Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 30, 2018

Nu vă aşteptaţi ca iniţiatorii OUG 57/2015 să susţină excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de pensionarii militari

18 comments


Delegatia AORR in drum spre Polonia a facut un popas la Tebea, in inima romanismului. (Alba Popescu împreuna cu Dl. General Dan Plavitu si cu Dl. Colonel Craisor Ionita).

Din COMUNICATUL AORR
Ieri, 29 noiembrie a.c. a avut loc o noua sedinta a Curtii Constitutionale a Romaniei care a luat in discutie alaturi de alte 137 de dosare si un numar de 9 dosare privind ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate pentru articolele 3, 25, 26, 28, 29, 30, 60, 77, 108, 109, 122 din Legea 223/2015 si art.40 din OUG 57/2015.
La sedinta a participat in numele AORR, dl.colonel Ionita Craisor care a consemnat pentru informarea tuturor colegilor militari rezervisti urmatoarele :
- din partea reclamantilor militari care au ridicat exceptii de neconstitutionalitate, au fost prezenti, fizic sau prin avocati, un numar de 4 persoane si 3 avocati;
- 2 persoane (una insotita de avocat) au sustinut pledoarii in fata Curtii referitoare la Legea 223/2015 si OUG 57/2015;
- in cuvantul lor, cei doi rezervisti, pensionari ai MApN, au ridicat probleme privind:
- neplata pensiei civile separat de cea militara, pentru un stagiu civil adaugat dupa trecerea in rezerva de 10 ani,
- neluarea in calcul, la stabilirea pensiei, a unor venituri anuale;
adoptarea nelegala de catre Guvern a OUG nr.57/2015;
- tratament discriminatoriu fata de cetatenii civili si in cadrul aceleiasi categorii sociale a militarilor, functie de perioadele iesirii la pensie;
- MApN a trimis note scrise pentru fiecare dosar in parte, prin care solicita CCR sa respinga exceptiile de neconstitutionalitate ridicate;
- la toate dosarele, procurorul de serviciu a prezentat faptul ca CCR s-a mai pronuntat pe aceleasi spete si ca nu exista noi dovezi de neconstitutionalitate;
Retinem atentia tuturor rezervistilor ca CCR trebuie sa se pronunte de aceasta data privind efectele neconstitutionale ale art.28, 29 si 30 in legatura NU cu pensiile militare de stat ci cu pensiile de natura CONTRIBUTIVA, respectiv pensia suplimentara si pensia civila cuvenita separat de pensia militara de stat pentru stagiile civile adaugate de catre zecile de mii de rezervisti care au muncit ca cetateni civili, dupa trecerea in rezerva, si ale caror CONTRIBUTII se gasesc in present consemnate in Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat. 

18 comentarii:

 1. Acum doua luni si eu am participat la un ceremonial militar-religios emotionant dedicat Craisorului Muntilor, Avram Iancu, si reproduc cuvintele scrise pe una din inscriptiile de la baza Gorunului:
  ,,IAR CAND VA VENI DUSMANUL
  SA VA IA PAMANT SI DREPT
  ROMANI, SCUTURATI GORUNUL
  CA DIN SOMN SA MA DESTEPT,,

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Gigi@ pamantul nu il iau ei ci il dam noi.Strainii vin cu bani fiindca altul este nivelul de salarizare la ei.Cu ce vrei sa lucreze pamantul amaratul nostru?In prezent pamantul atarna pt.amarastean precum o piatra de moara.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ice,
  Eu am cumpărat anul asta 2,5 ha, numai că să nu-l cumpere străinii!
  Cu greu am găsit tractorist priceput!

  RăspundețiȘtergere
 5. Iulica, bine faci, dar de ce nu apelezi la rezevistii nostri care au brevet de mecanic de TAB, de Tanc..:)) ?

  RăspundețiȘtergere
 6. @I.Mareș&Iceparu
  Sânt arendaș care în baza unui Contract de Arendă făcut beton,nici nu trebuie să dai pe acolo.
  Nu este nevoie să-și vinzi,mai ales străinilor.
  Hai că deviem de la temă si-l supăram pe patronul Blogului!

  RăspundețiȘtergere
 7. "Cum arată astăzi școala așa va arăta mâine țara"
  Spiru Haret

  Completez;
  La așa ministru,așa școala !

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Leon,
  Ăștia conduc numai cu antigel...

  RăspundețiȘtergere
 10. Doamna "Aurel" C-B,
  Hai ca te-ai dat in stamba si azi!
  Cati Andronescu este ing. Ch, profesor universitar doctor de f. mult timp, cu titlul obtinut pe munca, fost Rector al Universitatii Politehnice Bucuresti!
  Aici nu vorbim de orice universitate si/sau mai stiu eu ce fabrica de diplome obtinute pe munca putina, cu examene gen 1, X,0!
  Nici kiar asa, ca te vede Dumnezeu si-ti intra creionul ala albastru/negru in oki!
  De final:
  La multi ani, romanco!

  PS-intr-un fel, ai dreptate, am fost si caporal, o data onorific si a doua oara, numai un an, dar asta era doar la inceperea razboiului ruso-afgan!
  Ulterior, ......ti-am mai spus ca am fost capitan de la ani! :)) ......si nu m-am oprit!....si nu a fost nevoie sa trec pe la Spiru, ca altii/altele!

  RăspundețiȘtergere
 11. La multi ani romani!
  La multi ani Romania!

  RăspundețiȘtergere
 12. La multi ani proaspatului Comandament al Apararii Cibernetice din Statul Major al Apararii, cat si primului sau comandant, gl. Costica Postolache, un profesionist remarcabil!

  https://m.defenseromania.ro/romania-infiin-eaza-comandamentul-apararii-cibernetice-subordonat-statului-major_594950.html
  RăspundețiȘtergere
 13. Intuiesc ca Adrian Solomon, la presiunea lui Tariceanu si Dragnea isi va da Demisia din functia de Presedinte al Comisiei pentru Munca din CD, in urma declaratiilor facute in aceste zile despre rolul regelui Ferdinand in realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918..!

  RăspundețiȘtergere
 14. Daca doriti sa-l revedeti pe ministrul Apararii, urmariti B1 Tv, orele 21.00..!

  RăspundețiȘtergere
 15. @Leon
  Cred că eşti în eroare. NU i-am auzit vreodată pe Dragnea şi pe Tăriceanu să nu recunoască meritele regelui Ferdidand în realizarea Marii Uniri.
  Nu am înțeles de ce moldovenii s-au opărit pe ei când Solomon şi-a exprimat dorinţa că, la următorul Centenar, românii vor fi mai „Deşteaptă-te române” și vor vota un român ca președinte.
  Eu sper că niciodată nu vor mai vota un neetnic român, mai ales când este și Preaîndosariat.

  RăspundețiȘtergere
 16. Dragnea si Tariceanu Da..!
  Solomon..Nu..!

  RăspundețiȘtergere
 17. Dul ministru Les, m-a convins ca pe partea de inzestrare cu tehnica militara stapaneste foarte bine tematica, iar moderatorul este total pe langa, el s-o pricepe la politicieni, dar la tehnica este pe langa..!

  RăspundețiȘtergere
 18. Sa nu ne facem iluzii ! Toate dosarele cu referire la OuG.57/2015, aflate pe rol in sedinta din 29.11.2018 a CCR, au fost RESPINSE.

  RăspundețiȘtergere