Un produs Blogger.

vineri, august 23, 2019

Sărbătoare sau doliu la Chișinău

4 comments
Ziua de 24 august 1944 stârneşte controverse şi împarte istoricii din Republica Moldova în două tabere. În timp ce unii susţin că în această zi spaţiul dintre Prut şi Nistru a fost ocupat de trupele sovietice, comuniştii şi socialiştii o consideră ziua eliberării de sub jugul fascist.

Cert este ca Piața Centrală din Chișinău este pregătită de președintele Dodon să serbeze pe 24 august 2019 75 de ani de la eliberarea Basarabiei de sub fascisti, sintagma făcând referire atât la fasciștii germani cât și la cei români.
Șefa guvernului, Maia Sandu, ar fi dispusă mai degrabă să. declare ziua de 24 august zi de doliu național.




4 comentarii:

Leo spunea...

LA Chișinău va fi DOLIU atâta timp cât LICHEAUA de DODON va fi președinte.
Maia Sandu cu ACUM , și-au prins ureichile și s-au și discreditat total prin a face parte dintr-o structură cu DODON și partidul comunist.
DECI, LA CHIȘINĂU ESTE DOLIU ȘI VA FI DOLIU MULT TIMP DE ACUM ÎNCOLO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

23 AUGUST 1944, TRADAREA UNUI ALIAT A DEVENIT SARBATOARE NATIONALA! CAT DE GREU LE-A FOST MILITARILOR!

Gigi spunea...

Întoarcerea armelor și trecerea armatei de partea cealaltă a baricadei,a fost că o lovitură de ciocan în moalele capului în ce privește trupa care luptase până atunci pentru un ideal național,adică eliberarea provinciei românești pierdută prin acel pact nenorocit M-R.
Acum,dacă stăm să ne gândim bine,armata noastră a fost prinsă între ciocan și nicovală și înainte de 23 August și după!
Înainte,am fost nevoiți să luptăm alături de cei care tocmai fusese de acord semnând acel pact cu cotropitorii provinciei,iar după 23 să luptăm alături de cotropitori.
Numai nouă nu se putea întâmpla așa ceva!Drept dovadă că,noi că țară am avut de achitat ani buni daune de război"🐻"de la est.In schimb,aliații din vest de la începutul războiului WW2,nu ne-a achitat niciodată daune!
Deasemenea,pactul M.-R,este încă în vigoare,cred.
Așa am pățit întotdeauna de-a lungul istoriei.Am fost doar foloșiți,în schimb la masa bogaților au stat alții,împărțind bucatele între ei.
Halal aliați! Halal conducători!

Leo spunea...

snegur , lucinsky , voronin , dodon vor rămâne în istorie ca fiind DOLIUL Moldoveide peste Prut. Vor rămâne COȘMARUL Moldovei. Dar ei au fost votați.
În 30 de ani , moldova a avut doar un singur președinte mai apropiat de valorile democrației și de istoria României. A fost Timofti.
PS
În aceste zile, promoția 1979 a liceului din patria ceramicii cu cocoșul reprezentativ , serbează. Printre participanții de la eveniment , este și un băiețel care prin 1963 scâncea pe sub o bancă de la o oră de istorie din acele vremuri..........