Un produs Blogger.

duminică, octombrie 25, 2020

Ministrul Ciucă și Petrescu, Seful Statului Major al Armatei, și-au dat punct de întâlnire la A3... de ziua Armatei

54 comments
Domnul general Ciucă, vorbind, în stilul în care scrie @calinmihai, pe la sfârșitul interviului și despre pensiile militare.

54 de comentarii:

Xman spunea...

1:10:49/1:12:53 aiasta-i perioada de timp alocata pentru noi...doua minute si patru secunde.O fi mult,o fi putin?Totusi e bine ca cineva se gandeste si la noi,chiar daca nu foarte mult, probabil foarte intens...

vasile spunea...

,,tot ce tine de statutul meu in cadrul partidului liberal sa se indeplineasca,, dar nu tot ce tine de drepturile militarilor si ale pensionarilor militari!

Leon spunea...

Ministrul Ciuca este un tip mai emotiv in fata camerelor de filmat, cum de altfel cred ca ar fi si majoritatea dintre noi..!
L-am ascultat acum 2 zile, la Radio Oltenia Craiova, unde mai bine de 30 minute a vorbit foarte bine, cursiv si fara poticneli, chiar m-a impresionat in mod placut !
Daca propunerea cu Actualizarea pensiilor militare de la 1 ianuarie 2021 va fi prinsa in Raportul comun, din partea mea va obtine o mare BILA ALBA..!

CEZAR spunea...

Dupa tine cu stingul inainteee..mars...!!

Leo spunea...

Propunera respectivă , dacă nu se va materializa într-un act normativ , denotă că ea a fost făcută "la fentă" , de cineva care avea nici o motivaţie instituţională ca acea propunere să fie realzată. A se ventila ideea cum că Ciucă , și-a luat jucăriile și a plecat atunci când un reprezentant al ancmr i-a spus că nu agreează acea propunere , ar presupune un comportament imatur raportat la nivelul răspunderii unui ministru.
Vom vedea. Dacă propunerea se va materializa , atunci a fost o propunere adevăarată. dacă nu se va materializa , atunci a fost "o fentă" , după care au plecat foarte mulți.
Faptul că atunci când a apărut oug 59 și 114 , Ciucă nu și-a luat jucăriile și a plecat ca semn de protest , mă face să cred că actuala propunere a lui făcută intempestiv și pe goană , ESTE DOAR O FENTĂ !
SUS PROPUNEREA !
JOS FENTA !

Cezar spunea...

Poti detalia?

Petrescu Ion spunea...

SI din partea mea va obtine BILA ALBA .
Vedem ce se va intimpa saptamina viitoare, decisiva dupa mine, cu PLx199 mai ales cu aplicarea de la 01/01/2021.
D-l ministru, viitorul senator de Dolj-Craiova, ar avea un alt nivel de apreciere-considerare in rindurile rezervistilor militari.
HOMO RES SACRA HOMINI!!!.

hankook spunea...

Nu inteleg cum de nu poate vorbi cursiv, fara ăăăă si îîîî la fiecare propozitie ! Jenant ! Petrescu , vorbea chiar ca un om !

Alex spunea...

Va primi bile albe de la marea majoritate si bineanteles nimeni nu-i va mai spune MaCiuca.Va deveni domnul senator Ciuca.

Dancapitandeplai spunea...

Fiti convins ca interviul a fost dinainte detaliat si, probabil, de citit stie totusi sa citeasca. Pe de alta parte, nu emotivitatea il face varza in fata cemerelor de luat vederi ci imposibilitatea de a inchega, cu de la sine putere, o fraza coerenta.

Xpert 86 spunea...

Cel mai important ar fi ca Plx 199/2020 sa se aprobe imediat ca sa se poata reglementa acordarea SOMM sau SOSP!! Referitor la actualizarea pensiilor e bine si asa in 2023, ca oricum statul nu are bani suficienti incepand din ianuarie 2021 datorita crizei sanitare!! Am vazut tot felul de discutii fata de pensiile celor pensionati dupa 15.09.2017 ca ar fi foarte mari si ca ar fi o solutie echitabila ca toate pensiile sa fie actualizate la acelasi nivel!! E ok ideea, dar inechitatile privind plafonarea si neacordarea SOMM sau SOSP, a pensiei suplimentare si a salariilor compensatorii tot pentru aceasta categorie de pensionari nu ar fi trebuit ca sa fie rezolvata asa cum au beneficiat cei pensionati anterior!!! Se tot fac comparatii cu pensiile actuale cu cele ale celor pensionati anterior, dar aceste discriminari oare nu s-ar impune a fi reglementate favorabil, respectiv neacordarea SOMM sau SOSP, a pensiei suplimentare si a salariilor compensatorii, asa cum au beneficiat si cei rezervisti anterior!! E mai simplu sa aduci toate pensiile la acelasi nivel, dar cum restul inechitatilor cum ramane, s-au numai pentru unii trebuie modificata legea 223/2015??? Din punctul meu de vedere, juridic s-ar fi impus completarea L. 80/1995 pentru clarificarea conditiile de acordare la pensie a beneficiului aferent SOMM sau SOSP intrucat in aceasta lege se face referire si la conditiile de conferire si nu in L. 223/2015 unde de fapt se face referire la modul de stabilire si de calcul a pensiei!! Asa ar fi normal pentru ca sporul aferent SOMM sau SOSP nu a avut niciodata legatura cu pensia militara plafonata pentru ca nu a intrat in calculul ei, fiind de fapt adaugat la cuantumul net al pensiei stabilite!! Daca in continutul L. 80/1995 s-ar fi prevazut expres ca sporul aferent SOMM sau SOSP s-ar fi impus a fi adaugat la cuantumul pensiei stabilite, nu s-ar mai interpretat ca ar mai fi avut vreo legatura cu plafonarea pensiei mikitare si de acest de spor nu s-ar fi putut lega nimeni!!!!

Huhu Rezea spunea...

Daca spui ca e buna actualizarea si in 2023 inseamna ca esti un propagandist al guleraților sau nu cunosti ce înseamna actualizarea. Realizezi ce inseamna reluarea imediata a actualizarii comparativ cu amânarea până in anii 2024-2025? Atunci trebuie sa acorzi si majorarile neacordate la solda de funcție în perioada 2018. 2023. Actualizarea imediata ar presupune deja esalonarea efortului bugetar în anii următori.
Cred ca nu ai citit niciodata art. 11 din L 80/1995.

Alex spunea...

Domnul Xpert face probabil parte dintre cei cu pensii mai mult decat decente .Avand sacul plin nu-l mai intereseaza soarta celor cu pensii de doi lei.In sfarsit s-a ajuns la un conses cat de cat si se mai gaseste cate un domn care baga batul prin gard.Din cate am inteles marea majoritate,intrarea in vigoare de la 01.01.2021 cel tarziu, este un lucru foarte bun si reprezinta intaiul pas dintre cei ce urmeaza sa se faca ptr.pensiile militare.Ca sunt unii carora nu le place sa stagneze o perioada este problema lor.Ne va veni randul tuturor.

valica spunea...

Pensiile militare vor fi diminuate cert, deoarece se vor schimba criteriile care au fost valabile din 1963, 2001, pina la legea 223/2015 inclusiv, modificari care sunt rectroactive.Nimeni nu primi nici un cent in plus, deoarece linia este ca bugetul de pensii sa fie diminuat in vederea inzestrarii cu fiare vechi. candva cand au fost stabilite acele criterii 1966, 1967, 2001 , media de viata a ofiterilor era de 62 de ani , deci se beneficia de pensie cam 7 ani in medie . Acum s-a depasit un pic media deoarece rezervistii nu mai vor sa MOARA BENEVOL SI N ICI MACAR DE OFTICA CA SUNT REGULATI CA N IMENI ALTII LA DREPTURI , SI DE ACEEA coautorul Generalul CIUCA al OUG 57, 59 si 114, a venit cu aceasta secerea neagra a PLx.199 de reducere drastica a pensiilor.

raul spunea...

Expertule ,ori esti prea tanar ori prea cu...lipsuri de vorbesti asa!Momentan ,atat!

Alex spunea...

Mai in gluma,mai in serios d-l Cezar a spus-o de mai multe ori ca pensie militara ar trebui sa se ia doar ptr.vechimea militara strict.Sa conteze timpul in care ai purtat cascheta.Acum se pare ca va aceasta prevedere va aparea negru pe alb.Cine stie ce o mai fi ?!

Dan B. spunea...

Personal, am susținut și susțin poziția președintelui în exercițiu al Forumului, mai ales că nu avea mandat să achieseze la orice mizerie ministerială. Cu atât mai mult cu cât viitorul economico-financiar al statului nu ne este favorabil, cu cât un mizilic acceptat acum nu va fi primit cu satisfacție, în cazul unui „repetir”, de către societatea civilă („iar militarii?”).
Dacă lecturați comunicatul Forumului, veți realiza că MApN nu-i de acord cu niciun punct revendicativ formulat de asociațiile constituente ale respectivei structuri..
Vă reamintesc că, în vara lui 2015, am militat pentru împotrivirea la graba trecerii prin Parlament a proiectului viitoarei Legi 223/2015, căci un normativ grăbit la aprobare, doar pentru repararea imaginii „șifonate” a lui G. Oprea, nu are cum să fie benefic pensionarilor militari. Atunci, am recomandat o mai atentă dezbatere a proiectului în următoarera sesiune a Parlamentului, dar am fost „bombardat” de aceiași indivizi incapabili a pricepe că „puțin ceri, primești nimic!”. Și așa , legea a intrat în vigoare la 01.01.2016, deci era suficient timp pentru a gândi și normele de aplicare.
Iată că, la aceste norme, s-au gândit „gulerații” din MApN, cei care au redactat Art 40 (Jianu, Luca, Lungulescu ș.a.) și l-au strecurat prin mijlocirea gl M. Iliescu (vicepresedinte la CNOV) în mapa Anei Costea, ministrul muncii, care subordona și CNOV, cea care cuprindea OUG 57/2015.
Probabil, câțiva colegi își vor aminti și de „mărunțișul” (zicerea lui Bălăceanu de la „trântirea” proiectului de OUG dispus la întocmire, la 16.07.2019, Consiliului Consultativ, în colaborare cu CPS, DGFC, DGJ și DGMRU, de către ministrul Leș). Atâta timp cât proiectul lui Monac, susținut de glii Băhnăreanu, Bălăceanu și col Tudor, n-a rezistat prelucrării nici măcar în cele două săptămâni ulterioare, atunci am apreciat că „mărunțișul” acceptat de ministru ar fi fost mult mai bun pentru noi decât mizeria celor patru demolatori. Mai ales că nu se întrevedea ulterioarea degringoladă a PSD, formațiune poltică ce ar fi putut și în viitor să accepte propuneri ale Forumului și, îndeosebi, ale Consiliului Consultativ de pe lângă cabinetul ministrului. Deci, acum, este o situație potrivnică nouă și nici nu există așteptări din partea PNL la a ne mai băga în seamă, dacă, totuși, rămâne „la butoane” și în 2021.

Burebista spunea...

Bătrâne Valica... Congo acestui proiect nicio pensie militară nu va fi diminuată... Clar?
Poate o parte din cele în cuantum mai mare (cele peste 7000 net) vor stagna o perioadă.. Dar nu vor fi tăiate...
În schimb vor creste cele mici și medii...
Asta cu durata medie de vârstă este cam rasuflata, chiar și pentru noi militarii...
Dacă a-ți citit pe aici sunt colegi care se plâng ca au ieșit la pensie prin 2001 și au pensii mai mici decât cei care ies acum... Dar ei au luat deja 19 ani pensie militară... Plus compensatorii..
Așa că??...

Burebista spunea...

Dar media de viata a subofițerilor, naistrilor militari sau a soldaților gradați care e???
Scuze cred ca pe vremea dvs ăștia erau la pierderi.. Ca și militarii în termen...

Burebista spunea...

Si dacă dumneata ai fost ofițer într-o structură militară din România înseamnă că ai fost unul dintre aia luați din fabrica ca fruntași în întrecerea socialistă, făcut ofițer la apelul bocancilor și trecut în rezervă înainte ca studiile de licenta sa fie obligatorii ca să mai rămâi ofițer..
Dacă nu ești unul dintre cei descriși de mine.. I-mi cer scuze.. 🤣

Huhu Rezea spunea...

Reluarea actualizării de la 01 01 2021 nu era un mizilic, Buzescule!
De aceea spun că domnul col Tudor a pierdut clipa, cum zice Săraru de Slătioara... nu numai pentru el... ci pentru noi toți.
Poate parlamentarii vor acționa în directia propusă de domnul Ciucă.

Burebista spunea...

Poate o avea și domnul Ciucă vre-un prieten din guvern care sa fie di parlamentar și care sa susțină sau sa introducă amendamentul cu aplicarea de la 1 ianuarie 2021 a recalculării tuturor pensiilor militare, pentru ca nu se mai pune problema actualizării deoarece conform legii în vigoare 223 trebuiesc recalculate toate pensiile brut, net și net plafonat la nivelul soldei nete ale ACTIVILOR..
Plus omm..
Dupa recalculare se va face anual actualizare sau indexare depinde de indicele mai avantajos..
Cat despre păstrarea indexarilor la o eventuala actualizare nu se mai poate face pentru ca nu mai este prevazut în lege...
Singura data când, conform legii trebuia păstrată indexarea a fost în 2017 când legea spunea clar ca se elimina doar indexarea din anul actualizării, prin urmare indexarea din 2016 trebuia inclusa în baza de calcul asa cum a fost inclus în brutul pensiei și automat în net..

Alex spunea...

D-le tehnocrat,
Eu nu am spus-o cu rautate.Dar ,parca asa rezulta din material.Treaba nu este rea.Pensie doar ptr.vechimea in serviciu.De aceea mi-am adus aminte de d-l Cezar.

Xman spunea...

In opinia mea,dupa cat de emotiv este domnul general,domnia sa s-a exprimat gresit.Nu dorea actualizarea, ci pentru ca impingea termenul in anul viitor,pensionarii erau avantajati pentru ca se adauga si transa pe anul 2021 la baza de calcul si automat crestea si pensia...Oricum nici aceasta crestere nu ar fi fost de ici de colea, mai ales ca nu se stie cand va mai fi vreo recalculare si daca va mai fi vreodata...

Negritoiu spunea...

Domnule Burebista,
Aveti dreptate,Valica greseste cand face referire numai la media de viata a ofiterilor.Stim cu totii (si daca suntem corecti trebuie sa recunoastem) ca subofiterii si maistrii militari au dus greul in aceasta institutie,aportul lor in indeplinirea misiunilor fiind covarsitor. Sigur,nu in totalitate-lucru valabil si pentru ofiteri. Si acum,de ce a aparut aceasta ruptura intre unii si altii? E reala sau indusa si sustinuta de cei interesati pentru a amplifica o anumita stare de lucruri? De ce ii framanta pe unii ca un subofiter/maistru militar are o pensie mai mare ca a unui ofiter? Poate ca acela si-a desfasurat activitatea in conditii total diferite de ale ofiterului:nu putem compara munca unui scafandru cu cea a unuia care plimba trei harti de la un birou la altul. Vedeti dvs.ca un judecator vorbeste cu dispret despre un grefier? Sau un director de scoala despre un profesor si despre pensia acestuia? Asta ne dosebeste de civili:nu suntem uniti in realiarea unui interes comun.Avem grije sa nu castige cineva un leu in plus fata de noi. Pana nu dispare aceasta situatie, nu vom obtine niciun rezultat pozitiv. Pe acest lucru se bazeaza clasa politica si guvernantii!
Referitor la afirmatia dvs. ca nicio pensie nu va fi diminuata,dati-mi voie sa ma indoiesc. Va amintiti ce declara Oprea in timpul recalcularii pensiilor militare : nicio pensie nu va fi micsorata! Si care a fost rezultatul: 28000 de mii de pensii au fost pe minus si atentie,nu dintre cele mai mari. De unde aceasta incredere a dvs.? A prezentat cineva o metodologie de calcul,o simulare,ceva concret? Numai propuneri sau dorinte ale unuia sau altuia. Sa aveti o zi buna,

wassy_g spunea...

Astazi ,col.TUDOR se va intalni cu presedintele comisiei de munca. Presedintii de asociatii sa faca presiuni pt.acceptarea variantei de actualizare si daca se poate incepand cu 01 decembrie 2020 ( stim noi de ce ).Conditia sa fie ca modificarea sa fie trecuta in raportul celor 2 comisii.

Leo spunea...

Crezi că parlamentarii acționează la o propunere verbală făcută pe goană din vârful limbii care aduce mai mult a fentă ?
Păi o propunere ( inițiativă) trebuie făcută în scris şi susţinută cu studii , metodologii şi eventual avize de la structurile impactate (MAI , SRI , SIE ).
TOTUL ESTE MIMĂ ELECTORALĂ

myryam spunea...

Maria L. Doresc din suflet să stea 4 ani în cazarmă ( zi de zi) , 20 ani de scoala cu 1300lei/ luna sa traiasca umilinta ca tot blocul sa-i sune in urechi:" doamna saraca de la opt..."
Femeile care de abia citesc sa zica: ca am mai mult cu o suta decat ele... Sa fie bolnavi, sa nu-i primească în unitate doctorul din martie 2020,banii pe medicamentedipa 7luni
samd...Perioada pensionarii cu gr II ,sa nu fie luată în considerație ca vechime ( deloc !) M-am îmbolnăvit stand în zăpadă,nu in birou...; 7 duminici libere / an; NO COMMENT !

wassy_g spunea...

Astăzi, col.Tudor se întâlnește cu pres.comisiei de munca din camera deputatilor.Pres.de asociatii faceți presiune sa se accepte propunerea de actualizare,dacă se poate,începând cu 01.12.2020,cu condiția ca propunerea sa fie înscrisă in raportul comun.

CEZAR spunea...

@ /Alex
Am spus-o NUMAI serios ! Deloc in gluma..!
Prea multi tractoristi..veterinari sau ..tinichigii ca MaKiSS..au incasat pensii de ..colonel cel putin
..a da si Ospatari la CCA...Bucuresti..

Leon spunea...

Comisia pentru Aparare din CD are programata sedinta de lucru, astazi la orele 12.00, si dul Ion Micioalca n- a trecut pe Ordinea de zi si Pl x nr.199/2020..!

ifrim spunea...

Foarte corect ,pensie după vechimea militară doar pe model OTAN.Comuniștii ce au supt sângele poporului venitul minim garantat via Boc și cu intermitențe !

Huhu Rezea spunea...

Actualizările pensiilor militare au fost mereu, cu excepția celei din 2017, din cauza cuantumului compus ale cărui sume compensatorii nu puteau determina cresterea procentuală a celorlalte elemente salariale ale soldei brute, adevărate recalculari ale pensiilor militare.
O eventuala actualizare a pensiilor militare prin raportare le dispozițiile Legii 153/2017 în privința elementelor de salarizare din baza de calcul, presupune în primul rând transformarea Coeficienților de ierarhizare a funcțiilor din Ordonanța nr. 56/2006 în coeficienti de funcție corespunzători din Anexa VI, cap I a l 153/2017, celegra grila LOV. Exista un topic recent pe blog în care am exemplificat cum se face transformarea.
Restul calculului este foarte simplu, asa cum este jos
https://drive.google.com/file/d/1lYFTMxXC3A2K4_4kOPse4nBKsE0fmiGy/view
Actualizarea insa presupune ceva mai mult decât cuantumul minim net, ea presupunând si inca ceva sporuri, plus OMM la sfârșitul calculului.

Lenovi spunea...

Pe cat punem pariu ca n o sa se voteze nici un plx 199 anul asta? Numa noi ne batem capul, pe parlamentari ii doare la basca.

xxxxxxxxxxx spunea...

Îl auzisem deunăzi pe Ponta la un post TV, că ar fi bine sa se aplice Legea 223/2015 așa cum a fost inițial, nu ciuntita de LOV & Co.Daca ar fi așa putem primi și noi soldele compensatorii după actualizare?!

raul spunea...

Eu spun sa cugetati!O repet si aici:
Din raspunsul lui Rosu rezulta ceva dubios cu ,,proportionalul"!Pai daca intervine ,,actualizarea'' ,,proportionalul" din cuantumul minim garantat devine caduc pt ca dispare asta,cuantumul minim si in lege sunt alte moduri de calcul a pensiei!In cazul (obisnuit in perfidenia lor, a guleratilor )ca la o eventuala recalculare a pensiilor in ,,actualizare" cu chestia ,,proportional" inseamna ca se duce naibii toata osatura L223 ,CA LEGEA IN SINE DEVINE CADUCA si trebuie alta LEGE!Sa fim atenti ,pt ca ori e o scapare a lui Rosu-desi ma=as mira -ori guleratii ne pregatesc ceva naprasnic!

Leon spunea...

Deasemenea si procentele la SCda se reduc la jumatate fata de cele din Decizia de pensie..!

Huhu Rezea spunea...

NU! Ajutoarele erau drepturi salariale , nu drepturi de pensie. Erau reglementate de legea salarizării, nu de legea pensiilor.

Huhu Rezea spunea...

Incă sunt cititori care nu fac deosebirea între cuantumul minim net, pe care voiau să-l introducă gulerații în Plx 199/2020, și cuantumul net cuvenit calculat potrivit ordonanțelor 59 și 114.
Reintroducerea actualizării de la 01 01 2021, prin modificarea art. 59 indice 1 din Raportul Provizoriu, presupune automat renunțarea la art. 110 indice 1, cel care introducea cuantumul minim net, ca măsură temporară, până la actualizare.
Cuantumul net calculat potrivit art. 60 pentru cei pensionați după 15 09 2017 nu se calculează proporțional cu vechimea în serviciu. Contează doar soldele nete care intră în baza de calcul potrivit art. 28.

ifrim spunea...

Eliminați cuvântul proporțional din DEX pe disponibilizați ne rupe-n două!

Xpert 86 spunea...

Să sperăm că măcar legiferarea corespunzătoare a SOMM sau SOSP si actualizarea pensiilor în 2023 să se soluționeze până în decembrie 2020 dacă nu se poate altfel datorită crizei sanitare, apoi restul problemelor pot fi soluționate pe parcursul anului următor, dar după cum se tergiversează proiectul Plx 199/2020 sunt slabe speranțe. Așa se întâmplă cand într-un singur proiect sunt incluse mai multe inechități sau discriminări, în loc să fie unul singur, așa ele nu vor avea finalitate prea curând și politrucii vor profita de asta!!!!!! Mai bine să se obțină ceva decât nimic!!!!

Huhu Rezea spunea...

Tot nu intelegi că în cuantumul net cuvenit, calculat potrivit art. 60, intră doar soldele nete avute în cele 6 luni alese?
Nu contează vechimea, decât ca element salarial exprimat în cele 7 gradatii, nu conteaza sporul pentru condițiile de munca, nu conteaza sporul pentru pensia suplimentară.
Așa sunt calculate pensiile nete încă din 15 sept 2017 pentru cei care s-au pensionat după respectiva dată.
Nu a dat niciunul CSP în judecată pentru eliminarea respectivelor drepturi, în afară de eliminarea sporului SOSP, scos ilegal de Casele Sectoriale din drepturile de pensie.

Calinmihaib12 spunea...

Suntem in..octombrie..
Până în.. DECEMBRIE..a.c.,în domeniul.nostru de interes..NU SE MAI..UMBLĂ..!!(=așa cred = > 100 %..!)

Burebista spunea...

Corect! Singura diferențiată va fi făcută de sporul pt OMM, adica vechimea militara, și solda netă care indiferent ce spune Olescu când lucrezi ca parașutist sau scafandru este mult mai mare decât a unuia care șterge praful la muzeul armatei..

Calinmihaib12 spunea...

..nu au dat în judecată CSP.., probabil( nu am aprofundat subiectul privindu-i pe activii care au ales 6 luni cu SOLDE MAJORATE pe legea 153/2017, sau majorate și în perioada 01.01.2016 - 15.09.2017 ) pentru că,la..SOLDELE BRUTE avute și luate în calcul..AU FOST.. "MULȚUMIȚI"..!(aveau ORICUM pensiile..aproape DUBLE față de pensionarii "anteriori",..chiar ..cu = NETUL RĂMAS..!
Dar cele scrise : rămân o... simplă supoziție..,până nu văd o DECIZIE DE PENSIE..de după 15 sept.2020..!

Huhu Rezea spunea...

Ai destule decizii pe blog, dar atunci nu te-a preocupat subiectul.
Cauta după eticheta OMM/SOSP.
Chiar dacă au ales solde din perioada anterioară datei de 15 sept 2017, potrivit art. 28 ele s-au actualizat la data deschiderii dreptului de pensie, inclusiv cu creșterile la zi conform art. 38 din L 153/2017.

Huhu Rezea spunea...

Ca să dispară discutia despre eliminarea indexărilor din anii precedenți actualizarilor, în textul care reglementeaza reluarea actualizărilor să se introducă un nou alineat, in locul celui care prevede ca in anii în care sunt posibile ambele operațiuni de aplica cea mai avantajoasă, care să prevada că se aplica cuantumul mai avantajos după compararea cuantumului stabilit/recalculat și indexat consecutiv cu cuantumul actualizat consecutiv de la intrarea în vigoare a L 223/2015.

raul spunea...

Eu stiu?Manca degeaba Rosu de grija plecarilor timpurii din armata si dadea exemplu cu cei cu 10 ani in armata?Prea alambicate formularile combinate si din lege si din ordonante!Si Bure ,functia de maior era si la ala de la birou si la ala luptator tot de 4,10 asa ca unde vezi tu diferenta ,daca nu pui sporurile si grupele???Ca sa nu mai vb de sporuri ,ca de ex ala de radiatii care era 10% si a infirmier si la ala căruia i se aprindea becul in mana de radiat ce era!Despre ce vorbim?

un oscar = o pensie spunea...

Corect.Nu vor face nimic pt pensionari,sunt doar cateva zvacniri electorale sa adoarma fraierii.Cavalerii JEDI din conducerile asociatiilor sunt blat cu politicul,nici ei nu vor sa se schimbe ceva,cata vrajeala ieftina ne arunca in fata si unii chiar nu se prind nici daca istoria se repeta,cine naiba sa ii creada? sa va ecplic mai simplu-pensionarii au 10 revendicari(cereri) iar politicul iti ofera doar 2 din ele sau nimic (totusi ei fiind jupanii) iar pensionarii (prin acesti JEDI -iuda) isi permit sa raspunda nu nene noi vrem toate cele 10 ca noi suntem smecheri!!Asa ca ne uitam ca prostii la un spectacol grotesc in care se amuza JEDI impreuna cu Mapn cand se uita la noi cum stam cu casul la gura si in genunchi,voi vreti sa va rezolve parlamentarii care acum se gandesc doar la liste electorale? aia nu mai fac nimic pana in februarie 2021 dar voi cereti si sperati actualizare in dec 2020(stai sa ma asez ca ma ia rasul),din cauza unor jeguri nesimtite dintre barosani care au avut tupeul sa isi faca pensii de peste 13-14 mii de lei suferim toti astia cu pensii sub 4000,am mai spus si nu aude nimeni bani pt OSKAR este dar pt OMM nu vor sa dea,asta da echitate!!!!

Om bun spunea...

Cică este un fel de MACIUCA pentru militari. Un individ slab intelectual și fără nici o influență în executiv. Cu ajutorul lui procesul de distrugere a armatei va fi dus la bun sfârșit.

Vnvncl spunea...

Curtea de Apel Bacau a solicitat ICCJ un punct de vedere vizavi de calculul OMM/SOSP.

Huhu Rezea spunea...

Vnvncl
Puteți să ne indicati și numărul dosarului?
Probabil ca este o cerere pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Huhu Rezea spunea...

L-am găsit pe Portal!

Calinmihaib12 spunea...

1.Nu am văzut o DECIZIE DE "STABILIRE"..a unei pensii = în BAZA legii 223..cu modificările "pernicioase"..!
2...dar,chiar și așa DACĂ acești pensionari= cu pensii stabilite pe legea 223..,nu au primit OMM-ul..= faptul în sine e o ILEGITATE..!=legea 80//1995 nu a fost abrogată..!; ce "atâtea"..discuții inutile..??!
AUTORITĂȚILE..(și.."justiția".) =CE PĂZESC..? (= întrebarea e retorică..!!)
Date fiind cele scrise mai sus,prea multă energie se consumă despre acest subiect ...al OMM-ului,care,pur și simplu,TREBUIE=LEGAL= calculat la CUANTUMUL "STABILIT"(,RECALCULAT,ACTUALIZAT..) al oricărei pensii..!.(=PUNCT,..!)
Faptul că se întâmplă ÎNCĂLCĂRILE DE LEGI= rămase nesancționate =înfăptuite =..de către AUTORITĂȚILE STATULUI "ATOTPUTERNICE"..!..arată..pe ce scară JALNICĂ a evoluției socio-economice suntem noi..ROMÂNIA..!