Un produs Blogger.

luni, septembrie 21, 2020

Bode cotcodăcește de pe ciotul de 18 km din autostrada de la Iernut la Chețani

32 comments

Președintele Klaus Iohannis și Premierul Ludovic Orban, au participat la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani, 18 km. 
Angajamentele pentru autostrăzi sunt surprinzătoare. De s-ar ține de cuvânt!

32 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa prima ploaie, cati km din autostrada vor deveni impracticabili:E in ritm electoral construita, nu? Trebuia si plavanul sa-si etaleze umbra pe astfalt cumva? Daca ieseam noi in strada, pentru pensiile militare distruse, nu iesea nici unul sa ne vada! As vrea sa-l vad pe Macron, Merkel sau Trump ca inaugureaza ulițe, ca un tronson e vax si pe langa Aleea ,,X'' din Pricopoaia onesteană sau Damaroaia bucuresteană! Prostia liberala se masoara in km, sau cm de fleacuri!

Mihai spunea...

Domnule Huhurez, un "ciot" care reduce timpul de traversare a greoaielor orașe Iernut si Ludus de la 30-40 minute la cel mult 12 minute la viteze sub 130 km / ora ,inclusiv cu încercare si descărcare pe cele doua noduri.
Am filmat pentru blog atat cu camera( in bucla de 10 minute) cat si integral cu telefonul.
Dacă ieri v-am oferit varianta camera azi va ofer varianta telefon.

https://youtu.be/YI209yAEoOs

Exact cu încarcare Chetani-descarcare Iernut in noduri 12.27 minute.
Calculați viteza.
Cat de curând Tg Mures - Cluj - sub 1 oră.
Important este ca se lucreaza intens atat la Chetani-Luna_A3 cat si la Sebes - Alba . Alba - Aiud spre finalizare. Aiud -A3_C Turzii finalizată.


Huhu Rezea spunea...

După câte vedeți, doar dreapta are bani să facă publicitate electorală pe internet.
Nu mai au loc comercianții de banerele lui Nicușor Dan.

Alex spunea...

Ramane de vazut calitatea lucrarii.Constructorii s-au miscat surprinzator de repede facand aprox.2,5 km./luna.Enervant acest stil de a prezenta realizarile, dar este un stil folosit de toti cei care au fost pe la guvernare.Bunaoara in nu stiu ce localitate a fost inaugurat anul trecut un W.C. de la o scoala parca.Primarul mandru nevoie mare a taiat panglica ca fasolea la vedere..Cu 30 de km./an ca sa se construiasca 300 de km.de autostrada ar dura 10 ani.Se rotesc vreo doua guverne si al dracului daca cel care vine preia chestia buna inceputa de celalalt.Aici se greseste.Daca P.S.D.va ajunge iar SUS trebuie sa duca mai departe munca inceputa de P.N.L.pe aceasta zona si sa demonstreze ca si ei pot face acest lucru ,mai bine chiar.
Sunt multe proiecte incepute de unii care nu au mai fost continuate de ceilalti.Singurul lucru pe care l-au continuat,transferandu-l de la o guvernare la alta a fost ciuntirea pensiilor militare.In acest domeniu parca au organizat concurs.Sincer se bat multi ptr.un loc pe podium.

Iulian Mareș spunea...

Azi esti amuzant...: "timpul de traversare a *greoaielor orașe *Iernut si *Ludus"!
De ce greoaie" au drumuri in panta mai mare de 60 de grade? Sunt aglumerari urbane gen Megalopolisul Boston–Washington?

Iulian Mareș spunea...

Din cauza atator evenimente laietzul blond nu mai are timp sa semneze legea privind Ziua Trianonului!
Cata desconsiderare pt mortii Armatei Romaniei pe ale caror oase s-a cladit Romania Mare!
Marasestiul se cutremura de vuietul roman si amaratii astia au taiat 1 Km de panglica pt 2-3 minore obiective!
Importante cu adevarat sunt soselele strategice ce fac legatura dintre fostele provincii istorice si nu cioturile electorale, de toata jena! Nu coituri ci proiecte de anvergura care sa dainuie peste mandate administrative/UAT-uri-parlamentare-prezidentiale, peste ambitiile marunte de cocalari si manelisti politic!
*Cum sa inaugurezi un tren ce va fi operational in decembrie? Jenant si jalnic!
**Unora le pute masca!

Liviub spunea...

Italienii s-au luat după noi și au votat reducerea numărului de parlamentari de la 945 la 600! Doar că, mă gândesc că nu vor continua precum noi, pe această temă! Oricum noi nu ne luăm după ei și alți dezvoltați și Europa, indiferent de temă, pentru că suntem tare deștepți! Mai ales originali! Nicăieri nu îi mai bine plătită nemunca decât pe aceste plaiuri mioritice! Mulți zmei zic: încă mai sunt bani de pe vremea lui Ceaușescu! Când eram în primii 10 din lume in multe ramuri de pe urma muncii. Vai de ea Țară! Iar bătrânii zilei, cei care au făcut, sunt primii tăiați de pe lista! "Ieri" am văzut personal din DSP și spitale care nu voiau la treabă, că e risc mare! Azi vad profesori care nu fac in clasă ori on-line, că nu vor! Era bine rău când nimeni nu știa ce fac de la 9.00 la 2.00 (de fapt 12.00) in cabinete, respectiv școli și clase, pe bani buni. Și mai aud că sunt mulți bătrâni, că nu sunt decât consumatori, că resursele e mici, etc. Așa că, duminică, la vot...

M spunea...

@Iulian Mares

Fara sa mai spunem ca "descarca" traficul infernal din megalopolisul Cuci!!! 😁

Ce patetic! Sa cobori de la a reprezenta "statul român şi este garantul independenţei naționale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării."

Similar cu un Comandant de MU care s-ar apuca sa schimbe niste saboti de frana ca sa il vada Ciuca ca e muncitor si harnic! Nea Johannis nu isi intelege rolul si statutul.
Lasa ca e bine! Am incepuit sa il reevaluez pe Iliescu dupa prestatia de tot rasul a profesorasului!

Iulian Mareș spunea...

Profesoraș, dar cu 7 la definitivat!
Până la urmă va crește exponențial producția de panglică tricoloră și foarfeci! 18 km autostradă și încă 2 obiective cu 21 km panglicuță, 160 de foarfeci și 217 pampoane...
Orban skelălăie așa strident ... Râsul națiunii!

reddog spunea...

Corsarul Invincibil a vrut reducerea numarului parlamentarilor...


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3774133115934956&id=100000149154259

Iulian Mareș spunea...

Asta nu face decât să alimenteze vrajba între categoriile socio-profesionale!

Iulian Mareș spunea...

Bețivul ROU a urmărit cu totul altceva prin acea întrebare la Referendum, însă nu toți au inteligența să înțeleagă!
Și uite așa, el și mai ales analfabeta Eba ne-au făcut cinste la Bruxelles...
Unicat in lumea politică: fostul președinte al ROU, parlamentar, europarlamentar, acum vrea și primar general la București! Că mâine acceptă și la Bleg_ești, la Vulpița!
Nu vă vine să vomitați instant?

Mihai spunea...

@ Mareș
Da ,este destul de ”greoiae” traversarea celor doua localitati .
Dăcă ai norocul sa prinzi bariera cu manevra sau fară la traversarea caii ferate de la Ludus si mai rar acum la Cuci atunci ti s-a dus tot timpul castigat pâna acolo. Plus ceva utilaje agricole in zona Terocentrala ,unde este o bogata zona agricolă. Plus ca daca ai norocul sa prinzi in fata câteva tiruri pe segmentele foarte lungi de linie continua ,vorbesti de unul singur până prinzi o bresa sa-i depăsesti. Plus ,repetatele treceri de pietoni si semafoare ,limitrile de viteza ,etc. Plus ca de multe ori mai trebuie sa faci cate un bine si sa mai lasi in orase cate unul sa iasa in trafic pe E 60 de pe laterale ,altfel la aglomeratia care este uneori nu iese degraba.La toate se mai adauga uneori lucrari de reparatii ,reasfaltare pe unul din sensuri ,etc
La care se mai aduga ,a se sti , Iernut si Ludus sunt locurile unde cei de la rutiera actioneaza din plin cu ”radarele,mai nou cele pistol” de multe ori din masini civile.
Pe autostrada la 130/h faci cel mult 8,3 minute ........... Unii trec pe langa daca mergi cu 130 /h de parca stai pe loc.

Mihai spunea...

@ Alex
Autostrazile sunt foarte bune indiferent care guvern le construieste finalizeaza ,etc.
La traficul care este ,mai ales vara pe europenele care ies din tară nu se mai poate fara accelerarea constructiei de autostrazi.Necazul mare consta si in faptul ca pe europene circula tot felul de nebuni,drogati ,sub influenta alcoolului,etc , care nu respecta nimic si baga oameni nevinovati in pamânt.
Ba daca ai norocul de vreun TIRist platit la km in spate si nu circuli cu cât are el chef ,te semnalizeaza cu farurile sau sonor pana iti strica ziua.
Am circulat in Ro pe toate segmentele de autostrada . Pot spune ca cea mai bine construita a fost si este si la ora actuala A3 -Bechtel. Are ani buni de vechime si este inca intacta. Unde construies romanii si alti ”.......„ te poti astepta la orice. Pacat ca după ce sunt predate CNAIR intretinerea prin firmele de casa este sub orice critică.

Mihai spunea...

Mareș ,nu ar fi mai recomandat să te ocupi tu de problemele de nastere ale Ginuței Pistol ,amplu mediatizate de ”Romania TV” . La Udrea la fel de mediatizata pe acolo, sa nu te bagi ca au avut grijă ”reformele justitiei” dictate Liviu Rah....... să o salveze după ce era cu un picior în ”garsonieră”.
Așa televiziune ,așa candidati pe le Bucale ...... Oare la iarna o sa aveti apă calda si caldură ,sau mergeti dupa modelul din anul/anii trecuti ?

Iulian Mareș spunea...

Avia_Nik,
Ba da, mai ales că Ginuța are genunki mai faini decât capra afgană!
Ție nu ți-e greață majoră de candidații celui mai "pur" partid al lui Coldea?...deh, tot sibian coclit, tot un lăieț.
Când te vei lăsa de postat după ce ai consumat ștevie ... văd și cum este cu gradul 2, deocamdată când iei 7 la definitivat ești de căcat!
Bazavan, pe care îl tot blamează niște neterminați, îl poate recicla! La cate comunicări științifice pe tema rezultatelor de laborator are in întrebuințarea laserilor...
Kiar, tu ești precaut sau inteligent asimptomatic și te dezvolți?
Te-am rugat să-mi spui daca este corect și constituțional modificarea prevederilor unei legi organice (L-80) printr-un act normativ de rang inferior, însă a fost tăcere Emisie!
*Asta pt că susțineai că...precautul, că OMM este pensie!
*Că fapt divers: Timișoara ce are? Aeroport sau aerodrom? 😜😂

Iulian Mareș spunea...

Mai Niculaie,
Mai scrii multe prostii?
Stam in loc de bariera?
Tu nu ai înțeles că eu am făcut bășcălie de prostiile tale cu argumente solide?
Tu știi ce trafic Au și CF este in Kiajna?...mă iei cu pârțuri iohaniste? Cu dispozitive radar tip pistol...etc..
Tu ești serios sau nu?
Vrei să-ți explic aici importanta unor comunicații rutiere de nivel strategic că drum de pătrundere, manevră, rocadă? Vrei sa discutam despre fluxul absorbit pe un sens în unitatea de măsură? Mă iei cu 2 localități minuscule și anonime...tu ești precum Garcia? Dacă vrei o tema serioasa uite îți dau eu una: Capacitatea de a resorbi Au și autospecialele debarcate din stațiile CF cu rampe amenajate pt tehnica grea (gen Tc Abrams). Capacități și capabilități existente!
*Mă bucur că ROU "intra in faliment" dar părinților tăi li se majorează pct pensie cu 40%! Explica-le tu că nu e bine și PNL nu mai are ce prădui cu golanii lor! Te bate părinții cu furca!
Cât despre mine stai liniștit: o editură îmi publica cartea "Cum au devenit unii camarazi precauți, sau proști?!" Te invit la lansare...

Mihai spunea...

Alo ,#Mares
Ce treaba are ce am scris eu cu tancurile tale ,etc
Eu ti-am spus ca daca pe E60 prinzi bariera la traversarea căii ferate la Ludus ,din cauza traficului aglomerat se formeaza cozi pe cativa km si pierzi timp daca te grăbești undeva.
Tu stii cam ce trafic este pe E 60 ?
Tu stii ce inseamna sa fii prins pe E 60 intr-o coloana de tiruri si sa nu poti depăși din cauza traficului intens de pe contrasens?
Se vede din ce spui ca inca nu ai iesit din cazarmă.
Cam stii ce inseamna sa traversezi Câmpia Turzii ,Turda și Clujul pana nu a fost dată în folosință A3?
Stii ca E 60 duce la Borș si ca este aglomerată pe porțiunile fara autostrada de se circulă bara la bară?
Ce legatura are asta cu " deviatiile " tale pe aratura.
Părinții mei nu mai au nevoie de pensiile majorate de pesedeii, p
sustenabile din împrumuturi,cu repercusiuni asupra altor categorii sociale sau nevoi curente.
Ei si-au încheiat cu mult timp in urma misiunea pe lumea asta .Sa le fie țărână ușoară.

Alex spunea...

Basescu,cea mai mare curva a politicii romanesti.Un pic ghiolban ,un pic mai mult am vrut sa zic,tinut la distanta de majoritatea presedintilor de stat din lume ,de multe ori nebagat in seama pe la intrunirile la care a participat ,omul la care atunci cand i-a intins mana lui Szarkozy acesta din urma i-a intors spatele ,cel care a plesnit un copil la un miting si apoi a jurat ca nu a fost asa,iubaret din fire desi fatza nu l-a ajutat asa mult(Udrea Elena nu a fost asa pretentioasa),un rasist ,a fost votat in doua randuri.A fost presedintele Romaniei doua mandate.Cum naiba? Acum l-am vazut si europarlamentar .Domnule! lumea asta este tare proasta.Colac peste pupaza prostimea a votat si ptr.fiica sa care este de o prostie crasa; nu stie sa lege doua cuvinte si cred ca si acum este o agramata.Despre flota ce sa mai zic?
A fost o emisiune acum multi ani unde Base' s fost invitat.S-a prezentat cu un dosar grosut sub brat si l-a asezat pe birou.Tema discutiei a fost disparitia flotei romanesti.Moderatorul l-a intrebat elegant unde este flota.Base' a zambit a luat dosarul si a spus: .." asta este dosarul flotei,daca dvs.gasiti semnatura mea pe vreo hartie .."Apoi a povestit de la cap la coada ce s-a intamplat cu "bietele" nave.Cica totul a fost legal,facut conform nu stiu caror directive e.t.c.Ma gandesc ca atunci a fost o abureala el fiind deja presedinte.
Ar mai fi o problema."Rapirea" jurnalistilor nostrii si recompensa platita de statul roman rapitorilor.Au fost platite ,nu retin exact cate milioane de euro,dar au ajuns mai putine cu 2-3 milioane la rapitori .El era presedinte.Cand a inceput ancheta ptr.a vedea unde este restul de bani,Base' a secretizat dosarul ptr.5o de ani.Cifrele nu sint exacte dar este vorba despre un furt
Cincluzia clara trasa de mine: Ai mari sanse sa accezi in politica daca esti ori prost,ori hot.Daca le ai pe amandoua ajungi barosan.Cat despre voma.Am vomat la prima aparitie alaturi de cel cu fatza de mumie care a spus ca-si retrage candidatura de la alegerile prezidentiale.Base' a varsat cateva lacrimi.De bucurie de aceasta data nu de mila cum vroia sa credem noi.

raul spunea...

Vai mama noastra ,Alex!Cu parere de rau vad ca multi au imbataranit degeaba!Sa-l mai amintesti pe cel mai nenorocit presedinte si cel mai mare vanzator de tara ,care trebuia de mult sa fie in puscarie ,e deja prea mult!Daca la prostime ,de ,n-ai ce cere ,dar la ai nostri...!

Alex spunea...

Nu mai dureaza mult si un cdt.de regiment in rez .cu toate sporurile indemnizatie de comanda o sa aiba pensie cat un maistru minier.Daca mai cresc pensiile civile cu inca 26% ,militarii raman chiar ultimile gaini.O gaina ne dorea candva sa ajugem in aceasta situatie.Iata-ne!
Ar trebui sa se termine cu abureala.Astia or fi obisnuiti sa li se dea la oase? Pacat ca suntem prea in varsta ptr.asta.Pe asta si mizeaza.

Alex spunea...

D-le Raul,
Daca tot sa pomenit de corsarul invincibil ,m-am gandit ca este foarte bine sa amplific senzatia de greata a multora la auzul numelui sau.
Stau si ma crucesc . A fost votata majorarea cu 40% a pensiilor civile.Foarte bine ptr.cei cu pensii mici.Dar exagerat ptr.cei cu pensii de la 5000 in sus.Se va ajunge in situatia incat pensiile militare peste 7000 de care se bucura unii sa fie impozitate ,sa ramana inghetate, iar seful de sector de la mina sa-i depaseasca cu 2-3000 de lei.
Ma(Ciuca) o sa treaca in rezerva cu o pensie de vagonetar.Iar cei cu pensii sub 2000 vor face foamea ptr.ca asa vor acesti cretini.

raul spunea...

Hai ca nici cu activii nu mi=e rusine!Au ramas ultimile gaini pt 2022!Bravo fraierilor!Ati devenit ultimii sclavi de pe plantatie si unii ,cica mai de soi ,se iau de noi in loc sa va apere drepturile!Cum dracu de avem numai prosti in frunte???Baiiiiiii treziti-va,un sofer de ambulanta are 6500 de lei pe luna fara ajutorul de Covid!Ce naiba sunteti tantalai asa????O sa va anunt si cat o sa ia o invatatoare!Copii prosti!

Mihai spunea...

Încă un așa inconștient de ce vorbeste inca nu am auzit .
Ăsta consuma oxigenul degeaba.
Sa spui intr-un interviu ca la Oradea nu sunt curse internaționale pe aeroport deoarece oradenii nu au bani de bilete fiindca in Oradea salariile sunt mici întrece orice imaginație.
Intrați pe pagina lui de fb si sa vedeti ce-i dau oradenii la comentarii.
Adică oradenii se imbarca pentru strainatate la Cluj ,Debrecen, Budapesta și el spune ca oradenii nu au bani de bilete si ca CJ nu-si permite subvenționarea biletelor.Ati mai auzit undeva asa ceva.
Doamne ferește, asta pe unde a trăit până acum.Subventii pentru bilete ,companii aeriene ,etc


https://m.facebook.com/IoanMangOficial/?tsid=0.0927520404707971&source=result#!/story.php?story_fbid=4548060628569091&id=321896004518929&__tn__=%2As%2As-R

Dovada clara ca mai mult nu pot. Astea le sunt limitele.

reddog spunea...

@Alex
Ciocu mic! 😂

kostas spunea...

Ne-a mai prostit inca o data dl.ministru. Gata, s-a mai bifat o intalnire cu rezervistii. Rezultat 0. Bine ca s-au stabilit principiile, ca-mi era frica ca o sa-mi recalculeze pensia fara sa stiu care sunt principiile. Praf in ochi, abureala, nimic concret.Bine ca ne creaza, intr-o luna, un cadru mai larg unde putem sa latram la luna ani buni de-acum incolo.

kostas spunea...

Bravo Raul, bine spus!

Alex spunea...

Oooooo. ..caine rosu mi-ai facut-o!🤪

reddog spunea...

Iar se incordeaza mujicii piticului de la Kremlin...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157704903008775&id=211931758774&anchor_composer=false

raul spunea...

Pai noi suntem patriotii s..ii ,ne gandim ca tara n-are bani si toti sug in nestire!Prostii aia de activi mor pt tara pt 1000 de euro si o secretara de primarie de oras amarat o suge pt 1500 !Halal tara!Halal armata ,halal conducatori ai armatei astia de cacao!

Iulian Mareș spunea...

Tancurile au legatura de la 13.30 din megalopolisul Campia Turzii, cam tot cat ai tu cu realitatea!
Eu am facut toata tara cu Au, Av si El!
Sa le fie tarana usoara! .... referirea era generica si daca sustii ca se duce tara-n cap din cauza pensiilor marite nu esti departe de lepra galbena Catzu-Orban-Iohanis!

Mihai spunea...

Reporter de Ardeal.
Cu permisiunea angajatorului ,domnul admin, sa lamurim (aici _nu gasesc topicul adecvat) ce insemna pentru circulatia pe drumurile publice si un "ciot" de autostrada.
1. Iesire de pe ~ciot~ autostrada Iernut _Chetani ,spre Chetani_ Campia Turzii pe E60.
Asa se circula pe vremuri prin Iernut si Ludus. Doua orase devenite acum izolate ,in pierdere de clienti ,etc. La fel si cele trei mari pensiuni de pe fosta ruta E60 Iernut -Ludus.
Autostrada aduce si lucruri bune si unele neplacute in general pentru comercianti ,afaceri ,etc
Sa spuna cineva daca are curajul sa faca vreo depasire ?

https://youtu.be/H_hjHBKS4ZA

2. Traversare localitatea LUNA (Baza aeriana 71) ,una din cele mai bogate , aranjate ,bine gospodarite comune din Romania pana in 89 si poate chiar si dupa.
Cata circulatie si ce va fi pe aici dupa darea in folosinta a inca unui ~ciot~de legatura Chetani _Campia Turzii cu A3.
Depasiti daca va tine pedala .....

https://youtu.be/b_1gsC6XUuM

Fara autostrazi nu mai tine,altfel luam si pranzul si cina pe europene pana la Bors