Un produs Blogger.

marți, ianuarie 18, 2011

Basescu se plange ca a fost jignit de militari pe mail

49 comments
"Am primit zeci de mailuri de la ofiţeri în rezervă, care nu se adresau ministrului, se adresau comandatului forţelor armate, şi întrebarea de fond era 'de ce ne umiliţi'. Chestiuni extrem de sensibile la militari, care m-au marcat şi pe mine. Au fost mesaje într-un aer absolut militar şi decent, au fost şi mesaje foarte furioase. Trebuie să vă spun că celor care mă jigneau le-am răspuns, aşteptând un feedback. M-am interesat, pentru că-şi dădeau numele şi prenumele, şi care este pensia lor recalculată", a povestit Băsescu.

Şeful statului a dat exemplul unui colonel care a avut cel mai dur mesaj, a cărui pensie scăzuse de la 4300 de lei la 1500, în urma recalculării. "A avut cel mai dur mesaj, care a ajuns până la mamă, tată şi altele, nu înjurături, dar exemple, tatăl tău militar, tatăl tău pensionar, cum a fost, fără onoare, şi aşa mai departe, pentru că eu am spus la schimbarea SMG că nicio pensie sub 3000 de lei nu va fi afectată şi, într-adevăr, nu va fi afectată. Marea surpriză este că foarte multe dintre pensii cresc, nu cu mult, dar cresc. (...) Acest domn colonel nu era dintre fericiţii cărora le creşte pensia, dar de la 4300 de lei primise 1500 de lei. Sigur că pentru om a fost un adevărat şoc. Pe urmă m-am interesat, am cerut să recalculeze, am constatat că pensia pe care trebuia s-o primească era 3989 de lei, deci pierdea vreo 400 de lei la pensie", a explicat Băsescu.

http://www.realitatea.net/basescu-am-primit-zeci-de-mailuri-de-la-militari-unele-foarte-furioase_793077.html

E-MAILURILE D-lui PRESEDINTE!

traianbasescu@presidency.ro
procetatean@presidency.ro

49 de comentarii:

Plano10 spunea...

Cine stie adresa de e-mail a d-lui Basescu sa o comunice aici ca sa-i scrie si cei peste 5000 de militari care citesc p-aici.
Om vedea oare vreun feedback de la dansul?

Plano10 spunea...

Mai degraba cred ca a citit o sinteza a reactiilor pe bloguri prezentata de serviciiile de monitorizare a virtualului.

Anonymous spunea...

Fraereala pe fatza,scopul este altul,cu bataie mai lunga,
De anul viitor intra in vigoare legea unica a salarizarii-nemaifiind legati de salariul activilor-trageti concluzia-de aici cistigul statului pe termen lung si definitiv,
NO coment

armata vesela spunea...

Daca le tacanea mintea o rezolvau in 3 minute.imparteau pensia fiecaruia la punctul de pensie,se stabilea punctul care raminea si se emitea o noua decizie,nu se prindea nimeni de scopul urmarit si nu era niciun tamtam,dar de unde minte?nu se pricep nici la fraereala.ce sa ceri la actualii parlamentari fosti ospatari,spferi,tractoristi,seralistei etc.

Plano10 spunea...

@armata vesela
Si cum se mai eliminau discriminarile si aranjamentelele pentru ultima solda, permise de fosta Lege 164/2001, daca ii tacanea mintea sa faca imparteala aia simpla?

Plano10 spunea...

Se aude ca dupa ce s-a citit mai cu atentie Sentinta 443/2010 a Curtii de Apel Cluj, dupa respingerea recursului Guvernului de catre ICCJ si dupa plangerile penale formulate de SCMD... responsabili din MAI si SRI l-ar fi informat pe Traian Basescu ,in aceasta seara, ca inalti functionari de la Casele Sectoriale de Pensii s-ar cam teme sa mai semneze deciziile de recalculare pe baza salariului mediu.

Augustin Radescu spunea...

Asta e o vrajeala de 2 lei vechi care, crede el, da bine la imagine. Adica, vezi Doamne, iata: Presedintele nostru, in marea lui deschidere, cu gindul doar la popor, isi pleaca urechea la necazurile (pe care nu le-am fi avut daca nu era el presedinte, ca sa parafrazez o vorba de duh) si durerile natiei. Ba mai mult, a si indreptat una (!!!) dintre nedreptati! Sa ne traiesti, tovarase presedinte, la fel de bine ca noi!

Anonymous spunea...

Ei guverneaza pentru noi.DAR FARA NOI 1

Anonymous spunea...

@Plano 10
Adresa este aceasta:
procetatean@presidency.ro

Anonymous spunea...

Plano, a aparut tabelul cu pensiile recalculate la MapN? Eu nu il gasesc. Lucia

mos alecu spunea...

@Plano10 18 ianuarie 2011, 21:41 :
Spuneti : "Si cum se mai eliminau discriminarile si aranjamentelele pentru ultima solda "... uitind ca acele 'mismasuri' trebuiau facute pentru cel putin 6 luni ...

S-a mai vehiculat si ideea ca unii din cei iesiti la pensie inainte de 2001 sint dezavantajati (conf.L.164) datorita faptului ca unele 'sporuri' (de ex. solda de merit si a 13-a solda) nu existau pe vremea lor...

Se uita insa faptul ca acele 'aranjamente' precum si acele drepturi aparute mai tirziu au fost bani , care au fost primiti real de cei 'favorizati' , si nu au fost primiti de catre ceilalti ... Adica punctajul 'multpreacorectei' legi a pensiilor 'pe puncte' , si pe intreaga perioada de activitate , reflecta aceeasi situatie 'din teren' ('favorizatii' si cei mai 'tineri' au primit bani mai multi - au puncte mai multe)...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Nu asa se pune problema.Daca ai avut indemnizatie de comanda si salariu de merit, sa zicem, timp de 10 ani si nu le-ai avut in ultimul an, nu se luau in baza de calcul. Dar daca le-ai avut numai in ultimele 6 luni se luau...potrivit L 164.
Prin legea 119/2010 aceste venituri nepermanente se iau in calcul pentru toata lumea, indiferent de perioada in care le-a avut.

Anonymous spunea...

Plano,
Cu respect, revin cu o problema ridicata ieri:
Am iesit la pensie in septembrie 2006. Ulterior, in ian., setp. si nov. am mai primit niste drepturi banesti respectiv prime de vacanta, spor de fidelitate si prima anuala pentru perioada 2004-2006.Aceste venituri au fost evidentiate in adeverinta de venit pe lunile ian., setp. si nov.2007.
La calcularea pensiei, Casa de pensii a MAI nu a luat in calcul si aceste sume.Exista o reglementare legala in acest sens?Multumesc mult,Bitu.
Raspunsul dumneavoastra a fost:
Anonim
Daca acele venituri primite ulterior intra in baza de calcul, conform Instructiunilor MAI, era normal sa vi le introduca in calcul la veniturile pe ultima luna de calcul. De unde stiti ca nu le-au introdus? Oricum, pe decizie nu pot aparea calcule in afara perioadei lucrate.

Plano
Am verificat decizia luna cu luna si nu au fost introduse.
Cu stima,Bitu

@Bitu
OK! Inca un motiv de contestare!!!!
Plano,
Am prins aceste aspecte in contestatie.
Revenind la primul dvs. raspuns cu referire la Instructiunile MAI, in acestea
( Instructiunile MAI nr.191/2010), la art. 9 se precizeaza
“Art. 9. — (1) Adeverintele/Carnetele de munca necesare stabilirii punctajelor medii anuale in vederea recalcularii pensiilor se inainteaza la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor doar pentru perioadele in care beneficiarii pensiilor au desfasurat activitate pana la data trecerii in rezerva sau direct in retragere, respectiv data incetarii raporturilor de serviciu.”
Se poate intelege de aici ca veniturile platite dupa data trecerii in rezerva un se mai iau in calcul, chiar daca ele se refera la activitatea desfasurata panqa la tercerea in rezerva?
Constituie acest articol temei pentru a un fi luate in calcul sumele respective?

Cu multumiri si deosebita stima,
Bitu

Anonymous spunea...

Plano,
Am iesit la pensie in mai 2005 si de atunci lucrez in medial privat.
Sunt nascut in octombrie 1957
Cand pot depune documentele pentru recalcularea pensiei luand in calcul si aceasta perioada?La varsta de pensionara pentru miliatri sau pentru civili?
Care este numarul de ani la care vo fi impartite punctele?
Cu multumiri,
Ene

armata vesela spunea...

PLANO 10-felicitari,ma bucur ca esti printre putinii cu picioarele pe pamint si realist.parca ai fii platit sa spui adevarul pe fata,stiu ca pe unii ii deranjeaza-dar gura pacatosului adevar graeste,te am urmarit,ma bucur ca raspunzi cu argumente legale si se pare ca cunosti foarte bine ce s a intimplat in armata in ultimul timp.felicitari

Plano10 spunea...

@Bitu
Categoric nu te incadrezi in acel articol. Chiar daca ai primit acele drepturi ulterior... ele erau aferente perioadei in care ai lucrat.

Plano10 spunea...

@Ene
Citeste articolul," Recalcularea pentru stagiile de dupa pensionare". Am raspuns de atatea ori la aceasta intrebare.
http://www.plano10.com/2010/12/recalcularea-pensiilor-pentru-pentru.html

mos alecu spunea...

@Plano10 19 ianuarie 2011, 09:32 :
Putini dintre cei care au avut 10 ani cele doua 'sporuri' au mai ramas in serviciu atunci cind si-au dat seama (li s-a spus) ca 'nu mai au loc' ...cei care au mai ramas au dat dovada ca nu aveau altceva (la vremea respectiva) .
Esta posibil ca unele 'diferentieri' sa se mai atenueze putin ... dar nu in masura pe care o spera cei in cauza .

Plano10 spunea...

@armata vesela
Sunt platit numai daca dai clik pe reclamele de-aci!!!!!
In rest, cine sa ma plateasca daca adevarul supara pe toata lumea?

Plano10 spunea...

@mos alecu
La cei care au avut acele venituri nepermanente o perioada mai mare dar nu le-au avut la data pensionarii, "atenuarea" s-a soldat cu o crestere de peste 30% dupa recalculare.

CEZAR spunea...

@PLANO :SUNT INCANTAT DE CELE DOUA RASPUNSURI DE MAI SUS. O mica foarte mica ,,corectie . PE 85% dintre pensionari NU SUPARA ADEVARURILE PE CARE LE EVIDENTIATI. La fel ca ,,Armata Vesela" va transmit Felicitari si multumiri pt. efort. RECOMAND celor ce citesc sa dea clik pe reclame si vor avea cu ce sa se descreteasca

wasy spunea...

Mos alecu
Pt.a fi luata in calcul solda de merit si indemnizatia de comanda la calcularea pensiei era suficient sa le fi avut in ultima luna.Media pe ultimele 6 luni se face doar atunci cand apar modificari in solda de functie si asta este altceva.Bravo Plano10 pt.echidistanta

mos alecu spunea...

@wasy 19 ianuarie 2011, 15:01 :
Si , ca sa apara indemnizatia de comanda , nu trebuia sa aparea o alta solda de functie ?

@Plano10 19 ianuarie 2011, 11:16 :
Sa vedem la ce le va mai folosi 'atenuarea' peste citiva ani... Eu am mai 'prins' o perioada cu colonei pensionari cu pensie mai mica decit spalatoreasa unitatii , proaspat pensionata ...

relu949 spunea...

@ relu. Citesc curegularitate acest sait,de unde am retinut foarte multe lucruri utile, dar mai am si destule nelamuriri. Ce pot sa intreprind daca am solicitat adeverintele cu veniturile mele pe 01.09.2010, am primit partial din ele pe10.12.2010, nu am primit nici acum de la Dir. financiara a MAI, pentru perioada de la academie, iar de la o unitate, la care am lucrat 14 ani, lipsesc 7 ani(la fel ca la toti fostii colegi, se pare ca arhiva din anumiti ani de la MAI a ars la Campina).Rog daca doreste cineva sa ma lamureasca ce inseamna o cariera militara completa, eu avand 47 ani vechime din care cadru militar 31,elev 3 si conditii speciale 28 ani dar am iesit la pensie la 52 ani si 10 luni.

costelus spunea...

maior,am efectiv 25 de ani si 6 luni ca ofiter si 3 ani scoala militara.Am 25 la syta grupa,pe vechea decizie rezulta o vechime de 31 de ani si 8 luni .plu 3 ani scoala=34 ani si 8 luni.
INTREBARE?
-cum se calculeaza-punctajul mediu total pe 25 de ani si 6 luni se aduna cei 3 ani scoala miltara si se imparte la 20
-sau puctajul mediu pe 31 de ani si 8 luni plus scoala militara si se imparte la 20?
la asta se adauga MM./
sunt derutat/
sa consider ca am o vechime de 31 de ani si 6 luni?PLANO-de la tine vreau raspuns,sau cineva care stie exact.multumesc.din tabel nu am priceput cit voi avea pensie,am iesit la 48 de ani

Plano10 spunea...

@relu949
Nu-ti face probleme ca n-ai vechime completa.
Staruie sa-ti completeze golurile din Adeverinta.
@costelus
Ai aci pe blog, postarea Formula de recalculare a pensiilor.
Distreaza-te cateva zile calculand si ai sa afli exact ce pensie vei avea.

Anonymous spunea...

Mailurile jegosului :

traianbasescu@presidency.ro

procetatean@presidency.ro

mos alecu spunea...

@Plano10 19 ianuarie 2011, 22:43 :
Toata lumea a inteles ca 'formulele' de calculare a pensiei postate pe aici pe undeva sint pentru calcul 'cu creionul pe hirtie' ...
Toti cei care postati pe aici aveti calculator ... sau aveti acces la o asa unealta... Daca reusiti sa postati comentarii , presupun ca ati auzit si de un utilitar de calcul tabelar denumit 'Excell' ...
Ei bine ... formulele despre care vorbeam anterior sint 'formulele' (instructiunile) pe care trebuie sa i le dati lui 'excell' pentru a va intocmi urgent o 'foaie de calcul' pentru a 'va juca' asa cum vreti cu recalcularea pensiei dvs.

Plano10 spunea...

@mos alecu
E greu sa-si creeze oamenii un cont..dar sa mai si "excell"eze.

costelus spunea...

Am vazut raspunsul dat,stiu cum se calculeaza.intrebarea era cu ce vechime calculez;
-25 de ani si 6 luni plus scoala
-31 de ani si 8 luni plus scoala
va rog sa mi prezizati concret,cine se pricepe.in formula nu se precizeaza care este vechimea:
-cea reala cu bocanci plecata de acasa
-sau cea reala la care se adauga sporul de grupa respectiv in cazul meu de 6 ani si ceva
vreau raspuns concret nu vag din care sa nu inteleg,PLANO numai tu ma lamuresti,multumesc

Plano10 spunea...

@costelus
Dupa cate observi si pe deciziile publicate aci, pe blog, se calculeaza numai perioada efectiva, respectiv,la tine, 25 ani si 6 luni plus scoala militara.

relu949 spunea...

Toata stima pt. PLANO 10,pt. rabdarea si competenta pe care la arata in lamurirea noastra a celor care cu greu mai intram pe bloguri. Rog sa postezze cineva daca detine date noi despre stadiul recalcularii pensiilor de catre Casa de Pensii a MAI,dupa cate cunosc eu s-au recalculat doar aprox. 1000 de pensii, deci pana la 65000 iesim din sistem pe cale naturala.Ce masuri as puea sa intreprind pentru a obtine adeverintele de venituri de la o unitate in care am lucrat neintrerupt 14 ani si de la care imi lipsesc adeverintele pentru 7 ani chiar din mijlocul perioadei, in dreptul acestor ani specificandu-se doar "NU DETINEM DATE ", desi intreaga perioada am avut aceesi functie in comanda unitatii. De asemenea ,desi s-au solicitat adeverintele de venituri pe 05.09.2010 de la Dir. Financiara Gen. a MAI pentru perioada petrecuta la Academia Militara,nici pana in prezent nu s-a primit nici un raspuns. Este nepermis de suparator cum conducerea MAI,precum si a casei de pensii a acesteia tace malc, nu dau nici un fel de informatii pe aceasta tema.

Plano10 spunea...

@relu949
Nu Casa de Pensii este vinovata pentru ca ea recalculeaza doar pe baza adeverintelor care i se trimit, fie de catre pensionar, fie de unitatile teritoriale.
Se pare ca Academia Miliatara n-a prelucrat datele din arhiva sa.
Instructiunile MAI spun ca cererea de eliberare a adeverintei se depune la unitatea de la care s-a iesit la pensie.
Mai grav mi s-a parut ca de la Casa MAI s-au restituit adeverintele daca n-au fost insotite de cererea de recalculare.

relu949 spunea...

Se pare ca termenele prevazute in Instructiunile 191/25.08.2010 ale MAI referitor la aplicarea L 119/2010 si H.G.735, sunt valabile numai pt. pensionari, nu si pt. institutiile respective de vreme ce nici dupa 3 luni si jumatate nu am primit nici un raspuns.

Anonymous spunea...

RElu949,
nici nu trebuie sa te grabesti cu adeverintele, la M.A.I. nici macar nu s-au apucat de vreo recalculare, in afara de cele 856 dupa aceea nu au mai facut nimic, poti sa observi si cat de diferita e decizia de pensie MAI fata de MAPN, in ceea de a 2 a se face referire ca s-a folosit salariu mediu pe economie, la MAI nimic, la fel, la MAI in decizie apar numai referiri la Legea 119 nu ca la Mapn HG 735. Diferenta dintre cele 3 case de pensii o face, SRI, Maior e psd si a aplicat legea calculand pe baza venituriilor reale, la Mapn Oprea face tot posibilu sa le termine tinand seama de ce a promis. La MAI e control total PDL, aplica tot ce spune Boc, nu tineti cont de HG, avem Legea 119, exact asa apare si pe decizii. Aveti 3 ani la dispozitie sa recalculati, trageti de timp, exact asta fac la MAI.
Deci nu trebuie sa te obosesti cu adeverintele, oricum recalculeaza 2 pensii pe zi/ MAI...in 6-7 ani termina procesul!

relu949 spunea...

Absolut de acord cu comentariile facute de "Anonim" .Cred ca o sa le trimit lor sa plateasca rata la banca., sa-mi intretina copilul handicapat din cauza serviciului meu, si sa plateasca mii de roni pt. medicamentele sotiei bolnave de cancer. Asta e tara pe care o meritam????

Anonymous spunea...

dl relu...imi pare sincer rau pt situatia din familia dvs. Dar nu va va plati nimeni nimic. Si la MAI sincer nu imi fac nici o speranta. Nici daca s-ar anula definitiv HG 735 de ICCJ , pt ca la noi au scris legea 119, si o aplica fara "norme metodologice de aplicar HG735", nu e nici o problema, se va intampla exact ce sustine BOC, Igas e doar un simplu executant, asa se intampla cand ai un ministru sters in frunte ministerului, cu Blaga era altceva....acum erau 15000-20000 de pensii calculate, ca la Mapn

Anonymous spunea...

relu949...oare daca am depune cerere de transfer de la casa MAI la Mapn sau Sri? ce credeti se poate?

Plano10 spunea...

@Anonim
Pentru transfer ar fi necesar incheierea unui protocol intre institutiile militare respective si cu acordul Casei Nationale de Pensii.

relu949 spunea...

Pt. "Anonim". Nu trebuie sa le dati idei referitor la transferuri intre casele de pensii, ca o sa treaca intentionat la acestea pentru a le incurca si mai rau si vor tergiversa situatia actuala de incertitudine la max. posibil.Pe mine nu ma deranjeaza enorm ca mi-au taiat 46 % , ca noi militarii de cariera care nu am facut altceva, suntem obisnuiti cu greutatile si tot felul de restrictii,legiferate anume pt. militari, deci putem trai si cu 1000 de ron la o adica, dar vorba olteanului:MA BATURA, MA BATURA,DAR DE CE-MI DADURA BRANCI.

Anonymous spunea...

Am primit adeverintasi nu sunt trecute toate primele luate de a lungul timpului,doar citeva.De asemenea pe niciun an nu sunt trecute al 13 salariu.Eu nu mai tin minte din ce an si pina cind sau dat al 13,am iesit in 2000,ma juta cineva sa spuna din ce an au inceput sa dea al 13----lea ca sa stiu sa cer.multumesc.

Plano10 spunea...

@Anonim
Poate iti raspunde vreun militar.

Anonymous spunea...

ok.astept un raspuns de la un militar privind perioada cind sau acordat al 13 salariu.Ar mai fii o problema,am lucrat aproape 6 ani detasat in economia nationala-canal,alte santiere mari,nu am primit pe adeverinta prmiile lunare si trimestriale,care pot influenta major punctul de pensie,suntem zeci de mii de caadre cred in situatuia asta.
Pot cere in instanta sa mi se acorde din oficiu un anumit punctaj in situatia cind nu se mai gaesc statele?se stie ca unitatile au fost desfintate,eram detasati in unitatile espective,luam salariu din unitatile de baza si premiile de la unitatile unde am fost detasati.Am specificat acest lucru cind am solicitat adeverinta dar mi s a raspuns ca asta e situatia.Ce e de facut?daca nu aduc aceste venituri i imi scade pensia cu pesete 20 la suta fata de decembie anul trecut,cred ca ar trebuii discutata aici aceasta problema,astept sfaturi.sau daca cineva a primit si aceste venituri sa spuna sa pot stii cum procedez si eu.

relu949 spunea...

Ati auzit ce a declarat pesedintele iesind de la cumparaturi? INtrebat ce parere are despre recalcularea pensiilor militare a raspuns: " SA SE APLICE HOTARAREA INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE. NIMIC IN AFARA HOTARARII INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE NU POATE FUNCTIONA".
Ce sa mai intelegem??.

Plano10 spunea...

@relu
Insemna ca termenul de recalculare a pensiilor militare trebuia prelungit cu perioada in care HG 735 era suspendata.
Suspendarea inceteaza la data pronuntarii iccj pe anulare.
In final, exita temei de anulare in instanta a tuturor Deciziilor emise in baza alineatelor anulate din HG 735.

maiag spunea...

frectie la picior de lemn.se va amina recalcularea,se va discuta la nivel de guvern sau parlament,se va corecta ceva ,dar in mod cert nu se va renunta la legea 119,incepe scandalul cu cei la care sau marit.cred ca solutia este recalculare in baza legii si cei la care vor rezulta micsorari sa ramina la fel,i cred ca asa si esete corect,sar in sus cei care au decizii marite,a iesit un kka0maka

Plano10 spunea...

@maiag
Asa cum pe HG 737 toti cei care au contestat au obtinut aplicarea art.180 alin (6) este posibil sa se intample si pe Hg 735.

maiag spunea...

gindind la rece.atitudinea lui base e corecta numai ca trebuia facuta in cadru oficial,imediat,adica de vineri si nu se lua amploare-e garantul constitutiei.nu stiu cum o sa o intoarca boc si guvernul in general vizavii de pozitia presedintelui.in mod cert se va apela la pozitia juritsilor.pentru viitor e clar,se opreste recalcularea,se vor da in februarie inclusiv restantele[daca nu s au tiparit cumva niscaiva taloane pina acum],legea 119 ramine in vigoare-asta e clar.Posibil unele modificari legislative sau nu,se poate folosii prevederi in vigoare,in sensul asta ori csj ori alta instnta se va pronunta pe lege,vor continua eliberarea de adeveirnte si la un moment dat se va aplica legea-asta in mod cert si fara dubii,.
Problema e alta-s a demonstrat ca exista cresteri-ce facem cu ele?
Alt aspect,unii au luat pensii marite-se vor lua innapoi
/?
Cum ramine cu cresterea salariilor activilor cu partea de contributie?vor mai platii?
In legea ocupationala care este in curs vor fii inclusi si militarii?
aceasta rasturnare cere decizie clara si solicita atit precizari cit si modificari legislative ferme.greu-o sa vedem-guvernul trebuie sa priveasca cu seriozitate soi pe termen lung.ce facem cu legea unitara a salarizarii din 2012?cresc la activi-vor urma si la pensionari daca ramine vechea lege?nu convine guvernului.la ora asta numai legislativ este rezolvarea,presiunea stradala a noastra este mai mult sa ii inem in priza ca in rest nu se rezolva cu galagie.

relu949 spunea...

Interesant??? Urmariti ca astazi la ora 17.00 va avea loc o intalnire intre presedinte ,prim ministru, ministrul de interne,ministrul apararii si serfii serviciilor secrete, pe tema recalcularii pensiilor militare, anunt facut de A3.