Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 20, 2019

Tribul Ba-lu-ba în glumele lui Florin Piersic

134 comments
Nimic electoral!


134 de comentarii:

Ioana spunea...

https://www.facebook.com/100009193109794/posts/2393343954315351/?app=fbl

Daniel Craciun spunea...

Eternul și fascinantul,...Floriiiiin Piersic !!!��✌✊������

antijeg spunea...

In 24 noiembrie nu votam un partid ci un presedinte al tarii.Daca vreti acesta reprezinta blazonul Romaniei.Daca eram pus sa aleg intre Tariceanu si Iohannis eram pus in situaia de a rezolva o ecuatie.Acelasi lucru privind Paleologu-Iohannis,Dragnea-Iohannis , Barna-Iohannis sau Ponta_Iohannis.In 2004 Basescu m-a pocalit.In 2009 am optat pentru Gioana.In 2014 am optat pentru Ponta.In cazul Dancila-Iohannis ecuatia este rezolvata.
M spunea ca ambii competitori au fost profesori.Gresit.Iohhanis a fost profesor pe cand Dancila a fost Maistru de atelier.Nu ma obosesc sa explic ce face un maistru de atelier.Acelasi "M" afirma ca armata a fost jignita de Iohhanis.E interesant de stiut ce cuvant,fraza,propozitie rostita de Iohhanis a jignit armata.Daca se refera la atitudinea lui Iohhanis legata de evenimentul din 10 august 2018 il invit pe "M" sa studieze regulamentele de uz intern ale Jandarmeriei sau cel putin sa discute cu fosti jandarmi in activitate.Privind afirmatia lui Iohannis ca pentru el armata a fost pierdere de timp.Depinde cand a satisfacut stagiul militar si ce comandanti a avut.Eu unul cunosc in detaliu fenomenul militarului cu termen redus atat a celui ce satisfacea stagiul militar dupa terminarea facultatii cat si inainte de facultate.Imaginati-va cam ce instructie facea cel ce poseda o diploma de licenta si care era atitudinea comandantului in relatia cu inginerul sau profesorul .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aho, aho copii si frati, stati putin si ascultati! Se rebrenduieste Politia: Ca sa nu mai fie confundata Poltia romana cu Politia locala, bufonii piețarilor si ai strazii, marii vanatori de babe care vand patrunjel la colt de strada, Politia romana se va numi Politia Nationala. Asa doreste noul ministru de interne liberal, cred ca asa se va intampla si cred ca asa va fi mai bine ca sa separe babuinii analfabeti functional, locali, adicatelea paznicii contractuali de adevaratii politisti! Totusi, si Politia romana are cretinii ei: Binecuvanteaza, Doamne, Politia romana, care astazi iar a trecut prin faze dure: Doi politisti cruzi si imberbi au intrat azi in teritoriul romilor cu pistoalele Carpati in dotare sa calmeze spiritele. S-au pus bulibasii cu batutele pe ei de le-a sunat apa-n cap, apoi le-au luat pistoalele si le-au pus la tample, i-au terfelitără cum au vrut ei de au ajuns saracan de ei pe la UPU sa-i bandijoneze! Dupa care, sefii suparati ca n-au avut tact si n-au stiut meserie, facandu-i de cacao pentru incompetenta catastrofala, i-au trimis pe cei doi impricinati la locul faptei sa-si ceara iertare de la batausii oachesi, care i-au casapit! N-am ras, de asa ceva, ci m-am revoltat! Sa va zic de ce? De aceleasi motive care o sa va revolte si pe dv aceste incidente, si care au umplut internetul astazi! Bai, Politia romana, cand naiba o sa va mai reveniti din ceea ce ati ajuns sa fiti astazi? O sa se schimbe firma, dar pe voi o sa va mai puna la punct cineva si sa va explice ce inseamna de fapt un adevarat politist? Totusi, pestele de la cap se impute si acolo trebuie umblat in primul si in primul rand! Acesta nu a fost un pamflet, si nici un gag de-al maestrului Florin Piersic, care tot un genial actor va ramane in eternitate!

Cipollino spunea...

Şi ar trebui să se "rebrenduiască" şi la salarii deoarece "rebrenduiţii" au rămas cam mult în urma localilor. Spunea un senator că la suceava cel mai mic salriu la locală este de 4000 lei , NET.

Patrascioiu spunea...

Sustinatori ai lui V.V.Dancila nu sunteti in stare sa o promovati fara sa jigniti?Asa ii faceti deserviciu.Rusine.

Iulian Mareș spunea...

Greșești....
Un inginer nu poate fi maistru de atelier, așa cum un ofițer nu poate fi administratorul unei companii sau Cdt. gr!

Susțin afirmațiile lui M, că de altfel și un general rz, fost șef al Jdm. franceze.
Ar trebui sa mai explic ceva, însă nu este de interes general

Iulian Mareș spunea...

Eu cumpăr pătrunjel numai de la o femeie care are POS și-mi dă bonul imediat! Banii se duc in contul ei!
Așa ne-a învățat Boc!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ți-am trimis draftul de OUG marca Gropan, în oficial mail!

M spunea...

@JEG
1. Amandoi au fost profesori de liceu de provincie. Nu mai mintiti!
2. Iti dau un exemplu dintr-un interviu"
Johannis (zambind): "Sau ARMATA, care deține hectare din Sibiu, de ce să nu plătească impozit? Da’ nu va plăti! Fiindcă imediat o să vă răspundă cineva de la centru că(batjocoritor) acolo-i siguranța neamului nostru, și ei se luptă, și dă-i, și luptă…"

Intre 2000 si 2013 a participat, in calitate de primar, DOAR O DATA la manifestarile dedicate ZILEI NATIONALE dar pentru domnia ta probabil ca Ziua Nationala nu conteaza!

3. Am vorbit cu jandarmi in rezerva si in activitate. Il injura pe Johannis pe fata si fara rezerve.
Mai mult! Cerand imediat masuri din partea parchetului s-a implicat nepermis in ancheta si a incalcat independenta Justitiei.

Nu stiu cine sunteti, nu stiu daca sunteti militar. Dupa nick e clar ca sunteti un iubitor de Johannis, inregimentat politic, un troll care raspandeste ura, mizeria si laturile aruncate de clasa politica.

Nu mai mintii, stai calm si poate mai inveti cate ceva!

Huhu Rezea spunea...

Am spus de ce nu ma interesează nici propunerile Ligii pt apărarea drepturile rezervistilor si nici cele apărute pe pagina SCMD. Ambele sunt nerealizabile, nefiind agreate de actuala putere.
Sunt atent doar la documentul care ar putea apărea de la grupul de pe lângă Ciucă.

Cezar spunea...

@jeg
Jegul ii tot jeg....!!

M spunea...

Sa răspund pe limba voastră?

M#UIE!!!! 😁

Cât de parșiv poate cineva să fie ca după ce a jignit pe toți ceilalți ani de zile când i se răspunde să se simtă ofuscat! 😁
Rușine că veniți cu asemenea manevre!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oaca-oaca, maca-maca: Pe fb circula pareri si declaratii ale generalilor, referitoare la comisia de depanat penzii militaroase, una mai sforaitoare ca alta, dar nimic concret cu ce s-a discutat acolo ieri, ba inca se reitereaza ca se sustine, din punctul lor de vedere, ceea ce vechea comisie a propus in trecut, si declara ca asa trebuie sa ramana. Ghiftuitii cu sacul plin, oricum nu prea au motive de ingrijorare, stiind ca manevrele sunt cu dedicatie pentru interesele lor si, orice ar fi, tot lor o sa le creasca cuantumul in orice situatie, dar nu o sa le scada sau inghete, precum negrilor de pe plantatii! E prea mare golaneala sa avem si noi sanse! La mine, in procesul pe recalculare, coroborat cu CCR, iar m-au amanat o saptamana... Credeati ca scap cumva de amanari si in al doilea proces?! Vai, mie, Doamne! Sa-mi fie intr-un ceas bun, totusi, pentru ca ei urmaresc o Hotarare a CCR sa se pronunte corect si la obiect! @Palaghene, draga, de la Ieși citty, ce-ar fi, asa de-al naibii, sa castig procesele ca sa pot demonstra practic ca exista si Dumnezeu, pe langa Satan, pentru ca tu esti sfasiat de esecuri, camarade, si astfel as fi pentru tine un directional, o baliza de exemplificat in instante ca se poate sa se si castige! Ehei, vrabia malai vitezazul si homo sapiens sperando mancando ciocolando caldo!

Cipollino spunea...

Păi eu ştiu că grupul de pe lângă Ciucă, este acelaşi fost grup "poreclit" CONSILIU , al lui Leş.
La vremuri NOI , oameni NOI. Tot NOI , foşti şi actuali guleraţi "rebrenduiţi".
SUS SPERANŢA !

Gigi spunea...

Nu înțeleg de ce atâta secretomanie la acest grup de lucru!Asa s-a întâmplat și cu grupul lui Leș si când a apărut proiectul,când s-a făcut public,am constatat că e o porcărie!
Sper,ca de data asta,cei care merg la negociere să se aplece către toată suflarea rezervistă,unde să primeze dreptatea în favoarea tuturor,nu interesului de grup,spre linistea noastră,a tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Moș Patrașcioiu,
Dacă scriu că ești dus cu pluta te superi!
Dacă scriu că nu ai grăsime, superior alcătuită, mă contrazici!
Și atunci ce ai vrea să-ți scriu?
Că ești sănătos? Nu, nu ești!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Când o scoate ceva Ciuca, în afară de miza miza akizitii, să mă anunți! Fac cinste!
Cunosc cortul și materialul!

Iulian Mareș spunea...

😂🤗🤔🤒🤕
Ai febră mare!

Iulian Mareș spunea...

Cum să nu! Dl. Gigi, mata crezi că Ciucă este Măciucă?
4,6%! Este suficient, nu?....poate cel mult ăia 5%, dar prin august-septemvrie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, ehehei, ce-mi plac glumele tale! Ha, ha, etc! Toata suflarea rezervista, sclavii plantatiilor, sa beneficieze si ei de ceva de la gușteroii astia lacomi si nesatui? Si ei cu ce dalacul sa se duca in morminte, cu chicioarele inainte si vata-n trompe, daca nu cu drepturile jmecherite de la penzii pe chiept, intru vesnicie?, de nu le-ar mai deceda multi inainte! Dar, bine ca speri, si ce ne-am face fara sperante!? Deie Domnul sa se aprobe o lege a penziilor cazone pe contributiva, vorba lu' Cezarica, dar si cu interdictia ca nici o penzie sa nu depaseasca salariul Presedintelui Romanistanului! Dar, parca si Organ Mandolabă a ciript o data despre aceasta idee geniala, si pe care eu o ador, ca pe o mântuire! Amin.

CEZAR spunea...

# PATRAS COIU ,
m-Alul ti-a zis ca esti prost la ..sub ..cascheta....auuuuuu.....

gigi 2 spunea...

Pensie pe contributivitate dar din toata cariera militara, nu numai din ultimele 6-12 luni.La care sa se adauge gradul si OMM, asa e cel mai corect.

antijeg spunea...

Inainte de a face afirmatii documentati-va.Nu inghititi pe nemestecate ce va livreaza cei aflati in solda unui partid sau a celor carora le e frica ca o eventuala schimbare le afecteaza ciolanul.Pe aici cu mici exceptii cei mai vocali sunt cei cu o halca serioasa din ciolan.
Stiam dar pentru un moment am uitat ca "daca te bagi in troaca te mananca porcii".

Leon spunea...

Se pare ca acest grup de lucru discuta proiectul Consiliului finalizat in august a.c. :
http://ancmrr.ro/wp-content/uploads/2019/09/PROIECT-FINAL-OUG-MODIF-L223_2015-AGREAT-IN-CCMRR.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni, buni, azi e mare sarbatoare religioasa, Intrarea Maicuței Domnului Iisus Hristos in Sfanta Biserica! Ati dat de pomana cu lumanare si tamaie, ca mine, si cand faceti asta sa spuneti ca este pentru toti mortii, inclusiv cei din Ministerul Apararii si Casa Sectoriala de Pensii Militare?! Sa hie primit! Sa caut gropari sa-i si dezgrop la 7 ani pe ultimii pomeniti, dar pentru asta sa puneti umarul si domniile voastre, ca din 1000 lei pensie nu-mi ajunge sa ostoiesc si lacolmia preotilor...Dar ghini ca totusi pomana am dat nesuparat si nici la poznariu nu m-am surpat, caci colaceii insiropati sunt 80 de bani bucata, 1,50 lei ciucalata iar merele 2 lei lopata! Sa hie primit, ca asa pomana nici nu s-a mai pomenit! Amin.

M spunea...

@Gigi
Sunt de acord cu domnia voastra. Contributivitate si OMM (eventual valoarea OMM sa fie la maxim egala cu "OMM-ul" ziaristilor sau artistilor respectiv 50%. Nu vad de ce un ziarist dupa 25 de ani de gazetarie sa ia un spor de 50% iar un militar sa ia mai putin)

In plus se poate aplica legea cu privire la rezervistii voluntari si anume solda de grad si 30% din de functie a activilor.

Huhu Rezea spunea...

@Patrascioi
In tribul tău, Bulmez de Mărăcineni, cum sunt executați vrajmașii? Cu ice și cu parul?

Cipollino spunea...

Du-te repede înnapoi și pomenește-l și pe Amabilul , știi tu de ce.........

reddog spunea...

Huhu

Dar mie de ce nu-mi puneti astfel de intrebari? 😁

Tot sunteti asa curios din fire. 😎

Iulian Mareș spunea...

Pe aici sunt și unii care nu au ani de școală câtă vacanță au alții!

Iulian Mareș spunea...

Lui îi trebuie azotat de amoniu, motorina, cuie, span, cioburi, pietricele ascuțite sau macadam, fitil ordinar și eventual o capsă pirotehnica pt inițiere!
Fitil scurt, moșule, maximum 1 cm! 👍😂

brenda spunea...

DLE H asa va fi daca se va da o ordonanta asta va fi data de guvern cu CE VA SPUNE DL CIUCA dar poate saptamana viitoare .....poate

brenda spunea...

dle LEON mai cocret care proect?

reddog spunea...

Asta cu anuntul e din tribul meu. 😁


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=129151655171959&id=109389737148151

Leon spunea...

http://ancmrr.ro/wp-content/uploads/2019/09/PROIECT-FINAL-OUG-MODIF-L223_2015-AGREAT-IN-CCMRR.pdf

Filip spunea...

Ce date mai aveti despre :-Pe 31 10 2019 CCR judecă excepţii de neconstituţionalitate ale art. 59 din L 223/2015 modificat prin Art. VII, pct.2 al OUG 59/2017 .

Huhu Rezea spunea...

Respinse... toate! Nu era nimic neconstitutional in indexarea pensiilor militare.
Neconstituțională este eliminarea actualizării prin OUG 59/2017. NU sunt neconstituționale textele introduse prin OUG 59 si 114.

Viorel spunea...

Domnule HUHU REZEA
Dacă aflați cine face parte din acest “grup de lucru” care pune la cale viitorul pensionarilor militari și a celor ce vor urma, vă rog să-i prezentați nominal pe blogul dumneavoastră și dacă s-ar putea câteva cuvinte despre fiecare (X este cu noi, Y șovăie, Z este împotriva noastră/urmărește funcții politice), cât și despre finalitatea proiectului dacă este în favoatrea sau defavoarea noastră a tuturor.
În funcție de conținut și data (sâmbătă cel târziu) pănă la care aflăm dacă este bun sau rău putem păstra sau schimba votul la 1800.
Am mai spus și mă mai repet, dacă ministrul Ap.N. (comisia dânsului și a guvernului / comisia noastră) ne vor păcăli, să nu uite de alegerile locale și parlamentare și că la anul în toamnă poate ajunge simplu pensionar ca noi, cu carnet de partid însă și cu pensia calculată după propriul proiect (avantaj dânsul), pentru că vor pierde puterea.
Solicit și vă rog acest lucru pentru că de ani de zile proprii noștri așa ziși juriști și finanțiști probabil aduși din viața civilă și/sau vopsiți pe la Chitila (finanțiști) ne-au tras-o din toate pozițiile mai ceva ca la tragerile de luptă cu compania sau batalionul (la proiecte de legi, O.U.G./discuții, propuneri, în procese de orice fel).

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, fiți puțin mai atent, este interzis prin lege publicarea pe internet a unor astfel de detalii (componente) ce stau la baza construirii unei “BILUȚE” ce pot pune în pericol viața unor oameni.
Să nu vă bată cineva la ușă și să vă salte cu sau fără mandat. Ar fi păcat, noi cu cine mai comentăm, ne pierdem un coleg.

Alex Ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
marius spunea...

https://www.facebook.com/miscareaderezistenta.ro/videos/543165523187920/UzpfSTEwMDAwNDM4NDI5NTI5NDoxMzcxNzA5NzEyOTg1MTU5/

Gigi spunea...

Mai"antijeg",tu ai impresia că noi nu stim ce semnifică titulatura cu care postezi aici?
Patroane,scoateți jegul de aici!Asta ne consideră,pe noi,o armata de oameni care luptăm pentru drepturile noastre de ani de zile,cum de fapt sunt ei.
Nu va prindeți că de fapt suntem considerați niște jeguri,iar asta,antijeg,ar fi ala care luptă împotriva jegurilor?
Nu am treabă cu nimeni,dar nu suport să fim luați
la mișto de niște papagali jegoși!

Patrascioiu spunea...

Ai inghitit pastila.Ti-am aruncat-o si te-ai bagat cu capul in lat.Nu esti atat de inteligent precum vrei sa pari.

Unknown spunea...

Dl Huhu știți cumva de ce a fost suspendat xpm sau cine este administratorul ?

Patrascioiu spunea...

Nu fii prost.In timp ce tu inainte de 1989 te confruntai cu frigul si lipsa alimentelor si a carburantului securistii precum Huhureaza huzureau.Asta nu avut tangenta cu armata deci ca atare nici nu ar trebui sa primeasca pensie militara.Asta nu facea nimic altceva decat te turna.Daca nu gasea inventa.Cand a dat de greu a fugit ca un las.

Ioana spunea...

CCR e doar brațul inarmat al statului pur mafiot! Nimic bun de așteptat de la mafie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa vedem ce fac si sindicatele militare, mai bine zis Col. Dogaru, intrucat se pare ca exista si o varianta a domniei sale cu care umbla pe la politic s-o accepte. Poate ca @Tehnocrat sau @Leon, amabili cum sunt sa ne mai informeze cu dedesubturile politicii in privinta pensiilor militare, au ceva informatii cu ce actiuni se mai prezinta Col. Dogaru, si daca sunt sanse sa fie acceptate. In general, stiu ca doreste si se zbate cu sindicatul, ca si UNPR, sa fie redata Lg. 223 cu unele modificari, ici-colo. @ Brenda, vezi ca @Leon a postat de doua ori niste informatii lamuritoare, si parca n-ar fi chiar asa de rau, daca n-ar fi intinderea pe cativa ani, dar si faptul ca sunt incertitudini sa se aplice etapizat de la 1 Ian, acum fiind mijlocul lui Nov. si politicienii isi bat capul cu alte tampenii electorale sau caraghioase, si nu cu lucruri serioase! Daca o sa castige Veorica o sa fie un vuiet si un freamat de nu o sa ne mai vedem cefele, nici in oglinda, daramite sa mai faca ei ceva la pensiile noastre! Plus de asta ca, in Febr, este posibil ca PSD sa depuna o motiune de cenzura sa revina iar la putere, si iar o sa fie o torboseala politica de numa'-numa,' cum zic ardelenii! PNL nu stiu ce spagi o fi luat ei de pe la nu stiu ce gusteroi internationali, sorosisti, sa distruga Posta romana, dar aceste manevre pun in pericol inclusiv securitatea nationala, sub motivatia ca PSD se foloseste electoral de factorii postali! PENELISTII ASTIA SUNT PERMANENT CU UNGHIILE PE TOTI RAHATII, SA LE IA COAJA, CA MAI APOI SA PUTA IN TOATA EUROPA, DAR MAI GRAV ESTE CA APLICA UN CAPITALISM SALBATIC SI DE CUMETRIE SUB TUTELA STAPANIRII SOROSIST-PERCIUNATĂ.Ei copiaza tot ce este mai prost din exterior si ii dau cu ciocul rau de tot, insa de pe acum va spun ca va ramane jale si lacrimi in urma lor, stiind ce le poate capul, dar mai ales vazand ce ministrii au numit! Vai, mama lor! Cu rablele astea inraite si analfabete functinal vor ei sa guverneze, taică?! Sau se iau la intrecere cu PSD, care e mai tare in parcare si numeste cei mai cretini ministrii din istorie?! Ala de la Finante nu l-as pune nici receptioner la un hotel, daramite in fruntea acestui minister, foarte important, dar se lauda cu un porcoi de diplome, iar aia de la Muncii pur si simplu este sinistra si paralela total cu ce va avea de facut! Cat as vreau sa fiu de detasat si impartial, dar prea sare in ochi incompetenta noilor ministrii, dar mai ales relele lor intentii, cat despre Ministerul Apararii...inca de pe acum va informez, foarte serios, ca noul ministru va dormi in continuare in cortul sau umbros, iesind de acolo doar catre Cimitirul Ghencea Militar, cand o vrea bunul Dumnezeu! Pana atunci, somn usor, Dle Ministru, si fie-va perna si plapuma comode, ca si pana acum, cand ati tooot dormit in functia de Sef de Stat Major General, cand nici macar prin somn nu ati vorbit despre pensiile militare, iar acum ce pretentii sa mai avem de la Dv, daca ati schimbat doar cortul cu unul nou, politic sa aveti somnul mai dulce?! Va raportez foarte serios ca n-am murit toti, inca mai suntem cativa si in viata si ne cerem drepturile potcovite la pensiile militare, nu sa le cerem cu mana intinsa si in genunchi, pentru ca ne-ati ucis pensiile militare nu insa demnitatea si onoarea militara cu care intentionam sa intram in pamant, nestirbite si fara sa le odihnim in corturi ale indiferentei fata de semenii nostrii camarazi! Somn usor, Dle Ministru, si sper sa nu va fi culcat flamand, ca pensionarii militari, mai toti saraci si in lipsuri, si fata de care de cand va stiti ati fost arogant cu zambetul pe buze si indiferent!!

Cipollino spunea...
Huhu Rezea

huhurez2013@gmail.com

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va salut, onorabili camarazi, cu ocazia Zilei Internationale a SALUTULUI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Alex Ionut, poti sa trimiti informatia si pe ifrimcorneliu@yahoo.ro pentru ca pot asa informa si o droaie de alti camarazi, sa nu moara neinformati, saracan de ei!

brenda spunea...

generalul fost la SPP IL INTREBA PE HER KLAUS DACA ESTE AGENT DUBLU ....ILIESCU PE
FACEBOOK

Iulian Mareș spunea...

Domol, cu insinuările....este plin internetul! Maracineniul a fost un caz!
Nu mai fiți așa de speriați de teroriști in șlapi....

Huhu Rezea spunea...


Intreabă-l pe @mos martin de ce nu a mai putut să administreze acel site.Ti s-a mai răspuns la întrebarea asta.

M spunea...

Sunteți sigura?
Aveți dovezi?
CCR nu a dat mereu decizii care să îmi plac dar de aici până la propaganda băloasă a rezistenților este cale lungă.

In principiu, tot ce are altă părere decât domniile voastre este clar că e penal și trebuie desființat.

M spunea...

Wow, am aflat ca azotatul + motorina face buuuuuum! 😁
Bietul civil s-a lovit în tastatură și a făcut buba de frică!
Asta e când nu faci școli militare.
In 73 a fost filmul "Explozia", regia Mircea Drăgan (după cazul vasului "Poseidon") care explică cum vine cu azotatul și motorina.
Propun să cenzurați filmul și să îi împușcati pe toți care l-au văzut.

Mareș poate să fie arestat că a postat aici materiale subversive împotriva marelui Johannis. 😁

M spunea...

@Patrascoiu
Și cu toate astea nu poți să trăiești fără forumul ăsta!
Păcat ca Huhurez nu a învățat ceva de la Johannis : nu ai invitație nu ai voie să vorbești! 😁

Liviu PO spunea...

I.
Am in sertar proiectul legii pensiei militare minime garantate de stat care se bazeaza pe pricipiul simplu :“Noi nu lasam pe nimeni in urma ” valabil pentru toate armatele regulate ale lumii…Din bugetul ministerului pe anul 2019,rezulta cheltuieli cu personal (salarii,echipare,norma hrana,diurne etc.) de 7,413,95554,000 lei,iar cheltuieli cu asistenta sociala (pensii militare)de 3,578,064,000 lei.Daca tuturor acestor cheltuieli de personal li s-ar aplica procentul CAS de 25%,suma rezultata ar fi de 1,853,488,500 lei,adica 51.8% din bugetul asistentei sociale.Prin urmare armata isi plateste pensionarii cu un procent de 49.2%...Daca aceasta suma ar fi folosita pentru asigurarea unei pensii militare minime garantate de stat,aceasta ar fi pentru orice persoana cu un grad militar iesita in rezerva cu drept de pensie la termen ,anticipat,anticipat partial,de boala ,de mostenitor o pensie lunara egala cu 1,853,488,500/12/69,000(numarul aproximativ de pensionari,care lunar este variabil…) =2,238 lei suma care este mai mare decat pensiilor multor cititori ai acestui blog…Ca militari, de aici trebuie sa pornim,mai ales ca INS are date despre suma necesara unei intretineri decente pentru o persoana in limita a cel putin 2,600 lei/luna…
Asadar,daca s-ar obtine de la Guvern ,prin modificarea Codului fiscal ,ca de la 25 decembrie 2019,cota de varsat pentru CAS de la armata sa poata fi folosita pentru pensia militara minima garantata de stat, de la 1 ianuarie 2020, aceasta adaugandu-se la pensiile mici aflate in plata pana la concurenta pensiei medii brute pe anul 2018,adica 3,861 lei,ar fi mai mult decat multumitor.Astfel,nu ar mai fi pensii mai mici de 3,861 de lei in armata,indiferent de tipul ei,de boala,de mostenitor,anticipate etc.
Eu zic ca orice propunere la forurile de conducere ale armatei si la domnul ministru Ciuca din acest punct ar trebui sa porneasca,adica pentru inceput ,de la 1 ianuarie 2020 sa nu existe vreo pensie in armata mai mica decat cota de CAS platita lunar de armata la bugetul de stat raportata la numarul de pensionari (cota platita in 25 decembrie 2019 /nr. de pensionari in 7 ianuarie 2020)+ diferenta pana la 3,861 lei.Celelalte pensii,peste aceasta suma ar ramane la fel pana la terminarea recalcularilor in orice forma legala ar dori acestia,pentru ca una e sa astepti o posibila recalculare cu 1,000 de lei sau ,Doamne fereste cu ,704 lei si una e sa te pui pe picioare cu 3,861 de lei.PUNCT
Dupa 1 ianuarie,daca domnul ministru va dori, am la sertar si legea servitutii militare cu proiectia sustenabilitatii bugetare pe 38 de ani,care este de fapt un OMM strict elaborat in care armata va trebui sa faca plati pentru toti cei iesiti la pensie si care au facut cel putin o zi de armata.Aici intra toate categoriile de militari: de cariera, in termen,termen redus ,femei si barbati.

Liviu PO spunea...

II.
Plata se va face pe ziua de armata ,care va fi corelata cu PIB-ul tarii.Asadar,daca un militar in termen a facut un an si patru luni de armata (365+120=485 zile),iar prin multiplicatorii din lege ajunge la 600 de zile ,iar ziua de servitute militara va fi platita cu 0.1 lei,acesta la pensie va primi de la armata 600*0.1lei=60 lei RENTA MILITARA pe luna toata viata,modificabila in functie de evolutia PIB-ului…
Un ofiter care a servit patria 35 de ani si prin efectul multiplicator va ajunge la 15,000 de zile va primi o suma de 1,500 de lei. Aceste sume vor fi agregate(multiplicate) cu coeficienti de agregare acordati in functie de ultimul grad militar.Astfel ,un general de brigada va primi mai multi bani decat un colonel cu acelasi numar de zile de servitute militara,pentru ca e firesc ,nu-I asa?
Toate activitatile militare gen: aplicatii,garda,front etc. si tip :aviatie,marina ,alpinism,informatii militare etc. sunt multiplicate diferit .De exemplu o zi de front valoareaza cat 6 zile de servitute obisnuite…Astfel ,grupele de munca dispar si un SGP care a participat la sase misiuni in strainate va fi “recompensat” la pensie cu cei 0.1 lei pentru 180*6*6= 6,480 de zile (648 lei) adica de sase ori mai mult fata de un camarad care nu a fost in teatre…Serviciul de zi pe unitate va fi evaluat cat 3 zile obisnuite.
Cei care din diferite considerente, nu doresc sa primeasca pensia in aceasta varianta compusa din pensia militara minima garantata de stat si Renta pentru servitutea militara, pot opta pentru varianta contributiva a pensiei publice + Renta pentru servitutea militara.
Consider ca aceasta varianta cu o plata “RECOMPENSA” ,pentru toti cei care au servit chiar o singura zi patria sub drapel, in momentul iesirii la pensie ,impaca atat capra (atatatorii impotriva pensiilor militare de stat din tot spectrul mass-media aserviti mai mult sau mai putin constient dusmanilor acestui neam) si varza (MFinantelor ,MMuncii si DGFC din armata).
Mai mult,ca latura filantropica a armatei ,pentru societatea din care isi trage seva,legea contine si un fond de sprijin constituit dintr-o parte din banii alocati pentru plata servitutii militare si din donatii de la rentieri (cota de 2% din venit).Astfel ,l a tratamente neacoperite de OPSNAJ sau CNSAS, in valoare maxima de 200,000 de euro , vor avea acces in ordinea inscrierii toti rentierii militari si membrii famililor acestora.
Daca doriti sa luati cunostinta cu aceste legi,raspundeti-mi ,iar eu voi trimite materialele lui HUHU pentru a le posta pe blog.Nu uitati ca numai impreuna suntem puternici…

Liviu PO spunea...

III.
S-ar putea gasi o formula de includere in legea servitutii militare si pentru "recompensa" PCC din armata,in functie de locul unde a activat...

Viorel spunea...

Domnule Iulia Mareș, cazurile de la podul Mărăcineni este una (fiecare face ce vrea cu viața lui / Din dragoste cu Mircea Radu), ce prezentați dumneavoastră este alta.
Sunteți norocos deocamdată (știam că am citit undeva și pentru a fi corect și a nu vă induce în eroare redau mai jos):
Legea nr. 58/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.
17. La articolul 33 alineatul (1), litera b) se modifică și vor avea următorul cuprins:
„ b) oferirea de instrucțiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanțe nocive sau periculoase, ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârșire sau sprijinire a săvârșirii unui act de terorism, știind că respectivele competențe oferite sunt sau pot fi utilizate în acest scop.”
23. Articolul 332 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Art. 332 - Promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susține sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârșite sau nu respectivele infracțiuni, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.”Liviu PO spunea...

erata la I.
7,413,954,000 lei ,iar nu 7,413,95554,000...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ora 0.24.00...La Onesti fulguie usor si frumos! Mi-am pus si o dorinta: Sa se dea o lege in care sa se stipuleze ca toti politicienii sa fie obligati sa fie controlati la tartacuțe de catre medicii psihiatrii, si daca nu trec anumite teste foarte severe sa nu mai aiba voie sa ocupe functii parmamentare! La fel si primarii, presedintii Consiliilor judetene cat si ceilalti cu alte functii de raspundere publica! E rau? Si in Justitie la fel, de fapt cu toti magistratii! Ce parere aveti, Portocala & haiticul? Prea multi nebuni in zilele noastre, care au ocupat functii publice si au crize cu spumoase la botoase, in care-ti dai seama ca au cutiile cu mecanisme paradite rau de tot! Desis Bogdaproste, fost gurist de TV, noul liberalist vosit cu galben-albastru peste rosu kremlin, ar cadea testele din prima, si noroc ca este euroșparlamentar, in locul unde se aduna toate gunoaiele Ieuropei cretine, pardon, crestine, betivii, palavragiii, turnatorii, securanii, perciunatii si scursorile europene, si iar noroc ca varza de Bruxeless se afla mai departe de Dunare, ca daca se afla in avalul ei se infunda Delta cu toate ragaliile ce s-au adunat acolo! Ninge frumos, ca in basme, la Onesti si sunt pregatit de culcare, drept pentru care am dat drumul la stergatoarele de memorie pentru toti ciudatii si evenimentele politice negative, o sa-mi spun constiincios Tatal Nostru, si o sa dorm gandindu-ma la fostele mele aventuri din Valea Jiului, unde am imbunatatit in 2 ani situatia demografica a Tarii, sporind natalitatea cu cateva procente, lasand gestanta toata suflarea disponibila sa cada in bratele si la voia spornicului meu apetit de a servi Patria paternal, nu numai de a da Tarii cat mai mult carbune! Noapte buna, iluzii cazone, cu nume de rezervisti militari, care inca mai credeti ca vom avea un viitor mai bun intr-un stat mafiot si intesat de penali poitici!

Iulian Mareș spunea...

Multam!

Iulian Mareș spunea...

Cică lui Klaus îi pleacă nevasta Carmen de la Cotroceni lăsându-i pe uşa frigiderului un bilet:
„NU MAI MERGE. PLEC LA SIBIU."
Klaus se plânge consilierilor:
„Nu ştiu ce a apucat-o pe nevastă-mea, mi-a lăsat un bilet pe uşa frigiderului că nu mai merge şi pleacă la Sibiu. Dar eu am deschis uşa şi am văzut că frigiderul răceşte la fel de bine ca înainte."

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
pt ca mi s-a parut ca erai mai ieri in defensiva, ofer date:
I.
"Iohannis a ajuns presedinte al Romaniei desi la data de 16 noiembrie 2014 (ziua celui de-al 2 tur de scrutin) avea deschise doua dosare penale la Parchetul CA Alba Iulia, condus de Augustin Lazar. La cateva zile dupa alegerile prezidentiale din 2014, Iohannis a devenit nepenal primind solutii de clasare in cele doua dosare penale pe care le mai avea deschise in campanie si care il vizau. Iar la aceste clasari a pus umarul chiar Augustin Lazar, ajuns mai apoi Procuror General al Romaniei prin decretul lui Iohannis, semnatar de protocoale cu SRI, iar astazi pensionar de lux.

Iohannis s-a vopsit in nepenal
Calitatea de urmarit penal a lui Iohannis a fost de altfel demonstrata de Lumea Justitiei inca din 2016, cand am publicat un document semnat de procuroarea Claudia Rosu care releva ca, pe vremea cand era primar al Sibiului, a primit scoatere de sub urmarire penala si neincepere a urmaririi penale.
Toate probele care au iesit la suprafata si care au demonstrat ca presedintele patriei a avut nu mai putin de 17 dosare penale au fost bagate intr-un con de umbra, ignorate si chiar negate, desi ele reprezinta o realitate crunta, care contrazice sloganul pe care presedintele l-a luat in brate cu atata patos si care l-a ajutat sa ajunga la Cotroceni: .
Astfel, printr-un document bomba al Inspectiei Judiciare, Klaus Iohannis a avut nu mai putin de 17 dosare penale, doua dintre ele fiind inchise pe repede-inainte imediat dupa ce a fost numit in functia de presedinte al Romaniei. Caci, asa cum ne amintim, alegerile prezidentiale din Romania au avut loc in doua tururi de scurtin, respectiv 2 noiembrie 2014 si 16 noiembrie 2014, dupa al doilea tur Iohannis fiind numit presedinte.

Inspectia Judiciara i-a numarat dosarele lui Iohannis
Concret, in Raportul privind efectuarea unor verificari la PCA Alba Iulia cu referire la respectarea de catre procurorii acestui parchet a normelor de procedura in efectuarea urmaririi penale si in solutionarea plangerilor formulate impotriva solutiilor de neurmarire penala sau de netrimitere in judecata in cauzele privindu-l pe Klaus Werner Iohannis, instrumentate in perioada 1 martie 2001–27 aprilie 2016, precum si respectarea termenelor rezonabile de solutionare in aceste cauze penale, pe care Lumea Justitiei l-a prezentat in exclusivitate, se arata ca, in noiembrie 2014, pe cand detinea functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar a repartizat cu mana lui doua cauze privindu-l pe Iohannis procurorilor Iustin Bic si Carmen Maria Capra (intamplator, procuroarea era si vecina de strada cu Iohannis), care au solutionat cauzele in mai putin de o luna de la inregistrarea lor pe rolul parchetului.
Mai exact, in data de 20.11.2014 procurorul Iustin Bic a clasat dosarul nr. 595/P/2014, iar in data de 5.12.2014 procuroarea Carmen Maria Capra a clasat dosarul nr. 625/P/2014, acestea fiind ultimele doua dosare pe care Iohannis le mai avea inainte de a se instala efectiv la Cotroceni. Pe unul dintre aceste doua dosare si-a pus iscalitura si Augustin Lazar care a semnat “adresa de comunicare a solutiei catre petenta, certificand legalitatea si temeinicia solutiei” de clasare.

Iulian Mareș spunea...

II.
"Concluzia Inspectiei Judiciare este dureroasa pentru Klaus Werner Iohannis si Augustin Lazar, intrucat demonstreaza ca cel care la scurt timp de la instalarea lui Iohannis la Controceni a fost numit PG al Romaniei a avut cunostinta de dosarele Presedintelui, ocupandu-se de acestea pe vremea cand era sef al PCA Alba Iulia. Poate fara nicio legatura, ulterior Iohannis l-a numit in functia de PG al MP.
Acest lucru reiese chiar din ultima fraza din concluziile Raportului Inspectiei:
„Datele de verificare releva faptul ca dosarele penale nr. 595/P/2014 si nr. 625/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de catre domnul Augustin Lazar, avand functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, iar in cazul dosarului nr. 595/P/2014 acesta a semnat adresa de comunicare a solutiei catre petenta, certificand legalitatea si temeinicia solutiei”(Click aici pentru a citi intregul raport).
Iohannis, 17 dosare penale
Astfel cum precizam, in cadrul Raportului Inspectiei Judiciare sunt expune toate cauzele penale solutionate sau in curs de solutionare care l-au vizat pe Klaus Iohannis, inspectorii judiciari ajungand la concluzia ca au fost identificate un numar de 16 dosare din perioada 1.03.2001- 27.04.2016, care aveau ca obiect sesizari sau denunturi vizand fapte pretins a fi savarsite de Klaus Werner Iohannis, majoritatea pentru abuz in serviciu, respectiv:
-In anul 2001 – 2 dosare penale (66/P/2001 si 86/P/2001);
-In anul 2005 – 1 dosar penal (263/P/2005);
-In anul 2006 – 5 dosare penale (42/P/2006, 126/P/2006, 392/P/2006, 417/P/2006 si 419/P/2006);
-In anul 2009 – 1 dosar penal (844/P/2009);
-In anul 2010 – 1 dosar penal (520/P/2010);
-In anul 2011 – 3 dosare penale (64/P/2011, 89/P/2011 si 702/P/2011);
-In anul 2013 – 1 dosar penal (411/P/2013);
-In anul 2014 – 2 dosare penale (595/P/2014 si 625/P/2014).
In toate cele 16 dosare privindu-l pe Klaus Werner Iohannis au fost dispuse solutii de neurmarire penala (8 dosare), dispozitii de disjungere/declinare (7 dosare), in timp ce un dosar a fost preluat de la PCA Alba Iulia la PICCJ (dosarul nr. 411/P/2013), apoi declinat."

Iulian Mareș spunea...

III.
"Miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:01:44 EET, numitul Victor a scris ceva si a primit replica:

Alex Coita: Mulțumim, Iohannis! Felicitări Guvernului PNL! Prea ne obișnuisem cu binele!"

IV.
Alex Coita a făcut referire la președintele Klaus Iohannis și Guvernul PNL într-un mesaj publicat pe Facebook.
„Mulțumim, felicitări, Klaus Iohannis, că ai eliberat poporul de sub jugul unui guvern incompetent, toxic și eșuat, care a lăsat țara pe marginea prăpastiei, cu a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană prognozată de Eurostat pentru 2019 și pe primul loc la creșterea prognozată pentru anul viitor!”, și-a început astfel Alex Coita mesajul publicat vineri după-amiază pe Facebook.
„Această creștere nesimțită a economiei noastre este o pată pe obrazul acestei țări de oameni săraci și cuminți, care nu trebuie să ridice capul! Să-i fie rușine guvernului PSD că a permis această creștere sfidătoare, atunci când multe țări din Europa, inclusiv Germania, abia reușesc să iasă pe plus.
Cine ne credem??
Felicitări Guvernului PNL pentru dârzenia și hotărârea de a opri această beție a bunăstării cu o doză de austeritate neagră și neîndulcită. Așteptăm cu stoicism măsurile dure, dar inutile, care să ne facă să revenim puțin cu picioarele pe pământ. Prea ne obișnuisem cu binele!”, a conchis Alex Coita."

Iulian Mareș spunea...

M,
Este "di comâ"!
....#2%!

Iulian Mareș spunea...

M,
deja mi-am luat slapi, ca asa-i moda la teroristii autohtoni!

Iulian Mareș spunea...

Draghici/Civil,

ce sa faci tu cu bilutele lui, nu le ai pe ale tale?...alea erau bancuri de cartier!
Oricum eu astept inca raspunsul cu acel produs software!

Iulian Mareș spunea...

Cred ca pricepeti mai greu, kiar si dupa ce ati primit o replica, sau Orban a dat exemplu cu un denunt tipic unui idiot si de ignar, cum numai el poate fi?
Citez din clasici in viata, fara sa platesc taxe...:
"In 73 a fost filmul "Explozia", regia Mircea Drăgan (după cazul vasului "Poseidon") care explică cum vine cu azotatul și motorina.
Propun să cenzurați filmul și să îi împușcati pe toți care l-au văzut."

M spunea...

Cum spuneam intr-un comentariu:
Cum e mai grav? Cine e mai vinovat? Avem doi infractori, sa zicem amandoi cu fapte la fel de grave. Unul nu da spaga procurorilor si judecatorilor si merge in parnaie, unul da spaga si scapa iar apoi da lectii de moralitate!
Repet: cine e mai vinovat?

In dosarul trimis lui Johannis pentru numirea ca Procuror General, Augustin Lazar a bagat si ordonanta de clasare a dosarului cu furtul caselor. Dosarul a fost clasat de procurorul Cristian Lazăr cu fix 2 zile înainte ca Iohannis să-și depună candidatura la președinția României. Augustin Lazar NU A REZOLVAT PERSONAL dosarele lui Johannis ci, in calitate de "comandant" al parchetului Alba le-a repartizat catre procurori "binevoitori" si corupti care au inchis dosarele.
Poporul roman nu are insa o problema cu infractorul. Aceste date se stiu de acum 5 ani si 6 milioane de ametiti l-au votat pe Johannis.

Leon spunea...

"Eu nu știu ce face Klaun (n.r. - Klaus Iohannis) în momentul ăsta. Dar, după prestațiile lui din ultimele zile, raportate la aparițiile publice ale V. Dăncilă de marți și de miercuri, dacă aș fi consilierul lui știu ce l-aș sfătui să facă: bagajul. Preventiv!
Duminică nu mai e despre două rele. E despre amendarea aroganței, a disprețului la adresa României și românilor.
Nu am votat niciodată până acum. În mod normal nu aș fi mers nici duminică. Dar, în ce mă privește, raționalizând pe baza logicii deductive, pentru mine decizia e simplă și clară: Votez cu conștiința împăcată V. Dăncilă.
Și o spun public pentru ca toți cei care trăiesc acum în ceea ce sociologii numesc „spirala tăcerii" să știe că nu e nimic rușinos în asta: În a alege să alegi candidatul care te respectă suficient încât să îți câștige votul, în detrimentul Klaunului care emană jemanfișism față de Constituția României, față de principiile de bază ale democrației (debate și conferințe deschise, nu jurnaliști ținuți la ușă), și față de „săracii" care l-au votat și nu își fac concediile în Tenerife și Miami pe banii Administrației Prezidențiale.
Apropo, după „dezastrul" guvernării PSD, a venit Guvernul Meu. Au apărut primele rezultate: euro la maximul istoric și două împrumuturi de 900 și 500 de milioane la o dobândă de 4% contractate de ''somitatea'' în politici economice, Cîțu. Și protejata lui Klaun (n.r. - Klaus Iohannis), Raluca Turcan, ne spune că e bine să te culci sănătos, dar e rău să te trezești mort. O superfetație de cultură!
Hai, pa cu manipulările.
Iar pentru cei care vor să comenteze, știu, sunt ciumat, iubesc Rusia și am de încasat bani de la Dragnea pentru postarea asta.
Mulțumesc”, a scris Dinu Popescu pe Facebook.

M spunea...

@Viorel
Ca să explic pe înțelesul tău. Rețetă de cozonac nu e: "amesteci făină cu ouă, unt, zahăr, nuca și cacao" 😁
Dacă Mareș spunea: se iau 500 gr. de azotat la temperatura camerei, se cern și se amestecă cu 175 gr. motorină topită, 20 gr. esență de rom și 400 gr. zahăr... etc. atunci erau "instrucțiuni de fabricare".
Scuze că vă întreb : ce studii militare aveți?

M spunea...

😁😁😁Ați uitat să precizați că a citit biletul timp de 3 săptămâni, a deschis ușa frigiderului după o lună și a pus întrebarea după alte 2 săptămâni de gândire!!! 😁

Liviu PO spunea...

Aflu ieri din mass-media ca Electroputere Craiova se inchide din luna decembrie...O perla a coroanei industriei romanesti se inchide pentru a face loc la vile pe cele 34 de ha de teren.Tot ieri mai aflu ca a fost "pr{AD}/{ivatiz}ata" cu 2,000,000 de dolari,iar acum "investitorul" va vinde terenul cu peste 80 de milioane de dolari...Se inchide pentru ca nu au fost comenzi...Cum asa, cand CFR-ul scartaie din toate incheieturile cu ale sale locomotive vechi,dar totusi maiestuoase...Vae Victis! De ce nu o recupereaza prin cumparare, consiliul judetean Dolj,prin infiintarea unei societati comerciale de profil? In opinia mea,statul roman ar trebui sa se implice repede exact cum au facut-o si americanii cu bancile in timpul crizei.Mai stau un an cu pensia asta ,daca guvernul ORBAN da o oug prin care consiliul judetean Dolj preia de la investitorul arab aceasta intreprindere, pentru a nu ajunge toata tehnologia din aceasta uzina la topit...Se pare ca acesti "administratori" ai averii acestei tari ar cam trebui luati la intrebari unde vor sa se ajunga.La stadiul de comuna primtiva?La stadiul de desert?

Huhu Rezea spunea...

Cine i-o fi dat lui Iohannis cheia aroganţei şi sfidării românilor cu care a deschis cutia Pandorei?
Nu am votat turul 1 şi am explicat de ce. In turul 2 as fi votat şi cu Hunor, împotriva Klausului, de ce n-aş vota cu Viorica?
Dacă ies la vot cel puţin 2 milioane de români, care n-au votat în primul tur, #rezistenţi vor fi mai puţini, Valea Oltului se va linişti în următorii 5 ani. Se va securiza traseul spre Videle-Roşiori.

Sorina spunea...

Si unde este ordonanta aia de urgenta ? Atunci ma duc la vot

reddog spunea...

Camarazi!

Sasii au fost loiali Romaniei, inclusiv la formarea Romaniei Mari.
Asta in comparatie cu astia de-alde Hunor...
Unii ar vota si cu Hunorii pentru ca ura le intuneca ratiunea.

Vom invinge hoarda barbara pesedista.

CEZAR spunea...

@ / SORINA,.
TREBUIE 2..UNA SA CREASCA ..MACAR DUBLU SI UNA ,,SA SE INTAREASCA BETON..( dar asa ies din casa si trag ...cu stampila...!!)

Stelian P. spunea...

Sunteti pesedist cu experienta si totusi nu ati inteles mesajul Veoricai. In fiecare propozitie spunea romaneste ca sa inteleaga toata lumea:
- Klaus Iohannis, Klaus Iohannis.....
Chiar si cind a spus ca la 10 august NU A FOST LOVITURA DE STAT tot cu Klaus a incheiat.

Leon spunea...

@Liviu, acum este deja prea tarziu , de ani buni, mai mult de jumatate din suprafata fostei uzine este ocupata de firma Auchan
"Divizia de locomotive (sursa info Club Feroviar)

Deși nu se poate spune că se găsește la nivelul anilor '90 când avea exporturi în țări din întreaga lume (China, Iran, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Iugoslavia etc) divizia de locomotive pare a fi avut mai mult noroc.

La finele lui 2012, grupul autohton de firme Grampet, care include operatorul de transport feroviar GFR, a preluat producătorul de locomotive Electroputere Craiova, dar și reparatorul de locomotive Reloc SA, cea mai importantă companie din zona reparațiilor și modernizării de locomotive din România, pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită presei.

La vremea respectivă, Grampet Group a achiziționat activitatea de producție de locomotive de la Electroputere Craiova, fosta Divizie de Vehicule Feroviare și Urbane- DVFU care a fabricat peste 1.000 locomotive electrice și peste 3.000 locomotive Diesel electrice de-a lungul timpului.

Noua entitate se numește acum Electroputere VFU SA. Totodată, Grampet Group a achiziționat și fabrica Reloc SA Craiova, tranzacție ce i-a permis să-și consolideze activitatea de reparații de locomotive și material rulant.

La doi ani de la preluarea afacerii, a apărut și prima locomotivă fabricată la Craiova de către Electroputere VFU – Reloc. Noua locomotivă diesel de 1250 CP a fost realizată în parteneriat cu producătorul american Caterpillar.

Fabrica de la Craiova are o capacitate de trei locomotive pe lună, existând deja un precontract în Europa de Vest pentru opt unități. Locomotiva Terra Nova este destinată serviciului de manevră grea şi transportului de marfă şi poate rula pe linii de cale ferată cu ecartament îngust, normal sau larg, putând fi utilizată în majoritatea sistemelor feroviare".

Leon spunea...

Viorica Dăncilă, în ultima zi de campanie electorală pentru prezidențiale, îl cheamă pe Klaus Iohannis la dezbatere. Candidatul PSD a anunțat că echipa sa de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul lui Klaus Iohannis pentru a stabili această întâlnire.

”SCRISOARE DESCHISĂ


Dragi români,


Dragi jurnaliști,


Dragi formatori de opinie,


Indiferent de opțiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteți de acord cu toții că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală.


Nimeni nu a înțeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis. Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreț și lipsă de reacție la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis? Eu, până în ultima clipă, voi insista și voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer și o merită!


Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire.


PS: Chiar și în ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune românilor, la fel de obsesiv și stupid, că au de ales între dumnealui și PSD.

Nu, domnule președinte! Românii au de ales între un om care fuge de întrebări și unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări venite de la toți jurnaliștii, fără menajamente, fără repetiții, fără regie!”, a transmis Viorica Dăncilă.

reddog spunea...

1848


https://a1.ro/premium/stephan-ludwig-roth-sasul-ucis-de-unguri-pentru-ca-a-luptat-pentru-drepturile-romanilor-id907476.html

Marea Unire

http://www.magazinsalajean.ro/cultura/contributia-minoritatii-germane-la-marea-unire-din-1918

De unde atata ura?

Plus ca unii de pe aici au pretentia ca sunt profesori de patriotism.
In opinia lor unii nu inteleg asta.

Pe bune? 😁😂

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș
Din respect pentru dumneavostră și preventiv am scris acele comentarii.
În discuțiile noastre facem referiri la unii politruci care ne jecmănesc de propriile noastre drepturi și atunci m-am gândit că printre ei oricând se poate afla unul care are relații în anumite structuri iar dumneavostră fiindu-i oponent deabea așteaptă un motiv și moment în care să vă taxeze (este valabil pentru toți, presupun).
Domnule M
S-ar părea că dumneavoastră citiți aceste comentarii printre rânduri și comentați de dragul de a o face.
Tinerilor din ziua de astăzi trebuie doar (unii știu toată rețeta dar sunt copii deștepți și cuminși și cunosc consecințele, doar cei duși cu pluta regurg din curiozitate la așa ceva) să le spui ce să pună în cozonac nu câte grame, de asta au ei grijă, oricum vor pune mai mult pentru că le place să dea peste tavă.
Dar vedeți dumneavoastră (la sărbători), o petardă mică îți sare în ochi și ți-l scoate (rămâi chior), suflul la una mai mare te aruncă la pământ și nu pățești nimic. Concluzia: gramajul contează sau consecințele ?
Cât despre studiile mele, trebuia să fiți atent atunci când mi-am făcut o mică autobiografie la jignirile unui coleg, am să mă repet totuși, Școala Militară de Intendență și Finanțe “Gheorghe Lazăr Sibiu” promoție 1983, clasificat al 2-lea din 82 cu media 9,67 (să vă mai dau și alte detalii ? am avut în unitate coleg ofițer care acum este lt.col. la București care a terminat Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” cu 6,05). Dar dacă eram subofițer de geniu, era mai bine, mai ales când nu explodează o grenadă defensivă și trebuie să mergi să faci asanarea poligonului, dumneavoastră v-ați duce ?
Pentru dumneavoastră citez dintr-un comentariu al Domnului Ein Stein:
„Pe de alta parte nu trebuie sa uiti ca suntem pensionari si nu trebuie sa ne departajeze criterii de performanta, vechime, studii, etc”.
Eu spre exemplu mi-am făcut un fel de clasor (bază de date) cu fiecare coleg ce comentează pe acest blog cu “perlele pro sau contra” pe care să le pot folosi atunci când se contrazice.

M spunea...

La 10 august a fost tentativă de lovitură de stat. Sau cum interpretați schimbarea prin acțiuni de forță a unui guvern legitim?

În rest mințiți așa cum minte dulapul fricos și laș. Declarația lui Dăncilă a fost EXACT AȘA : „Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus ea într-o conferință de presă.
Unde vedeți voi mincinoșilor că a încheiat răspunsul cu "Johannis". Mincinoși cu tupeu!
RUȘINE!!!!!!!

Iar despre obsesii.... Ciocu mic! 😁 Johannis al vostru spune ca un robot de 20 de ori în 10 minute "Dăncilă" sau "PeeSeeDeeeuuuu"😁

M spunea...

As vota cu oricine decât cu un laș ca Johannis.
Nu e vorba de ură! Ma gândesc la viitorul copiilor mei, la tara asta amărâtă care încape pe mâna unui dictator.
Dacă PNL are guvern, parlament, servicii, justiție NU E NORMAL CA PREȘEDINTELE SĂ FIE DE LA ALT PARTID? ORICARE ALTUL!!!!!
NU ASTA NE SPUNEA JOHANNIS ACUM 5 ANI?

brenda spunea...

cezar. esti obsedat

Stelian P. spunea...

@M
Umorul este atributul oamenilor inteligenti. Nu ati observat ca articolul asta este despre glume ?

Iulian Mareș spunea...

Mereți vs mergeți!
Doar un Ignat care vrea sat se nasjeze scrie așa..
Dacă-i o modă, atunci scriu și eu... : țivil meri cu laringele in plm!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Dacă o grenadă explodează nu trebuie sa mai mergi la locul faptei; este o normalitate! Ei, dacă nu explodează, atunci este mai nas a! Sunt proceduri (SOP) de operare, așa că fiecare își câștigă existența!
Până ne clarificam, găsești pe net informații de vei deveni lector in 3-4 zile!

Iulian Mareș spunea...

M,
Ok! Dar credeam că astea sunt subînțelese! 😂👍😜👋

Iulian Mareș spunea...

M,
Afirmativ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, n-o fa pe mironosita cu Cezarica! N-as crede ca macar n-o visezi noaptea, cat te-ai tine de tare, ca fularul! Si la 80-90 de ani au fost femei care s-au maritat cu tinerei pana in 30 de ani, doar si numai de dorul, placerea si de dragul ei, sa nu le lipseasca! Cine ma contrazie, zau ca minte! Woow!

Viorel spunea...

Mulțumesc Domnule Iulian Mareș, dar nu vreau să devin „lector”, prefer să fiu ceea ce sunt (pensionar, după 36 de ani de muncă / 50 de ani și 7 luni cu grupe simt nevoia să mă relaxez) și voi rămâne în continuare. Pe blogul Domnului HUHU REZEA cam mulți pretind că sunt doctori, știu de toate numai că unii cam dau cu stângul în dreptul și se contrazic de la un comentariu la altul.
Prefer să fiu un subofițer de 9,67 decât un „lector” de 6,05.
La Galați (U.M. 01247) am avut un „lector” (Lt. Atanasiu) care de deștept ce era, soldații i-au furat și vândut (tot dumnealui) mănușile de promoție de 3 ori.
Secretarul de partid (Mr. Popa) având în vedere că era foarte slab pregătit i-a interzis să mai meargă cu plutonul la instrucție (soldații îi puneau piedică după care îl ridicau de jos și-l periau compătimindul) și i-a dat drept sarcină să vopsească cele 2 panouri (3m x 6m) din capătul platoului „Daciada” și „Cântarea României” decolorate de ploi.
V-am dat și nume, poate îi cunoaște cineva și-mi va da crezare.
Cât despre proceduri, în unele cazuri sunt lămurit (sunt respectate sau încălcate în toate instituțiile), am văzut „lector” care s-a a trecut și dumnealui ca participant la asanarea poligonului (pe lângă subofițerul de geniu / curs EOD) pentru a beneficia de 2 ani / 1an ca vechime plus bonusul financiar.
Spuneți-mi vă rog ce proceduri s-au respectat în cazul Caracal, dacă nu să-mi spună un „lector” de pe blog.

Gigi spunea...

Se închide că e făcută pe timpul ăluia cu 4 clase.
Colonia nu mai are nevoir de nimic RoU.

Iulian Mareș spunea...

Ești prost că noaptea polara! Na scuzi, dar ești Ignar și nu ai habar ce a însemnat hegemonia săsească in Transilvania! O sa caut și îți trimit o carte despre asta!
Sfat: nu te mai baga cu capul in peșteră...

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Te place! 👍✌️😂👋🖕

Sorina spunea...

Brenda are tot ce nu ai tu si devi nu esye cazul.ds viseze chiar mai mult decat potintu sa visezi plus mults inteligenta si multevaltele !mai Coenelebsi tu cezar

Sorina spunea...

Tu duci dorul

Gigi spunea...

Întreb și eu,așa ca un necunoscător în ale politicii:
De ce KI refuză o dezbatere cu VD?
Chiar așa de frică îi este de acea femeie? Cu ce la speriat asa de tare VD pe prezident? Încă nu am găsit răspunsul!

reddog spunea...

Va salut domnilor!
Sunteti ofiteri pe care ii respect chiar daca uneori ne mai contram pe aici.

Domnule Mares.
Sunt pasionat de istorie.
Si nu la modul superficial.
Cu siguranta sunt oameni care stiu mult mai multe. Ii respect.
Unii sunt istorici militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ah, Brutus, pardon, Sorina, si tu?! Nu ma bag prea adanc in solidaritatea intre doamne, sa nu fac buba! Daca Brenda are cu mult mai multe decat mine, inclusiv pohte ce-a phtit, atunci e bineee! Inteligenta doamnelor in rafinamente este recunoscuta, asa ca fac un pas inapoi, cu o reverenta! Alooo, Taxi, liber?

Stelian P. spunea...

"Ești prost că noaptea polara!"
Spusele unui "ofiter" care habar-n-are ce este noaptea polara. S-o vada nici nu se pune problema.

Stelian P. spunea...

Oare e de ris sau de plins ?

" Manole Scarlat Manole Scarlat 49 fani 1 acum 1 ora
Alo, DEMOCRAŢIA? Am de făcut o sesizare:
1. Românii care nu are domiciliul şi nu munceşte în România nu ar trebui să aibă dreptul să voteze la alegerile din România. Fiecare să voteze acolo unde trăieşte. 2. Românii din ţară e discriminaţi faţă de cei de afară, care are la dispoziţie 3 zile ca să voteze. Este incorect şi nedemocratic.
3. Şi pe urmă ne mai şi râde în faţă că ei hotărăşte cine guvernează în ţară."

Citeste mai mult: adev.ro/q1dlto

Cipollino spunea...

Am cunoscutşi eu colegi chir prin prin MU , care spuneau cu mândrie inocentă ,
" Sunt un domn , ce PU.A mea" . Şi chiar era............
Acestia sunt oamenii , FEL DE FEL DE FEL DE FELURI...........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, la Galati la 01247, acolo la Fabrica de mobila navala, era un Regiment mecanizat, si aveau la Auto niste ofiteri betivi si tamaiosi, care nici la nivel de soldica nu-si cunosteau meseria, de am fost delegat de Generalul Liviu Ciubancan de la Div. 67 Mec, detasat ca subofiter Cdt Plt. de la Sc. Soferi 02269 Braila, facand naveta 2 luni, sa-i rebrenduiesc prin specializare de 2 luni la toate materiile Cunoastere Auto, condensate, intrucat la o inspectie de Ministru s-au facut de ras prin necunoasterea temeinica a Armei Auto din care faceau parte, dar aveau pretentia ca absolvisera trei ani de Sc. Militara. N-o zic cu ironie, asa a fost treaba, dar nici atitudinea, comportamentul si pregatirea nu dovedeau a fi niste demni ofiteri destoinici de o Mare Unitate, si coincidenta face ca si noi aveam un Maior de Infanterie la PCR pe UM, un vechi bosevic batran, mai prost decat gardul, imbarligator si cautator de motive sa te matraseasca, si-l chema tot Popa!!! Eu l-am ridicat si l-au avansat Lt Col cu niste succese rasunatoare cu un Cor si o Brigada artistica, pe care eu le-am facut din proprie initiativa, pe versurile mele si cu ajutorul Sefului Famfarei Diviziei, un Maior tanar, de am ajuns in Finala pe Tara la Bucuresti, si acolo, in loc ca eu sa stau langa Brigada si Corul ce eu le-a inventat si instruit zile intregi, intrecand-ma cu toate echipele Armatei a 2 a, a avut nesimtirea sa ma lase pe mine in UM si sa se duca singur acolo,in finala la Bucuresti, sa se faleasca in fata lui Ceausescu de unul singur si sa se laude ca el a fost initiatorul si marele luptattor, luand locul doi, lauri, aplauze, prime si avansare in grad, si eu am luat-o in mana, dandu-mi-se o prima de mizerie mult mai tarziu! De aceea atunci am hotarat sa nu mai fac prostia asta si n-am mai initiat nimic, desi puteam, la un moment dat, sa ma ocup la Divizie numai cu chestii din astea ca ma pricepeam, inca din Sc. Militara, dar am refuzat si i-am pus punct, definitiv! Inca si acum foarte multi ofiteri cred ca subofiterii sunt doar niste umpluturi, sau soldati mai avansati, ori niste oameni de nimic, si de aceea niciodata n-o sa ne fie bine la toti, pentru ca luptam pe bloguri catalogate pe categorii separate, cu opinii separate, cu separatisme de tot felul incat iti vine si greata uneori sa mai comentezi, stiind ca cineva trebuie sa vina cu o teapa sa te ironizeze in mistocareli, si asta va fi pana dispare aceasta generatie in care Generalii sunt mai multi decat actualii soldati, iar ofiterii sunt numeric foarte multi, toti din generatiiile vechi, iar la un moment dat Armata se va baza aproape in totalitate doar pe soldati, gradati si subofiteri, caz in care ofiterii cu greu se vor descurca in aceasta mare de grade de... ,,suboameni,'' cum unii ne desconsidera, la fel cum o face Iohannis cu toti romanii, folosindu-se si avand de ei doar sa fie votat, ca in rest il doare pe el in spate de toti romanii, problemele si saracia lor, mie neraspunzandu-mi sutelor si sutelor de petitii sa mi se rezolve durerile cu care ma confrunt! Am zis bine? Am zis rau? Aceasta este opinia mea, si am zis niste adevaruri dureroase, dar care mereu au framantat si au dezbinat Armata, pentru ca intodeauna s-a insuflat la modul stalinisto-bolsevic ca ofiterii sunt niste zei intangibili si super oameni, doar ei merita totul, iar subofiterii doar cu carca si buni de supus a tot felul de ironii, insulte si vorbe de ocara! PS: De ce ma numise Gen. Liviu Ciubancan, Dumnezeu sa-l ierte, cu specializarea acelor ofiteri? Pentru ca eram cel mai bine cotat Cdt Plt, pentru ca ii pregatisem doi nepoti in cadrul Plutonului meu si stia ce-mi poate capul practic si teoretic, l-am pregatit chiar si pe nepotul Col Parizescu de la Ministerul Apararii, fiind printre inventatorii camioanelor romanesti, celebru in lumea Auto, dar si execptional in Arta picturii, iar cei in cauza nepoti au ajuns si ofiteri, pe langa muti altii, dar, din fericire, foarte bune pregatiti si toti au ajuns in Ministerul Apararii Nationale cu functiile, azi toti fiind iesiti in pensie!

Viorel spunea...

Da Domnule Cornelius Flavius Ifrim, aveți perfectă dreptate, U.M. 01247 Galați era Regimentul 301 Mecanizat „Petru Rareș” pe strada Ștefan cel Mare în fața Fabricii de Mibilă așa cum ați precizat dumneavostră.
Mie mi-a plăcut foarte mult perioada de preaderare și aderare la NATO când, la adresa subofițerilor și maiștrilor militari nu erau decât cuvinte de laudă „Piramida Armatei Române” (poate una dintre cele egiptene sau poate chiar a lui Tutankamon), prezentate de mai marii oștirii în presă și la TV., în realitate vorba unui coleg „Niște tablagii / rahați în ploaie (evit cuvântul folosit de dumnealui)”.
Tare aș vrea să le dau cu nume și prenume 1001 cazuri de „lectori” care pe lângă faptul că nu aveau ci, nici nu cunosc ce înseamnă să ai cinste, onoare, demnitate, să respecți omul nu pentru ceea ce este (ființă vie cu rațiune) ci pentru ceea ce face bine lui și celor din jur.
Am văzut asistenți mai buni decât medici (băiatul lui tata nu prea a avut timp de carte în facultate), elevi mai buni decât profesori (câți învățători / profesori nu iau note de trecere), numai în sistemul nostru militarizat unii consideră că valoarea supremă este gradul de pe umăr și nu ceea ce are în cap.
Și ca să fiu mai clar, am văzut că aviatorii sunt luați la mișto.
Toată stima și respectul pentru aviatori, mă întreb totuși cum de are curajul domnul general sau colonel să se urce într-un elicopter pilotat de un maistru militar ?

M spunea...

@Viorel
Eu întrebam strict tehnic. Când învățam despre DEI am aflat că nu e așa de simplu să amesteci azotat cu motorină și sa e facă bum! 😁
Dă un google și afli "rețeta" exactă. Ce spuneam eu e că Mareș nu a dat rețeta ci a spus un lucru comun. Dacă zicea "butelie + chibrit = booooom" îl băgai la "terorism"? 😁
Nu mai fi așa sensibil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, bine punctat si la la obiect! Care este echilibrat mintal, intelept si mai ales inteligent, poate da valoare cuvintelor afisate aici si sa traga concluzii. Sunt ofiteri in fata carora ma aplec adanc, cu respect maxim si scot palaria incantat si admirativ, intrucat am observat ca ofiterii culti si inteligenti sunt si cei mai de treaba! Badarania cazona fiind maxima, nu cred ca vom avea prea multi admiratori! Mergem totusi inainte prin hatisul atmosferei imorale si toxice, create de unii trepadusi fara valoare, dar ingamfati ca au grade mari, si daca Dumnezeu ne iubeste, ca suntem saraci si sinceri, vom razbi! Si in lumea subofiterilor sau maistrilor sunt destui fara obraz si pic de caracter, poate ca si din aceata cauza cazanul ne inghite pe toti, asa ca nimeni nu-i mai vinovat sau mai breaz decat celalalt! Padurea fara uscaturi n-o sa existe, babe frumoase si copii cuminti, nici atata, asa ca sa facem cu totii in lupta pentru pensii fratie, mai ales ca gradele sunt valabile doar pentru catanie, si nu pentru civilie, unde traim la fel si cu totii intr-o mare si inepuizabila golanie, din cauza politicului, fir-ar ei ai dalacului, ca sa nu zic pe sleau, dracului!

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Ți-am mai dat o dată linkul cu acea veritabilă carte despre istoria de iobagi a transilvănenilor!
Și? Ți-a intrat ziua polara în cap?
Dar, marțafoiului cu aere globaliste?
Macar, altul vrea și nu poate....

Iulian Mareș spunea...

Domnule,
M-ai terminat cu media aia! Dacă nu știai, o asemenea medie mă întristează; oricum nu poți trăi o viață din 2 ani!
Și ce pot face eu pt cazul Galați? Nici nu știu și nici nu mă interesează prea mult, atât timp cât sunt oameni "care se pot trezi morți" și sunt vicepremieri?
Ce vrei sa comentam despre cazul Caracal? Ceea am aflat din media că și dumneata? Doar atât: nu cred în incinerarea in butoi! Până la un experiment științific!
Posibil sa se fi făcut greșeli actionale, de aplicare a legii! Vom vedea...
Ce crezi, când nebunul ăla a omorât aprox 45 copii pe insuliță, nu au fost încălcate unele SOP-uri și/sau legi?
Nu știu ce răspuns să-ți dau! Este atât de complicat....
Lasă, că te luminează domnul că și-a petrecut viața în noaptea polara, spionând trolii!
Dpv al meu se și observa efectul nopții prea lungi care poate naște monștri! Desigur, în lipsa rațiunii, dar aici am îndoieli că ar fi și proprietar de rațiune! Sper sa nu mă înșel, căci eu nu am auzit de "militari globaliști" numai dacă sunt proști că noaptea polara, adică timp îndelungat și ciclic,..

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Eu am cunoscut un of deosebit de la Galați, acum este translator de kineza și redactor radio pt zona aceea din Asia....nu-i pot da numele din multe motive.
Dar nu asta voiam să spun, ci sa te întreb, simplu și direct: tu kiar știi ce înseamnă o programă analitică de învățământ?
Și ultima.... Ținând cont că erai FB, de ce nu te-ai ambiționat și să faci demersurile pt a deveni ofițer? Cine și ce te-a oprit?

*Numele Pileandra ți-e cunoscut?

Iulian Mareș spunea...

M,
"sensibil" zici? :))

Iulian Mareș spunea...

Viorel, Graghici/Civil, Red,...etc
Aici veti afla adevarata dimensiune saseasca in Ardeal, scrise de un roman destept din Agnita, in speranta ca va veti debarasa de "folclorul" secular!

Timp pt lectura sa fie:

https://bibliotecapemobil.ro/content/scoala/pdf/Vasile%20Stoica%20-%20Suferintele%20din%20Ardeal.pdf

*Draghici, tu ai mai primit o data acest link; trag concluzia ca ori nu ai citit, ori nu ai inteles din prima!

Iulian Mareș spunea...

ORDONANTA MANIPULARII
- In atentia tuturor rezervistilor -

Astazi, 22.11.2019, este ultima zi de campanie electorala.
Disperati ca s-ar putea intoarce votul, mizand pe nemultumirea generala a rezervistilor, manipulatorii de profesie au strecurat pe toate platformele de comunicare online si nu numai, textul unei asazise OUG a actualului guvern, in care apar numele premierului Ludovic Orban si ale tuturor ministrilor sai, OUG care ar anula OUG 57, OUG 59 si OUG 114, readucand Legea 223/2915 la forma initiala, promulgata.
Nu s-a discutat asa ceva in nicio sedinta de guvern, nici ieri, nici in cursul noptii, nici in aceasta dimineata. Este un text fabricat dupa textul unuia dintre cele 3 proiecte privind modificarea Legii 223/2015, care se afla in procedura la comisiile parlamentare.
Se mizeaza pe nerabdarea si credulitatea oamenilor, pe invidia sau ura nejustificata a celor care, in deplina necunostinta de cauza, injura SCMD sau unele organizatii ale rezervistilor implicate in procesul de amendare, pe cale parlamentara, a actualei forme, botezata “consolidata” a Legii 223/2015. Cu alte cuvinte, VOTATI VOI, DUMINICA, PE CINE TREBUIE SI VETI VEDEA DE LUNI INCOLO CE-O SA PRIMITI!
Un militar analizeaza situatia si ia decizia dupa ce a adunat toate datele, si despre inamic si despre fortele proprii! Asta nu inteleg manipulatorii, care ne insulta, considerandu-ne “mancurti”!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU

Iulian Mareș spunea...

"Trebuie să fac o mărturisire. Pentru că n-am fost dotat cu gena exaltării (#2%-nota mea), criteriul cel mai important aplicat de mine la toate alegerile prezidențiale de până acum a fost legat nu de calitățile, ci de defectele celor doi candidați.

Am evaluat care dintre ei pare să aibă trăsături de caracter, personalitate și educație care l-ar putea împiedica într-o măsură mai mare să-și îndeplinească așa cum trebuie prerogativele și responsabilitățile prevăzute strict de Constituție.

Și văzând cam ce s-a-ntâmplat în ultimii 30 de ani, nu pare să mă fi înșelat. Așa sunt eu, sufăr de un idealism rațional", a scris Radu Herjeu pe Facebook.

* Si noi!

Iulian Mareș spunea...

Adrian Tirca, studentul care l-a întrebat pe Klaus Iohannis de ce n-a invitat și jurnaliști care să-i pună întrebări incomode la dezbaterea sa, revine cu un mesaj de ultim moment despre Viorica Dăncilă.

”Grobianismul acestei campanii, jignirile la adresa Vioricăi Dăncilă care exced cu mult lucrurile care îi sunt pe drept imputabile, consensul din partea "societății înalte" de a-l promova necondiționat pe Klaus Iohannis în ciuda propriilor lui probleme de integritate, demonizarea celor care votează "greşit", amenințarea cu apocalipsa în cazul alegerii "greşite" şi certitudinea victoriei dată de coalizarea majorității partidelor în spatele lui mă fac să sper la un moment 2009 în care candidatul plecat cu şansa a doua reuşeşte să învingă. Viorica Dăncilă nu este CV Tudor (aşa cum din păcate Iohannis nu este nici măcar Iliescu), oricât s-a străduit "lumea bună" să picteze aceste alegeri ca pe cele din 2000, în care cu extremiştii nu dezbați şi trebuie ca toate forțele responsabile din societate să se coalizeze pentru a evita "apocalipsa".” scrie Adrian Tirca, pe pagina sa de Facebook.

Iulian Mareș spunea...

Dinu Popescu, psihoterapeut cognitiv comportamental, a revenit cu un mesaj viral despre turul doi al alegerilor prezidențiale 2019.

”Eu nu știu ce face Klaun (n.r. - Klaus Iohannis) în momentul ăsta. Dar, după prestațiile lui din ultimele zile, raportate la aparițiile publice ale V. Dăncilă de marți și de miercuri, dacă aș fi consilierul lui știu ce l-aș sfătui să facă: bagajul. Preventiv!


Duminică nu mai e despre două rele. E despre amendarea aroganței, a disprețului la adresa României și românilor.


Nu am votat niciodată până acum. În mod normal nu aș fi mers nici duminică. Dar, în ce mă privește, raționalizând pe baza logicii deductive, pentru mine decizia e simplă și clară: Votez cu conștiința împăcată V. Dăncilă.


Și o spun public pentru ca toți cei care trăiesc acum în ceea ce sociologii numesc „spirala tăcerii" să știe că nu e nimic rușinos în asta: În a alege să alegi candidatul care te respectă suficient încât să îți câștige votul, în detrimentul Klaunului care emană jemanfișism față de Constituția României, față de principiile de bază ale democrației (debate și conferințe deschise, nu jurnaliști ținuți la ușă), și față de „săracii" care l-au votat și nu își fac concediile în Tenerife și Miami pe banii Administrației Prezidențiale.


Apropo, după „dezastrul" guvernării PSD, a venit Guvernul Meu. Au apărut primele rezultate: euro la maximul istoric și două împrumuturi de 900 și 500 de milioane la o dobândă de 4% contractate de ''somitatea'' în politici economice, Cîțu. Și protejata lui Klaun (n.r. - Klaus Iohannis), Raluca Turcan, ne spune că e bine să te culci sănătos, dar e rău să te trezești mort. O superfetație de cultură!


Hai, pa cu manipulările.


Iar pentru cei care vor să comenteze, știu, sunt ciumat, iubesc Rusia și am de încasat bani de la Dragnea pentru postarea asta.

Mulțumesc”, a scris Dinu Popescu pe Facebook.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IULIAN, N-a scris rau Dinu Popescu! Eu chiar sunt revoltat de prestatia lui Klown din ultimile zile, cu increderea aceea in sine, dispretul, infatuare, indiferenta si comportamentul de o aroganta pana la voma, si l-am ghicit ca este foarte rau intentionat cu Romania si poporul roman! Nu este patriot, nu ne vrea bine si de ce mama dracului l-as vota pe increzutul asta imbuibat, indiferent cu noi si cu tara asta distrusa de liberali in zece ani de domnie, fiind dezbinator, instigator si gretos? I-am scris sute de petitii si m-a luat in bascalie, adica m-a tratat cu indiferenta criminala si n-a facut nimic pentru militari! La Constanta, o persoana era sa moara in spatele lui, nici macar nu s-a sinchisit sa-si opreasca discursul s sa ceara autoritatilor, ca alti sefi de state in asemenea situatii, sa acorde primul ajutor acelui militar la Ziua Marinei, si n-a dat 2 bani pe acel om, pentru ca era roman si nu germanos muchachas, si la fel cu zeci de mii de rezervisti care au luat-o in mana cu raspunsurile la petitii! Salut voios de pionier, ca mie nu-mi plac arogantii astia plini de sine si imbuibati si fac criza de nervi cand vad buhai din astia care dorm pe coada, dar stiu sa bage batul prin gard sa ne dezbine! Adio, Klownule, votez mai degraba cu un rau mai putin toxic si nociv, dar nu cu un total anti roman ca tine!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Multe prostii poți scrie pt cei care casca gura!
....în plus, la ora actuală nici nu prea mai găsești cadre școlarizate înainte de 89! Despre programa analitică...nici nu mă mai obosesc sa scriu!

M spunea...

Ieri ma uitam pe un post TV american care dezbatea o problema la politia din Seattle.
Tot mai multi ofiteri de politie cu 4 - 6 ani vechime dar si veterani in apropierea pensiei pleaca din politie. S-a facut un sondaj de opinie sa se vada de ce pleaca:
- salariile sunt OK si pensiile deasemenea,
- dotarea nu e extraordinara dar merge,
- PLECAM DIN CAUZA LIPSEI DE RESPECT A POLITICIENILOR
- PLECAM DIN CAUZA LEGISLATIEI CARE NE IMPIEDICA SA NE FACEM TREABA,
- PLECAM DIN CAUZA ATACURILOR DIN MASS-MEDIA CARE PREZINTA PREZUMTII CA FIIND FAPTE,
- PLECAM DIN CAUZA CA OFITERII SUPERIORI, DE COMANDA, SUNT IMPLICATI POLITIC SI NU SUNT ALATURI DE NOI CI VANEAZA AVANTAJE DOAR PENTRU EI.

VI SE PARE CUNOSCUT? OARE CUM AR SUNA UN SONDAJ DE OPINIE FACUT SI LA NOI? INDIFERENT DACA IN POLITIE, ARMATA SAU SERVICII?!?

maiag spunea...

indiferent cine iese presedinte,DISTRACTIA INCEPE LUNI,atunci vedem adevarata fatza a GUVERNULUI MEU,rabdare si colaci,cu tamaie vine plavanul cu guvernul lui

brenda spunea...

PSD VA BLOCA BUGETUL SI TOT ASA CUM A BLOCAT NEAMTUL ALA LUND CAT O PRAJINA SI PROST CA O .......Ă

brenda spunea...

Draga IFRIM.parca ai alte griji asa ca daca imi porti de grija afla ca noaptea nu am nevoie sa visez ce zici dumneata deorece are cine ....ma trezi

brenda spunea...

DAR PANA LA URMA AFLA CE MAI FACE DL GENERAL CIUCA, POATE EL A VISAT CA VOR DA ORDONANTA DE URGENTA ......E PUS SI EL SA MINTA? URGRNTA.....CE AIA POATE CA FACE LA FEL CA IOHAIS cand la el IMEDIAT .....inseamna la pastele cailor......aloooo ORBAN alias ciuc....A

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, bravo si felicitari! Gospodarul se cunoaste dupa uși: Cel cu balamalele ușilor unse, nu scârțâie! Ia sa le ascult si eu pe ale mele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pensiile militare?! BA-LU-BA, cum spune si titlul, sub domnia stapanului adormit din cort! Ehei, si de cand tooot doarme! Organ cred ca o sa-i puna si somnifere in mancare sa doarma dus, pana la terminarea guvernarii liberaliste!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, am să fiu parolist și am să vă răspund la cele 2 întrebări puse, astfel:
1. Da, l-am cunoscut pe Cpt. Pileandră (au trecut ani și încerc să-mi reamintesc detalii / am plecat în 1997 din Galați), arma infanterie, cam brunet, peste 1,80 m.
2. Mă repet, decât un ofițer de 6,05 mai bine un subofițer de 9,67. Când am intrat în Școala Militară mi s-a spus că primii 10 aleg garnizoanele pe care le doresc, la final am aflat că singurul loc din Moldova (Armata a 2-a Buzău) era la Galați (am fost mințit). Să plec apoi să mă fac ofițer și să mă trezesc la Timișoara, Orșova, Baia Mare cu 2 copii după mine, mulțumesc, NU. Ce au câștigat cei care au umblat toată viața cu valiza în mână, soția și copii după ei iar acum când sunt pensionari sacrificiile lor nu contează ? “Programă analitică de învățământ” = Vorbe pompoase spuse de unii pentru a devia de la subiect, mă luați „programă analitică” exact ca și soldatul care îl întrebă la mișto pe caporal “domnule caporal cum se dă cu mătura așa sau așa / de la stânga spre dreapta sau invers”. Dacă sunteți atât de bine pregătit în toate domeniile numiți-mi 2 râuri din lume care în decursul anului curg din aval în amonte fără a căuta pe internet, eu am văzut din greșeală un documentar.
3. Vă prezint câteva exemple și cam ce avantaje a avut un subofițer intendant (până pe 01.01.2007 când a dispărut armata obligatorie) din orice U.M. din țară, nu mai vorbesc de Marină, Aviație și Scafandri unde erau alte norme de hrană / echipare (ca pentru boieri) comparativ cu un tânăr ofițer: - Ca intendant pe funcția de șef popotă nu trebuia să am grija pachetului la gustare (cum nici alte personalități din unitate nu-l aveau / când veneau comisii, primul pe care îl chema comandantul era șeful de popotă pentru o organizare brici), ca șef depozit alimente la fel (scăzămintele acordate de instrucțiuni la carne și produsele din carne, etc. îți dădeau posibilitatea de a avea mereu plus în gestiune / pachete, pachețele și pentru câțiva domni “lectori”), ca șef depozit echipament, totul la zi (la fel și Cdt., Șeful de stat maj, Secretarul de partid, Locțiitorul pt. Logistică și ofițerul C.I. că de, era omul cu ochiul și urechea), ceilalți întâi restanțele apoi dacă mai rămânea ceva (echipament) mai vedeam, ca șef C.D.C. sau Casier, muncă de birou, nu tu câmp, nu tu instrucție prin frig, ploaie sau căldură. Și ca să fiu sincer, intendantul era cel care primea de la domnul “lector” o sticlă de coniac Milcov sau un vin bun de Vrancea ca între colegi. Toți eram mulțumiți.


Iulian Mareș spunea...

Acel om era o femeie militar marca US! Îți dai seama ce aprecieri a avut după ce imaginile au făcut înconjurul lumii!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, ce treabă am eu cu “Aici veți afla adevărata dimensiune săsească în Ardeal, scrise de un român deștept din Agnita, în speranța că vă veți debarasa de - folclorul secular !”
Am pomenit în comentariile mele ceva despre Ardeal zis și Transilvania (Țara de dincolo de pădure) ? Nici nu știu despre ce este vorba și la ce “folclor secular” vă referiți, poate ați greșit destinatarul.
Nu am citit nici lucrarea Suferințele din Ardeal de Vasile Stoica, acum aud pentru prima dată.
Despre Ardeal și ardeleni pot să vă spun că este o regiune extraordinară și niște oameni deosebiți (mă deranjează doar lozinca “Banatul e fruncea și Ardealul mintea”). Să nu uite rolul Moldovei și Țării Românești în istorie privind Ardealul și ardelenii din cele mai vechi timpuri.
Fiul meu (crescut de mine singur de la vârsta de 6 ani târât, prin căminele de garnizoană / nu intru în detalii) a terminat 4 ani de facultate și 1,5 ani de master devenind inginer.
Și-a găsit loc de muncă în Sighetu Marmației la una din cele mai importante societăți ca inginer cu producția (comparativ cu un ofițer, de el depinde dacă pe data de X angajații/familia își iau salariul la timp și în mod corect) și I.T. cu sistemul informatic atât în societate cât și la Hotelul Grădina Morii.
S-a căsătorit cu o româncă de etnie maghiară, are și un băiețel.
Socrii și toate rudele sunt niște oameni minunați, total diferit de cum se vorbește în Moldova sau prin țară despre unguri (sași și secui nu prea mai sunt).
Nu trebuie să uităm trecutul, dar nici nu-i putem condamna pe contemporani.
Dacă aveți ceva cu ei, la pregătirea dumneavoastră trebuia să interveniți cu o propunere legislativă și să scoateți UDMR de la putere pentru că ei sunt cei care din 4 în 4 ani pun paie pe foc și învrăjbesc ungurii cu românii.
Nu se vrea pentru că ei sunt un fel de Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu și este folosit ca “Soluția imorală” și uite așa Pas cu Pas, UDMR an de an își atinge câte puțin din scopurile propuse, prostind partidele politice românești.

Iulian Mareș spunea...

Am inteles ideile tale....am fost si eu Cdt.B/RMc/Bg! nu te aprob si nici nu te critic
Despre carte? Descarc-o si citeste cate o pagina pe zi! Cand ajungi la jumatate iti vei aduce aminte de mine!
Sfat: nu mai zi nici odata...ce treaba am eu cu cartea?

brenda spunea...

CRED CA DACA MALAI MARE RAMANE ,NU RISCA PNL SA PIARDA ALEGERILLE PARLAMENTARE SI VOR FACE ASA FEL SA FACA TOT CE AR FI FACUT PSD .dar daca nu cumva nu opuca ca ii bubue PSD si ii da jos de la gyvernare DE LUNI VEDEM INCOTRO......DAR VORBITI CU GENERALUL CIUCA ......EL CE INVARTE IN POVESTEA celei ordonante?