Un produs Blogger.

marți, septembrie 15, 2020

De ce să dea Ciolacu guvernul "o să" jos... dacă majoritatea românilor consideră că e bun?

34 comments

Pesediștii au depus moțiune împotriva guvernului liberal, crezând că majoritatea  parlamentară este în conflict cu el.  In sedința care trebuia să cadă Orban nu s-a întrunit cvorumul.
Dacă Ciolacureușea să intrunească cvorumul la sfârșitul lunii august, astăzi,  după decizia CCR, Guvernul era demis. Era mare păcat ca românii să nu afle ce le poate capul lui Orban și Cîțu.. până la alegerile parlamentare.
De ce să nu guverneze liberalii dacă electoratul le permite să facă ce vor, inclusiv să fie corupți?
După ce pontiștii și tăricenii nu au făcut nicio alianță cu PSD la alegerile locale, ba au blocat serios drumul spre câstigarea alegerilor de către Firea în Capitală, drept sancțiune, PSD a decis astăzi să meargă singurși în alegerile parlamentare.  Vor fi alianțe post parlamentare cu cei care vor intra pe cont propriu în Parlament. Se pare că au învățat din lecția trădarilor conservatorilor lui Voiculescu, după ce de 2 ori acestia au intrat în Parlament cu voturile pesediste.

Decizia CCR din 14 septembrie.
"In urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 – „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.
Doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă."

34 de comentarii:

Viorel spunea...

Mergând pe cont propriu la locale și parlamentare respingând o alianță cu Pro România, PSD-ul va avea o mare problemă pentru că Victor Ponta / Pro România vrea să dea o lovitură în alegeri pri fuziunea (nu vor alianță pentru că prin fuziune ar crește pragul electoral) cu ALDE a domnului Tăriceanu. Acest lucru ar urma să se întâmple în jurul date de 27 septembrie (înainte sau după alegerile locale) a anunțat astăzi domnul Ponta. Domnul Ciolacu și PSD-ul s-ar putea să aibă regrete eterne pentru bătaia de joc la adresa noastră prin amânarea rezolvării inechităților privind pensiile militare. Domnul Ponta, făuritor al legii (în timpul guvernării dânsului), fentată de Olguța, s-ar putea să atragă voturile a mulți pensionari militari sperând la ceva în viitor pentru că pe moment ne-am lămurit și săturat de ifosele domnului Ciolacu care poate dar nu vrea. Pentru pensionari se zbate, pentru copii la fel, pentru profesori văd că propune acum și dânșilor 500 E (bravo dânsului, am mamă și nepoți), DAR NOI CÂND DOMNULE CIOLACU ? Văd că onorabila Curte de Conturi vrea să-mi mai ia din pensie și să mai dau și bani înapoi. E bine domnule Ciolacu ? Am geșit noi pensionarii militari față de țară și popor ?

Huhu Rezea spunea...

Alianța sporește pragul electoral.Nu ar ridica o pfoblemă din acest punct de vedere alianța cu PSD.
D-ta ai speranțe numai de la PSD și de la Ciolacu? Lasă domnule să spere oamenii și în dreptaci, că li s-a urât pomenile stângiștilor.

Leon spunea...

https://www.dcnews.ro/cui-trimite-guvernul-pnl-banii-de-la-rectificarea-bugetara-acuze-dure-de-santaj-politic-dovada_771325.html

Viorel spunea...

Păi de la cine să am domnule Huhu Rezea, nu de la Partidul Poporului (nu Partidul Poporului Dan Diaconescu Direct), numai că, după cum se observă, încet, încet, dispar acei oameni politici pentru care cuvântul era cuvânt, luau decizii corecte, legale, principiale (pentru că mi-am adus aminte de principiile prevăzute la art. 6 din Legea nr. 153/2017, principii fără nici un rost fiind încălcate de fiecare așa cum vrea și poate, pentru unii DA, pentru alții BA) și deși erau adversari aveau respect între ei, în discursuri directe sau televizate, era un alt fel de clasă politică. Oare chiar domnul Ciolacu nu a văzut sau nu i-au adus la cunoștință sursele de informare despre propunerea dumneavostră PLx-199/2020 „Articol unic” care ar rezolva problemele noastre ? De la liberali ce să cer domnule Huhu Rezea ? „Partidul meu, pas cu pas”, sau PAS ca la poker. Comentariul meu a vrut să sugereze că o ambiție greșită (ca să nu mă exprim altfel) poate costa partidul dar și speranțele și încrederea a milioane de alegători care au fost zeci de ani alături de PSD.

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, dacă Olguța nu se băga (încălcând legea prin propagandă televizată, numai că declarațiile politice nu se iau în calcul) peste Legea nr. 223/2015 emisă în guvernarea domnului Ponta și rămânea la forma inițială fără nici o modifocare prin O.U.G. nu era bine ? Mai aveam atâția ani discuții / comentarii pe acest subiect ?

tehnocrat spunea...

INFORMAREDomnilor Președinți,

Urmare la Precizările nr. 268 ale Casei Sectoriale de pensii a MApN, transmis dumneavoastră pe data de 13.08.2020 și a Deciziei nr. XII/4/13.07.2020 a Curții de Conturi a Romaniei, vă transmitem atașat, spre informare:

R A P O R T D E C O N T R O L „Verificări cu privire la aspecte legate de gestionarea elementelor patrimoniale ale entității” la CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE (CPS MApN)

PRESEDINTE ANCMRR "Al. I. Cuza" // Gl.lt.(rtg.) Neculai BAHNAREANU//

valica spunea...

Ori Dogaru ori Bănățeanu, sunt hahalere in conservare la ordin. Adică "codosi", și trădători, linge clanțe și îmbuibați.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-prins-cu-dublul-standard-deputatul-liviu-plesoianu-prezinta-dovada-video_1505858.html

CEZAR spunea...

Viorel
marți, septembrie 15, 2020///.....
--------------------------------------
Esti INCONSTIENT..afirmind dupa atita vreme cele mai de sus !!
INCONSTIENT
Probabil tie ti-ar fi CONVENIT ....trceai si tu la 5 cifre pe cupon....

Huhu Rezea spunea...

Asa, și.... de dosarul deschis de CPS la Curtea de Apel București împotriva Deciziei Curții de Conturi nu are nimic a spune domnul Bahnăreanu?
ANCMRR nu a mișcat un deget în ultimii trei ani împotriva abuzului CPS comis la actualizarea pensiilor militare și pagubirea a zeci de mii de pensionari.

brenda spunea...

DLE H pai dece nu va adresati presei sau dece nu mergeti la CIOLACU? si la orban? DESTUPATILE CAPUL,

tehnocrat spunea...

Pe zi ce trece mi se intareste convingerea ca am fost o armata de "idioti" si "ne-am maturizat"{ intr-ale prostiei. Nu mai vreau sa stiu absolut nimic decat sa mi se prezinte ceva materiale demonstrative ca am fost inutili, ca nu mai apartinem acestei tari si acestui popor ca nu mai avem niciun drept ca suntem la mila societatii.Regret din suflet ca mi-am pierdut cei mai frumoasi ani ai tineretii, mi-am sacrificat pubertatea si adolescenta pentru a apara un "popor de idioti"!
Cine are alte pareri este treaba lor, asta este parerea mea si ma simt inselat, nedreptatit , umilit si scos inafara societatii.Idi na ciorti, durac!

Xpert 86 spunea...

Aștia fac cu rândul la guvernare și râd de noi, totul e făcut de fațadă, toti care sunt în relații de rudenie sau amiciție cu politrucii, indiferent dacă sunt sau nu la guvernare, au intrare peste tot!!!!!!! la politrucii care le vine rândul să guverneze vor avea acces la banii publici mai ușor, că doar nu vin ei pentru cetățeni, stați liniștiți, ca să ducă o viață mai bună.Toți politicienii sunt o apă și un pământ, și în ultima perioada s-au axat pe tăierea pensiilor speciale că de furat nu prea mai au ce, că s-a vândut tot ce mai era, de unde să poată face rost de bani pentru ei dacă nu plafonau pensiile și dacă nu le vor tăia, aveți vreo idee??????????????

HALA spunea...

Și încă sunteti decent în aprecieri, poporasul ui ăstuia ale cărui tradiții militare constau în ducerea cu arcanul la oaste, i se pot spune lucruri mult mai dureroase.

Iulian Mareș spunea...

Perfect...
As alege magistratură, cler sau politică!

Cezar spunea...

Jalee
Plinge moKiss..tehnocraci..dupa ciukalata Moca
Un alt narod îl acompaniază...

Cezar spunea...

NB
Are dreptate..T2..moKis.tehnocraci
Guvernul asta si cu ..Ciolaku..stiu ei ca i.au venit pe cap specialistul in aeroplanie din UK..precum si centurioanele din Italy..?
Ce sa le ďa de mînkare??

Alex spunea...

Atata timp cat militarii activi nu au voie sa se organizeze in sindicate ,la M.Ap.N.ma refer,vom fi cu totii "ciuca bataii" tuturor guvernantilor.Activii au fost faultati la legea salarizarii iar noi la cea a pensiilor.Aceasta bataie de joc va continua la nesfarsit ,ori pana in ziua in care va veni un ministru care nu doarme pe el.Este normal ca neavand pe cineva care sa se zbata ptr.noi ,sa ramanem singura "vacutza" de muls.Ia sa faca acest lucru profesorilor sau magistratilor ,sa vedeti atunci demonstratii sau alte forme de protest sindicale.Bravo lor! La M.Ap.N.mai trebuie cumparate niste rable.Americanii nu trebuie sa iese in pierdere.
D-le Xpert86 aveti dreptate.Ei se schimba la guvernare doar ptr.a mai fura.Nu cumva sa ia altul mai mult.Tot circul de la t.v.este bine gandit;acest joc de carti pe care-l face opozitia cu cei de la guvernare are cartile masluite.Nici unii nici altii nu ne doresc binele .Cine stie? Poate in viitor vom avea vreun presedinte care nu a invatat doar sa coase nasturi in armata si un ministru mai odihnit.Doarme de cand este numit in functie.Pe deoparte pe adormit il inteleg ptr.ca este numit politic;este o simpla marioneta pe care cei de la putere o joaca cum vor.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu aiba un pic de demnitate si sa demisioneze cand a vazut ca nu se face nimic din ceea ce a promis.Mai bine era si el mut ca si comandantul nostru suprem.Stiam o treaba.

raul spunea...

N-ai sa vezi onoare si sange la sefii nostri de azi!Ultimul sef care a avut a fost ,poate spre surpriza multora ,Bodnaras!Toti ailalti au fost pupincuristi si fricosi ,chit ca au fost comunisti sau capitalisti!
Intr o sedinta din CC al PCR se trezeste o muiere ,ministereasa ,ca armata consuma ,ca ia bani degeaba!Atunci Bodnaras o ia intr-o aplicatie o baga intr-un cort,mananca la gamela,frig ,conditii de campanie!La urmatoarea sedinta ,Bodnaras ,,,ia zi fa ,asa vorbea,mai ia bani armata degeaba ?
Si cat a fost Bodnaras ministru n-a mai carait nimeni!Alte vremuri ,alti oameni!

Leon spunea...

Si norma de hrana parca tot de la Bondaras vine..!

Alex spunea...

Asa ar trebui procedat si acum.Ministrii si secretarii de stat sa fie scosi macar in raionul de mobilizare ,unde sa stea pe pozitii doua ,trei zile ,sa fie pusi sa-si sape singuri locasuril de tragere ptr.pozitia in picioare la o temperatura de -30 de grade,in pamantul inghetat.Sa serveasca mancare din gamela pe care nu o mai simti ptr.ca ai mainile inghetate.
In loc de paine sa-si rupa dintii in niste pesmeti,iar noaptea daca nu sunt planton schimbul 2 ,sa se odihneasca bine intr-un cort fara incalzire .Dimineata la ora 06. asa ptr a se mentine in forma scosi la inviorare doar in vestoane,fara centura sa le inghete mainile pe bara fixa la tractiuni si apoi dupa o felie de paine cu marmelada si un ceai,cu rucsacul de alarma in carca si cu ,casca olandeza pe cap
sa.faca o mica deplasare rapida de 4-5 km.
Cam asta ar trebui sa traiasca macar odata si apoi sa fie pusi sa voteze sau sa-si dea cu parerea.
Nici acum habaucii nu tin cont ca programul nostru a fost de 24 de ore din 24 ,sapte zile din sapte.

tehnocrat spunea...

@ Huhurez, intreb si eu, aici se permite si atacul direct la familiii, sotii, copii, asa cum ii permiti lui cezar, asa de mult a decazut valoarea noastra?

Huhu Rezea spunea...

Nu sunt permise!

tehnocrat spunea...

Cezar
miercuri, septembrie 16, 2020
NB
Are dreptate..T2..moKis.tehnocraci
Guvernul asta si cu ..Ciolaku..stiu ei ca i.au venit pe cap specialistul in aeroplanie din UK..precum si centurioanele din Italy..?
Ce sa le ďa de mînkare??
Sotia mea lucreaza in Italia ,am o familie ca orice om cinstit, copii, nepoti toti cu pregatire superioara, nu permit ca un cioban oarecare sa-mi terfeleasca familia. Nu este prima data, sa vezi ce limbaj are pe pagina lui. Da ne mai injuram, dar asa 'clasic" dar pana a te lua de familia cuiva, este josnic si decadent!Te rog sa-l tragi de urechi pe acest derbedeu!

Petrut spunea...

154

M spunea...

@Tehnocrat

👍

Alex spunea...

Urmeaza sezonul duelulilor.Provocarile vor incepe sa curga pe blogulet .Se va lasa cu multe cuvinte in limba romana ucise sau grav ranite si cu jigniri fara perdea la adresa unora dintre noi.Traiasca alegerile libere! D-l Cezar a fost primul care a aruncat manusa.En garde monseur
Tehnocrat.( Habar nu am daca am scris corect in franceza.Eu am invatat rusa si engleza.Cam gretoasa combinatia)

tehnocrat spunea...

Cititi maine ,dupa orele 10;11;comunicatul ce va apare pe pagina SCMD.
"Resboiul" nu a fost pierdut ci nu a avut loc! Toti pierdem dar vad ca unii se bucura pentru asta ...
"Fericiti cei saraci cu duhul..."

Leo spunea...

De la BoNdăraș și de la Pantiușa...

raul spunea...

Si apropos de Bodnaras,LM -istilor de la Campulung stiti ca forma cladirilor arata din aer ,un EB,Emil Bodnaras???

tehnocrat spunea...

Inca din perioada examenelor de admitere ni se amintea despre forma cladirilor "EB"...Dupa ani si ani, prin '90 avand multe misiuni cu elicopterul in zona ,l-am filmat (pozat) din toate pozitiile1

Huhu Rezea spunea...

Istoria Celebrului Ordin 50/29 12 1947, prin care au fost imbunătățite normele de hrană pentru militari, după seceta și foametea din anii 1946-1947, poate fi citită aici, pe blog, în redactarea fostului Admin Plano 10

https://www.huhurez.com/2011/06/scurt-istoric-al-ordinului-50-norma-de.html

Iulian Mareș spunea...

Da, stim! Si mai stim ca pe ultimul drum a fost si un detasament de LM-isti langa el, ca asa a dorit conducerea superioara a PCR, in 1976!
Dar nu asta ar fi marea problema, privindu-l pe Botnarenko, ci dosarul lui informativ din mapa operativa! Un dezertor, un agent strain instruit la scoala agentilor externi, din Astrahan!
Ati ajuns sa plangeti dupa el si Ana Pauker?
In primul rand, cand Botnarenko era ministrul Fortelor Armate erau comisari rusi in toate UM si MU, care aveau ultimul cuvant de spus, dupa comandant, uneori anuland ordinul acestuia!

Ca sa stiti, succint, pe cine plangeti:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Bodnăraș

raul spunea...

Mai Iuliane ,n-a plans nimeni dupa el ci am vrut sa arat cat de putini au fost cei care intr-adevar au tinut cu noi,fata de toti ceilalti care zica-se ne-au fost sefi si n-au stiut decat sa pupe dosuri pt functii si galoane!Cu atat mai grava e situatia si asta am vrut sa subliniez , e si faptul ca trebuie sa sapi adanc in istorie ca sa dai de un comandant care a tinut la trupa lui si nu a folosit-o pt interese meschine!
ps Si mai las-o naibii cu agenti rusi etc etc!Asa erau vremurile!Acum ca avem agenti americani ,o ducem noi armata mai bine????