Un produs Blogger.

marți, septembrie 15, 2020

De ce să dea Ciolacu guvernul "o să" jos... dacă majoritatea românilor consideră că e bun?

37 comments

Pesediștii au depus moțiune împotriva guvernului liberal, crezând că majoritatea  parlamentară este în conflict cu el.  In sedința care trebuia să cadă Orban nu s-a întrunit cvorumul.
Dacă Ciolacureușea să intrunească cvorumul la sfârșitul lunii august, astăzi,  după decizia CCR, Guvernul era demis. Era mare păcat ca românii să nu afle ce le poate capul lui Orban și Cîțu.. până la alegerile parlamentare.
De ce să nu guverneze liberalii dacă electoratul le permite să facă ce vor, inclusiv să fie corupți?
După ce pontiștii și tăricenii nu au făcut nicio alianță cu PSD la alegerile locale, ba au blocat serios drumul spre câstigarea alegerilor de către Firea în Capitală, drept sancțiune, PSD a decis astăzi să meargă singurși în alegerile parlamentare.  Vor fi alianțe post parlamentare cu cei care vor intra pe cont propriu în Parlament. Se pare că au învățat din lecția trădarilor conservatorilor lui Voiculescu, după ce de 2 ori acestia au intrat în Parlament cu voturile pesediste.

Decizia CCR din 14 septembrie.
"In urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 – „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.
Doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă."

37 de comentarii:

 1. Mergând pe cont propriu la locale și parlamentare respingând o alianță cu Pro România, PSD-ul va avea o mare problemă pentru că Victor Ponta / Pro România vrea să dea o lovitură în alegeri pri fuziunea (nu vor alianță pentru că prin fuziune ar crește pragul electoral) cu ALDE a domnului Tăriceanu. Acest lucru ar urma să se întâmple în jurul date de 27 septembrie (înainte sau după alegerile locale) a anunțat astăzi domnul Ponta. Domnul Ciolacu și PSD-ul s-ar putea să aibă regrete eterne pentru bătaia de joc la adresa noastră prin amânarea rezolvării inechităților privind pensiile militare. Domnul Ponta, făuritor al legii (în timpul guvernării dânsului), fentată de Olguța, s-ar putea să atragă voturile a mulți pensionari militari sperând la ceva în viitor pentru că pe moment ne-am lămurit și săturat de ifosele domnului Ciolacu care poate dar nu vrea. Pentru pensionari se zbate, pentru copii la fel, pentru profesori văd că propune acum și dânșilor 500 E (bravo dânsului, am mamă și nepoți), DAR NOI CÂND DOMNULE CIOLACU ? Văd că onorabila Curte de Conturi vrea să-mi mai ia din pensie și să mai dau și bani înapoi. E bine domnule Ciolacu ? Am geșit noi pensionarii militari față de țară și popor ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alianța sporește pragul electoral.Nu ar ridica o pfoblemă din acest punct de vedere alianța cu PSD.
   D-ta ai speranțe numai de la PSD și de la Ciolacu? Lasă domnule să spere oamenii și în dreptaci, că li s-a urât pomenile stângiștilor.

   Ștergere
  2. Păi de la cine să am domnule Huhu Rezea, nu de la Partidul Poporului (nu Partidul Poporului Dan Diaconescu Direct), numai că, după cum se observă, încet, încet, dispar acei oameni politici pentru care cuvântul era cuvânt, luau decizii corecte, legale, principiale (pentru că mi-am adus aminte de principiile prevăzute la art. 6 din Legea nr. 153/2017, principii fără nici un rost fiind încălcate de fiecare așa cum vrea și poate, pentru unii DA, pentru alții BA) și deși erau adversari aveau respect între ei, în discursuri directe sau televizate, era un alt fel de clasă politică. Oare chiar domnul Ciolacu nu a văzut sau nu i-au adus la cunoștință sursele de informare despre propunerea dumneavostră PLx-199/2020 „Articol unic” care ar rezolva problemele noastre ? De la liberali ce să cer domnule Huhu Rezea ? „Partidul meu, pas cu pas”, sau PAS ca la poker. Comentariul meu a vrut să sugereze că o ambiție greșită (ca să nu mă exprim altfel) poate costa partidul dar și speranțele și încrederea a milioane de alegători care au fost zeci de ani alături de PSD.

   Ștergere
 2. PRO ROMÂNIA ESTE SINGURUL PARTID CARE ARE ŞANSE MARI SĂ PRIMEASCĂ VOTUL "SPECIALILOR" DEOARECE ESTE SINGURUL PARTID CARE A ADUS PREJUDICII DE IMAGINE MINIME ACESTOR CATEGORII DE PENSIONARI, MAI PUŢIN ATUNCI CÂND A FOST DE ACORD CU SUPRA-IMPOZITAREA PENSIILOR MILITARE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Cătălin, dacă Olguța nu se băga (încălcând legea prin propagandă televizată, numai că declarațiile politice nu se iau în calcul) peste Legea nr. 223/2015 emisă în guvernarea domnului Ponta și rămânea la forma inițială fără nici o modifocare prin O.U.G. nu era bine ? Mai aveam atâția ani discuții / comentarii pe acest subiect ?

   Ștergere
  2. Viorel
   marți, septembrie 15, 2020///.....
   --------------------------------------
   Esti INCONSTIENT..afirmind dupa atita vreme cele mai de sus !!
   INCONSTIENT
   Probabil tie ti-ar fi CONVENIT ....trceai si tu la 5 cifre pe cupon....

   Ștergere
 3. https://www.dcnews.ro/cui-trimite-guvernul-pnl-banii-de-la-rectificarea-bugetara-acuze-dure-de-santaj-politic-dovada_771325.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. INFORMARE  Domnilor Președinți,

  Urmare la Precizările nr. 268 ale Casei Sectoriale de pensii a MApN, transmis dumneavoastră pe data de 13.08.2020 și a Deciziei nr. XII/4/13.07.2020 a Curții de Conturi a Romaniei, vă transmitem atașat, spre informare:

  R A P O R T D E C O N T R O L „Verificări cu privire la aspecte legate de gestionarea elementelor patrimoniale ale entității” la CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE (CPS MApN)

  PRESEDINTE ANCMRR "Al. I. Cuza" // Gl.lt.(rtg.) Neculai BAHNAREANU//

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa, și.... de dosarul deschis de CPS la Curtea de Apel București împotriva Deciziei Curții de Conturi nu are nimic a spune domnul Bahnăreanu?
   ANCMRR nu a mișcat un deget în ultimii trei ani împotriva abuzului CPS comis la actualizarea pensiilor militare și pagubirea a zeci de mii de pensionari.

   Ștergere
 6. Ori Dogaru ori Bănățeanu, sunt hahalere in conservare la ordin. Adică "codosi", și trădători, linge clanțe și îmbuibați.

  RăspundețiȘtergere
 7. https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-prins-cu-dublul-standard-deputatul-liviu-plesoianu-prezinta-dovada-video_1505858.html

  RăspundețiȘtergere
 8. DLE H pai dece nu va adresati presei sau dece nu mergeti la CIOLACU? si la orban? DESTUPATILE CAPUL,

  RăspundețiȘtergere
 9. Pe zi ce trece mi se intareste convingerea ca am fost o armata de "idioti" si "ne-am maturizat"{ intr-ale prostiei. Nu mai vreau sa stiu absolut nimic decat sa mi se prezinte ceva materiale demonstrative ca am fost inutili, ca nu mai apartinem acestei tari si acestui popor ca nu mai avem niciun drept ca suntem la mila societatii.Regret din suflet ca mi-am pierdut cei mai frumoasi ani ai tineretii, mi-am sacrificat pubertatea si adolescenta pentru a apara un "popor de idioti"!
  Cine are alte pareri este treaba lor, asta este parerea mea si ma simt inselat, nedreptatit , umilit si scos inafara societatii.Idi na ciorti, durac!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și încă sunteti decent în aprecieri, poporasul ui ăstuia ale cărui tradiții militare constau în ducerea cu arcanul la oaste, i se pot spune lucruri mult mai dureroase.

   Ștergere
  2. Perfect...
   As alege magistratură, cler sau politică!

   Ștergere
  3. NB
   Are dreptate..T2..moKis.tehnocraci
   Guvernul asta si cu ..Ciolaku..stiu ei ca i.au venit pe cap specialistul in aeroplanie din UK..precum si centurioanele din Italy..?
   Ce sa le ďa de mînkare??

   Ștergere
 10. Aștia fac cu rândul la guvernare și râd de noi, totul e făcut de fațadă, toti care sunt în relații de rudenie sau amiciție cu politrucii, indiferent dacă sunt sau nu la guvernare, au intrare peste tot!!!!!!! la politrucii care le vine rândul să guverneze vor avea acces la banii publici mai ușor, că doar nu vin ei pentru cetățeni, stați liniștiți, ca să ducă o viață mai bună.Toți politicienii sunt o apă și un pământ, și în ultima perioada s-au axat pe tăierea pensiilor speciale că de furat nu prea mai au ce, că s-a vândut tot ce mai era, de unde să poată face rost de bani pentru ei dacă nu plafonau pensiile și dacă nu le vor tăia, aveți vreo idee??????????????

  RăspundețiȘtergere
 11. Jalee
  Plinge moKiss..tehnocraci..dupa ciukalata Moca
  Un alt narod îl acompaniază...

  RăspundețiȘtergere
 12. Atata timp cat militarii activi nu au voie sa se organizeze in sindicate ,la M.Ap.N.ma refer,vom fi cu totii "ciuca bataii" tuturor guvernantilor.Activii au fost faultati la legea salarizarii iar noi la cea a pensiilor.Aceasta bataie de joc va continua la nesfarsit ,ori pana in ziua in care va veni un ministru care nu doarme pe el.Este normal ca neavand pe cineva care sa se zbata ptr.noi ,sa ramanem singura "vacutza" de muls.Ia sa faca acest lucru profesorilor sau magistratilor ,sa vedeti atunci demonstratii sau alte forme de protest sindicale.Bravo lor! La M.Ap.N.mai trebuie cumparate niste rable.Americanii nu trebuie sa iese in pierdere.
  D-le Xpert86 aveti dreptate.Ei se schimba la guvernare doar ptr.a mai fura.Nu cumva sa ia altul mai mult.Tot circul de la t.v.este bine gandit;acest joc de carti pe care-l face opozitia cu cei de la guvernare are cartile masluite.Nici unii nici altii nu ne doresc binele .Cine stie? Poate in viitor vom avea vreun presedinte care nu a invatat doar sa coase nasturi in armata si un ministru mai odihnit.Doarme de cand este numit in functie.Pe deoparte pe adormit il inteleg ptr.ca este numit politic;este o simpla marioneta pe care cei de la putere o joaca cum vor.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu aiba un pic de demnitate si sa demisioneze cand a vazut ca nu se face nimic din ceea ce a promis.Mai bine era si el mut ca si comandantul nostru suprem.Stiam o treaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-ai sa vezi onoare si sange la sefii nostri de azi!Ultimul sef care a avut a fost ,poate spre surpriza multora ,Bodnaras!Toti ailalti au fost pupincuristi si fricosi ,chit ca au fost comunisti sau capitalisti!
   Intr o sedinta din CC al PCR se trezeste o muiere ,ministereasa ,ca armata consuma ,ca ia bani degeaba!Atunci Bodnaras o ia intr-o aplicatie o baga intr-un cort,mananca la gamela,frig ,conditii de campanie!La urmatoarea sedinta ,Bodnaras ,,,ia zi fa ,asa vorbea,mai ia bani armata degeaba ?
   Si cat a fost Bodnaras ministru n-a mai carait nimeni!Alte vremuri ,alti oameni!

   Ștergere
  2. Si norma de hrana parca tot de la Bondaras vine..!

   Ștergere
  3. Asa ar trebui procedat si acum.Ministrii si secretarii de stat sa fie scosi macar in raionul de mobilizare ,unde sa stea pe pozitii doua ,trei zile ,sa fie pusi sa-si sape singuri locasuril de tragere ptr.pozitia in picioare la o temperatura de -30 de grade,in pamantul inghetat.Sa serveasca mancare din gamela pe care nu o mai simti ptr.ca ai mainile inghetate.
   In loc de paine sa-si rupa dintii in niste pesmeti,iar noaptea daca nu sunt planton schimbul 2 ,sa se odihneasca bine intr-un cort fara incalzire .Dimineata la ora 06. asa ptr a se mentine in forma scosi la inviorare doar in vestoane,fara centura sa le inghete mainile pe bara fixa la tractiuni si apoi dupa o felie de paine cu marmelada si un ceai,cu rucsacul de alarma in carca si cu ,casca olandeza pe cap
   sa.faca o mica deplasare rapida de 4-5 km.
   Cam asta ar trebui sa traiasca macar odata si apoi sa fie pusi sa voteze sau sa-si dea cu parerea.
   Nici acum habaucii nu tin cont ca programul nostru a fost de 24 de ore din 24 ,sapte zile din sapte.

   Ștergere
  4. De la BoNdăraș și de la Pantiușa...

   Ștergere
  5. Din 2007 România NU mai are ARMATĂ și niște formațiuni care sunt Ținte Aleergând Nr.8 peste hotare pentru lovele .Referitor la Pensionarii militari un sfert au frecat menta prin unități militare iar alții au bătut-o în cap pe unde au vrut că anii îi înaintează în grade .Nu-mi aduc aminte de războaie la care au participat .Acum 30 ani s-a văzut ce poate armata .
   Referitor la Clasa politică din România ,o adunătură de indivizi și derbedei de prin toate cotloanele care sug din munca poporului .La război merg să ucid oricând dar să Votez în România NICIODATĂ .

   Ștergere
  6. Istoria Celebrului Ordin 50/29 12 1947, prin care au fost imbunătățite normele de hrană pentru militari, după seceta și foametea din anii 1946-1947, poate fi citită aici, pe blog, în redactarea fostului Admin Plano 10

   https://www.huhurez.com/2011/06/scurt-istoric-al-ordinului-50-norma-de.html

   Ștergere
 13. @ Huhurez, intreb si eu, aici se permite si atacul direct la familiii, sotii, copii, asa cum ii permiti lui cezar, asa de mult a decazut valoarea noastra?

  RăspundețiȘtergere
 14. Cezar
  miercuri, septembrie 16, 2020
  NB
  Are dreptate..T2..moKis.tehnocraci
  Guvernul asta si cu ..Ciolaku..stiu ei ca i.au venit pe cap specialistul in aeroplanie din UK..precum si centurioanele din Italy..?
  Ce sa le ďa de mînkare??
  Sotia mea lucreaza in Italia ,am o familie ca orice om cinstit, copii, nepoti toti cu pregatire superioara, nu permit ca un cioban oarecare sa-mi terfeleasca familia. Nu este prima data, sa vezi ce limbaj are pe pagina lui. Da ne mai injuram, dar asa 'clasic" dar pana a te lua de familia cuiva, este josnic si decadent!Te rog sa-l tragi de urechi pe acest derbedeu!

  RăspundețiȘtergere
 15. Urmeaza sezonul duelulilor.Provocarile vor incepe sa curga pe blogulet .Se va lasa cu multe cuvinte in limba romana ucise sau grav ranite si cu jigniri fara perdea la adresa unora dintre noi.Traiasca alegerile libere! D-l Cezar a fost primul care a aruncat manusa.En garde monseur
  Tehnocrat.( Habar nu am daca am scris corect in franceza.Eu am invatat rusa si engleza.Cam gretoasa combinatia)

  RăspundețiȘtergere
 16. Cititi maine ,dupa orele 10;11;comunicatul ce va apare pe pagina SCMD.
  "Resboiul" nu a fost pierdut ci nu a avut loc! Toti pierdem dar vad ca unii se bucura pentru asta ...
  "Fericiti cei saraci cu duhul..."

  RăspundețiȘtergere
 17. Si apropos de Bodnaras,LM -istilor de la Campulung stiti ca forma cladirilor arata din aer ,un EB,Emil Bodnaras???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, stim! Si mai stim ca pe ultimul drum a fost si un detasament de LM-isti langa el, ca asa a dorit conducerea superioara a PCR, in 1976!
   Dar nu asta ar fi marea problema, privindu-l pe Botnarenko, ci dosarul lui informativ din mapa operativa! Un dezertor, un agent strain instruit la scoala agentilor externi, din Astrahan!
   Ati ajuns sa plangeti dupa el si Ana Pauker?
   In primul rand, cand Botnarenko era ministrul Fortelor Armate erau comisari rusi in toate UM si MU, care aveau ultimul cuvant de spus, dupa comandant, uneori anuland ordinul acestuia!

   Ca sa stiti, succint, pe cine plangeti:

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Bodnăraș

   Ștergere
  2. Mai Iuliane ,n-a plans nimeni dupa el ci am vrut sa arat cat de putini au fost cei care intr-adevar au tinut cu noi,fata de toti ceilalti care zica-se ne-au fost sefi si n-au stiut decat sa pupe dosuri pt functii si galoane!Cu atat mai grava e situatia si asta am vrut sa subliniez , e si faptul ca trebuie sa sapi adanc in istorie ca sa dai de un comandant care a tinut la trupa lui si nu a folosit-o pt interese meschine!
   ps Si mai las-o naibii cu agenti rusi etc etc!Asa erau vremurile!Acum ca avem agenti americani ,o ducem noi armata mai bine????

   Ștergere
 18. Inca din perioada examenelor de admitere ni se amintea despre forma cladirilor "EB"...Dupa ani si ani, prin '90 avand multe misiuni cu elicopterul in zona ,l-am filmat (pozat) din toate pozitiile1

  RăspundețiȘtergere