Un produs Blogger.

duminică, octombrie 28, 2018

Pensiile militare, de trei ori mai mici decât pensiile stabilite prin legi speciale

18 comments
Urmare a unor analize din ziarul „adevărul”, referitoare la pensiile de serviciu, CSP a MApN a inaintat către acest organ de presă un tabel cu numărul pensionarilor MApN și pensia medie, pe categorii de pensionari militari, în luna octombrie 2018. 
„Potrivit datelor transmise  la solicitarea „Adevărul” de Casa de pensii a Ministerului Apărări Naţionale, în luna octombrie se aflau în plată 79.676 pensii militare, media lunară a acestora fiind de 3.476 lei. 
Pensia medie a militarilor este de 2,93 de ori mai mică decât cea stabilită prin legile speciale emise în perioada 2015 – 2017, de care beneficiază 9.129 persoane, foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de conturi.”
Casa Națională de Pensii a comunicat aceluiași ziar următoarele informații despre cele 9 129 pensii de serviciu plătite de ea în luna septembrie a.c.
„Menţionăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât şi din bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din bugetul asiggurărilor sociale de stat, iar diferenţa dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) şi pensia aferentă sistemului public de pensii se realizează din Bugetul de stat”, a precizat CNPP.  

Citeste mai mult: adev.ro/ph90c4


18 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum inteleg de ce MApN nu Actualizeaza pensiile militare cu 15% la Solda Functiei de baza si nu tine cont de majorarea de 5% din anul 2016, deoarece ministrul M.Fifor nu doreste sa paraseasca ultimul loc al acestui clasament si sa depaseasca Grefierii..!
  Stim deja ca suntem pe ultimul loc si in clasamentul pensiilor militare de stat, dupa MAI, unde Pensia medie era in 2017 de 3924 lei si SRI cu pensia medie de 5157 lei in 2017..!

  RăspundețiȘtergere
 3. @Leon
  Vezi care e ridicolul situatiei? Pe legea "pensiilor militare" "militarii" sunt pe ultimul loc, in urma la tot felul de functionari, speciali, angajati a tot felul de servicii care si-au arogat atributul de militar, etc. Si la fel de ridicol e ca atunci cand se vorbeste de speciali sunt scosi in fata militarii, ei sunt plaga care au distrus fibra natiei, adevaratii profitori care nici macar nu ar trebui incadrati in aceasta lege stau la adapost fara sa-i deranjeze nimeni.
  Repet, recunoasterea ocupatiei de militar ar limpezi situatia insa sunt foarte multe interese pentru ca acest lucru sa nu se intample chiar daca aceasta recunoastere este OBLIGATORIE.

  RăspundețiȘtergere
 4. Leon,
  Este exact ca-n bancul cu repetentul ce nu voia să skimbe locul de lângă sobă și se cerea mereu în aceeași clasă! 😂🤣😅

  RăspundețiȘtergere
 5. A nu se înțelege ca sunt împotriva recunoașterii ocupației "militar".
  Lucrurile mi se par ceva mai complicate atâta timp cât pompierii,jandarmii precum și cei de la servicii nu sunt demilitarizati.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pensii militare de invaliditate putine (850) ? Va spun de ce . De invalizii militari comisiile din spitalele militare isi bat joc la revizuirile anuale (la ordin de sus pentru a face economii la buget ).Un prieten fost marinar (Ofiter mecanic ) pe nave militare multiplu operat pe coloana cu stenduri pe inima ( cu 23,7 de ani vechime militara) adus pe targa la spitalul Carol Davila la comisia militara a fost gasit ''clinic șanatos" Prietenul meu Stefanica Liviu a murit dupa 27 de zile fara sa primeasca pensie de invalid ca doar era ''clinic saatos''.Dupa doua luni si sotia sa a facut infarct si a decedat.Asta e situatia cu pensiile militare de invaliditate .Aveti cuvantul meu.

  RăspundețiȘtergere

 7. Pentru colegul Corneliu Ifrim:

  Pentru unii,în politică,e mai ușor decât la război!

  E înalt,e grizonat,privire de curtenitor și de secretare iubitor,
  E impunător,dar mai curând răzbunător...
  Și cu tactică aleasă, de acaparator!
  În politică ne-a dovedit, că e foarte abil,
  Dar ne-a lăsat impresia neplăcută,că nu este și gentil!
  Căci repejor și fără merite depline,
  Așa cum în popor bine se spune...
  Adică fără să fie luate pe bune,
  Și-a obținut tot ce se poate,mai de toate...
  Licențe de doctorate și de masterate,
  Pe care le ține bine înrămate!
  Și apoi cu multă artă,ca și cum ar fi fost cel mai destoinic din armată,
  El și-a obținut și multe grade pe umeri, de îndată!
  Căci din papuci de ospătar,
  El a sărit direct, în pantofi lucioși de mare general...
  Dar visând cu tupeu, să ajungă și în grad de mareșal!
  Dacă lui Băsescu, acest fals general, nu i se alătura,
  Cum de altfel au facut-o și alți "militari" de teapa sa,
  Calvarul cu pensiile militare, nu se întâmpla!
  Iar acum,ca și cum usturoi n-a mâncat și gura nu-i miroase,
  Apelează cu tupeu la rezerviștii militari,
  Ca să tragă din nou foloase...
  Căci nu mai are de ros, oase!

  Lili.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe cuponul de pensie al lui Gabita nu cred ca scrie general.Ce are pe umeri presupun ca sunt onorifice!Daca a facut o scoala militara ,sectoare si celelalte aferente stie cu ce se mananca armata.

  RăspundețiȘtergere

 9. @Ifrim:

  Credeam că-i stii macar CV-ul.

  „După absolvirea Școlii Militare de Ofițeri din Sibiu, la arma Intendență, specialitate Logistică, în urma căreia a obținut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat până în 1990 ca ofiter de intendenta și apoi ca ofițer consilier juridic cu grad de căpitan, fiind activat în 2001 drept colonel de Justiție[2]. În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiție militară[3]. În 2003 primește a doua stea la gradul de general, în urma activității desfășurate la Rezervele Statului într-o funcție de general cu trei stele. Este trecut în rezervă. Primește a treia stea la 1 decembrie 2008.[4]” Wikipedia.

  „Perioada
  2001 - 2003
  Funcţia sau postul ocupat
  General Mr. Justitie militara activ”
  CV-ul propriu.

  Mai detii și alte date false?

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua, sunt pensionar de invaliditate din 2011. Am fost in fiecare an la comisie si niciodata nu am avut probleme de schimbare a situatiei mele.....inapt sau apt.De fiecare data am fost declarat in continuare inapt. Mentionez ca problemele mele medicale sunt reale.
  O zi buna !

  RăspundețiȘtergere
 11. @Dan.Multumesc pentru luminare!Am alte prioritati in viata decat CVurile cetatenilor,ce mai prind si eu din zbor de pe blogurile cazone ca ma intereseaza mai o recalculare mai o actualizare in rest cu munca pentru subzistenta.Fiecare in viata dupa cum se descurca chiar daca la limita moralitatii(legalitatii) e roman nu violator,pedofil,criminal!

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

 14. @Ifrim:

  Cu plăcere, dragule!
  Pe mine m-a mirat faptul că nu ai cunoscut trecutul celui căruia ești fan, conf. prestărilor dtale pe acest blog! Iar dacă G. Oprea a ajuns pentru dta, un cetățean oarecare, ......

  RăspundețiȘtergere
 15. @ stelian palagheanu

  Ai dreptate. Exprimarea mea a fost precara. Este vorba despre redobandirea capacitatii totale de munca sau nu. Voiam sa spun ca nu cred ca, comisiile medicale se mai complica cu cazuri care nu sunt reale. Nu prea cred ca au fost colegi de ai nostri, bolnavi, cu pensie de invaliditate si care au primit aprecierea......,,redobandirea capacitatii de munca in proportie de 100 %,, si implicit sa li se sisteze plata pensiei militare de invaliditate despre asta ar fi vorba.....multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 16. @Dan.Cu smerenie va informez ca Ifrim simplu nu are nici o tangenta cu tizul Cornelius Flavius Fuscus.Simpla coincidenta.Cu stima!

  RăspundețiȘtergere
 17. Sorry!
  Acel IFRIM CORNELIUS era destinatarul comentariilor mele!
  Adică cel nou înscris in partidul lui IZMANĂ, care primește ceva creițari pentru revista sa tembelă.
  Eu am specificat „pt Corneliu Ifrim”, iar dacă v-ați interpus, .....

  RăspundețiȘtergere
 18. Foooarte CORECT !
  Este imoral si ilegal sa sugi de la buget de 2x

  RăspundețiȘtergere