Un produs Blogger.

joi, noiembrie 15, 2018

O nouă bizarerie a guvernului pentru finanțiștii din sistemului de apărare.

30 comments

Pe vremuri, când casele sectoriale aveau calculatoare cu cartele perforate, actualizarea pensiilor militare se făcea chiar în luna în care se măreau soldele celor în activitate, rareori in luna următoare.

Acum, când au calculatoare performante și IT-iști faimoși, cum are toată România, priviți ce termen si-au comandat leneșii pentru o amărâtă de actualizare, prevăzută de art. 59 din Legea 223/2015, în fapt indexare, dar rebotezată prin OUG nr. 59/ 2017, numai pentru a nu se aplica la întreaga pensie în plată.... ci numai la solda de funcție din pensia calculată/recalculată/actualizată la data de 31 12 2018 și, în general, a anului anterior actualizării.

OUG nr. 96/2018 A INTRAT ÎN VIGOARE PE 14 11 2018.

Art. VIII. -

„În aplicarea art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, termenul până la care se poate realiza actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat este data de 31 decembrie a fiecărui an. Cuantumul pensiilor militare de stat nu se actualizează dacă media anuală a inflației înregistrează valori negative.”

Recitind întreaga ordonanță, vedem că reglementarea din art. VIII se subsumează mai multor măsuri de austeritate în anul 2019.

Cine i-o fi spus lui Orlando ca poate face economii din tărăgănarea actualizării până la sfârșitul anului? Foarte, foarte puține pensii militare vor primi la cuantumul în plată actualizarea de 1,3%.

30 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O porcie facuta de porci! Gripa aviara i-a ocolit pe astia?

Dan spunea...

Indexarea soldei de funcție si actualizarea pensiei cu rata inflației?! Ceva parca nu este in regulă cu termenii.

Dan spunea...

Indexarea soldei de funcție si actualizarea pensiei cu rata inflației?! Ceva parca nu este in regulă cu termenii.

iceparu spunea...

Mares intuesc ce te doare.Da,am ajuns la CEDO și am pierdut .Nu am angajat avocat considerând ca mă descurc.Adevărul este ca încălcasem o lege iar unul mai mare la acea vreme a găsit prilejul a se răzbuna. Pentru ca sa sa-ți primească plângerea la CEDO trebuie mai întâi să treci prin instanțele din Romania-fond și apel.Dacă ești convins ca ti-au fost încălcate drepturile apuca-te de treaba.Nu apela la serviciile unui avocat ca nu avem specializați în domeniu.Ești băiat isteț și găsești pe internet îndrumare competenta.Trebuie sa alEgî cu grija ce drept ti-a fost încălcat din Carta drepturilor omului a cărei România este semnatara. Când mă voi retrage în baza voi caută în arhiva personala și voi venii cu detalii. Mult succes.

Fireman rezervistul spunea...

In fiecare semestru cate o modificare in "favoarea noastră". Urmează:
In semestrul I 2019 - nu beneficiem de actualizare.
In semestrul II 2019 - beneficiem de actualizare negativă si rămâne in plata cuantumul rezultat.
Glumesc, dar cam asta este direcția.

Leon spunea...

Aparitia acestui Art.VIII in OuG.nr.96/2018, ma face sa cred ca in acest an, OuG 59/2017 nu va fi discutata in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor, si va sta langa OuG.nr.57/2015, pana la alegerile din luna Mai 2019..!

iceparu spunea...

Mares @cineva zice ca este obligatoriu avocat.E posibil ca din 2001 sa fi apărut completări. La acea vreme plângerea mi-a acceptata fără avocat.

Leon spunea...

Cornele, poate stie Gabita daca se actualizeaza/indexeaza pensiile in luna decembrie 2018, in fond si dansul este pensionar militar, nu..?

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Merci mult!

Huhu Rezea spunea...

Termenul de 31 decembrie până la care se finalizează actualizările anuale este un termen în care Casele Sectoriale de Pensii pot finaliza operațiunile de actualizare, dar aceasta se aplica de la începutul anului.Este ceva similar cu termenul în care s-a finalizat operațiunea de recalculare conf. articolelor 109 și 110 din Legea 223/2015.
Ordonanța nu lasă caselor de pensii posibilitatea de a aplica actualizarea de la data din cursul anului pe care o vor ele.

Gigi spunea...

Parșivenie mai mare chiar că nu se putea.
Oricum,pentru a mai câștiga 100 lei trebuie să ai în plată penșie de 9000 lei.
Asta este promisiunea făcută.
Umilință maximă,să mai aveți încredere în cei pe care îi votăm și îi trimitem în parlament.
Ei au drepturi de sute de mil.(vechi)iar nouă nu ne dau nici măcar inflația de 1,3%.
De la iei nu se-n dură să taie,sau de la aleși,tot de la amărâți.
Câtămârlănie,perversitateși se mai laudă că au și creștere ec.de peste 3-4%.
Așteptăm acum OUG de sfîrsit de an,gen 57,59 etc.

Leon spunea...

Pai daca asa stau lucrurile , PSD nu mai poate conta pe votul meu in alegerile de anul viitor, deoarece voi refuza sa mai merg la urne..!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Fiind vorba de actualizare și nu de indexare procentul de 1,3 se aplică în anul 2019 la pensia calculată/recalculată/actualizată, nu la cuantumul în plată.
Am mai spus că vor primi această majorare doar cei care la data de 31 12 2017 au cuantumul în plată egal cu cuantumul calculat/recalculat/actualizat, adică doar cei pensionați după 01 01 2016 și cei recalculați în bază L 223 care au primit un cuantum mai mare. Conform statisticilor comunicate de CSP, 68% dintre recalculați au rămas cu un cuantum recalculat mai mic decât cel în plată pe Legea 263/2010.
Având în vedere precedentele de aplicare a legii de către CPS, ne putem aștepta și la alte surprize.
Articolul 60 spunea că se actualizează pensiile militare, CPS a actualizat în baza L 152/2017 numai solda de funcție, mă rog....cuantumul compus al soldei de funcție. Dacă vor proceda similar și în cazul noului art. 59, fiind vorba de o actualizare, și vor majora cu 1,3% doar cuantumul soldei de funcție din pensia calculată/recalculată/actualizată?

tehnocrat spunea...

Mismasurile financiare aplicate asupra noastra a pensionarilor militari sunt evidente deoarece solutiile care se aplica sunt alese dintre cele mai nefavorabile. Pai nu se vede ca se aplica indexari si actualizarialese "pe spranceana" pentru fiecare "termen" dintre cele ma rele. Escrocii, stiind ca la majoritatea , dupa aplicarea "MODIFICARILOR ULTERIOARE" adica niste OUG-uri(57&59) si niste M.uri(25 art.18) direct in plex , pensiile s-au micsorat, aplicarea unor amarate de actualizari se aplica nu la pensia in plata , aia care ne mentine traiul aproape decent , adica (ce intra in jeburi) ci la pensia imaginara, la cea re(.ututa). Nu vedeti ca toate "bunataturile" le aplica diferentiat ,pentru pensionarii militari fiind "ciuma " nu "muma" acest stat bicisnic? Concluzia : se doreste scoaterea noastra din sistem pe toate caile, psihica & fizica9 adica defaimare , tracasare morala , defilarea cu masuri bune doar pentru populime si neaplicarea legilor-indexarea de la inceput de an). Asa ca stimati camarazi, dormiti in continuare pana la victoria finala>>>Iesirea din sistem!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Te bucuri, barosane! Iar îți mai cumperi un BMW! 😎😂🤣... breloc!

Gigi spunea...

@Huhurez
Așa este,cunosc procedura cu găselnița ăstura cu cotiere,sau cum dracu le-o mai zice.
Ieri,ne spunea unul de pe la energie că se va alinia prețul la energie că în vest.
Dar a uitat să spună ce salarii și pensii au ăia și ce avem noi.
Ce ma deranjat este faptul că o spunea așa de liniștit,cu zâmbetul pe buze de parcă anunță ceva benefic pt.populație.
Aș vrea să iau o pauză,să nu mai aud de politicieni,de nimic.
Fie că sânt din stânga,dreapta,centru,est,vest,sud,nord,toți sunt o apă și un pământ.Niște mincinoși,avari,trădători,niște nenorociți.
Dacă se supără vreunul, aduc argumentele necesare.
Să fim sănătoși!
Iulian Mareș spunea...

Vor fi bani pt mărirea pensiilor! 😂😎🤣

Partea bună a paharului acțiunii #Rezist/Resist-varianta US!
Intră și tot intră bani noi/proaspeți în ROU, numai în valută și criptomonede transferabile, în $/US și €!
Moș Soroș, ține-o tot așa! Nu poți tu vira cât pot unii consuma?
Rămâi mărinimos și la pungă gros!
Nu fi prost, sari de 50 mil $ și nu te opri nici la 100 mil!
Ce-mi plac femeile grase și brunete, că Angi Șerban! Sunt bune iarna!
În ritmul asta vor fi bani de pensii!

PS-dilema DIICOT: să-i salte sau să-i țină sub monitorizare și să lase valută să intre?
Grea decizie!
Eu zic că banul contează! Căci cu cât acțiunile vor fi mai fâsâite cu atât vor intra bani mai mulți!
#Stelică, este corect?

CEZAR spunea...

m-Ale,
Am primit de la partid ..un X-6...
Mai trag de harbul asta ...functie de cati bitconi mai baga tata Soros....Hi..HI..

Iulian Mareș spunea...

Ok!
La plictiseală să-l dai specialistului ăla din SB!... să-l spele și să zică apoi că a lucrat în Industria auto!

Leon spunea...

Luni, 19.11.2018, Plenul Senatului are pe ordinea de zi discutarea proiectului de lege L 629/2018- privind sistemul public de pensii; Comisia pentru munca a depus raportul cu amendamente admise si cu amendamente respinse. Este completata si Anexa nr.4, pentru artistii care beneficiaza de conditii speciale de munca, cu Solistii de Muzica Populara si Dansatorii Populari..! Au uitat sa treaca si ..manelistii !

iceparu spunea...

Ce-i trebuie lui Padina BMW!El are un țap înaripat.
Nu ați prins care e șpilul? Cu 1,3% din pensia în plata la noi ei plătesc 3 din rândul pulimii și uite așa au mai multe voturi.
A îmbătrânit forță combativa aia de care fugea Chiorul și Piticul de la Cluj.
Am sa votez dar nu gașca lui Dragnea,nici satelitul lui,nici Sica Mandolina ci gașca lui Oprea ca mă minte frumos.
Patroane tu care le știi pe toate și ne înveți și pe noi poate ne spui dacă se merita sa faci pușcărie la domiciliu pt 1 milion de euroî.

Dan spunea...

https://www.dantanasa.ro/tradare-nationala-retrocedari-de-60-de-miliarde-de-euro-in-transilvania/

Dan B. spunea...

@Huhu:

După consfătuirea organizată de către LADPM, ocazie cu care dir. adj al CPS, col Drăgănescu, a primit din parte-mi sinteza problematicii mele (aducerea pensiei mele militare și a altor 90 colegi la nivelul celei a unui caporal, în baza Ord MS-101/11.06.2018), am primit un raspuns din partea sa, nr RP-3739/01.10.2018, care prevede că indexarea cu inflatia se aplică cuantumului aflat în plată, nu la pensia recalculată prin diminuare.

Atît cât mă pricep, presupun că actualizările mu majorat pensiile de la MAI, căci procentajul în cauză, aplicându-se SF, a avut „reverberații” și asupra elementelor soldei dependente de SF.
La MApN, s-a majorat SF cu 15 %, dar nu s-a aplicat majorarea ei la IC, Gr, S.Disp, etc

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Nu se merită! Ești așa trist...la domiciliu!

Iulian Mareș spunea...

KWI,
Are keia in buzunarul pantalonilor lui Merkel!
Israelienii au dovedit cine i-a ordonat să orăcăie împotriva guvernului când acesta voia să mute ambasada!
Deci nici deciziile de politică nu-i aparțin! Atunci, să nu-i mai aparțină nici casele....

Huhu Rezea spunea...

@Dan
De ce nu-mi trimiți răspunsul ca să-l citească întreaga oștire rezervistă?
Nici OUG 59/2017 și nici OUG 96/2018 nu precizează, precum colonelul, că actualizarea s-ar aplica la cuantumul în plată.
Casele MApN și MAI au actualizat la fel cuantumul compus al soldei de funcție. Diferența între cele 2 case este doar neaplicarea indexării din 2016 de către MApN.
Nu știm cum a actualizat Casa SRI.

Iulian Mareș spunea...

Știre în premieră!
La ceas aniversar, Cârstoiu își dorește, că jurnalist, să scrie despre o lovitură de stat militară!
Nu trebuie sa fii profet că să-i înțelegi amarul...

Known spunea...

Iceparu,
Intrebi: "merita sa faci pușcărie la domiciliu pt 1 milion de euro?"
Răspund eu: NU, pentru că legea prevede recuperarea prejudiciului.
Rezultă că stai acasă pe bani puțini..
Mai gândește-te!

Known spunea...

Domnule Mareș,
Cristiu e mai subtil decât credeți domnia voastră. Eu știu bine ce spun.

Iulian Mareș spunea...

Draghici,
Referitor la replica pentru Ice: nici nu stii ce pierzi, daca nu joci! :)) cui i s-a recuperat prejudiciul?

Referitor la Cristoiu: nu ma indoiesc de invitatia lui "subtila", asa ca nici nu-l contrazic!
Mai bine sa ramana el, singur, cu amarul!