Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 16, 2019

Domnul Dogaru îl ajută pe Orban; spune la tv că nu este bază legală pentru indexarea pensiilor militare.

103 comments
Nu era suficientă bâlba lui Orban în fața lui Ciucă, ministrul lui Iohannis de la Apărare, care a spus că va vedea cum aplică indexarea pensiilor militare, că va face o analiză, ca să nu adâncească diferențele dintre pensiile mari și pensiile mici.
A venit și Crețuleasca, sâmbătă după amiază, la Tvr, să spună prostia că nici nu există în lege o reglementare care să oblige GuWernerul să indexeze pensiile militare. L-a introdus în emisiune pe domnul Dogaru care, pe lângă că a spus că se  dorește revenirea la forma inițială a Legii 223/2015, modificată crunt din inițiativa colegilor noștri finațiști și juriști... și că domnul ministru Ciucă a intrat în vrie când a aflat că va avea o pensie cu 60% mai mică decât i se cuvenea, a repetat prostia realizatoarei TV, semn că discutaseră anterior. Auzi, că nu ar exista bază legală pentru indexarea pensiilor militare cu 4,6% de la 01 01 2020!

Hai să citim articolele 59 și 60 din Legea 223/2015, așa cum au fost modificate prin ordonanțele 57/2015, 59/2017 și 114/2018 pentru a constata că nu are dreptate domnul Dogaru. Probabil că a intrat în emisiune nedocumentat.

Articolul 59
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică.(2) Cuantumul pensiilor militare de stat nu se indexează dacă rata medie anuală a inflației menționată la alin. (1) înregistrează valori negative.
(la 29-12-2018, Articolul 59 din Sectiunea a 4-a , Capitolul II a fost modificat de Punctul 1, Articolul 84, Capitolul III din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 114 din 28 decembrie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1116 din 29 decembrie 2018 )
Articolul 60(1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.(2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilite potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.(3) În cazul indexărilor succesive, cuantumul acordat nu poate depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei la care se adaugă suma reprezentând intervenția ratei medii anuale a inflației, în aceleași condiții, din operațiunile de indexare anterioare.(4) Dispozițiile art. 59 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.(la 29-12-2018, Articolul 60 din Sectiunea a 4-a , Capitolul II a fost modificat de Punctul 2, Articolul 84, Capitolul III din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 114 din 28 decembrie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1116 din 29 decembrie 2018 )

(2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilite potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.


In aceeași emisiune a fost reluată problema recalculării pensiilor militare, cu referire la proiectul lui Leș depus în Senat. Un reprezentat al celor care au răsturnat guvernul Dăncilă, prezent în emisiune, a spus că în urma unei analize s-a constatat că sunt unele pensii militare nesimșite și că, in urma recalculării,acestea vor fi plafonate la nivelul ultimului salariu. 

Contrar multor decizii CCR, în emisiune s-a mai spus că nu ar fi constituțional să se micșoreze o pensie militară, aspect de mai multe ori subliniat pe acest blog.

Un alt reprezentat al puterii a reluat teoria indexării diferențiate a pensiilor, în general, teorie susținută si de unii comentatori ai acestui blog.. 

103 comentarii:

 1. Fatuca de la RoTV a mai spus o minciuna, precum ca de la 1 ianuarie 2020 pensiile militare se vor recalcula conform proiectului fostului ministru G.Les.
  Din cate stiu,..eventuala recalculare va incepe in 2022..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mereu am spus ca cel putin jumatate din problemele militarilor sunt facute de politai.

   Lui madam Cretulescu i-au spart unii casa. Au venit politaii, au luat amprente, etc. dar nu i-au prins pe aia. De atunci madam Cretulescu este convinsa ca a fost abuzata de politisti deci toti cei in uniforma sunt niste nenorociti!

   Am impresia ca si Olguta a ramasa cu ceva nemultumiri dupa anchete. Altfel de unde ura asta?

   Ștergere
 2. @Huhureaza, se vede din spatiu ca esti platit sa denaturezi adevarul. Nu stiu de cine esti platit dar cu 'sfaturile"tale , multe niste adevaruri derutante, faci mult rau celor interesati sa stie ce si cum...esti un biet kkcios, mincinos si pervers!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BOULE....la tine nu mai ajunge semnalul TV....vi l-a luat Daogaru..???

   Ștergere
 3. @Leon
  Dacă ai urmărit emisiunea spune-i și tembelulul de Kis, alias @tehnocrat ți @Tigri2, care spune că nu-i adevărat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da Huhule, am urmarit emisiunea in care s-a vorbit mai mult despre pensiile civile, si doar ultimile 5-6 minute au introdus in discutie "recalcularea pensiilor militare", o tema falsa de altfel..!
   Cel mai realist mi s-a parut Dtru Pelican care a spus ca acest guvern este in stare sa amane majorarea VPP cu 40% pentru pensionarii civili, si DA, PENSIILE MILITARE SUNT INGHETATE SI PRIN RECALCULAREA SI ACTUALIZAREA LOR S-AR FACE DREPTATE MILITARILOR !
   Pe T2, lasa-l in pace, oricum de mai bine de un an de zile ne aduce numai vesti bune, care nu s-au adeverit niciodata !!

   Ștergere
  2. Mai mult că sigur Orban, Cîțu & Ci vor prorogă orice și prin prostiile debitate duc la creșterea €!
   KWI nu va sta pasiv ci îi va încuraja!

   Ștergere
 4. tehnocrat ai simțit ceva necurat la acest Huhurez pe care eu l-am respectat foarte mult pana la un anumit moment când am realizat ca nu suportă adevărul și este partizan cu foștii guvernanți deși știa că aceștia au greșit flagrant și au modificat abuziv L223/2015 la insistența doamnei LOV și sub presiunea publică exercitată de ziariștii habarniști de la anumite ROTV-uri.Eu nu spun că unii politicieni din actualul partid de guvernământ nu au greșit și ei față de pensionarii militari și militari în general, mai ales prin unele declarații făcute înainte de a ajunge la „ciolan”, dar în ultima vreme au realizat că suntem nedreptățiți și că e nevoie de o reparație și eventual de o revenire la L223/2015 în forma inițială.Pensionarii militari nu au cum să fie de parte celor care i-au trădat și le-a întors spatele deși era evident că este o mare discriminare și se creează o mare falie între generațiile de pensionari, deși condițiile de muncă erau asemănătoare la grade și funcții egale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Cătalino
   Măi, fată, nu te suspectez de credulitate cand tu ești o ticăloșită pentru care nu pensia militară e problema ci teama că se dărâma șandramaua de la Cotroceni.
   Nu este niciun secret pentru cititorii acestui blog, in cei 6 ani au fost zeci sau sute de mii, că orientarea mea politică este social democrată. Sunt oameni raţionali care ştiu să facă deosebirea dintre discuţiile politice şi menirea acestui blog de a fi o alternativă de informare neoficială si neoficioasă în domeniul pensiilor.
   Nici originea mea socială, nici pregătirea și nici profesia nu mă îndreptățesc să mă fandosesc cu aș avea orientări liberale.
   Ii detest pe cei care zic că sunt liberali, dar gândesc, prin ceea ce scriu şi spun, ca un comunist sau ca un fascist fascist. Aceşti extremişti nu pot să fie decât împotriva ceva.

   Ștergere
  2. Vomit cand aud/vad liberali care au muncit numai la stat! ...este ca ciocnirea unor comete!

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si da si nu, sau, mai corect: intai NU, apoi da, insa prea tarziu!
   Sper ca ai inteles mesajul literelor de tipar!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 6. Lectura de duminica.

  De la Ludovic al XIV la Ludovic al XVI.

  Politica, economie, regi si revolutii.

  Lectura placuta pasionatilor de istorie.

  PS:Oferta de lectura este vasta,avem de unde alege, unii se pot delecta cu gaini care protesteaza te miri pe unde sau cu nazisti alogeni. 😁

  Viva la Revolucion!
  Traiasca Regele!

  http://m.ziare.com/ludovic-orban/ludovic-al-xiv-lea-sau-ludovic-al-xvi-lea-1585640-font1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ne facem probleme !
   "Imparatul" nostru are si el un Ludovic, care va reusi sa reduca datoria publica a Romaniei de la 35% din PIB, lasata de PSD, la..34,99%..!!

   Ștergere
  2. https://www.stiripesurse.ro/lovitura-de-teatru-executie-cu-orice-pret-ludovic-orban-a-comis-o_1403168.html

   Ștergere
 7. Campanie electorala ieftina pe Ghiță tv in favoarea pesede plina de aberatii si atât. În trei ani nu au cârâit un cuvant ,ba ii taiau microfonul lui Coarna in emisiunile despre pensii cand deschidea subiectul.
  Proiectul lui Leș (neasumat de fostul guvern) contra spuselor lui Orban si a ministrului Ciucă și nimic mai mult. Adica hai sa-i păcălim pe militari si să le luam voturile fiindca ne fuge pamantul de sub picioare. Este cam singura categorie de la care candidata Viorica isi poate inmulti voturile.

  @ Huhurez
  Stiti destul de bine că indexarea pensiilor este prevazuta in ordonanta cu masuri fiscal bugetare pentru anul 2020 (continuatoare a ordonantelor anterioare) care se va da la sfarsit de an.
  Propaganda fake news pesede a infectat tot mediul online si mass media.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ai văzut OUG pe probleme fiscale pe 2020? Nu se emite pe la sfârșitul lui decembrie 2019? 😜 Greșesc cu ceva?...și parcă, acest guvern nu va mai conduce prin OUG, nu?

   Ștergere
  2. Tu nici sa citesti corect mesajul nu esti preocupat .
   " se va la sfarsitul anului " ce inseamna pentru tine.

   Ștergere
  3. Mda, corect! Și nu sări la gâtul viorii!
   Oricum îți scriu eu expresia de forță a OUG ce va fi elaborat de iubiții tăi: "SE PROROGĂ'

   Ștergere
 8. COMUNICAT FSNPPC: Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, promite respectarea tuturor drepturilor polițiștilor și personalului contractual
  15.11.2019 - COMUNICAT FSNPPC: Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, promite respectarea tuturor drepturilor polițiștilor și personalului contractual
  În cursul după-amiezii de ieri, 14 noiembrie, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, pentru discuții referitoare strict la drepturile financiare ale personalului MAI, fiind abordate inclusiv reglementarea și aplicarea acestora de la 1 ianuarie 2020.

  Președintele FSPPC a prezentat principalele solicitări salariale pe care organizația noastră le revendică, precizând că unele dintre acestea au fost ignorate de către ordonatorii principali de credite, fapt care a indus o stare majoră de nemulțumire în rândurile personalului și a generat manifestări de protest în anii anteriori:

  - majorarea cu ¼ din diferența salarială prevăzută în Anexele VI și VIII ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

  - promovarea în funcție a celor care îndeplinesc condițiile pentru 2019 și 2020;

  - majorarea normei de hrană pentru tot personalul MAI, asemenea celorlalte structuri militarizate din familia noastră ocupațională;

  - introducerea în salariul polițiștilor și personalului contractual a majorării pentru titlul ,,specialist de clasă”;

  - egalizarea la nivel maxim a salariului de funcție, conform Deciziei CCR 794/2016 și a Deciziei 51 din 11.11.2019 (care a dat dreptate SNPPC, în acest sens, urmând a fi publicată în M. Of.);

  - acordarea, la timp și în cuantumurile prevăzute de lege, a drepturilor de natură financiară, pentru a se evita acțiunile în instanțele de contencios administrativ-fiscal. În acest sens, președintele SNPPC a făcut referire la neaplicarea, de către ordonatorii de credite, a Deciziei CCR 794/2016, fapt care a generat mii de procese în instanțe, ceea ce implică timp, efort uman, proceduri de executare silită și alte resurse consumate inutil, de către ambele părți, în final câștigul de cauză fiind acordat, clar și just, SNPPC.

  Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a promis că va face toate demersurile aflate în competența sa și ,,va respecta în integralitate toate drepturile prevăzute de lege pentru personalul MAI”.
  PS. La ministrul N.Ciuca o fi ajuns vreo Asociatie a pensionarilor militari..?  BIROUL EXECUTIV CENTRAL

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cheia e in "va respecta în integralitate toate drepturile prevăzute de lege pentru personalul MAI"

   Daca PNL - taietori de pensii si salarii recunoscuti - schimba legea... nu e vina lui Vela. El da ce scrie la lege!
   Fara a mai spune ca o declaratie a unui ministru cum ca va respecta legea mi se pare redundanta. Nu asa e normal?

   Ștergere
 9. Oare cand o sa inteleagapensionarii militari ca Dogaru uraste din rarunchi militarii si ca a facut tot ce a tinut de el pentru a-si bate joc de ei? Le-a luat banii pentru procese pe care le pierde pe banda rulanta. Intrati pe TMB cautati SCMD si veti vedea ca 80% din procese sunt pierdute din cauza de nereprezentativitate. Si totusi, papagalii ii dau bani. Taote protestele au fost organizate in zile de sarbatoare nationala, cand presa si guvernantii erau la alte activitati. In plus, organiza proteste impotriva lui Basescu la Victoria si impotriva guvernului la Cotroceni. A organizat proteste de antrenament si preventive, in bataie de joc, A indepartat din SCMD lideri care i-au inteles jocul parsiv, invinuindu-i ca sunt vanduti lui Oprea in timp ce el si Pricina bateau palma pe ascuns cu el si negociau functii de partid. Cand Dobritoiu a initiat legea pensiilor militare prin comisia Sirbu, Dogaru a facut scandal la fiecare intalnire, lungind proiectul pana a revenit Oprea la butoane si si-a batut joc de proiectul initial. Cnd acaristiana Anghel a incercat sa introduca amendamente la niste prevederi tampite in Plenul Parlamentului, Dogariu i-a sarit in cap si a determinat-o sa renunte. Asta a fost activitatea lui Dogaru timp de 10 ani. Ca sa nu mai spun de aparitiile lui la tv, cand cei care il urmareau se intrebau daca el e cu adevarat militar si ale cui interese le apara. Sa se spele cu el pe cap toti cei care ii dau de mancare platindu-i cotizatia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. QED...
   Pentru prima data sunt deacord cu nea Marin 100000%100

   Ștergere
  2. Proiectul legii pensiilor militare a fost iniţiat sub Mircea Duşa în noiembrie 2013, imediat după ce s-a dat celebra 241 pentru „amărâţii” de disponibilizati.

   Ștergere
 10. Si ultima ~realizare~ a conducerii si avocatilor SCMD o puteti vedea pe pagina lui Dogaru, unde se plange de cereile justitiei. In prostia loc, cei care se plang ca sunt persecutati, nu realizeaza ca de fapt se fac singuri de ras, probandu-si incompetenta si lipsa de interes fata de cei pe care pretind ca ii apara. In incercarea de a-si convinge oamenii sa le plateasca cotizatiile, domnul Dogaru scoate pe piata o decizie pe un proces pierdut de un pensionar pe mana SCMD, pe motiv ca nu a platit coizatia. Numai ca daca citesti toata decizia postata, constati ca de fapt inca din Iulie 2019 instanta ceruse SCMD sa faca divada de sindicalist cu plata la zi al reclamantului. Ei bine, pana la data deciziei, deci in 3 luni, SCMD NU A PRODS ACEASTA DOVADA, FIE PENTRU CA NU EXISTA, FIE PENTRU CA NU I-A INTERESAT. Deci omul a pierdut procesul pe mana .. SCMD. Ma intreb, cat de prost sa fii, sa te dai singur de gol ca nu ai aparat corect pe cel pe care il reprezentai ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Huhule, ai aici proiectul la care a lucrai Comisia Sirbu. Compara-l cu "legea lui Dusa" . Dupa aia vorbim.http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/09/26/proiect-de-lege-privind-pensiile-militare-de-stat-1019

   Ștergere
 11. Huhule, proiectul a fost initiat de doamna Sirbu. Ia proiectul Sirabu si pune-l langa L 223 si vei constata ca e facut la copy paste, dar au fost scoase prevederi bune si introduse lovituri. Daca nu mai ai proiectul Sirbu, il gasesti pe cui.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După plecarea lui Dobrițoiu de la MApN, documentul eleborat sub conducerea avocatei Sîrbu din Constanța, a fost trecut pe linia moartă.
   La MApN s-a lucrta la alt proiect, sub conducerea ministrului Mircea Dușa. Acesta a fost publicat pentru prima oară pe acest blog în luna noiembrie 2013.
   Poate fi citit aici:
   https://www.huhurez.com/2013/11/proiectul-legii-pensiilor-militare-asa.html
   Avea hiba că nu prevedea și recalcularea pensiilor militare în plată.
   Cu mici îmbunătățiri a fost preluat de guvernul Ponta și Oprea și depus la Senat, după ce Dogaru furase startul și, prin parlamentari prieteni, depuse un proiect asemănător, derivat din lucrările avocatei Sîrbu. Nici proiectul lui Dogaru nu prevedea recalcularea pensiilor în plată.

   Ștergere
  2. Legea finala este opera sindicatelor din politie in mare parte fara calcule pe subiecti pentru evaluarea impactului.
   La primele decizii de pensii vazand ce valori ies in unele domenii ,guleratii au fabricat OG 57 si prin secretarii de stat Les si Sarbu au bagat-o sub nas lui Ciolos.
   Meritul pentru fortarea legii il au Ponta ,Oprea si sindicatele din politie cu preponderenta.

   Ștergere
  3. Huhule, repet: Verifica cele doua legi si dupa aia vorbim. VEI VEDEA CA ARTICOLE SI PASAJE INTREGI, SUNT LUATE DIN PROIECTUL SIRBU, DESI CARPACIUL DUSA SE LAUDA CA EL NU FACE CARPELI.

   Ștergere
  4. Scuze ; Otilia Sava in loc de Sarbu

   Ștergere
  5. T3,
   vezi ca si tu mai gresesti, dar nimeni nu bate cu parul! idem acea OUG, referitor la mine! :))

   Ștergere
 12. Așteptați saptamana asta poate ca se lămuresc. Dar dupa 26 apar alte tîmpenii asa ca e bine sa fim rezervați ca jocul continua sa vedem.cu ce mai vin ăștia, asa ca nu mai rascoliti

  RăspundețiȘtergere
 13. @Huhurezea...Ce ai nene cu disponibilizatii? Eu, spre exemplu, fac parte dintre disponibilizati si am avut taiata pensia. Nu trebuia sa mi se dea inapoi ce mi se luase cu japca? Hai sa terminam odata cu flasneta asta. Chiar esti ridicol.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @mega
   Voi ați fost ridicoli!
   După ce Ponta v-a făcut un punct de pensie mai baban prin Legea 241/2013, deși era constituțional să rămâneți cu cuantumul recalculat potrivit L 119/2010 și OUG nr.1/2011, fiind o recalculare de le o pensie necontributivă la una contributivă, tot voi l-ați înjurat și spurcat... pe unde ați apucat să-l mușcați.

   Ștergere
 14. "Speranța" în rezolvarea problemelor pensiilor militare se va concretiza "benefic" după turul 2 al alegerilor!
  Nici nu va inkipuiti cat putem duce!
  Pariu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Așa, și? Le plătești tu? Ești comunist de tip retro-bolsevic?
   Ce scriy eu și ce înțelegi tu!
   Ești dislexic?

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dogaru intotdeauna a urmarit si incurajat mentinerea unor magarii in pensiile militare, ca sa poata el apoi sa " le atace" in instanta cu "avocatii lui" ca sa isi poata mentine oamenii aproape si sa isi mentina sindicatul si cotizatiile. Fara aceste procese, pe care oricum le pierde, din motive pe care le-am expus de atatea ori, SCMD nu ar mai exista. Protestele lui sunt de ochiilumii, ca sa il mai bage si pe el oamenii in seama.

   Ștergere
  2. Neacșu,
   Afirmativ!
   Însă ce pui in loc?

   Ștergere
 16. Poate nu este cazul, dar fac urmatoarele precizari:
  1.Pl x nr.529/30.06.2015, privind pensiile militare, a fost initiat de Guvernul Ponta, Mircea DUSA era ministrul Apararii( a se vedea si la Senat, L 212/11.05.2015..) fiind votat in CD in aceeasi zi cu 289 Da, 1 vot Nu si 13 Abtineri( pe 29 fusese votat de Senat si regretatul General N.Mircovici, personal a grabit lucrurile ).
  2.Pl x nr.586/09.09.2015( la Senat, L 283/02.06.2015, respins in data, de 07.09.2015), proiect initiat de cativa senatori si deputati ( Minca, Pelican,..) si ASUMAT DE SCMD, a fost RESPINS DEFINITIV in data de 08.06.2016 de plenul CD..!

  RăspundețiȘtergere
 17. Dogaru parca acum a aterizat .Zici ca-i venit din cosmos.De atatia ani zice ca este lider de sindicat si nici acum nu stie exact prevederile legii 223.Arunca numai pastilute.Nu are rabdare sa asculte un raspuns pana la capat.Cu privirea mereu plecata ,rar isi priveste interlocutorul in ochi si doar ptr.cateva secunde.Apoi da drumul raspunsului pe un ton flegmatic ,indiferent de natura conversatiei.Cand i-l auzi te gandesti : Bai...ce le are!
  Le are pe dracu'.O fi bun in istorie ,dar pentru a conduce un sindicat trebuie vena.Mai mult a stricat ,cum a facut probabil si acum.La un moment dat nici noi nu vom mai sti ce ne dorim.
  Bravo Coarna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In care istorie? In afara de nasterea lui Mihai Viteza, Amorurile lui Carol al II-lea si Dracula, despre ce a mai scris?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 18. Domnul Dogaru&co ar trebui sa stie ca daca nu sunt dispozitii contrare indexarea cu rata inflatiei se aplica anual cf L 263 si L223.
  Pe L263 exista dispozitii de modificare a termenului pe L 223 nu exista.
  Ca atare baza legala exista.
  Ordonanta cu masurile fiscal bugetare pe anul 2020 trebuie sa consemneze doar valoarea cu care se face indexarea.
  Emisiuni si ziceri pentru nestiutori ca sa nu le zic altfel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este diferență mare, atăt valoric, cât și ca moment de aplicare, între indexarea prevăzută de art. 59 și 60 din Legea 223/2017 și majorarea valorii punctului de pensie reglementat de L 263/2010.
   Dacă Legea bugetului se votează până la 31 12 2019 nu mai este nevoie ca indexarea să fie prevăzută în vreo ordonanța. Anul trecut nu era gata legea bugetului la sfârșitul anului din cauza Blocantului.

   Ștergere
 19. Dar cu aia 5% pe 2016 pe care MAI-ul ii primeste si noi ,nu,cum ramane?A ramas moarta?Iar pierdem noi ca suntem mai fraieri???

  RăspundețiȘtergere
 20. Pentru civil-ul care isi da aici cu parerea, si nu inteleg de ce .Cătălin din "Luceafărul", despre ce discriminare amintești aici?
  Civil, 46 ani vechime, studii superioare - 2450 lei;
  Militar(subofițer), 30 ani vechime, studii medii - 2980 lei.
  Răspunderi egale, condiții de muncă - la birou.
  Războaie, NU. Convocări? Aplicații? Alte chestii? NU PREA - la fel.Miron Cozma, marele erou penal, i s-a marit pensia de la 3.850 de lei la 7.000 de lei si apoi cu indexarea pp a ajuns la 1 septembrie la 8.050 de lei. Maistru de la forja de la Rulmenti cu pensie de 2.500 de lei a ajuns la 5.000 de lei iar de la 1 septembrie la 5.500 lei , asa ca multi militari viseaza la astfel de cifre. General de Armata , care armata este membra NATO chipurile are o ierarhizare de 4,35 si 10.880 lei pe cand directorul politiei comunitare din primaria capitalei are 8,38 si o salarizare de 15.462 fara sporuri.Un simplu director de politie comunitara din Caracal are o retributie de 10.478 de lei.Prost o mai fi ala care vine in armata sa isi sacrifice sanatatea si familia sa va apere pe voi consumatorii de la bufetcand vin inundatiile

  RăspundețiȘtergere
 21. Te doare neuronul!
  Orban Manelistul a ajuns sa demită consilieri personali, onorifici, neretribuiti, ai lui Dancilă! Sunt orbiți de plăcerea tăierilor: tai și beau, beau și tai! 🤸🤡😂🤗

  RăspundețiȘtergere
 22. Toata ziua va contraziceti ,parca santeti unii din Afganistan si altii din Romania.Vai de voi.

  RăspundețiȘtergere
 23. DE CE MI-TI ANULAT POSTAREA ?AM DERANJAT CUMVA ANALFABETII COLONEI SAU GENERALII FACUTI LA APELUL BOCANCILOR?

  RăspundețiȘtergere
 24. @Neacsu
  Cine vrea să citească istoria nașterii noii legi a pensiilor militare are pe acest blog 88 de articole, grupate sub eticheta „Proiect lege pensii militare”, de pe prima pagină a blogului, sau cutând aici
  https://www.huhurez.com/search/label/Proiect%20lege%20pensii%20militare
  Nu prea cunosc activitatea avocatei Simona Luminița Sîrbu, care a condus Comisia numită de Dobrițoiu, din anul 2012, dar din memoria blogului rezultă că a avut puternice polemici cu Plano Lupuș, fostul admin al blogului. Ea s-a bucurat și de sprijinul vostru, al celor din SCMD. Zic al vostru pentru că pe atunci încă erai în grații cu Dogaru. Blogul păstrează și interviul pe care i l-ai luat Simonei.
  După plecarea lui Dobrițoiu, draftul proiectului a fost publicat la Departamentul Juridic al site-ului SCMD, suferind, din când în când, unele modificări, până în aprilie 2015,când Dogaru l-a introdus în Senat prin parlamentarul coleg cu Domozină, la radio-fotbal.
  Ponta și Oprea s-au enervat și au scos de la dospit proiectul DUșa, ceva asemănător cu proiectul SCMD, l-au introdus în Senat, a intrat în dezbateri, blocând proiectul SCMD.
  A fost adoptat în grabă,chiar în ultima săptâmână a primei sesiuni parlamentare a anului 2015, și a ieșit cu ceva greșeli de tehnică de redactare, speculate de gulerele albe, pentru a motiva emiterea OUG 59/2015.
  Asa cum am mai precizat, ambele proiecte nu prevedeau recalcularea pensiilor militare, ci era ceva în stilul alunecos al cerberilor finanțiști, asemănător cu ce propune Les în recentul proiect; recalcularea se amâna până la prima actualizare, asa cum în Proiectul lui Les stabilirea pensiilor militare în cuantumul net supraviețuieste doar până la prima actualizare a pensiilor. Același modus operandi al gulerelor albe. Atunci, în 2015, Mircovici, fie-i țărâna ușoară, a tăiat pisica și au fost adoptate în CD actualele articole 109 și 110 din L 223.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/31/la-craiova-se-limpezesc-apele-2864

   Ștergere
 25. Huhurez,
  Eu nu i-am fost niciodata in gratii lui Dogaru si nici el drag mie. Am fost membru de sindicat dar asta nu inseamna ca a fost dragoste intre noi. La prima intalnire cu el, cand s-a infiintat filiala Dolj, i-am inaintat o lista de 8 pagini cu nereguli gasite in Statut si de atunci a inceput " Dragostea". In ceea ce priveste proiectul lui Dusa, acesta, ca si cel al lui Dogaru sunt copii proiectului Sirbu,pe care l-au ajustat dupa interese. Cand l-am intrebat la Craiova pe Dusa daca va prelua proiectul Siarbu a spus ca el nu face carpeli. A facut peticeli...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ne spuneti si noua despre care Sarbu este vorba ? Cumva de Marian Sarbu ,artizanul contributivitatii?

   Ștergere
  2. Citeşte aici"avia. Ai si poza avocatei.

   Ștergere
  3. Am vazut.
   Mai multe cursuri decat munca.
   Sigur pe linie AC si ceva CS.

   Ștergere
  4. Domnule Neacșu, ați nimerit-o cu "gratiile" lui Dragnea. Pușchea pe limbă!
   Poate ați vrut să scrieți "grațiile"

   Ștergere
 26. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bugetul.ro/dumitru-coarna-a-batut-palma-cu-marcel-vela-promisiunea-ministrului-de-interne-se-aplica-de-la-1-ianuarie-2020/amp/&ved=2ahUKEwjV1p-n8fHlAhWEi8MKHQtEB70QFjAAegQIBBAC&usg=AOvVaw07I1VzYLZLugj_KrEb6QhS&ampcf=1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Coarna se pare mai vârtos pt polițiștii în activitate nu pt pensionari!

   Ștergere
  2. Ministrul Vela s-a angajat ca o sa respecte legea. ATAT!
   1. oricum trebuia sa o respecte,
   2. daca legea se schimba atunci o sa o respecte pe aia noua.

   Practic Coarna nu a obtinut nimic.

   Ștergere
  3. In ce tara am ajuns, daca se constituie un mare succes cand un ministru promite sa respecte legea ? Chiar asa de prost am ajuns incat nerespectarea legii a devenit o obisnuinta si e nevoie de promisiuni, ca un ministru sa respecte legea ? Eu l-as fi intrebat pe domnul Vela de ce a promis asta? Sa intelegem ca ceilalti ministri nu o vor respecta?

   Ștergere
  4. M,
   Ministrul Valea (😂) a depus juramant cu mana pe Biblie! Este redundant să mai reafirme că respectă legea!

   Ștergere
  5. Probabil pana acum nu s-a respectat legea din punctul de vedere al sindicalistilor.
   Exact ca la pensii.

   Ștergere
  6. Gata, ministrul Valea a iesit la atac. Fiind de la PNL evident ca citeaza gresit legile. Asta insa este ceva normal.

   Ce l-a suparat pe ministrul Valea? Ca un inspector de la politie a fost la o intalnire de partid si au trecut 6 luni si nu a fost sanctionat!

   Cand generalul Ciuca a vorbit cu Orban sa preia ministrul Apararii ei nu s-au intalnit? Au conversat telepatic? Sau daca e cu noi e OK?

   Ștergere
 27. Civil,
  esti pensionar din SMFA, fost PCc! de ce nu ti-ai pus problema si in activitate? Cand rupeai poarta la 16.00 si nu aveai raspunderi nici cat plantonul!
  Oricum, cel ce nu este planta gandeste! Ca o face gresit, asta este altceva! oare ai uitat ca acum cateva luni Olescu ti-a demonstrat diferenta intre statute! Si Statul rasplateste asta, oriunde in lume!
  Atunci se pune problema: de ce nu te-ai facut subofiter?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. 1-la mine vine muntele, la tine nu!
   2- ia zi-mi un produs software produs de tine pt MApN, acreditat și întrebuințat? Tu ai știut că functiona o structură abilitată pt asta?
   3-pana acum trebuia să știi că în armata nimeni nu doarme ci se odihnește! Când eu executam programul de somn tu dădeai cu târnăcopul!?

   *Din lipsă de idei bați câmpii și nici eu nu o să-ți mai dau replica ca să mori de singurătate și izolare!

   Ștergere
  3. Mai gândiți-vă fraților comentatori, poate nu sunt eu acela pe care îl criticați de zor... Identitatea mea nu e sigură. Asta e situația.

   Ștergere
 28. @avia
  Dacă ai plan la distribuirea de link-uri găsește alte site-uri!

  RăspundețiȘtergere
 29. Mi se semnalează apariția unor noi proiecte de modificare a L 223/2017.
  Precizez ca în perioada următoare voi promova în special propuneri și idei venite de la actualii guvernanți, pentru ca acestea au șansa să devină lege.
  Cu atât mai mult nu as posta aici drafturi modificatoare care invoca greșit decizii ale CCR sau altele care confunda baza de calcul din art. 28 cu procentul aplicat bazei de calcul, din art. 29. Baza de calcul este constituita doar din elementele salariale ale soldei lunare, care se au în vedere pentru stabilirea cuantumului pensiei.
  Procentul pensie, între 65-85%, este un alt element de calcul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BRAVO MAESTRE.
   AŞA SĂ FACI.
   Ștergem cu buretele şi-o luăm de la început cu noutăţi.

   Ștergere
  2. Felicitări Huhu-le și îmi cer scuze pentru faptul că te-am criticat puțin, deși meritai!

   Ștergere
 30. INDIFERENT CINE VA FI PRESEDINTELE , PSD DUPA VACANTA PARLAMENTARA LE VA TRANTI MOTTIUNI PANA LE SUNA APA IN CAP DEJA FAC SI SPUN PROSTII asa ca sa vedem daca in IANUARIE SE FACE INDEXAREA SI POATE SI ACEL COEFICIENT DE CORECTARE , .....ca legi noi mai greu....ce e in mana nu e minciuna.....

  RăspundețiȘtergere
 31. Domnule civil,
  Dacă doreați cu ardoare să deveniți cadru militar, de ce nu ai urmat cursurile unei școli militare sau, a unei Academii?. Unde?: Sibiu, București, Brașov. Și apropo de comentariul dvs. referitor la mica greșeală atribuită d-nului col. (r), Neacșu Marin. Alea nu sunt greșeli (ș în loc se s,ț în loc de t). Hai să fim serioși!Citiți materialele domniei sale. Mai aveți........ și încă mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau daca erati spaima calculatorelor de ce nu ati plecat in privat. Aveati si scutire de impozit nu ca fraierii din SNAOPSN.

   Nici "macar" subofiter? Mares are dreptate, ne pierdem timpul!

   Ștergere
  2. Tzivil@
   Pe lângă col Neacșu,esti ca o pietricica mică într-o faleză de nisip!O cauți si n-ai s-o găsești niciodată.

   Ștergere
  3. Cred că eu pierd timpul pe aici, parcă sunt pe o uliță de mahala, mă latră câinii când trec pe lângă poarta domnului Neacșu... Dora, Gigi, lăsați-o mai moale, boier Neacșu știe că nu mă sperii cu una cu două!

   PS. Deci domnul Neacșu e o faleză de nisip, NISIP???? Mi-a plăcut poanta.
   Mareș se pretinde Mahomed, Neacșu are admiratori care fac astfel de "metafore"... Cum adică faleză de nisip... chiar așa? O chestie pe care te așezi cu cu...?

   Cu respect.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Bietul civil el e ingrijorat daca noi suntem sau nu multumiti de pensie!
   L-ati inteles complet gresit. El nu doarme noaptea, se trezeste ud de transpiratie de groaza ca Gigi nu are pensie suficienta.
   A intrat aici doar sa ne incurajeze, sa ne spuna ca o sa fie bine si domniile voastre ati sarit imediat pe sufletul lui de poet milos si omenos.

   Hai, civil, zi-le tu tată, in esplicații detaliate, cum stă treaba. Că noi nu știm și trebuie să vină domnia ta să ne spună!

   Și ca să răspund la întrebare: pe forumuri intră în primul rând ăia nemulțumiți. Majoritatea își văd de pensie mai mult sau mai puțin liniștiți acum că a venit ciuma galbenă la putere - tăietorii de pensii și salarii.

   Ștergere
 32. Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a declarat că își dorește soluții pentru eliminarea inechitățior din pensiile militare, într-o discuție cu reprezentații militarilor în rezervă.

  Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanţii structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, principala temă a discuţiilor fiind situaţia pensiilor militare, se arată într-un comunicat de presă al MApN, publicat pe pagina de Facebook.

  Astfel, Nicolae Ciucă a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale".

  Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor. Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020, se mai arată în documentul citat.

  Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme. Discuțiile vor continua mâine între specialiștii MApN și cei ai structurilor mediului asociativ, într-un grup de lucru, al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine inechitățile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D le Leon dati vesti, cred eu, imbucuratoare ne au aburit destul!!!!!

   Ștergere
  2. D le Leon dati vesti, cred eu, imbucuratoare ne au aburit destul!!!!!

   Ștergere
  3. Leon ,este chiar el o veste bună așa cum a fost pt. Franța anilor 1800 vestea că Napoleon este primul Împărat al ei.

   Ștergere
 33. ORDONANTA DE URGRNTA SA O VEDEM SAPTAMANA ASTA ........ CREDETI

  RăspundețiȘtergere
 34. Civil,
  Adică Dembeleule,
  1- nu ai scris ce produse software ai creat tu!?...unul mic, mic, mic! Ceva acolo..., O urmă, macar!
  2-identitatea ți-o cunoaștem, doar tu uiți cine ești și ce cauți pe aici?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru răbdare domnului H!
   Cu astfel de comentatori nu am ce să dialoghez.

   PS. Eu am crezut că e un blog de discuții pentru toți pensionarii(cum se precizează în pagina de prezentare) nu pentru "nemulțumiți" cum zice M.
   Revin numai dacă se aerisește puțin blogul. Nu sunt îngrijorat nene M, sunt intrigat.
   Mareș, vezi că te-ai virusat doar citind comentariul meu. De altfel, dacă m-ai fi cunoscut personal, cred că dialogai altfel.. Altfel, eu nălucă online, tu nălucă online, ce treabă avem unul cu altul. "Dembelule" scrii matale, eu nu-mi permit să te sictiresc...
   Am o educație adevărată din familie de ofițer superior.

   Cu respect.

   Ștergere
  2. Dembele,
   Scrii mult și neconcludent!
   Scrie ce ai produs...
   Nu te roagă nimeni sa intri aici. Nu ești pensionar militar ci SCc! Interesele nu sunt convergente, pricepi.
   Mereu intri să bagi strâmbe și să cârcotești.
   Pleacă fără retur!

   Ștergere
  3. Ultima mea replică adresată unui rezervist îngâmfat...
   Unde scrie că nu pot intra aici și alți pensionari, chiar civili?
   "Pensionar militar vs pensionar civil" nu "pensionar militar vs SCC".

   Domnia voastră ce a produs? Cezar, nu șopti!

   Mult balast este rezultatul gândirii dumneavoastră.
   Domnul H. poate aprecia foarte bine ce idei "grozave" ați emis în acest blog în comparație cu micile mele intervenții de pe poziția de pensionar civil.
   În altă ordine de idei, ar trebui ca un tânar ca dumneavoastră sa fie mai respectuos cu un civil mai în vârsta ca dumneavoastră.
   Nu vă mai prevalați de grade și funcții avute în activitate!!!
   Multă lume vă judecă după comentariile sterile(unele de-a dretul penibile) pe cere le postți aici și în alte bloguri. Eu vă judec și după modul inadmisibil în care jigniți pe toți cei care nu sunt de acord cu dumneavoastră...

   PS. Dețineți cumva vreo EO. Eu am primit două și sunt mândru de ele.
   Știu, ați afirmat că nu aduc bani... tocmai de aceea consider că sunt importante pentru mine. Dumneavoastră apreciați numai banul, e normal pentru un "onorabil" rezervist. Noi civilii suntem sensibili la aprecieri de altă natură. E păcat pentru domnia voastră.
   Noapte bună!

   Ștergere