Un produs Blogger.

vineri, aprilie 29, 2022

Cine este interesat să introducă Transnistria în teatrul războiului ruso-ucrainian?

27 comments

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, privind efectele "denazificării"în Ucraina

Imediat după ce atât la Moscova cât și la Kiev s-au auzit declarații belicoase despre  Transnistria, în regiunea separatistă a R. Moldova se produc câteva evenimente, calificate ca acțiuni teroriste, pe care nimeni nu și le asumă. 
După cum vedeți în imagini, trei luptători mascați  coboară dinntr-un automobil SsangYong, producător sud corean, televiziunea nistreană publică și numărul de înmatriculare EL 387 RJ, trag 3 proiectile către sediul securității din Tiraspol, abandonează lansatoarele în stradă, se urcă în mașină și dispar peste graniță în Ucraina, potrivit aceluiași post de televiziune.
Curios este că unul din trăgători trage în altă direcție decât ceilalți doi, deși cele 3 lovituri produc avarii, potrivit înregistrărilor televiziunii din Tiraspol, la intrarea în sediul securității.
In ziua următoare a fost aruncată în aer o antena din zona Grigoriopol care retransmitea pentru întreaga zonă, inclusiv pentru vestul Ucrainei, programele unor posturi de radio și TV ale Federației Ruse.

Evenimentele din zilele care urmează ne vor arăta cui au folosit atacurile teroriste pentru a justifica noi operațiuni militare în zonă. Rusia poate desanta forțe importante în Transnistria pentru a deschide un nou front de atac, pentru capturarea sudului Ucrainei, în special Odesa.
Ucraina este interesată de curațirea zonei de forțele rusești înainte de a putea fi folosită de Ferderația Rusă ca bază de lansare ale unor noi atacuri în sudul Ucrainei.
Astăzi avem și primele reacții după acțiunile provocatoare din Transnistria: SUA și Bulgaria au cerut cetățenilor lor să părăsească de urgență Transnistria.
Pentru alte informații citiți articolul din evz "Bătalia pentru Bugeac stă să înceapă"

 

27 de comentarii:

 1. Ucraina, bat-o vina, este interesata sa vada zona cu statut anapoda, care-i de rusi ocupata, nu curățată, ci mai degraba alertată, precupata si cu atentia concentrata sa apere cele mai importante obiective pline de belele, tiraspolene, si astfel rusnacii sa-si mobilizeze mai multe efective, in atare situatie de maxima concentratie produsa de provocari si ,,fitile'' acele trupe debile sa aiba un obstacol ca sa nu fie trimise la Mariunopol. Trupele de infiltratie ucrainiene nu sunt guvernamentale ci acelea paramilitare, de eliberare, de care rusii se tem foarte tare. Rusii sunt prea batuti in cap si prosti facuti praf sa se ocupe de diversiuni si alte asemenea chestiuni, ei nestiind altceva decat sa dea cu foc de bombardea, ghiulea dupa ghiulea de-a-nsulea pana farama definitiv, zona ca pe halva, asa ca ceea ce fac ucrainienii prin aceste sabotaje constituie oaresce avantaje caci produc Moscovei o mare frică si grije si sa se puna ciuliți sa nu fie ciuruiți! Sunt agitati si morcoviti, domnii moscoviti, si avand boțoletele de la gur scapat in izmene acum si de Romanistan Putina se teme, si de aia prin ziare cate un ziarist se screme anapoda prin fituica lor, Pravda kakaia, sa ne ameninte cu bombardeaua ca le facem noi beleaua... Toate aceste amenintari de rahat scapat in praf si fara perdaf n-au nici o valoare si noi sa nu-i luam in considerare, caci, o data ce Romania cea Mare ar fi eventual atacata, atunci NATO le-ar trage o scatoalcă de i-ar baga direct in turbincă! Nu-i asa la o adică?!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum este momentul ca Moldova să facă schimb cu Ukraina , în sensul ca Ukraina să-și ia Transnistria iar Moldova să-și ia Bugeacul de la Ukraina cum au fost ele de-a lungl istoriei.
  Amenințările lui putină cu aremele nucleare , denotă SLĂBICIUNEA rusiei în acest război provocat tot de ei.
  Ukraina va trebui să facă un efort ca să-și recucerească Crimeea și tot donbasul , dar pt. asta are nevoie să distrugă cu rachete infrastructura militară din Sevastopol și cele 7 nave de luptă rusești care mai bântuie prin Marea Neagră.

  RăspundețiȘtergere
 3. Leo
  Greu de crezut.
  Bugeacul este mult mai valoros decât Transnistria.
  Oferă acces la Marea Neagră și Delta Dunării.
  Cine crede că rușii sau ucrainenii fac cadouri se înșeală.
  As vrea sa mă înșel eu de data asta.

  RăspundețiȘtergere
 4. Atacul cu aruncătoare de grenade este clar că este manevră Ucraineană de a atage atenția fundamentală supra ei .
  Cine ar fi avut interes și-ar fi revendicat atacul .Dar odată ce lovești mascat și fugi mișelește cauți să arunci VIN PE ALTCINEVA ÎN CONFLICT ,în cazul de față RUSIA .
  BULĂNEALĂ cu AG7 ca în 1989 la BUCALE ,trage câte un frair cu AGHEUL poate fuge teroristul .
  Că teroristru venise în Romanica să se bată cu LEONARD al CAPREI care nici trăgaci la
  arma nu mai avea .

  RăspundețiȘtergere
 5. PUTIN nu se mai joacă cu rahaturi după ce a fost dusă în eroare de generalii lui ,model 1989
  cum fost aburit Ceausescu ,Desi Ceaușecsu fusese condamnat la moarte de căre Rusi și Americani la ultima lor întâlnire .

  Vorbind pe un ton grav, rostind frazele cu o voce egală, fără intonații, practic și exprimându-se într-un limbaj sec, presărat din abundență cu termeni tehnici și militari, ofițerul a anunțat că ”Forțele Aerospațiale Ruse au distrus cu arme de înaltă precizie unitățile de producție ale întreprinderii de rachete și industrie spațială Artem din Kiev.

  Konașenkov a subliniat că respectivele arme de mare precizie au fost lansate din aer.

  Într-o singură noapte, a continuat generalul rus, aviația operațională și tactică rusă a lovit 112 instalații militare ale Forțelor Armate Ucrainene, printre care două posturi de comandă și patru depozite de rachete și arme de artilerie situate în satele Pokrovske și Gorokhivske.

  În același timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei a adăugat că trupele rusești au atacat cu rachete Kalibr infrastructura feroviară din Ucraina.

  Dezvoltând subiectul și intrând în detaliile operațiunilor nocturne, Konașenkov a precizat că Rusia a lovit substațiile electrice din apropierea nodurilor feroviare de la Fastov, Krasnoselka și Polonnoye. Purtătorul de cuvânt al armatei a raportat, de asemenea, aproape o mie de lovituri de artilerie asupra cartierelor generale și zonelor de pregătire ale armatei ucrainene.

  "Unitățile de artilerie au executat 975 de trageri în timpul nopții. Au fost lovite 21 de posturi de comandă, 69 de fortărețe, 763 de zone de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor militare", a raportat Konașenkov.

  Istoricul militar și expertul în conflicte armate din spațiul post-sovietic Evhen Norin a declarat că Rusia trebuie să distrugă infrastructura din spate a Ucrainei: aerodromuri, căi ferate, poduri și noduri de transport.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mai doua anunturi de genul asta date de domnul Konașenkov si Rusia a cistigat razboiul (pardon, chestia aia speciala)

  RăspundețiȘtergere
 7. Depinde foarte mult ce strategie au rușii.
  Vor sa blocheze total accesul Ucrainei la Marea Neagră?
  Mai au de cucerit zona din jurul Odesei și sunt langa Bugeac.
  Astea sunt evident supoziții dar ar fi o mișcare deșteaptă pentru ei ca in cazul cuceririi Bugeacului să-l cedeze R Moldova și ei ar lua Transnistria.
  Și-ar fideliza Moldova care oricum are simpatii pro ruse.
  Chestia e că rușii nu prea fac cadouri.
  Plus că mai e mult până departe, daca decid sa atace Odesa va fi bătălie crâncenă acolo.

  RăspundețiȘtergere
 8. Propaganda si dintr-o parte si cealalta.Luati cifrele vehiculate cu jumatati de masura.
  Cert este ca pe Putin si rusi ii mananca spinarea.d

  RăspundețiȘtergere
 9. Într-un RĂZBOI NIMIC NU ESTE ADEVĂRAT .
  Fiecare parte caută să bage frica în cealaltă cu orice propagandă ,iar fiecare caută să se folosească de ORICE ESTE POSIBUL, CA SĂ CÂȘTIGE ca la final să arate LIMII că a ÎNVINS .
  În mileniul III această manevră ieftină Nu mai ține ,iar SURPRIZELE sunt ca ,CADOURILE NEDESFĂCUTE .
  Iar Faza că Rușii vor să blocheze total accesul Ucrainei la Marea Neagră aveți perfectă dreptate ,ăsta a fost și scopul principal de la bun început .
  R.Moldova o va da la pace cu Rușii întrucât sunt siguri că în 2 ore este invadată .Moldoveanu tot timpul a căutat să-i fenteze pe cei puternici cu lugu-lugu .
  Apropo = Știți cumvă dațiseama care este MIRELE la o nuntă în R Moldova ?????
  ARE TRENING NOU. HAHHAHHAHHAA
  oARE CE MĂSURIA LUAT IOHANIS CĂ DE 3 LUNI TOT STRIGĂ să întărim flancul ESTIC = Ne invadează și pe noi și ăla tot cu flancul Estic se chinuie hahhahahhaha

  Dacă ar începe un Război în România ,cu personalitățile de la Cârma României ,ar fi pentru mine cea mai mare distracție , mai mare decât cea din 1989 ,unde râdeam de mă prăpădeam câtă prostie vedeam.

  Vorba lui IONEL CREANGĂ = ȘTIU CĂ SUNT PROST ,DAR CÂND MĂ UIT ÎN JUR PRIN CURAJ .

  RăspundețiȘtergere
 10. Șacalul
  Sunt supoziții.
  Doar Puțin cred că știe deocamdată.
  Oricum, in Rusia sunt unii mai radicali decât piticul nervos de la Kremlin.
  E vorba de lideri nu ciumpalaci.
  Chiar daca sunt si ruși care nu sunt de acord cu "operațiunea specială" totuși 75% susțin decizia asta.
  Nu e deloc puțin.
  Ucrainenii au moral bun în comparație cu rușii și îi ajută și armele occidentale.
  Problema e că lucrurile o pot lua razna rapid daca se folosesc și arme nucleare.

  RăspundețiȘtergere
 11. Cretinul troglodit și jeg ordinar de maciu biluță și-a făcut un obicei de a jigni comentatorii blogului Amabilului , chiar dacă unii dintre ei mai scriu și pe cloaca lui.
  Bă boule , grea copilărie ai mai avut având în vedere că mămicuța ta nu a avut timp de educația ta primară.
  Cum vei mai îndrăzni să ne jignești , cum vei primi replica cretinule troglodit.

  RăspundețiȘtergere
 12. Ciobanul artilerist din Barlad rămâne tot cioban, chiar dacă s-a mutat în Târgul ciobanului Bucur.

  RăspundețiȘtergere
 13. Mai bine comentati acest proiect de OuG postat pe site-ul MApN pe 15 aprilie:
  https://sg.mapn.ro/proiecte/oug_pentru_completarea_art_9_din_og_nr_122_din_1998_62595a897e37c.pdf

  RăspundețiȘtergere
 14. @Leo, asculta, teteo, acilica ce zâc eu: baga-l pe troglodit cu botul înhipt in lumea copilariei si a jucariei cu mumu giugiuc dandu-l la mustiuc sa-i dea falci cu clabuc, bâldâbâc, bâldâbâc până-n gât, ca si cum ar bea apă hiartă sa faca fălcele de capră! Eu deja l-am hranit burduf, ca pe-un bebe, de la sugiuc, caci plangea prea mult si facea balamuc, setos si lacomos sa nu scape nimica pe gios, dar cum simte bubulina cum ii tace innecată si gura, fie-i grea la caprior crucea si țărâna!

  RăspundețiȘtergere
 15. Nu stiu ce jigniri aduce acesta,dar banuiesc cam ce fel de jigniri ar putea sa aduca acest individ celor care inca mai au curajul sa spuna adevarul cu privire la tot ce au facut pensiilor militare din 2010 si pana in prezent.Niste idioti,fara pic de rusine,care intr-o tara civilizata,democrata ar fi infundat de mult puscariile.O veche zicala spune că:"Ca sa-l răzbesti pe "neamul prost",trebuie ca tu sa fii mai "neam prost" ca el!

  RăspundețiȘtergere
 16. Cornele, te rog sa-ti stergi comentariul de mai sus, este mult sub demnitatea unui militar..!

  RăspundețiȘtergere
 17. CFIFRIM:
  1.Cred că glumești cu ceva ce e TRAGIC ..și de..NEGLUMIT..!
  2..păi,dacă Ucraina ar fi"interesată"? să atragă..trupe rusești în TRANS-NIS TRIA..,și-ar face singură un "deservi ciu"(sic!),grăbind cucerirea SUDULUI țării..și litoralului Mării Negre..!

  RăspundețiȘtergere
 18. @Leon, multumim frumos pentru informare, dar, nimic nou sub soare despre pensioarele militare ca sa-i acordam o atentie asa de mare!

  RăspundețiȘtergere
 19. Călin
  Ucraina trebuie să acționeze preventiv, pentru a nu permite Rusiei să folosească Transnistria ca baza de lansare a unui nou front de la vest spre sud est.
  Regimul separatist de la Tiraspol se cam codește să fie folosit în războiul ruso-ucrainian. Dar nu decide el.
  Este de asteptat ca în următoarele zile Transnistria să devină o zonă foarte fierbinte.

  RăspundețiȘtergere
 20. @Leon, deci perpendicular pe lonjeron, intre un miel si un biberon cu manșon roz bombon, un pamflet cucuiet nu e ceva de ocara, ci o opera literara, mai ales ca nu se refera la un nume, prenume sau ceva anume cu subiect si predicat unde am criticat-pamfletat un noaten de înțărcat, ci doar am indicat cum poate fi dat mielul flamand la hranit bland din giugiucul stramb, ca daca era drept atunci era si mielul dăstept sa nu behaie inept!

  RăspundețiȘtergere
 21. Regimul din Transnistria "se codește" deoarece vede cum decurge războiul în care rușii își rup dinții. Dacă ar fi fost rușii puternici și aveau succese, atunci să fi văzut cum regimul din Transnistria provoca re. Moldova și pe Ukrainieni .
  A se vedea și cum tace Belarusul acum, după ce la început nu știa cum să se facă mai util și mai vizibil de partea rușilor.
  Ukraina ar trebui cu aceptul Rep. Molova ca să intre în Transnistria și să ia sub control depozitul de muniții de acolo și să desființeze pe banda lui Vadim Krannoiarski urmașul lui Smirnov.

  RăspundețiȘtergere
 22. @Calin Mihai, Ucraina îi zâdăreste pe rusii din Transnistria tocmai sa-si tina trupele acolo pironite in loc, si o sa vezi ca-i vor mai provoca pe transnistrenii-rusii stationati in Transnistria, scopul fiind ca acele trupe sa nu fie dirijate catre Odessa si Marinuopol, sa-i intareasca pe cei care asediaza! Mai multe atacuri ucrainiene in Transnistria inseamna ca rusii vor ramane pe loc stationati si baricadati cu linistea mereu tulburata, cu spaimele in suflet, stiind de ce sunt ucrainienii capabili, si chiar vor cere intariri din Rusia din cauza fricii de atacurile ucrainienilor, si astfel rusii niciodata nu vor putea folosi acele trupe din Transnistria sa actioneze si cu ele in Ucraina, sa-i ajute in Dombas, Marinuopol, Odessa sau aiurea! Rusii au toti izmenele fleoscaite in dos de frica ucrainienilor, de aceea si bat peste tot pasul pe loc, dar curand vor fugi ca apucatii cand armele americane, germane, canadiene, franceze, slovace, etc, proaspat livrate, vor lucra meserias peste capetele lor de bovine cornute! Azi, s-a anuntat ca Romania foarte curand va fabrica rachete incendiare ca ale rusilor, ceea ce le-a inmuiat dorul de invazie al rusilor catre brazdele romanesti! Sa nu uitam ca paramilitarii din trupele Azov au niste polite grele de platit rusilor pentru macelarirea crunta ale unor camarazi de-ai lor la Marionopol, adica dinte pentru dinte, si cercul se strange pentru rusi, caci se apropie clipa cand o sa auzim pana la Bucuresti si Onesti cum rusii o sa strige de spaima in limba rusa: ,,Fugiti calcâi că vă ca(l)c,'' sau: ,,Ce departe esti tu, Moscovioară, cand ucrainienii ma aleargă cu AKM-ul la subsuară si gloantele pe la clăpăuge imi zboară!''

  RăspundețiȘtergere
 23. @Leo, uite ca nici Belarus n-a mai fost invitat de 9 Mai la Parada Moscovei de Ziua Victoriei, ceea ce spune multe, sau ca presedintele belarusului nu mai este in gratiile putinicului! Cred ca i-a zis mustaciosul ala belarusan: ,,Bai, Putinică cu cepul rupt de sipcă, ce PLM m-ai bagat in rahatul asta rezbel debel de ma inec cu el acum si ne-au blocat diplomatic si economic toti ca pe Pobeda-n drum?'' Iar Putinică i-ar hi zis: ,,Bai, jumara dracului, cu păr pe soriciul ratanului, te dau mortului si de 9 Mai acasa sa stai, sa nu-mi vii la Moscova ca din tribuna te arunc otova!''

  RăspundețiȘtergere
 24. "Putin, nici nu sti
  Cat de mic o sa mai fi"!
  Rusia fiind o Federatie de Republici, in varianta ca Putin va pierde acest razboi, sunt mari sanse ca aceste Republici sa-si ceara Independenta fata de "Mama Rusie"..!!

  RăspundețiȘtergere
 25. Ce mai scriu rușii prin presă referitor la Transnistria.
  Deja ziariștii lor strategi fac planuri. 🙄🙃


  https://life.ru/p/1490411

  RăspundețiȘtergere
 26. !Leon, e reala afirmatia destramarii Federatiei ruse, si am gasit pe Stiri pe surse opiniile unui profesor de litere si filozofie plecat din Rusia in Marea Britanie, si aborda tematica destramarii Rusiei prin lupte de independenta ale tarilor componente pe motivele acestea de implicare razboinica si prabusire economica, Putin fiind catalogat distrugatorul Rusiei actuale...

  RăspundețiȘtergere
 27. De la VCT citire ,
  https://youtu.be/mefTdFsNDE4

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.