Un produs Blogger.

miercuri, iulie 17, 2019

Vă vine să credeți ce vrea să facă CCMR-ul ministrului Leș?

30 comments
Dan B. spunea

Azi, in grupul de lucru al CCMR, a fost schițat proiectul de ordonanță, stabilit de ministru la finalizare în 7 zile, care vizează: 
-reintroducerea majorării cu 5% a pensiei militarilor, statuată prin art 14 al OUG 57/2015, și suspendată la MApN, odată cu intrarea in vigoare a Legii 152/2017; 
-in condițiile in care pensia de serviciu a militarilor a fost limitată la 85% din cuantumul bazei de calcul, conf OUG 57/2015, la pensia cuvenită se adaugă pensia suplimentară prevăzută la art 108 din Legea 223/2015 (plătită separat de fiscalitatea momentului) și OMM (desigur, CPS a motivat că se depășeste pragul de 85%, ajungând la peste 100%, uitând ca OMM este al meu, nu al lor); 
-am insistat ca actualizarea elementelor salariale ale militarilor detașați/mutați in regiile autonome/societățile comerciale/DLEN dispărute de pe actualul eșichier economic (desființare/insolvență/faliment) să fie efectuată, în cazul imposibilitatii aplicării aln 2 din art 20 (Ord M 25/2016), prin raportare la salariul minim brut pe economie (se menține, oarecum, puterea de cumpărare), fără vreo altă echivalare stabilită de comisiile mârșave ale MApN. 
Urmează ca schița proiectului de ordonanță să fie modificată/amendată de către DGFC, DGJ, CPS, astfel încât in dimineața zilei 23.07 să se afle pe biroul ministrului Leș pentru a si-o asuma și a o trimite la avizări (MJ, MFP, MMPS, etc)
DAN B, membru ccrm
17 07 2019

30 de comentarii:

Mitica spunea...

Daca se va aproba OUG...inseamna ca procesul meu cu onor Casa de pensii a MapN...nu mai are obiect. Pentru neacordarea celor 5% conform art.14 alin.(2)la ultima decizie de actualizare aveam proces. Adica la MAI s-a acordat...la MApN...nu...

Leon spunea...

La aceasta ora ministrul Gabriel LES este in direct la B1 Tv..!
O prima informatie: la CSP a MApN au fost in plata in luna Iunie 2019, 1669 pensii mai mari de 10 000 de lei !

Mitica spunea...

Domnule Dan....grupul de lucru CCMR......Comisia comuna a militarilor in rezerva ? SAU....

Huhu Rezea spunea...

@Mitică
Aș este dacă nu ai și alte capete de cerere în instanță.
Curios este că putini pensionari militari pensionari au dat atenție demonstrațiilor făcute pe acest blog că CPS ale MApN și SRI au greșit deciziile de actualizare în baza L 152/2017 prin eliminarea abuzivă a indexării din anul 2016 din cuantumul actualizat în 2017.
Ma refer la cei care au ieșit la pensie pe L 223 sau la cei care prin recalculare au primit un cuantum mai mare.
Au dat crezare comunicatelor prost argumentate juridic de MApN și SRI.
Alții continuă să dea like acelorași sofisme susținute în online de unul care a scris zeci de articole împotriva demonstrațiilor de pe acest blog.

Mitica spunea...

Nu d-le Huhu....nu mai aveam si alte capete de acuzare...cu toate ca ar fi fost.....CCMR...Comisia....militarilor in rezerva. ??

Iulian Mareș spunea...

Catalin,
Usurel cu odele ante factum! Limba mieroasa te poate duce in ispita!
Eu prefer sa il laud post factum caci este mai sanatos!

Dan spunea...

Vorba lui Marin din 'in cuiul catarii'.Nu va mai saturati de tepe ! Teapa si minciunile politicienilor au devenit drog pentru naivi.

Leon spunea...

Am mai retinut din spusele ministrului aseara la B1 Tv:
-nu este luata o decizie definitiva la Guvern dar si pensiile militare de stat, peste un anumit plafon( probabil 10 000 de lei ) vor fi impozitate.
-la rectificarea bugetara de la sfarsitul acestei luni, bugetul MApN nu va fi afectat nici cu scadere dar nici cu suplimentarea fondurilor alocate in acest an; acest lucru inseamna ca in 2019 nu prea sunt bani pentru majorari de pensii deoarece bugetul alocat la capitolul Asistenta sociala este mai mare cu 2,8% fata de anul trecut din care am primit deja 1,3%.
-in acest an venitul NET (fara sporuri) al unui Soldat este de 1871 lei, iar pentru un Lt.col. 4300 de lei.
@Mitica, citeste Ordinul MApN nr.46/14.03.2019 de infiintare a CCMRR (Consiliul Consultativ al Militarilor in Rezerva si Retragere)..!

ifrim spunea...

Sa speram ca nu e remaniabil,altfel.....

Dan B. spunea...

@Mitică:

CCMR este o structură care include sefii structurilor asociative ale pensionarilor militari.
Grupul de lucru, privind problematica pusă-n discuție, a inclus pe cei care și-au manifestat disponibilitatea participării la soluționare.
Astfel, pe lângă cei trei membri al LADPM, și-au mai adus aportul un reprezentant al SCMD (cdor Pandelescu Arpad) și dl col Răduț, cel care a fost în urmă cu ceva timp director adjunct la CPS.
Iar cum alte structuri asociative nu și-au manifestat interesul față de tematica în cauză, ......

Mitica spunea...

Multumesc frumos, d-le Dan si d-le Leon.
Sa nu spun alta denumire la Tribunal. O zi buna !

Patrascioiu spunea...

Cum au ajuns 1669 indivizi în MAPN la pensii de peste 10000 lei e curios.Numai Mares dacă vrea ne poate explica.
Nu va entuziasmați și nu-l lăudați pe Leș anticipat.

Gigi spunea...

Acum un an,cineva a promis dreptate pt.pensionarii SNAOPSN,de față erau mai mulți prieteni,camarazi.
Iată că trece anul și dreptatea promisă se lasă încă așteptată!
De atunci m-am lecuit definitiv de politicieni!
Ăștia,mint și când dorm!
Am să lupt cu toate forțele,cu toate cunoștințele mele ca mincinoșii să nu mai intre în veci în structurile puterii!
Eu,am mai spus că până în 2022 nu se va mișca nimic în privința noastră,dar,atunci vor fi alte priorități ale guvernanților,se vor schimba multe.
Prioritatea nr.1 a acestora este,pomana electorală,aleșii locali,aducători de voturi.
Noi,suntem puțini și "proști"(așa zic ei),dar se vor înșela amarnic.
Să aveți o vara răcoroasă si...nu vă fie frică că bandiții pică!

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Daca a intrat și col. Răduț trebuie profitat de experiență lui la CSP!

J spunea...

Nu cred ca V.V.Dancila va primi cu placere orice initiativa benefica pt.pensionarii militari.Poate nu stiti.Este fica de plt.maj.MAPN iar tatal a parasit-o pe maica-sa si implicit pe ea pt. alta femeie.

CEZAR spunea...

joi, iulie 18, 2019
Gigi spunea...
Acum un an,cineva a promis dreptate pt.pensionarii SNAOPSN,de față erau mai mulți prieteni,camarazi...
=====================================================
Poti detalia ..cam cum suna ..DREPTATEA PROMISA.....??

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buzescu
Puteți să-i spuneți lui Leș ca pentru reintroducerea indexării de 5% în cuantumul actualizat nu trebuie sa dea o ordonantă de urgentă ci sa introducă o precizare în Ordinul M25/2016, Anexa 2, Actualizarea.
Legea 223 art 60 alin 3 este aplicat greșit de CPS.
Pentru pensia suplimentara, într-adevăr trebuie modificate articolele 30 si 108

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu,
În lumea actuală mulți dintre sclavi, căci noi sclavi suntem, mor fără să știe pentru ce au trăit! Așa că, știi sau nu, cu tine în plus sau în minus, ce contează?

PS-întreabă-l pe Vigu sau pe LOV! De magistrați și funcții de la 2* în sus ai auzit? Ți se pare aiurea că un general 2* să aibă o asemenea recunoaștere? Dacă răspunsul este DA, nu ți se mai poate face nimic; medicina a clacat pt tine!

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei 2%!!!!!!!
Cât pot să râd de niscavai juriști tăntălăi de pe aici...
A se vedea decizia CCR de azi despre o întrebare de la referendum!
Autiștii sunt mereu o minoritate: nu se poate face interzicerea grațierilor prin lege fundamentală! Iar ați lins curul (cf dex) gratis! 😂🤣😂🤣😂🤣

Dan B. spunea...

@Huhu:

Ministrul vrea ca cele trei probleme (5%, 9% și actualizarea elementelor salariale pentru cei din ind. de apărare), să fie cuprinse intr-o OUG.
Si eu am înțeles ceea ce spui, cu primele două, dar problema mea se rezolva prin amendarea Ord M 25/2016 cu un nou art 20 (7).

Leon spunea...

@Dan B, pe site-ul AORR este postat Comunicatul din 17.07.2019, cu problemele ridicate de membrii CCMRR, unde la final scrie:
"Reprezentantul DGFC a mai precizat ca se lucreaza la un nou proiect de lege a salarizarii militarilor, intrucat cea existenta(Legea nr.153/2017) nu este echitabila si nu poate fi folosita ca element unic de calcul al pensiilor militare(asa cum este punctul de pensie la civili)".
Poate aveti timp si veniti cu precizari suplimentare..!

Leon spunea...

http://ladpm.blogspot.com/2019/07/comunicatul-consiliului-consultativ-al_23.html?m=1

Dan B. spunea...

@Leon:

Azi, a avut loc sedinta grupului de lucru privind corecta actualizare a salariilor la nivelul lui ian. 2016, privind cei 5% din aln 2 art 14 din OUG 57/2015, procentaj plătit până la 01.07.2017, precum și scoaterea pensiei suplimentare din baza de calcul.
Conf. draftului, într-un an de zile de la validarea OUG ar trebui să se incheie revederea tuturor dosarelor (apx 75.000) și emitetrea deciziilor de revizuire, dar plata diferențelor de la data aprobării ar trebui efectuată până la finele lui 2021, excepție făcând achitarea diferențelor pentru cei proveniți din regii autonome, societăți comerciale și DLEN, termenul limită fiind 31.12.2020 (sper că am reușit să conving pt 30.06.2020).
Așadar, proiectul OUG a plecat spre avizări la direcțiile implicate din MApN, la aprobarea ministrului Leș, iar ulterior la MAI, SRI, MJ, MFP, MMPS și, în fine, la premier.
Unul dintre membri CCMR a adus azi, în discuție, un proiect legislativ menit a amenda Legea 223/2015, în scopul diminuării ecartului dintre pensiile mari și cele mici, cu respectarea principiului LADPM (la grade, functii, vechime și alte condiții de muncă, pensii egale, indiferent de anul pensionării), astfel încât sa acopere toate dezideratele noastre, inclusiv baze identice de calcul (sporurile celui din 2015 să se regăsească și la pensionatul omolog din 2000). Deci, DGFC nu are preoocupări de genul celui invocat de Dta.

Leo spunea...

@ Leon ,
Iar tu ai crezut "ca se lucrează" ?

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Poate vrei sa zici introducerea, nu scoaterea, procentului pentru pensia suimentară în baza de calculare/recalculare/actualizare.
Repet, pentru păstrarea indexării de 5% în cuantumul actualizat în anul 2017 nu este nevoie de ordonantă ci de o precizare în Ordinul M 25/2016.

Dan B. spunea...

@Leon:
Ăla-i comunicatul lui Gachi de la LADPM și nu spune nimic de intenția DGFC privind inițierea vreunei noi legi a pensiilor militare.

@Huhu:
Am afirmat corect privind scoaterea pensiei suplimentare din baza de calcul. Asta se va adăuga la pensia cuvenită, ca și OMM.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Bu
Este bine dacă ați scris acolo că procentele prevazute în art 108 al L 223 se aplica la cuantumul pensiei militare calculate potrivit articolelor 29 și 30 din L 223/2015.

Leon spunea...

https://aorr.org.ro/2019/07/17/a-patra-intalnire-a-ccmrr-ministrul-apararii-promite-ca-isi-ca-asuma-modificari-legislative-in-favoarea-pensionarilor-militari/

Dan B. spunea...

@Huhu:
Chiar așa este inscris!

Mitica spunea...

Multumim d-le Dan, ca ne tineti la curent cu lucrarile CCMR.