Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 08, 2019

Și dreapta politica este deranjată de actualizarea pensiilor specialilor.

70 comments
Intr-o recentă dezbatere organizată de Platforma 2020, USR-PLUS, printre problemele de interes prezentate a fost comunicarea despre pensiile specialilor, sintagmă în care mulţi politicieni includ toate pensiile reglementate prin legi speciale, altele decât legea cadru, respectiv L 263-2010.
Specialistul în problemă s-a dat Victor Giosan, absolvent de ASE, vechi liberal din Rm Vâlcea, fost vice primar, secretar de stat în Guvernul Tăriceanu, consilier în Cancelaria premierului Cioloş, rămas în PLUS-ul lui Ciolos, aliat cu USR. Este fiul unui cunoscut judecător vâlcean şi este format din acelaşi aluat politic ca şi concitadinul său din tinereţe, Cîţu Florin, actualul ministru de Finanţe.
Dintr-un material din Bugetul. ro aflăm cam ce se plănuieşte  cu pensiile militarilor şi magistraţilor. 
Verbele folosite sunt a limita, a elimina actualizarea, a pierde dreptul de pensie, a mări vârsta de pensionare, a plafona.
Victor Giosan


"În opinia mea, cred că sunt patru mari direcții de acțiune.
În primul rând, este vorba de limitarea drastică a categoriilor care au dreptul să primească pensii speciale. Așa cum există peste tot în lume, sunt anumite categorii limitate, militari, magistrați, în general, și cam atât.
A doua chestiune ține de modul de actualizare a pensiilor speciale. Aici este o întreagă nebunie, pentru că pensiile se actualizează întotdeauna la ultimul salariu pe care persoana respectivă l-ar fi primit, dacă ar fi continuat să lucreze.
Trei, este vorba de modul de… pensia specială este, nu i-aș zice un beneficiu, este un avantaj și care ar trebui pierdut mult mai ușor atunci când încalci codurile meseriei din care faci parte. Dacă ești magistrat, polițist sau militar, peste tot în lume, ați văzut și în filme, una din temerile polițistului american este să nu facă ceva ca să-și piardă pensia, e tot o pensie specială și acolo, aia e pensia de stat. Știe că, dacă a încălcat niște lucruri, și-a pierdut-o. La noi, câte exemple cunoașteți de oameni, dintre magistrați corupți, dintre polițiști corupți?
Și a patra chestiune, este vorba de vârsta de pensionare. Am ajuns la situații incredibile și penibile în acest domeniu, cu vârsta de pensionare la 40 de ani, cu pensionări anticipate la magistrați, unde iarăși magistrații, de regulă, pot lucra liniștiți până la 65-67 de ani sau 70 de ani. Peste tot în lume se întâmplă lucrul ăsta.”, a declarat Victor Giosan, membru în Consiliul Național PLUS.

„Aș dori să fac o completare la asta, cum a zis Victor, n-am avut o discuție USR-PLUS pe tema aceasta în Comisia de politici publice sau în alt cadru, dar și noi am abordat problema. Noi avem și un proiect de lege pe circuit, de abrogare a pensiilor speciale, cu mențiunea că pentru militari și magistrați am solicitat plafonare. (Vezi proiectul AICI... nm) Să nu mai ajungi la sumele astea. Cea mai mare pensie specială din România știți cât e? 73.000 de lei pe lună. Fals (n.r. – nu îi vom lăsa fără pensii)! Îi lăsăm cu pensia contributivă. „Păi, bun, dar aia e mică!”, a declarat și Claudiu Năsui, deputat USR.

70 de comentarii:

Mitica spunea...

Pai.....si asa ne-a plafonat ,,SCUMPA NOASTRA LOV "...de vreo 3 ani...si astia in continuare ne plafoneaza....O sa ne cada PLAFONUL in cap.....

vasile iosif spunea...

Da' la furat si facut averi fabuloase in cativa ani, nu sunt deranjate Stanga si Dreapta, ba chiar si Centrul?

Patrascioiu spunea...

Foștii securiști chiar nu ar trebui sa primească pensie militara.Ce fel de militari sunt având în vedere ca au făcut un curs de specializare de 3 luni pe la Băneasa și gata ofițeri?

Sorin spunea...

Am aceeasi opinie la cele patru chestiuni. Cat priveste plafonarea, vorbitorul nu e la curent: la militari ar trebui facuta actualizarea, apoi putem vorbi de plafonare, cred eu, în sensul de a nu depăși netul activului. Om vedea. Va aduceți aminte de taxarea pensiilor? Politicienii sunt meșteri in a vântura vorbe, fără finalitate practica.

brenda spunea...

hai sictir ,mai ardei umlut ,GIOSAN. NU E EL IN MASURA SA HOTARASCA, ASA AR TREBUI SA II DATI PESTE BOT ,E UN NENOROCIT

Leon spunea...

Sa incercam o sinteza a proiectelor initiate de partidele de dreapta si aflate in dezbatere la comisiile din Camera deputatilor:
1. Pl x nr.292/2019, initiata de 4 liberali in frunte cu ministrul Citu (proiect respins de Senat..), propune ELIMINAREA pensiilor de serviciu, mai putin pentru militari dar care include pentru eliminare pe POLITISTI si GARDIENI..!
Proiectul are deja avize NEGATIVE de la 2 comisii, Drepturile omului si Politica externa
Asteapta un Aviz de la Comisia de Aparare si Raportul Comisiei pentru Munca.
2. Pl x nr.42/2019, initiat de senatori si deputati PMP, propune ABROGAREA pensiilor speciale, mai putin pentru Magistrati si Militari, proiect aprobat tacit de Senat, are 3 avize NEGATIVE de la comisiile de Aparare, Juridica, Administratie si un aviz Pozitiv de la comisia ptr.Drepturile omului.
Asteapta Raportul de la Comisia pentru Munca.
3. Pl x nr.166/2018, initiata de USR, propune ABROGAREA pensiilor speciale, mai putin pentru MAGISTRATI si MILITARI. Proiectul a fost RESPINS de Senat, si are aviz negativ de la 2 comisii, Egalitate de sanse si Drepturile omului. Asteapta Raportul de la Comisia de munca.
Acest proiect, paradoxal, este FAVORABIL pentru MILITARI deoarece propune modificarea doar a Art.30 din Legea nr.223/2015, care ELIMINA plafonarea la 85% din OuG.57/2015, si care spune:
,,PENSIA STABILITA, RECALCULATA, SI ACTUALIZATA IN CONDITIILE PREZENTEI LEGI , NU POATE FI MAI MARE DECAT SOLDA/SALARIUL BRUT LUNAR DIN ULTIMA LUNA DE ACTIVITATE,..ACTUALIZATA LA ZI CU RATA INFLATIEI SI CRESTERILE SALARIALE/ MAJORARILE SOLDEI DE GRAD SI FUNCTIE ALE MILITARILOR ACTIVI,,
Formularea lasa totusi de dorit, poate trebuia scris ,,..rata inflatiei SAU cresteri..,,..!
Poate merita si alte comentarii..!

Ioana spunea...

Nici o pensie de stat nu trebuie sa sa depaseasca 7000 lei indiferent de cat de șmecher este beneficiarul !

reddog spunea...

Se pare ca aveti o revolta interioara.
Ok, este de inteles.
Pai cine sa-i dea peste bot?
Brigazile de ultrasi ale lui Huhu si Leon nu dau niciun semn.
Ar putea sa iasa in strada, fata in fata cu camarazii jandarmi.
Aia care il apara pe "nazistu din deal" cum ar spune unii micuti. 😁
Pai iesim sau nu la lupta?
Suntem militari adevarati sau nu? 😁

Militarii adevarati nu se sperie de bastoanele si gazele camarazilor jandarmi.
Chiar vor spune cand sunt bastonati si gazati: Doamne, dulce este bastonul Patriei si frumos mirositoare sunt gazele sale.
Nu ca animalele din Diaspora care critica brava noastra Jandarmerie. 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar acum cateva minute, Ministrul Apararii, Dl General, Ciuca, a introdus spre aprobare la legislativ Legea Recalcularii Pensiilor Militare, in care se stipuleaza o noua recalculare a tuturor pensiilor militare, incepand cu 01.01.2020, si se interzice scaderea oricaror pensii militare, in care intra si cele ale politistilor, securistilor, jandarmilor, pompierilor, etc, chiar si scaderea cuantumurilor acelora foarte mari, pe principiul un bun castigat nu poate fi pierdut. Onorabile, Huhu Rezea, va rog respectuos sa deschideti, cu aceasta ocazie, o noua postare pe aceasta tematica, mai ales ca televiziunile au transmis aceasta stire in mod public, cu precadere Romania TV, incepand de la aceste ore cand eu scriu acum, la amiaza, azi 08.11.2019. Va aduc la cunostinta ca pensiile militare, cuvenite lunii Noiembrie, au fost introduse in bancomatele de la BCR, astazi la pranz!! O seara buna!

DECEBAL spunea...

Parlamentarii ar trebui sa dea ei intai un exemplu. Sa renunte ei la pensiile lor "speciale" si apoi sa vorbeasca. de ale noastre. Ei pot face tot ce doresc in viata fara alteinterdictii. Pe cand noi NU.

DECEBAL spunea...

Parlamentarii astia nici nu ar trebui sa vorbeasca de pensiile militarilor, pensii de serviciu. Despre taieri plafonari sau alte alea, ar trebui sa dea ei intai un exemplu sa renunte la pensiile lor "speciaale". Ei au posibiliatea sa faca ce vor in viata, noi nu. Ei nu ai interdictii. Noi avem prin lege. Toata ordinea si dezordinea. vin de la nerespectarea legilor. Respectati intai voi legea. Vreti respect ? respectul creeaza respect reciproc.

reddog spunea...

Ioana il cam induce in eroare pe dl Mares.
Daca mergea prin Thailanda avea experienta si nu se lasa usor pacalit. 😁😂

Iulian Mareș spunea...

?... 🤔

Sorin spunea...

Parca zilele trecute afirmai, parca, ca nu trebuie sa depaseasca valoarea salariului mediu brut pe economie.....

Iulian Mareș spunea...

De ce?
Dar un venit lunar la regie autonomă poate fi 30 mii Lei?

avianyc spunea...

😂🤣🍌 Asta-i culmea pe ziua de azi😂
Sa -si proclame Iohan victoria de-a dreptul in prag la Huhurez🤣🤣🤣😂👌
Cat "tupeu" domle la " Mutu"!🤣
Huhurez,precis este " mana serviciilor", Sorosistilor ,basistilo r,iohanistilor ,diasporezilor .......
Pazea la cuib ca se apropie capturarea .....
Apropo ,dom Huhurez cred ca stii bine ca diasporezii achită nota .......incepand de azi .....

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Cred ca nu ai fost atent care ministru va introdus proiectul.E vorba de proiectul lui Les despre care am discutat pe acest blog.
Ciucă nefiind parlamentar nu poate depune proiecte de lege la Parlament. Leş era şi parlamentar
Ciucă poate depune un proiect la Guvern, proiect care trebuie mai întâi asumat de guvern, înainte de a fi trimis în Parlament.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am urmarit ore intregi reluarea stirii cu recalcularea si actualizarea de la pensiile militare, intrucat eu am prins-o in plina derulare si intr-un context impropriu de ascultare si n-am auzit clar s-o inteleg prea bine, insa nu m-am inselat si asupra amintirii numelui actualului Ministru al Apararii, Dl G.ral, Nicolae Ciuca, cat si asupra a ce am scris mai inainte. Am gasit totusi pe blogul Romania TV-stiri, postat de acum cinci ore, faptul ca fostul ministru al Apararii, Gabriel Les, a depus astazi, in calitate de senator PSD, Legea Recalcularii si Actualizarii pensiilor militare, incepand cu data de 01.01.2020, postata aici si de catre Onorabilul. Rog orice camarad, care a fost mai istet ca mine si a gasit stirea aceasta, s-o preia si s-o posteze pentru binele tuturor si aici! Multumesc anticipat!

Huhu Rezea spunea...

Leneşul nu s-a obosit să se abată din traseul spre casă de pa Valea Oltului.

avianyc spunea...

Mint si astia cumva ?
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/klaus-iohannis-ultima-zi-campanie-electorala-alegerile-prezidentiale-2019-tur-ramnicu-valcea-7_5dc5752c5163ec4271cf3ba2/index.html

Lenovi spunea...

Salariul brut lunar se refera la solda de funcție sper. Ca eu în ultima luna de activitate am fost în CO.

Sorina spunea...

Tu esti cam dis cu pluta

M spunea...

Cine plm e Victor Giosan?
Nu credeți că băgam prea mult în seamă un nimeni?
A vorbit și el că e și el om! 😁

Leon spunea...

T3, s-a inserat deja si te-a prins oboseala..!
Pai asta sugereaza si Huhu, ca Iohannis nu s-a abatut de la traseul cunoscut: Cotroceni, A1, Pitesti, RM.VALCEA, Brezoi, Selimbar..a 5 a Casa din Sibiu !
Dar partial ai dreptate , a evitat Centura si a facut " o baie de multime" cu cateva sute de liberali la Casa de Cultura din centrul orasului Rm.Valcea !

Iulian Mareș spunea...

Cum, cine sa dea?
"Faimoșii Lupi Negri', în frunte cu un cățeluș, Azorică!

Leon spunea...

Gurile rele spun ca Generalii din Servicii i-au garantat lui Iohannis al 2 lea mandat, iar Orban i-a promis ca in scurtul mandat de 12 luni va finaliza Autostrada Pitesti-Sibiu , castigand 2 ore in plus pentru relaxare !

Iulian Mareș spunea...

T3,
Pe topicul anterior ai citit că nimic din ce a promis nu a îndeplinit și asta nu pt că s-a zbătut, dar nu a reușit ci pt că nici nu-l interesează nimic, mai puțin confortul lui!
Că mai stă și ăsta încă 5 ani, cum a stat și bețivanul kior, mă lasă rece...
Însă, fii sigur că la următoarea suspendare a la vase, se va lăsa urât! Și nu pt poporeni ci pt ipocrtul nr.1!
Prost sa fii și să nu-ți dai seama că lui îi place să facă NIMIC! Idem guvernul lui!

Leon spunea...

Cornele, cauta pe google Senatul Romaniei, dai link pe " Propuneri legislative aflate in consultare publica" si la poz.38 gasesti B 512/28.20.2019; sunt trimise deja 2 propuneri, poate o scri pe a 3 a..!
Acest proiect este rostogolit de mass media si este o mare manipulare in defavoarea PSD: " vedeti mai pensionari amarati ca voua de abia v-a dat PSD un 15% la sfarsit de an, iar la militari, politisti si securisti le da 35% inca din ianuarie 2020, etc.."
Si pentru acest lucru i-am sugerat lui B.Les sa retraga acest proiect de lege !

Viorel spunea...

BIRLIC
Domnul Victor GIOSAN și “În opinia mea” cum zice dumnealui, consider că ar trebui să răspundă la următoarele întrebări (pentru mine / dacă ceilalți nu sunt curioși) înainte de a veni cu anumite propuneri care uneori pot să prindă (cum a venit Olguța și prin abuz în serviciu pentru că nu avea niciu un drept legal ne-a tras-o la toți și acum ne chinuim de ani de zile să remediem ceva, dar tot cu miloaga) și să aibă un efect și mai devastator asupra militarilor activi (activi astăzi, pensionari mâine) și pensionar, astfel:
1. Tatăl dumnealui nu la învățat (judecător fiind) că militarii nu beneficiază de pensii speciale ci de pensii de serviciu ?
2. Cunoaște bine situația din sistem ca să-și de cu părerea (probabil că da pentru că a învățat de la tăticu) ?; Domnule Victor GIOSAN, dacă tatăl dumneavostră mai trăiește îi doresc viață lungă, dacă a plecat dintre noi, Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i lumineze sufletul (totuși, ceea ce am de spus, voi spune).
Legea nr. 303/28.06.2004 - Statutul magistraților (judecătorilor și procurorilor) a avut și are ca bază unele articole din Legea nr. 80/11.07.1995 - Statutul cadrelor militare, de ce nu au fos păstrate și aici mă refer la baza de calcul și ajutoare / indemnizații.
3. Conform art. 82 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, probabil (presupun) Domnul GIOSAN (tatăl judecător) a beneficiat în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, “la fel ca noi militarii”, nu Domnule Victor GIOSAN ?, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, militarii beneficiază de pensie de serviciu (nu speciale cum au afirmat ani de zile unii politruci care acum au schimbat macazul), în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
4. Mai mult decât atât, conform art. 81 (modificat / completat) pct. (1) din Legea nr. 303/2004, Judecătorii și procurorii cu vechime continuă în magistratură de 20 de ani beneficiază de o indemnizație egală cu 7 indemnizații de încadrare lunare brute, care se impozitează potrivit legii, “la fel ca noi militarii”, nu Domnule Victor GIOSAN ?, 2011-30.06.2017=0 lei, 0 parale.
5. Oare ce pensie are / a avut Domnul GIOSAN (tatăl), ce sumă ca indemnizații a primit ?
6. Aș fi curios să vedem Declarația de avere a Domnul GIOSAN (tatăl) și Declarația de avere și de interese a Domnule Victor GIOSAN când era politician cu funcție.
7. Vorbește despre pensii speciale și dă exemplu despre magistrați și polițiști corupți, până aici corect, un magistrat poate lua (cazuri prezentete în presă, TV.) mii, zeci de mii, sute de mii de euro șpagă pentru a măslui o sentință cu riscul de a fi prins (oricum ei nu mor de foame), un polițist are și el posibilitatea de a îmbunătăți bugetul familiei, dar noi militarii Domnule Victor GIOSAN ce putem prădui să nu fim mai proști decât ceilalți (un exemplu trebuie să aveți, imposibil la un pahar cu domnul judecător să nu vă fi spus ceva și pentru noi) ?
8. Este și normal ca un domn magistrat să se pensioneze la vârsta de 65, 67 sau chiar 70 de ani cum afirmați dumneavoastră pentru că trăiește bine, are totul la scară, nu merge prin frig sau ploaie la trageri, aplicații, tabere să patruleze sau să conducă circulația pe stradă, dar ce vă faceți cu noi cei care după 5, 10 ani de pensie plecăm la “Pătrunjelu”.
9. “Noi avem și un proiect de lege pe circuit, de abrogare a pensiilor speciale, cu mențiunea că pentru militari și magistrați am solicitat plafonare”.
Pentru tot ceea ce fac militarii, Armata Română, pentru țară, în țară și în Teatrele de Operații, ar trebui să vă cereți scuze pentru cele scrise și acest proiect mizerabil pe care aveți de gând să-l promovați.
La prezidențiale, locale și parlamentare veți avea din partea mea cel puțin vot “0” pe partidul dumneavostră.
Alături de armată vă plac doar pozele care dau bine.



Leon spunea...

Nu mai sunt Secretari de stat la MApN: Nicolae Nasta - secretar de stat, şef al Departamentului pentru armamente în Ministerul Apărării Naţionale;

* Doru Frunzulică - secretar de stat, şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din Ministerul Apărării Naţionale;

Huhu Rezea spunea...

"Vi corel
Este o performanţă ca un comentariu să fie mai lung decât topicul. Cititorii sunt mai expeditivi, nu au răbdare să citească pogoane de scriitură.
Din punct de vedere juridic Legea 223/2015 este o lege specială în comparaţie cu legea cadru.
Victor Giosan este un tehnocrat al fostului PNL, trecut la PLUS.

Geo spunea...

Corect dl Sorin!

Iulian Mareș spunea...

"Putem constata amatorismul, ca să nu zic prostia acestui Guvern...
Să vii la guvernare şi, în loc să faci rectificare la început şi apoi restrustrucarea ministerelor, tu faci restructurare şi apoi rectificare, în condiţiile în care, dacă iei un minister nou, nu mai poţi să iei bani 30 de zile, până se termină reorganizarea acestui minister. Din 26 de ministere, au făcut 16.
-Explicaţi-mi cum a stat Mugur Isărescu la masă cu Florin Cîțu, căruia, acum câţiva ani, i-a interzis să mai ocupe o funcţie în bancă. Şi este ministru de Finanţe. Incompetenţă peste tot. Sunt ministere blocate, nu o să putem da salarii pentru că în loc să fac rectificare, am făcut restructurare. Nici asta nu ştiu! Orban nici măcar nu ştia că transportul de curent şi de gaze nu poate fi în acelaşi minister cu producătorul. Nici măcar asta nu ştiau! Vă dați seama ce au ăştia în cap?"

Iulian Mareș spunea...

O pl cu okelari! ....nici fata nu-l ajuta....

Marian spunea...

Mai nea aviamuci ! Esti cam greu de dovleac ? Ce spune omu si ce intelegi tu ! Sibian, deh !

CEZAR spunea...

Are dreptate ala cu ..ochelari ....!!

M spunea...

@reddog
Atunci când colegii tăi ai decis să nu respecte aprobarea de miting și să se deplaseze spre Cotroceni, jandarmii nu i-au blocat. Asta și pentru că, spre deosebire de animalele din 10 august, camarazii noștri nu erau violenți. PNL aflat la guvernare pe atunci ai destituit șefii dispozitivului pentru asta. Deh, pe atunci PNL nu era în gură cu democrația....

Pe scurt : dacă te comporți civilizat nu îți iei bastoane. Dacă ești un animal din turma lui Johannis și ataci sălbatic militarii români - îți iei! 😁 Hai, ca am zis simplu să poată să înțeleagă toți!!! 😁

M spunea...

Cred că înțelegeți că și un privat cu salariul de jdemii de euro din care își cumpără merțan nu tipărește banii ăia!
Banii din care își face privatu' castel vin de la fraierii care îi cumpără shaorma pe care el o produce cu 4 lei și o vinde cu 12!

avianyc spunea...

Spre linistea gaștii ciordace !!
Decât Ialomiteanu la finante mai bine Cîtu ,că-i de-al lui Huhurez !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, multumesc respectuos pentru sfaturi! M-am edificat conform indicatiilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi se implinesc 30 de ani de la caderea Zidului Berlinului! Bucuria de atunci, dramele noastre de astazi datorita unui capitalism atroce, salbatic, lacom si neandurator! Nu de pomana cam toti clarvazatorii, incepand de la francezul, Nostradamus, indianul Sundar Shing si terminand cu baba bulgaroaica, Vanga, au prevestit reinstaurarea comunismului in lume in acest secol...

Iulian Mareș spunea...

Tu ești serios? Sau te faci că nu știi că Isărescu i-a interzis pt bănci! Oare de ce?

Huhu Rezea spunea...

Pui intrebări de om care intra pentru prima data pe acest blog.
Ai propunerea lui Les pe prima pagină a blogului la postari populare, căutate de cititori in ultimele 30 de zile..
Nu a depus nimeni la Senat vreo initiativă de modificarea L 223, după mitingul din 25 oct.

Iulian Mareș spunea...

Cu ce a veni venit din SUA? Trebuia să vina cu vizele pentru români, așa cum au acum de săptămâna viitoare polonezii, nu cu o șapcă de covrigar ambulant!
Stătea că un fraier cu ea pe cap, un arlekin!

reddog spunea...

Iulian Mares

Dvs puteti lua viza si acum daca vreti sa mergeti.
Fantastic, asta o fi problema celor care voteaza pesedeaua, mai ales aia cu 1000 de lei pensie.
Nu pot merge in USA. 😁

reddog spunea...

Cei care au retorica asta cu sapca, USA si Iohannis pot merge in Canada.
E la 2 pasi si nu trebuie viza.
E aproximativ ca in USA. 😁

maiag spunea...

BULIBASEALA TOTALA,carre este adevarul?am citit aici si inclusiv tv dau stiri de nu mai inteleg,ba ca s a aprobat in camera deputatilor ceva,ba ca les a depus ceva,ba ca e onoua lege in parlament,care este adevarulsi ce sa asteptam.o noua lege,modificarea ordonantei,care e realitatea la zii?nu mai inteleg nimic,poate cineva face un rezumat si o precizare sigura

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Cititorii fideli ai acestui blog nu se lasă manipulați de noua comanda a diviziei de presa împotriva pensiilor militare, reluind știri despre o inițiativa depusa de Leș la Senat în Urm cu 2-3 săptămâni. Credeam ca numai Kis nu știe sa folosească blogul.

raul spunea...

Devii enervant ,caine!Vezi-ti de cusca ta !Scrii asa sa te bagi singur in seama!Nu te gandesti ca unii vor sa citeasca ceva interesant pe site-ul asta ,nu aiureli?Mai sunt vreo cativa pe care nu -i lasa nevestele sa vorbeasca in casa si-si descarca of-urile pe aici ,dar tu exagerezi!Hai ,pa!

reddog spunea...

Observ ca va place sa va bagati in seama cu Garda.
Daca nu va place schimbati blogul.
Aici suntem un grup de camarazi.
Polemizam dar suntem si uniti. Este un cerc select.
Huhu mai sare coarda uneori dar e totusi de-al nostru, un fel de rebel gen Ilie Nastase.
Nu uitam ce a facut pentru noi deci ii putem ierta unele derapaje.

Gigi spunea...

Propunerea
col.Dogaru este buna,de bun simț și ar elimina inechitățile ivite prin aruncare cu noroi și gheață în legea 223.
Nu susțin niciun proiect făcut de un grup sau altul care ar adâncind și mai mult diferența dintre pensionari ieșiți la pensie în perioade diferite pe legi diferite.Sau,si mai rău ar fi,aducerea în actualitate alte discriminări.Să ne aducem aminte că din 2016,toți care au rămas în activitate l i s-au mărit solda/salariu beneficuund toți de cuantumul soldei/salariului de merit.
Noi,care am iesit,eram la pensie,ne-au sărit.Este forma ,dacă vă mai aducețu aminte,de ordonanța dată de guv. Cioloși.Cei care au ieșit ulterior la pensie în 2016,17,18,19, au beneficiat,prin includerea în Baza de Calcul, ceilalți ieșiți anterior nu.
Asta am susțint,susțin și voi susține întotdeauna.
Nu puneți botul la porcăriile lui Leș&comp.
Singura linie de urmat este actualizarea pensiilor cnf.art.60 original.

Iulian Mareș spunea...

Eu mai am asigurată viza US pt încă 5 ani din cei 10 avuți inițial!
În Canada fugeau odinioară sclavii negti.
Dar ia vezi tu ce scriu ăștia, care sunt cam anti PSD:

https://m.adevarul.ro/news/politica/cinci-ani-politica-externa-zero-continuam-1_5dc51a495163ec4271cca907/index.html

Iulian Mareș spunea...

S-au automutilat?

CEZAR spunea...

Care-i Propunerea lu DOGARU?..Se mentine OSCARUL..ca eu pentru aia am zdrancanit la ..cobza..sa iau 50% plus la pensie...asta pe langa nunti botezuri ..chermeze..etc...
Cantam si ..Iarna ..ca sa nu mai bage unii strambe si pe ploaie furtuna ..noaptea...

Sorin spunea...

@huhu Acest articol, cu comentarii si sursa, a aparut ieri in selectia de articole media a Google. Accesibil deci unui segment mult mai larg de cititori. Poate unii comentatori ai site-ul mai perie ceea ce listează. Rufele murdare...

M spunea...

Ieri pe dracu 50% în plus la pensie!!!!! 😁
Ai făcut școala cu Johannis????

avianyc spunea...

Marile probleme financiare cu discrepante mari intre bugetari si privati,ridicarea salariului mediu brut pe economie la 5163 lei in raport cu punctul de pensie pentru civili de doar 1265 lei , economice- lipsa investitii si sociale pe care le-a generat guvernarea din ultimii trei ani vor face din pensiile militare o problema minoră ,insignifiantă.
Ma bucura proiectul initiat de Coarna si trimis catre Ministrul de Interne prin care se cere trecerea ”Politiei Locale ” la statut de ”gardieni publici ” doar cu atributiuni strict in sfera de atributiuni ale primariilor si salarizare pe masura nu peste politia nationala sau militari.
O zi buna cu voturi pentru o Romanie normala ,cu oameni intelepti si civilizati , justitie dreaptă ,prospera pentru viitorul urmasilor nostri.

M spunea...

Lasă că obține Turcan ridicarea vizelor de Rusia!!! 😁
După 3 ani de "studii" la Moscova poate mai are prieteni prin FSB.

Daniel Craciun spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marian spunea...

Mai caine in calduri ! Tu nu esti camarad cu mine. Tu esti aici sa faci politica mutantului. Nu ti-am citit nicio opinie despre pensile militare. Mars !

Leon spunea...

@Sorin, singurul proiect de lege depus dupa intalnirea lui Dogaru cu Toni Grebla de la Guvern din 25 octombrie este cel al senatorului Gabriel Les inregistrat la Senat cu nr.B 512/29.10.2019 si care nu este inca repartizat la comisii de catre Biroul Permanent; Huhu Rezea are un topic cu acest proiect de lege unde sunt destule comentarii pro si contra..!

Geo spunea...

Bun comentariul si reda un mare adevar!

Geo spunea...

Ce sperante avem? Cu aplicare din..... Mai apucam???

Cezar spunea...

@/M..mare de tipar,
Poate ca la tine nu a iesit...dar la mine..Daogaru..Princinosu...etc fix..50 % din valoarea pensioaiei..
A meritat sa zdranganesc..la mandolina
Daogaru..a ars.o la caval...😂😂😂😜😎😎

Cezar spunea...

Tu si T.2..tehnokrak...putin probabil!
Dupa cum personal si nefortati de nimeni v.ati prezentat cu un picior in groapa..doar saparolul va mai lipseste....asta este..! Stiti voi ce stiti...⁸⁹

Gaby spunea...

Pentru dreapta politică... un text frumos și explicativ...
http://ladpm.blogspot.com/?m=1

M spunea...

Cezarică mă refeream strict la Oskar.

La sporul de artist, jurnalist etc. da, chiar e 50%. Dacă vă amintiți am tot spus că legea 223 trebuie să prevadă că nu se acceptă pensiile "hibride" adică strângerea de indemnizații sau sporuri acordate de alte legi. Nici pentru "artiști", nici pentru magistrații militari.

Leon spunea...

Pe site ul Senatului la proiectul de lege B 512/2019, exista numai 3 colegi care au venit cu propuneri (Opinii trimise); ultimul pe lista este dul Cdor(r) Dan Buzescu..!

brenda spunea...

asa crezi? mint de ingheta apele sa o spuna la televizor orban

Leon spunea...

Poate prezinta interes:
La comisiile din CD este repartizat Pl x nr.353/2019, initiat de 3 deputati ALDE, proiect de lege care propune ca TICHETELE CFR(reducere 50% cls.a IIa) NEFOLOSITE SA FIE TRANSFORMATE IN TICHETE DE MASA..!