Un produs Blogger.

duminică, iulie 28, 2019

#rezist, ca nişte derbedei la un moment pios

58 comments
Sâmbătă seara, noua clasă muncitoare(corporatistă) a fost scoasă de partidul său conducător la o procesiune cu caracter pios, în memoria victimelor călăului din Caracăl. Corporatiştii şi-au dat în petic când s-au trezit nas în nas cu echipa televiziunii A3. Au uitat de ce se strânseseră în Piaţa Revoluţiei. Au huiduiut şi au împiedicat transmisia acestui post de Televiziune.
Prin grija tovarăşului lor lider, Andrei caramitru, imaginile au fost difuzate pe fb.
Acum, chiar aşa, ce o căuta A3 să mediatizeze actiunile politice ale unor anarhişti? 
Poate se învaţă minte şi Gâdea ca să instituie un boicot pe post al numelor USR şi Barna. Până işi vor cere  scuze.

58 de comentarii:

Arfy spunea...

O reacție de feedback! O televiziune care pe parcursul existenței a fost de cele mai multe ori aservită puterii. Prin modul lor de a prezenta albul ca fiind negru și viceversa si-au atras oprobiul publicului. Aceasta televiziune este un aparat propagandistic dăunător!

M spunea...

Rezist a avut drept sarcini : ascunderea contribuției avute la blocarea legii care ar fi permis intrarea în domiciliul presupusului criminal și, pe de altă parte, acuzarea structurilor din subordinea guvernului și "albirea" procurorilor și a STS.
Antena 3 este deci un dușman pentru că are o poziție mai echilibrată!
Rezist este în continuare mizerabil folosindu-se de tragedii în scop politic!!!! Dar fanii lor nu vor să vadă asta!

Iulian Mareș spunea...

Să analizăm logic și factual:
- pt blocarea legii ce oferă un cadru mai ferm și mai în clar definit pt intervenția forțelor MAI, se fac vinovați de blocarea legii parlamentarii USR și ioha, scufițul roșu!
-Gestul de a aprinde lumânări, candelele, flori, coroane pt o persoană dispărută, dar posibil în viața, nu este numai prematur și de prost gust ci kiar tembel!
-Faptul că te întinzi că prostul pe caldarâm provoacă greață, dacă te gândești că acesta a fost făcut pt comemorarea victimelor de la Hiroshima!
"Muncitorul" rămâne tot rabotnic!

capitanu nemo spunea...

La fel a facut si cu pensiile militare ,catalogandu-le prin Vasileasca,Chireac,Peleanu,ca pensii nesimtite ,raportandu-se la cele cateva pensii foarte mari.Singurul care are toata stima mea si care a spus adevarul este Radu Tudor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Atenție, prostul te poate bate cu experiența!

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
Doar pentru niște javre nesimțite ca tine este indezirabilă A3.
Este singurul post de televiziune care a demascat abuzurile regimului Basescu și era sa fie falimentat de Deep State din România. Audienta mare, în care nu se numără un negânditor ca tine, a salvat-o.
Prostii nu gândesc că au nevoie și de acest post daca îl vor pe Barna preș.

Militar de la 14 ani spunea...

O știre banală! Energii irosite.
Așa cum CNN este anti Trump în USA, așa și Antena 3 este anti Iohannis, a fost anti Băsescu etc.
Nuanțele fac diferența. Și ăia luptă cu statul paralel așa că... suntem acolo. Orice gândim, toate televiziunile au aparatul lor de propagandă, care se activează în momentele în care interesele o cer.

M spunea...

Aseară, în timpul manifestației rezist o ambulanta SMURD aflata în misiune a fost deviata de la traseu pentru ca drumul era blocat.
Rezist ne omoară zi de zi!!!! Mizerabilii!!!

Arfy spunea...

Modul la care te stresezi spune totul! A face un bine și apoi a continua cu rau nu justifica cu nimic a le accepta prostiile lor.

Mihai spunea...

Repostez aici acest mesaj pentru ca cei care ridica "prostia" din Ro la rang de virtute in institutiile statului sa inteleaga mai bine esenta izvorata din legea fundamentala.
duminică, iulie 28, 2019
Blogger avianyc spunea...
"@ M
Domnule M
112 = urgenta
URGENȚĂ inseamna ambulanta in cea mai mare viteza ,inseamna ISU in cea mai mare viteza ,inseamna politie in cea mai mare viteza la locul actiunii.
Constitutia ,legea fundamentala spune intr-un paragraf că " salvarea vietii are prioritate "inaintea oricarei aprobari.
Asa trebuie sa se intample daca vrem ca 112 sa fie = URGENTA.
Altfel ii tinem pe toti la poarta pana pacientul il internam mort,casa arde in totalitate,infractorii termina violul si trec in nefiinta victima asteptand de la niste niste zebzeci sa dea aprobari pe scara ierarhica.
Si cand stai sa te gandesti ca toti din sistemul de urgenta sun sunt platiti regeste.......ar putea sa-si dea seama ca 112 de 3 ori inseamna URGENTA maxima si nu asteapta aprobari."

Nu o lege facuta pe picior de persoane indoielice in cultura juridica si cu nevoie de trimitere absolut obligatorie la control constitutional fiind vorba de intimitatea familiei si a persoanei a impiedicat rezolvarea cazului in 30 de minute ci prostia si indiferenta din sistemul de stat.
Nu am vazut in noua lege o fraza care sa defineasca urgenta.
Nu l-am vazut pe acest criminal plimbat pe la IMLpentru recoltare ADN,lichid seminal ,par pubian ,etc care sa demonstreze violul,etc.
Poate il vor invita la A3ca sa le spuna cat de benefice sunt legile lui TTprin cele 100 de articole prevazute in noul Cod Penal si declarate neconstitutionLe de CCR ,refacute in acelasi scop -reducerea pedepselor si favorizarea infractorilor cu larga aprobare a lui CiuvicA si Chiriac -"admirator" al pensiei "speciale" a tatalui sau ,fost militar de cariera.

Sigur ca prin legi noi lui Coarna ii convine sa apere politistii dormitori prin Loganuri ,etc de ochiul aparatului de filmat si a butonului fota de pe telefon.
Insa peste toate cele propuse ,bune si mai putin bune,trebuie ca inainte de toate totul sa fie in concordanta cu legea fundamentala.
Si poate schimbam functie de gravitate si numerele la apelul de urgenta.
Ti-a dat sotia o palmă -000
I-ai returnat-o - 001
S.a.m.d ca sa priceapa tot prostovanul bine platit sa-si faca treaba.

Leon spunea...

Incerc sa parcurg mersul acestui Proiect de lege, pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice.
Pl x nr.405/2018, a fost adoptat de CD in sedinta de plen din data de 12.12.2018 cu 190 de voturi DA, ZERO voturi Nu si 1 abtinere, dar a fost trimis la CCR de catre Presedintele Iohannis in data de 08.01.2019; CCR prin Decizia nr.145/13.03.2019 accepta aceste sesizari si proiectul se intoarce in Senat pentru dezbatere. In data de 03.07 2019, senatul are inscris pe ordinea de zi si acest proiect cu un Raport de Respingere.
Pl x nr.254/03.06.2019, la initiativa deputatului( de Caracal..!) Florin IORDACHE si ministrului Carmen DAN, este adoptat de CD in sedinta din 03.07.2019 cu 173 voturi Da, 82 de voturi NU si 6 Abtin., dar de aceasta data este sesizata CCR(dosar nr.2053A/2019) in data de 09.07.2019 de catre parlamentarii PNL si USR.
Bineinteles ca acest proiect de lege asteapta decizia CCR, dupa vacanta de vara, si ca o noutate, este asteptat si Avizul CSAT (Termen 03.09.2019)..!
Concluziile le tragem fiecare dintre noi !

M spunea...

Mai "Favorizarea infractorului" decât blocarea legii de către Johannis și USR nu e nimic altceva!
În rest, cu drag va spun, nu aveți habar!
O cifra însă: anual sunt 7000 de reclamații privind dispariția de persoane. 99% se dovedesc a fi "voluntare".
In primele 24 de ore nici o poliție din lume nu începe cercetări.
In speță e o diferență din cauza telefonului la 112. Lipsa de precizie a localizării a îngreunat cercetările. O parte din forțe au mers pe datele de la STS, care erau eronate, iar o altă parte ai mers pe investigații polițienești.
Repet, sunteți si oameni care locuiesc în comunități mici. Cum naiba mergea ala cu o fetiță în mașină, legată și nimeni nu vede nimic?
Eu sper ca fata să fie în viața!!!!

Decebal spunea...

Hai sa fim seriosi, Antena 3 are doar telespectatori melancolici si frustati, care nu mai au creier (de spalat) !

Leon spunea...

Daca Presedintele nostru, in data de 08.01.2019 promulga Legea si nu o contesta la CCR, probabil ca aceste fiinte nevinovate ar fi putut fi
salvate de catre polisti !
Daca proiectul de lege, initiat de Guvern, Pl x nr.405/2018, a fost votat in UNANIMITATE de deputatii puterii si opozitiei, ce l-a motivat sa-l conteste la CCR, in afara de ura permanenta fata de Dragnea ??

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Plăcerea de a fi contra care s-au concretizat acum in autism politic!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nu mai era nevoie de dispozițiile din acea lege care repeta dispozițiile Codului de procedura penală în situații flagrante și întrarea în domiciliu pt salvarea de persoane și bunuri.
Procurorii și milițienii de Caracal au acționat ca niște mizerabili, în disprețul legilor în vigoare.

Iulian Mareș spunea...

Decebalus,
Tu citești funcțional ceea ce scrii?
Sau ești nou in cei 2%? Hai, că mai sunt 5-6 locuri libere!
Kiar dacă un furajat stă pe 2 locuri, încapi și tu!

Leon spunea...

Huhule, fata mea este casatorita in Caracal si face naveta zilnic la locul de munca,cu microbuzul, trecand si prin Dobrosloveni, localitatea Alexandrei..!
Pentru asemenea monstrii eu as vota reintroducerea pedepsei cu moartea !

Huhu Rezea spunea...

Cei care sunteți de acord cu împiedicarea de către brutele #rezit a unui ziarist sa transmită dintr-un loc public... și voi sunteți niște anarhiști.
Afară! Pe acest blog nu e promovat anarhismul.

Mihai spunea...

@
Daca ai prins un ”cap de pod ” în acea lege nu inseamna ca ai si dreptate in privinta rezolvarii cazului.
Cand l-au prins pe acel criminal care a ucis politistul de la Timis mandatul era pentru ora 6 iar ei au intrat peste el in casa la ora 4.40.
Si nu li s-a intamplat nimic.
Probabil ca era un criminal care a atentat la viata unui politist si atunci s-a putut calca regula .
Nu Leon ,3 apeluri la 112-Urgenta cu definire clara a motivului permitea chiar si in baza legii 217 si a celor precizate de Huhurez interventia fara aprobari pentru salvarea vietii unui minor.

Iulian Mareș spunea...

Iohannis și-a mai umplut încă odată mâinile cu sânge!
La fel cretinii care au blocat legea: USR, PNL și susținătorii lor mancurți, cei 2%, cărora mi-e și greață sa le scriu numele de animale anonime! Auzi, cretinule câine de circ, A? Daca era fie-ta mai filozofai ca boul? Ce dracu să-ți mai zic? Când te vad așa prost și cu experiență îndelungată, mă întreb: ești om sau vită de jug, sclav fără creier?
Haimana, sunt eu atotștiutor, beterminatule? Ce tupeu de râmător..., ne-am ciocnit pe holuri noi doi, râmător anonim? Să-ți fie măcar rușine de tine, dacă nu de noi...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu sunt anarhiști ci derbedei funcționali, scursura puturoasă a societății, pt că "a narchos" înseamnă la origini fara conducător/stăpân de sclavi...!

J spunea...

Huhu Rezea decat a incerca sa dai sens politic unei tragedii mai bine te-ai gandi ce ar trebui sa faca guvernantii pentru a eficentiza activitatea institutiilor statului cu atributii in a asigura siguranta cetateanului.Nu crezi ca legislatia trebuia imbunatatita pentru binele public si nu numai pt binela unor persoane?Nu crezi ca trebuie umblat profesionalizarea celor pusi sa apere siguranta cetateanului?Nu crezi ca banul public ar trebuii alocat pt dotarea celor pusi sa ne apere si nu spre imbuibarea clientelei politice?
In opinia mea folosirea blogului chiar avand calitatea de proprietar ca tribuna de partid nu te onoreaza.

Dan spunea...

Criminalul fetelor din Caracal a inceput sa ciripeasca... Acum probabil il vor „sinucide” ca sa nu apuce divulge relatiile dintre interlopii de acolo (exemplu clanul Oaca) si organele statului ai caror sefi poftesc la fete cu carnea tanara. Colonie blestemata aici sediul ghenei iadului!

Huhu Rezea spunea...

@ J avră
VOI ați politizat crima de la Caracal. Eu nu am subliniat decât imbecilitatea milițienilor și procurorilor din Caracal, care mental s-au dovedit sub limita de gândire a unui copil de 15 ani. E doar o coincidenta ca unul din procurorii analfabeți este și activist jegos al #rezist.
Doar cei care vor să-și acopere lipsa de profesionalism vorbesc de vidul legislativ.
Nu-ți place orientarea acestui blog, mergi jăvruta pe site #rezist!

J spunea...

Poate aprigii sustinatori ai lui VV Dancila dece trebuie referendum pt inasprirea pedepselor cand ea detine majoritatea in Parlament si poate modifica Codul penal cand vrea si cum vrea?

gigi 2 spunea...

Decebal esti prost sau sau asa te-a facut mama.

Cezar spunea...

J...eu am zis ca provine de la jigodie
Nu stiam ca.i si ..javra😂🤣😂🤣😂🤣

tupak amaru spunea...

nu exista nici un vid legislativ . doar o campanie abjecta de a deturna atentia de la coruptia generalizata din justitie si interne .
generatiile noi de judecatori , procurori si politisti - spalate de creier , insensibile precum robotii - sunt deja in functii cheie . batalia era de mult pierduta .
reactia imbecila a presedintelui si a premierului , prostia cu referendumul , cu inasprirea legilor care sa dea puteri sporite tocmai celor care sunt putred de corupti si imbecili , ma sperie . marionetele acestea habar nu au pe ce lume traiesc .
toata lumea a plecat pe fenta cu STS -ul , cand grozavia este la judecatori , parchet , politie .
deja hienele politizeaza totul , gandindu-se chiar la a forta o schimbare de guvern , nu la indreptarea dezastrului .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Eu am mari îndoieli că "E doar o coincidenta ca unul din procurorii analfabeți este și activist jegos al #rezist."
Eu cred că nu, pt că a dovedit că este subțire profesional, ca și confratii săi de #!
Generația procurorilor interceptărilor telefonice și a abuzului, a martorilor falși...și atât!

Gigi spunea...

Totul este o putreziciune în instituțiile de stat, societate,a început să pută al dracului de tare!
Icompetență,impotență,piloși,
afaceri,corupție,samd!
Toți aleargă după bani,cum să facă muuulți bani,nu contează cum,de unde sau de la cine,banul să iasă.Cine a spus că:"peștele de la cap se împute",nu a fost prost!
Peste 9 mil.de români sunt plecați,vor urma și alții,aici vor rămâne bătrânii și ce care mai muncesc pe ici pe colo și asistații,care primesc bani de la stat fără muncă(exclud pe cei care sunt bolnavi),adică pomeni electorale.
Când într-o clădire sunt viruși periculoși și pun viața în pericol a oamenilor care locuiesc în ea,acea clădire trebuie dărâmată definitiv și construită alta,așa și în instituțiile noastre.Până nu pleacă toți incompetenții, piloșii cu diplome luate la FF sau mai știu eu cum le-au procurat și ajunși pe funcții mari de conducere,țara va dispărea de pe hartă.
Inconștiența crasă a celor care au condus țara, au format și adus în toate domeniile oameni cu funcții de conducere după chipul și asemănarea lor,este o bombă cu efect întârziat!
Vorbele,împunsăturile,critici între noi etc,sunt de prisos.
Credeți că se va lua vreo măsură?
Aiurea! Când va trece iufa asta,totul va fi uitat,și se va intra"în normalul de până acum",că și cînd nimic nu s-ar fi întâmplat.

M spunea...

Vedeti domniile voastre? Problema e in lege care spune "pot". Adica pot sa faca aia sau ailalta!

In ultimii ani exista o presiune imensa pe politisti, jandarmi dar si pe procurori sa nu greseasca, sa nu abuzeze. Aici aduc acuze atat PSD (care s-a concentrat pe procurori) cat si lui Johannis, USR si PNL care s-au concentrat pe politisti si jandarmi.
Si pe unii si pe altii i-au durut in kur de noi!

Multi procurori isi fac treaba decent dar sunt sub lupa si sunt atacati zilnic de o parte a presei.
De cate ori nu ne-am amuzat cand politaii au gresit o adresa? Credeti ca au vrut asta? Credeti ca daca e vorba de trafic de droguri se puteau intai duce acolo in recunoastere, eventual in uniforma? Peste tot in lume se fac greseli. Ca societate trebuie sa le acceptam in numele interesului superior al aplicariii legii. Dar cand pentru asa ceva se fac dosare penale atunci data viitoare politaiul o sa se faca ca ploua!

La fel la jandarmi. Au intervenit cand niste persoane violente incercau sa intre in sediul Guvernului. Si rezistentii STIU ca erau in afara legii, iar daca nu stiu chiar ca sunt idioti. Ce o sa fie data viitoare cand poate comunistii o sa atace guvernul USR? Eu, daca as fi jandarm i-as lasa sa dea lovitura de stat. Sa risc iar un doasr???

Pe scurt: imediat in '90 militienii erau timorati. Preferau sa nu actioneze ca sa nu li se strige "militienilor". Am ajuns inapoi! Johannis blocheaza legi care intaresc politia, PSD dau legi care timoreaza procurorii, rezist face plangeri penale celor care aplica legea si ataca mediatic. NOI TOTI SUNTEM VINOVATI!! NOI TOTI AM PARTICIPAT LA CRIMA SLABIND PAS CU PAS FORTELE DE ORDINE!"

Sa dea Domnul sa fie numai cele doua fete. Eu ma indoiesc! Sunt criminali in serie prinsi dupa 10 sau 20 de ani de crime si asta in tari avansate nu indobitocite ca Romania.

Huhu Rezea spunea...

@M
Acum vor răspunde penal pentru ca s-au făcut că plouă.
Ei reprezinta un adevărat pericol pentru siguranță cetățeanului.
Solutia este remilitarizarea politiei

Iulian Mareș spunea...

M,
L-ai ascultat pe autist?
Minte ca Gh. Dincă și nu se simte vinovat.....
Tupeu de tupeu!

Arfy spunea...

Dle Huhurez n am inteles de ce ma cenzurati! Postările mele au fost politicoase, expuse pe idei și nu pe persoane. Observ în schimb ca lăsați pe alții să arunce cu zoaiele gândirii apuse și evitați sa postati idei. Eu am spus că instituțiile sunt slab pregătite. Dacă ați fi principial l-ati bana pe acest mare gânditor de Caracal, un individ care înjură și vorbește ca în mahalaua în care trăiește! Puteți să-mi blocați accesul spre blog. Pierderea este zero pe asemenea stil. Apropos, sunteti gazdă și administrator, asta nu va dă dreptul să vă exprimați jignitor la adresa vizitatorilor sau a celor care nu va împărtășesc ideile!

M spunea...

Remilitarizarea politiei = iesirea din UE
Daca eram comandantul politiei cand a sunat fata la 112 scoateam toate efectivele (inclusiv secretariat, logistica etc.), ceream oameni de la jandarmi, ceream oameni de la unitatile militare, solicitam sprijinul cetatenilor. Sa fie clar: nu aprob ce au facut politistii sau procurorul dar pot sa ii inteleg.
Sunt oameni cu totii!
Un doctor greseste o operatie, moare pacientul si iese doctorul, da din umeri, atat am putut sa fac!
Sa invatam sa respectam fortele de ordine, pe toti cei care aplica legea si sa ii privim corect!
Un post de televiziune zicea: "le-au trebuit o ora jumate sa deschida dosar penal si sa il inainteze procurorului!!!!!!"
Pai da, domnisoara! Ca dosarul ala nu e gol. E unul de la politie care:
- a scris,
- a incadrat juridic cauza,
- a cautat articolele sa le citeze exact (altfel era viciu de procedura),
- a descris situatia de fapt. Apoi
- a printat,
- a corectat,
- a prezentat pentru control ierarhic,
- a dus la secretariat sa dea numar,
- a asteptat ca nu e singurul la secretariat
- s-a intors in birou sa isi stranga lucrarile, sa le bage in fiset,
- s-a dus la procuratura (probabil cu masina lui sau pe jos)
- procurorul nu il astepta pe scari ca vine domnul politai cu dosarul
- a stat politaiul pe hol pana l-a primit procurorul
- i-a explicat
- procurorul a citit, a pus intrebari
- s-a dus apoi sa ii dea numar de intrare.

Eheiiiiiii. Daca lipseste un singur lucru atunci avocatul apararii contesta!

Ca orice tata sunt ingrozit ca asa ceva s-ar putea intampla unui din copiii mei!
Solutia ar fi ca politicienii sa ia labele de pe siguranta noastra! L-ati auzit pe idiotul de la Cotroceni? El e fericit ca a blocat legea care dadea putere politiei! Ati auzit-o pe Dancila? Cum cerea ea referendum? I-ati auzit pe rezistenti? Cum se cocoata ei de cadavrul fetei asa cum au tras de cadavrele de la Colectiv?


PS - legea e mult mai blanda cu cei care nu fac decat cu cei care fac! (citat din profesorul meu de drept penal!)

Mihai spunea...

@ M
pot să cred că după unele indicii pare-se că l-ati avut prof de drept penal pe ”slujbașul” cu simbrie triplă plecat cu un sut in dos cand nu a mai raspuns la ordine dându-și probabil in ceasul al 12- lea seama de gravele distorsiuni pe care le-a facut in justitie pe nume fara renume TT.
Rezultatele in sistemul judiciar deja se văd zi de zi. Chiar si acest caz este elocvent.

Mihai spunea...

Ca sa nu tratati subiectul in sfera politica după cum au tendinta unii domni rezonabili precum @ Leon , @ M @ Mares parcurgeti doar cateva art transpuse in legislatie in baza art 27 din Constitutia Ro.
Dupa care terminati cu insistenta de a da vina ca nu s-a actionat datorita blocarii unei anumite legi la CCR.
Politistii in baza L 217 si a CP si a CPP ar fi putut actiona fara nicio tragere la raspundere pentru eliberarea fetelor.
Recunoasteti incompetenta inlantuita incepând de la STS pe lantul politie ,procuror si treceti la culcare . Lectura placuta !

Constitutia Romaniei
ART. 27 Inviolabilitatea domiciliului
(1) Domiciliul si resedinta sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămane in domiciliul ori in resedinta unei persoane fără invoirea acesteia.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situatii:;
b) inlăturarea unei primejdii privind viata, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
(3) Perchezitia se dispune de judecător si se efectuează in conditiile si in formele prevăzute de lege.
(4) Perchezitiile in timpul noptii sunt interzise, in afară de cazul infractiunilor flagrante.
Urmeaza continuare

Mihai spunea...

continuare

Legea 217 /2003 modificata in 2018
Art. 222. -
(1) Pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică, aflarea adevărului și soluționarea justă a sesizării, polițiștii au dreptul să obțină probe prin următoarele mijloace:
a) constatarea prin propriile simțuri și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
b) consultarea bazelor de date la care au acces potrivit atribuțiilor de serviciu și consemnarea celor constatate într-un înscris;
c) declarațiile persoanelor implicate în actele de violență domestică, ale persoanelor care au asistat la producerea actelor de violență domestică și ale altor persoane care pot comunica informații cu privire la persoanele implicate în actele de violență domestică;
d) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
e) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă.
(2) Pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică și în scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă sesizarea indică în mod expres că actele de violență domestică au loc sau au avut loc în spațiile respective.
(3) Polițiștii pot folosi forța și mijloacele din dotare, în mod adecvat și proporțional, pentru a pătrunde în spațiile prevăzute la alin. (2).
(4) Acțiunile polițiștilor în spațiile prevăzute la alin. (2), inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor, înregistrările sau fotografiile constituind probe în sensul alin. (1) lit. a) și urmând regimul probelor prevăzute de Legea nr. 134/2010privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, sau de Legea nr. 135/2010, cu modificările și completările ulterioare, după caz.
(5) Polițiștii strâng probele potrivit dispozițiilor prevăzute de Legea nr. 135/2010, cu modificările și completările ulterioare, atunci când, în cursul verificării sesizărilor privind violența domestică, constată că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru ca actele de violență domestică săvârșite să facă obiectul cercetării sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni.

Urmeaza continuare

Mihai spunea...

-continuare-
Codul de Procedura Penala
Art. 57. - (1) Organele de cercetare penală ale poliției judiciare efectuează urmărirea penală pentru orice infracțiune care nu este dată, prin lege, în competența organelor de cercetare penală speciale sau procurorului, precum și în alte cazuri prevăzute de lege.
Art. 60. -Procurorul sau organul de cercetare penală, după caz, este obligat să efectueze actele de urmărire penală care nu suferă amânare, chiar dacă acestea privesc o cauză care nu este de competența acestuia. Lucrările efectuate în astfel de cazuri se trimit, de îndată, procurorului competent.
(1) Ori de câte ori există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, sunt obligate să întocmească un proces-verbal despre împrejurările constatate:
c) organele de ordine publică și siguranță națională, pentru infracțiunile constatate în timpul exercitării atribuțiilor prevăzute de lege.
(2) Organele prevăzute la alin. (1) au obligația să ia măsuri de conservare a locului săvârșirii infracțiunii și de ridicare sau conservare a mijloacelor materiale de probă. În cazul infracțiunilor flagrante, aceleași organe au dreptul de a face percheziții corporale sau ale vehiculelor, de a-l prinde pe făptuitor și de a-l prezenta de îndată organelor de urmărire penală.
In mod exceptional, percheziţia poate începe fără înmânarea copiei mandatului de percheziţie, fără solicitarea prealabilă de predare a persoanei sau a obiectelor, precum şi fără informarea prealabilă privind posibilitatea solicitării prezenţei unui avocat ori a unei persoane de încredere, în următoarele cazuri:
a) când este evident faptul că se fac pregătiri pentru acoperirea urmelor sau distrugerea probelor ori a elementelor ce prezintă importanţă pentru cauză;
b) dacă există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusa in pericol.

M spunea...

@Avianyc - ati pierdut timpul degeaba!
1. Constitutia prevede reguli generale. Ele sunt transpuse in legi. De exemplu nu spune ce e aia "infractiune flagranta". Vine apoi legea si precizeaza. In speta nu e cazul de constatare a unei infractiuni flagrante. E misto sa citezi din Constitutie ca punct de plecare, dar atat!
2. Legea 217/2003 nu se aplica. Va rog respectuos nu va mai faceti de ras! "În sensul prezentei legi, violența domestică înseamnă orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima." Acest mod de a lansa informatii fara acoperire sau mai bine zis simple dezinformari este uimitor!
3. "este evident", "există suspiciunea" - Ei bine, procurorul a considerat ca nu "este evident". Asta si pentru ca mai sparsesera 3-4 domicilii mai devreme si nu au gasit nimic, vecinii se jurau ca nu au auzit sau vazut nimic in casa cu pricina. In loc de "este evident" legea trebuia sa prevada "sunt indicii".

Dar, ce sa vezi, Johannis a blocat modificarea legii!


4. Cititi stimate domnule NCP si vedeti ca de obicei la fapte scrie "orice inacțiune sau acțiune". Din practica judiciara s-a constatat ca inactiunea este pedepsita mai usor decat actiunea! Sper ca nu atacati ca PSD deciziile instantelor!!!!
5. Profesor nu mi-a fost Tudorel Toader. Apropo, TT nu a modificat nimic aici! Dar cred ca acum suntem de acord ca ar fi trebuit!
6. Ma abtin sa va trimit la culcare!
7. Johannis a fost complice cu criminalul. Sa va fie rusine!!!!! Asta nu scuza politistii, procurorul sau STS, dar Johannis si USR au folosit asta politic ca niste nemernici criminali ce sunt. Ailalti sunt doar incompetenti.

Iulian Mareș spunea...

t3,
ti-a fost greu sa faci copy/paste?
Retine un lucru: ceea ce ai postat trebuie interpretat de un creier, care vezi Doamne, trebuie a fi si sanatos!
Iti voi posta ceva, nu neaparat ca reply, ci doar opinia stiintifica a judecatoarei Dana Garbovan, care stie drept cat noi toti la un loc!

https://adevarul.ro/news/eveniment/crimele-caracal-putea-nu-patrunde-locuinta-suspectului-ora-6r-explicatii-juridice-danei-girbovan-1_5d3d3f45892c0bb0c6ee5561/index.html

*Pe noi nu ne intereseaza sa fim cititori de CPP, intrucat niciunul nu suntem practicieni, asa ca sa-i lasam pe adevaratii magistrati sa explice! Din randurile acestora se exclude vaca de Pruna, cu declaratia ei de idioata ca "nu vede flagrantul"!
Ok?
Asa este, su putea actiona si fara legea blocata la CCR, dar indignarea nostra, a rezonabililor consta in faptul ca tocmai tu, care ai blocat la CCR si "ai sange pe maini" esti cel mai mare IPOCRIT! Nu tu, ca pseudonim, ci cu nume si prenume si functie asumata: KWI, Presedintele in functie; Kioru, fostul, poate sa regurciteze orice, este la adapost, insa republika procurorilor si a serviciilor el a generat-o, iar KWI-iohanu a mostenit-o si a acceptat perfectionarea ei, daca nu a si coordonat-o!
Asta-i indignarea!

Iulian Mareș spunea...

Caine "A",

De prostiile tale si caraghislacurile fitoase se satura si nebunii din psihiatrie! Nu poti iesi din 2% neterminatule....
*Esti vagabond de-ti ascunzi identitatea umila si vicioasa? ...eu postez oriunde cu nume si prenume asumat, oare de ce, potaie? eu nu am nimic de ascuns! ....dar tu? Acum intelegi prima si esentiala diferenta?
Cand din individ natural, cu drepturi naturale, inzestrat cu inteligenta umanoida, devii A, sclavul unui sistem politienesc, pe care-l sustii, ce ar mai fi de spus?

Mihai spunea...

@ Mares
Un profesionist nu se uita in gura unei Garbovan (parte a unui sistem dragnist ticalosit,care in apel a anulat ce au castigat pensionArii militari in prima instanta) sau unei Pruna.
Profesionistul actioneaza conform legilor in vigoare avand ca baza Constitutia Ro.
Nu blocarea legii la CCR i-a incurcat sa rezolve cazul ci neprofesionalismul manageriatului numit politic din institutii si slaba si insuficienta dotare a celor care tre uie sa rezolve in timp util aceste cazuri.
Cei care diriguiesc banii au cu totul alte prioritati in schimbul voturilor.
Eu si Huhurez am spus de la inceput ca exista legislatie suficienta ca sa se intervina fara mAndatDar fiindca unii nu cunosc legea si nici nu se informeaza tinand-o langa cu blocarea legii la CCRdrept cauza a neinterventiei am publicat cateva art din legi care dau dreptul la interventie farA mandat in astfel de cazuri.
Sper ca acum cei in cauza nu vor mai sustine Beratii enervante cu iz politic pentru un caz atat de grav.

Arfy spunea...

Făt-Frumos, îți reamintesc(memoria ta imediată este șubredă, nu e nimic anormal, urme ale inaintarii în vârstă) pe tine te interesează mai mult cum arata o persoană decât ceea ce face și cum gândește. Cum te poți semna tu cu asemenea epitete folosite? Mi-e lehamite să le rescriu. Ești mândru de tine, plin de ură și răzbunare, nu accepți acolo unde ai greșit să-ți ceri iertare! Nu cred a fi folosit cuvântul "iartă-mă" vreodată. Ai postat o statistică procentuală referitoare la alegerile prezidențiale! Înțeleg că te regăsești în procentul maxim și o să votezi VD! Nu întreba pe cine voi vota pentru că din cei postat de tine niciunul nu merită. Oricum sondajul a fost realizat pe genunchi. Nu știu de unde faci tu asocieri că-mi doresc un stat polițienesc!

Iulian Mareș spunea...

T3,
tu o tii ca ciobanul oaia!
1."Un profesionist nu se uita in gura unei Garbovan" Nici eu nici tu nu suntem mai profesionisti decat Garbovan! Clar? asumat....fara contestatie la morala si profesie!
Si Garbovan, Huhu, tu cat si eu nu am sustinut ca "blocarea legii la CCR i-a incurcat sa rezolve cazul" ci doar neaplicarea sau intelegegerea ingusta a legii i-a facut sa nu actioneze cu celeritate! Aici suntem de acord!
Unde nu suntem:
-politistul sef numit prin politic, OK!
-procurorul numit de KWI ca parte a executivului, in esenta tot politic numit!
-procurorul conduce anketa si actiunea fortei! (poti folosi orice termen asta nu skimba intelesul)
*KWI a iesit si a acuzat pe altii, insa declaratia lui politica este o IPOCRIZIE si un atentat la morala!...daca accepti si paragraful cu * putem continua, daca nu, aici intervine fractura!
stii care-i buba? Odata la INM (prin profesori si programa analitica) si a doua ca f multi procurori provin din juristi, consilieri juridici, fosti politisti, iar multi judecatori din procurori!

Iulian Mareș spunea...

AAAAAA,
pe mine ma intereseaza sa am cu cine comenta, nu cu cainele A!
Sondajul este facut on-line! este o radiografie fara pretentii stiintifice, rezultatul va fi la vot! Simplu!

*nici macar nu ma intereseaza cum arati, ca nu te cer de nevasta! Ci sa nu te adresezi unui user cu nume si prenume, pe contre, stand ca PORCUL in papusoi!

Leon spunea...

T3, nu-l mai apara pe Iohannis, ca nu merita. Esti mult mai pregatit decat un profesor de Fizica din Sibiu.
Si sa n-ai nicio grija, este protejat mai mult decat este nevoie de catre Serviciile secrete din interior si din exterior !

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/coduri-penale-modificari-ccr-decizie-toni-neacsu-dupa-cazul-caracal-propaganda-si-o-minciuna-ordinara_676729.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Corect, remitalizarea in c/partida cu demilitarizarea SRI, STS și SIE!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Asta ne/ar mai trebui... ca și spionii și contraspionii să lucreze doar 8 ore pe zi, ca civilii de la Poliție.

Mihai spunea...

@ Leon
Din pacate se pare că,capsunica a iesit prea tare si pe deasupra o bei doar cu cei care vand iluzii si tradari ,nu vrei s-o imparti si cu noi.
Si după ce o beti voi intre voi ,nu mai intelegeti nimic din ce se intampla în jurul vostru.
Sa va fie de bine !După fapte si rasplată!
Se spune că nu exista guvernare de stanga sau de dreapta . Exista doar guvernari bune sau rele. Se pare ca la Olt si Dolj au fost numai guvernari bune si asa au reusit locul 1 pe tara la ajutorul social .
Acum se pare ca incercati sa vopsiti gardul dupa care-i leopardul. La asta sunteti meseriasi.
Un peițar de pe la Olt pripasit cu marfa pe la Sibiu imi zicea odata ; domle ce bine-i pe la voi prin Ardeal ,ca nu se fură ,nu-s huligani la tot pasul de nu poti sa te aperi de ei.
Din pacate ,lucrurile s-au precipitata si ne transformam in lung si lat intr-o cloaca de mizerie . Politica -o mizerie ,administratia -o mizerie ,sanatatea -o mizerie , sloganul _politia -siguranta si incredere este caduc de mult timp dar acum a dat pe dinafara, invatamantul - sa stabileasca cine are copii ,nepoti , justitia -după chipul si asemanarea lui TT sluga fostului boss pesedeu ,etc.
La noi nu merge nimic fara constrangeri de genul legi dure si vatafi destoinici sa le aplice ,iesit cu sutele de mii ( nu mitinguri gen Dragnea) in strada si pus presiune pe ei până când fac ce trebuie pentru popor si tara asta frumoasa si bogata cu majoritatea oamenilor truditori si cu frica de Dumnezeu.
Leon ,ai vazut cumva pe aci ,prin comentariile despre fenomenul Caracalian ca sunt indragostit de Iohanis sau te bantuie duhul rau insuflat din conacul cu clante aurite a cupletului Olga - Manda?
Si apropo ,stii dece ardelenii inmoaie pâinea in zeamă ? Ca să nu caște gura de două ori , ceea ce constitue un lucru foarte bine judecat !!!!!Cum de altfel se poartă prin zona....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cumva MI-5/6 sau CIA au program de opt ore?
Sa te ferească Dumnezeu de puterea militară a civilului!

*Deja am aranjat la SMC internarea unor useri, la psihiatrie! Daca au cupon de pensie sunt așteptați, cu profesionalism! Să știe și AA, câine de circ!

Leon spunea...

T3, uneori transmiti Energie Pozitiva, atunci cand ne povestesti cum ajuti oamenii la necaz, sau cand donezi lunar pentru constructia unui Spital oncologic pentru copii in Bucuresti, dar cand se spune ceva rau de Iohannis( de bine si sa vrem, n-avem ce spune..!) te aprinzi(ca un Oltean..) si ne transmiti multa, foarte multa energie negativa..!
Revino-ti Omule, ca ne imbolnavesti pe toti !
PS.Astazi am "cazanit" inca 10 litri de tuica de caise la 40°.
Cand ajung in Sibiu iti aduc o Litra pentru "impacare"..:)).

Iulian Mareș spunea...

t3,
ai devenitculegator de folclor?

"Un peițar de pe la Olt pripasit cu marfa pe la Sibiu imi zicea odata ; domle ce bine-i pe la voi prin Ardeal ,ca nu se fură ,nu-s huligani la tot pasul de nu poti sa te aperi de ei."
....6 case sunt la donatie, sau la smekereala?

Decebal spunea...

Fiecare dintre noi poate avea simpatii politice, dar sa aperi PSD-ul cu atata ardoare dupa ce te-a umilt, pe tine ca militar, prin legea salarizarii si modificarile la legea pensiilor militare, inseamna ca ori esti rupt de realitate, ori ai mari probleme cu capul !

Huhu Rezea spunea...

@Decebal
Da, se vede ca ai mari probleme de înțelegere a realității.
Anti social democrația țipă în tine și-ți frige ficații.
Ai auzit tu vreun militar activ ca a pierdut prin noua lege a salarizării?
Nici nu știi de unde ți se trage răul!
O droaie de guverne s-au schimbat din 2009 până în 2017 și niciunul nu a pus un leu la Solda de functie până la L 153/2017.
Știi de ce?
Pentru că gulerele albe au rămas același și au urmărit ca doar lor sa le fie bine.

Leo spunea...

Apelativul de "Gulerele albe" este o mângâiere şi un alint.
În fapt ei , aceşti indivizi cu grade și funcții de conducere din MFA sunt niște LICHELE MAFIOTIZATE , care pervertesc orișice ating numai în folosul lor și al politrucilor ale căror slugi sunt.
Pe scurt ca să fie clar :
"Gulerele albe" = LICHELE MAFIOTE şi MAFIOTIZATE = LICHELE GULERATE = GULERAȚII