Un produs Blogger.

vineri, iulie 19, 2019

Așa vor fi impozitate pensiile?

88 comments
Acesta este proiectul de lege depus în sesiunea anterioară, în Senat, de senatorul Liviu Pop.
El are toate șansele ca pânâ la sfârșitul acestei luni să fie transformat în Ordonanță de Urgență a Guvernului, cu aplicabilitate de la 01 08 2019.


  • Dacă vor fi adoptate aceste măsuri fiscale, își pierd actualitatea plafonările și  înghețarea pensiilor militare instituite de Ordonanțele 57/2015 și 59/2017. 
  • Prin același act normativ ar trebui repus în vigoare art. 60 din L 223/2015 în forma avuta inițial, pentru a face inoperante modificările aduse acestui articol prin Ordonanțele 59/2017 și 114/2018.
  • Supraimpozitarea pensiilor nesimțite este cea mai puternică lovitură pe care actuala putere este pe cale s-o aplice Deep state din România. 
  • .


88 de comentarii:

Cezar spunea...

Eroare
De la 6000..

Leon spunea...

Proiectul de lege al senatorului Liviu Pop, este inregistrat la Senat cu nr.L 309/18.06.2019, repartizat la comisii pentru avize iar Comisia pentru Buget are termen de depunere Raport, 11.09.2019 ..!
Nu stiu daca este constitutional sa apara o Ordonanta de urgenta care sa preia acest proiect de lege, aflat deja in Parlament !

Leo spunea...

Discotecaru' daca vrea să adune bani la buget , trebuie să aplice metoda tuturor celor cărora le-a făcut F&M salarii de președinți de cluburi de fotbal olandeze. Deci să-şi impoziteze inclusiv și salariul lui și al vasălicăi.

Leo spunea...

1. Mircică cam este în eroare...
http://sindicatulcmd.blogspot.com/
2. Genunchele , nici el nu crede în ceea ce propune dar face oleacă de vizibilitate care s-ar putea să-i ricoșeze în genunche...

dora spunea...

Domnule Cătălin,
Acest individ, la Cezar mă refer, are un singur fix: tăierea pensiilor (cu 60%, 100%). Adică dacă el o are mică (la pensie mă refer), altul de ce să aibă mai mult?. Nu vă mai chinuiți, niciodată nu o să înțeleagă că atâta timp cât veniturile sunt diferite nici pensiile nu pot fi egale pentru toți. Asta e! Cu respect!

Cezar spunea...

@/Cătălin
File din poveste
Dacă dai un singur exemplu de ..dezinformare din partea mea...dau de băut si ma autoexclud de pe blog!

J spunea...

Padina zis Cezar tu ai un fix.La tine functioneaza taierea.

Cezar spunea...

@/Dora,
Individo...lasi sa se inteleaga cum ca o Ai..mai mare de 6000? La pensie ma refer..sic!
Eu trec usor de 5000...

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Art.97.- (1) Iniţiatorul
proiectului de lege sau al propunerii legislative poate să-şi retragă proiectul sau propunerea până la începerea dezbaterilor generale, cu aprobarea plenului.

(2) În cazul în care proiectul sau propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, retragerea nu mai poate fi făcută din momentul sesizării Senatului.

Anonim spunea...

Asteptati, va figreu cu impozitarea dar pe no ne intereseaza ce va face ministrul les, spoi vor trebui as faca un ordin comun ,dar sa vedem ca tipa. tare dl dogaru. Sa aplce. legea. 223. Asa cum. trebuie

Leon spunea...

@Huhu Rezea, multam pentru informatie !
Deci se poate da OuG. in aceasta luna: probabil se va coborî pragul si vor fi mai multe trepte, se aude de 30, 40 si 50%..!

Huhu Rezea spunea...

@Dora
Proiectul de impozitare nu exclude nicio categorie de pensie.
Nici membrii CCR nu-și pot feri propriile pensii de magistrați de la măsură impozitărki, pornind de la deciziile date până în prezent.

vasile iosif spunea...

Este o mica satisfactie, adevarat, platonica dar totusi meritata, dupa modul in care au decis in problemele pensiilor militare: peste speranta legitima dupa o viata cu privatiuni, peste stabilitatea cadrului legislativ, peste principiul contributivitatii, peste dreptul de proprietate,

Huhu Rezea spunea...

Supraimpozitarea pensiilor nesimțite este cea mai puternică lovitură pe care actuala putere este pe cale s-o aplice Deep state din România.

Leo spunea...

@Iosif Vasile ,
Povesteşte-ne oleacă cum pădureanul a speculat în întămăinarea lui, eroarea termenului "soldă de bază" (în loc de soldă de funcție) din textul alin.(7) din Art. unic al OUG nr. 56/2017. Dar mai ales , cum te-ai gândit ca tu să răstorni această eroare din textul oug 56 speculată de LICHELELE GULERATE din MFA.

capitanu nemo spunea...

OUG v-a pica la Curtea Constitutionala,fostii si actualii judecatori ai institutiei mai sus mentionate beneficiaza de pensie de peste 10000 lei.Ca isi v-a incalca propriile decizii,nu mai conteaza,justitia este pentru catei,,in asta consta maretia dreptului,,cum a spus un clasic in viata.

5 cifre spunea...

Naivitate maxima!!! Dorenanu, Deliorga si alti CCRisti nu vor accepta vreodata reducerea propriilor venituri. Reactiile CDM si ale asociatiilor magistratilor sunt elocvente. Veti fi surprinsi de rapiditatea cu care se vor ridica exceptii de neconstitutionalitate si rapiditatea cu care vor fi judecate de CCR. Vezi si reactia lui Zegrean care deja a indicat unul din motivele de neconstitutionalitate: lipsa studiului de impact .

Ela Pop spunea...

Eu nu cred ca se va aplica aceasta impozitare, sunt doar vorbe !

dora spunea...

@D-nule Huhu,
Așa să fie!
Cu respect!

Gigi spunea...

Supraimpozitarea pensiilor mari,da,este o măsură îndrăzneață,numai și numai dacă se aplică tuturor pensionarilor,indiferent de categoria din care face parte.
Dar,întreb și eu,nu dau cu psrul:
Dacă nu trebuia să le acorde aleșilor acele PENSII SPECIALE(care CCR s-a pronunțat că nu sunt CONSTITUȚIONALE)ar mai fi luată această măsură de supraimpozitare???
Credeți că măsura asta va duce automat și la actualizarea pensiilor noastre cnf.fostului art.60?
Eu,nu prea aș crede,dar,totuși,să sperăm!

PS-Văd,că pe aici,mai tot speră unii dîntre noi că s-ar aduce pensiile noastre la același numitor,funcție de grad,funcția avută etc.Eu spun că niciodată!De ce? Păi d'aia,deoarece cei ieșiți mai demult,cei ieșiți cu legea 263(civilă),nu-l va ajunge pe cel(i)ieșiți cu legea 223(militară),care au avut timp să-și rotunjească soldele/salariile în ultimile 6luni,cele necesare BAZEI DE CALCUL și implicit obținerii cuantumului PENSIEI.
Ăla,ăia ieșiți pe legea 263(B-B civilă)nu au avut acel privilegiu ca cei ieșiți în 2016.
A nu se înțelege că am ceva cu ei,dar nu pot sta să nu spun un adevăr.
Da,pentru a se mai diminua din acest decalaj măsură este supraimpozitarea și actualizarea pensiilor cnf.art 60 original.
Până când Asociațiile,puzderiile de astfel de asociații Militare nu va înțelege că trebuie să pună mai întâi interesul celor mulți și nedreptățiți,ci nu interesul personal sau de grupulețe,așa ne vom zbate în mocirlă vreme lungă și nu se va rezolva nimica!Să fie clar!



Dan spunea...

Corect Huhu Rezea,Deja mafia de stat urla de durere ca se impoziteaza pensiile grase si gonflate artificial ! Dar si mamaligâ fierbe .

vasile iosif spunea...

Dle Leonard,
Am folosit sfaturile maestrului Huhurez.
Legea 207/2017 clarifica formula matematica:

Salariul de baza = SALARIUL DE FUNCTIE si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut garantat in plata conform Codului muncii, care la randul sau, conform HG 1/2017 nu piate fi mai mic de 1450 lei, FARA SPORURI SI ADAOSURI.
Rezulta ca solda de functie nu poate include alte sporuri si adaosuri pt.condittiile de munca intrucat CJUE interzice ca sa.lariul de baza sa contina astfel de sume.
Ca atare solda de functie COMPUSA cu sume compensatorii nu poate fi echivalata cu salariul de baza, deci tot rationamentul distinsilor contabili si colegi juristi se prabuseste ca un castel de nisip in fata unor magistrati suparati.
Toate panzele sus...pe ei...pe....
Cu stima,

Liviu PO spunea...

@Vasile IOSIF
Spuneti-ne concret decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene din care rezulta ceea ce ati afirmat...

Leo spunea...

Vasile Iosif
Nu este chiar atât de simplu. Argumentul prezentat este util și relevant doar dacă în acțiune ai precizat ca L 207 și OUG 56 sunt acte normative cu caracter special de interpretare al L 152 iar judecătorul a reținut acest aspect. Altfel nu te ajuta. Apoi , La data apariției L 207 care a corectat termenul din oug 56 , era deja în vigoare Art. VII din oug 59 . Trebuie deci dovedită eroarea existentă în oug 56 a termenului ( notiunii) de soldă de bază pană în 15.09.2017 . In istoria legislatiei salarizării militarilor nu există nicăieri termenul de soldă de baza. Exista termenul de solda funcției de baza , dar este deja ALTĂ NOȚIUNE. Apoi mai este explicata problema foarte clar in Legea 153 pe la Art. 7 ... Deci să fi bine pregătit pt. ședinta de judecata ca sa convingi instanta cu argumente relevante , pertinente și utile co așa zisa soldă de baza a fost utilizata eronat de legiuitor în locul termenului corect de soldă de funcție.
În concluzie , trebuie să fi pregătit ca să utilizezi mai multe EXPLICAȚII ALE MAESTRULUI în acest sens.
VÂNT DIN PUPĂ !

Gigi spunea...

Măi Cătălin,unde dracu ai văzut tu că mint?
Ce vrei să spui că tu care ai ieșit pe legea 223 nu ți-ai umflat soldele în ultimile 6 luni?
Iar cel ieșit pe 263 a putut să facă lucrul ăsta?
Da,la recalculare s-a pierdut,din motivele arătate.
În noua lege,ultimile 6 luni să nu mai fie luate în calcul,să vedeți atunci cum chițăiți.
Nu e posibil că un col.ieșit mai demult să aibă pensia mai mică că un subofițer ieșit în 2016,de exemplu!!!
Haideți să terminăm odată cu trasul Spuzei pe turta noastră.
Mai citește odată,măi Cătăline,ce am spus în comentariul meu,și după aceea mai trage odată concluzii!
Să vezi că nu am mințit deloc!

vasile iosif spunea...

Dle Leonard,
Va multumesc. Voi tine cont.
Am si documente ofciale de la MAI care recunosc echivalenta dintre salariul de baza si solda de FUNCTIE, depuse ca probatoriu.
Cu stima,

Vasile G. spunea...

Conform pct.1 se impozitează cu 10% pensiile de până in 10.000 lei. Deci dispare pragul de 2000 de lei de la care se impozitează. Pe pagina sa de Facebook, Liviu Pop, nu i-a contrazis le cei care i-au spus asta.

Huhu Rezea spunea...

@vasile g
Potrivit art. 100 din L227/2015 venitul impozabil din pensie este cel care depășește 2000 lei.
Nu mai aruncați știri alarmiste!
ART. 100 - Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii

(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif si @Leonard
A fost o vreme când și eu spuneam pe acest blog că solda de funcție este cea de la 31 12 2009, calculata după formula Cif x 197,33
În prezent este cvasirecunoscut că solda/salariul de funcție are un conținut compozit, conform legislației privind salarizarea din perioada 2010-2016.
Continutul compozit, dar majorat conf. Art. 38 din L153/2017, se va păstra până în anul 2022.

Problema este ca domnii de la CPS nu au aplicat OUG 56/2017, normă de drept specială față de L 153, nici la cei care la vremea actualizării din anul 2017 aveau cuantumul compus al soldei de functie, cum este cazul @Corneliu, mai mic de 1450 lei.
OUG 56 este anterioară OUG 59, deși ambele au fost date în aceeași zi.

Anonim spunea...

De aici, din Dominica, nu pot comenta, Internetul are o viteza de melc.
Va urmaresc, totusi. Salve!

Iulian Mareș spunea...

Anonim,
Vino la mine, în Las Terrenas și vei constata ce viteza buna are nu doar netul!

Cezar spunea...

@/ m.Al si distins Anonim
Săracilor.. in Teneriffe...postez de la 10 m. adâncime in timp ce vanez..sirene
Săracilor...va mai si impoziteaza😂🤣😂🤣😜😜😜😜😎😎

reddog spunea...

La Plaja Dacica e super internet, bere buna si priveliste de vis. 😁

Ii invitam pe Scorpionii Rosii sa se alature faimosilor Lupi Negri. 😁

https://m.facebook.com/plajadacicaComstantaRotterdam31/

Leo spunea...

DA MAESTRE ,
- Îţi mulțumim pt. consultanţa oferită. Acum , o parte dintre noi suntem pe la Instanțele de fond pt. actualizare pe L 152 + oug 56 , având ca bază kursurile lui tălică de acum de mai bine 18 luni. Alții suntem și pe la CCR , ajunși pe acolo nu dinîntâmplare , ci tot pe baza consultanței lui tălică. Unul dintre aceștia , este - Flavius , BRAVUL MĂCIUCAR DE PĂDURENI .
Vasile Iosif ,
Acele documente ( 360 799/26.08.2015 + 399 687 / 27.09.2016 + 389 585 / 26.05.2016 )de la MAI sunt excelente PERTINENTE , UTILE si CONCLUDENTE , dar numai pt. MAI.
Deși ar trebui ca pe baza identicității simetrice bazate pe acelasi cadru legal dintre MAI și MFA , trebuie să iei în calcul că instanța se poate să nu-ți considere acele documente de la MAI , dacă tu ești de la MFA.
VELA MERE SUS !

Anonim spunea...

Crediti ca se va face actualizarea la salariul minim la cei cu pensiile sub?.

Gigi spunea...

@Catălin
Eu,am spus odată,aici,cum stau lucrurile cu cele 3 legi ale pensiilor militare,nu mai am chef să repet încă odată!Este vorba de legile 119/2010,263/2010 și 223/2015.
Dacă ești curios studiază-le,treci la calcul pe fiecare în parte și te convingi care a fost mai avantajoasa în ceea ce te privește.
Altfel,nu ajungem la niciun rezultat! În necunoașterea de cauza a legilor respective se ajunge la o singura concluzie:că se minte!
Am mai spus,în ce mă privește pe mine personal, această nouă lege a civililor m- ar avantaja.
Succes!

PS-Dacă nu era gl.Oprea să susțină stagiul de cotizare de 20 ani și punctajul obținut în întreaga activitate să se împartă la "20",era jale mare(L.119/2010).
Cei care erau la pensie în 2010,au beneficiat și pe Legea 223, deoarece la recalculare au rămas cu cuantumul mai avantajos.Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă nu se prevedea în actuala lege acest fapt?

PS2-V-ati gândit de ce colegii pensionari ieșiți cu actuala lege în 201nu au ales să fie calculați pe La.263/2010? Aveau acest drept.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.antena3.ro/amp/pensii-speciale-eugen-teodorovici-noi-detalii-despre-impozitarea-pensiilor-speciale-530468.html&ved=2ahUKEwjFsZ2mwsPjAhV2AhAIHaZzBvoQyM8BMAB6BAgFEAQ&usg=AOvVaw3dAm68kXC4jZR3WmN5JFIB&ampcf=1

Mihai spunea...

Uite ca a reaparut maidanezul-motan ,reeducat si rebotezat "tehnocret" de Vanessa de Hurzicani ,evident revenita si ea de la Paris dupa "delegarea" pentru un stagiu de pregatire pe probleme coltorale si de adus bani la bugetul consolidat.
Motane,inca nu te-ai prins ca pe acest blog daca scrii de bine de psd sau de rău de " Mutu" esti publicat chiar daca il injuri pe Huhurez.
Uite eu scriu la risc un lucru bun de la psd sa vedem daca apare ; C.D. si-a dat demisia "de onoare" sfatuita probabil sa nu mai astepte 10 august .......spre regretul dnului administrator& co.
Si un lucru mai putin bun de la psd; Teodorovici si ai lui cauta cu lumanarea bani pentru pensii si salarii iar pe aci cativa spera la 130% pensie ,adaugare pensie suplimentara la cuantumuri care incep care u 7,8,9 in fața, etc.
La multi ani de ziua bravilor si nedreptatitilor colegi aviatori!
Cer senin!

IAR99Army spunea...

Prestaţia ministrului la B1 merită vizionată. E cam prima dată când spune jumătăţi de adevăr şi nu doar minciuni(mai bine zis, a fost împins de realiyatorii emisiunii). Asta mă trimite cu gândul la faptul că e unul dintre miniştrii care simte că va fi remaniat. Cocoşul când aude sunetul cuţitului ce se ascute la polizor face imediat voce de soprană! Aşa că, iar ghinion cu acţiunea consiliului care deja are draftul minunii, la termenul de rezolvare nu mai e Leş, ci poate altul care, până se obişnuieşte cu mersul lucrurilor, trec alegerile parlamentare.Ţeapa,din nou!

Leo spunea...

Era unul parcă îl chema Cormoranu , la Guiţă TV şi spunea că impoyitarea cu 90% = confiscare. Apoi am mai auzit și un avocat spunând cam în acelasi sens.
Nu știm pdv-ul lui OBLIO........

Anonim spunea...

Unul se lauda ca are o pensie ușor peste 5000 lei.Visele unuia care s-a ocupat de caprele de la gospodăria agrozootehnica a unității.

Arfy spunea...

Iar99 jumătățile de adevăr sunt mai grave ca minciunile!

Dan B. spunea...

Respectivul proiect de ordonanță, inițiat de către unii colegi din CCMR (un aport deosebit l-a avut LADPM) este în beneficiul tuturor. Iar cum dezbaterea publică s-a desfășurat permanent, mai ales că obiectivele acesteia au fost discutate și răsdiscutate pe diferitele site-uri, forumuri, pagini FB și in structurile asociative din care faceți parte (dacă faceți!), cred că-i cazul să vă interesați inclusiv la membri CCMR, în care sunt incluși liderii Dvs. Precizez că obiectivele abordate în acest proiect de ordonanță nu acoperă totalitatea obiecțiilor pensionarilor militari, dar există un început. Ba chiar marți, vom aborda in CCMR și alte deziderate privind amendarea Legii 223/2015, inclusiv despovărarea ei de efectele Ordonanțelor 57/2015,59/2017 și 114/2018.
Iar reala actualizare este posibilă doar după incadrarea tuturor pensionarilor, conf. unei noi HG, pe locuri de muncă, astfel încât pensionarul din 2000 să aibă în în baza de calcul sporurile omologului său de din 2015. Doar așa se elimină decalajele privind cuantumul pensiei militare a doi colegi, unul mai tânăr și unul mai bătrân, care au deționut aceeași funcție in aceeași structură militară.
Acest ultim deziderat, alături de necesitatea despovărării Legii 223/2015 de efectele OUG 57/2015,59/2017 și 114/2018 urmează a face obiectul ulterioarelopr negocieri.

Anonim spunea...

Si pe mine m-ar avantaja noua lege civilă,pt.ca am 36 de ani fara grupe de munca.

Patrascioiu spunea...

Nu va mai agitați. Sa ne vedem de problemele noastre.Cei cu pensii de peste 10000 lei vor supraviețui indiferent ca vrem sau nu noi.

IAR99Army spunea...

@Leonard
dar pe portocaliul vopsit in galben ialomiteanu nu l-ai auzit pe la tv ca sustine aceiasi chestie, adica: supraimpozitare venit=confiscare venit, acum este corect dar cind era la guvernare cu base&boc taia pensii si salarii si ne aplica ,,bocul". a naibii napirlire.
@tehnocrat
te-a apucat grija de bugetul tarii si nu mai poti dormii noaptea din cauza asta? nu crezi ca mai bine este sa aibe si cetatenii tarii pensii si salarii mari/nesimtite decit sa-i fure politrucii vremelnici de la putere(ciumele rosii, galbeno/portocalii, albastre, etc) cu sacosele si geamantanele ? Pentru ei sunt bani pentru noi nu.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Totusi, nu discut ce si cum au ajuns la sumele actuale, insa impozitare 90% nu poate fi catalogata decat FURT!
Cei cu pensii astronomice au cerut, au sugerat si li s-a dat! De ce?...ei asta este o alta poveste pe care o stim aman2!
Pe noi, rumînii, trebuieste sa ne intereseze altceva:
-dreptate intre generatii, in primul rand;
-aplicarea corecta a legii 223;
-eliminarea balastrului adus de cateva OUG!
In 3 pasi cred ca am concentrat totul, sau aproape totul! Caci a gandi ca un col. nu are pensie cat un general 2* este si prostesc si neproductiv, alunecand spre un marxism al anilor 917!

vasile spunea...

Cum putem intra in posesia adreselor 360 799/26.08.2015 + 399 687 / 27.09.2016 + 389 585 / 26.05.2016 de la MAI, pentru a le utiliza in instanta?

CEZAR spunea...

Iar trage MaKiss limbii !!!
Acum l-a gasit pe Gelu....
Tocmai El MaKiss..care nu numai ca Nu a fost vreodata deranjat de marlania si abuzul magistratilor ci inpreuna cu mentorul lui DAOGARU...sustinea sus si tare ca si militarii sa ajunga la nivelul lor..ca asa a zis CCR.....
In acest mod vedea si el 5 (five) cifre pe cupon ...
Traiasca sfanta ipocrizie....
Vezi ca a venit si ...UDREA....hi..hi..hi..

Dan spunea...

Mâine se va da OUG cu impozitarea pensiilor grase.Mari surprize ! Am citit draftulsemnat deja . Nu pot sa va spun decat atat 6000 lei.De aici se pleaca in trepte . De la (0%) sub 2000 la 6000 e doar 10%.Se ajunge pana la 55% in trepte.Atat.Vedeti maine.

Lixandru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Pentru cei care nu cunosc modul de impozitare a veniturilor globale prin anii 2001-2003 , inclusiv plati compensatorii. Demultiplicati si vedeti ce rezultă.
-sub 1 259 000 =18%
1.259.001 -3.090.000 = 226 620 + 23%
3.090. 001 -4.921 000 = 647 750 + 28%
4.921.001 -6.867.000 =1.160.430 +34%
peste 6.867.000 = 1822.070 +40%

Asta ca să nu mai bata unii apropouri referitor la ”gramada” de bani obtinuti de disponibilizati din platile compensatorii raportat salariile de atunci.
Intre 40% si 16% exista totusi o mare diferenta plus salarizarea actuala net superioara salarizarii din acele vremuri.

Daca nu a mers cu limitarea la ”netul activului” urmeaza solutia cu impozitarea progresivă. Asta insa nu rezolva problema inechitatilor din sistem.
Rezolvarea vine doar din actualizarea tuturor pensionarilor prin raportare la coeficientii de grad ,functie si proccente sporuri,indemnizatii ,etc detinute de similarii in functie la 01.01 2016.
Apoi pornind de la acesta actualizare la 01.01.2016 ,reactualizarea/actualizarea la zi a pensiilor pentru toti rezervistii cf precizarilor din art 59 si 60 L 223 -virgină.

@ tehnocret
Ce pot să zic mai mult decât „CER SENIN ” pe sub fustele crețe ale Vaneselor de Hurzicani!

ifrim spunea...

Lixandre da' tu pe unde ai fost pitulat de te-am omis?

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Mai ai dreptul la 2 încercări!
Și apoi Next level!

IAR99Army spunea...

@tehnocrat
Spui un mare adevar ca niste aviatori incercau sa-l salveze pe cel mai mare patriot al acestei tari (dupa spusele unui alt mare roman si patriot Tutea) si mai spui inca un adevar si anume ca unii din tagma ta l-au impuscat dar cum te vad a fi un mare mincinos ma intreb daca mai ai un dram de sinceritate si omenie in tine sa ne si spui cine au fost aceia si tu unde te aflai atunci si ce ai intreprins ca sa il salvezi? bai esti nebun tu nu stii ce scrii pe acest blog sau esti dus cu capul ? daca atunci cind postezi una gindesti si alta scrii inseamna ca nu mai esti normal la caput, cind dai citate din spusele corifeilor tai pe care ii apreciezi pune nene ghilimelele de rigoare sau atentioneaza cititorul ca vad ca esti foarte atent la ce si cum scriu altii desi greselile nu sunt de gramatica ci din cauza ca asa se scrie pe net, prescurtat, repede, ca altfel trebuie sa consumi mult timp. dar la caracterul acid si la mintea ta inceata de ardelean se permit deraierile tale ca in afara de a jignii pe majoritatea ce scriu pe acest blog nu am observat sa mai ai si alte calitati. nu te preocupa ca nu sunt de unde ai vrea tu pentru linistea ta sunt din zona huhurezului iar la aviatie nu ajungea oricine asa ca fii modest ca e mai bine pentru tine. stii ca si vulpea cind nu poate ajunge la struguri zice ca sunt acrii. Cum acru si hitru este si caracterul tau.

Leon spunea...

Posibil sa aflam ceva noutati, privind impozitarea pensiilor de la ministrul Orlando, in aceasta seara la Sinteza Zilei, dupa orele 21.00..!

J spunea...

Ce aveti?Va certati prosteste de parca l-ati putea invia pe NC.Asta-i culmea.Sunteti nostalnici de parca ati trait in Cosmos in perioada 1980-1989 si nu in Romania.Ati uitat ca luati painea si uleiul pe cartela etc idiotilor?

Huhu Rezea spunea...

Teodorovici a confirmat în această seară la A3 ca până la sfârșitul lunii se va decide supraimpozitarea pensiilor.
Poimâine se vor decide în CEx plafonul și procentul.
Este posibil sa crească și deducerea venitului neimpozabil peste actualul plafon de 2000 lei.

Liviu PO spunea...

Cu toate ca localitatea in care locuiesc e situata la 490 de m altitudine si intr-o zona unde a fost multa si deasa padure,iar cand intrai cinci metri in ea,la o temperatura de 35 de grade afara, simteai efectiv o racorire cu cel putin 5 grade celsius, nu am mai fost prin padure de aproape sapte ani (de frica pentru ce as putea constata).Ei bine,ieri mi-am facut curaj si am vazut consecintele furtului ca in codru.E dezastru!!!Urzicile de aproape 2 metri au inclocuit brazii si fagii falnici,iar eroziunea solului e atat de pregnanta ca prevad niste alunecari in corpore a dealurilor din jurul acestei localitati .Si asta inntr-o perioada in care problema defrisarilor e declarata ca problema de siguranta nationala!!!Daca nu se instituie paza militarizata a padurii dublata de un "moratoriu silvic" de igienizare a acesteia si nu o amanare ci pur si simplu oprirea oricarei taieri pentru cel putin 25 de ani va fi urgie.Igienizare inseamna curatarea terenului dintre arbori de crengile uscate si aruncate peste tot.Daca nu se face acest lucru posibilitatea de autogenerare a padurii este compromisa pentru ca lastarii nu se mai pot iti la lumina dintre mormanele de crengi.E foarte ,foarte greu de "cutreierat" acest areal si pentru oameni ,dar si pentru animalutele padurii.Aceste fiinte nevinovate ne vor blestema de nu se mai alege nimic de noi.Vai si amar.VAE VICTIS!

J spunea...

Lasati supra impozitarea pensiilor mai mari de 10000.Nu asta ne doare pe noi.Ce se mai aude cu promisiunile lui Les si altii din PSD privind pensiile militare?Rabdarea are si ea o limita.Minciuna si dusul cu vorba se pedepseste.Daca alegerile prezedentiale se pierd mai e cum e dar pierderea celor parlamentare e jale mare.Noi amarati si prapaditi la suparare putem sa influentam decisiv.

Leo spunea...

Marţi nu se va afla nimic despre impozitarea progresivă a VENITURILOR , deoarece în SEX , se vor părui blondele expirate din capu' lu' F&M.
Războiul găinilor - drama cocoșilor........

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
"Este posibil sa crească și deducerea venitului neimpozabil peste actualul plafon de 2000 lei."
FB! Asa si trebuie! .... sa fie plafonul neimpozabil 10000, ca sa moara Cezar de necaz! :))
Pana afla el ca-l avantajeaza isi scoate sigur un oki, omoara cateva capre, cade in sant, ....face ceva!

CEZAR spunea...

pana in 3000...0% : de la 3 la 6000 10 %
..de la 6000...in transe.....
Cam asta este.....

CEZAR spunea...

J
....si untul...un patratel
Posibil ca astia de se cearta ...sa nu fi beneficiat de cartele !
Habar nu au ce au pierdut...!!

Leon spunea...

Indraznesc totusi o propunere:
Impozit zero pana la Salariul minim pe econome, si Impozit de 10% ce depaseste acest nivel, pana la valoarea Salariului Mediu Brut pe Economie..!

Gigi spunea...

Un pătrățel de unt,un litru de ulei,1/2 pâine pe zi,dar sănătoase,decât acum alimente cu aroma de chimicale și boli fără număr.

Din surse:
Impozitarea graduală va pleca de la SMBE.

@j-Nu-ți dă nimeni dreptul să jignești! Fiecare are dreptul să gândească liber. Nu este "idiot"cel care gândește altfel decât d-ta.Vremea gândirii unice,de la centru,a cam trecut!
Parcă jigniri,atacurile la persoană nu-și mai aveau locul pe aici!?

IAR99Army spunea...

Bai nea KISS VALERIU(este cumva numele unui pilot de pe la Timisoara ? de ce te ascunzi sub numele acestui om care este un adevarat gentlemen ? el stie ca tu ii patezi numele si reputatia?), eu nu te-am dirijat niciodata pentru ca nu am lucrat cu tine la Baza Aeriana de la Craiova, vezi ca ma confunzi iar cei enumerati de tine sunt oameni si piloti de toata isprava si imi stiu activitatea pe care am desfasurat-o in unitatile de aviatie(unde eram intr-adevar foarte exigent fiind vorba de valori umane si materiale) si inca o mai desfasor pentru binele rezervistilor militari in majoritatea organizatiilor acestora din Craiova(ANCMRR, SCMD, PROCONCORDIA, ROMIL, etc)unde am fost cam singurul aviator ca voi a-ti stat pe margine si doar a-ti aplaudat. Voi v-ati dus la ARPIA Dolj sa recitati poezii, sa spuneti bancuri si sa mai aduceti ode lui Solomon, Olgutei, Prioteasa ori mai marilor zilei, si sa mai cereti cite un grad in rezerva.Tu vorbesti de grija rezervistilor? ce ai facut tu ma pentru ei? tu esti unul care urmareste numai interesul personal si un profitor de pe urma celor care s-au batut cu adevarat cu regimul Basescu ori cu actualul regim, care au cheltuit bani din buzunarul lor, au cheltuit din timpul lor liber si din sanatatea lor, care au iesit in strada sa picheteze sediile partidelor, la mitinguri in Craiova sau Bucuresti, proteste la motiuni de cenzura in Bucuresti, la intilniri cu factorul politic in Craiova sau Bucuresti, care au mers la emisiuni despre pensiile militare in Craiova sau Bucuresti, care au scris in presa locala ori centrala,etc. Eu sunt unul din astia, intr-adevar clontos, bataios, fara teama de riscuri, dispus sa ma sacrific, etc. Tu ce ai facut ma pentru tine si colegii tai? Aplaudacule de serviciu. In afara de a jigni si de a baga joarda printre gard, de altceva bun si constructiv nu esti in stare. Cum dreaku ai fost tu admis de inginerii de aviatie sa zbori nu imi dau seama. norocul tau ca nu ai dat examene de admitere la zbor si exploatare cu mine ca la ce elucubrezi pe aici nu treceai in vecii vecilor. acum recunosc ca pe unii va treceam ca sa nu va pierdeti licenta si antrenamentul si stiu cit de spasiti si umili erati cind dadeati examenele cu noi, inginerii din unitati.

Cezar spunea...

@Huhu
Ce o avea m.Alul
Grav diagnosticul😂🤣😛😛😜😜😜😎😎
Ma retrag de pe lista lui..asta nu da un CENT.. la SOLIDATITATE😂🤣

IAR99Army spunea...

@tehnocrat
PS
Si te mai ascunzi si dupa cuvintul,,tehnocrat", aaa iti place acest cuvint care vine de la ,,tehnica", ,,tehnician", etc ? de ce nu ti-ai luat id-ul ,,zburatorul" sau ,,inaripatul" iti este rusine cu ce ai fost sau cu ce ai facut in activitatea ta ? da mai bine la ,,presa" cind spui ca te numesti,,tehnocrat"? vezi asta este caracterul tau adevarat, te dai ceea ce nu esti. Si apropo eu nu m-am luat de tine ci am comentat fara a te jigni, doar ca afirmatia ta de a analiza numai cuantumul valoric al pensiilor fara a analiza si principiul in sine al acordarii unui statut special anumitor categorii profesionale ca apoi sa se calce in picioare aceste principii, nu mi se pare logica.Ce a fast rau in asta ? tu ai inceput cu jignirile si am observat ca ii jignesti si pe altii care au pareri ce nu converg cu ale tale.pai asa se dialogheaza in democratie? te asigur ca iti voi taxa orice deviatie si jignire de acum incolo. ghinionul tau este ca sunt COLTOS.

CEZAR spunea...

IAR99.Army spunea...etc
==========================================

Pentru a nu mai face confuzii si a nu mai cerceta prin arhivele blogului..etc :
Actualul 'Tehnocret"este ..Viurel MaKiSS..din Hurziceni ..saf peste stabor ..iti dai seama ??
Bine ai sesizat ca se da cine nu este..!!
Ex..Comandor...NU ESTE..!!
A iesit cu gradul de Maior sau cum ziceti voi locotenent - comandor..in anul 1998 de pe functia de Tractorist pe MI- 8...primit de la Armata Tarista cadou..
Nu am ideie cine l-a pacalit cum ca in rezerva a mai primit 2(doua)grade..
Trebuie sa reti ca are merite in exterminarea ..de Colorado in lung si lat pe hectar..(sic)

@/Blogger J spunea...
Lasati supra impozitarea pensiilor mai mari de 10000.Nu asta ne doare pe noi.Ce se mai aude cu promisiunile lui Les si altii din PSD privind pensiile militare?
---
Dupa cum bine se observa mai avem un individ aparut recent printre VETERANII blogului si care isi permite sa ne-o traga scurt cu : BA IDIOTILOR....
Asta nu ar insemna mare lucru ..pentru ca noi avem pe aici o vorba din strabuni "" CINE ZICE ALA ESTE""...dar individul se dovedeste a fi paralel si in afara problematicii care este pusa in discutie de ..vreo 4 ani de zile....
Nu domnule J-mare de tipar ( poa sa vina de la jegos..japita ..jenant..etc)
Ne intereseaza mai intai impozitarea si abia dupa aplicarea IN INTEGRUM sau cu mici retsuri a L-223...
Intelegi de ce ?? Nuuuu..clar !!
Nici nu iti zic ..domnule J-mare de tipar....!!

Sorin spunea...

Din discutiile din media rezulta ca o eventuala impozitare progresiva este constitutionala daca se aplica tuturor veniturilor. Un plus in sustinerea acestui fapt este aparitia zvonului privind ridicarea pragului impozitarii zero peste 2000 lei.

M spunea...

Pentru marea majoritatea proiectul privind impozitarea progresivă o să aducă o mică creștere a pensiei.

Se mai discută creșterea pragurilor de impozitare, anual, cu rata inflației.

O problemă delicată e cea privind indemnizațiile de merit. În plus, dacă intră legea pensiilor a lui Olguța, un număr important de pensii "pe contributivitate" depășesc pragul de 10.000 de lei. 😁

Arfy spunea...

Sorin. Sterge-ți naibii comentariul! Auzi: din discuțiile media... din zvonuri...etc! În ce naivitate trăiești? Sunt instituții ale statului care legiferează. Nu mai pune urechea la toți bărzăunii!

Leon spunea...

22 Iulie 2019
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iulie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind statutul polițiștilor de penitenciare (PL-x 723/28.11.2018)

Leo spunea...

@ vasile + @Iosif
În afară de cele 3 , mai este un doc. al MAI Nr. 450.079/450.090 din 07.02.2017.
Acest act ESTE CEL MAI EXPLICIT și este o sinteză pe 1/2 pagini a celorlalte 3.
Acest act îl puteți obține de la DIAMANTUL , printr-o solicitare fie pe FB fie pe e.mail.
ATENȚIE
Actul este FOARTE UTIL în instanțe pt. cei din MAI.
Este la latitudinea Judectorului să rețină dacă actele precizate sunt probe și pt. MFA. ( militarii din MAI cu Militarii din MFA )
CATARGUL CU GABIA și PAVOAZUL MARE SUS !

Huhu Rezea spunea...

@vasile
La eticheta Actualizare de pe prima pagină găsești mai multe adrese ale CPS a MAI prin care explica de ce a adăugat indexarea de 5% din 2016 la cuantumul actualizat după majorarea cu 15% a soldei de functie în cuantum compus

Huhu Rezea spunea...

Documentul MAI căutat, aici:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=938660239799423&id=251561955175925

Arfy spunea...

Cât de mizerabilă suntem! Râdem și dăm din coadă, cei care avem pensia mică, și ne bucurăm sadic, că i-o taie lui x sau y! Jeguri umane! Amețeala datorată unei lovituri prin ricoșeu. În loc să ne batem să obținem drepturile noastre ne bucurăm că le ia altora. E drept, ca unii nu merită, dar să nu fim masochisti!

Leo spunea...

SUPER MAESTRE !
Mai întâi să-ţi mulțumească , iar apoi Să te pomenească cei cărora le este utilă această probă în instanţe. Adică cei care au pensii sub 2500 lei și care au pierdut definitiv , din diferite motive procesele de actualizare. Mai vorbeam noi acum cam 18 luni și de "supapa" de siguranţă ]n caz de eșec la acțiunile pt. actualizare.
VELA MARE SUS !

vasile spunea...

Domnule Huhu Rezea va multumesc.

Iulian Mareș spunea...

M,
lucrurile progreseaza......
”Informăm opinia publică că Asociația „Evoluție în Instituție" propune un proiect de desființare a Jandarmeriei Române. O soluție posibilă, dar care poate suferi modificări după dezbaterile cu specialiștii în domeniu, este de a împărți efectivele Jandarmeriei către structuri ale altor instituții: ordinea publică la Poliția Română, militarii la Armata Română, personalul specializat către SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale). Astfel, civilii nu vor mai interacționa cu militari, așa cum se întâmplă în prezent, lucru de neacceptat într-o democrație. Pentru „dezastre naturale„ și „deszăpeziri„,propunem o gardă națională, fără pistol, în subordinea ISU.
Activitățile pe care intenționăm să le desfășurăm în cadrul acestui proiect sunt de natură juridică, politică și mediatică, constând în dezbateri civice și politice, acțiuni în instanță, petiții și campanii media.
Unul dintre motivele pentru care dorim desființarea Jandarmeriei este că de-a lungul istoriei a fost folosită în mare parte împotriva cetățenilor, iar în prezent este doar o unealtă de opresiune și poliție politică, folosită deopotrivă ca bazin electoral, „mituită„ cu funcții și salarii mari, bonusuri, prime și protecție din partea partidului de la guvernare față de ilegalitățile pe care le comite", a transmis Cristian Mihai Dide.

*cred ca se referea la alte structuri folosite in alegeri, dar a ramas calat (deh, boala lui calake) pe jandarmerie!

Iulian Mareș spunea...

Din cauza impozitării viitoare a pensiilor Seful Serviciului Protectie Interna si Anticoruptie al Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Postica, a demisionat!

Iosif spunea...

Dle H,

Dl.Leonard poate gasi unele elemente privind jurisprudenta CJUE pe problematica neincluderii sumelor platite de angajator pentru conditiile speciale de lucru in salariul minim brut pe site -ul Sindicatului Diamantul, intr-un articol publicat azi.

Cu stima,

M spunea...

@Iulian -
1. Dide? Ăsta nu e ăla care a vrut să lucreze la grajdurile Jandarmeriei și a căzut la testarea psihologică? Simbol al fanilor lui Johannis, mulți dintre ei oameni cu probleme psihice. Și unii zic că dacă le spui animale îi jignești. Jignești animalele!!! 😁
2. Cred că știți că Anatolie Postica e din R. Moldova.

Unknown spunea...

Buna ziua Urmarem cu interes xpm.com administrator dl ch. Știe cineva de ce sait-ul de


ce a fost suspendat ?
.

Iulian Mareș spunea...

STELIAN PALAGHEANU,
Glumind....Un "0" conteaza f mult, depinde unde este pus, sau ce faci cu el: inainte sau dupa virgula? Este in coada sau interiorul unui numar Natural?
+/-/X/: cu/la 0...ei, abia aici sunt oaresce probleme, unele de imposibilitate!
Concluzia: puterea absoluta a unui "0" absolut este imensa!

Sorina spunea...

Ati aflat ce este cu draftul acela a ajunși la viitoare PTESEDINTE?,

M spunea...

Încă o variantă :

Pensiile de peste 7000 lei vor fi impozitate cu 30 la sută (pentru ce depășește 7000 lei) în timp ce pensiile peste 10.000 lei vor fi supraimpozitate cu 50 la sută.

După intrarea noii legi se modifică pragurile pentru că vor fi numeroase pensii pe contributivitate peste 7000 respectiv 10000 de lei.

Studenții rămân cu călătorii gratuite.