Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 08, 2019

Caz real în care o persoană în stop cardiorespirator este salvată de cei din jurul său

1 comments
În România, un bărbat a murit după ce a suferit un stop cardiorespirator în metrou, în apropierea staţiei Mihai Bravu. 12 minute au trecut până când i s-au făcut primele manevre de resuscitare de către echipajele de la Ambulanţă, potrivit Economica.netDeși a fost un loc aglomerat, nimeni din jurul victimei nu a știut cum se fac manevrele de resuscitare.

Medicii atrag atenţia că în lipsa manevrelor de resuscitare, după doar 2 minute de la instalarea stopului cardio-respirator, şansele de supravieţuire ale victimei scad cu 10% la fiecare minut.

Iată aici un caz real din Statele Unite în care o persoană în vârstă este salvată datorită reacției rapide a celor din jurul său (activați traducerea automată în română):




Manevrele de resuscitare au fost înlesnite și de faptul că la fața locului era un defibrilator automat (AED), iar cei din jur au știut cum să-l folosească. Se pare că astfel de aparate sunt și în România, în câteva locuri aglomerate, dar autoritățile fac prea puține pentru informarea și instruirea publicului.

Află aici cum poți și tu să faci Manevrele de resuscitare!

Un comentariu:

M spunea...

1. Cel care a utilizat defibrilatorul este "first responder" (politist? pompier? paramedic?)

2. Din pacate nu sunt popularizate clipuri ca asta: https://www.youtube.com/watch?v=JrjDw9SPI4s