Un produs Blogger.

marți, februarie 22, 2011

GHIDUL CARIEREI MILITARE-> HG nr.106/09 02 2011

9 comments



9 comentarii:

Anonymous spunea...

Nici daca m-ar bate cineva nu asi mai alege cariera militara.Am un fiu caruia i-am spus ca am facut armata si pentru el si imi ajunge.In ceeace ma priveste consider o mare teapa.Armata a fost munca nenormata si platita mai mult decat prost.

Anonymous spunea...

Ai dreptate anonimule. Tocmai acum am observat ca am avut solde mai mari putin decat salariu mediu pe economie si munca de raspundere cat cuprinde

Anonymous spunea...

De ce „semnați„ anonimi, dacă spuneți adevăruri?
o anonimă

CopperNick spunea...

@Anonim din 23 febr 10.16
Tu ce crezi? Ar face asta dar simt prea tare fiorul democratiei!

Anonymous spunea...

Pentru anonima care tot ea da lectii de democratie la limita arogantei.Scurt pe doi ,,Crede si nu cerceta"
Al doilea anonim

Anonymous spunea...

Dupa parerea mea,
cea mai mare problema pentru militari este ruperea acestora de lumea reala. Eu am sismtit din plin acest "handicap".

Dupa pregatirea prin scoli, unde au fost/sunt inchisi mai mult decat in oricare alta institutie de invatamant din RO, militarii se duc la unitati, unde, iarasi sunt rupti de lumea reala. Unitate si poligon, cam atat. Iau contact cu "lumea" doar in mijloacele de transpot in comun pe drumul de acasa la serviciu si invers si, eventual la sfarsit de saptamana, daca obisnuiesc sa iasa, dar multi dintre ei satui de iesitul in poligon prefera sa stea acasa.

Cei din servicii ori din politie, de exemplu, sunt mereu in lumea reala. Chiar si contactul cu hotii este un beneficiu pentru "cultura" persoanei in raport cu societatea.

Astfel, ca ori de cate ori militarul activ sau pensionar are o problema majora de rezolvat, de exemplu ce fac dupa ce am fost disponibilizat, este complet nepregatit pentru viata. De aici o multime de consecinte si un comportament gresit. Iata, zilele acestea avem un minuscul exemplu, "incolonarea" in turma pentru a contesta OUG 1/2011.

Un om cu o minima cunoastere a vietii reale, ar sti ca, juridic vorbind, intre o HG si o OUG este o diferenta ca de la cer la pamant si astfel ar solicita un sfat de la un cunoscator inainte sa puna botul la tot felul de oferte.

Sindicatul lui Dogaru se bazeaza in principal pe acest fel de a reactiona al pensionarilor militari, incolonati in turma.

Mi-a placut ceea ce am facut in armata, dar datorita acestei ruperi a militarului fata de societatea, nu as recomanda unui apropiat sa urmeze cariera militara.

Plano10 spunea...

@Anonim
Interesanta reflectie.
La ce spui se mai adauga si orgoliul.Unora li se pare rusinos ca tocmai ei sa ceara sfaturi.
Tocmai de aceea am postat pe acest blog articole de interes pentru ei, in aceasta perioada dificila de recalculare-revizuire a pensiilor, si am lasat posibilitatea ca, sub anonimat, sa intrebe, totusi, despre institutiile juridice pa care nu le inteleg.

Anonymous spunea...

Multumesc Plano10 pentru apreciere.

Ma gandeam sa ma refer si la orgolii, "recolta" foarte bogata printre militari, mai ales cei in rezerva, dar nu am vrut sa-mi "agresez" colegii.

Eu am fost mai norocos, deseori orgoliile m-au ocolit.

CopperNick spunea...

Plano si anonim
Este foarte adevarata ruptura si paralelismul cu lumea reala. Este adevarata si boala importantei propriei persoane de care sufera multi militari, motivul principal pentru care multi sufera o cadere nervoasa la iesirea la pensie. O parte continua sa traiasca in aceeasi lume pe care si-o creaza prin functii in diferite organizatii de pensionari, asociatii, sindicate etc...
De aici si modul defectuos de actiune, de gandire, spumos exploatate de televiziuni si case de avocatura. Imi pare rau pentru ei...