Un produs Blogger.

joi, noiembrie 15, 2018

Soluția CEDO în cazul Dragnea contra statului român este previzibilă

11 comments
CEDO a accelerat judecarea cazului Dragnea - condamnare Referendum, solicitând Guvernului să răspundă dacă s-a asigurat petentului un proces echitabill în condițiile în care motivarea condamnării nu a fost semnată de doi judecători ai completului.
Din modul în care sunt formulate întrebările și din referirirea la cazul Cerovsek contra Sloveniei, se poate deduce că soluția va fi de condamnare a statului român.
Adresa CEDO tradusă în limba română de luju.ro

OBIECTUL CAZULUI
Plangerea se refera la lipsa semnarii motivarii unei hotarari definitive pronuntate in cadrul unei proceduri penale impotriva reclamantului, de catre doi dintre cei cinci judecatori care au facut parte din completul care a pronuntat hotararea. Mai exact, reclamantul se plange de absenta semnarii motivarii hotararii din 22 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ("Inalta Curte"), de catre judecatorii L.D.S. si LLZ, care s-au retras inainte de motivarea hotararii, si de prezenta semnaturii judecatorului TIC, presedintele Inaltei Curti, care a inlocuit semnaturile celor doi judecatori, in timp ce el nu fusese membru al Completului de judecata care a pronuntat hotararea in cauza.

Aceasta situatie a facut obiectul unei contestatii la executare respinse in 24 aprilie 2017 ca fiind in mod vadit nefondata de catre Inalta Curte. Inalta Curte a hotarat, printre altele, ca procesul-verbal in cauza a fost semnat de toti judecatorii, inclusiv L.D.S. LLZ si ca, in cazul unui colegiu format din cinci judecatori, faptul ca doi judecatori nu au semnat rationamentul hotararii nu a fost, in sine, un obstacol in calea executarii hotararii in cauza. Potrivit Inaltei Curti a existat o imposibilitate obiectiva de a semna motivarea hotararii, in conformitate cu articolul 406 din Codul de procedura penala, situatie care a autorizat presedintele Inaltei Curti de a semna motivarea in locul judecatorilor L.D.S. si L.L.Z.

INTREBARE PARTILOR
Au fost considerate in mod corect acuzatiile in materie penala impotriva reclamantului, asa cum prevede articolul 6 § 1 al Conventiei, in masura in care motivarea hotararii din 22 Aprilie 2016, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu a fost semnata de doi dintre cei cinci judecatori care au participat la sedinta de judecata care a pronuntat hotararea judecatoreasca si din motivele expuse in hotararea din 24 Aprilie 2017 al Inaltei Curti (mutatis mutandis, Cerovšek si Božičnik impotriva Sloveniei, nr. 68939/12 si 68949/12, 7 martie 2017)?"

11 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Si Stanciu mai ramane la CCR? Ei îi trebuie grabnic un dosar penal pt ceea ce a facut cu Rarinca!

Viss spunea...

Oamenii aceștia au și alte preocupări sau îi interesează doar cum să evite condamnări?

CEZAR spunea...

Viss..,
IMBECILULE.....!!

iceparu spunea...

Un bou când nu are argumente jignește. Boul tot bou rămâne.
Patroane nu prea le ai cu CEDO.La CEDO primești verdictul cam în 2 ani chiar dacă te cheamă Dragnea sau Iohannis.În plus cam uiți ca CEDO e dependent de UE.
PSD în formula actuala în ceeace ne privește are restante.Același lucru și privind PNL.
Celelalte partide nu se pun .

Iulian Mareș spunea...

Cezar, este cazul sa te exprimi mai cu perdea! CNAS da amenzi mari!
Dacă nu ai găsit un alt epitet, asta este! 🤗😂😎

Fireman rezervistul spunea...

Art. VIII din OUG 96/2018 merita discutat.

Iulian Mareș spunea...

Ice, și eu vreau să mă adresez la CEDO! ....ai ceva informații pt a mă ajuta? Cunoști un avocat specializat, pe care să mă pot baza?

AURICA GEAMANTAN spunea...

Cererile catre CEDO se fac in termen de 6 luni de la rămânerea Deciziei definitivă ți s-au valorificat toate instanțele interne în conformitate cu competențele de solutionarea a instanelor.
Exemplu .Asigurari sociale -Pensii .Decizia definitivă conform legii se decizde de Curtea de apel .Nu mai este necesar Contestatia în anularea sau revizuirea sau alta cale extraordinara de atac.
Procedura este simplă.
De pe porlalul CEDO completați Cererea așa cum se cere în limba romană .Pe Yutoube găsiți varianta de completare și pașii de urmat.
Dupa completare se listează se semnează și se trimite la adresa
Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des droits de l’homme
Conseil de l’Europe
67075 STRASBOURG CEDEX
FRANCE
1- Toate hotărârile și deciziile instanțelor trebuie să fie semnate de judecatori și aplicata ștamplila .
2- Derularea evenimentelor din Cerere trebuie sa fie în fapt și in drept cu succesiunea operațiunilor din documentele anexate care la rândul lor trebuie consemnate în opis în ordinea strictă a evenimentelor.
3-Acțiunea către CEDO trebuie întocmită în așa fel încât să se încadreze în articolele de încalcare din Convenție.
4-Scopul actiunii catre CEDO este încalcarea drepturilor din Convenție.
5.Trebuie completate toate secțiunile care privește pe reclamant.
6.Cererea are 13 file și se anexeaza documentele numerotate succesiv apoi consemnate în Opis.
7 Se trimite prin oficiul Poștal recomandat în plic Format A 3
8 Nu se capsează și nu se prind între ele filele din plic
9.Dacă sunt respectate regulile de admisibilitate Dosarul se poate urmari pe portalul CEDO
10.Daca cerea a fost admisă este obligatoriu avocat.
11. CEDO nu va judeca nimic ci v-a verifica daca s-au încalcat drepturile din Convenție apoi v-a solicita Guvernului o cale de împăcare .
12 Daca nu este posibil CEDO v-a dispune Statului prin Decizie să despagubeasca persoana cu o renumerație pe care o stabilește.
13.Dupa primirea Deciziei CEDO persoană v-a trebui să atace Hotărârea care ia creat litigiul în procesul respectiv dupa publicarea în MO.
14.Într-un cuvânt CEDO nu face altceva decât deschide din nou procesul care greșit s-a judecat și care dupa soluția data instanta nu mai poate reveni niciodată chiar dacă de la 100 km se poate observa că a fost o greșeală de judecată care nu a putut fi valorificată pe calea actelor procedurale pe durata procesului.
15.Renumerația tot de la statul dat in judecată se platește care te va aburi ca broasca când vede inundația.
O cerere completată și aranjată de un avocat ajunge la 5000 euro. Iar dupa admisibilitate vreo 500 euro. De aceea eu am înaintat o Cerere dar am studiat toate aspectele 4 luni și nu-mi dau cu tesla în coițe dacă nu este admisă.
Dar consider 99% că v-a fi admisă .1% reprezintă faptul ca nu am gasit nicaieri faptul că la listarea Cererii se face pe fiecare pagina sau fața -verso .Așa ca am listat două .

Iulian Mareș spunea...

Mulțumesc mult și baftă deplină!

Iulian Mareș spunea...

Stelian Palagheanu,
Toate hotararile si motivarile judecatoresti, la noi, sunt fata-verso!
In concluzie, cred ca asta-i solutia corecta!
Inca o data, bafta si incredere 100%!

AURICA GEAMANTAN spunea...

Iulian Mareș
Vă mulțunesc !!Cu respect!!!