Un produs Blogger.

vineri, octombrie 16, 2020

Autoverificați-va pentru a depista CORONAVIRUSUL înainte de apariția primelor semne

54 comments

Am urcat în topic un comentariu al userului akord-75.


Consider că sfaturile sunt utile pentru toți cititorii. Și nu numai...

 Noul Coronavirus poate să nu arate semne de infecție mai multe zile. 

Cum se poate ști dacă cineva este infectat? 

Până când se ajunge la febră și/sau tuse și persoana merge la spital, plămânul este de obicei 50% cu fibroză și va fi prea târziu. 

Experții taiwanezi oferă o simplă verificare de sine pe care o putem face în fiecare dimineață. 

Respiră adânc și ține-ți respirația mai mult de 10 secunde. Dacă faceţi acest lucru complet şi cu succes fără tuse, fără disconfort, rigiditate sau pierderea etanșeității gurii etc., dovediţi că nu există fibroză în plămâni, practic nu aveţi nicio infecție. 

Vă rugăm să vă auto-verificaţi în fiecare dimineață într-un mediu cu aer curat. 


Sfaturi excelente dau şi medicii japonezi pentru tratarea COVID-19:

Toată lumea ar trebui să se asigure că gura si gâtul sunt umede şi niciodată uscate. Ia câteva înghițituri de apă la fiecare 15 minute, cel puțin. 

De ce? 

Chiar dacă virusul ajunge în gură, apa potabilă sau alte lichide îl va spăla şi duce în jos prin gât în stomac. Odată ajuns acolo, acidul stomacal va ucide virusul. 

Dacă nu bei suficientă apă în mod regulat, virusul poate intra în trahee și în plămâni. E foarte periculos. Vă rugăm să trimiteți acest mesaj familiei și prietenilor.


54 de comentarii:

Niky spunea...

Cei mai rezistenți la infecție sau sa dezvolte forme grave ar fi cei cu grupa de sânge 0 urmată de grupa B. A si AB ar fi cei mai expuși, conform observațiilor si studiilor mai recente. Acum nu se știe ce slăbiciuni ar lasa in organism chiar la cei asimptomatici după ce se vindeca. Daca la reinfectare va fi mai rau, căci se pare ca nu lasa imunitate pe termen lung, nici asta nu se știe. Într-adevar ar fi bine sa nu ne infectam cu acest inamic imprevizibil, dar cred ca va fi imposibil asta, daca nu dispare intr-un interval rezonabil.

Ein Stein spunea...

Asta e o prostie, daca ar fi fost ceva real ar fi descoperit-o si cercetatori din Europa sau SUA nu parlitii aia din Taiwan, de fapt "stirea" e veche de cateva luni. E greu de crezut ca iti poti pierde pana la 50% din capacitatea pulmonara fara sa-ti dai seama si trebuie sa-ti tii respiratia 10 secunde sa te dumiresti. In momentul in care organismul detecteaza un virus declanseaza mecanismul de aparare, nu asteapta ca plamanii sa fie distrusi in proportie de 50%. Unul dintre simptome, ca organismul a inceput batalia, este cresterea temperaturii pentru "pasteurizarea" virusului. Zic eu, fara absolut nicio pregatire in domeniu, doar o parere, ca trebuie ajutat organismul in lupta cu virusul, o baie cat se poate de fierbinte si ceaiuri fierbinti pentru a duce temperatura organismului la o valoare cat mai apropiata de temperatura la care visrusul isi da obstescul sfarsit. Zic eu ca primul simptom de infectare e o crestere a temperaturii, nejustificate, celelate cum ar fi lipsa miros, gust, respiratie ingreunata apar ulterior cand deja e cam tarziu. Poate mai intra doctorul nostru pe aici si-si da cu parerea, sper ca nu in maniera aia extraterestra de nu pricepe nici dracu ce scrie.

Huhu Rezea spunea...

E târziu și dacă a apărut tempratura. Scaderea procentului de oxigenare a sângelui sub 95% este un semnal serios de alarmă.

Leon spunea...

Si daca facem periodic Testul cu 10 secunde aer inspirat, ce,..ne face rau ?
PS.1.Trimisei unui prieten solutiile de mai sus si-mi raspunse ca el face de ceva timp Testul la 15minute cu...Palinca si nu are teama de Coronavirus..:))
PS.2. Verificai acum procentul de oxigen si am ..96%, bunicel zic eu..!

Alex spunea...

Am inceput marele test ieri.Dupa ce imi incarc bojicii cu aer sa fiu nebun de nu stau fara aer un minut jumate fara efort.Sotia este deja stresata .Am pretentii de la Julieta sa-si tina respiratia doua minute .Ce naiba?! Este mai mica decat mine cu trei ani.

anonim spunea...

Imi pare rau ca unii nu pot pricepe ce se scrie intr-un text simplu(are si asta o denumire desigur:)))dar ne consolam cu gandul ca "doar" 47% dintre romani sunt in aceasta situatie.Puteau fi mai multi ,nu?:):)
1-nu costa nimic/nu afecteaza sanatatea cu nimic/nu se sta la coada/etc,etc,etc. cine vrea sa se verifice bine,cine nu e la fel de bine.Gestul a fost total dezinteresat
2- Una e preventia si alta inseamna constatarea infectiei
3-Ce-ar mai fi viata fara alde "Gica contra" sarea si piperul societatii ca doar ii tot vedem pe la tv....fie pe la Piata Unversitatii ,fie pe la Parascheva (aia care face minunile lu' peste).....Si apoi va spun eu: covidu' nu exista e doar o conspiratie a ocultei mondiale prin care guvernele isi omoara propria populatie ca sa stapaneasca ei pamantul...asa singuri singurei:)))
PSPana si remdesivirul medicamentul minune "inventat" de americani inca din luna iunie si-a demonstrat efectele.....a produs "o caruta de bani" pt producatorii americani iar efectele sunt la nivelul patrunjelului,sau mai putine, la fel ca favipiravirul sau clorochina pe care s-au incasat tone de valuta forte avand efectele frectiei la un picior de lemn
Asa ca unora le ramane "mersul"animalic in 4 labe in cautarea minunilor....Chiar de ce nu vedem niciodata un popa mergand in 4 labe??(nu atunci cand e beat:)))

anonim spunea...

serios
Cresterea temperaturii poate sa intervina si dupa 2-3 zile de la debutul infectiei ca nu reactioneaza sistemul imunitar instantaneu,sau poate reactioneaza slab sau foarte putin sau chiar deloc ca nu toti suntem la fel.Iar la cei mai in varsta cu atat reactia e mai intarziata iar sistemul imunitar e mai "lenes".Nici ce a postat adminul ca articolas,nu este infailibil,nimeni nu are aceasta pretentie dar parca e mai mult decat nimic si mai ales nu face rau nu are efecte secundare s.c.l.
Cum zic medicii(legea nr 1)
"Cand vrei sa faci bine asigura-te mai intai ca nu faci rau"

Iulian Mareș spunea...

Pai și cei cu grupele de sânge C, D, E și F nu sunt expuși?

Iulian Mareș spunea...

Nea' Alex,
Eu zic sa exersezi și te vor căuta cei de la marina pt scafandri de lupta! Bafta!

anonim spunea...

americanii fac "spume" ca nu le iese cu F-35 cu patriotu' si himars
Ai dreaku bani...numai noi suntem luati de fraieri

https://adevarul.ro/international/in-lume/sua-critica-dur-testarea-sistemului-rusesc-s-400-turcia-1_5f8ab8c15163ec4271f73101/index.html

e demonstrat ca varf si indesat ca-s cele mai performante din lume in categoria lor(S-300/S-400/S-500)

Iulian Mareș spunea...

Să fi pus sursa de documentare! Așa, unii au crezut că-i glumă!
*L-ai văzut pe idiotul de primar de comună, luptând ca un cretin in spitalul din Roșiori?... Om de cam 10-13000/luna.

Alex spunea...

D-le Iulian ,baietii de la "speciale" abia asteapta un fecior ca mine.Continui antrenamentul si maine poimaine o sa ma vedeti in actiune.

anonim spunea...

@tehnocrat
👍
Daaa' care tehnocrat?? Bag sama dupa descriere ca in nici-un caz cel de "hurziceni" ci cel original...ca "esteti" doi cam de multisor
Asteptam "nunta,felicitarile si dansul"😃

Ein Stein spunea...

Poti faci incercarea de cate ori vrei, tinerea respiratiei 10 secunde, dar nu e nimerit sa o numesti test. Trebuie respectate sfaturile specialistilor nu stiri de senzatie. Daca un individ asimptomatic, virusat, isi tine respiratia doua minute, conform "testului" trage concluzia ca nu e virusat si poate pune pe butuci o intreaga comunitate. Si daca faci frectie la un picior de lemn, mult timp, intr-un tarziu se va incalzi, se pune intrebarea, oare ii face bine?

Ein Stein spunea...

Poti sa dai cateva detalii, daca tot e demonstrat cu varf si indesat, de ce sunt cele mai performante din lume?

Viorel spunea...

Domnule akord 75, cu toată simpatia, este bună prevenția individuală, dar despre cea colectivă unde nu este zi în care televiziunule să nu prezinte câte un caz din lumea politică de la mic la mare adică de la primarul de comună până la primul ministru (dând timpul înapoi) care se destrăbălează organizând și participând la zile onomastice, cumetrii, nunți, etc. deși știe că acest lucru este interzis dacă nu respecți anumite reguli (cazul nunții cu 700 de invitați, fără măști, distanțare, etc.). Cum cel care îmcalcă normele elementare de prevenție este amendat, eu consider că ar fi bine ca cei ce participă la asemenea evenimente și se infectează, pe lângă amendă să suporte și cheltuielile de spitalizare. Pentru ce statul român să se împrumute cu miliarde de euro (susținere sănătate / economie) pe care îi vom plăti toți și cei care respectă regulile și cei ce nu le respectă. Eu am astm de 16 ani și deși îmi vine greu să respir, port masca indiferent unde mă duc.

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

Deci lucrurile stau cam asa cu covidu, beti zilnic ceai de caprifoi, in lipsa acestuia ceaiul de musetel este foarte bun. Ambele plante contin nu stiu ce ARN care inhiba dezvoltarea virusului, studiile, d-alea adevarate, arata ca sansa de succes este de 93% in combaterea virusului. Am sa dau cateva link-uri:

https://www.nature.com/articles/s41421-020-00197-3
https://www.researchgate.net/publication/266624511_Honeysuckle-encoded_atypical_microRNA2911_directly_targets_influenza_A_viruses

Cine este interesat poate sa dea cautare pe google cu cheile de cautare "covid-19 honeysuckle rna". Caprifoiul este a doua planta bogata in continutul de RNA-ul respectiv, aproximativ 4000 de unitati iar pe locul trei se afla banalul musetel cu vreo trei mii si ceva, pe locul patru se afla ginsengul cu vreo 800 de unitati, celelate plante studiate au un continut nesemnificativ. Legume bogate in RNA-ul respectiv este varza spre exemplu insa cercetatorii au tras concluzia ca RNA-ul luat din legume/plante care se mananca este extrem de ineficient fata de RNA-ul extras din decoctul de caprifoi sau musetel. Va invit sa cititi sau sa cautati pe aceasta directie, urmand link-urile sau din cautare proprie. Nu am reusit sa gasesc ceai/planta caprifoi in farmacii sau PLAFAR in schimb am gasit un extract de caprifoi, nu stiu cat e de bun fata de decoct insa musetelul nu-mi lipseste din casa. Succes.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa ne fereasca Dumnezeu de acest necaz!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ceai din parti egale de echinacea, ceai verde, fructe de padure râșnite (măceșe, coacăze, porumbele, cătina- la pliculete), menta, sovârf, cimbrisor de câmp, busuioc, cimbru de gradina, patlagină ingustă-lată, galbenele. La o cana de 250 ml: 1 lingurita infuzie 1-5 minute de amestec, in care se adauga zeama de la 1/2 lamaie si 1 cm de ghimbir ras, puțina miere de albine. Beau o olica de 2 l zilnic, facand si pauze: 1 luna ceaiuri, 1-2 saptamani pauza.

Niky spunea...

Știre din data de 17.10.2020, pe capital.ro: În Iran a apărut un al treilea val al Covid 19, si virusul a devenit mult mai mortal!

ifrim spunea...

Eu vreau s-o testez pe socră-mea de contravirus ținând-u-i respirația fro 10' da' se zbate.Cred că nu vrea să devină scafandru!

Iulian Mareș spunea...

Am convingerea ca le veti aduce un plus....., macar prin experienta!

Iulian Mareș spunea...

https://ne-np.facebook.com/comanestiorasfrumos/posts/2488386828095078/

Iulian Mareș spunea...

Putini pleaca la Armata din Cer sanatosi!

Iulian Mareș spunea...

Ia tu capsule concentrate si lasa zeama vajaita....

Iulian Mareș spunea...

Himars este altceva decat un sistem de rakete sol/platforma navala-sol?
Daca si numai daca este adevarat, atunci ce legatura are Himars cu F-35 si/sau Patriot? Mda, Patriot sau S-300-500 pot fi scoase din lupta de Himars, invers mai greu!

Huhu Rezea spunea...

Există un topic si te rog să comentezi acolo. Tot indisciplinat ești.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am înțeles câteva lucruri:
-cand erau câteva cazuri și la modă izoleta (de ziceai că-i duce la groapa cu var nestins) s-a dat Starea de Urgență, direct, dintr-o bucată! Poate pt ca Guvernul Autist "sa keltuie cum vrea banul public", kipurile cu o cauză nobilă;
-cand miile de cazuri îngroapă spitalele și ATI autiștii din Palatele Cotroceni și Victoria o freacă cu invenția Starea de Alertă!
*Autiștii din conducerea actuală oare nu înțeleg care din cele 2 stări este mai restrictivă și care trebuia instaurată prima?
Scopul: trebuiau furate câteva mil de €. Câte? Câte a împrumutat Cîțu....
PÎCCJ și DNA au înțeles miza? De ce nu trec la acțiune ca în Franța?

Huhu Rezea spunea...

Iohannis și liberalii se prefac a nu-și da seama ce înseamnă să pui în miscare în timp de 14 ore, în ziua votării cca 8-10 milioane de alegători. Plus peste 150 000 de oameni din sectiile de votare si birourile elecorale.
Dacă algerile locale se țineau la termen, în luna mai, prăpădul de infectări pe care-l înregistrăm acum era încă din luna iunie.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Perfect adevărat!
Pe mine mă nedumirește logica Franța, a autiștilor din fruntea țării, pot da, pe o scară evolutivă, întâi Urgenta apoi Alerta!
Scopul a fost volatizarea bănetului țării!
Tipic pedeleului bețivului national...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Odată si odata tot trebuie ruptă pisica.
Ori unii ,ori altii.
Poporul e suveran.
Cred ca mai mult sunteti nemulțumit de faptul ca pensionarii vor fi precauti si nu vor păși prin secții 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Am remarcat sfatul bun dat pe undeva " luati mereu apa-n gură "🤣🤣🤣🤣face bine la de toate ,chiar si la alegeri🤣🤣🤣la pensii nici nu mai vorbesc.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Stai să se audă de mai mulți politicieni infectați în recenta campanie electorală. Nu par liberalii chiar atât de curajoși.
Cred că nu mai există român care, după ultimele 2-3 săptămâni, să întrebe:
-cunoști pe cineva în jurul tâu care s-a infectat cu sars2-covid?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ai deptate cu ,,zeama vâjaita,'' ca este obositor sa te ocupi de ea, concentratele de vitamine fiind mai usor de ingerat, dar tot ce e natural se implementeaza mai bine. Aici e vorba si de componente de uleiuri eterice si elemente continute de plante, pe care pastilele nu prea le au. Oricum, ceva trebuie luat, decat deloc. Si eu as lua buline, dar nu-mi permit.

Fost parasutist spunea...

Am 66 de ani si, asemenea celor foarte apropiati, 7 in total, intre care un nepot de 3 ani si un strabunic de 93 de ani, ne-am infectat cu virusul cu pricina. Nu contrazic pe nimeni care recomanda tot felul de solutii pentru prevenire. Vreau doar sa spun ca ne-am dat relativ repede seama de situatie, am luat legatura cu medicul de familie care ne-a recomandat sa incepem imediat tratamentul, dandu-ne reteta in acest scop. Pana cand s-a reusit testarea si obtinerea rezultatului testarii si internarea in spital a tuturor au trecut 4 zile, timp in care ne-am tratat. faptul ca ne-am tratat 4 zile inainte de spitalizare a salvat cel putin pe unul dintre noi. Concluzia si sfatul meu totodata este: nu asteptati, luati masuri de la primele semne. Mai bine sa fie o alarma falsa decat sa lasi virusul sa produca tot felul de nenorociri.

Fost parasutist spunea...

PS Vreau sa spun ca, dupa 7 zile de spitalizare, am iesit toti negativi, iar dupa alte 3 zile am ajuns toti acasa. Vreo 3 dintre noi inca urmeaza tratament de refacere, dar n-a crapat nimeni. Interesant este ca boala in sine era chiar mai usoara decat o gripa, dar la unul dintre noi, de doar 39 de ani, a produs deranj cam mare. Multumim dnei dr Negoias de spitalul din Rm sarat.

Leon spunea...

Si acum cum va simtiti dvstra si ceilalti 6 membri ai Familiei ?

Huhu Rezea spunea...

Cu ce v-ați tratat acasă, cu ce v-au tratat în spital? Se zice că dacă nu apare vaccinul, toți trecem prin infecție.

Leon spunea...

Bravo !
Sa fiti Sanatosi cu totii..!

Fost parasutist spunea...

Nici nu le mai stiu pe toate. Erau multe. In orice caz, acasa: Azitrox, vitmine C si D, Eubiotic, Greentus, iar in spital; Plaquenil si Kaletra (ca antivirale) apoi silimarina si altele pentru protectia ficatului (ceva cu arginina, de pilda), pansamente gastrice, injectii in burta cu un anticoagulant. Cei care au avut afectati plamanii au primit pe branula o multime de antibiotice, unuia i-a fost administrat oxigen. In orice caz, au fost unele medicamente comune, in rest n-au fost tratati 2 la fel. Trebuie sa va mai spun ca am fost 7 insi in 4 saloane din 3 sectii si n-am putut iesi din sectiile respective niciodata. In schimb am avut telefoane, am rugat pe cineva sa ne trimita de acasa 3 laptopuri si alte obiecte necesare, precum si produse alimentare, inclusiv de la firme de catering.
Celelalte conditii n-au fost de hotel de 5 stele, dar nici chiar rele.

Fost parasutist spunea...

Nepotul, eu, fiica si strabunicul am fost ceva mai usor. Se pare ca strabunicul a avut noroc ca a luat-o mai tarziu si a ajuns foarte repede la spital. Fiica a fost asimptomatica, numai ca si-a pierdut mirosul, fiul a fost cel mai grav si mai trebuie sa se trateze de plamani, nora inca mai tuseste, iar sotia inca e un pic slabita. Toti am slabit in 2-3 zile intre 3 si 8 kg, iar eu, pe toata perioada bolii, am ajuns la TA normala, iar medicul m-a obligat sa nu-mi mai iau medicamentele pt TA. De la iesirea din spital au trecut 5 sapt.

raul spunea...

@FOST PARASUTIST Cu ce v-ati tratat,sa stim si noi????

Calinmihaib12 spunea...

EINSTEIN:..ți-am "citit"chemarea ; ..eu nu-mi dau cu părerea atât timp cât AUTORITĂȚILE (inclusiv ..cele..) ROMÂNE nu răspund la o ÎNTREBARE SIMPLĂ (sau..NU..!):de ce pe site-ul în LIMBA ENGLEZĂ: "WORLDOMETERS.INFO"-"STATISTICI IN TIMP REAL"= de la debutul "fenomenului"COVID SARS 2, la capitolul:"CAUZE DE DECESE în LUME": în acest an 2020 ..E PREZENTĂ = "GRIPA"(seasonal flu) ..cu numărul de morți până în prezent,iar în TOATE CELELALTE 32-33 DE LIMBI din SUBSOLUL STATISTICII..în TIMP REAL="MARE COINCIDENȚĂ"= GRIPA.."ce să vezi..?!!.."= NU APARE..!!!??=..
..ȘI NU ÎNTÂMPLĂTOR...!!??
= DE CE ..OARE..??
= DACĂ AVEM RĂSPUNSUL VALID LA
ACEASTĂ INTREBARE,,CRED CĂ..
MULTE..SE VOR LĂMURI.!=ÎN "LUME" ..și la.."NOI"..!?
Până...ATUNCI:..despre ASTA...
...stau în..STANDBY..!!

Calinmihaib12 spunea...

EINSTEIN:..ți-am "citit"chemarea ; ..eu nu-mi dau cu părerea atât timp cât AUTORITĂȚILE (inclusiv ..cele..) ROMÂNE nu răspund la o ÎNTREBARE SIMPLĂ (sau..NU..!):de ce pe site-ul în LIMBA ENGLEZĂ: "WORLDOMETERS.INFO"-"STATISTICI IN TIMP REAL"= de la debutul "fenomenului"COVID SARS 2, la capitolul:"CAUZE DE DECESE în LUME": în acest an 2020 ..E PREZENTĂ = "GRIPA"(seasonal flu) ..cu numărul de morți până în prezent,iar în TOATE CELELALTE 32-33 DE LIMBI din SUBSOLUL STATISTICII..în TIMP REAL="MARE COINCIDENȚĂ"= GRIPA.."ce să vezi..?!!.."= NU APARE..!!!??=..
..ȘI NU ÎNTÂMPLĂTOR...!!??
= DE CE ..OARE..??
= DACĂ AVEM RĂSPUNSUL VALID LA
ACEASTĂ INTREBARE,,CRED CĂ..
MULTE..SE VOR LĂMURI.!=ÎN "LUME" ..și la.."NOI"..!?
Până...ATUNCI:..despre ASTA...
...stau în..STANDBY..!!

Iulian Mareș spunea...

Nu vad rostul Azitroxului! Este un antibiotic....Posibil sa fi fost nevoie si de antibiotic?

Leo spunea...

Boala va fi eradicată , atunci când 90% din populație va fi imunizată fie trecând prin boală , fie prin vaccinare. În prezent se pare că au tecut prin boală cam 15% din populație. Până când va veni vaccinul în primăvara lui 2021 , vor mai trece 20% prin boală. Apoi, cam pe la anul pe vremea asta vor fi trecuți prin boală cam 60%. Concomitent cu vaccinarea vor mai trece prin boală cam 20%. Deci cam 50% vor face boala simptomatic sau nesimptomatic până la eradicarea ei prin vara lui 2022.
Până atunci, să sperăm că nu vine asteroidul......

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Cu perna sau punga ai încercat?
Rezultatul este garantat 100%!👍😂

Iulian Mareș spunea...

Dacă pensionarii sunt precauți, atunci Autistul și Golanii din conducerea PNL sunt și prosti, pt că așa i-a definit plăvanul!

Iulian Mareș spunea...

Cine a apreciat procentul de 15% pt cei care au fost infectați? Orban sau Barna?
15% înseamnă 2,5 - 3 mil de infectați!

Calinmihaib12 spunea...

..ieri,o "doctoritță"=..șefă..la Iași..,la..TV., întrebată..cum
se pune DIAGNOSTICUL de..CAUZĂ a MORȚII..PRIN boală ".COVID..", ..ÎN LIPSA AUTOPSIEI..(!), a răspuns..că se pune diagnosticul ETIOLOGIC=CAUZAL=FINAL..de mai sus:..citez cam aprox.:
".datorită.."experienței" medici lor și testelor care sunt specifice cam 95 %..(!).
Aceste 2 argumente sunt cel puțin.."vulnerabile"(.?!):(dacă nu..chiar..MINCINOASE..!:
1..despre ce "experiență" e vorba,(?)..,în situația..că virusul corona NATURAL..(?)..e "Covid ="NOU"= FĂRĂ EXPERIENȚĂ ..CLINICĂ..ANTERIOARĂ..!?!
2...același motiv:.de "NOUTATE" A VIRUSULUI= CLAMAT..ca fiind NATURAL = IMPLICĂ [= în situația EXISTENȚEI..TESTELOR "SPECIFICE" (95 %=siguranță, certitudine.?!) PCR..] = ELABORAREA ANTERIOARĂ a testelor amintite..din "TULPINI" ..,"SUȘE" de..VIRUSURI CORONA SELECTATE și.."PRELUCRATE" ..(?)=ANTERIOR..!,= UNDE.., și cu ce..SCOP..??
Cele = cel puțin 2 "argumente" ..PLEDEAZĂ pt..CONTRARIUL:..
"NATURALEȚII"..și în FAVOAREA TEORIEI..=ELABORĂRII..=ÎN LABORATOR= a..VIRUSURILOR CORONA (..?.) =afirmativ implicate în..: CE SE ÎNTÂMPLĂ..ÎN LUME ȘI..LA NOI..!
De reținut: virusurile CORONA NATURALE erau implicate, până la apariția "fenomenelor"..: COVID SARS 1.(= 2010-2016)..și 2 (=.19 =2019-2020.),în proporții VARIABILE,în boli relativ..: banale.., forme "ușoare".., repetitive:..câteva episoade într-un an, de:"răceli", "guturai", viroze respiratorii ..etc.

Calinmihaib12 spunea...

Intrarea în organismul uman (=CONTACTUL INFECTANT),a virusurilor implicate în bolile respiratorii(=inclusiv...și vv. CORONA..)se poate realiza prin:
- depunerea virusurilor pe suprafața țesuturilor receptive:
=CONJUNCTIVA (..ochiului..!)
=epiteliul respirator(nazo-
faringian..)
=mucoasa intestinală(..și.pe cale:..buco-faringiană..)
De la "poarta de intrare" de mai sus ..virusurile pot ajunge în diferite"locuri" din organism ..producând / sau NU..diferite boli..!
Din cele de mai sus rezultă faptul că..în anumite situații, MASCA nazo-bucală NU E PROTECTOARE 100 % SIGURĂ..!, infecțiile virale(și bacteriene) respiratorii..putând să apară și prin contaminarea mucoasei conjunctivale (=a ochilor) ..neprotejată ..!
Cele scrise mai sus..pot explica -în parte= RĂSPÂNDIREA =foarte greu de stăvilit=a infecțiilor ACTUALE.!?

Leo spunea...

Bed news :
https://adevarul.ro/locale/craiova/avertismentul-unui-medic-militar-vazut-plamanii-unui-pacient-infectat-sars-cov-2-definitia-caz-folosita-e-aiureala-1_5f94fbd85163ec4271325158/index.html

Calinmihaib12 spunea...

.VĂD ACUM( 22,29') la ANTENA 3
TV pe PROF.Dr.RAFILA propunând "modelul suedez"..!
ÎNAINTE: ar trebui să spună adevărul nespus în perioada: cel puțin: oct.2019-febr.-2020, adevăr spus:"dar nu prea APĂSAT" de Gl.PROF.Dr.Victor VOICU..tot la ANTENA 3 TV.,prin: martie-aprilie a.c..!= cum că VIRUSUL CORONA "NOU"..!!!= E O ARMĂ BIOLOGICĂ..!,inclus de UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ JOHNS HOPKINS = în lista ARMELOR BIOLOGICE..!!; sau dacă cele de mai sus: NU SUNT ADEVĂRATE, AUTORITĂȚILE aveau obligația să stabilească..REALITATEA..!!
pt.ca populația să ȘTIE CU CE SE CONFRUNTĂ.!:și astfel: acceptând în deplină cunoștință de cauză și cu DEPLINĂ INCREDERE măsurile profilactice luate de autorități ..!

Calinmihaib12 spunea...

.VĂD ACUM( 22,29') la ANTENA 3
TV pe PROF.Dr.RAFILA propunând "modelul suedez"..!
ÎNAINTE: ar trebui să spună adevărul nespus în perioada: cel puțin: oct.2019-febr.-2020, adevăr spus:"dar nu prea APĂSAT" de Gl.PROF.Dr.Victor VOICU..tot la ANTENA 3 TV.,prin: martie-aprilie a.c..!= cum că VIRUSUL CORONA "NOU"..!!!= E O ARMĂ BIOLOGICĂ..!,inclus de UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ JOHNS HOPKINS = în lista ARMELOR BIOLOGICE..!!; sau dacă cele de mai sus: NU SUNT ADEVĂRATE, AUTORITĂȚILE aveau obligația să stabilească..REALITATEA..!!
pt.ca populația să ȘTIE CU CE SE CONFRUNTĂ.!:și astfel: acceptând în deplină cunoștință de cauză și cu DEPLINĂ INCREDERE măsurile profilactice luate de autorități ..!