Un produs Blogger.

vineri, iulie 05, 2024

Pe 8 iulie se inchide circulatia pe Valea Oltului, timp de o luna

50 comments


Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, s-a deplasat pe Valea Oltului si a organizat o conferinta de presa, avand ca fundal Turnul Spart, ruinele fostei fortificatii a granitei dintre Romania si Auistro-Ungaria, in care a anuntat inchiderea circulatiei pentru defrisari in vederea construirii tronsonului Boita-Cornetu al Autostrazii Pitesti-Sibiu.
Care o fi semnificatia organizarii conferintei despre autostrada chiar pe fosta granita romano-austro ungara?
Pe unde mai vine Iohannis la serviciu?
*************
Romania a cheltuit aproape 2,5 milioane de euro în perioada 2007-2008 pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Finantarea pentru autostrada a intarziat, astfel ca studiul de fezabilitate a expirat. In 2012 s-a lansat o noua licitatie pentru revizuirea studiului. Contractul de revizuire a fost atribuit prin anul  2017.
In afara de inactiunea guvernantilor, sunt serioase ingrijorari ca interese straine se opun realizarii unei autostrazi care sa traverseze Carpatii peste fosta granita cu Austro-Ungaria. De exemplu, in anul 2020 Comisia Europeana a intarziat aprobarea finantarii din cauza unor organizatii neguvernamentale de mediu care au reclamat ca autostrada afecteaza habitatul gandacului croitor care traieste in padurile de fag strabatute de tronsonul 3, Cornetu-Tigveni. Vezi https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/romania-ar-putea-pierde-bani-de-la-ue-pentru-autostrada-sibiu-din-cauza-unui-gandac.html


S-a incercat, de asemenea, deturnarea banilor europeni alocati pentu culoarul IV panneuropean, Rinn-Dunare, pe Valea Oltului , pe alte trasee, functie de interesele politicianiste ale vremii.
Daca ascultati conferinta de presa, sunt cateva intrebari care devoaleaza acelasi interes de a tergiversa construirea autostrazii. 
Comisia Europeana asigura 85% din fondurile necesare. Restul de 15% trebuie finantat de statul roman  

 

50 de comentarii:

Cătălin spunea...

CAND NAIBA SE VA TINE DE CUVANT CIOLACIOLACU IN LEGATURA CU ACTUALIZAREA DOLDRI DE GRAD PENTRU PENSIONARII MILITARI? MAI VOTEAZA CINEVA CU CIOLACU SI PSD?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cauza moftului de inchidere a Vaii Oltului am aflat-o de la lăbăralii in priză si criză, pe Ciucălău cu pizmă, ca i se dă de la prezidentiale a treia cizmă, atat de tare incat sa ajunga pe popușoaie călare in porumbișurile din Vanju mare, tataie, ca sa-l numeasca catindat pe fostul peste SRI vataf, piticania crăcănel cu taburetull dupa el sa fie acreditat spanzurat in prepeleac!

Dodo spunea...

Mai votează mamona,în frunte cu toți afiliați lui. Domnule Cătălin.Deci repet ce am zis de putina vreme. PSD VA AJUNGE UN FEL DE PDL. SA DISPARA PT TOTDEAUNA! ASTA MERITA. NE-AU DEMONSTRAT ASTA.

Outlander spunea...

”Pe unde mai vine Iohannis la serviciu?”

O să comande o cursă charter LRSB-PHNL-LROP, așa de amorul distracției de excursionist cu state vechi!

Outlander spunea...

Alo!
Excursionistule!
Cum să se mai întoarcă românii dezrădăcinați care își caută o viață mai bună pe alte meleaguri când văd cum o marionetă își caută serviciu afară?

Outlander spunea...

Pentru unul care ne ”încântă” și ne ”însoțește” nemeritat, drumurile și ne sictirește prin impostura plagiatului, iată o replică a dl. Mircea Coșea:

”...un ostaș în slujba țării!,... un pleonasm!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Outlander, mai pardon cu serviciul de bufon cand viata ii este roz bombon, ci cu vilegiaturatul si distratul la tenis si schiat, dupa ce casoaie căcălău si-a adunat din meditat, iesind rareori morocanos si pufnos pe jos, in geaca rosioara ca un guvărn stangist sa dispara pentru cloaca lăbărală, sau luandu-si zborul cu planorul catre triburile africaans la cules de bananas, nuci de cocos si ananas, sau ceanga hanga hacana prin jungla lui Cupidon din Gabon, Mauritania sau Tanganica sa danseze cu tribalii parpaleaua ceaureaua si tananica la găurica cu lingurica!

John1 spunea...

Outlander.
Te rog să îți refaci comentariul în care susții că doar cu Claudiu Marin doresc să vorbesc. Dânsul m-a luat in seamă, fiindcă este deștept. Tu și cu Viorel citiți cu atentie vorbele mele, nu tălmalciți propozițiile. Sunteți agresivi. Poate o picătură de toleranța si tact nu v-ar strica. Poate stiți care este diferența între obligatia de rezultat si cea de mijloace. O să vorbesc si cu voi, deși nu am observat ceva foarte interesant în comentariile voastre.

Rezervistul spunea...

Outlander... Pe unde vine Iohannis la serviciu ?Sau cum se duce in weekend să și vadă jumătatea?Simplu pt el ...Cu Helicopteru...cu bicicleta pe Transfăgărășan sau cu schiurile... că tare mult îi place Dacă are norocul să-i iasă vreun pietroi san brăduț in cale și n țeastă ca lui Schumacher... și devine legumă... așteptăm să-l hrănească cu paiul pe ăia de ia făcut oameni( Ciucă, Ciolacu) că tot nu are urmași să-l ajute la nevoie ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, te vad plin de venin si de-un amar pelin, ca si noi, ofuscații din toti ficații pe stagnarea oug-ului cu majorarea gradului dincolo de inaltimea gardului vecinului, dar eu vad, asa, aievea, ca si Baba Vanga sau Mama Omida, ca pana la electorale o sa ni se umple oalele cu sarmale invelite in cupoane cartonate de pensii cu gradele majorate, tactica fiind in continuare ca acea majorare sa fie de la intai Ianuarie, pe un nou an fiscal si dupa cel electoral, cand toate rezervele si toate resursele au depasit cheltuiele, pentru a pica socoteala pe cei care vor prelua guvernarea, deci doar rabdare sa avem si prin septembrie o sa vedem tărăboanța care ne va inchide clanța ca se va aproba ordonanța cu aplicare dupa trei luni cu bătaie de la intai Ianuarie, tataie!

Viorel spunea...

John1. Topic: „ Situatia din iunie 2024 a pensionarilor contributivi si necontributivi din randul beneficiarilor de pensii de serviciu platite de CNPP”
4 iulie 2024 la 15:18 „Mă bucur că în sfărșit există un pensionar militar cu care poți să discuți bazat. Majoritatea sunt comentatori. Este un blog super informat, cu colaboratori de valoare, dar și de umplutură, ca în orice sector de activitate.”
1. Pensionarul bazat la care faceți referire ete domnul Claudiu Marin (bravo dânsului);
2. Ceilalți suntem comentatori care discutăm despre stare vremii, mersul pe jos și junghiurile bătrâneții în concepția dv.;
3. Păi dacă este doar unul cu care puteți discuta probleme la nivel înalt, ceilalți sunt chibiți, atunci, de unde apar colaboratorii de valoare și CINE SUNT UMPLUTURA, adică CIURUCURILE ? Noi, nu ? Și vă mai mirați și mai întrebați și mai criticați iar la început îl rugați pe domnul Outlander „Te rog să îți refaci comentariul”. Dar poate chiar nu vrea, care este problema ? Și nu vorbiți la pertu cu dânsul pentru că nu-l cunoașteți nici ca persoană și nici ca valoare. Dar ce să le ceri unora care se cred profesori dr. veterinari.
Are logică cele scrise ? Din părți. Dar văd că vă place să vă dați șmecher folosind cuvinte din lucrarea de doctorat a lui Aurică Geamantan. Nu priviți lucrurile și oamenii de sus precum că unii sunt deștepți și alții proști cum dați de înțeles în ultimul comentariu.

VALNIC74 spunea...

După 30 de ani .......acu vara sau găsit să facă și ei ceva!

avianyc spunea...

Îmi pare bine ca dnul Leon a gasit ruta ocolitoare cu punct terminus Baile Felix pentru a valorifica Lubenitele.
Cu gogoșari ,ardei castraveți nu prea merge ca vin cei care aduc din HU,câmpia de Vest ,iar Oradea are cele mai moderne și aprovizionate piețe din Ro.
În felul acesta poate lua la cunostiinta și realizările lui Bolojan în Oradea și jud.BH ,vizavi de realizările Olgutei în Banie ,mai ales dacă ar vizita și Noul Centru Civic unde a fost reamplasata statuia strămoșul lui ,banul M.Viteazul.
Leon , ideea pusa în discuție rămâne în actualitate.
Atenție în Oradea ,parcati regulamentar altfel vă treziți cu mașina ridicata.
Atenție în centrele comerciale, nu parcati pe locurile destinate persoanelor cu handicap ,mama și copilul ,pompieri statii de încărcat electricele fiindca vă ridica mașina. Recuperarea este destul de usturatoare.
Dacă fiecare județ ar avea un Bolojan Ro ar arata cu totul altfel.
Dacă, omul asta nu ar fi realizat ce se vede acolo ,Oradea ar fi sufocata iar coada pe E60 la iesirea prin Bors 1 și 2 s-ar întinde probabil pana la Cluj sau Turda.
Bine fac bihorenii ca nu-l lasă să plece în guvern ,oricum nu-l inchite gasca Iohan.
Primul lucru ar înjumătăți bugetarii , ansamblurile folclorice ineficiente care sug bani grei de la buget ,primarii, etc apoi ar forma echipe profesioniste și ar porni la treaba.

Relu spunea...

@Rezervistul: dulapul plimbaret nu face mtb sau freeride/ski de tura deci nu are de unde brazi sau bolovani. E mai sigur pe calea aerului la ac si mai rapid.Si gratis.

avianyc spunea...

PS
@ Leon
Parca vad cum turistii din B.Felix vor folosi în bazinele de la Apollo și Venus(stațiunea 1Mai) pentru a se menține la suprafață doar pepeni de Dăbuleni în loc de colaci și perne umflate cu aer.

xmax spunea...

.....sigur acuma CCR va da un raspuns favorabil cum ca OUG-urile (pe care le stim cu totii si nu le mai repet) sunt neconstitutionale.

Se inchide drumul!!!! Ha ha ha ha.
De li s-ar inchide mintea! La cum au gindit pina acum si ce decizii au luat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parca am avea politic portofolii si ne consumam energiile in orgolii... Uitati ca aveam soarta unor nomazi, alergand dupa colaci calzi si ca de fapt nu suntem adversari bastarzi, ci camarazi, cu acelasi statut de drepturi ciufut, ciuntit si batjocorit de o clasa politică autistă, submediocră si analfabetă... Ei ne sunt adversarii si dușmanii, care ne-au păpat anii, drepturile si banii, asa ca sa ne scutim reciproc, pentru orice fleac scos pe cioc, de a ne submina emotional, psihic, moral si verbal cand la mijloc avem scopul material sa ne obtinem interesul general, care acum la buzunare pensia ne-o ard, al soldei de grad... Mi se da, sau nu mi se da atentie sau dreptate, insa eu va doresc la toti viață lungă in sanatate!

Rezervistul spunea...

John 1...1) Din comentariile dv la adresa celorlalți rezervisti... deduc un aspect grav în atitudinea privind respectul reciproc...Ori sunteți un troll ce bagă bățul prin gard ori vă considerați superior tuturor .. că ați făcut nu știu ce misiuni TO..lucru și mai grav... Dacă ziceți că ați servit țara? Cu ce rezultat... să spunem in Afganistan? realizări 0...deoarece.. după retragerea Licuriciului... ați plecat cu coada între picioare și voi și ei ..( inclusiv câteva sicrie invelite în drapel) și ați lăsat țara pe mâna talibanilor să taie și să spânzure conform Șaria Pt 0 realizări aș propune urmat președinte eliminarea in CSAT a 1000 lei din pensie...Iar dacă vb de calif superioare pe care le pretindeți a le avea față de alți militari ce au rămas acasă va- și trimite la htps://ro Wikipedia org unde la rubrica Șpagă pt plecare in Afganistan și Irak unde fostul ministru MApN Mircea Dușa( d zeu să l odihnească) spune: am primit 7 sesizări din care una sa confirmat..la Bat 26 inf Scorpionii Roșii...Eu aș adauga că sit e generală și la MApN și la MAI ( pt cei plecați în Kosovo pol,jand...a se vedea cazul cu jand cercetați penal pentru aducerea în țară a unor produse ascunse pt a evita taxele vamale) din proprie experiență fiind de față fără să vreau... la discuția dintre 2 MAC ...unul îi spune celuilalt...Eu dau solda ( prima din cele 6) ca să plec a doua oară... Ălalalt nu vrea... că are fam, copii de crescut etc După câteva zile aflu că ăla care a refuzat nu a trecut ex medical... cică ar fi avut un testicul mai mic ( conf comisiei de expertiză medicală) fapt cel împiedică exec misiunii in afară... Parcă la prima plecare..cum le-ar fi avut...egale? Omul de pe stradă citind aceste articole..ce gândește...?Dacă ați fost printre ăia pe liste...of, subof,mac vă iertăm nu înainte de a vă turna cenușă în cap... dacă nu .. hoțul neprins...negustor cinstit..se numește..2) Când nu mai aveți argumente... vă legați de oameni privind greșeli gramaticale sau explicați matematic curbura și doagele butoiului... Vă reamintesc că și la MAI... când a sosit min Dejeu sa cam terminat cu băutura in Ministerul de interne încetățenită după model sovietic..Umbla inopinat prin birouri fără a anunța pe șeful de cabinet și cum prindea cești pline cu lichid sau sticle ascunse prin fișete... respectivii colonei aveau două opțiuni...nu trei...pensia sau parchetul militar... Așa că...mai ușor cu damigeana...sau butoiul pe scări Acum sunteți un simplu pensionar ca toți ceilalți de pe blog.. indiferent ce funcție ați deținut... Respectații pe toți indif de studiile fiecăruia...ca să vă respecte... și ei

Rezervistul spunea...

Relu....Ai dreptate ....In plimbările cu Helicopteru sau Havionu... să nu pățească ce a pățit într-o zi gen de jandarmi Bunoaica...sau ăia de la Miliție... Nuță și Mihalea la Arad...la revoluție... Și ăia mergeau tot moka....🤕

John1 spunea...

În sfârșit orgoliile personale iși intră în acțiune si își arată colții.
Vă rog eu din tot sufletul scrieți concis, bazat și cel mai important corect gramatical.
Acest blog este citit și de civili. Evitați expresii sau cuvinte pe care nu stiți cum să la articulați sau cum să le scrieți. Sunt pensionar militar și imi doresc să nu fiu apreciat de civili prin prisma unor comentatori ai acestui blog cu grave probleme gramaticale. Iar trăncăneala fără rost scoate in relief caracterul omului și respectul pentru haina militară a unora dintre noi. Eu folosesc persoana a ll-a singular doar atunci cănd este folosită de cel cu care discut. Nu sunt mai deștept decăt un ofițer care se respectă, însă mă doare sufletul cănd civilii comentează negativ valoarea școlilor militare și rezultatul acestora, fie ofițeri, fie subofițeri. Aștept comentarii. Baftă!!!

John1 spunea...

Viorel și Rezervistul. Vă mulțumesc pentru comentarii. Însă pe dumneavoastră vă rog să îmi spuneți câte pricipii are mecanica newtoniană. Pe Dodo nu pot să il întreb fiindcă nu stie să articuleze cuvintele la plural (ii). Dacă știți, vom fi în același sistem de referință inerțial (SRI-uri) . Cu respect, un jmecher!!!

Leon spunea...

@Avia, este indicat sa savurezi "Dulcele de Dabuleni" luat proaspat din Frigider, Nu din apele termale din zona Oradei !!

John1 spunea...

Văd că sunteți mai atenți la ce scrieți. Bravo, Dodo și ceilalți! Există 5 principii ale mecanicii newtoniene: cele 3 învățate la liceu, plus principiul suprapunerii forțelor ,,Dacă asupra unui corp acționează mai multe forțe, fiecare forță produce propria sa accelerație, iar accelerația rezultantă este suma vectorială a accelerațiilor individuale. Principiul 5 este: ,,Toate aceste 4 principii sunt valabile doar sistemele de referință inerțiale". Buna credință este principul de bază al unui militar, adică ,,Bona fides". Vă salut, cu respect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand ai caș la cioc nu-i isteț deloc sa evoci miștocăcane mitocane si epicuriene ale prinpiilor newtoniene, doar sa-ti dai aere jegos academiciene si fraiereștene, si sa te reliefezi elitist sereist, institutia supus băsănist si koveșist călărel pe poponel a statului paralel, cea care a dat generalii mafioți, borfași, jmanglitori si cautatori prin conturi si chiloti, unul damnat si discreditat ca fiind pulerez căcarez chiar si in Parlamentul albanez pentru drogurile cu lopata care au infectat Romania si Europa! Ce dracul atata prosteală de manz la gur plin de sacâz, cand pe decizia de pensionare nu i s-a uscat cerneala de semnare!?

Rezervistul spunea...

John1 Sunteți jmecher.. de dati pe dinafară. Sunteti doar un bătrânel ce așteaptă data de 10.. jucând table pe băncuța din fața casei nemulțumit că statul va ars cu 200 lei din pensia aia grasă... față de restul rezerviștilor care nu se ridică la niv d tră de studii și preg..Iar când plecati prin oraș .. nu uitați să treceți de fiecare dată pe la tribunal să vă așezați la rândul "procesomanilor" să urmăriți situația dosarelor alea groase... că atâta mai puteți.. Încă trăiți în lumea dumneavostra.. când tăiați și spânzurați la subordonați prin unitate... și nimeni nu îndrăznea să vă contrazică.. că le aduceați aminte repede .. de butoiul și damigeana cu dop...pt aprobare...Iar când vi sa aprobat într-un final ieșirea afară( tot pe competențe?).. în TO... ați spus la colegi... că va pus d zeu mâna pe cap... Pesemne.... să vă apărați de cenușa ce stă să cadă...PS... Vedeți că după trecerea în rezervă funcția a încetat pt dv ..de aceea nu e băgată în seamă la eventuala actualizare a soldei de grad... Funcția de conducere pe care o mai visați... sau o puteți avea poate fi de administrator de bloc...unde sigur veți avea subordonați așa cum vă place...casierul,femeia de serviciu și omul cu tomberonul...

avianyc spunea...

Premierul Ungariei care asigura președenția CE a declarat ca va face o prioritate din aderarea RO și BG la spațiul Schengen.
Sa fie primit!
Bine ar fi dacă si-ar extinde planul sa facă și în Ro autostrazi din granița în granița, spitale moderne ,administratie publica care sa îngrijească localitatile precum au făcut în Hungaria .
Sper sa învingă hoarda UE vândută globalistilor , vasala yankeilor și prin calitatile de diplomat si bun negociator pe care le detine sa reuseaza restabilească pe cai diplomatice pacea între ruși și ucrainieni și relansarea progresul economic al Europei.
Acest lucru ar trebui sa-l fi făcut de la început diplomația UE și nu sa incite si sa intretina un război care sa distrugă o tara pentru ca apoi firmele lor să o construiască și jefuiască , doar pentru a suge ei niște bogații din Ucraina și dacă se putea și din Rusia.
La Astana ( Dubai-ul Asiei) a avut loc o reuniune a celor mai bogate state în resurse strategice vitale economiei occidentale și yankeie.
S-au pus bazele unui nou pol economic care va domina piata mondiala în viitorul apropiat in contraponderea Occidentul și yankeilor)
Politica UE de vasalitate fata de yankeii care vor sa spargă acest pol economic adunat la ASTANA in frunte cu chinezii (BRISC + Turcia+ Arabia Saudita +Mongolia +foste republici sovietice bogate în resurse ) este total in defavoarea popoarelor europene .
Viitorul economic este in mainile celor care detin resursele strategice globale.
Cei care nu- și vor revizui politica fata de acest nou pol economic si razboiul din Ucraina vor avea mari probleme în economia interna.
După laburistii câștigători în Marea Britanie se demonstrează ca marea majoritate a populațiilor europene este potrivnica actualei politici dusa de UE.

PS
Se cumpără în draci in toata Europa" MG" -urile chineze produse de "Saic" China la concurenta cu europenele . In razboiul economic deja declanșat între occident și chinezi exista o singură varianta de rezolvare , ori reduc europenii preturile la europene , ori ridica chinezii preturile la ale lor. Oricum occidentalii sunt grav afectati de concurenta chineza.
"Saic" China produce ca acționar șimodele Audi , VW , Skoda.
"GELLY "CHINA a cumpărat și produce Volvo , deține parte din acțiuni la General Motors ,etc
Mai nou președintele Macron în lipsa de resurse a semnat cu chinezii de la Gelly un contract pentru fabricarea în colaborare a motoarelor Renault.
Ca și consecinta acestia pot vinde și face afaceri cu chinezii , noua în schimb ne interzice UE sa construim un ciot de autostrada cu chinezii. Și când vezi ce autostrazi construiesc chinezii în China și peste tot parca înclini sa spui ca suntem ciumatii Europei.
Remarcabila și de interes politica urmata de V Orban la șefia UE.
Rezervisti studiati economie mondiala altfel nu înțelegeți nimic din ce se petrece împrejur. Bunastarea , pensii și salarii decente vin doar din progres economic , pace și nu extenuarea bugetelor în întreținerea războaielor și inarmari pana in dinți.Viorel spunea...

John1. „însă mă doare sufletul cănd civilii comentează negativ valoarea școlilor militare și rezultatul acestora, fie ofițeri, fie subofițeri”. Da ce Ioane, SUFLETUL E VREUN ORGAN CA SĂ TE DOARĂ ?
Iarăși vă dați mare (intelectual, nu știu ca înălțime / greutate). Lăsați-l pe Isac cu principiile lui și spuneți-le pe înțelesul tuturor=principiile mecanicii clasice. Oricum sunt mai puține decât principiile din Legea nr. 223/2015 și cele din Legea nr. 153/2017 care sunt concepute și aplicate de guvernanți / parlamentari pe priorități / favoritisme sau unora aproape chiar deloc. Cât despre Dodo și scrisu și la mine dispar litere sau îmi introduce calculatorul y în loc de i sau îmi dubleazlă unele litere sau chiar dispar. Interesant este faptul că ați introdus și SRI-ul (sună ca un avertisment ? Ar trebui să cerem proptecție lui C…ea ?)
Ați citit ce spune moș Isac, l-ați plagiat și ne dați nouă lecții pe blog. Bravo domnule profesor. Dar nu ăsta este scopul blogului ci pensii, inechități create de system, Guvern, Parlament, oameni cu influență care v-au creat facilități comparativ cu noi.
De curiozitate, știi că sunt mii de pensionari military care de la actualizarea din 2017 (și aia pe minus după mințile luminate din care faceți parte), cu toate indexările primite până în prezent nu au ajuns la 1.000 lei în plus ? De unde să știți pentru că de pe soclu nu se vede.
Ați afirmat că v-a murit un coleg în brațe. Pentru a vă demonstra (așa cred eu) că este o minciună, citiți conținutul linkului și spuneți care a fost colegul dv. din cei nominalizați (puteți puncta doar poziția / 1,9, etc.).
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/pierderile-romaniei-in-teatrele-de-operatii-dupa-2054984.html
De curiozitate, știți cum a murit asistenta din Brăila plecată cu Spitalul Militar în Somalia / Mogadișhu ? Dar cei doi military din Afganistan, unul lovit în cap și altul în gât sau umăr (din poveștile reale ale marilor luptători dar care puțini le știu pentru că sunt păstrate la secret / vorba unora-la secret).

Rezervistul spunea...

John 1...D ta te auzi ce spui...? Cică nu vrei să fi asemuit cu militarii ce afișează pe acest blog cu greșeli gramaticale...de civili.... Așa zisele greșeli gramaticale sunt scuzabile.... uiți că avem rezervisti care au 72-80 ani..au artrită la mâini, degete groase și postează... evident cu ochelari cu dioptrii rămase în urmă deoarece nu-și permit o pereche de ochelari noi... că nu au pensia d tale cu TO cu tot... Ori vrei ne spui că ești vreun profesor de română tobă de carte ce și-a ratat cariera și vrei să ne pui la punct.... și să ne arzi cu vreun 4 in catalog.?? Vrei ..nu vrei...civilul de care vorbiți face și el greșeli gramaticale la greu...(vedeti postările de pe alte bloguri unde folosesc litera k...pt orice..)Atâta știe țivilu.. influențat de societatea în care trăiește.." Sunteți în" aceeași oală" cu toți militarii rezerviști...zice el Chiar dacă sugerati că ați lucrat la Ochiul și Timpanul tot aveți pensia nesimțită..de serviciu... fără contribuții la casa de pensii a civililor sau cum s o mai denumi acum... și trebuie tăiată de grabă( chiar dacă unii mai au pensii militare de 1000-1500 lei.cazul camaradului Corlelius Ifrim și a altora răniți și schilodiți în aplicații în țară și care nu au avut norocul dv să iasă în afară. Așa că mergeți și postați dv pe alte bloguri...mai elevate...Poate acolo veți fi înțeles... Degeaba vă băgați în seamă aici...În viață.. dacă nu ți este dorită prietenia de un om ...spui că are ceva personal cu d ta .. Dacă sunt mai mulți care spun același lucru.. este înțelept să pleci.Același lucru este valabil.. și la beutură..

Claudiu Marin spunea...

@Rezervistul
Are dreptate si John Intaiul.Greselile de redactare sunt scuzabile , nu si cele gramaticale, rezultat al lipsei de instruire scolara.
Acum, cu sau fara greseli, este bine sa exprimam gandurile.

@John, vezi de ce nu este bine sa dezvalui public date despre viata privata? Gasesti imediat speculanti printre rezervisti, mai ales printre cei care nu sunt atat de interesati de problemele juridice care se abordeaza pe acest blog. Cativa o fac din nevoia de a socializa in online.

Rezervistul spunea...

Claudiu Marin... Sunt de acord cu dv 100 % ... pe acest blog au dreptul să se exprime militari activi și in rez. și cu mai puțină școală... fără a le fi frică că vine unul... care se crede deasupra tuturor... superior intelectual și îi ia la refec sau le dă peste mâini cu nuiaua...pe ăia mai jos de el Așa ceva nu este permis... toți am servit patria cum am putut mai bine acolo unde am fost in activitate indif că au sc de subof sau of...sau doar liceul civil...

JUDECATORUL DIAVOLULUI spunea...

REZERVISTULE și TOȚI CEI care se cred experti în gramatica ,vă aduc la cunoștință ,așa cum i-am comunicat si lui Huhurezea , FAPTUL CA ACESTI INDIVIZI SUNT BOLNAVI PSIHIC . ESTE O BOALĂ PSIHICĂ ,CRONICĂ foarte GRAVĂ ,întrucât în loc ca individul să înțeleagă sensul expresiei , esl caută greșelile gramaticale pentru a crea un conflict .
ACESTI INDIVIZI SUNT BOLNAVI psihic = ROBOȚI bătuți în cap ,întrucât AȘA CUM IA SPUS BABA ÎN SCOALA GIMNAZIALĂ (proastâ și aia ) EI AU COPIAT ACELAȘI STILȘI SE DAU ACUM MARI ÎNȚELEPȚI .M-am izbit în MApN de Ofiteri superiori BOI ,PROSTI ,JEGOȘI ,HOȚI ,INCOMPETENȚI , etc iar acum vad aici pe blog marii experti în gramatică care în realitate ei sunt BOLNAVI PSIHICI.
CERȘITI ÎN CONTINUARE întrucat asta a fost calitatea vostră pricipală .
Nu uitați însă :
O APĂ CARE NU CURGE FORMEAZĂ O MLAȘTINĂ ,IAR UN OM CARE NU GÂNDEȘTE ESTE UN PROST .

csej spunea...

Ioane @Atentie ca pe unii îi calci pe bataturi.Daca tii cu orice preț să fii trimis la origine de altetea sa ,domn plutonier continuă.

Dodo spunea...

Poate ca era mai bine domnule Claudiu, dacă înainte de a ne permite sa postam pe acest blog,ne-ati fi pus în vedere ca exista o condiție principala: ..se intelege care este ea și atunci din start eram mult mai putini. Dar,în același timp nu cred ca este atât de important acest aspect, încât sa recurgem la mici acuze. Credeam ca altul este scopul blogului. Insa eu sper ca este ceva trecător. Întotdeauna adevărul este dureros,pt cei care care nu îl accepta. Eu zic sa terminam cu copilărie astea și sa fim mai toleranți unii cu alții.

Rezervistul spunea...

O..... Întru totul de acord cu d ta....Eu nu am folosit cuvintele d tale ca să nu se simtă ofensat la tărtăcuța aia cu studii multe..ci unele mai soft....Iar dacă a înțeles "înțeleptul" și a dat seama... Cu asemenea oameni trebuie să vorbești frumos ... să le spui.. că este rege peste țăcăniți ,iar ei trebuie să se poarte frumos cu personalul...ca să se simtă bine... și să primească mâncare și pastila la timp să-i scape de dureri...Că la Obregia sunt paturi libere și moi.... tratamentul este nedureros...pijamalele au mânecuțe lungi...iar asistentele sunt drăguțe cu pacienții...Am avut un coleg trecut pe acolo... săracul a fost pensionat pe medical... Spunea mereu că el și ăia din salon sunt cei sănătoși... restul de pe stradă... sunt bolnavi cu capul La fel...avea multă școlă... și se lauda la doctori că nici unul nu se coboară la nivelul lui...

Claudiu Marin spunea...

@ O
Nici chiar asa!
D-ta faci din incultura o virtute si din stapanirea gramaticii limbii romane o boala psihica!
Nu trebuie sa ne suparam daca ne atrage cineva atentia ca gresim gramatical, daca ne prezinta si varianta corecta, gramatical.

raul spunea...

Draga John 1,desi am mai spus-o ,repet si pt maria-ta!Cu ce sunteti voi mai presus care ati fost ,sa zicem ,120 de zile in misiuni in TO,,fata de noi ,mai ales cei din trupele de RAA,RdLc,Aviatie ,fostul CAAT,care am executat ani de zile,ani domnule draga SLP,adica Serviciu de Lupta Permanent pe timp de pace???Pt ca noi faceam aceleasi lucruri si pe timp de pace ca in timp de razboi!Adica misiuni de lupta!In ture permanent ,12/24,24/48h!De multe ori in conditii vitrege!Ai auzit de Sulina,Muntele Mare in care stateai de multe ori cu saptamanile pana iti venea schimbul ,din cauza conditiilor meteo???Cand zbura Ceausescu era declarat DIE ,zbor de importanta deosebita si era tot CAAT ,-ul in alerta?In '82 cu Polonia ,rachetele erau pe rampa????Sau cand a plecat Smighelski ,am dat cu totii cu subsemnatul la CI si Minister???Etc,etc ...!Dar voi infanteristii ,care din pacate conduceti armata ,habar nu aveti!
Si-ti mai dau un exemplu!Am un fost coleg si prieten,care pe vremea lui Ceausescu a fost pilot in Angola,un an si nu ia un leu in plus ,desi a fost trimis de statul roman intr-un asa zis TO ,cum ziceti voi acum!De,n-a fost Natoist!Lehamite si sictir pt cei care conduc armata acum!

Dodo spunea...

Nu se supara nimeni domnule Claudiu,dimpotrivă este corect pana la urma sa vorbim și sa scriem corect. Dar sa te iei de toți asa fără un motiv serios, trebuie sa ai curaj. La fel,e bine sa ai curaj,dar nu din frustrare. Poate ca PSD chiar va dispărea,pana la urma. A cam dat-o de gard rau. Nu știu dacă asta este frustrarea în legătură cu mine...sau faptul ca am zis " ciocul mic"...voi cu 1000 de lei în plus. Bucurati-va ca ii primiti,dar nu faceti clabuci fara rost.În orice caz ,observ ca s-a cam luat de multi...ASTA E...SI-A ASUMAT. Nominalizați 2,3 care postează doar de dragul socializării domnule Claudiu! Eu zic, ca și dvs,ca toți au ceva de spus ,bine,sau mai puțin bine. Important este ca încercăm cu toții sa fim utili în demersul nostru.

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

@Dodo
Nu intelegeam de ce imi aduci mie reprosuri!
Da, de un an de zile, de cand moderez blogul, sunt cativa comentatori care nu aduc nicio informatie utila pentru cititori, urmaresc sa intre in clinciuri pe teme secundare cu moderatorul sau cu alti comentatori, doar pentru a deturna discutiile suparatoare pentru cei care gestioneaza pensiile militare, indivizi care in limbaj de specialitate sunt numiti trolli.

"Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.

Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să agite spiritele."

Dodo spunea...

Da,aveți dreptate când va referiți la acei indivizi. Doar ca eu va rugam sa dați numele câtorva colegi care postează asa de dragul discuției,sperând sa nu fiu și eu, unul dintre ei,nicidecum reprosandu-va(departe de mine gandul) ceva. Doar am vrut sa fiu sigur ca nu sunt eu vreun pion neplăcut sau care deranjeaza. Atât,nimic mai mult. Sper ca acest domn John 1 sa fi avut o zi mai proasta și sa fie mai liniștit și mai înțelegător.

Claudiu Marin spunea...

@avyanik
Bine ca nu ma certi si d-ta ca indraznesc sa deschid si topice care nu se refera la pensii.
Am sesizat ca sunt cititori atat de darji in comentarii despre pensii militare, indiferent de subiectul deschis, dar nu si in actiuni pentru inlaturarea discriminarilor sau urmarea indicatiilor pentru recuperarea unor drepturi.
Totusi, nu ma asteptam la d-ta sa desparti cu cratima auxiliarul cu care se formeaza timpul viitor. Sa nu se mai repete!😃

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a umflat tărâța in noi, dar mai bine asa decat un blog pustiu! @O, nu fi marțial si hotarat in diagnostice caci unul nu scapa din armata perfect sanatos la cap, chiar si ala mut avand un betesug psihic ascuns! Maharii aia, de care zici ca te-ai lovit in viata, sparg regula intrucat asa s-au nascut, dar toti haleau caft de la neveste acasa de le sareau capacele, si cand latrau ei pe la serviciu la noi, acasa muierile le puneau coarne de cerbi pe cap cu unii ca de-al de mine! Sa hie ei sanatosi cu cate ramuri cornoase le-am impodobit eu capetele unora, care behaiau la munca precum capiatii, si cand le prindeam randunicile arzoaice imi ghiftuiam razbunarile de ma durea osul pelvian de la randeluiri si geluiri pe dungă! Ah, ce mai vremuri bune mai traiam uneori!

Viorel spunea...

Sper să fie de interes general atât pentru Of., MM., Sof., sau alți comentatori atrași de blogul nostru.
DEBARCAREA lui Ciucă, la pachet cu Rareș Bogdan și Bode. Suspiciuni de FRAUDĂ cu fondurile partidului. NUMELE vehiculat pentru înlocuirea lui Ciucă
https://www.gandul.ro/politica/debarcarea-lui-ciuca-la-pachet-cu-r-bogdan-si-bode-suspiciuni-de-frauda-cu-fondurile-partidului-numele-vehiculat-pentru-inlocuirea-lui-ciuca-20248906?utm_source=cancan+interior+sus&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Paul Puiu spunea...

La noi în România se știe doar când încep lucrările însă când se vor termina mai greu!!
Nu cred ca vor termina într-o lună lucrările cu celeritate, probabil în vreo 3 luni!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Rezervistul spunea...

Viorel.... Dacă banii ciordiți de PNL.din fonduri...nu se regăsesc în contractele cu mass media atunci unde au dispărut...?În hainele și ceasul de 30 000 euro al lui Rareș Bogdan pe care îl tot vântura la tv ? Sau contractele au mers tot pe principiul...10 % comision din ce plătește partidul ( fraierul)? Că și Ciucă... întrebat de o moderatoare cam cât a dat pe ceasul de la mână... răspunde evaziv...cam 600 lei... că l am luat de la reducere...ce șmecheri...ordinari...Pe cine crede ei că mai prostesc...A fugit puiul cu ața..

Leo spunea...

V-am mai spus , că sluga lui PAS cu PAS nu va intra în cursa pt. prezidențiale.
Partenerul strategic NU VA ADMITE ASTFEL DE NULITĂȚI în poziții politico-strategice.
- În primul rând este un INCOMPETENT și un incult , care nu înțelege nimic din mecanismele economico-sociale ale unui stat, ajuns în poziții înalte prin meritul de a fi slugoi și sugător de clanțe.
- În al doilea rând , este un IMPOSTOR care a folosit instituțiile statului pt. a fugi de verificarea PLAGIATULUI tezei lui de dottore dată de FABRICA DE DOCTORATE Carol I (o insultă la adresa Regelui Carol I ca să fie asociat cu o FABRICĂ de PLAGIATE)
- În al treilea rând este o AMIBĂ egoistă , pt. care contează numai interesul lui , al neveste-si și al găștii lui. În rest , DUPĂ EL POTOPUL.
- În al patrulea rând , a compromis iremediabil imaginea ARMATEI. Păi lumea se întreabă pe drept, cum sunt ceilalți din MFA , dacă primul om din MFA , este în așa hal.
AMIBA ĂĂĂ..ÎÎÎ...A FOST ȘI ESTE O RUȘINE , care acum a împânzit cu posterul lui de "SAVANT" și "CĂRTURAR" , terenurile oamenilor pe care planteză noaptea ca hoții , aceste postere impostoare.
El a distrus profesionalizmul din MFA , prin promovarea găștii lui cu LICHELE de același calibru cu el însuși, de tip jiganu , ciripacipu,maciupiciu,dr.luK, aspiridonescu, scârbu,zanfirache , RED, croitoreasa, livadă, etc..............

Rezervistul spunea...

Leo.... Umflatul...Ăăââ... Păăâi...dacă nu mai este bun de nimic... să-l pună Mutu ... bineînțeles cu aprobarea Licuriciului..la conducerea Armatei de Teracotă.... Ăia sigur nu comentează... și toată lumea este mulțumită Noi scăpăm de el...și el de noi ...

Rezervistul spunea...

Dacă Ciucă e mazilit...are totuși o șansă la propunerea lui Mutu bineînțeles cu aprobarea Licuriciului.. să comande Armata de Teracotă... Ăia și așa nu comentează...nu cer măriri de pensii militare și astfel e toată lumea mulțumită...el scapă de noi și noi de el

Leo spunea...

Nici PAS cu PAS nu mai valorează NIMIC pt. partenerul strategic.
L-au citit ce-i poate pielea.
Adică în afară de TURISM + NAVETĂ din interes personal (B-SB și retur cu avioane și coloane oficile) + SOMN , MULT SOMN + INDOLENȚĂ + NEPĂSARE + RUINAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ȘI A SĂNĂTĂȚII , nu a livrat NIMIC pt. ROMÂNIA.
Altfel spus nu a fost bun de NIMIC 10 ani pt. ROMÂNIA și dintrodată vrei să fi bun pt. NATO sau UE,
AMBII SUNT UN NIMIC și O RUȘINE A ISTORIEI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cata dreptate au camarazii despre impostorul analfabet si incapabil, care si-a sabotat si ruinat ,,camarazii,'' ca numai camarad cu noi nu mai este el, Malaimare Ciumăfaie!