Un produs Blogger.

marți, septembrie 29, 2020

Informacios Hivatal zburdă prin Transilvania

42 comments
Articol preluat https://www.national.ro/dezvaluiri/sie-ungar-cumpara-ardealul-697289.html

SIE ungar cumpără Ardealul!

Iar tocmai acest nou triunghi informativ Viena – Budapesta – Moscova a și dus la situația umilitoare din Republica Moldova, acolo unde elita politică, dar mai ales piața bancară, cea medicală, practic cea mai mare parte a economiei de peste Prut a încăput în mâinile Informacios Hivatal! În timp ce autoritățile române încă își dau cu tesla în ajutoarele umanitare trimise în câteva rable de autocamionae ale MApN la Chișinău, plătind pentru acestea taxe cât suma produselor donate! Iar după ”companiile austriece” care cumpără cu banii HI tot ce mai este de vânzare prin ”coloniile economice” maghiare din Ardeal, acum Guvernul de la Budapesta a ajuns să facă pe față investiții directe majore în domenii cheie precum sport, educație sau sănătate!

Ministrul de Externe maghiar Peter Szijjarto își face concediile cu cancelarul austriac Sebastian Kurz

Sutele de milioane de euro ajungând în ”colonii” prin pomparea din bugetul oficial al Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta, cel care răspunde de implementarea acestui proiect. Prin mijlocirea directă a Informacios Hivatal, de doi ani de când serviciul este parte integrantă a MAE ungar. În timp ce statul român ”contraatacă” aceste agresive operațiuni financiare ca în Evul Mediu, cu câteva structuri militare ale DGIA pregătite pentru ambuscade prin munți! Structura contrainformativă a MApN alocând sume importante antrenamentelor cu baioneta în dinți prin casele conspirative din județul Mureș, de zici că nu suntem țări aliate cu Ungaria în cadrul NATO! Și deci soluția militară va fi oricum una imposibil de aplicat!

Mai stăm mult cu ”fustița” ridicată?

Aceasta este întrebarea care îi frământă pe ofițerii de contrainformații care încă nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român! Mai ales că situația este deja una greu de digerat, după ”ranga în dinți” administrată sistemului contrainformativ românesc după autorizarea agenților de informații ai Informacios Hivatal de a derula acțiuni operative pe teritoriul românesc, în chiar nordul Ardealului, într-un caz ”de nimic” privind un oarecare președinte de Consiliu Județean!

Noi cu demonstrațiile militare, ei cu investițiile

Și chiar dacă ne aflam în acel moment la apogeul ”Binomului”, tot rămâne extrem de interesant cine a autorizat nu oferirea la schimb de informații spionilor maghiari, ci permisiunea acordată acestora de a desfășura acțiuni operative pe teritoriul statului român! Mai ales că agenții informacios Hivatal au venit, dar nu au mai plecat! Ei coordonând ca și funcționari ai MAE de la Budapesta proiectul de investiții financiare în Ardeal! Unul care, dacă va continua în acest ritm, s-ar putea solda și cu o autostradă directă între Miercurea Cius și Budapesta, înainte chiar ca statul român să fie în stare să facă barem un drum expres care să traverseze Carpații!

Czukor. Jozsef Czukor…

Agențiile de informații americane au atras disperate atenția cu privire la trecutul mai mult decât îngrijorător al fostului spion maghiar din perioada comunistă, Jozsef Czukor. Cel care a activat ani buni de zile sub acoperire în Austria și Germania. Fiind de asemenea apoi om de legătură al serviciilor comuniste maghiare cu KGB-ul rusesc! Și apoi cu temutul FSB! Iată însă că Guvernul de la Budapesta s-a șters undeva cu avertismentele partenerilor americani și l-au numit pe spionul Jozsef Czukor în fruntea spionilor maghiari! Un spion șef peste spioni, o rețetă a succesului care își dovedește acum pe deplin succesul.

Mai ales că, profitând de vechile sale relații de când activa la Viena, dar și de relațiile de prietenie personală între ministrul maghiar de Externe – șeful său direct- Peter Szijjarto și cancelarul austriac Sebastian Kurz, Czukor și-a ”acoperit” propriile firme operative sub paravanul unor companii austriece. Iar cum acolo unde vorbim de expanisunea pragmaticelor companii austriece vorbim în bună măsură și de aportul financiar al oligarhilor ruși sau chiar direct al FSB-ului, România pare în acest moment ”strânsă” ca niciodată în ”triunghiul” austriaco – ungaro – rus. Mai ales că americanii sunt mult prea departe și prea dezinteresați de aceste ”amănunte” ca să putem spera la o intervenție promptă a Washington-ului pentru a destructura această ”învăluire” informativă.

Noi cu ”nunceag”-ul, ei cu ”shopping”-ul !

Se spune că putem vorbi cu adevărat de un spirit patriotic și în România de-abia atunci când la meciurile Naționalei de fotbal zecile de mii de suporteri nu se vor mai poticni deja în versurile de la a treia strofă a imnului național! Da, doare, dar acesta este crudul adevăr! Ca și cel în ceea ce privește riposta statului român la operațiunile stricte de ”intelligence” prin care statul ungar subminează autoritatea celui român în Ardeal. Dar nu prin ”fumigenele” unor lozinci și alte provocări, ci prin investiții financiare majore. Unele care după ce au început în zonele cu majoritate maghiară se derulează acum intensiv în cele mixte. Astfel că în câțiva ani, copiii români se vor bate să prindă câte un loc în școlile, pe terenurile de sport sau în sălile de cultură construite de guvernul ungar pentru etnicii maghiari.

În timp ce supradimensionata Direcție Generală de Informații a Armatei păstrează o puternică ”falangă” operativă sub acoperire în mai multe zone din Ardeal. Acolo unde DGIA dispune de la case conspirative și alte importante mijloace logistice impresionante, până la trupe cu adevărat de elită, care i-au impreionat până și pe pușcașii marini. Numai că, după cum susțin sursele noastre, în timp ce agenții Informacios Hivatal recurg la un ”shopping” tot mai agresiv în Ardeal, partea română se mulțumește în a își instrui forțele speciale ale Armatei ”dizlocate” în zonă pentru demonstrații spectaculoase cu baioneta în dinți și cu ”nunceag”-ul în mână!

Și nu este nicio glumă, chiar ”contraatacăm” ofensiva financiară ungară, una puternic sprijinită de Viena și Moscova cu demonstrații de luptă cu nunjag-ul! Fără a exista însă nici măcar o singură structură inter-instituțională care să se ocupe, indiferent de acoperire, strict de blocarea extinderii ”coloniilor economice” maghiare din Transilvania! Mai ales că, după cum deja se vehiculează informații de ultimă oră, Informacios Hivatal tocmai ce este pe cale să le facă o nouă aroganță structurilor contrainformative românești, prin activarea unui ”centru HI” pe deplin operațional în ”colonia economică Oradea

42 de comentarii:

gheo spunea...

Credeti ca "mult- mult-multiplilor asistati social cu stampila de vot in mana " !!! le pasa de aceasta ?, NUUUUU iar pe politicienii romani ii intereseaza in mod expres "privilegiile pe care pot pune mana dupa ce obtin celebra stampila de vot. Ce aranjamente mai pot "aranja", ce ii intereseaza pe stapanii lor politici. Prostilor care nu vor sa vada adevarul din fata lor, nu prea ai ce sa le faci iar cei care-l vad ... sunt prea putini si infensivi in fata propagandei politice interesata dor de "cine pune mana pe putere in Romania si poate vinde ce mai este de vanzare", patriotismul a devenit in Romania anului 2020 un stigmat pentru cei care il mai poarta, politica, ascultatii pe liberali, totul in Romania a devenit "totul pentru privatizarea straina", ce sa mai vorbim de colonie ca suntem deja "colonie straina". In urma cu peste 100 de ani, tineretul roman scolit in strainatate revenea in tara cu idei revolutionare pentru reforme, astazi, unii au devenit angajatii strainilor in vestul Europei iar cei din tara "cumparati si spalati pe creier de multinationalele straine care au devenit stapanele Romaniei si la propriu si la figurat, ba, chiar si limba romana a ajuns sa nu mai valoreze aproape nimic la ea acasa.

Calinmihaib spunea...

Intrebare..totuși: dacă ĂSTA e adevărul,..AUTORITĂȚILE NOASTRE,ROMÂNE..."ce-au făcut"..,și mai ales CE FAC să apere TRANSILVANIA ȘI BANATUL..? = de "raptul" / eventual: PREDAREA care se PREGĂTEȘTE...?!!
HUNGARIA : NU va renunța NICIODATA ..la visul lor..de un SECOL: Hungaria Mare..![ prin anii inflaționiști,2000..,în librăria dela subsolul bisericii reformate ungare(= unde a "păstorit" Laszlo TOKES) din Timișoara era expus un ATLAS RUTIER al " BAZINULUI CARPATIC"(..TERITORIILE HUNGARIEI actuale și cele peri- hungare,..=costa vreo 500.000 de lei inflationați..!= cam SCUMP atunci,raportat la prețuri și salarii contemporane..!)]
Și,...ce e mai grav, se pare că..SUNTEM ..CAM..SINGURI, ..SURROUNDED..!
Și.."COMINTERNUL"..TRĂIEȘTE..!
Și.."RASUL" de pe fața pământului..a..intreprinderilor "vechi".."nerentabile",foste "capitaliste"..continuă în TIMIȘOARA..!
SUNT SIMPLE ..constatări..!


Calinmihaib spunea...

GHEO: parțial:..ai mare dreptate,dar INDUCI "proștilor"
de care vorbești un "NEADEVĂR" ..că "liberalii" vând Romania..!
1.Nu am "convingerea" că "liberalii" actuali sunt chiar "liberali"..!,dar ăsta ar fi cel mai puțin important argument..!
2. "Noua Vânzare a României" a început imediat după anii.. 1989..!
3..CINE A FOST..în ăștia: 30 de ani..și mai..ESTE.."LA PUTERE" ..chiar și ACUM..?(=..vorbim de: PUTEREA ABSOLUTĂ=a VOTULUI=..!).
...etc.

raul spunea...

Acum sa spunem adevarul ,Gheo ,cand naiba a avut poporul asta viziune??Am avut vreo doi conducatori cu viziune si le-am facut felul!Noi am trait de azi pe maine ca tiganii!Domnule cand conditiile istorice nu au permis-o ,asta e ,dar cand se poate sa-ti dai cu stangul in deptul din lipsa de creier???Exemple sunt mii ,dar rezum la doua :s-au construit multe cartiere prin localitati si totul e haotic acolo ,stradute inghesuite ,fara minim de utilitati etc -ce-ai facut tu primarie care emiti autorizatii de constructie ,tu primar corupt si fara viziune??
Alt exemplu !Am o vorba ,ba aia in America si cand mergeau cu diligentele si trasurile tot au facut strazile mai late sa treaca,doua trei ,unele pe langa altele si la noi in cartiere noi nici nu poate intra masina de pompieri???Cat de cretin poti fi???La fel cum vad acum discutii ,drum expres sau autostrada conform cica studiului de trafic!Bai dabitocilor pana construiti voi in decenii ,si autostrada cu doua benzi pe sens va fi depasita!Dar astia suntem!Ne conduc niste dobitoci si analfabeti!Si tot o vorba de-a mea :si soacra-mea conducea tara asta mai bine ,numai cu logica bunului simt!A bunului simt!

Xman spunea...

Oricum ,dupa ce au castigat "leberalii" localele,nu ne putem astepta decat la preambulul spolierii acestui neam de ultimele sale valori economice care mai conteaza:Hidroelectrica,Transgaz,CEC si aeroporturile...Dupa "spaglamentare" calea e deschisa: "Ce mai vuiet,ce mai zbucium..." va mai fi in tarisoara asta in urmatorii patru sau opt ani...Vae Victis!!!

Calinmihaib spunea...

CITAT din..Gheo:
.."ascultatii pe liberali, totul in Romania a devenit "totul pentru privatizarea straina", ce sa mai vorbim de colonie ca suntem deja "colonie straina". In urma cu peste 100 de a.."
D-le HUHU:nu cenzura.ADEVĂRUL.! care nu e in acest citat..!
Publică REPLICA (..și nu lăsa neadevărul..să..fie INDUS(..voluntar sau nu..!)!
Textul lui GHEO se referă la anii ante-1918 și interbelici,în care ROMANIA =STAT TÂNĂR,..ieșit din feudalism.își căuta drumuri-le..spre industrializare..! cum putea ATUNCI..!
ACUM = e alt context,intern și extern..!

reddog spunea...

E si un strop de adevar in articolul asta dar si abereaza mult asta de la national.ro
Si nu se ieri de azi.

avianyc spunea...

Astea toate nu sunt decât cuibusoare de trai pe vatrai, salarii de lux ,concedii prin toate paradisurile din lume platite 25% de sindicat 75% de companie,prime peste prime ,de paști, de Crăciun,de 8 martie ,de porc ,de murături ,scutiri de plata la curent ,gaze ,etc, angajări numai pe baza de apartenență la familie ,amante ,sinecuri pentru sleata politică in consiliile de administrație cu întoarcere bani catre vistieria partidului.
Asta in timp ce 70% din gospodăriile din Ro nu beneficiaza de gaze ,rețelele electrice subdimensionate la nivelul crescând al cerintelor de consum care cad din lipsa de transformatoare care sa sustina traficul.
CEC ,o banca mereu in reanimare prin recapitalizare periodica cu bani de la stat .Cu angajati in rural care nu fac 10 operațiuni bancare intr-o saptamana. Asta in timp ce CEC-ul unguresc OTP bank face profit in Romania.
Pe astia trebuie sa scrie restructurare masivă si trecuți urgent pe profit reinvestit în folosul cetățeanului.

Calinmihaib spunea...

Xman:(.și tu,fiule..bagi cutitul ..în trupul ADEVĂRULUI..?)
..ca și când dacă "liberalii"= dacă chiar ar face..ce spui că fac..: AR FI DE "CAPUL"..LOR, FĂRĂ LEGE,.FĂRĂ CONTROLUL..cuiva ..!
Deci: în ce ȚARĂ TRĂIM..??!
( din cele scrise ,cred că totuși.. =poți intelege că nu am simpatii liberale, despre care am cam spus -aici-de-a lungul timpului -ce cred că era de spus..!

avianyc spunea...

@ raul
Foarte bine punctat.
Nemtii adica ,Germania trece la autostrazi electricitate,adică TIR urile ,etc se vor putea conecta si circula pe electric, noi facem autostrazi pe bani grei,etc care dupa doi trei ani trebuie refăcute.
Vai de unde nu-i cap ca iese tiganie ,șosele si parcări pline de bălării pe margine, de caini si mizerie pe lateral ,pensiuni pline de praf din parcare pana pe terase ,cu bucătării infecte ,cu gândaci si personal certat cu igienă, etc
Trec multi prin Austria ,Germania ,dar nu invata nimic.
Cand intri de acolo in Ro ti se face pielea găina ,cata mizerie ,indiferenta,mentalități primitive si multe altele care duduie pe aici..

ifrim spunea...

Ciolacu a spus așa:"Poporul are întotdeauna dreptate"Deci daca liberalii fac nefăcute ori ce spui d-ta acolo au girul votanților!Neclarități?

Calinmihaib spunea...

Xman:(.și tu,fiule..bagi cutitul ..în trupul ADEVĂRULUI..?)
..ca și când: dacă "liberalii"= dacă chiar ar face..ce spui că fac..: AR FI DE "CAPUL"..LOR, FĂRĂ LEGE,.FĂRĂ CONTROLUL..cuiva ..!
Deci: în ce ȚARĂ TRĂIM..??!
( din cele scrise ,cred că TOTUSI..=poți intelege că nu am simpatii pentru liberali, despre care am cam spus -aici-de-a lungul timpului -ce cred că era de spus..!
"INEXACTITĂȚILE"..și MINCIUNILE aruncate DELIBERAT de cel puțin 30 de ani în "SPAȚIUL PUBLIC ROMÂNESC" au TOCMAI menirea să INTOXICE mințile și sufletul românesc..ca să se ..AJUNGĂ AICI..:la "răspândirea" ..exponențială a "virusurilor informaționale"..,astfel încât românii să nu mai poată distinge adevărul de minciună..!

Calinmihaib spunea...

CITAT din..Gheo:
.."ascultatii pe liberali, totul in Romania a devenit "totul pentru privatizarea straina", ce sa mai vorbim de colonie ca suntem deja "colonie straina". In urma cu peste 100 de a.."
D-le HUHU:nu cenzura.ADEVĂRUL.! care nu e in acest citat..!
Publică REPLICA (..și nu lăsa neadevărul..să..fie INDUS(..voluntar sau nu..!)!
Textul lui GHEO se referă la anii ante-1918 și interbelici,în care ROMANIA =STAT TÂNĂR,..ieșit din feudalism.își căuta drumurile..spre industrializare..! cum putea ATUNCI..!
ACUM = e alt context,intern și extern..!

avianyc spunea...

Si cand va spuneam eu pe aici despre investitiile masive in MS ,HR ,CV ,despre cum cumpara vecinii Hu toata productia Câmpiei de Vest si apoi ne livrează produse finite gen ,bulion, rosii conserva ,făină de grâu și mălai ,etc de cea mai bună calitate nu puneti botul.
Cand va spuneam ca clica de la CJ Bihor Mang-psd -Pastor udmr au amanetat aeroportul din Oradea in favoarea Debretinului dormeati in bocanci.
Uite ca a venit un liberal patriot ,un primar si viitor sef de CJ cu 75% care a readus cursele aeriene externe pe aeroportul Oradea.

https://s.amsu.ng/PGsK5d3dERLN

Citiți comentariile sa va lămuriți dece Mang a obținut 6% si Bolojan 75%.
Bolojan ,omul care a adus cei mai mulți bani europeni in Ro pentru comunitate ,facut " trădător " de niste nenorociți pe aici.
Si asta este doar începutul unor proiecte pe bani europeni de anvergură.
S-a auzit la astia care lucrati inca cu acuarele de culoare roșie?

avianyc spunea...

PS
Revin
Link corect

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.agerpres.ro/administratie/2020/09/29/bihor-se-reiau-zborurile-internationale-de-pe-aeroportul-oradea-spre-londra-milano-bologna-si-dusseldorf--581901&ved=2ahUKEwjKwvvX6Y7sAhVh-yoKHUGrD-IQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2Ug7WLCuU1n2JicosG-G6w

was spunea...

adevarat avem pregatire de comondo dar partea de contrainformati au ..papat o.. uni dupa 89 multi au plecat din sistem

Calinmihaib spunea...

D-le HUHU:..OK..!!

Huhu Rezea spunea...

De anihilarea actiunilor de spionaj pe teritoriul României se ocupă SRI... nu DGIA. Articolul nu îndrăznește să să arate cine este incompetent. Faptul că Armata pregătește personal specializat în intervenții în forță denotă că deja se estimează că prevenirea acțiunilor separatiste nu va reuși.

Iulian Mareș spunea...

Daca faci o afirmatie, trebuie sa o si argumentezi printr-un enunt ancorat! OK?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
sa intram in detalii:
-SRI este lider de domeniu, insa si-a cam uitat misiunea principala odata cu numirea lui Florian si a Betivului ala ce nu rezista pana la ora 10.00;
-pe Domeniu specific SRI poate colabora cu structuri interne si NATO/UE;
-DGIA nu inseamna Directia generala de informatii a armatei ci Directia generala de informatii a apararii, ceea ce sckimba radical problema; are atributii de informatii in extern si c/informativ in intern;
-in cadrul statelor NATO sunt interzise actiunile informative intre parteneri; mai mereu actiunile de culegere de informatii sunt mascate in mediul civil sub diferite forme-firme, companii, fundatii, ONG...etc;
-la initiativa Bratienilor, banci din Regat au dat bani ardelenilor pt a cumpara pamant in Transilvania, fapt ce a constituit un atuu in plus la Tratatul Trianon; acum HUN aplica aceeasi metoda insa mancurtizatii nu-si dau seama si ma vrajesc cu autobandul nemtesc;
-acum intelegem de ce nu s-au dorit comunicatii moderne intre Transilvania si celelate regiuni istorice?...unii premieri au fost amenintati cu puscaria!!!
-cam asa suna si planul din 89! ROU rupta: atunci am miscat si jucat bine! Azi? ... nu stiu!
-Caraman a fost denigrat, vad ca ungurii si l-au revaluat pe al lor;
-daca GAZPROM este sponsor al unor ekipe de fotbal din DEU si AUS de ce n-ar fi si satelitul HUN? Ca de 80 de ani stim ca atunci cand ploua la Moscova se deskid umbrelele si la Budapesta!
-desigur, noi intelegem cine este incompetentul: liderul de politica externa!!!
-la actiunile specifice intelligence(culegere, interpretare, analiza...etc), cele de antiterorism si contraterorism participa mai multe forte reunite sub o singura caciula, parca-i zice Comunitatea Nationale de Informatii (CNI), care functioneaza in subordinea directa a CSAT, deci a IOHANISULUI, ca Presedinte CSAT si a LUCOVIDULUI, ca vice!!!

*De ce ne mai miram? ... "niste evrei"

spiritul lui Haret spunea...

Cine poate sa explice cum se faca ca Ungaria este mai dezvoltata economic decat Romania ca si ea si chiar ceva mai mult timp a fost sub cisma sovietica?Oare guvernele Romaniei de dupa 1989 nu au fost incopetente?Oare cetatenii Ungariei au fost mai gospodari si mai inventivi?
Multi cetateni romani si nu numai maghiari dece si-au facut case de vacanta pe teritoriul Ungariei?Guvernele Romaniei si-au pus aceasta intrebare?Dece multi cetateni romani inclusiv romani neaosi si-au cerut cetatenie maghiara?
Daca firmele maghiare si austriece aduc un trai mai bun romanilor lasa sa vina .SUA si Canada sunt ocupate de chinezi-ei le zic chinezi la toti de rasa galbena-si uite ca nu sucombeaza.La mine in zona sunt firme agricole cu proprietari austrieci,rusesti,belgiene si asigura munca nesperat de bine platita muncitorilor sezonieri.Exploatarea de petrol sub patronatul austriac functioneaza.Am cerut dupa 1990 investitori straini si acum ne miroase urat?Care e baiul?Si noi avem investitori romani-e adevarat de mai mica anvergura-in Italia si Spania ,si italienii si spaniolii nu se supara.Ne cam place teoria conspirativitatii.

Huhu Rezea spunea...

Spre deosebire de România, Ungaria are cetățeni demni și mândri de țara lor, încrezători în ei și care nu se căciulesc la străini.
@Icepar
Se spune conspirație nu conspirativitate. Se vede că ai imprumutat limbajul securiștilor pe care i-ai păzit cu pușcoacele gărzilor patriotice.

tehnocrat spunea...

@Icepar d-aia -i cocosat, a purtat ZB.ul ala toata viata lui de 'paza contractuala"

reddog spunea...

Dom'le dar bine le mai zice Huhurezul. Exact ca un om mare.
Dumnealui e mandru si increzator.
Voteaza pesedeaua Olgutei. Aia care umilea colonei. 😁
Acuma, na, poate coloneii (dar si alte grade) au fetisurile lor.
Poate le plac vulpite rosii imbracate in costume de piele si cu biciuri in mana. 😁
Gusturile nu se discuta.

Iulian Mareș spunea...

Kiar așa! Cu baioneta pusă! ...👍🤣😂

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Tu ești bolând?
Tu știi ce înseamnă o bancă națională?
Dat regii autonome de stat de importantă strategică!

Iulian Mareș spunea...

Pe Iohanis l-ai informat?
Eu am demonstrat mai sus cine răspunde legal...

avianyc spunea...

#Mares
Si OTP Bank este banca națională, respectiv simulacrul Cec bank in Ungaria.
Restructurare nu inseamna privatizare ,insemna adaptare la conditiile de eficientizare maxima a companiilor pe modelul companiilor private sub toate aspectele incepand cu redimensionarea resursei umane ,profit maxim obligatoriu reinvestit eficient in folosul cetățeanului si al companiei.

Calinmihaib spunea...

D-le Iulian MAREȘ:..la final:
..sunt..?, sau e nevoie de..?

Iulian Mareș spunea...

Dle. Calinmihaib@gmail.com
*Este necesar/se impune comportament actional (si nu numai) de ....

Iulian Mareș spunea...

R:
1) Doua popoare ciudate pe aceasta lume.
Evreii si romanii.
Ce este ciudat la ele si in special neexplicabil stiintific ?
Ambele popoare au trait intre alte neamuri, dar asimilarea lor nu a avut loc.
Ambele popoare au fost sub ocupatia Imperiului Roman, dar asimilarea nu a avut loc.
Românii (dacii) au fost ocupati 165 de ani, evreii (poporul vorbitor de aramaica) ceva mai mult, cam 250 de ani.
Referire stricta la Imperiul Roman, nu si de cel Bizantin sau Imperiul Roman de Rasarit.
Ambele popoare au dus lupte inversunate cu cotropitorul de la Roma, ulterior cu vecinii, de alta semintie.
Romanii au fost calcati si ei de toate popoarele migratoare, slavii reusind sa creez entitati statele si in Nordul, Estul si in Sudul Romaniei.
Evreii au fost, urmare a diverselor revolte, relocati sau decimati de romani, in special dupa revolta lui Ber Kokhba.
Aici Cassius Dio si Iosephus Flavius mentioneaza cifre ametitoare pentru acele vremuri, de tipul 580.000 de evrei ucisi.
Ambele popoare au renascut/rezistat, romanii in vatra lor stramosesca, evreii aruncati prin toata lumea.
Romanii si-au pastrat limba cu importuri minimale, majoritar fiind fondul slav si zice-se romanizando! Aducand-o la nivelul de limba latina, kiar daca stiim ca limba daca era o limba romanica din trunkiul indo-european; la fel si traca!
Evreii si-au parasit limba aramaica in conditiile in care grupurile minoritare sunt mai conservatoare, mai ales cand sunt in „exil” si au reinventat o alta, aproape moarta (nu stiau cum se mai pronunta, unde sunt accentele, din scrierile vechi si s-o modernizeze pentru a putea fi vorbita si inteleasa in noul contex istoric: ivrit/ebraica.

CEZAR spunea...

Paznic de puscariii....
I love ..OLGUTA!

reddog spunea...

Cezar

Macar de vreo Cleopatra... :)))
Dar, na, unele prin Occident imbracate in costume de piele isi plimba fraierii in lesa pe strada. La propriu. :)))

valica spunea...

Guvernul de tradatori al Romaniei , deja a vandut suprafete agricole la straini in procent de 40% , ceea ce reprezinta echivalentul suprafetei a 8 judete din Romania . Ce ne mai miram ?? UNde merge suta , merge si mia.

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei ce pot primi adevarul!
Adevarul despre USR!
Veti afla pentru ce au fost readusi in tara, la ordin!

https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nume-de-cod-elsa-veriga-lipsa-dintre-dan-barna-si-serviciile-secrete-de-unde-a-aparut-pepiniera-usr-1294431

Huhu Rezea spunea...

Se poate @Mareș?
Linck-ul ăsta cu ONG Elsa l-am dat de o săptămână pe topicul cu Neomarxiștii.

Iulian Mareș spunea...

Uite ca mai am si eu lipsuri.... Promit sa remediez!!!
In particular iti voi si motiva!

Calinmihaib spunea...

Fără a citi.. anterior..textul din link..,"INTUITIV"(..) am scris..părerea mea..cam despre TOATE.."așchile".. SĂRITE(.!.) din..TRECUTUL NOSTRU ..recent.. și mai..VECHI..!
.si cu MĂGUREANU..izvorât(.?.)de prin..GIURTELECUL din Sălaj(.?.) și "ascuns" prin..diferite instituții românești = timișorene,..sub diferite nume și "profesii"..?!e o poveste lungă,..care poate fi..in "linkata"cu "lovitura de stat" ..triggată..prin REVOLTĂ.. NU ÎNTÂMPLĂTOR =la TIMIȘOARA,.ca LOVITURA..secundară (?) ..a "OPERATIUNILOR.."..!
IAȘUL=..a fost diversiunea inițială...!= cam asta e = ÎN MARE=o schiță..a"INCEPUTULUI" ..TRECUTULUI..!
..de DATA ASTA ,totul a fost, probabil:.."fifty-fifty"..!

Calinmihaib spunea...

1...și mai e ceva:s-a cam trecut ..cam..UȘUREL...peste NJMIREA lui "MAĂGUREANU" = "ungurul.." la șefia securității ROMANIEI..ATUNCI,..în dec.'89..! ,și mai ales după 15 martie 1990 după diversiunea TÂRGU MUREȘ..!
Nu FRAPEAZĂ..pe NIMENI...,că de atunci..și până în PREZENT...cam SUNTEM ȚINUȚI..din diversiune..în..diversiune națională..,inclusiv cu "covid"-ul=diversiune..INTERNAȚIONALĂ..? ...și = cam..ULTIMA țară,din EUROPA..,la TOȚI PARAMETRII: SOCIALI,ECONOMICI,.MILITARI.etc.

Huhu Rezea spunea...

Nu Măgureanu era diversiunea. Astaloș nu era ungur ci... doar maghiarizat după nume. Diversiune a fost că românii au declanșat evenimentele de la Tg Mures și nu honvezii.
Văd că d-ta trăiești și după 30 de ani în diversiune. Ca să ieși din diversiune, întreabă-te doar cui au folosit acele tragice evenimente.

Calinmihaib spunea...

..răzmerța provocată la TG.MUREȘ, ca și revolta din TIMIȘOARA..au avut "ceva.." în comun:.cam aceleași.."forțe"care le-au "creat"..în interesul reciproc..!,și care au susținut și încă mai susțin că ROMANIA MARE e prea mare..!
Rezultatul:.. ceea ce vedem cu TOȚII (.mai puțin:PROFITORII..);
..subdezvoltare cronică,sărăcie,

tehnocrat spunea...

@De-a lungul vremilor tendinta generala era de a nu se forma tari mari si de a le faramita pe cele mijlocii, exact ca la pensiile noastre.Toti cei din stranele puterii vor sa ne tina sub papuc;saraci si supusi; parafrazand din "Scufita rosie":"Bunicuto de ce ai buzunarele asa de mari(ca de doctor)? _ca sa te pot fura mai bine!" s-ar remonta azi "politihotilor de ce nu vreti binele poporului vostru, de ce il nedreptatiti si chinuiti?_ca sa nu observe ca-l jumulim de ultimile bogatii si sa se multumesca cu cate o firimitura"(Asta ca sa nu cumva sa faca hepatita sau sa se "ciumurleasca" ka kum se dice prin Cimisoara.
Dupa doua incercari puternice, vazand ca nu le tine "vraja " cu Romania, honvezii de la fraiele mondiale ale puterii au tabarat cu "matarangile" pe Jugoslavia si au facut-o ca la...moara!