Un produs Blogger.

marți, iunie 07, 2022

Ca să evităm incitarea la ură, violență sau discriminare, acțiune pedepsită de art. 369 din Codul Penal

37 comments

Legea nr. 170/ 03 06 2022, de modificare a art. 369 din Codul Penal, articol care încriminează incitarea la violență, ură sau discriminare, a fost publicată în MO nr. 548/06 06 2022 și intră în vigoare pe data de       10 06 2022, orele 00,00.

Legea este transpunerea în legislația internă a unei decizii din anul 2008 a Consiliului JAI(justiție și afaceri interne) al Uniunii Europene

Să încercăm exeplicarea, pe înțelesul tuturor, a termenilor juridici folosiți în textul de lege, astfel încât să nu cădem involuntar sub incidența noului text de lege, cu deosebire noi, în textele publicate online pe oricare din rețelele de socializare. 

Acțiunea prin care subiectul activ al infracțiunii poate să greșească este cea de incitare a publicului la violență, ură sau discriminare.

Incitarea este acțiunea de a provoca, a instiga, a stârni, a îndemna, a întărâta, a ațâța publicul, nefiind nevoie pentru întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de condiția ca publicul să și  acționeze în vreun fel în sensul în care a fost îndemnat de comitent.

Ca să se înțeleagă ce înseamnă "publicul", apelez la definițiile date de art. 152 din Codul Penal, lăsându-vă vouă plăcerea de a încadra rețelele de socializare în definiția dată publicului.

 Art. 152. -

Fapta se consideră săvârşită "în public" atunci când a fost comisă:

a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nici o persoană;

b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;

c) în loc neaccesibil publicului, cu intenţia însă ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;

d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante;

e) prin orice mijloace cu privire la care făptuitorul şi-a dat seama că fapta ar putea ajunge la cunoştinţa publicului. 

Subiectul pasiv al infracțiunii este o persoană sau o categorie de persoane individualizate  pe criterii de rasă, naționalitate, limbă, gen, religie, orientare sexuală, vârstă etc,  dar nu oricum ci într-un mod prin care făptuitorul consideră că astfel subliniază inferioritatea persoanei sau categoriei de persoane căreia i se adresează direct sau la care face referire.

Gravitatea infracțiunii provine din intenția făptuitorului, subiect activ al infracțiunii, de a instiga publicul împotriva subiectului pasiv. Fără acest element constitutiv  fapta este o simplă calomnie sau o amenințare personală cu violența. Făptuitorul nu se adresează numai subiectului pasiv dar o face în așa fel încât să incite un public împotriva subiectului pasiv.

Publicul unui site  care poate fi îndemnat la acțiuni de violență, ură sau discriminare este constituit din audiența acelui site. Publicul acestui blog este constituit din cei 5-10 000 de utilizatori care îl accesează zilnic. 
37 de comentarii:

Cezar spunea...

Imparte la 10 cel putin
Fiecare..acceseaza de cel putin 1o x..sa citeasca poeziile DADAISTE..ale lu CFI!
🤣🤣🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum am fost eu facut albie de porci pe aici pe motiv ca sunt sarac, fiind facut cersetor cu mana intinsa si alte ,,epitete'' dezonorante! Dar ca e betivan notoriu nu se pune, fiind un nărav daunator in societate, ca doar nu e o fi suferind de Sida!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Acelea sunt calomnii!
Nimeni nu a indemnat publicul să te violenteze , să te urască sau să te discrimineze!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Deci, pot sa-l iau pe Inaltul Spanzurat din acel copac cu prepeleac, sau pe Malaimare Olaie la misto in copaie, bagandu-i cu adancime in tarlaua cu branca ursului, planta păroasă care intareste pintenul cocoșului! Ia sa cititi pe Google despre aceasta planta minunata, care lecuieste, de la prostată si pană la țumpirica ce trebuie purjată, sa vedem daca intra la fro manifestare incitanta de actiune prin ura viscerală, violenta cu rebeliune sau agresiune pe orice hominid subiect, dupa ce isi face efectul erect! Offf, offf, ce pacat ca dispare si vorba cu efect de indreptat, ''ăsta e bătut cu zcula-n cap!''

M spunea...

....făptuitorul consideră că astfel subliniază inferioritatea persoanei sau categoriei de persoane căreia i se adresează direct sau la care face referire...

A se comenta expresia "neterminații"!!!! 😁

monteoru spunea...

Ifrim,tie nu iti este rusine?Daca vrei respect adreseaza-te cu respect unui ofiter superior.Beneficiezi de pensie militara si pe cale de consecinta trebuie sa ai comportament de militar.Nu te-a injosit nimeni in schimb te-ai injosit si te injosezi singur prin limbaj si comportament.Sunt oameni care din meseria de sofer au facut bratara de aur.Ti-a placut sa freci tiparul in viata ceeace nu este un titlu de glorie.Intalnesc oameni cu proteza ortopedica sau cu discopatie lombara care conduc autovehicule.Nu-ti mai plange de mila si nu te compromite stand cu mana intinsa.Fii barbat nu carlig de rufe.La varsta de 65 ani inca se pot face multe.

Cezar spunea...

Au fost si vor mai fi daca situatia o impune..cu rol educativ!
Toti am avut..avem..necazuri..nemultumiri..frustrari
Nu.i onorant..sa ni le intindem cît îi ziua de lunga pe paginile acestui blog
Basca..minciuna si ipocrizia care.i usor de sesizat!
Totul a culminat..cu . Dati un leu..pentru Corneleu...
Copilul..copii..care.si abandoneaza complet parintii..au o motivatie serioasa
Apropo Ana (mai scuteste.ne cu Anilu..)..este mama baiatului?
Mi.a soptit..o pasariche..de niste imbîrligaturi..copiii lasati in plata domnului...etc
Nu ma intereseaza..poate.s birfe..dar daca nu..?
Te lupti sa te autoasezi pe un piedestal aurit..ca cel mai dintre cei mai..
Nu ai chiar deloc simtul ridicolului?
Peste toate..cred ca - cu blestemele tale..trimise in toate directiile..Ai Facut Mare Rau tuturor pensionarilor militari!
Te.ai autoerijat in poartavocea pensionarilor..ti.a cerut.o cineva
Am convingerea..ca te.ai autoprezentat..ca un model..pentru Armata!
Tocmai tu..care..NU AI TANGENTA CU PROBLEMELE militare nici cit negrul sub unghie...
..."dar la valoarea ta"...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Discriminare maaare, mai ales la cadrele militare, de mare valoare, prin sintagma injositoare la modus major sa i se zica unui ofiter ca e ,,ofiter inferior,'' pana la maior! Deci, sa sa li se spuna acestor ofiteri doar ,,ofiteri sergenti majori,'' care sunt premergatori ofiterilor superiori! Buuuna lege, cand orice discriminare cu ea o poti drege, baiete, cat ai pocni din gegete! Dar, cand esti Jeneral si sinistru meletar, si ai sotie plotoner magior principal si o sari peste gard catinel pana la gradul de locotenent colonel, nu-i discriminare ca n-ai avansat-o Jeneral ca si tine, bade, in aceste inalte grade?! Păi, si ca atare, ia sa dea socoteala pentru aceasta grava discriminare prim jupanul acestei tarlale, Mălaimare Ciucălaie, laie bucalaie cu penzie si salariu balșoaie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, țipă mortii din morminte, si Cimisoara bine te mai tine minte, ca inca tu mai ai un dinte veninos si odios sa ucizi muscand cu râta ca un borc din ăl spinos, ca in ei ai dat setos cu bâta si ai tras zurliu cu arma intruna ca sa-ti refulezi din tine ura si pornirea de om dur sa ucizi tot ce-ai vazut in jur, inroșind cu sange caldaramul, centrul si intreaga Piața cum de le-ai luat tu viața, asa ca n-o mai face pe paiața, si ia mai taca-ti tranca-fleanca, dupa ce ti-ai lins dublă cinzeaca ca sa scrii pe aici veros la oha!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lui @Akordeon de la pualele Tâmpitei brasoavelor si ciobanul pierzator al taburilor:
Sarac am fost cu demnitate
Dar n-am furat din gaini moarte
Sa vand in birtul din Halchiu
Pentru o glajă de rachiu!

Stelian P. spunea...

@M
Unde este instigarea?

Ster spunea...

O lege de cacao! Am urmarit legea inca de la facere! Si in continuare, televiziunile, politicienii etc. pot incita pubblic la ura etc. contra militarilor pensionati. Nicio problema. Pt. ca formularea legii nu vizaza printre vicitime si militarii pensionati. Aceasta este Romania, stat de mameluci.

Ca fapt divers, dupa 33 ani de pseudo-dmocratie! Militarii au garantate la misto prin Constitutie aceleasi drepturi fundamentale si constitutionale precum cetatenii civili. In schimb, cateva legi interne le interzice exercitarea respectivelor drepturi (de sindicat, de firma = munca neingradita, de libera exprimare, de a candida pentru a fi alesi in functie publice etc). De 33 ani, judecatori, partide, mass media etc. asista la interzicerea abuziva a acestor drepturi fundamentale pentru militari. Dar ii faulteaza ca au pensii speciale.

In Albania, tara NATO si candidata la UE, Comandantul forţelor armate a fost ales preşedinte al ţării. Constitutia Romaniei zice ca militarii nu au dreptul sa candideze daca fac parte din partide politice. Adica ar avea dreptul sa candideze daca nu sunt membri de partid. Legile interne zic ca nu au voie sa candideze deloc, fiind incalcata iar Constitutia. Ba mai mult, Declaratia Universala zice la Art. 21 ca si militarii au dreptul sa candideze, oricine. In Romania nimeni nu se agita sa acordeze Constitutia cu Declaratia Universala, in conditiile in care tot Constitutia zice ca Romania este obligata sa respecte tratatele pe care le-a semnat.

In schimb, Romania s-a acordat sa respecte nu stiu ce recomandare a JAL si despre care este evdident ca favorizeaza pe unii politicieni si partide.

Eu imi mentin opinia ca pana Romania nu intra intr-un razboi care sa reaseze din temelii institutiile societatii, tara asta se va duce si mai tare pe copca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vorghiți, rog cu precadere, doar pe topic si pe teme depre aceasta bună lege, ca eu nu-s capat de țară sa intru in orice clanță de orice țață oață si beată de prin șanturi adunată, cotoroanță si deșălată, doar, doar sa cedez taman ca si Mares Iulian, un camarad cum vezi mai rar, cult, inteligent si informat, calitati ce pe lătrăi crunt i-a mai infuriat! Va tin piept, dulăi de turme, si va sunt mereu pe urme, in pas vioi, sa pun tunurile pe voi, ioi, ioi ioi!

Ster spunea...

Cititi bine textul legii. Deci, Boc, Basescu, Prelipeanu, Cretuleasca, LOV etc. pot instiga linistiti in continuare la ura contra pensionarilor militari, pt. ca militarii pensionati nu fac parte din categoriile mentionate ca victime, cuprinse in lege. In schimb, daca militarii pensionati instiga la ura contra celor mentionati pe motiv ca respectivii tot ii hartuiesc pe militarii pensionati, militarii pot intra pe penal, din cauza ca hartuitorii si denigratorii cica au exprimat doar opinii.

Daca eram o tara adevarata, trebuia completat articolul de lege privind victimele urii cu "apartenenta la o categorie profesionala" si ar fi fost acoperiti si militarii pensionati in fata urii nascute de politic si mass media. Dar asa, militarii pensionati devin si mai expusi uri intretinute de politicieni si mass media.

Ster spunea...

Daca nu stiati ca in Albania, Comandantul forţelor armate a fost ales preşedinte al ţării, vedeti mai jos. Tara cu adevarat democratica. Care respecta Art. 21 din Declaratia Universala, articol care precizeaza ca orice persoană are dreptul de acces egal la funcţiile publice din ţăra sa. Nu ca in Romania!


https://www.mediafax.ro/externe/seful-armatei-din-albania-a-fost-votat-sa-devina-presedintele-tarii-20891333

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lasa, bre, mousiu @good bye, ca tu ai destui parai si esti crai sa tii doua mai dihai in pasi de cai, daca zici ca o mai ai, ca tot omul cu norocul, arza-l focul, si nu ți s-a vindecat cu iod locul! Tine una-n frigider, ca s-o am ca partener, ca de o fi sa-i fac o lucrare de reglat la vrabioare, o bag la incalzitoare cu medici de resuscitare, caci nimic nu e mai cald ca flăcările care ard, ca in iad, ca orice lucru de capatat si biped din luxuri de secound hand!

reddog spunea...

Ster
In Albania acel general a fost ales președinte de către Parlament nu prin vot direct.
Vorbiți de război?
Nici nu știți câți gândesc că militarii au prea multa putere la noi în instituțiile statului.
Deh, fiecare privește din unghiul sau.
Și, mai grav, se folosesc jumătăți de adevăruri.
Că așa e in tenis. 😁

Viorel spunea...

O întrebare pentru cunoscători din partea unui afon pe acest art. 369 din Legea nr. 286/2009. Eu mi-am postat pe blog prenumele real Viorel. Îl jignesc pe Cezar care mă dă în judecată. Ne prezentăm în fața instanței. Judecătoarea dă cuvântul reclamantului Padina …. care âși expune punctul de vedere. Apoi are cuvântul pârâtul, adică eu-Viorel care afirm că nu l-am jignit pe domnul Of. Padina ci pe un necunosut / neexisten numit Cezar, motiv pentru care în fața instanței și a mea să vină Cezar și nu Padina. Concluzia (după părerea mea). Vreți să fiți corecți, postați pe blog numele sau prenumele real dacă nu-ți convine vreun comentariu, te simți jignit și vrei să apelezi la justiție. Doar așa vom ști și noi cu cine avem deaface în comentariile noastre pro și contra. Cine își păstrează pseudonimul să nu aibă pretenția că a fost discriminat.

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Criteriul educațional, profesional sau ocupațional nu poate fi folosit pentru a considera că cineva instigă la ură sau discriminare.
Poți să spui cuiva că un ciocănar nu poate să meargă la școala de pilotaj sau că un analfabet nu poate să obțină carnet de conducere auto.
Epitete și denumiri de tulumbari, micimani, fluierici, gușteri, sticleti, pifani, neamul lui manivelă etc

Nico.tnt spunea...

Subiectu` activ si pasiv suna ciudat! Discriminarea cum se pedepsete? De exemplu discriminarea pensionarilor militari comparativ cu alte categorii de pensionari.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Mass media si politicienii au instigat efectiv la ura contra militarilor pensionati. Chiar si magistratoo coparticipa prin deciziile lor contra militarilor. Una este mistocaria cu pifani si alta instigarea la ura impotriva unei intregi categorii profesionale. Suntem totusi mai multi ca evreii, iar instigarea contra noastra are multe aspecte identice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte mișto, @Nico.trinitrotoluen, multumesc pentru acest gen de refren de abordare pe fapte de discriminare la pensiile militare, si ma intreb cu ingrijorare, oare, acesta fapta urata care drepturile sunt facute ca de cârpă nu-i inculpa pe clocarii care scuipă pe legi si pe Constitutie cu aceasta prostitutie de actiuni paraditoare, fiind cei care penziile brotacare le distrug si le fac inferioare, cu mare discriminare? Pana si mousiu, Johan, a scrâșnit si-a tras de ham, batand calul tot cu parul sa inteleaga si magarul ca nu trebuie pensionarul sa suporte tot calvarul si debelul cu guvidul si rezbelul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In statiune sus pe culme la @Monteoru doarme Luna, doarme codrul, doarme dorul si arde in noaptea grea soba cu incins la roșu hornul la cuptiorul cu cazanul cu rachie unde-i mare veselie ca o să hie iarăsi căcălău răchie: Cin' sa fie si sa fie la șipul cu jmecherie cu stacana cu care se ia pomana pentru prună sa guste din borhotină?! Tragi cu flinta nu ia foc, dar rachiu-n boloboc arde tare ca rachetele de voiajare cosmodenskakaiamare in care Yuri Gagarin, ca in western-horor film de la Berlin, a reusit sublim sa inconjoare fara votca si lămâi cel dintai Catedrala moscovită, Vasililică Blajenâi!

Viorel spunea...

Am ajuns în democrație, numai că atunci când deschidem gura trebuie să ne uităm în stânga sau dreapta să nu ne audă nimeni dacă nu ne convine ceva. Nu mai putem bârfi vecinul, nu mai putem reproșa nimic primarului sau celor cărora i-am ales în fruntea statului sau a țării pentru că încălcăm legea. Fiecare stâlp sau par de gard devine un fost securist ce stă cu ochii pe noi. „Atenție, dușmanul ascultă”. Nu așa scria pe mijloacele de transmisiuni (stații) / Com. și Infm. Probabil fiecare ne vom trezi cu câte un dosar pentru că este aproape imposibil ca într-o dispute (în România sunt cu zecile de mii zi de zi) în care să nu folosești una din prevederile interzise de art. 369. Justiția va avea cu 50% mai mult de lucru.

Huhu Rezea spunea...

@Ster
N-ai înțeles deloc elementele constitutive ale acestei infracțiuni:
1. Instigarea publicului la violență, ură sau discriminare
2.Criteriile de discriminare sunt numai cele menționate în articol. Lipsește discriminarea pe criterii profesionale,
3.Discriminările si instigările pe criteriile menționate în articol sunt considerate de făptuitor cauze ale inferiorității față de alte persoane.
4. Criticile la adresa beneficiarilor de pensii de serviciu nu pot fi încadrate ca elemente constitutive ale acestei infracțiuni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Asa-i, mister herr si domnul, @Ster, cu instigatorii politruci care striga printre buci, pardon că-s fălci de terci, sa se rupa pensiile pentru haiduci in mii de hălci, si de aia cătinel, ca intr-un mister, unul cate unul o taie in vacanta la parnaie in reciul beci, caci bine faci bine gasesti si rau faci la Jâlava te dosesti sa te tină sa postesti pana la calendele grecesti!

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Eu cred ca tu nu ai inteles. Eu am priceput statutul evreiesc al militarilor pensionati. Tot te invarti in jurul cozii.

PS: Se stie ca serviciile au racolat pe banda rulanta administratorii militari de pagini de FB si de bloguri, si care contra cost au primit misiunea sa nu intretina cumva vreo miscare dirijata de nemultumire a militarilor pensionati. Iar care nu ati stiut, aflati de la mine.

Militar de la 14 ani spunea...

După o astfel de lege toți sunt infractori. O să ajungem să stăm în genunchi și să-i pupăm pe picioare pe lgbt, blm și alți discriminați.
Vorba lui Ștefan Iordache: "nu-mi mai place democrația asta".

CEZAR spunea...

Adica ..eu nu mai pot sa-i zic li Viurel majurul de la C.I.--ca-i ...narod??
Si ca-l aduce catelul acasa..caci el Viurel, uita nr. si numele strazii...??

Viorel spunea...

God is busy și Cezar, doi foști „mari” Of. din Armata României cărora le este rușine de numele părinților și prenumele pe care le-au primit când au ieșit din găuacă. Primul nu a înțeles nimic, este și acum rușinos cum era când avea gradul de Cpt. și pleca în control cu comisia unității de care îi era tare RUȘINE (vorbele lui) când aceasta primea plocoane de nu mai încăpeau în portbagaj ca urmare a controlului bine executat. Rușinos sau nu, în timp, God is busy le-a preluat deprinderile foștilor membri din comisie. Între timp, din cauza vârstei a luat-o pe arătură scriind comentarii fără nici o logică prezentând povești despre domni, doamne și domnițe ce DOMNESC pe un continent sau altul parcă asta ne-ar interesa. Vrei să mă critici, în 3 cuvinte ai spus ce nu-ți convine, ura și la gară. God is busy. Am scris acel comentariu pe care nu l-ai înțeles pentru a te determina pe tine, Cezar și alții care uneori nu au limite în vocabular și dacă au sânge de Of. în p..ă să scrie. Sunt Gică Lăscărică (nu God is busy), am avut gradul maxim de…, funcția de…., am fost cadru active 50 de ani iar gulerații mi-au stabilit o pensie de 5 lei (adică 10 bani pe an) motiv pentru care i-am dat în judecată, m-am adresat primului ministru, ministrului Ap., lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, inclusiv lui Gorbaciov care a mai lăsat în România după 1989 obiceiuri bolșevice. Alături de voi, colegii de pe blog luptăm pentru dreptate. Tu vii un anonim, postezi numai prostii ca să te afli în vorbă și te dai ȘME cu jargoane de biban de clasa întâi. Eu frec Oscarul lună de lună, tu în schimb ce freci ? Cât despre Cezar, îl cred săracul pentru că are remușcări în urma bătăliei de la Timișoara din iarna anilor 1989-1990.

Viorel spunea...

God is busy. Ai dat-o din nou în brânză scriind compuneri cu toate că te-am sfătuit, din 3 cuvinte spui tot ce ai de spus. Așa face un civil bine pregătit. Militarul conform regulamentului răspunde scurt, clar și precis, numai că tu nu prea ai fost militar ci umplutură pe la Anexa D1, D2 sau pe Statul R.(vezi poate confunzi R cu rachete), ăsta este și motivul pentru care având mult timp liber la dispoziție, pentru a nu freca motanul pe degeaba te trimiteau în control chipurile ca să scape de tine să nu le creezi vreun eveniment deosebit. Ia Legea nr. 153/2017, vezi ce înseamnă premiile de excelență, cine le acordă, criterii, etc., etc. Solicită de la colegii tăi activi (dacă te mai bagă în seamă să-ți spună și despre Ordinul emis de ministrul Ap. în acest sens / este puțin clasificat dar te descurci tu că ești băiat mare). În plus, o să constați (citind) că LUCRAREA (cum te exprimi) are mai multe înțelesuri în funcție de Armă/Specialitatea militară (scriptic / faptic = lucrare, misiune, etc.). Te consideri prea deștept pentru a învăța ceva de la un Sof. Am lucrat 20 de ani de zile la S.1 Personal. În timp am avut numit ca șef al personalului un Cdt.Plt.Infanterie, un Cdt.Cp.Infanterie iar ultimul un Cdt.Bt.Art. Toți mi-au cerut sfatul și ajutorul fără să le fie rușine având în vedere că pur și simplu nu aveau de unde ști cu ce se mănâncă activitatea de personal comparativ cu cea de Cdt.SU. Dar tu le știi pe toate, te-ai născut în România multilateral dezvoltată.

M spunea...

Pentru că am dat știrea cu Charlie Ottley, realizatorul seriei de documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania căruia niște timișoreni i-au furat bagajele mă văd responsabil să dau și finalul poveștii:

"În toate călătoriile mele n-am văzut ca un lucru să fie recuperat atât de rapid și atât de eficient. Vreau să le mulțumesc polițiștilor pentru minunata treabă pe care au făcut-o."

Felicitări polițiștilor care au lucrat la caz și care au dovedit că în România sunt și buni profesioniști!

Viorel spunea...

God is busy. Pentru ce să-mi fie rușine. Eu eram cel ce venea în control și stătea cu mâna întinsă sau tu Of. de Art.și Ra. Eu planificam controalele înainte de Sărbătorile de Crăciun, Anul Nou sau Paște pentru a primi vinul, „milelul” și purcelul. Și te mai lăudai că ai fost în control pe la Galați și la trageri în Mălina. Poate chiar eu am fost fraierul care ți-am burdușit portbagajul în calitate de merceolog, mână în mână cu șeful de depozit alimente. Ce tu ai primit o viață întreagă ca militar activ eu am primit (dar pe merit) la trecerea în rezervă. Făceau comandanții chetă de la subordonați să vă plătească mesele la popotă iar după amiaza vă duceau la cele mai selecte restaurant din oraș. Rușine domnule Of. Gusy pusy.

Viorel spunea...

Nu am înțeles. Vă rog să mai repetați încă o dată. Așa am învățat în Școala Militară. Deci confirmați faptul că în activitatea dumneavoastră de militar ați aplicat legile și regulamentele militare după cum v-a vrut mușchiul „Ce dracu dom'le toata armata stie si legea in teorie si cum se acordă în practică”. La fel acordați și Solda de merit la subordonați , nu cum scria în carte ci cum voia bulanul dv. Am văzut că vă țineți de fleacuri ".....care 𝙖̂𝙨̦𝙞 expune punctul de vedere"...pam,pam!! Sper că ați învățat în clasa I că Viorel este PRENUME și nu NUME. Dar pentru un Of. de Art. și Ra. e grele. Ați dat în bâlbâială. Nu am timp și nici nu vreau să caut postările de anul / anii trecuți să vă demonstrez contrariul. Am o foarte bună ținere de minte când cineva mă tachinează. Cât despre vertebre, eu le am pe toate. Am prins ultimul grad și ultima funcție pe care mi le putea acorda categoria de cadre militare numită SUBOFIȚERI. Dumneavoastră ați ajuns Gl. sau cel puțin Col. ? Col. Probabil la trecerea în rezervă dacă îndeplineați stagiul minim în grad chiar dacă nu aveați funcție.

Viorel spunea...

God is busy. Vezi că dai singur din casă. Deci, nu se găsea în tot Regimentul un Mr. care să încadreze funcția de Lt.col., motiv pentru care Cdt. (din milă sau impulsionat de atenții) îl propune pe Lt.maj. Gusy Pusy (cel mai tare de pe cărare) pe această funcție sărind 2 grade/funcție, ajungând „propunerea” până la domnul ministru. Oare ce au gândit ceilalți Mr. din R. care așteptau cu sufletul la gură să se pensioneze un Lt.col., să se mute pe o funcție superioară sau să plece din R. pentru a-i ocupa funcția ? Apare însă PROFITORUL Gusy Pusy și le-o trage în bot. Ei bine domnule Gusy Pusy. Și la mine aprobarea pentru Oskar a trecut pe la toate eșaloanele care foarte frumos puteau să mă radieze de pe listă, numai că argumentele erau evidente și reale. Singura diferență a fost că mie nu mi-a dat nici „din milă, nici din silă și nici impulsionat de atenții”. Cât despre 𝙖̂𝙨̦𝙞 a fost din cauza vitezei.

Viorel spunea...

God is busy. M-ai impresionat până la lacrimi cu această compunere / expunere de date. Singura Armă / Specialitate militară indispensabilă în cadrul unei U.M. Ce v-ați fi făcut voi fără acei șoareci de birou. Și în fond tu nu tot un șoarece de birou ai fost în timp că doar nu era să se ducă ditamai Mr. sau Lt.col. la instrucție cu SU din R. Un fel de f..e vânt prin fostele birouri BPL. Mergi cu Domnul că m-am lămurit ce-ți poate capul. Păcat că ai rămas cu deprinderile și obiceiurile de prin 1907 când erai încă activ.

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 16:31NU AM VOIE SĂ COMENTEZ PENTRU CĂ INTRU LA PUȘCĂRIE ÎN DEMOCRAȚIE.
Valer Dorneanu, fostul şef al Curţii Constituţionale: “Să mă pupe-n fund presa!”
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) a fost înregistrat în timp ce adresa cuvinte total nepotrivite la adresa presei din România.
“Să mă pune în fund presa”, a spus Dorneanu neştiind că este înregistrat.
Vineri, 10 iunie, Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător şi de preşedinte al Curţii Constituţionale şi le-a mulţumit jurnaliştilor, într-un comunicat: „Presa este un plămân prin care respiră o naţiune”.
O oră mai târziu, în sediul CCR, el a resunat, din greşeală, un ziarist al ziarului Libertatea.
Nu şi-a dat seama că „transmitea live” ce discută cu angajaţii CCR. Şi a început să vorbească despre presă fără nici o perdea.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/valer-dorneanu-fostul-sef-al-curtii-constitutionale-sa-ma-pupe-n-fund-presa/