precum și cei de la servicii nu sunt demilitarizati.

Unknown spunea...

Pensii militare de invaliditate putine (850) ? Va spun de ce . De invalizii militari comisiile din spitalele militare isi bat joc la revizuirile anuale (la ordin de sus pentru a face economii la buget ).Un prieten fost marinar (Ofiter mecanic ) pe nave militare multiplu operat pe coloana cu stenduri pe inima ( cu 23,7 de ani vechime militara) adus pe targa la spitalul Carol Davila la comisia militara a fost gasit ''clinic șanatos" Prietenul meu Stefanica Liviu a murit dupa 27 de zile fara sa primeasca pensie de invalid ca doar era ''clinic saatos''.Dupa doua luni si sotia sa a facut infarct si a decedat.Asta e situatia cu pensiile militare de invaliditate .Aveti cuvantul meu.

Dan spunea...


Pentru colegul Corneliu Ifrim:

Pentru unii,în politică,e mai ușor decât la război!

E înalt,e grizonat,privire de curtenitor și de secretare iubitor,
E impunător,dar mai curând răzbunător...
Și cu tactică aleasă, de acaparator!
În politică ne-a dovedit, că e foarte abil,
Dar ne-a lăsat impresia neplăcută,că nu este și gentil!
Căci repejor și fără merite depline,
Așa cum în popor bine se spune...
Adică fără să fie luate pe bune,
Și-a obținut tot ce se poate,mai de toate...
Licențe de doctorate și de masterate,
Pe care le ține bine înrămate!
Și apoi cu multă artă,ca și cum ar fi fost cel mai destoinic din armată,
El și-a obținut și multe grade pe umeri, de îndată!
Căci din papuci de ospătar,
El a sărit direct, în pantofi lucioși de mare general...
Dar visând cu tupeu, să ajungă și în grad de mareșal!
Dacă lui Băsescu, acest fals general, nu i se alătura,
Cum de altfel au facut-o și alți "militari" de teapa sa,
Calvarul cu pensiile militare, nu se întâmpla!
Iar acum,ca și cum usturoi n-a mâncat și gura nu-i miroase,
Apelează cu tupeu la rezerviștii militari,
Ca să tragă din nou foloase...
Căci nu mai are de ros, oase!

Lili.

ifrim spunea...

Pe cuponul de pensie al lui Gabita nu cred ca scrie general.Ce are pe umeri presupun ca sunt onorifice!Daca a facut o scoala militara ,sectoare si celelalte aferente stie cu ce se mananca armata.

Dan spunea...


@Ifrim:

Credeam că-i stii macar CV-ul.

„După absolvirea Școlii Militare de Ofițeri din Sibiu, la arma Intendență, specialitate Logistică, în urma căreia a obținut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat până în 1990 ca ofiter de intendenta și apoi ca ofițer consilier juridic cu grad de căpitan, fiind activat în 2001 drept colonel de Justiție[2]. În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiție militară[3]. În 2003 primește a doua stea la gradul de general, în urma activității desfășurate la Rezervele Statului într-o funcție de general cu trei stele. Este trecut în rezervă. Primește a treia stea la 1 decembrie 2008.[4]” Wikipedia.

„Perioada
2001 - 2003
Funcţia sau postul ocupat
General Mr. Justitie militara activ”
CV-ul propriu.

Mai detii și alte date false?

Anonim spunea...

Buna ziua, sunt pensionar de invaliditate din 2011. Am fost in fiecare an la comisie si niciodata nu am avut probleme de schimbare a situatiei mele.....inapt sau apt.De fiecare data am fost declarat in continuare inapt. Mentionez ca problemele mele medicale sunt reale.
O zi buna !

ifrim spunea...

@Dan.Multumesc pentru luminare!Am alte prioritati in viata decat CVurile cetatenilor,ce mai prind si eu din zbor de pe blogurile cazone ca ma intereseaza mai o recalculare mai o actualizare in rest cu munca pentru subzistenta.Fiecare in viata dupa cum se descurca chiar daca la limita moralitatii(legalitatii) e roman nu violator,pedofil,criminal!

stelian palagheanu spunea...

@Anonim
Inapt serviciul militar nu poți fi declarat decăt o singură data respectiv la trecerea în rezervă ca inapt serviciul militar cu scoarerea sau fără din evidență in funcție de invaliditate.La revizuire 1-3 ani se verifică daca invalidul și-a redobăndit capacitatea de muncă sau nu .Nu este obligatoriu internarea sau trecerea prin comisia de expertiză.
Cum schimbare a situației .??? Revizuirea nu inseamna ca invalidul se v-a mai întoarce vreodată în rândurile cadrelor active MApN, dacă este bun de muncă ci la lopată și târnacop.
Dacă starea situației se agravează invalidul militar poate cere revizuirea conform Legii 223/2015.
După noile reglementări un pensionar de invaliditate gradul I ,se stabileste de Comisia Centrală a MApN iar ca admisibilitate ,invalidul militar TREBUIE SĂ FI MURIT DAR A UITAT SĂ PUTREZEASCĂ .= gradul I.
Eu sunt perfect sănătos dar trebuia sa fiu dat afară că am devenit incomod. Dacă solicit reactivarea zice ca MOȘULE CE FRAIER EȘTI.
Nu invaliditatea sau cauza invalidității contează ci sănatatea și pensia.BANUL atât .Faptul că ai devenit invalid pe viață nu interesează pe nimeni .Numai atunci când le pui o torpilă la fereastră poate atunci te vor lua în calcul.
Am primit garanția de la Comisia de Apărare din Senat că vom avea aceleași drepturi ca invalizii din teatrele de operații .Atunci ne putem considera invalizi militari .

stelian palagheanu spunea...

@ anonim
Cum adică "problemele mele medicale sunt reale "Credeați ca vă pensiona în anul 2011 dacă erau false??
Nu mai riscă nimeni slujba pentru un pumn de grăițari.
Eu am solicitat conform legii să intru în comisie și m-au dat afară .Mi-au zis să vin în anul 2020 că atunci am revizuirea.Alooooooooo.Poate nu vreau sa mai fiu invalid ci să fac invalizi.
Președintele comisiei care avea gradul de colonel îmbracat în trening nou ca mirele din Republica Moldova,fară nici un însemn pe el că ar fi doftor mi-a zis să ies afară că are treabă.Ce am remarcat la el a fost faptul că nu a avut curajul să se uite în ochii mei .Vorbea în buzunarul de la maieu .Pe internet am aflat că este ofițer și că lucreaza in Spitalul militar că altfel băgam mâna in foc dacă nu era o farsă.

Dan spunea...


@Ifrim:

Cu plăcere, dragule!
Pe mine m-a mirat faptul că nu ai cunoscut trecutul celui căruia ești fan, conf. prestărilor dtale pe acest blog! Iar dacă G. Oprea a ajuns pentru dta, un cetățean oarecare, ......

Anonim spunea...

@ stelian palagheanu

Ai dreptate. Exprimarea mea a fost precara. Este vorba despre redobandirea capacitatii totale de munca sau nu. Voiam sa spun ca nu cred ca, comisiile medicale se mai complica cu cazuri care nu sunt reale. Nu prea cred ca au fost colegi de ai nostri, bolnavi, cu pensie de invaliditate si care au primit aprecierea......,,redobandirea capacitatii de munca in proportie de 100 %,, si implicit sa li se sisteze plata pensiei militare de invaliditate despre asta ar fi vorba.....multumesc !

ifrim spunea...

@Dan.Cu smerenie va informez ca Ifrim simplu nu are nici o tangenta cu tizul Cornelius Flavius Fuscus.Simpla coincidenta.Cu stima!

Dan spunea...

Sorry!
Acel IFRIM CORNELIUS era destinatarul comentariilor mele!
Adică cel nou înscris in partidul lui IZMANĂ, care primește ceva creițari pentru revista sa tembelă.
Eu am specificat „pt Corneliu Ifrim”, iar dacă v-ați interpus, .....

CEZAR spunea...

Foooarte CORECT !
Este imoral si ilegal sa sugi de la buget de 2x