Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 19, 2011

Iulian Vlad despre 1989 si despre o carte scrisa de A. Rogojan

41 comments



41 de comentarii:

Anonymous spunea...

Multa vorbarie elegant ambalata si informatii fara suport."Romania era gata, gata, sa fie sfirtecata...." dar nu a fost. Cine ne-a salvat de catastrofa ?

Anonymous spunea...

Pentru cei care mai cred in basmul cu "Securitatea, o institutie care a aparat tara" iata un scurt extras din RTS p-I-a care ne arata principalele misiuni ale trupelor de securitate. Priviti care este PRIMA misiune:

"Art.5. În ansamblul atribuţiilor stabilite prin lege Ministerului de Interne,trupelor de securitate le revin următoarele misiuni:
-participă la asigurarea securităţii conducerii superioare de partid şi de stat,la obiectivele in care îşi desfăşoară activitatea,în raioanele de dislocare şi pe timpul deplasării acestora;
-participă la asigurarea ordinii pe timpul desfăşurării unor manifestaţii cu ocazia sărbătorilor naţionale,a vizitelor unor conducători de partid şi de stat din alte ţări,pe timpul unor activităţi protocolare şi adunări populare;
-execută paza şi apărarea obiectivelor * de importanţă deosebită pentru apărarea ţării,pentru activitatea statului,pentru economie,ştiinţă,tehnică,cultură şi artă,precum şi paza şi apărarea valorilor stabilite de către Consiliul de Miniştri;
-participă la prevenirea,neutralizarea şi lichidarea oricăror acte teroriste îndreptate împotriva unor persoane sau obiective de pe teritoriul Republicii Socialiste România si asigură securitatea aeronavelor româneşti pe timpul zborului şi la escalele de scurtă durată;
-asigură paza şi apărarea permanentă sau temporară a unor raioane cu destinaţie specială,comunicaţii şi transporturi de importanţă deosebită;
-participă,la nevoie,la menţinerea ordinii publice,iar în situaţii speciale duc acţiuni pentru restabilirea acesteia;
-desfăşoară acţiuni pentru capturarea sau nimicirea formaţiunilor de cercetare-diversiune,a spionilor şi a unor agenţi infiltraţi pe teritoriul ţării,precum şi împotriva altor elemente ostile;
-execută paza unor locuri de deţinere a condamnaţilor şi escortarea acestora la punctele de lucru;......"

Plano10 spunea...

@Anonim
Il subestimezi pe Vlad daca il cobori doar la rolul de comandant al Trupelor de securitate.
Atributiile Trup de sec nu difera cu mai nimic fata de misiunile actualei Jandarmerii.
Nu i-ati vazut pe jandarmi cum i-au saltat pe rezervistii care il huiduiau pe base?

Anonymous spunea...

De unde rezulta ca il subestimez pe Vlad ? Prima misiune a securitatii este preluata azi de SPP si nu de jandarmerie.
Aratind prima misiune a trupelor de securitate voiam sa pun citeva intrebari indirecte:
-crede cineva ca elita informativa a tarii se limita doar la atributiile functiei (de exemplu de culegere de informatii economice) si nu raporta eventuale informatii despre grupuri de emigranti romani care injurau conducerea superioara de stat ?
-daca trupele de securitate se ocupau de paza iubitilor conducatori oare celelalte elemente nu aveau aceeasi misiune, dar la un nivel mult mai inalt de actiune ?

Jandarmii nu au ca misiune saltarea celor care ii huiduie pe conducatori. Citeste legea de functionare a jandarmeriei. Daca jandarmii au saltat pe cineva doar pentru huiduieli de ce nu ii dai in judecata pentru abuz in functie ?

Plano10 spunea...

@Anonim
Da-ti si tu un pseudonim ca sa nu te confunzi virtual cu alti anonimi.
SPP-ul de astazi avea pe atunci un corespondent in Directia de securitate si garda.
Cred ca ai vazut Trupele si in alte misiuni decat in cele de a-l apara pe Ceausescu. De exemplu in paza principalelor obiective economice si strategice ale tarii. Acum nu prea mai sunt asemenea obiective.
Nu ti se pare normal ca in orice regim politic structurile de siguranta sa se ocupe si de protectia inaltilor demnitari ai tarii? Nu e nimic nou sub soare, nici macar folosirea actiunilor acestor organe in scopuri propagandistice.

Anonymous spunea...

Fost...(postarile de mai sus imi apartin)

Am vazut trupele si in alte misiuni. Le mentionez chiar in extrasul meu din RTS.
Structurile de siguranta se ocupa in toate tarile si de protectia demnitarilor. Exista insa o mica diferenta:

"Art.4. Trupele de securitate ale Ministerului de Interne,parte componentă a Forţelor Armate ale Republicii Socialiste România,făurite şi conduse de Partidul Comunist Român,educate în spiritul patriotismului şi devotamentului neţărmurit faţă de patrie,partid şi popor,..."

Poti sa-mi indici o institutie existenta azi care a fost "faurita si condusa" de catre un singur partid, "educata" de catre acelasi partid "in spiritul...." ?
Raspunsul este categoric NU si spune asta un om care a lucrat in institutii de forta ale statului atit in Romania socialista cit si in Romania de azi.
Dupa cum e usor de observat in prevederile regulamentare citate mai sus e o ordine interesanta: pe primul loc e patria iar pe locul doi e partidul. Poporul.....

Plano10 spunea...

@Anonim...ce ce zici fost..ca nu ti-ai dat pseudo

Este exact diferenta de reglementare intre un regim autoritar si unul democratic.
Daca stau si ma gandesc, era mai fair play reglementaea anterioara cand se recunostea, prin lege, subordonarea politica a institutiilor militare, decat acum cand, sub aparenta democratie si cu incalcarea normelor statului de drept, institutiile coergitive ale statului, aici incluzand si Ministerul Public-Parchetele-, sunt puternic politizate si folosite , ca o politie politica, in scopul prezervarii puterii de catre presedinte si partidul pe care-l conduce.
Devotamentul fata de partid a fost sters doar pe hartie... nu si din mintea politrucilor de orice culoare politica.

Anonymous spunea...

Fost....
Daca zici ca gindesti dar regreti reglementarile ulterioare e problema ta. Hai sa vedem diferentele:
- SRI-ul nu te arunca in beciuri deoarece il critici pe fata pe Basescu (asta regreti ?) In 1989 ai avut curajul sa spui despre Ceausescu ce spui astazi despre actualul "dictator" ?
- SIE nu arunca in aer posturile de radio care il critica pe Basescu si nici nu-i schilodeste pe angajatii lor (asta iti lipseste tie ?)
- seful SRI este fost PSD-ist de frunte adica oponent al "dictatorului". Unde-i politizarea ? Asta numesti tu politie politica ?
- seful SIE este fost liberal deci alt aliat de nadejde al "dictatorului". Asa e sau nu vad eu bine ? Tot politie politica ?
- posturile TV ale unui slujitor de frunte al securitatii il fac albie de porci pe Basescu 24/24. Unde-i dictatura si mai ales propaganda ? Ce face politia politica ?
- ziarele unui fost lingau de frunte al sistemului comunist il fac praf si pulbere si tu imi spui de propaganda. A cui si impotriva cui ? Politia politica inca nu l-a impuscat ?
Devotamentul fata de partid NU A FOST STERS din mintea politrucilor. Diferenta e ca acuma sunt mai multe partide deci si politrucii sunt mai multi. Ii impusca cineva ? Cred ca politia politica de care vorbesti doarme in cizme.

Plano10 spunea...

@Anonim
Tare sofistic si interesat politic esti.
Serviciile nu te mai arunca in inchisoare... zici!?
Ba te arunca daca-l critici pe Zeus !
Imediat sunt scoase de la naftalina niste interceptari, vechi de cativa ani... si te trezesti cu mascatii la usa, dis de dimineata.Parchetarii zic ca esti pericol public...retroactiv si te retin preventiv cu propuneri de arestare preventiva. Daca ai nenorocul sa intri pe mana unui judecator cu devotament pentru partid si seful statului, stai cateva zile la parnaie, pana la recurs,unde completul, mai largit fiind, poate sa dispuna punerea ta in libertate.
Dar, intre timp, toate ziarele si televiziunile fac rating cu stenogramele interceptarilor "scapate", in care este scoasa la vedere viata ta personala, care n-are nicio legatura cu presupusa infractiune pentru care ai fost retinut preventiv.
ASTA ESTE NOUA POLITIE POLITICA, D-LE ANONIM!
Din nefericire pentru cei care o practica... nu se mai pot ascunde in spatele legislatiei existente la ora actuala.
Astfel de practici, de a divulga viata privata a celor monitorizati, sunt pedepsite cu inchisoare de la 2-7 ani?
Ghici... de care lege?

Anonymous spunea...

Fost....

Politie politica ? Unde si mai ales cu cine ?

Adrian Nastase a reusit cu greu dintr-un salariu de bugetar sa stringa citeva milioane de dolari. Politia politica a dictatorului nu reuseste de vreo 6 ani sa-I ridice imunitatea. Pai pe vremea lui Ceausescu cit dura treaba asta ? Ce pazeste justitia politizata ?
Dinu Patriciu a reusit acum citeva zile sa obtina printr-o sentinta definitiva niste bani de la….SRI. Asta-i politie politica sau pension de domnisoare ? Nu reuseste niciun general din SRI sa-I puna niste soricioaica in caviar ?
Dan Voiculescu lupta din greu si cu succes sa demonstreze ca nu avea nicio legatura, dar absolut niciuna cu securitatea. A reusit sa schimbe si o lege in favoarea lui iar dictatorul si institutiile lui politizate ce fac ? Incaseaza din plin. Crezi ca sub blinda conducere comunista tot asa patea si Ceausescu ?
Vadim, da ! El e o victima clara. Este lovit a doua oara in dreptul lui legal si constitutional de a sta intr-o casa care nu-I apartine. Cu toate acestea il injura pe fiorosul dictator din toate pozitiile, se rotunjeste pe zi ce trece si reprezinta Romania in PE. Politia politica nu gaseste o Mobra care sa loveasca “definitiv” Mercedes-ul lui de patriot ?
Tu vorbesti despre politia politica din Romania sau glumesti ?

Anonymous spunea...

Fost....
Hai sa revenim la prima ta postare in care spuneai:

"Nu i-ati vazut pe jandarmi cum i-au saltat pe rezervistii care il huiduiau pe base? "

Ca om cu pregatire juridica poti sa-mi prezinti PROBE ca jandarmii i-au saltat pe rezervisti (citi ?)din cauza ca il huiduiau pe Base ?
Sper ca nu trebuie sa-ti explic ce inseamna probatoriul in procesul penal. Daca ai asa ceva imi declin identitatea si ii dau eu in judecata pe jandarmi ca vad ca tu ai "uitat".

Plano10 spunea...

@Anonim
Lasa biletelele de propaganda portocalie scrise la masinaria de la Cotroceni si raspunde la ce am scris despre noua forma de politie politica. Retine, cel putin pentru tine, cum e ea pedepsita ca infractiune.
Pe cei din servicii n-ar trebui sa-i intereseze orientarea politica a celor monitorizati.
Conteaza doar amenintarile la siguranta nationala.
In prezent, cea mai mare amenintare pentru siguranta nationala a Romaniei o constituie politica falimentara a presedintelui si a guvernului sau.

Plano10 spunea...

@Anonim
Proba o ai chiar aci pe blog, cu nefericitul de rezervist de la Constanta, caruia jandarmii i-au indoit oasele... pentru ca a iesit din front.

Anonymous spunea...

Fost....

Am urmarit chiar acum proba si am citeva nelamuriri:
- nu vad sau nu aud unde rezervistul l-a huiduit pe Basescu (poti sa-mi precizezi tu secunda ?)
- vad foarte clar cum niste barbati in virsta (rezervisti ?) ii dau citiva pumni in cap. Oare de ce ?
- vad ca omul nu a fost adus de jandarmi din grupul de manifestanti ci a venit el singur acolo.
- vad ca a opus rezistenta la retinere.
- nu vad ca jandarmii i-au indoit oasele ci doar l-au luat de brate si l-au impins in masina.
- nu am auzit cu alte ocazii sa aibe vreun certificat medical cu oase indoite. Poti sa-l postezi tu ? Repet, daca ai probe, ii dau eu in judecata pe jandarmi. AI PROBE ?
Iti dau un ajutor: toate actiunile jandarmilor sunt filmate iar ei stiu foarte bine acest lucru si tot ei vad primii filmele. Filmul respectiv exista IN INTREGIME nu doar cit ai dat tu. Te asigur ca daca il soliciti ai sa-ti schimbi parerea despre "erou".

Poti sa dovedesti cine scoate in public interceptarile cu viata privata a unor suspecti ? Nu poti dar ai "surse sigure". Eu am citeva raspunsuri si nu sunt scrise la masinaria de la Cotroceni dar pentru un om care cunoaste securitatea doar din scrierile lui Vadim iar viata din servicii tot de acolo, nu-mi ajunge serverul sa-i explic.
Tu mi-ai vorbit despre generalitati ale unor pestisori iar eu ti-am dat exemple cunoscute de rechini.

Plano10 spunea...

@Anonim...cotrocenist
Important este ca dupa scandalurile publice de la Constanta si Iasi s-a trezit si Base sa iasa la rampa, dandu-si seama ca lucrurile pot scapa de sub control. Asa s-a nascut si OUG nr1/2011 de revizuire a recalcularilor de pensii, operatiune rusinoasa pentru institutiile militare care au aplicat dispozitii din HG 735/2010 suspendate de instante.
Cat despre "scaparile "din presa, acele stenograme si suporturi magnetice sunt eleborate de servicii.
Nu e treaba mea sa descopar cine le-a sifonat. Eu doar constat ca ele au devenit publice si ca privesc viata privata a celor urmariti. E de datoria serviciilor sa stabileasca cine a incalcat Legea 51/1991 si sa-l defere justitiei, indiferent cine este el.
De ce n-o fac? In felul acesta s-ar si disculpa.
Cei mai mari rechini ai coruptiei sunt astazi la putere.

Anonymous spunea...

Fost....
@Plano10 PNL-ist
Pot sa-ti explic cine scapa si de ce stenograme si alte informatii spre presa dar mai intii as vrea sa inteleg cum ai perceput tu securitatea si politia politica. Deci:
- citi ani aveai in 1989 ? Daca nu aveai cel putin 20 nu te mai obosi cu raspunsul.

Plano10 spunea...

@fost...ce?
Nu m-ai nimerit. Daca citeai de mai mult timp acest blog, intelegeai ca am orientari social democrate.
Asa cum ti-am mai zis... cel putin stiai ca securitatea era, prin lege, subordonata partidului. Stiai cu cine ai de-a face.
Acum, prin lege Serviciile sunt autonome politic, dar aservite prin sefii lor puterii politice.
Pana la Basescu...eu n-am mai citit in presa stenograme eleborate de serviciile secrete.
Au ajuns sa faca interceptari si in interiorul Parlamentului... daca iti amintesti de celebrul caz din Comisia de ancheta a Elenei Udrea.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Nu-şi aminteşte decât ce-i convine, e ceea ce se numeşte memorie selectivă. Ţi-ai pierdut timpul cu cotroceanu' ăsta. Necazul vine şi din "scuza" pe care o au că trebuie să se logheze şi se fac că nu-i duce capul s-o facă. Prevăd c-o să ai dificultăţi din cauza asta, una peste alta cred că tot wordpress-u-i mai de bază. Că cu reclama... ştiu şi io că nu-i nicio sfârâială.

Plano10 spunea...

@Carco
Jandaru` a avut tura lunga astazi. Revine maine cu noi scheme de contrapropaganda.

Anonymous spunea...

@plano
ti-ai racit gura de pomana si uite ca ai blog si spui tot ce vrei si.....nu te aresteaza!!!

Anonymous spunea...

Fost....
Nu-mi raspunzi la intrebare dar si asta e un raspuns. Banuiam ca nu aveai maturitatea sa intelegi securitatea si politia politica. Ai in schimb tupeul mioritic de a da lectii oricui si despre orice.
Cind ai studiat dreptul roman (ala de la Roma) ai auzit de expresia "Cizmare, nu mai sus de sandale !". Ii cunosti sensul sau tu esti capabil sa-mi explici cine este vinovat ca Romania nu mai face sandale ?

Anonymous spunea...

Fost....
Am uitat si eu (virsta e de vina, nu tupeul):

"Revine maine cu noi scheme de contrapropaganda."

Recunosti deci ca faci propaganda sau n-am inteles eu bine ?

Plano10 spunea...

@Jandaru
In discutia asta pari a te incadra in ultimul topic de pe acest blog.Iti dai cu parerea despre ceva ce nu stapanesti.
Nu te ridica mai sus de notiunea de ordine publica. In politica si politologie iti prinzi urechile.

Anonymous spunea...

Fost....
Asa ti se pare. Sunt sigur ca tu ai purtat uniforma mai mult decit mine dar modestia nu-ti permite sa ma contrazici asa ca apelezi la alte metode.(propaganda)
Astazi am vazut ca un nou grup de cetateni saraci si cinstiti (sigur social-democrati ca pedelistii au scutire de la doctor) au cazut in plasa interceptarilor. Chiar atit de "stiutori" sunteti ca nu cunoasteti masurile elementare de protectie ?
Noroc ca v-ati aliat cu marele Vadim, cel mai cinstit roman, care o sa va invete ceva despre politica si politologie. Aveti mare nevoie.

Anonymous spunea...

Poate ne spune "fostul" (securist), de ce au tacut malc STS si SIE dupa ce au fost acuzate ca l-au propulsat pe Base la Cotroceni a doua oara?
Maior stie sigur dar n-a facut nimic sa-l dea in gat pe marinar. Vom avea mari surprize dupa debarcarea matrozului! Vor iesi la iveala toate matrapazlacurile chiorului facute cu complicitatea SRI, SIE, STS s.a. Vom vedea....
Ica St. O. Victor

Anonymous spunea...

Fostul....
@Anonim 12:40
Mai intii ar fi bine sa va sincronizati informatiile: ori sunt jandarm, ori securist ori....
Nu stiu de ce au tacut milc cele doua institutii dar dupa informatiile tale "sigure" e clar ca urmatorul arestat o sa fie Maior. (nu puteai sa pui intrebarea asta prin telefon ?)
Chiar vom vedea multe. Sper pina la debarcare sa nu aresteze tot SRI-ul ca din Politia de frontiera vad ca ramin doar firimituri iar la STS nu e nevoie decit de un autobus.

Anonymous spunea...

Sigur, cele 10 directii ale STS vor incapea intr-un autobuz!? Nu mai zic de anexe...Cam prost informat.
Ica St. O. Victor

Anonymous spunea...

S-a cam terminat cu pensiile?! Multi primesc putini pierd! E corect monsieur Plano?

Plano10 spunea...

@Fostu„
De ce nu spui omule ca ne mai conversam si pe alte bloguri, fi-ti-ar firimiturile sa-ti fie!
@Anonim
Ai dreptate monsieur! Cei mai multi primesc. Nu prea mai sunt frecventate articolele cu contestatiile si cu formula de calculare.

mos alecu spunea...

Plano10 21 februarie 2011, 19:41 :
Despre problemele pensionarilor militari ...
Smecheria din oug.1/2011 a prins la 'populime'... foarte multi au vazut ca au primit ca in dec.2010 (L.164) , si s-au linistit - gata , isi zic ei , se aplica NERETROACTIVITATEA si prevederile conform carora , prin recalculare , pensia nu poate fi mai mica decit cea anterioara ...
Ordinul sefului SMG are ca termen data de 15.03.11 ... Sa vedem ce va fi dupa 15.04 (cind se vor fi primit , de catre pensionari) deciziile finale (revizuite) prin care vor vedea ca li se cere sa dea bani inapoi ...
Spuneti ca 'cei mai multi primesc) ... nu vi se pare de neinteles disparitia vestitelor tabele cu evolutia pensiilor (dupa ce se promisese actualizarea lor zilnica , pe masura avolutiei procesului de recalculare/revizuire) ... mai ales ca o situatie atit de imbucuratoare era 'in ton' cu afirmatiile 'conducaretilor' tarii ?? De ce nu s-au lasat afisate macar cele initiale ??

Plano10 spunea...

@mos alecu
Asa cum multi au ramas interzisi cand si-au citit deciziile calculate, provizoriu, pe salariul mediu, crezand ca aia e pensia definitiva, tot asa sau linistit si cand au primit pensia din decembrie, crezand ca asa va ramane.
Nu pot sa inteleg daca e dezinteres in a se informa sau actioneaza lipsa capacitatii de a intelege actiunile autoritatilor care aplica normele de recalculare si revizuire.
Site-urile Caselor Sectoriale de Pensii ar trebui sa fie primele care sa dea lamuririle necesare.
Cititi-le si vedeti cat de sarace sunt in informatii.

mos alecu spunea...

@Plano10 22 februarie 2011, 09:53 :
La Casele Sectoriale de Pensii ( ca , de altfel si la Casele Judetene ) sint putini cei care stiu despre ce este vorba la calculari/recalculari/revizuiri de pensii ... majoritatea se bazeaza pe "hotaririle" calculatoarelor , ei nestiind ce si cum fac aceste masinarii ... Cei , putini , care stiu despre ce este vorba nu au timpul si nici interesul sa explice 'populimii' ce si cum ... pentru ca asta le-ar aduce o multime de cereri (indreptatite) din partea impricinatilor ... si cine e prost sa-si faca singur de lucru ... daca greseste si el ceva ce tocmai a explicat cum ar trebui sa fie ??? ... Asa ca , daca prostimea nu stie ... nu cere , si totul este cum nu se poate mai bine ...

Anonymous spunea...

@M.Alecu-Prostimea este de presupus ca-ncepe cu matale si se sfarseste tot asa.Nu le du grija la ,,populime" ca nu este cazul. Faptul ca s-au linistit reflecta tocmai intelegerea L in vigoare, care de fapt este clara ca si un retardat ar intelege ce si cum!!Aia e --cei mai multi primesc!!-Soimarul

CEZAR spunea...

""
În acest sens, având în vedere faptul că Legea 119/2010 şi-a încetat efectele la 27.12.2010, iar Legea 19/2000 a fost abrogată prin Legea 263/2010, vă rugăm să daţi OUG Nr. 1/2011 conţinut de act normativ care să întrunească toate elementele juridicţionale ale pensiilor ocupaţionale militare de stat, devenind capitol separat al Legii 263/2010;" O initiativa buna a ANCMRR-ceilalti ce fac??

mos alecu spunea...

Chiar incepusem sa ma mir : "unde vor fi fiind vigilentele santinele ale dreptatii si corectitudinii legilor pensiilor 'pe puncte' ...???"

Plano10 spunea...

@Cezar
De la tine am pretentii!
Cum sa inceteze, la 27 12 2010, efectele Legii 119?
Pana atunci trebuia sa produca efecte doar reglementarile privind recalcularea pensiilor militare.
Legea are si alte dispozitii, precum cele privind pensiile anticipate care devin pensii pentru limita de varsta, art 2, care isi continua efectele dincolo de 31 12 2010.

Plano10 spunea...

@mos alecu
vestitele tabele cu pensiile de pe site-ul MApN au fost salvate si le gasesti la locul lor pe acest blog.

mos alecu spunea...

@Plano10 22 februarie 2011, 12:20 :
Eu ma refeream la faptul ca tabelele au disparut de acolo unde se promisese ca vor exista , si vor fi actualizate zilnic ... pe site-ul M.Ap.N. Pe mine ma intriga disparitia lor de acolo ... ce sa nu mai vorbim de neactualizarea lor periodica ...
Asta ma face sa cred ca povestea cu cresterea marii majoritati a pensiilor este o simpla poveste ...

mos alecu spunea...

@Anonim 22 februarie 2011, 10:55 :
Niciodata nu m-am considerat ca nefacind parte din rindul prostimii ... totodata nu sint nici atit de lipsit de modestie incit sa consider ca as fi singurul ...
Cit despre faptul ca sinteti vexat ca v-as fi inclus in rindul 'populimii' ... tin sa va reamintesc faptul ca acest termen este foarte drag unora dintre fruntasii de marca ai partidului care va face atit de fericit , incit ar trebui sa fiti , cel putin , mindru de o asemenea incluziune ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
In afara de disponibilizati, care au o vechime mica, si de cei care au avut stabilita pensia pe baza unor venituri nepermanente... nimeni nu a avut de pierdut. Din contra.
Este cea ce am spus inca din primele comentarii, pe acest blog, dupa aparitia Legii 110/2010.

wassy_g spunea...

plano10
Aproape toti vom avea de pierdut,dar in timp.Disponibilizati au fost majoritatea, insa, datorita faptului ca unii au beneficiat de conditii deosebite,speciale sau alte conditii,au ramas cu pensia in plata sau chiar marita.Am inteles, ca pe sfarsit de an 2010 s-a emis un ordin al M,Ap. prin care s-au acordat aceste conditii la mai multe categorii de cadre militare.Daca cineva are cunostinta de continutul acestei modificari am rugamintea sa ne aduca si noua la cunostinta.