Un produs Blogger.

luni, octombrie 12, 2020

Formulare imprecisă în art. 110 indice 1, alin (1) al Pl x 199/2020, modificată printr-un amendament al Raportului provizoriu al CD

172 comments

 Conform actualei formulări din proiect se înțelege că în toate situațiile existente la data de 01 12 2020, la cuantumul net al pensiei militare se adaugă netul sporului OMM, pentru a fi comparat cu cuantumul minim net, găselniță pentru a face ceva  mai dulce traiul militarilor cu pensii mici și foarte mici ... până va veni sorocul adevăratelor recalculări și actualizări pentru eliminarea inechităților.. Cam prin anii 2023-2024.

Formularea este valabilă doar pentru pensiile cuvenite stabilite după 15 sept 2017, în baza OUG nr. 59/2017. calculate greșit de toate cele 3 casele sectoriale prin eliminarea sporului OMM, integrat eronat, în afară dispozițiilor legale, în cuantumul plafonat  la netul mediei soldelor care intră în baza de calcul. 

Formularea este ca și o recunoaștere că acel spor OMM trebuia adăugat la cuantumul net.

Celelalte pensii cuvenite, respectiv pensiile nete(după impozitarea cu 10%) stabilite/ recalculate/actualizate până la 15 sept  2017, au deja în cuantumul lor acel spor net al OMM. Nu mai este nevoie să se adauge acel spor net, pentru a fi comparat cu cuantumul minim net, care va fi calculat, dacă se adoptă proiectul.

De asemenea, pensiile cu cuantum mai avantajos rămas în plată după aplicarea dezastruoasei legi a pensiilor militare( 68% din totalul pensiilor existente la 31 12 2015)  au în cuantumul lor net(după impozitarea cu 10%) cuantumul net al sporului OMM.

Pensiile militare în plată de la 01 12 2020 sunt  de 3 categorii:

1. Pensii cuvenite calculate/recalculate/actualizate potrivit L 223/2015 până la data de 15 09 2017, plafonate la 85% din baza de calcul brută. Au în cuantum sporul OMM

2. Pensii cuvenite stabilite, potrivit  OUG nr. 59/2017, după 15 09 2017, plafonate la  media  soldeloer nete  care intră în baza de calcul, plafon la care ar fi trebuit adăugat Sporul OMM reglementat de L 80/1995.

3.Pensii rămase în plată potrivit art. 121 din L 223/2015, după recalcularea mai dezavantajoasă potrivit aricolelor 109 și 110.  Au în cuantum sporul OMM.

Formularea corectă ar putea fi:

„Incepînd cu 1 decembrie 2020, în situația în care pensia netă, la care se adaugă, dacă e cazul, cuantumul net rezultat din aplicarea prevederilor art. 60 alin.(3 indice 1), cuvenită sau aflată în plată, este mai mică decât cuauantumul net minim.......”  


Comisiile au modificat propunerea MApN MAI în felul următăr:



Reformularea este îndestulătoare dacă se corelează cu modificarea adusă art. 60, prin propunerea nr. 4, care mai introduce un alineat. Oricum, în prezent, drepturile cuvenite celor pensionați după 15 09 2017 nu includ și sporul OMM.

Forma propusă de MApN MAI


172 de comentarii:

Xpert 86 spunea...

Sporul pentru OMM/SOSP nu este calculat în baza L 223, ci în baza L80/1995.
In consecință el nu se include nici în baza de calcul și nici în cuantumul net sau brut.
El se adaugă la cuantumul final calculat potrivit L223.
Cei pensionați după 15 09 2017 nu așteptați milă de la CPS- urî. Obligati-le prin justiție sa vă adauge acest spor la cuantumul calculat potrivit L223.
Sporul pentru OMM nu intra in in cuantumul pensiei militare, așa cum nu intra nici sporul pentru cântăciosi, și că atare nu poate fi inclus in plafonul cuantumului net al pensiei militare.

Burebista spunea...

Corect ceea ce spuneți, ar trebui introdus pentru o mai buna înțelegere a textului de către toți cititorii, insa mai mult ca sigur ca în cazul în care s-ar acorda procentul pentru OMM la pensia netă plafonata în plată stabilita după 15.09.2017 probabil ca nicio pensie stabilită și completata cu OMM nu va mai fi sub pensia minima stabilita cfm alin. 2-5 din același articol.

vasile iosif spunea...

Intrebare:

Daca tot se ia in calcul numai vechimea EFECTIVA CA MILITAR, FARA ALTE ADAOSURI, ATUNCI DE CE NU SE SCOATE DIN ECUATIE SI STAGIUL CIVIL ADAUGAT DUPA TRECEREA IN REZERVA?

Cu stima,

monteoru spunea...

Numai in strada ,in fata MApN,MAI,SRI,guvern,parlament,presedinte se rezolva problema.
Sa chemati si pe participantii la sfanta Paraschiva ca acestia sunt mai revolutionari.

Leo spunea...

Vechimea în muncă ca stagiu de cotizare în SNPP , se poate înlătura din deciziile de pensie militară prin acțiune în instanță ,acă suma acestor stagii de cotizare depășește 15 ani . Acțiunea se motivează în principal prin avantajul adus reclamantului prin valorificarea aceatei vechimi în muncă raportat la calculat conf. Legii 263 și Legii 127. cererea de Chemare în judecată este recomandabil a se formula de un avocat cu experiență în domeniul..

Huhu Rezea spunea...

Nu scoate nimeni vechimea cumulată din deciziile de stabilire/recalculare/actualizare/revizuire ale pensiilor militare. Cuantumul net minim este doar o etapă provizorie în procesul de eliminare a inechităților.

vasile iosif spunea...

Aveti dreptate. dle H, numai ca luarea in calcul exclusiv a vechimii militare efective pentru calcularea pensiei minime denota o schimbare de paradigma in candirea CSP a MApN care nu vrea sa mai plateasca decat strict pentru activitatea militara, nu si pentru "coditele" anexate care impovareaza nejustificat bugetul MApN.
Cred ca le-a venit mintea la cap.
Ce-i Armata e Armata, ce-i "civilie" e alta mancare de peste,servita ce Casele de pensii civile.

Cu stima,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot nu inteleg ce vor sa faca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine poate sa ma dumireasca, la ce se refera sa-mi dau seama daca mai am de primit ceva?

Mihai spunea...

Domnule Xpert 86
Nu vrei dumneata sa citesti cu atentie art 109 din L223 referitor la L80 coroborat cu art 11 din L80.
O sa constati ca art 109 din L 223 transformă sporul de 10,15,20% AL CUANTUMULUI PENSIEI de serviciu in pensie militara de stat.
Doar cei incapatanati nu vor să recunoască asta si tot acuza cele trei CSP.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dreptatea REALA SI MULTUMITOARE, nu poate altcineva s-o faca, in veci, decat Găbiță Oprea! Puteti sa ma injurati, sa ma faceti cu ou si cu oțet, sa ma calcati in picioare, dar eu stiu despre ce vorbesc! Numai cine il cunoaste foarte bine si care a discutat cu domnia sa stie foarte bine ce doreste pentru toti rezervistii si activii militari, nu cioace, nu abureli, nu perversiuni de-ale oportunistilor politici, patrunsi in sindicatele militare sa ne amane cu anii! Cei care-l injura sunt suficientii, imbuibatii si cu interese politice din sindicate, DAR MAI ALES SUGATIVELE SINDICALISTE CE SE HRANESC DIN COTIZATII! Generalii, in mare parte, din egoism si frica sa nu-i ajunga Coloneii din urma... Asta e!

Trofin spunea...

Cred că ne îmbătăm cu apă rece dacă vom crede că vor fi pensionari cu pensie netă cuvenită cu impozitarea de 10% a pensiilor brute cuvenite înainte de 15.09.2017 și pensii nete cuvenite conform OUG 59/2017 , adică fiscalizate cu 41,5% , fiscalizare aplicată la baza de calcul a pensiei. Va fi , cu siguranță , un singur înțeles pentru pensia netă cuvenită și acela va fi sensul din OUG 59/2017. Acesta este și obiectivul corecțiilor care se vor aduse la Legea 223/2015 , alinierea calculului pensiilor la o legislație unică. Echitatea , cu limite , o reprezintă sistemul de pensii bazat pe contributivitate , care elimină și animozitățile produse de categoriile de venituri pe care unii le au azi iar alții nu le-au
avut ieri. Constat că și d-l Huhu Rezea , în definițiile pe care le dă categoriilor de pensii , diferențiază pensia cuvenită de pensia în plată.

Huhu Rezea spunea...

Doar un analfabet funcțional nu înțelege ce citește într-un text de lege, mai ales că cititorul pretinde că are și studii juridice.
Doar Dogaru mai confunda pensiile militare cu ajutoarele sociale.
Referirea din art. 109 la L 80/1995 nu privește sporul OMM. Pentru a câ acest spor nu este un drept de asigurare socială . Este o recompensă.
Art. 109 se referă la acele ajutoare sociale acordate militarilor în baza l 80/1995, care nu aveau vechime minimă pentru o pensie în sensul L 263/2010.

Leon spunea...

@Avia, oare cei pensionati si recalculati cf.Art.110 din L.223, n-au beneficiat de art.11 din L.80/1995 (legiuitorul a uitat sa treaca si L.80 in acest articol..!)..!

CEZAR spunea...

Buna Ideie de la Monteoru
Deturnati pupatorii de moaste si dupa ce fac clabuci pupacind ciolanele afumate sa se redirectioneze spre MUCURESTI !
Motivul ..din Atena...vine o super Icoana facatoare de superminuni ..prea curviosul Maikel Jaksonn..un mare prea iubitor de copii intre 12 si 14 ani..
Basca faptul ca fiecare pelerin va primi si litrul de ulei si un borcan cu icre rosii..pentru gratare ..
Asa..plantati..harburile la poarta MApN..si asteptati ..minunea....Am zis..!

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Continui să introduci „snoave” în discuție și nu le lămurești.
Mai zilele trecute spuneai că stii și alte categorii de pensionari care au primit pensia actualizată mărită în anul 2017, altele decât categoria celor pensionați în 2017, până la 30 06 2017.
Niciun pensionar nu este fiscalizat cu 41,5% din venitul impozabil. D-ta faci confuzie între venitul impozabil ca salariu și venitul impozabil ca pensie.

Dacă veniturile care întră în baza de calcul a pensiei sunt actualizate la nivelul veniturilor celui care se pensionează în prezent... nu e discriminare dacă și celui pensionat înainte de 15 09 2017 i se va stabili aceeași procedură de stabilire a plafonului net.
Dar... să se prevadă în lege. In actuala reglementare nu e prevăzut.

micutzul spunea...

Șefu aveți grijă că lor le trec multe prin minte! E posibil ca în viitor să vă ia în calcul doar gradele de la căpitan în sus , să nu recunoască școli, cursuri etc. Asa începe totul....Cum dracului sa anulezi grupele de muncă la calculul pensiei ? Păi civilii primesc bani grei iar prostii familiei din armată își dau singuri plăcută suedeză? Să taie 1% că până acum că altfel începe să le placă să taie și te prinde și pe mata de ceva !

Leon spunea...

Cine zice ca nu sunt bani pentru majorari salariale sa citeasca Raportul lui Solomon prin care de la 1 decembrie se majoreaza cu 15% salariile de baza, pentru COMPLEXITATEA MUNCII, la functionarii de la Administratia Prezidentiala, Guvern, Parlament, Justitie, etc.:
http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2020/ri428_18.pdf

anonim spunea...

@Micutzul
👍

Huhu Rezea spunea...

Cam așa e @micutzu, chiar și mai rău.
Pensia militară plafonată la cuantumul net al celor 6 luni alese din baza de calcul nu mai depinde de:
-vechimea cumulată peste minimum cerut să deschizi dreptul de pensie
-sporul pentru condițiile de muncă
-sporul pentru pensia suplimentară-
-nici de sporul OMM, potrivit interpretării Caselor Sectoriale.
Dacă ai vechimea minimă pentru pensia de serviciu, pensia depinde numai de mărimea soldelor brute din cele 6 luni din care se extrage media soldelor nete.
Este un dezastru pentru stabilitatea personalului calificat din Sistemul de Apărare!

Militar de la 14 ani spunea...

Sunt mai multe obstacole în votarea Plx 199. Unul ar fi decizia CCR privind impozitarea și altul așteptarea datei de 01.01.2021. Dacă se vor impozita (puțin probabil) se va vota imediat. Dacă nu, probabil se așteaptă indexarea cu inflația la 01 ianuarie, apoi intră la vot. Bugetul liberal mai câștigă un 3,8% pe care l-ar fi acordat la pensia minimă netă. Așa, pensia minimă netă ar acoperi indexarea după 01 ianuarie. E campanie electorala și să vedem cine își asumă acest Plx 199.

Mihai spunea...

Domnule Huhurez
Degeaba boldati fiindca tot nu va iese.
@ Leon
Tehnica legislativa spune ca o norma juridica nu se repeta in doua sau mai multe articole sau legi.Asta trebuia sa v-o spuna domnul Huhurez daca era fair play !!!!
Legatura intre legi diferite se face prin trimitere cu specificarea exprexa a articolului , a legii ,etc la care se face trimitere si asupra careia opereaza trimiterea.
In cazul art 109 se face trimitere la L80 per ansamblu in tot ce priveste calcul si adaos la pensia militara si nicidecum doar la anume articole din lege cum presupune dnul Huhurez.
Altfel se specifica cf tehniicii legislative art din L80 la care se face trimitere.
Art 109 si 110 trateaza subiecte diferite si nu face obiectul discutiei iar norma de trimetere din art 109 cf tehnicii legislative nu se repeta in art 110.
Ca atare prevederea din art 11 L80 care spune doar ca~” Pensionării militari.................... beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% al cuantumului pensiei” cade sub incidenta art 109 din L223. Asta inseamna ca se mareste pensia cu 10 ,15 20% si cuantumul rezultat devine pensie militara de stat in sensul art 109 din L223.
Toate normele din L80 sunt drepturi doar si obligatii nicidecum alte facilitati (recompense extraordinare,etc).
Ca atare OMM nu inseamna altceva decat un drept ca multe altele din lege care face ca ,cuantumul pensiei sa sporeasca cu 10,15,20 devenind cf art 109 pensie militara de stat in sensul legii 223.
Ca sa fie mai clar va dau un alt subiet de reflectie pe aceasi tema.
Art 22 din L80 spune:
Articolul 23
Membrii familiilor cadrelor militare în activitate beneficiază gratuit de:
a) asistență medicală și medicamente în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Apărării Naționale sau în alte rețele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de către acest minister;
Legea 95/2006
Art. 224. - Modificări (1), Jurisprudență, Reviste (5)
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuției:

Stimati domni Leon si Huhurez ,aratai-mi si mie unde la art224 din L95/2006 (legea asigurarilor sociale) se aplica scutirea de contributii CAS pentru militari cf art 22.din L80 (asistenta medicala gratuita) . Va spun eu sa nu o mai cautati ca nu o gasiti. Ce gratuitate mai are un activ care merge odata pe an la medic si plateste lumna de luna cateva sute de lei CAS???
Inca o dovada ca legea generala bate legea speciala 80/95. Exact ca si in cazul art 109 din L223. ,adica l 223 bate L80,adica se ia in considerare norma de trimitere din L223 (legea generala care reglementeaza pensiile militare).

raul spunea...

Sa nu le dai cu placuta suedeza in cap la nesimtitii astia?Blestemati sa fie in veci si ma fac sa vreau naibii un razboi si sa-i vad pe pitecantropii astia,daca nu pe front ,macar intr-un lagar de prizonieri sa manance sobolani,nesimtitii naibii!

spiritul lui Haret spunea...

1 decembrie 2020-Jones ce-ti face catelul?Sefule,l-am impuscat.Dece Jones?Fiindca facea politica.Jones cum ti-ai dat seama ca facea politica?Sefu ,l-am vazut mancand cacat.
1 decembrie 2020 va fi privind pensiile militare o zi oarecare.Adica nu se va intampla nimic.

micutzul spunea...

Ministerul Apărării face presiuni că Plx 199 să fie aprobat cu negurile de propuneri și să se aplice cu 01.12.2020. Credeți că vor să ne dea bani mai repede ? CANCI!
De la 01.01.2021 creste salariul minim brut și atunci și pensiile ar fi mai mari! Totul în defavoarea noastră!

Coneluca spunea...

Corect

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Pai ce, Baranga nu pretindea ca are BAC-u si puzderie de facultati?
La el e alta problema, nu pricepe absolut nimic din ce citeste, ni-mic. Pe de alta parte, chiar daca ar pricepe, nu-l intereseaza, are vechime mica in armata, speranta lui e legata de sporuri, cat mai multe. Iti irosesti timpul de pomana. Daca iti face placere sa inchegi o discutie cu el, deschide un subiect despre soselele din Transilvania, sa vezi cate afli.

Huhu Rezea spunea...

Rar am văzut atâtea tâmpenii juridice concentrate în câteva fraze.
Până la tine nu am mai auzit că art. 109 din L 223/2015 se referă la sporul OMM reglementat de art. 11 din L 80/1995 și nu la transformarea unor ajutoare sociale acordate în baza acelei legi în pensii militare.
Atât tu cât și „specialiștii” din Casele Sectoriale ar trebui să înțelegeți că Sporul OMM nu este un drept de asigurare, cum este pensia militară, ci este o reconpensă oferită numai militarilor cărora li s-a conferit Ordinul Meritul Militar. Nu se încadrează în definiția pensiilor militare pe care o poți găsi în art. 1 al L 223/2015.
Si un student la Drept stie că legea specială bate legea generală.
Norma specială derogă de la norma generală - specialia generalibus derogant,
Ai si uitat că ai plătit CASS pănă în urmă cu doi ani.
Noroc cu LOV și Dragnea care au scutit pensionarii de plata CASS.


Ein Stein spunea...

Asa e, tot ce ai scris e purul adevar din pacate nu exista solutie pentru a indrepta lucrurile. L223 e atat de imbecila incat 90% din text este complet inutil, art.60 este suficient pentru stabilirea pensiei de serviciu, in conceptia contopistilor. Pe mine ma face sa rad si sa plang in acelasi timp inclusiv formularea aia cu "nu poate fi mai mare decat 85%". Cat de idiot sa fii sa scrii o asemenea prostie. Nu si-a pus niciun judecator intrebarea, dar daca e mai mare, ce se intampla ca nu e prevazut nicaieri, vorbind stricto sensu. Eu inteleg ca prin asta au vrut sa spuna ca pensia e limitata la 85% din BC dar formularea e complet imbecila. L223 trebuie desfiintata de urgenta, ori o noua lege copiata cu punct si virgula de la o tara NATO de traditie, ori legea publica.

Leon spunea...

"ART. 10
Cadrele militare in activitate decorate cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de reducere a impozitului pe venit cu 30%, 40% si, respectiv, 50%."
Eu am beneficiat de o reducere cu 50% a impozitului pe venit, cativa ani, dar in august 1999 a aparut OuG nr.73 si a abrogat art.10 din L.80/1995..!
Aici ce mai comentezi dle Avia..?

Mihai spunea...

Domnule Huhurez,
Citiți și parcă nu aprofundati ca sa intelegeti.
Art 11 vorbeste in continut despre pensii ,nu despre ajutoare ,etc.Mai cititi-l odata ,de două ori ,......
Art 109 face trimitere la întregul continut al legii 80 nu doar la art care doriti dvoastra.
Cunoașteți bine ca in tehnica legislativa trimiterea se face cu menționarea expresă a articolului din lege care ,in cauza.
Art 109 face trimitere la legea 80 per ansamblu,nu expres la anumite articole, asta însemnând subsumarea tuturor articolelor care fac referiri la pensii inclusiv art 11.
2.
Dacă legea specială L80 art 23 bătea legea generala L85/2006 cadrele militare nu ar fi trebuit sa plateasca CAS si nici pensionarii pana mai ieri.
Dragnea si Olguta si-au atras prin masura asta pensionarii nici intr-un caz nu aveau habar ce scriu legile 80 si 95.
Ca atare propuneți eliminarea CAS de la activi ca sa creasca netul la activi. Si totodata la pensii.
Eu am propus pe aici numai ca erați prin alte parohii si nu ati băgat de seamă.Sau poate intenționat.....
Numai asa se reduce fiscalitatea de 41,5% asupra bazei de calcul a activului la ieșirea la pensie si creste netul pensiei.
Jos si cu contributia la bugetul de stat de 25% deoarece militarii prin cutumă sunt o categorie considerată necontributiva.Ca atare CBS trebuie sa fie 0 pentru militari.

anonim spunea...

"Noroc" ??!! cu LOV si Dragnea care au scutit pensionarii de plata CASS...woooow
Da desigur pensionarii civili sunt peste 5 mil....si dadea bine sa se adune acolo in urna voturile lor
In schimb militarii fiind doar 180000 cu MAI cu tot(ca sa-i bagam si pe functionarii cu statut special si ca sa fim mai multi (ce optimist sunt) si reprezentand "uriasul" procent de 3.8% din total pensionari ne-a *utut norocul cu un oug 59 dupa care ni l-a mai *utut odata cu oug 57 si ca sa fie cu "noroc"pana la capat ne-a mai *utut un oug 114....+bonus peleicsurile aproape mai batrane decat mine:)))
"Noroc" ca am scapat de CASS!!! Uraaaa Huhurez are dreptate:)) noi am scapat de CASS si civilii mai baga inca 26% peste cei 14 luati deja.Si se promite in viitorul program de guvernare(nu spun cine/al cui)inca o majorare de 32%....pt civili bineinteles..Noi probabil ca vom ramane tot cu "norocul" numit CASS:))

Iulian Mareș spunea...

Cum este cu justiția?
Simplu, ia de la agenți și dă lui Vela!

"Mult așteptatele creșteri salariale, ca urmare a Deciziei 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-au dovedit a fi un fiasco. Cei mai mulți polițiști au avut un șoc la vederea fluturașului, când majorarea a fost între 0 lei și 5 lei, spun sindicaliștii de la Europol.

Sindicaliștii din MAI au cheltuit zeci de mii de lei în instanță pentru dosarele polițiștilor și s-au trezit acum că au obținut majorări salariale în bătaie de joc. Cei mai loviți au fost polițiștii cu mai puțin de 5 ani vechime, care s-au trezit că au primit mai mult la salariu cu cel mult cinci lei, însă au fost mulți care nu au primit nici măcar un leu. ”Sunt foarte mulți agenți de poliție care au sub cinci ani vechime și studii superioare care nu au primit niciun leu sau au primit unul, doi, trei, patru sau cinci lei creștere salarială. Și asta pentru că în salariul de funcție pe care ei îl au a intrat și această sumă a sporului pentru studii superioare, băgată de minister ca să se mărească artificial pentru a ajunge la salariul minim. Este foarte greu să înțeleagă și vin la noi să le dăm explicații. Și asta pentru că specialiștii din MAI sunt analfabeți funcționali."

anonim spunea...

rectific procentul este sub 3,6%,cu indulgenta

Mihai spunea...

@Leon
Nicio legătură între art 10 ( abrogat) si legea pensiilor militare.
Mai degraba cu ,Codul fiscal ,ghișeul "Taxe si impozite" program 800-16 00 cu pauza de masă 12-12,30 .Adică ca la stat.
Multumit sper!!

micutzul spunea...


Domnule ministru

Subsemnatul ………..născut la ……. în loc. ………, domiciliat în ………………, județul Timiș, telefon ………. rog să îmi permiteți să vă aduc în atenție următoarele:
– am trecut în rezervă ca urmare a desființării funcției de ofiter 2 Secția Operații a comandamentului Corpului 2 Aerian ;
– dupa ce comandamentul a desfiintat regimentele de rachete , Bazele aeriene , unitățile de Art.A.A. ,etc. încercând să găsim noi locuri pentru cadrele tinere din aceste unități, în momentul în care au început să fie desființate funcțiile noastre nu mai aveam efectiv unde să ne mutăm;
– nimeni din conducerea comandamentului nu a mai avut ce funcții să ne ofere astfel că la vârsta când poți să oferi armatei cel mai mult am fost obligați să trecem în rezervă;
– pentru 3 luni de zile lipsa la vechime nu primesc OMM ;
Dar nu această este problema ci faptul că până acum că urmare a grupelor de muncă la 20 de ani vechime efectivă pensia era calculată pentru 27 de ani vechime cumulată! Aveam astfel un plus de 2% peste cei 65% .
Domnule ministru , potrivit propunerii dv. de modificare a Plx. 199/2020 urmează ca la calculul pensiei militare să fie luată în calcul vechimea EFECTIVĂ de militar. În cazul meu aceasta este de 20 de ani astfel încât potrivit propunerii dv. urmează ca pensia mea minimă brută să fie diminuată ,,proporțional,, cu nici mai mult nici mai putin de …20% !
Potrivit calculelor ,realizate în baza propunerilor dv. , ar urma sa beneficiez de o pensie minimă brută de 3700 lei. Dacă din această sumă sunt penalizat cu 20% pentru 5 ani lipsă până la 25 si îmi opreste și impozitul , eu nu beneficiez de nici o creștere a pensiei!
Pentru mine și cei aflați în situația mea nu există nici o îndreptare a INECHITATILOR. Si suntem cel puțin 20.000.
Cu ce suntem noi disponibilizații de vină că de ani de zile suntem oprimati de politicieni iar acum suntem efectiv ingenunchiati chiar de militari ?
Cu speranța că o să rezolvați aceste nedreptăți, vă mulțumesc anticipat !

Cu respect
…………….

Acest mesaj a fost expediat ministrului apărării. Astept raspunsul .

Mihai spunea...

@ ein stein
La cata legislatiei stapanesti tu la ce-ți mai trebuie si logică.
Mai bine troncanim sa ne aflăm în treaba .Ura si cu turma in urma ....... pana o pune frâna.

Leon spunea...

@Avia, art.10 are legatura cu art.23 din L.80/2995( ca drepturi anulate)..!

Burebista spunea...

Păcat ca în toată România, UNPR a strâns decât un număr de 139 voturi!!!! În toată tara..

Leon spunea...

Sigur vine raspunsul pana pe 6 decembrie:
"Despre miniştrii tehnocraţi, preşedintele PNL a arătat că va susţine candidatura acestora la parlamentare "în măsura în care vor dori să candideze"."(agerpres)

Alex spunea...

In cel mai bun caz Ma(Ciuca) va semna doar raspunsul pregatit de un secretar de stat care o fi fost sofer pe la I.R.T.A.Nu se va obosi sa-l citeasca.Din punctul lui de vedere problema este rezolvata.

Burebista spunea...

La 20 ani vechime în serviciu ar fi trebuit sa aveți OMM 15%,sau măcar 10% cel puțin...
3700 pensie Bruta nu cred ca este cea din grila.. Pana și sergentul major are 4500 pensie brută... Pentru gradația 6(cam 19%), coeficient SF 1.5 x2230, spor apărare 7.5% soda grad 340...
Bănuiesc că nu a-ți fost sergent major.. 4500x20/25 =3600 brut 2106 net.. Pt 20 ani vechime în serviciu sergent major

anonim spunea...

@Micutzu
Formidabil!!
De ce nu ati scris numele meu pe cerere??Cu exceptia catorva,ani si procente(putine,foarte putine) situatia este identica

Iulian Mareș spunea...

Voi nu vedeți că are idei fixe?
Face același lucru așteptând efecte diferite! Adică cel puțin unul să-i spună: Da maestre, ce elocință aveți, ce logica de fier! Ce deștept in cap! Ce ieșit bine din cazarmă sunteți!
Dar de ce ieșit bine?
*Pentru că nu-l suporta nimeni și nimeni nu l-a mai dorit in ekipa!
Când 4 oameni îți spun că ești idiot amice, du-te mai la casa de nebuni!
Scopul lui? Să vă aducă la nivelul lui de prostie și să vă bata cu experiența &i uriașă!

Iulian Mareș spunea...

Asta e că un plugușor...

Viorel spunea...

Domnule micutzul, cu regret vă pot spune din proprie experiență că nu veți rezolva nimic. În august 2019 / Guvernarea PSD i-am trimis o petiție ministrului Finanțelor Publice domnului Eugen-Orlando Teodorovici [aveam motive pe un discurs al dânsului despre pensionari prin care i-am prezentat mai multe inechități (ajutoare trecere rezervă, pensia suplimentară, actualizarea pensiilor din 2017 calculată incorect, etc.) la care i-am anexat acte doveditoare], petiție ce a fost redirecționată ministrului Ap.N. domnul Leș ca ordonator principal de credite. Am primit un răspuns mincinos, înșelător din toate punctele de vedere (exact cum au făcut juriștii M.Ap.N. cu judecătorii din Tribunale și C.Ap. prin inducerea în eroare privind Deciziile de actualizare cu 5%/2016 / zeci de pagini cu prevederi ale unor legi și O.U.G.) și una adresată doamnei Viceprim ministru Raluca Turcan în decembrie 2019 / Guvernarea PNL. A fost la fel redirecționată la ministrului Ap.N. domnului Ciucă, cu răspuns copie la indigou ca să nu zic copy paste. În plus, în acest răspuns la petiție se vede răutatea din ei, sfidarea și chiar aș putea spune amenințarea, că dacă voi mai trimite petiții pe subiectele menționate se vor șterge la fund cu ele după care le arhivează fără a-mi mai trimite răspuns pentru că așa prevede legea spun ei. Care ei mă întreb. Cadre din conducerea M.Ap.N. care sfidează legea și pe toți. De la subofițer până la ministru, toți sunt cocoși în conducerea M.Ap.N., toți sunt mari și tot ei fac legea prin propuneri și intervenții adresate politicului. (dovezi, dovezi, spunea Elena Ceaușescu la proces, Planul, Planul M.Ap.N. „ gândit, întocmit”, semnat și ștampilat de dumneavoastră întrebăm noi domnule ministru nu aceste proiecte odioase date pe piață în ultimile luni pe care le mai aveți ca ministru).

anonim spunea...

Nu stiu cum se simt unii dar daca as primi o majorare de 1-5 lei eu as face urat de tot, pt ca "nici o majorare" inseamna ca nu-i intereseaza/nu le pasa/se fac ca uita s.a.m.d.
Dar o majorare la nivelul asta o consider MULT mai grava. Pur si simplu isi permit sa faca si misto de noi/in cazul de fata de politisti.
...iar asa ceva este mai mult decat incceptabil este bataie de joc pe fatza.

Ce urmeaza la M.Ap.N
Intr-un birou al CSP
Parca mi-i si inchipui la birouri la cafeluta jucand jocul ala....
-Ia uite-l pa prostu asta a mai primit 3 lei!!
-Ha,ha,ha esti slabut baietica eu am unu care a primit doar 2 lei... si iar,ha,ha,ha!!
-Hai ba nu fiti prosti mai cautati prin teancul ala de decizii...eu pana nu gasesc macar unu cu 1 leu nu ma las.
Baa berea o da fraierul care gaseste majorarea de pensie cea mai mare,pana atunci scoate si tu uiskeanu din dulap ca inca nu s-a facut nici tuica nici vinu'
Pe bune ca nu-i nimic de ras aici.Eu as rupe niste capete

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Ifrim gl oprea ,cu o mic , a fost calaul pensiilor militare prin acceptarea trecerii la legea civila .
A fost greseala FATALA .
A ...driblat cu stagiul ,lucru f vulnerabil ,dar cu ajutorul acestei formule a divizat mult pensionarii militari .
Oprea nu a dat dovada de camaraderie !
A folosi ,,unelte,, ca Lupu, aviatorul de trista amintire si cdt CMJ urilor,avansati peste noapte ,sa DIVIZEZE pensionarii militari .
Cautand sa dreaga ...busuiocul a mai bagat si la mititica unii ofiteri de la CMZ BUCURESTI .
MAI USOR CU PIANUL ...

Iulian Mareș spunea...

Tare bancul.... Este pt avia?!

ifrim spunea...

Vor să ne crească negativ!

Iulian Mareș spunea...

Un alt caz........

"un caz la Poliția Transporturi unde, în același loc și cu aceleași condiții de muncă, unii iau spor de 30%, iar alții de 20% și nu a știut nimeni din conducere să-mi explice de ce. Spuneau că așa este de foarte mulți ani. Probabil tot de la softul de salarii, pentru că este vorba despre extratereștri care operează acel soft. Am mai avut un caz, cu un polițist căruia nu i s-a calculat corect sporul de fidelitate, am făcut plângere și am cerut să se identifice persoana din vina căreia nu a fost calculat bine sporul de fidelitate. Răspunsul a fost halucinant: A fost identificată persoana, dar nu se poate declanșa cercetarea disciplinară, întrucât nu este vorba despre acțiunea angajatului, ci despre softul de salarizare care a calculat greșit. Este dovada vie că extratereștii sunt printre noi”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica."
Sa mori de ras pe nasalie!..... :))

ifrim spunea...

Dacă până acum pierdeai 1% pentru fiecare an lipsă până la 25 de acum vei pierde 4.Deci nu ai de primit ci de dat.Noroc cu avantajosul!

Iulian Mareș spunea...

Despre cum isi iubeste Guvernul MAU supusii sclavagizati!

"În timp ce medicii se plâng ca au echipamente de protecţie puţine şi precare pe care nu le.au mai schimbat de luni de zile, depozitul Unifarm, companie subordonata Ministerului Sănătăţii, este ticsit cu stocuri de echipamente care stau să atingă pragul de expirare. Zeci de milioane de echipamente care ar fi trebuit să ajungă în spitale, au fost blocate din interese penale. Niciun contract de furnizare nu a mai fost semnat în ultimele luni cu spitalele din ţară, **iar recent Unifarmul şi-a cerut insolvenţa**. La Iaşi, la începutul lunii trecute au fost livrate prin ***ISU (de ce ISU si nu Prefecturile, Primariile, DSP??!!), un număr de 3,3 milioane de măşti. Nu se ştie unde sau dacă acestea au fost livrate către instituţii sau populaţie, cert este că la unele dintre categoriile declarate de beneficiari, şcoli sau grădiniţe, nu a ajuns nicio mască din acest lot.
*******La un moment dat, cineva, dacă nu un sistem întreg, va trebui să plătească o notă de plată pentru toate aceste acţiuni criminale îndreptate împotriva unei populaţii vulnerabile pe care o împing către groapă."

monteoru spunea...

Fiecare dintre noi are sotie ,eventual prietena ca sa nu zic amanta si copii adulti.Asadar numarul nostru cel putin se tripleaza.Sipatia noastra catre un partid sau altul pune piedica manifestarii puterii.Pana si sectantii religiosi sunt mai uniti decat noi.Voi nu vedeti ca nici un partid politic nu ne baga in seama iar care mai misca putin, incearca sa se foloseasca de noi.Nu va puneti speranta nici in Ciuca .Asta trage de timp.Trebuie tras de Orban sa mareasca pensiile militare cel putin cu 14% ca la civili.

tudor spunea...

Domnilor,
Legea care va rezuta in urma modificarii (daca va exista) trebuie sa fie una pentru toti. Nu se poate ca pensionarii militari sa fie impartiti, unii sa beneficieze de sporurile de grupe, OMM, de vechimea cumulata si altii nu. Chestiunea cu "regim de pensie militara" este deosebit de periculoasa pentru viitorul celor care vor beneficia de aceasta prevedere in conditiile in care in lege actualizarile sunt prevazute a se efectua la...o data incerta. In Parlament si Presedintele la promulgare trebuie sa puna capat acestei adevarate escrocherii.

CEZAR spunea...

@/Micule...baa dar mica o ai...aproape ca...nu mai zic !
Iti va raspunde ministrul personal -sic !
Draga Micule..stai linistit ca ramii pe cuantumul avantajos ..obtinut pe jegul de L-164
Nu doresti ..sa detaliezi...??
Desigur ca nu....!!

anonim spunea...

@Alex
Ma tem ca este si mai rau.
Nimeni nici macar nu mai citeste.Imputerniceste cate o sluga de casa,care doar scrie textul umple paginile cu articole si paragrafe(intotdeauna aceleasi) semneaza cu semnatura aflata deja in programul de editare,ii *ute o stampila scanata frumos color cu rosu,aflata tot in program...ii da un "print" baga la plic si gata au mai scapat de un fraier....nu dureaza totul mai mult de 2-3 minute mai ales ca "militarii" prevazatori au 6-7 tipuri de raspunsuri"stamilate si semnate" aflate deja in fisiere.Deschide fisierul pune data,printeaza si gata poate pleca acasa:)))....pensionarul primeste plicul ala gros,nu (se) intelege nimic din ce scrie acolo asa ca il pune intr-un sertar "cu acte imortante" dar macar e mandru ca "a fost bagat in seama de domnul ministru" si vai ce important a devenit el peste noapte in parc,cand povesteste amicilor la o tabla...ce/cum a scris problemele lor si ce frumos i s-a raspuns de "domnul ministru personal"
Dupa care merge acasa se mai uita odata in dulapul cu uniforma roasa de molii amantindu-si ce mandru era cand o purta,isi sterge o lacrima in coltul ochilor si pleaca sa-si ia pumnul de pastile, cu constiinta impacata:
-Of!!Am rezolvat-o si p'asta!!

Leon spunea...

Presedintele Comisiei pentru Aparare, deputatul Ion Mocioalca, a uitat sa treaca in sedinta de maine si Pl x nr.199/2020..!

Xpert 86 spunea...

Pentru dl AVIA:ART. 109
(1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011 ,cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie şi baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Nu știu câți mai beneficiază în prezent de pensia stabilită în baza L.80/1995, dar semnul onorific În Serviciul Patriei, nu a avut legătură cu calculul brut și net al pensiei militare sau de serviciu, care se stabilește numai din elementele salariale ale salariului de funcție, acest spor aferent acestei distincții fiind adăugat dintotdeauna la pensia stabilită sau netă!!! Nu mai interpreta art. 109 al. 1 din L,223/2015 ca cei de la casele de pensii că nu are rost pentru că s-au prins de acest abuz și instanțele de judecată, respectiv de includerea SOSP în calculul pensiei brute fără nicio bază legală!! Prin OUG 59/2017 s- dispus plafonarea pensiilor nu și a sporului aferent SOSP care se adugă la pensia netă stabilită!!! Dl AVIA lucrati la una din casele de pensii sau sunteți un susținător al abuzurilor acestora????????

Huhu Rezea spunea...

Nu, el este răspândac al sofismelor juridice debitate in Intâmpinările din instanțe de un funcționăraș vâlceano-sibian al unei Case Sectoriale.
Nu este o nenorocire că 2avia spune aceste trăznăi. Grav este că cei care au decis asemenea interpretări au putere de decizie în sistemul de apărare.








anonim spunea...

Parca aici i-as da dreptate tembelului(ei) care sta acolo ca un ficus si introduce date fara sa stie macar ce face...si nici n-o intereseaza,doar "le introduce"
Daar, exista o functie numita "ädministrator retea IT"(asta de regula e un elefant care umbla doar cu "computerul de birou"(si nu iese de acolo decat pt masa,buda sau tigara) de celelalte nu se apropie ca se curenteaza
Pe "teren" ii trimite pe pustanii care se baga pe sub mese ca sa vada ce proasta a mai smuls cu tocul vreun fir/mufa/priza din perete(astia-s ca transmisionistii din WW I)...cica si ei sunt IT-isti:)))) Da e ok gagicile fac chestia asta de multe ori intentionat din varii motive(daca va dau niste exemple radeti toata ziua)...se pleaca de la "pata pusa pe baietasul respectiv din motive de "babardeala" pana la ura purtata colegei de birou din coltul opus din alte milioane de motive,sau pur si simplu lipsa de chef de munca(asta e permanenta) ...eheee am trait de-astea distractie mare nu gluma
Deci programul cu softul?? da are dreptatea proasta din fata ecranului.Ea nu are ce face/nu stie si nici n-o intereseaza ca nu-i treaba ei....problema e a grasului de la IT si a gagicilor de la contabilitate+resurse umane+ jurist...dar odata sistemul facut el merge "ceas"apoi...iar daca, cretinoizii din parlament schimba legea tot la 6 luni apoi le da de lucru si astora....daca nu, ramane cum au stabilit softul acum 20 de ani...ca'n tren!!

Nu degeaba se spune ca 90% din defectele calculatoarelor se afla intre scaun si tastatura,doar 10% in alta parte,/UC/servere/retea/infrastructura etc..:))

anonim spunea...

@mares
am citit tot ce ati scris(3 paragrafe pana acum) dar dati si o sursa ca sa stim cine e autorul/ziarul/interesele
La primul pe care am vrut sa-l vad imi afiseaza clasicul "error code 403".Stiti ce inseamna nu?

Huhu Rezea spunea...

Dacă se tinde spre generalizarea pensiei militare în cuantum net, prăpădita asta de lege a pensiilor militare trebuie redusă la 6-7 articole, ca parte componentă a Statutului cadrelor militare, așa cum este reglementată pensia pentru magistrați.
CE rost mai au reglementările privind procentul de pensie, sporul pentru condițiile de muncă, sporul pentru pensie suplimentară etc... dacă totul se rezumă la cuantumul net al mediei soldelor care compun baza de calcul?

anonim spunea...

@monteoru
asta cu numarul triplat de rubedenii e de aia tip ifrim ca sa para ca suntem mai multi....e de gâgă....o doare la...pe amanta mea de ciuca si MapN
Daca toti numaram steagurile de la primarie ca Ghita Pristanda rezulta ca si metrorexul si chefereul si aia de pe santiere,si,si,si... s-ar putea sa aflam ca avem o populatie de vreo 100 de milioane
Vorba clasica cu asemenea numaratoare. Ba esti prost?
"copilul meu adult" de vro 30 si un pic de ani ma intreaba in fiecare zi cu cine votez ca sa voteze si el la fel:))) + fii-mea de 30 si mai multi la casa ei cu sot si copii +vreo doua verisoare babaciuni,si inca 5 vecini de pe scara.Toti dar toti sunt hotarati sa voteze cum le spun eu:)))...stai asa ca suna telefonul in draci,Inca unul care ma suna sa ii spun cu cine sa voteze.Si la tine e la fel dom' monteoru!! sunt convins:)))

anonim spunea...

Aaaa...era pastorul de la penticostalii din BV. Vroia sa stiu cum votez ca sa le spuna si enoriasilor
Scuze dar nu stiu cum dracu' se numeste popa de la penticostali,pana la urma tot un fel de popa e si asta...pastor draci/laci

monteoru spunea...

Mai Akord- 75-deon vin-o si tu cu o ideie de actiune nu ne mai invita sa o batem in cap.Dupa tine trebuie stat cu mainile pe piept si sa asteptam ziua de apoi.Din cauza unora ca tine pensionarii militari sunt tratati ca niste nulitati.Atat de prost esti incat nu poti sa-ti determini nevasta si copii sa voteze dupa cum vrei tu?

anonim spunea...

Eee vedeti cand iti zice seful de partid sa "uiti" apai uiti!! ca altfel e nasol cu "eligibilitatea pe listute"
...sau el vrea dar a uitat...deh are si el o varsta:))))
acum are probleme mult mai mari.Cum sa faca sa se intoarca nesifonat la psd dupa ce a fugit anul trecut la pro-Romania,iar acum isi da seama ca a facut-o "de oaie"
Ce pensii,ce legi,ce inechitati??...mocioalca are probleme mult mai mari decat maruntisurile noastre.Numai naivii il mai cred pe el si pe banditul ala de solomon.Nu-i asa dom' Leon??:))

anonim spunea...

@Huhurezea
O fi bine o fi rau?? da aparent e bine sa scoata balastu' actual dar s-ar putea sa ramana asa scos for ever....si atunci adio si-un praz verde

anonim spunea...

@Huhhu
e bine pe dracu
Am 7 ani si...lucrati in civilie cu taxe si toate angaralele platite si tb sa-mi iau adio de la anii aia...
Da stiu ce o sa zici.
"E temporar"...dar temporar PANA CAND??(oare cat de temporare?)..jde mii de ani? si de ce pe banii mei platiti corect.La chestia cu banii platiti legal contributie la pensii dar suspendati "temporar" si o zi e prea mult.
Sau stiti vre-un civil caruia i s-au facut suspendari de astea "temporare" la pensie si n-am flat eu??

CEZAR spunea...

Sa ne trimiti o ..carte postala.......!!!

CEZAR spunea...

monteoru...
Ai dreptate ....e talimba !
Eu de exemplu i-am determinat si pe cadavrele militare inscrise in USR...PnlPDL...RoRomania(1.3%)..udmr...toti Voteaza cu Armata..dar nu gasesc ..partidul...!!

Calinmihaib12 spunea...

X-pert:..probabil fără..să vreți ați scris că PENSIA DE SERVICIU se calculează din elementele salariale ale...soldei.."de FUNCȚIE"..!ceea ce e greșit, căci e vorba =corect, de..SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-BAZĂ DE CALCUL..!;
..și încă o "mică" greșeală: OMM-ul; în "viziunea" INIȚIATORILOR legii 80/ 1995 se adăuga la.."CUANTUMUL" pensiei = și = ATÂT =..!,adică la...: CUANTUMUL BRUT al PENSIEI (DE SERVICIU)..! EI nu și-au pus.. ATUNCI..(..!..) problema utilizării..ULTERIOARE ă diferitelor..MALVERSAȚIUNI .!.. în SCOPUL TĂIERII..("oculte")..a unor PENSII STABILITE LEGAL..!
"MALVESATIUNILE"..astea cuprind tot felul de..."subtilități.." folosite de..: n'șpe..?..de ANI..,în..TOT..ATÂTEA..acte.. "legislative..?".."APROBATE.."de TOT ATÂTEA.."autorități publice"..MĂN(.C.)ATE ..de.. INTERESE ILEGITIME de..PARTID.!, cu "SCOPUL.." arătat mai sus..!

Iulian Mareș spunea...

Mda, sper că nu mă creditați cu paternitatea și nici nu inventez.
Voi da pe viitor și sursa, însă sigur va fi exclus Facebook-ul! Ca și până acum, nu postez și nu voi posta decât preluări năstrușnice sau serioase din media on-line!

Iulian Mareș spunea...

Dar ceea ce spui mătăluță nu este legal, moral și normal! Parcă poți fi sigur cum votează omul în cabină?

Șoimul spunea...

Câte mai aflam d.lor!
La armată nu exista spor de fidelitate, s-a introdus cumva, sau armata tot de cacao a rămas?
Probabil și pensiile sunt altfel calculate de sunt cu 30/40 la sută mai mari.

anonim spunea...

@monteoru
Daca tu te consideri "dastept" atunci nu mai zic nimic,si da din cauza mea sunt tratati toti ca niste nulitati,dupa cum zici
Tinand cont ca ai un nivel asa de inalt al IQ-lui recunosc ca nu ma pot ridica la asemenea nivel.Ce sa-i faci nu avem toti norocul de a ne naste inteligenti ca tine....viata e nedreapta cu noi:)
Acum esti multumit?? te-am "periat" cat am putut,in rest roaga-i pe ai tai sa continue.Eu nu pot si nici nu vreau sa-i scot incolonati la vot(familia) desi avem aceleasi pareri politice(nici macar simpatii) si intotdeauna votam la fel
salut domnu'!!
PS Imi spuneai sa am si eu o "ideie".Uite ca am o idee!.Scrie si tu corect cuvantul,hai ca nu doare si dupa aceea "vin-o" si pe aici .Vezi! deja sunt doua.Daca erau greseli de tastare pe cuvant ca nu ziceam nimic,dar nu sunt de tastare sunt de altceva:))

anonim spunea...

@tehnocrat
Vin si eu pe 26 asa cum faci tu de 10 ani,nea kiss-ule:)))
...sau pe 3? ca poate e mai cald

Calinmihaib12 spunea...

D-le LEON: ți-a "scăpat"..să pui ghilimele la textul;..(..
Mocioalcă..).."a uitat" să...!
Ghilimelele își aveau rostul lor..acolo..!= să arate = REALITATEA..!=că..INTENȚIONAT..! NU A PUS..."DOCUMENTUL"..PE
..ORDINEA DE ZI..!(..din diverse motive: nu a vrut.., a.."primit" ..alte..ORDINE..,și altele..
=ASEMENEA..!!
AȘA că NU mmă mai tot "CERTAȚI" ..când mai pun: din când în când
..!=SEMNE DE PUNCTUAȚIE..ACOLO.. unde cred eu că e NECESAR, pt.a sublinia..CEVA..!..etc.

Huhu Rezea spunea...

N-au trimis gulerații draftul modificării schimbării!

Trofin spunea...

Lui Huhu Rezea : constat că ai început să devii ceea ce nu poți să fii , clonțos. Snoava mea anterioară am explicat-o dar dumneata nici explicată nu ai înțeles-o. Eu nu am spus că sunt pensionari fiscalizați cu 41,5 % , citește cu atenție în text că apare negația nu și m-am referit la niște grozăvii pe care tot încerci să le transformi în teze. Dumneata vrei schimb de opinii sau doar osanale ? Confuziile pe care le tot faci începi să le pui în cârca altora și nu este onest. Mai bine nu mai da răspunsuri dacă tot nu înțelegi textul întrebării , este mai sănătos pentru prestigiul pe care ți la-i format și dorești să ți-l păstrezi.

Mihaib312@gmail.com spunea...

Stie cineva cum se va calcula conformplx199/2020,procentul din baza de calcul pentru pt.pensiile de invaliditate gr.doi?

Huhu Rezea spunea...

Nu exista procent de pensie în calcularea cuantumului minim. Din baza de calcul se reduce 41,5 impozit si contribuții. Ce rămîne este cuantumul minim net pentru 25 ani vechime în serviciu sau o sumă proporțională, dcaă sunt mai puțini ani.

CEZAR spunea...

Desigur ...
Ai dori 2 mii si nu te-ai supara nici daca ar fii ..trei-caci ai multe guri de hranit...hi..hi..hi..

Leon spunea...

Corecta Obsevatia !
Ce sa fac, mai uit si eu uneori..!!

Calinmihaib12 spunea...

.."chestya" cu.."gulerații".. mai..merge până la un punct..!(..al bunului simț.!),dar.. totusi:"ei..!= nu sunt..ACOLO .. singuri pe lume.,de CAPUL LOR..!
..au și ei..O FIȘĂ a POSTULUI..,
CINEVA ÎI..evalueaza și îi.. NOTEAZĂ..anual..etc...!
Cu alte cuvinte:pe scurt: CINEVA TREBUIE..."să pună ordine..", cum se..mai spune..în limbajul cazon..ACOLO..!;dacă:NU înseamnă că..ceea ce..ESTE ACOLO
..ASTA SE DOREȘTE..DE către POTENTAȚII..PERPETUI...din țara noastră..!

Leo spunea...

În prezent nu știe nimeni. Toate sunt vorbe și nimic adoptat.
MIMĂ ELECTORALĂ

Leo spunea...

Se lucrează coordonat și planificat sub control politic. Gulerații sunt slugile obediente ale politicienilor din conducerea MFA și a guvernului. De fapt ele sunt slugile istorice ale tuturor politicienilor.

Calinmihaib12 spunea...

D-le LEON:..OK !(=pe ..de o parte..!), dar pe ...partea aialaltă..,NU..prea e OK...! căci TIMPUL..(..bată-L..să-l bată..) ÎȘI IA..(..și..EL..!) = "TRIBUTUL"..= de la...NOI..!

Iulian Mareș spunea...

La cei peste 75 de ani se iartă...👍😜🍺

Leon spunea...

La aceasta ora(18,10), Plenul CD a votat , aproape in Unanimitate(259 Pentru, 1 vot Impotriva si 1 Abt.), proiectul de lege Pl x nr.522/2019, care completeaza L.223/2015, in sensul ca ,,NU beneficiaza de pensie de serviciu, pensionarii(militari si politisti) care au fost condamnati definitiv pentru infractiuni CONTRA UMANITATII !
In acest caz , militarul/politistul BENEFICIAZA DE PENSIE IN SISTEMUL PUBLIC, unde Vechimea in Serviciu este Recunoscuta ca STAGIU DE COTIZARE in acest sistem(public)..!
Proiectul va merge in curand la Promulgare !
Hai, care se baga..:)).

mosmartin16 spunea...

Se intampla la Tribunalul Bacau !!!
Mai clar de atat... ce o fi ??!!!

Preambul !!!
Cand mergi la vot si nu alegi cu creierul...in Parlament vor ajunge...pe o lista...multi dintre cei alesi...fara prea mult creier si far de caracter ! Acestia fac legi...multe dintre ele fiind...fie strambe...fie cu dedicatie...fie cu multe articole interpretabile ! Iar acolo unde sunt dispozitii interpretabile e...paine buna de mancat...pentru judecatori ! Si cum in justitie nu exista o practica judiciara unitara...oare de ce ?!...iata ...,,o minunatie,, !!!

Asadar...
Iesi la pensie !...primesti decizia !...o contesti - in termenul legal - la comisia de contestatii !...primesti raspunsul de la comisie !...ataci hotararea comisiei - in termenul legal - la instanta de judecata ! Toate acestea sunt reglementate - cu privire la militari - in art.14, 64, 97 si 99 din Legea nr.223 / 2015 privind pensiile militare de stat !!!

Iata - in oglinda si pentru acelasi gen de litigiu - ceea ce spune Tibunalul Brasov ( in Hotararea nr.909 / 22.11.2019 ) si ceea ce spune... Tribunalul Bacau ( in Hotararea nr.415 / 05.10.2020 ) !!!

Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras !!! Caragiale e printre noi ! Curat murdar, coane Fanica !!! Cititi si faceti -va cruce !!!

Marin spunea...

Am onoarea să vă salut, D-le H!
Fiind pensionar de invaliditate gr 2 nu ar trebui să i se aplice 0,8% ptr fiecare an potențial până la vechimea de 25 ani? Doamne ajută!

Unknown spunea...


Am onoarea sa va salut pe toti cei care postati pe acest blog pastorit cu buna credinta de Huhu Rezea si pe toti cei care, nevoile si problemele legate de pensiile militare va indeamna sa-l cititi cu speranta “de mai bine”. Nu am pretentia ca detin solutii la problemele ridicate de majoritatea celor cu pensii mici. De-a lungul timpului domnii politicieni si-au facut un obicei din a ignora problemele acestora si a altora care asteapta de ani de zile un “gest de bunavointa”. Cred ca acum in prag de alegeri parlamentare, daca nu se vor decala, ar trebui sa le reamintim domnilor politicieni ca poporul si-a exprimat dorinta de a scadea numarul parlamentarilor. Este adevarat ca referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost un referendum consultativ si, deși validat, acest referendum nu a fost implementat niciodată. Totusi acesti domni “care se bat” pentru binele poporului si-au crescut an de an veniturile, si-au introdus tot felul de sporuri si indemnizatii si si-au facut pensii speciale. Si, in mod paradoxal, au gasit surse de venit pentru a-si face aceste “cadouri”.
Cu speranta ca vom apuca si “vremuri mai bune” va doresc tuturor multa sanatate si intelepciune pentru a ne sustine revendicarile “intr-un singur glas”.

Șoimul spunea...

Monteoru, au dreptate colegii noștri, jignești fără nici o rațiune, fără bun simț, parcă ești la țară defilând în ținută de ceremonie, așteptând să te salute babele(viitoarele tale amante,) și să le dai lecții despre politică și cine trebuie votat!
Nu te supăra, te rog coboară pe sol.

monteoru spunea...

Akord@inteligentul accepta ca si el poate gresi.Observ ca atunci cand te simti depasit vanezi greseli gramaticale.E o simpla constatare.Discutie incheiata.

Ein Stein spunea...

Eeee, daca ne baga pe toti pe art.60 doua articole deja sunt arhisuficiente, unul care precizeaza cand poti sa iesi la pensie si celebrul 60 care stabileste pensia si gata. Vad ca v-ati lasat angrenati in gogoritele lui avia, aia cu 41,5%. Asa ca o cultura-n cap, pai si activul si pensionarul plateste impozit, 10% pare-mi-se, atunci de unde 41.5%? Ori 41.5% se scad din solda bruta a activului pentru baza de calcul si nu se mai percepe impozit pe pensie ori 31.5% si se percepe impozit pe pensie ca almintrelea se considera ca esti taxat de doua ori cu impozit. Jegul asta de L223 trebuie sa dispara de urgenta, ori o noua lege copiata cu punct si virgula de la o tara NATO cu traditie ori aia publica, nu e alta solutie. O sa vedeti.

anonim spunea...

Sa-i raspund,sa nu-i raspund?
Mai bine nu!...ca n-am cu cine dom'le,n-am cu cine!!

Burebista spunea...

Pensia asta minima nu prea se calculează corect. De ex pentru o baza de calcul fictivă de 10000(pentru ca este mai ușor de calculat)pensia bruta ar fi 10 200 iar pensia netă minimă ar fi 5850 lei pentru 25 ani vechime militară. Și 6120 bruta respectiv 3510 lei netă pentru 15 ani vechime militară,(chiar dacă vechimea în muncă efectiva este peste 25 ani) pentru un pensionar care s-a pensionat înainte de 15.09.2017....
Pentru unul care își deschide dreptul de pensie în prezent la o vechime de 15 ani militar și 25 în muncă, are o pensie Bruta de 6500+650 omm=7150, impozit 515, pensie netă 6635 (care nu se plătește) însă pensia netă plafonata în plată este de 5850 lei.... Egala cu cea a unui pensionar cu 25 ani vechime militară dar cu pensia minima..
Dacă celui pensionat în prezent i se mai acorda și sporul pentru OMM 10% la pensia netă în plată mai primește încă 585 lei... Și ajunge la 6435 lei net..
Eu zic ca ar trebui ca și la pensia minima să se acorde sporul pt OMM corespunzător vechimii militare.
La o viitoare recalculare prin echivalare cu salariile celor din activitate vor câștiga și cei cu vechime militară mai mica de 25 ani pentru ca nu îi va afecta decât la pensia bruta nu și la cea plafonata conform exemplului de mai sus..

spiritul lui Haret spunea...

Imi permit sa afirm ca politicul ne-a tratat si ne trateaza ca militari de mana a doua.Ce e mai rau este ca prin lipsa de reactie acceptam.
Avia@inflamezi spiritele.Tu nu faci nimic altceva decat sa bagi batul prin gard .Din pacate nu esti singurul.Daca tot sustii politic pe unii atunci adu si un avantaj general.

Huhu Rezea spunea...

Stagiul potențial nu e vechime efectivă.

anonim spunea...

@huhu,@adminu',@CEO&staff
se-ncurcara borcanele domnule admin:)
Raspunsul acela al meu cu .."sa-i raspund,sa nu-i raspund"... fuse adresat lu' nenea kiss,acolo unde raspunse si dom' Cezar, nu lu' domnuuu' monteoru(ala de-mi zise ca-s prost)
Se incurcara ele borcanele da' e bine si asa cum cazura,ca raspunsasi matale in locu' meu fara sa vrei.Ete ca iesi tinutul natal din mine de ajunsei sa vorbesc (aproape) olteneste...hâc!

Noapte buna si nu fiti rai...hâc!

Calinmihaib12 spunea...

O MARE MIȘELIE.(=O "COTRADICȚIE" LOGICĂ=un OXIMORON..!) prin care "TEORETIC"..(.!.)se urmărește.. "ștergerea ""SCAMEI""[=.SISTEMUL DE FORȚĂ MILITAR(.și JURIDIC.?)] - de pe..umărul"...CONDUCERII STATULUI...!= sub pretextul INDEPLINIRII ORDINELOR CRIMINALE ..izvorâte de la CONDUCEREA STATULUI COMUNIST din ROMÂNIA..! ..secolului XX..!
Am spus "TEORETIC"=..pt. că PRACTIC..s-ar putea să..NU.. fie ..CEEA CE PARE..!!..,CI= o să fie..O = BINEFACERE= PĂSTRAREA =AVANTAJELOR= OBȚINUTE PÂNĂ ÎN PREZENT prin..mișcarea sinuoasă între legile de salarizare și pensii..cu SPORURILE"DEDICATE"= DELIBERAT,..PREMEDITAT,..și care se vor REGĂSI IN PENSIILE CIVILE CONTRIBUTIVE..!=CHIAR MAI MARI DECÂT..CELE MILITARE..!!(sic..!..=sâc..!!,sâc..!!)= O DARE CU TIFLA cu mâinile și..cu picioarele.=ca MAIMUȚELE.!!.,=O SFIDARE a TUTUROR ROMÂNILOR ONEȘTI...=MORȚII și VIII... =ISTORIEI NOASTRE=RECENTE și C0NTEMPORANE..!

avianyc spunea...

O scurta trecere pe la ”Prazaria” . Totul cum a fost ,adica dupa metehnele administatorului . Nimic schimbat in mentalul juridic .
Nu m-ar mira ca maine sa vina @ Mares sa ne spuna la cele 12000 ale lui de pe cupon ca ”_otii” astia i-au furat pensia suplimentara. Sper cat mai sta pe aici sa invete macar formula după care i s-a calculat pensia.
Daca cu art 109 si art 11 din L80 am lamurit cum stau lucrurile in fapt ,invataceii dnului maestru Huhurez neintelegand nici pâna azi ca de fapt nu art 109 din L223 care transforma pensia de serviciu la care se adauga un spor de 10,15,20% in pensie militara de stat este vinovat de tragedia secolului la pensii ci art 60 din OG 59 care plafoneaza pensia militara de stat rezultata din coroborarea art 109 cu art 11 la media neturilor. Opera lui Olguta ,Olguta care si-a dat seama ca prin raportarea la brut ca baza de calcul + OMM ies pensii care de foarte multe ori depasesc cu mult netul activilor similari.
Si atunci Olguta si Carmen au zis stop. Nimeni nu mai trece de netul activului similar. Coarna s-a prins de figura si si-a indemnat membrii de sindicat sa iasa urgent la pensie cat mai prind raportarea la brut ca e groasa rau cu OG 59. Si asa s-a mai golit in perioada de gratie politia de un alai de angajati.
Acum alti destepti s-au gandit sa revitalizeze OG59 art 60 prin alta metoda ,mult mai proasta si fara sustinele legala. Auzi bre ,sa puna ei fiscalitate de 41,5% pe baza de calcul a pensiei ca sa nu mai iasa pensii mai mari ca netul activului pregatit pentru pensionare sau ramas in cazarma!!!!!!!!!
Ce mai vuiet ,ce mai fremat prin legiunea Huhureziana ,calcule peste calcule ,ziceri de la suflet cu gramada ,opinii si opinii....... pentru ce ??? pentru o prostie de proiect care daca trece de Consiliul legislativ inseamna ca santem de rasul curcilor . Si daca trece de Consiliul Legislativ sigur la CCR daca este contestata cade din doua miscari.
Mai spun inca odata in ce consta neconstitutionalitate proiectului. Nu poti revitaliza OG 59 sub alta forma impunand (chiar si virtual ,virtuala care nu prea este virtual) plata CBS 25% din pensie ,sau 41,5% per total stiind ca de fapt pensionarul nu plateste CASS.
Daca OG 59 ,hulita pe drept de cei afectati prin taierea actualizarii a fost juridic corect intomita ,proiectul asta in discutie este o prostie cum mai mare nici ca se poate.

@ einstein
Daca tot esti tu specialist in nimic de ce nu-l sfatuiesti pe Huhurez sa indemne poporul activ sa dea in judecata guvernul pentru nerespectare prevederilor L80 art 22 (gratuitatea asistentei medicale pentru militari in orice retea sanitara din Romania) in contrapondere cu legea generala care reglementeaza asigurarile de sanatate in Ro 95/2006 art 224 si care prevede plata CAS pentru militari.
Asa prin eliminarea CAS la activi ar creste netul salarial si totodata si netul pensiilor.
Dece nu faceti treaba asta ? Va spun eu ,de habarnisti ce sunteti dece se intampla in logica legilor si ordonantelor privind pensiile militare de la origini pana la zi.
Noapte buna !

Afara-i vant si ploua ,
In soba am mai pus un lemn,
Caldura inunda din pocnetul de jar,
Trecut-a ziua dar parca vine iar.

Sa fiti binecuvantati !

anonim spunea...

@monteoru
esti plin de tafna bre...si nejustificat
Cand vanezi greseli gramaticale e reprobabil(cele de tastare nu conteaza)...dar cand repeti si repeti aceleasi greseli gramaticale la nesfarsit,brusc ma gandesc la d-na Dancila pe care o si ridic pe un piedestal(in comparatie cu altii este un momument de cultura).Vezi?perspectiva conteaza... si comparatia bineinteles:))))
Gata ti-a iesit "batul din fund"?

Huhu Rezea spunea...

Hai să râdem de aviatorul secesionist si snob pentru slaba sa pregătire juridică!
Să-l sfătuim să-i ceară lui Ciucă să-i ordone Andrițoiacei să-i elimine de îndată sporul OMM din pensia sa militară, plafonată înainte de OUG 59.2017 la 85% din Baza de calcul.
Ce mi-e plafonul de 85%, ce mi-e plafonul net?
După seceta juridică din mintea sa, Sporul OMM nu se acordă peste plafon, fie el net, fie el 85%.

avianyc spunea...

Stiti cum zice romanul ”doamne feresti de mai rău ” ......și tot mai rau parca fu .......pentru unii. Mai rau sa nu fie domn Huhurez, zic si eu.
De cand cu ”revolutiunile ”astea ale pesedeului pe la salarii si pensii ne putem astepta la orice ,numai la bine nu prea. Nu ne mai repara nimeni degraba ,zic eu.
Aci cred ca suntem pe aceeasi unda, zic eu !!!!!!
Pe vremea mea calculele se faceau 85% +OMM = max 102%. De când cu pesedeurile VIP parca nu mai tine . Si aci cred ca suntem pe aceeasi unda !!!!!!!!
E drept ca vipistele mult vaca doar de la o singura țâță pe cand unii ar mulge-o si de coarne!!!!!!!!
Inca odata ,noapte buna !

Calinmihaib12 spunea...

D-le LEON:..P.S.:
..cu alte cuvinte..ce le IAU cu ..."DREAPTA"(..URMAȘII..,DESCEN DENȚII."acelora"..=AZI=POTENTAȚI =..LA "BUTOANE"..,invocați..în proiect!)DAU cu STÂNGA.=SPORIT.!

Calinmihaib12 spunea...

Mosmartin..: "informațiile"..INCOMPLETE..date despre.. cele 2 "dosare"..NU AU NICI O VALOARE..! NUMERELE..sunt NECONFORME..(sau..FALSE..!)

Burebista spunea...

Avia, Cred ca ți-am mai scris pe aici că militarii/polițiștii activi, chiar dacă plătesc contribuții la sanatate(CASS) suma respectiva se primește MOCA în plus la solda/salariul brut realizat acesta devenind brut majorat. Cu alte cuvinte, dacă statul plătește acea compensație, asigurarea de sănătate este gratis... Netul militarului nu este afectat de CASS.
În privința pensiei militare în ceea ce susții, cum ca este corect ca pensia sa nu depășească salariul /solda netă a activului cum se stabilește acum cfm. OUG 59 nici chiar cu procentul pentru OMM, aici greșești. În felul acesta indiferent de vechimea militară pensiile vor fi egale între 2 persoane care au avut același grad, funcție, solda/salariu sau sumt situații când cel cu vechime mai mica e mai pilos și primește și un oskar și va avea o pensie netă în plată mai mare decât cel cu vechime maximă militară...
Sporul sau suma corespunzătoare OMM va face diferența între cei cu vechime militară mai mica și cei care au peste 25 ani pentru ca vor primi în plus 10,15 sau 20% la pensia netă plafonata în plată. Altfel diferența o va face doar solda/salariul net care poate fi influențat de sporuri acordate pe prietenie (oskar) sau chiar poziții mai bune în schema de organizare a instituției cu coeficient mai mare de funcție.
Atata timp cât art. 11 din Legea 80 din 1995 nu este abrogat el trebuie să producă efecte la pensia netă în plată nu numai cum se procedează acum doar la cea brută.

Burebista spunea...

Ce treabă are numărul de parlamentari cu modificările și completările la legea 223???
Aia cu 300 de parlamentari nu o nai vrea nici măcar Băsescu care a propus-o.... La procentele pe care le ia PMP la vot în parlament ar avea vre-o 2 parlamentari.. 🤣
Acel referendum a avut ca scop principal sa rămână el președintele prin prezenta mare la vot și mesajul referendumului secundar cel cu 300 pentru ca se cunoaște aversiunea populației împotriva parlamentarilor și a numărului lor mare...
Dacă nu a fost schimbata constituția pe vremea USL când au avut 80% din parlament, în viitor nicio șansă pentru ca ponterea pe pardite sa împărțit în procente mai mici... Și cum nici PSD-ul, nici PNL-ul nu doresc reducerea numărului de parlamentari slabe speranțe sa se facă vreodată.
Nu vedeți ce bătaie este acum pe locurile eligibile pentru alegerile parlamentare din decembrie?
Pana și USR-istii au început să se certe pe locuri, au prins gustul ciolanului...

Burebista spunea...

Pentru doritori... Cei care vor sa treacă pe sistemul civil de pensii... Găsesc vreo 20-30 militari în termen care sa declare că au fost umiliți în timpul serviciului militar de către respectivul pensionar torționar, ca au fost puși sa spele la wc cu periuța de dinți și apoi sa o folosească normal, ca au fost puși sa muncească pana la epuizare pe șantierele patriei înfometați si în condiții mizere, etc, etc și gata condamnarea urmată de pensie civilă...Calculate ca pentru muritorii civili la un stagiu de 35 ani...
A FOST O GLUMA, NU CRED CA DOREȘTE NIMENI ASA CEVA..

Huhu Rezea spunea...

Trecerea cntribu'iilor de la angajator la angajat a foat acoperită de majorarea de 25% salariuliu, soldei de baza din anul 2018 conform art. 38 din L 153/2017.

Costy spunea...

Dumneata chiar ai o plăcere să ametesti textul cu atatea ...===!""AHYC...nu dai nici calitate ai nici consistență acestuia.

Iulian Mareș spunea...

avianic,
tu ai noroc ca nu au vazut postarile fostii elicopteristi din Sibiu!
Dar voi informa cativa...ca sa-ti bata obrazul! Cu scandura!
Scrii numai bazdaganii si vrei sa ti se faca si sluj?
*Cumva dreptul la pensia suplimentara, nationalizata in fapt, nu mi se cuvine? Este ceva imoral? Eu cred ca ar fi reparatoriu, reacordarea ei!
**Tie ce ti-a spus partidul sa postezi?

mosmartin16 spunea...

Cu scuzele de rigoare, se pare ca nu au fost preluate in totalitate cele pe care voiam a le evidentia ! Asa ca, reiau !

CEZAR spunea...

In CUIUL CACARII...cititi IN CUIUL CACARII...PLX 199 POATE FI CONTESTAT CU SUCCES LA CCR !!

NEACSUM..aerodrom pentru mustele rosii - vrea sa-l conteste la CCR !!
Nu-i mareste cit vrea ...freza lui...waiiiii
Intervine domnul Bahnareanu si il face ..muci...!!!

Costy spunea...

repet....poate pricepi....Dumneata chiar ai o plăcere să ametesti textul cu atatea ...===!""AHYC...nu dai nici calitate și nici consistență acestuia.

george spunea...

Rog,dati actualitatea lege,votata in majoritate in C.D . Sa o sa o vedem vedem si noi asa cum este in prezent,care sunt noutatile!!!

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu prea stii să cauți pe acest blog.
Proiectul in forma aprobata provizoriu de comisii a fost publicat aici

https://www.huhurez.com/2020/07/romania-are-parlament-de-forma-ce.html

Huhu Rezea spunea...

Nu contestă proiectul la CCR, ci adoptarea lui fara respectarea principiului bicameralismului.
Așa... și? Chiar a comentat generalul de la ANCMRR pe site-ul In cuiul cătării?
Din comunicatul ANCMRR nu se înțelege daca Bahnăreanu critică proiectul, pentru că nu reintroduce imediat actualizarea, sau critică structurile asociative care dup eleborarea proiectului nu sunt de acord cu amânarea actualizării până după aplicarea definitivă a L 153/2017?
Sevede că domnul general nu prea este convins de necesitatea reluarii imediate a actualizării.

CEZAR spunea...

Neculai BAHNAREANU
7 octombrie 2020 - 15:39
De ce este porcărie domnule Neacșu? Ca asa îl considerați dumneavoastră? Cu ce va deranjează aprecierile pozitive pe art. 110 indice 1? Lăsați oamenii sa se pronunte, nu toți sunt aplaudaci. Chiar nu înțeleg inversunarea cu care vreți sa combateti PLx 199. Spuneți ca or veni OUG-uri care vor amână, vor suspenda și asa mai departe, pai este valabila și reciproca huo pentru orice se va vota. Nu inteleg trimiterea către Curtea Constituțională, pentru ce? A, nu este proiectul unora? Va avertizez chiar sa va vedeți de treburile dumneavoastră și sa u mai invitați oamenii. Unii chiar știu ce vor și nu contează dacă rezonează cu pdv-ul dumneavoastra.

CEZAR spunea...

ATENTIE MARITA!
Iarasi vorbeste DAOGARU..in numele TUTUROR rezervistilor militari si nu numai...!
Iarasi pune problema de asa maniera incit SA NU SE REZOVE NIMIC...!!!
Iarasi va injura si va da in judecata pe cineva ..ca sa ne ostilizeze cu cei care decid...
Faceti recurs la memorie....!

CEZAR spunea...

.................
PRELUARE NEACSUM BLOG..IN CUIUL CATARII
ASTA VREA NEACSUM>.!!

"În concluzie, recomand liderilor de asociații să se coalizeze, să întocmească un document care să stea în picioare, bazat pe această decizie din data de 30.09.2020, pentru a ataca la CCR prin UNA DIN INSTITUȚIILE ABILITATE,CONFORM ART 15 DIN REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE A CCR, care spune că : ”Art.15- (1) Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori.”

Ce trebuie făcut? Câțiva pași, și anume :

Discutarea aspectului între liderii asociațiilor și luarea rapidă a unei decizii.
Pregătirea prin juriști serioși a documentului care urmează a se trimite la CCR.
Mediatizarea cauzei pentru a împiedica votarea proiectului actual.
Intervenții prin toate căile posibile la toți cei care pot ajuta, sau pot face plângere la CCR. Dintre toate persoanele fizice și juridice care ar putea face plângere la CCR, cel mai ușor de realizat este 50 de deputați sau 25 de senatori celelalte variante deși se referă la o persoană, variantă care ar părea mai simplă, nu va avea succes pentru că nici Președintele, nici Avocatul Poporului, nici unul din cei doi președinți de Cameră nu vor face așa ceva pentru militari. Este mai ușor să găsești 25 de senatori mai ales acuma, în plină campanile electorală, care să fie de acord să semneze o petiție, căci și așa nu ei decid, ci Curtea Constituțională care oricum poate să își dea cu stângul în dreptul, nu ar fi prima oară.
Determinarea factorilor decidenţi care susțin acest proiect să îl abandoneze sau să îl modifice.
Există o șansă, dacă se vrea se poate realiza.""


Eugen Bărbat spunea...

Toti "vorbiti" degeaba , daca nu va implicati ; Practic SCMD măcar face ceva , să vă fie rusine dacă asteptati rezolvarea situatiei fără implicarea tututor,al celor care li se încalcă drepturile legale , conform contractului semnat la intrarea în răndul cadrelor active ale Armatei Romăniei!

Huhu Rezea spunea...

Pe acest domn general, probabil cu pensie trecută de 10 000 lei, prea puțin îl interesează că, după eventuala aprobare a acestui proiect Pl x 199/2020, vor rămâne zeci de mii de pensionari cu pensii sub 3500 lei... până prin 2023 când abia ar începe actualizarea reală a pensiilor, eșalonată pe încă doi ani.
Puneți piciorul în prag, domnule general, și cereți domnului Ciucă începerea actualizării încă de la 01 01 2021 dintr-o soldă de funcție calculată din coeficienții Legii 153/2017 înmulțiți cu salariul minim pe economie care va fi stabilit pentru 2021.
Aceasta este cea mai bună etapizare a eliminării discriminărilor.
Lăsați contrele cu cei care critică justificat semiactualizarea mincinoasă scoasă din joben de funcționărimea din instituțiile de apărare, punând în dificultate și imaginea parlamentarilor care compun cele 2 Comisii Raportoare în Pl x 199/2020. S-a devoalat că legile în domeniul pensiilor militare sunt clocite în laboratoarele juridice și financiare ale structurilor militare, drafturile lor fiind aruncate pe sub masă parlamentarilor mai docili.
Cereți actualizarea imediată în numele rezerviîtilor pe care îi reprezentați și toți militarii vă vor mulțumi!

raul spunea...

La o viitoare ....hai mai Bure ,cati vor mai apuca!Crapa pamantul daca se ia VECHIMEA CUMULATA,sa castige si ei ceva?Nu-i nimic ilegal!E vechimea recunoscuta in deciziile de pensionare@E decizie politica!Daca s-ar dori pt ca sumele sunt infime dar ar fi ceva!

Arfy spunea...

Cezar... Nu pune vorbe de la tine în spusele Gl Bahnăreanu!

raul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, vacantarea unui loc de deputat în Circumscripţia electorală nr. 17 Dolj, după ce Lia Olguţa Vasilescu şi-a dat demisia din Parlament."
Acum, daca Olguta nu mai este nici Ministru si nici Deputat, sa vedeti ce repede se revine la Actualizarea pensiilor militare..:)).

Cezar spunea...

Care contract,??
Ai semnat tu vreun contract care facea referire la pensie??
Publica.l sa'l vedem...sa nu credem ca esti un mincinos...

CEZAR spunea...

Nici vorba ..sunt preluate de pe CUIUL CATARII...

ifrim spunea...

Îi doresc să rămână primăriță pe viață la Craiova să n-o mai prind factor de decizie în comisiile legislativului ori ministru.

CEZAR spunea...

akord-75
7 octombrie 2020 - 15:36
Ma doare capul!!!!:)))
1-o lege care satisface pe deplin peste 70% din pensionari si inca vreo 20% partial ar fi buna?????
-DA pentru ca satisface marea majoritate
-NU pentru ca daca si un pensionar(nu vorbesc de 10%) va fi nemultumit se va spune ca nu e drept asa cum s-a facut legea…nedreptate/discriminare/”drepturile lu’ omu’ etc)
2-o lege care satisface pe toata lumea(fara exceptie) nu a existat,nu există si nu va exista in veci.Ea este idealul absurdului sau absurdul ideal,ziceti-i cum vreti:)
In concluzie ramane valabil doar pct.1 singura problema este de proportie ma rog procentaj..

@ neacsum
-daca,castigul este iluzoriu(?) de ce pierderile sunt certe in viziunea dvs?…ca doar ambele fac parte din acelasi PLx neaprobat
-nu stiu ce pensie aveti,nu ma intereseaza dar nu toti au iesit la pensie cu grad si functie de colonel si nici cu vechime completa(durata in serviciu) si sunt cu duiumul si maiori si ceva capitani cu pensii mult inferioare fata de a unui maistru militar de exemplu(in 2001 se desfiintau functii de ofiteri in nestire pt ca eram prea multi „pe sistem NATO”in timp ce de subof(inca) era nevoie.De pilda functia pe care o ocupam eu a devenit peste noapte din lt.col la max. a ajuns spuneam de cpt la minim…..peste 6 luni urma desfiintarea unitatii iar eu sa primesc o noua repartitie pe noua functie cine stie pe unde….asa ca am ajuns la concluzia ca n-are rost sa-i mai „incurc”
Ca picanterie: functii cu specificul pe care il aveam eu erau 6(sase) in toata tara cu functia mea cu tot si toate ocupate
Si aici conteaza perspectiva nu-i asa??
pt unii 1000 si ceva e caaah…maruntis(uitand ca de fapt devin drepturi castigate si la ele ulterior se mai pot adauga alte drepturi castigate tot prin corectarea legii….dar nu se mai pot pierde)
-pt altii mia aia amarata(ca sa nu zic 1500) reprezinta lejerescu o treime din pensie un „cel putin” de 30-50% ceea ce poate fi numit oricum numai maruntis nu.(Eu am zis „maruntis”nu altcineva). Chiar cunosc ofiteri cu 2400-2700 pensie/net actuala carora le-ar prinde bine un 1000-1500 in plus si culmea ca sunt si in varsta…restul se poate obtine si peste un an-doi
Acum ce sa zic tot stau si sunt in cautarea fericirii pe care o anticipati prin amanarea legii…despre restul mi-am spus deja parerea

Neculai BAHNAREANU
7 octombrie 2020 - 15:39
De ce este porcărie domnule Neacșu? Ca asa îl considerați dumneavoastră? Cu ce va deranjează aprecierile pozitive pe art. 110 indice 1? Lăsați oamenii sa se pronunte, nu toți sunt aplaudaci. Chiar nu înțeleg inversunarea cu care vreți sa combateti PLx 199. Spuneți ca or veni OUG-uri care vor amână, vor suspenda și asa mai departe, pai este valabila și reciproca huo pentru orice se va vota. Nu inteleg trimiterea către Curtea Constituțională, pentru ce? A, nu este proiectul unora? Va avertizez chiar sa va vedeți de treburile dumneavoastră și sa u mai invitați oamenii. Unii chiar știu ce vor și nu contează dacă rezonează cu pdv-ul dumneavoastra.

akord-75
7 octombrie 2020 - 15:52
cu mintea mea proasta am ajuns la concluzia ca pentru eliminarea inechitatilor din pensiile militare cea mai scurta cale,la obiect si corecta ca punct de plecare este cea cu aplicarea tabelului corespunzator gradelor si functiilor la care sa se aplice si..si…si in functie de ce are fiecare…in cazul meu aproape nimic,dar eu nu sunt lacom

daca stam si „ne pierdem” in 2-3-5% ba cu plus ba cu minus si cu alte farafastacuri n-o sa reusim nimic…pentru ca „NU VEDEM PADUREA DIN CAUZA COPACILOR” sau se aplica „copilul cu moase multe…”s.a. Nu asta cu „copilul” se aplica aici…hi,hi…ca sa nu zic si de altii:)))

geofreeland
7 octombrie 2020 - 15:53
Aloo! Ogoiți-vă bre! Nu dl Neacșu a făcut PLX-ul ăsta! Fiecare spune o opinie, asta și vor follower-ii, să vază pulsul. Dar de-o vreme a sporit impulsul. Gata! Că doar n-o fi înțărcat bălaia! Mai comentați și fără patos, pe frontispiciul fostei UM unde a fost împușcat Ceașcă scrie că ofițerul e „și cavaler”. Așa că zic și eu, râvnită mai e pielea ursului din pădure!

bazil

CEZAR spunea...

Cineva m-a Atentionat ca am pus vorbe in gura domnului BAHNAREANU !!???
Am republicat ..si cu ..martor...Akord poate certifica daca vrea..oricum se vede ca este intre cele doua comentarii ale sale (Akord)

spiritul lui Haret spunea...

Decat nimic ma multumesc si cu putin.Foarte putin ,nu.Din cate inteleg ,Neacsu vrea,ori mult ori deloc.Sunt un pesimist astfel incat vad mai sigur ,deloc.

Eugen Bărbat spunea...

Cezar:
La intrarea in Academia Tehnica Militara -1979-Inginer-Arma Utilaj de Geniu -Am semnat Contractul cu M. Ap.N.,care este baza obligatiei si legămăntul meu cu Patria pe care am servit-o , căt mi s-a cerut (Canal Dunare-Marea Neagră,Transfăgărășan, Inzestrare) ,inclusiv acceptarea unor conditii pentru intrarea în NATO ,și ieșirea cam fortată la pensie ) Asta este ! A trecut !

Viorel spunea...

Domnule Eugen Bărbat, atunci de ce nu introduce Acțiune principală la Curtea de Apel București în procesul dintre C.P.S. și Curtea de Conturi cum a propus domnul Huhu Rezea sindicatelor și celorlalte asociații în susținerea punctelor 1/i și 1/ii din Decizia nr. 4/2020 și de respingere a punctului 1/iii ?

ifrim spunea...

Asociațiile rezerviștilor ce au trecut în statut că sunt de utilitate publică primesc bani de la bugetul MApN?Dacă da,câți?Cåte asociații?Din aceiași pungă din care se plătesc pensiile,d'aia nu sunt bani de actualizare.Să se autogestioneze din cotizațiile propriilor membri!

CEZAR spunea...

NB
NEACSU...
RONTAIE ca multi altii CUANTUMUL AVANTAJOS RECUPERAT PE L-164....ultima luna...functie bababa..indemnizatii..cunosteti !
Akord ..poate confirma ce lupte atroce am dus impreuna cu el ..cu acest brav colonel...pentru ca L-164 sa fie desfiintata - abrogata !

CEZAR spunea...

Iarasi a scapat un poet ..de la balaceanca...:D
WANTED.....viu sau ....death.. !

anonim spunea...

Huhu Rezea

👍

Alex spunea...

D-l Dogaru isi joaca rolul pana la capat.Pana la urma acesta este scopul ,sa nu se puna in aplicare nimic.Daca doreste sa urce in barca guvernantilor ,trebuie sa fie de acord cu deciziile acestora.Lozinca cioflingarilor care ne conduc este : La pensionarii militari NIMIC.Ma(Ciuca) a disparut la fel de repede cum.a aparut.Halal ministru!

anonim spunea...

Acel "cineva" se autointituleaza "Arfy"...treaba lui
Da,da,da! Cezar a facut un simplu copy/paste pt a aduce la cunostinta celor de aici ce s-a discutat dincolo si poate verifica oricine doreste.
@Arfy Ar fi bine sa fiti corect si cinstit in exprimari,si mai ales sa va exprimati parerile NUMAI dupa,macar, o MINIMA verificare .Altfel parerile dvs vor suna ca ...loviturile date in cratite dogite.
@Cezar
informatiile date de dvs. sunt expirate cam de multisor....multe altele sunt schimbate in viziunea lui "neacsum"
exemplu de raspuns pt care eu(si nu numai eu) il felicit si ii si multumesc lui "neacsum" este mai jos
solicitare
Micutzul
12 octombrie 2020 - 18:28
@ Neacșum
În comentarii era vorba! Pe mine nu ma deranjează. Dar lăsând gluma , ceea ce vă solicit este foarte serios . Este cazul unui fost coleg de școală care după ce i-am explicat era să facă infarct

raspuns
neacsum
12 octombrie 2020 - 19:41
@Micutu,
Nu stau degeaba. Da nici nu spun tot ce fac pana nu am un rezultat. Toate, dar TOATE aspectele si problemele din PLX 199 vor fi pe masa celor care pot face ceva. Daca vor sau nu sa faca, nu mai depinde de mine.

...si mai sunt multe altele dar nu vreau sa va plicisesc

Periamu lucica spunea...

Ha ha e ff bine ca trec la civili ca aceea aveai si vechime si functii deci salarii mari asa ca tot o sacaiba pensie si inca majorata ha ha Le face un.bine

Arfy spunea...

Akord-75! Inițial Cezar nu a făcut referire la niciun citat. Ulterior a republicat și a făcut trimitere la preluarea "de undeva"! Nu intru în polemici!

Eugen Bărbat spunea...

Cezar,
Rectific ,am intrat in Academia Tehnica Miltara in anul 1969 , nu in 1979 ,cum am scris initial :

CEZAR spunea...

Avia....
Nu-i pilot...nu a fost niciodata
El da rotile avionului cu ..crema neagra....!!!

CEZAR spunea...

@/Barbat
Am inteles esti de pe vremea lu DEJ
Era vorba despre ce contract ..legat de pensie ai semnat...
Dar inteleg..esti vechi ..foarte vechi..vorba lu Dana Budeanu..
Bine ca nu uiti sa-ti dai izmenele jos.....cind.......

Leo spunea...

Eugen , însemană că eşti leat cu Amabilul. Deci dacă ai ieşit la pensie în primul trimestru al lui 2001 , însemană că ai prins toate recalculările etapizate pe L 164 ( câte 2 anual până în 2004) , Recalcularea pe L 119/2010 , Revizuirea pe OUG 1/2011 , Recalcularea pe L263 și Recalcularea pe L 223.
Eu nu am prins existența specialitatății tele la ATM.

Mihai spunea...

Senzațional!
A reușit si sergentul Bulă sa inchege doua fraze......
Incadrarea din caprar GAZ ( prin alte zone ii spune "Ciurdar" 🤣🤣in sergentul.... apartine din vremuri imemoriale lui moș Halecu-L164.

Mihai spunea...

Parca in cadrul Facultății de Construcții funcționa si catedra de geniu ....

Calinmihaib12 spunea...

LEONARD:..fi "atent" la DETALII:
..în perioada de "ACȚIUNE" a legii 164/2001..nu prea au fost ACTUALIZARI ADEVARATE,..ci: =INDEXĂRI ale pensiilor stabilite în baza acestei legi.!
Art.48,alin.1,are primele 2 litere care definesc cele 2 SITUATII:
=lit.a: ACTUALIZARE
=lit.b: INDEXARE
Când C.P.S./ M.Ap.N. efectua "majorari.." ale CUANTUMULUI PENSIILOR MILITARE..le menționa în CUPOANELE -MANDAT DE PENSIE..cu numele FALS de: "ACTUALIZARE" = cu litera: "a", deși în REALITATE majorările respective:..erau "INDEXĂRI"..cu lit."b"..!
ESTE O DISTINCȚIE IMPORTANTĂ..!
( nu..insist.pt.că ar fi o dezbatere prea lungă,ACUM..!)
DECI:..pe legea 164..au fost ACTUALIZĂRI AUTENTICE:..(în baza O.G. 56/2006) în perioada: 01/2007-03/2007, retroactiv și pt.luna 12/2006, precum și în luna 04/2008:când s-a "majorat" VECHIMEA DE SERVICIU: prin modificarea vechimii de la 30 de ani la 25 de ani: necesari pt. CELE 60 % din S.L.B.-Bz.-C.= la calculul PENSIEI..!
Erau NECESARE aceste PRECIZĂRI, ..pt. că..UTILIZAREA..unor termeni NEPOTRIVIȚI.. pt... SITUAȚII..NEPOTRIVITE..=FACE PARTE..din "metodologia".. SISTEMULUI..de a ÎNȘELA., MANIPULA..PERVERS..LUMEA PENSIONARILOR..și..nu..NUMAI..!

Leo spunea...

DA , "Construcții , Geniu și Căi ferate" , era prin 1980

Calinmihaib12 spunea...

LEONARD:P.S...indexările nu sunt "recalculări" = în sensul dat acestui termen..în legile de pensii..!

Calinmihaib12 spunea...

LEONARD:P.S.-2:au mai fost câte 2 "indexări și în 2005,2006,..și o indexare în 10/2008...!

Iulian Mareș spunea...

În ROU cei mai proști din curtea scolii sunt demnitarii, în frunte cu Premierul! Soc și groaza! Tora, Tora, Tora!
Omul (șeful resurselor umane) mi-a replicat: “Nici diplomă de BAC nu ne trebuie. Sunteți demnitar și, conform legii, nu aveți nevoie de niciun fel de studii, nici măcar de bacalaureat”.

https://financialintelligence.ro/marian-murgulet-mi-s-a-spus-sunteti-demnitar-si-conform-legii-nu-aveti-nevoie-de-niciun-fel-de-studii-nici-macar-de-bacalaureat/

Huhu Rezea spunea...

Actualizarile si revizuirile sunt operațiuni de modificare a cuantumului pensiei în cadrul aceluiași regim juridic de reglementare a pensiilor.
Reccalculările sunt operațiuni de modificare a cuantumului pensiei când se modifică însuși cadrul juridic de reglementare a pensiei.
De aceea v-am atenționat să fiți cu ochii pe reglementarea guleraților din art. 110 indice 1, în care se spune că noul cuantum minim net are regim de pensie militară.
De asta următoarea operațiune prevăzută în proiect este recalcularea tuturor pensiilor militare, operațiune inutilă dacă nu se modifică regimul al pensiei pensiei.
Despre asta nu au nimic de comentat generalii care se dau mari conducători de structuri asociative?
Li se pune în față un proiect care, de fapt, este o nouă lege a pensiilor militare și ei sunt preocupați să-i dojenească pe cei care îi atenționează că sunt superficiali.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..oare.. AU ÎNȚELES ..mulți..dintre "comentatori".. "DIFERENțELE" ..suficient de explicite..?..(pt...cine citește..și..,..și..INȚELEGE..!)

Leon spunea...

ANCMRR, este o asociatie de utilitate publica( recunoscuta prin HG), si de cativa ani, primeste bani de la Bugetul de Stat pentru un mic sprijin pensionarilor militari( membri) cu pensii sub 1500 lei; de exemplu Filiala din Craiova in aceasta perioada distribuie cate 150 lei la peste 100 de pensionari si/sau urmasi..!

Eugen Bărbat spunea...

@/Cezar : Dvs. doreați să vedeti un contract de angajament cu Armata Romăniei ,semnat de ambele părti , care este la dosarul meu de cadre (Fișa personală). Dvs. nici măcar nu vă declinati identitatea și pe lănga asta mă mai si jigniți ,pentru vărsta mea ! Acesta este nivelul discuțiilor pe acest Blog ? Ce părere au ceilalți participanți la discuții !? Sper că nu m-am băgat in troacă !? Ar fi cazul să vă cereți scuze pentru jigniri !

kostas spunea...

Dl general ori se face ca nu intelege, ori chiar nu intelege si atunci e grav,de ce nu-i bun PLX199. Dl general crede ca-i bine sa se dea la pensionari o pensie minima,timp de ani de zile, in locul uneia calculate normal cu toate elementele, la zi cat mai repede? Dansul spune ca-i mai bine sa-i dau coaja de la un mar, decat marul intreg? E mai bine, dupa mintea dansului,ca pensiile sa se recalculeze peste cativa ani, si nu de la 01.01.2021.Daca dl. general chiar crede ca e bine asa ceva, inseamna ca noi toti ceilalti avem ceva la mansarda si nu mai distingem ce e bine si ce nu e.

Leon spunea...

Eugene, stai linistit, sunt 2-3 Gica Contra pe acest blog !
Da, confirm si eu ca in anu 1969 s-a dat admitere la specialitatea Ingineri de"Geniu" in ATM, localul din George Cosbuc..!

Eugen Bărbat spunea...

@Leon : Corect ! Mulțumesc pentru confirmare !

Leon spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat-forum-15-10-2020/

Eugen Bărbat spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Eugen Bărbat spunea...

@ Leon : Completare :1969-1975 Comandantul A.T.M. a fost Gl.mr.dr.ing. Angheloiu Ion ; Facultatea Tehnică de Constructii , Secția Ing. Mașini și Utilaje de Geniu - Șef sectie = Col. Manu Eugen .

Eugen Bărbat spunea...

@ Leon : Completare :1969-1975 Comandantul A.T.M. a fost Gl.mr.dr.ing. Angheloiu Ion ; Facultatea Tehnică de Constructii , Secția Ing. Mașini și Utilaje de Geniu - Șef sectie = Col. Manu Eugen .

CEZAR spunea...

Bag seama ca vorbesc" cu persoane care nu inteleg despre ce a fost vorba in ..propozitie !
Era vorba de semnarea vreunui contract referitor la acodarea pensiei !!!??
Leoane ..l=ai semnat cumva si Tu...???
....Academia Tehnica Militara -1979-Inginer-Arma??? Utilaj de Geniu ???!!- poate ca ai vrut sa zici SPECIALITATEA....Arma sub nici=o forma !! Sau mai stii- pe vremea lu DEJ...se lupta cu utilaje grele ...waiiii////
NB
Ia un pom in brate si fa pi...shu !
Daca vin furnicile...ai diabet
Daca nu-ti miroase, ai si COVRIG cu GAURA de 19
Daca ai uitat sa-ti dai si izmenele jos ai si Alhaimzer....!!!
Sanatate va doresc .....
Ia

Leon spunea...

Marite CEZAR, bag'seama ca ai uitat cand, periodic, semnai contracte cu MApN; este adevarat ca nu erau clauze si despre pensii, dar cand ti-ai facut dosar la CMJ, ofiterul respectiv nu uita sa-ti spuna ca vei avea o pensie militara superioara civililor..!
Si in prezent cadrele active semneaza asemenea contracte:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/217275&ved=2ahUKEwj06_uu2bjsAhVO-yoKHUQhC6oQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0BeJ08RmIKnnEO97JU9x6J

Eugen Bărbat spunea...

@ Leon : Mulțumesc mult în nume personal , căt și în numele celorlalți pensionari militari ,care au slujit poporul romăn pe baza unui contract legal ,care conseamnează obligații pentru ambele părți semnatare.
Se pare că mai sunt unii care nu știu nici cum îi cheamă (cum se numesc) si nici ce documente au semnat , căt au fost cadre militare active ! Ar fi cazul să mai citescă,dar cred că nu este cazul! Altfel vorbim degeaba !

Huhu Rezea spunea...

@Bărbat
-Nu mai repeta comentariile, așteaptă moderarea lor.
-D-ta stii care este proiectul de modificare a PL x 199/2020 propus de SCMD, pentru care zice că face marșuri. Comunicatele spun că propunerile sunt doar pentru uzul membrilor SCMD. De ce am face noi publicitate marșurilor dacă nu știm ce solicită? Oricum, ei au un fix, intoarcerea la forma inițială a legii, chiar dacă actualizarea se va aplica peste 2-3 ani.
-Să știi că sunt multe generații de militari care nu au semnat niciun contract cu Armata, când au intrat în scolile militare si nici nu erau cerute despăgubiri dacă plecau în civilie. Era suficient Jurământul militar.

CEZAR spunea...

@/Barbat ....uite aici..!!😊
Leon
vineri, octombrie 16, 2020
Marite CEZAR, bag'seama .....
----------------------------------------
Asta- formula de adresare....
----------------------------------------
@ /Leon
Eu NU AM SEMNAT NIMIC...uite confirma si HUHU..
NB
La CMJ..asa cum zici mi-a soptit un majour la urechea..dreapta !
Baaa..hai in armata ca vei primi in folosinta personala pe viata un HAMER..
Neamul prost...l-am asteptat 30 de ani si nimic.
Ce oameni mincinosi domnule.....!!
De pensie ce sa zic...mi-a zis ca peste 25 de ani va veni legea L-164 si ca o voi lua in brate
Ei aici a avut dreptate....!!