Un produs Blogger.

joi, decembrie 06, 2018

Articolele 59 şi 60 din Legea 223/2015 vor fi modificate prin ordonanţă de urgenţă. Actualizarea redevine indexare

17 comments
Paginile 14 şi 15 din draftul Ordonanţei de Urgenţa care va fi aprobată în zilele următoare.
Practic se renunţă la eşalonarea indexării până la 31 12  a anului, cum se stabilise în recenta OUG nr. 96/2018.
Surpriza neplăcută este în paginile următoare, prin care pensiile speciale şi pensiile de serviciu nu mai beneficiază de deducerile pentru impozitare.
Contribuţia pentru sănătate se va plăti pentru întregul cuantum brut al pensiei militare. Baza de calcul pentru CASS este diferenţa între pensia specială şi componenta pensiei din sistemul public de pensii, pentru pensiile speciale. Pensiile militare nu au o componentă din sistemul public de pensii.
Impozitarea o voi prezenta într-un post viitor.


17 comentarii:

Dan spunea...

De faptul că se vor impozita suplimentar pensiile militare cu 10% pentru sănătate nu ziceți nimic?

ifrim spunea...

Asta-i numai din cauza de Tigri 3 ca a trimis scrisoare lui Mosu sa donam 4€ lunar SMS SPITAL iar Mosul Orlando in marinimia lui ne face otova ctitori de spitale.@Unknown cum ziceai ninge,ploua pensia vine......dar mai putin cu 10% pentu CAS?Mari șmecheri,mari gugumani!

Dan spunea...

Domnule Drăghici, la pag 19, art 15 și 16 sunt scoase pensiile militare de la excepția plății contribuției la sănătate! Nu sunt zvonuri, Teodorovici aproape a confirmat că există acest draft de OUG!

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Negritoiu spunea...

Vi se pare corect ?
- De la 1.01.2019 impozitul pe veniturile din salarii ale medicilor va fi zero.
- In anul 2019 pensiile militare vor fi scoase de la exceptia platii contributiei la sanatate.
Ne vom afla in situatia ca un pensionar militar, avand un cuantum brut de(exemplu)2500 de lei sa plateasca CAS iar un pensionar civil(avand acelasi cuantum sau, mai mare)sa plateasca zero lei.
Asa a inteles Dragnea(fara dl.) sa intervina,asa cum a promis, in sprijinul pensionarilor militari ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu rad si nu ma mai opresc! PSD isi arata adevarata fata (colții) si nu se dezmint sa-mi confirme ca au porecla FUR MINT SI INSEL! Si civilii vor si crunt loviti, la pensiile medii furati cu 550 lei la pensiile mdedii-mari si cu 100 lei la pensiile mici prin neaplicarea indexarii promise. Cre credeti ca in 2022 o sa primiti ceva, trebuie sa va dezamagesc, pentru ca atunci PSD chiar va fi un PMP de acum cu 2%,iar UNPR bine merci va conduce Romania! Notati va rog, notati ca sa nu uitati! Azi s-a anuntat oficial 25-25,5% % optiuni de voturi pro PSD! PNL au 24%...Din Fiola a ramas doar o amintire dintr-o sticla cu bautura, doar damful, si degeaba se tot chinuie sa urce pe arac! S-a ales si se fa alege praful de toti, la cate blesteme s-au abatut asupra lor! De ce oi fi votat eu ca un dobitoc acest partid, PSD, daca in urma acestui vot sufar cumplit si am saracit definitiv? IMPOZITUL PROGRESIV DEJA ESTE SCOS DE LA SERTAR, CACI RECESIUNEA DESPRE CARE VA ZICEAM ASTA VARA E PE DRUM...Atunci o sa fiu si eu crezut...Salut si salarii mai mari la anul, cum s-a promis!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Cine te poate crede ca ai votat PSD?
Si daca vine recesiunea, crezi ca ea ocolește un guvern Găbiță, Organ sau Celaș?

daniel spunea...

Inflatie in anul 2017, pentru pensia militara nimic in plus pentru ca asa este legea. Inflatie in anul 2018, pentru pensia militara nimic in plus pentru ca asa este legea. Din ianuarie 2019 minus 10% din pensia militara pentru ca asa este legea. Programul de guvernare? O mare pacaleala! Va mai aduceti aminte de Hristo Stoicicov (fost fotbalist bulgar) care spunea: Romania, tara de mamaliga. Mare adevar!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Atunci de ce militarii și polițiștii au plătit contribuții pt pensie?

Huhu Rezea spunea...

@Drăghici
De ieri te totlamentezi dar nu-ti dă prin cap să dai refresh pe blog ca sa citesti articolul următor.

Huhu Rezea spunea...

Unk
Când înveți să vorbești civilizat te mai public.

Alin spunea...

Domnilor prb nu este ca platim cass sau nu,prb este ca ne-a plafonat la net si cei care sunt sub incidenta OUG 59 avem cu cel putin 1000 lei fata de cat era normal(L223).Oare se va mai recalcula?

Pop Iuliu spunea...

Ma întreb dacă un ipoteza ca acel draft vehiculat de diversele relee media ar fi o chestiune adevarata, Guvernul va percepe CASS și pentru partea din pensiile militare de stat determinata in procent de 3; 6 sau 9% Determinata de Contribuția pentru pensia suplimentară???

Huhu Rezea spunea...

Pop Iuliu
Incă din 2004 pensia suplimentară a devenit pensie militară de stat.
Pentru pensiile civile, pensia suplimentară este parte componentă a cuantumului pensiei.
Militarii cu vechime efectivă peste 45 ani pierd pensia suplimentară în totalitate, iar cei cu vechime efectivă între 36-45 ani o pierd parţial.
Dacă se aplică integral draftul care a transpirat pe net, ceea ce nu cred după întâlnirea de astăzi dintre Dragnea, Dăncilă şi Teodorovici, contribiţia CASS se va plăti din brutul pensiei militare aflat în plată.

Mihai spunea...

Am inteles din anumite discutii ca s-a emis o ordonanta care prorogă restituirea banilor adunati pentru ”Cumintenia Pamantului ” pana la 31 dec 2019. Termenul initiala era 31,12 2018.
În mod sigur ,masura era prinsa in ordonanta cu masurile fiscal bugetare pe anul 2019.
Oricum ordonanta trebuie adoptata pâna la inaintarea formei finale a bugetului in Parlament.
Ca atare ordonanta posibil sa apara saptamăna viitoare in Monitorul Oficial sau sa fie divulgata de presă.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Fără o nouă ședință de guvern nu poate fi publicată nicio ordonanță în MO. In sedință de vineri guvernul a luat doar cunoștință de conținutul ordonanței, probabil ceva nu a fost în regulă, și s-a amânat aprobarea ei în altă ședință.

Huhu Rezea spunea...

@pop iuliu
Iată și art. din Legea 164/2001 care a transformat pensia suplimentară în pensie militară.

Art. 80
La data încheierii procesului de recalculare a pensiilor, efectuată potrivit prevederilor art. 79, pensiile și pensiile suplimentare acordate pe baza legislației anterioare, aflate în plată, devin pensii militare de stat în înțelesul prezentei legi.


Procesul de recalculare s-a încheiat în anul 2004.