Un produs Blogger.

marți, octombrie 20, 2020

Cine este vinovat de carambolul din intersecția de la Arcul de Triumf din București?

25 comments


Autoturismele marcate cu săgeți  în rosu, albastru si verde intra in acelasi timp in intersectie (venind dinspre P-ta Presei). Rosu vrea sa se duca spre C. Prezan și Piața Charles de Gaulle . 
Albastru si Verde vor sa se duca pe B-dul Kiseleff spre centru. 
Daca Albastru sau Verde il lovesc pe Rosu in cercul negru, cine e vinovat?



Așa arată intrarea pe 5 benzi, dinspre Piata Presei Libere, în intersecția de la Arcul de Triumf. Nu este sens giratoriu.

25 de comentarii:

M spunea...

In sensul giratoriu schimbarea benzii se face la fel ca pe orice drum. Dai semnal, te asiguri....
Singura obligație de încadrare pe bandă este la intrarea in sensul giratoriu când vehiculul virează pe prima ieșire. Atunci este obligat să fie pe banda din dreapta.

Mai putem comenta de lipsa marcajelor dar asta e o altă poveste. Lasă că vine Nicușor și rezolvă!

Unknown spunea...

Intersectia respectiva nu este intersectie cu ”sens giratoriu”.

M spunea...

@unknown

Atunci taie primele 3 cuvinte și subliniază lipsa marcajului. 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incadrarea pe benzi, pentru a vira la dreapta, nu este corecta pentru verde si albastru. Pentru a face acest viraj trebuie sa se fi incadrat deja pe banda din dreapta. In acest caz, cele doua trebuie sa inconjoare scuarul total, timp in care trebuie sa se inscrie pe banda din dreapa pentru a vira la dreapta. Rosu este perfect incadrat pe axa drumului pentru a merge inainte, obligat fiind ca din mers sa se incadreze regulamentar catre banda din dreapta sa vireze la dreapta. Greseala celor doua, albastru si verde, este inca de la intrarea in sensul giratoriu, cand au intrat gresit pe banda de langa axa drumului, ceea ce este permis numai pentru inainte si la stanga. Doar am predat astea la Scoala de soferi, nu? Daca am gresit, inseamna ca m-am ramolit! De tot.

Huhu Rezea spunea...

Vezi că roșu virează la stânga și s-a poziționat la intrare pe prima bandă din 5.

micutzul spunea...

Roșu e de vină și cu Baloo...Au intrat in viata noastră fără să semnalizeze și vor să ne tamponeze...🤗

Burebista spunea...

În cazul unui accident între cele 3 autovehicule, toți 3 ar fi vinovați pentru ca nu s-au încadrat corect pe benzile de circulație în funcție de direcția dorita de deplasare( roșu nu mai poate vira la stânga de pe banda respectiva ci trebuie sa meargă înainte spre piața Victoriei iar cei 2 verde și albastru nu pot merge pe Kiseleff, la dreapta, ci trebuie sa meargă înainte spre Alexandru Prezan sau sa facă rondul din nou... Se numește culpă comună.
Cat despre cine sete vinovat de carambol? Nu există in legislație o sancțiune contravențională pentru asa ceva... Doar moral sunt toți 3 vinovați.. 🤣

Huhu Rezea spunea...

Rosu este în culpă. Trebuia să se poziționeze pe benzile 4-5.
In intersecție benzile nu sunt marcate cu linii continui. Se poate trece de pe o bandă pe alta cu semnalizare și acordare de prioritate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai buna incadrare a facut-o Generalul, Gabriel Oprea, care incepand de astazi, impreuna cu toata conducerea Uniunii Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul'' din care face parte si Comisarul Cristian Ciocan, vor sprijini activ SCMD si pe Col Dogaru, la modul activ, ducandu-se sa-i lamureasca pe politicienii responsabili cu PLX 199, deci cu fiecare in parte, sa se urgenteze aplicarea acesteia pe baza Lg. 223/2015 si asa cum vor rezervistii si sindicatele, nu cum vor la modul discriminant si paraditor cei din MApN si Casele teritoriale din aparare, ordine publica si sig. nationala, astfel cautandu-se cele mai favorabile avantaje pentru rezervisti. In acest context, Gen Oprea este cunoscut pentru felul serios, ambitios si bataios de a rezolva problemele in favoarea noastra, mai ales ca, in afara de mine, chiar acest blog l-a informat cu durerile cu care ne confruntam la pensiile militare, la sugestia mea de a-l urmari pentru a-si forma opinii reale. In ceea ce priveste imaginea, lipsa marcajelor este derutanta si cred ca n-am studiat suficient de bine imaginea. Doamne, ajuta sa ne poata ajuta efectiv Generalul, Gabriel Oprea, care nu doarme si este atent cu ochii si urechile la tot ce se intampla!

Huhu Rezea spunea...

Este o discordanță evidentă între ce spune Dogaru în Scrisoarea deschisâ și ultimele propuneri de amendamente avansate pe pagina scmd în care actualizarea este amânată tot pentru 2023-2025, ca și în propunerile guleraților. Cred că Oprea nu s-a documentat bine.

CEZAR spunea...

Oprea ii tare
Cu 163 de voturi la UNPR..pe tara ..sigur ..ne rezolva !

Burebista spunea...

Din poziția în care au ajuns nu mai pot schimba direcția de deplasare prin semnal și asigurate. Trebuiau sa o facă pana acolo.
Întrebarea a fost ce se întâmplă în punctul încercuit cu negru, nu ce trebuiau sa facă pana la cerc...
Chiar dacă nu exista delimitare a drumului prin marcaje(benzi de circulație) atunci ar axista decât 2 rânduri (indiferent de lățimea străzii) iar de pe rândul din stânga este interzis virajul la dreapta,se poate doar înainte și la stânga, la fel și pentru cel care circula pe rândul fin dreapta poate merge doar înainte și la dreapta. Chiar dacă nu exista săgeți pe benzi nu poți face la stânga de pe banda 1 din 5 benzi și nici la dreapta de pa banda 5...
E așa cum am scris eu mai sus, în cazul unui accident rutier toți sunt vinovați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...

Salutări tuturor!
LA OBIECT
CARAMBOL, nu caranbol. Din DEX: „Fig. (Fam.) Încurcătură, zăpăceală; ciocnire. – Din fr. carambole.”
Ceva este în neregulă cu (ciuma) mașina roșie care înțeleg că se deplasează spre înainte dar nu pricep de ce vrea să vireze, în cele din urmă, la dreapta, când ar trebui să o ia numai spre stânga.
Cine o fi fost la volan!?
Autoturismul albastru este și cu ceva galben dar pe burtă și nu se observă a doua culoare. Este absurd să spui că ești de dreapta numai pentru că vrei neapărat să virezi la dreapta și nu oricum, ci numai intrând în coliziune cu cel din/de stânga care, de fapt, se află în dreapta ta.
Mai este și mașina verzilor. Asta cred că este electrică 100% și este condusă de un amator care s-a băgat și el în seamă ca musca-n lapte ca să-i încurce pe cei doi profesioniști.
Până la urmă, intersecția este dirijată, și dacă da de către cine?
Benzile am înțeles că sunt marcate cu linie discontinuă dar nu se prea văd, așa că este permis ca să vireze la dreapta cel de stânga și la stânga cel de dreapta, fără a avea vreo legătură cu traseismul politic.
Acum, în speță, se aplică regula priorității de dreapta pentru auto galben/albastru, deoarece ei sunt la guvernare dar mașina roșie nu le cedează trecerea pentru că are majoritate în Parlament și, uite așa, au produs un carambol și au blocat (țara) intersecția pentru a-i stresa pe ceilalți conducători auto.
Să apelăm la Direcția Poliției Rutiere pentru a avea un răspuns profesionist, cu mențiunea de a nu se lăsa influențați de șoferul mașinii albastre... cu ceva galben, provenit din portocaliu.
Cred că d-l Huhu, dacă nu s-a aflat în nicio mașină, putea să aleagă o intersecție mai simplă, cu marcaje clare și indicatoarea de circulație vizibile pentru că, altfel, ne vom mai învârti încă vreo 30 de ani în sens giratoriu până ne vom hotărî pe care bulevard să o cotim.
PE LÂNGĂ OBIECT
Pentru înlăturarea discordanțelor din propuneri și a diferențelor de abordare a problemei, vă propun să dați mâna cu d-nii Dogaru, Băhnăreanu, Gropan, Neacșu, Coarnă etc., să le radeți orgoliile în beneficiul rezerviștilor și să participați la toate întâlnirile cu comisiile de resort din S și din CD, după caz, până se va ajunge, cât mai repede, la UN NUMITOR COMUN.

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Mută-ți comentariul de aici pe topicul următor...Până nu-l șterg. Te cred că nu mai poți conduce dar resprctă titlul topicului.

Huhu Rezea spunea...

Nimic mai mult decât am scris în topicul următor unde ar trebui să-ți muți și d-ta comentariul.

anonim spunea...

Pai topicul urmator NU aparuse..WTF!! Nu sunt baba vanga:)))

M spunea...

1. Câtă vreme sunt în intersecție nici unul nu își schimbă direcția de mers. Cu alte cuvinte se pot roti acolo pana e rămân fără benzină.
Nu interpretați greșit că roșu face stânga!!!! Nu, el merge înainte 😁 dacă ar face stânga at însemna să o ia pe sub Arcul de triumf.
Repet, cât e în intersecție se consideră că merge înainte.
2. Ieșirea din intersecție se face cu schimbarea direcției de mers prin viraj la v dreapta. Pentru asta, la fel ca la orice schimbare de direcție te asiguri, dai semnal, acorzi prioritate, schimbi direcția de mers.
3. Excepția at fi fost marcaje sau indicatoare care să determine pentru fiecare bandă rămânerea/ieșirea din intersecție. Dacă vedeți, la ora 10 și la ora 12 se mai observă săgeți care obligă la o anumită direcție de deplasare.
4. În zona accidentului nu avem săgeți deci se aplică regula schimbării direcției de mers.
Dacă doriți, "îndreptați" intersecția și obțineți un drum cu 4 benzi cu o intersecție cu un drum spre dreapta. Verde și albastru de pe banda 2 și 3 virează la dreapta în timp ce roșu merge înainte.
Verde și albastru trebuiau să dea prioritate celui roșu și apoi să își vadă de viață.
Adică dacă roșu era pe următoarea bandă (banda 1 era deci liberă) iar cei doi berbeci erau pe banda 3 și 4 era altceva?

Acu' poate rezolvăm și dilema dacă se mai ocolește sau nu "centrul imaginar all intersecției" că m-am săturat de berbeci care blochează intersecția și apoi țipă ca gherțoii că el știe mai bine!

Leon spunea...

Vinovat de lovirea "Rosului" este...Iohannis, deoarece acesta culoare nu mai are voie sa circule in "Piata publica"..!( Rosu este o culoare..Toxica, a repetat-o si in aceasta seara).

Mihai spunea...

Leon ,ai dreptate, vinovat este Iohanis pentru ca facut primele giratoriu pentru fluența circulației si piste pentru biciclete la Sibiu via inspiratia Germania in Romania la Sibiu.
Plus prima centura ocolitoare tip autostradă din România,plus aeroport international cu operatori 7 companii aeriene de top in lume de la inaugurare in care urcau pentru Europa juma din Oltenia,plus locuri de munca prin atragere de investiții de mergea o vorbă prin Sibiu " Doar cine nu vrea sa muncească nu gaseste loc de munca".
Si chiar juma din Valcea si din alte zone din Sud pana la Galați si-au gasit loc de munca in Sibiu.
Atractie turistică de prima mana ,capitala europeana ,conducte de apa, canalizare ,termoficare schimbate in întregimea din primul an de mandat.
Sper sa nu te plictisesc,mai pot continua ,primul si cel mai mare City Center din Ro a fost deschis de Iohan la Sibiu.Plin de mașini de Valcea in parcarea imensa si acum dupa atatia ani.
Rosii nimic ,doar si-au pus nevestele si neamurile in functii de bani multi ,pedeleii la fel.

Leon spunea...

Avia, se vede ca n-ai mai "Aterizat" de ceva timp in Craiova( Capitala Olteniei..!).
Sibiul are o populatie putin mai mare decat un cartier craiovean, Craiovita Noua...!
PS. Ai aflat ca se asfalteaza o portiune din drumul expres spre Pitesti?

Mihai spunea...

@ Leon
Un fleac ,expres cu viteza maxima 100 km/ h🤣🤣🤣🤣🤣Noroc cu Iohan ca s-au urnit lucrarile prin Orban_izatul🤣🤣🤣
Altfel .......cu 90/h pe națională 🤣🤣
Si la cata investiție de prim rang a băgat nea Nicu in Banie ar trebui să fiți lideri europeni ,nu doar pe Ro .
Ce sa-i faci insa ,se zice ca omul .....si locul🤣
Apropo Leon ,ce făceai prin pe la sfarsit de ani 70 si inceput de 80 prin IAv Craiova ?
Bănuiesc că nu spuneai senile la IAR!!!🤣🤪
Sau trăgeai mata de coada ca multi altii🤣🤣🤣🤣
Colegul Costică ajunse director gral si dădu vreo cinci ani cu subsemnatul pentru evrei.
Imi placu ca isi puse pe fbuci o poza din vremea cand era sef la proiectare ,in pozitie șezut cu picioarele pe birou, flancat de subalterni intre care si "eminentă cenusie" Berceanu🤣🤣🤣🤣🤣

Leon spunea...

Dupa ce am iesit eu la pensie, IAR 93( aproape 100 de avioane) au ajuns la fier vechi..!
Daca ai timp urmareste acest videoclip:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DqC1r3kMSc6E&ved=2ahUKEwiquNb5h8jsAhUmtYsKHVQVA4IQt9IBMBV6BAgMEA4&usg=AOvVaw2NFXO0XiLKqNjkc6Z6v2CH&cshid=1603365052735

Mihai spunea...

@ Leon
Gigi Vaida ( Gege cum ii spuneau colegii ) mi-a fost elev la Boboc prin anii 82,85 .I-am trimis ceva material documentar de la escadrila de la Boboc la care a zburat pentru o carte.
La fel ca si Dani Vardol, pilot de încercare la CAZ ( Centrul de încercare in zbor pe unde fuse director tot Costica).