Un produs Blogger.

vineri, februarie 18, 2011

Ordin SMG nr.17/10 02 2011- revizuirea pensiilor in M.Ap.N.

54 comments








Pentru urmatoarele pagini cititi:
multumiri Skiuc
http://www.scribd.com/collections/2865174/Ordin-sef-SMG-nr-17-10-02-2011

54 de comentarii:

sg bula spunea...

mi se pare corect,dar vad ca nu se mai comunica noua adeverinta,ea va fii comunicata probabil odata cu decizia de pensionare.abia atunci poti face contestatie,se pare ca acum sunt implicate mai multe esaloane ,inclusiv directia de arhive si informatii,asta e un lucru bun deoarece limiteaza gradul de eroare si rezolva si situatia celor detasati in economia nationala,in vechea adeverinta nu erau trecute primele lunare si trimestriale care influenteaza pensia.sa speram ca va fii altfel.in privinta interventiei lui Melescanu cred ca e apa de ploaie-bugetul este aprobat si nu prevede si sursa de finantare care este obligatorie,plus ca mai e cale lunga,asa ca traindo sperando-murindi kkando.

relu949 spunea...

Interesant ordinul sefului SMG probabil si eficient fiind implicate mai multe structuri. CRED CA ERA NECESARA si transmiterea unui ex. cu adeverintele de venituri beneficiarilor pensionari,care ar putea sesiza eventualele inadvertente,desigur neintentionate sau din graba. Ca de obicei cei de la MAI inca gandesc ??(dorm) si apoi trec la execuare revizuiri la gramada, ca in dec.2010.

relu949 spunea...

Cum se interppreteaza art.4 lit. c din ordinul sefului SMG.

Skiuc spunea...

@ relu949... pt cei de la MAI este ceva interesant aici:
http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/attachments/folder/268110006/item/list

Coppernick spunea...

Cu alte cuvinte vom primi noile decizii in 30 de zile de la emiterea lor, emitere care se va produce in perioada 05-15.03.2011.
Avand in vedere ca fondurile pt pensii se varsa pe 05 ale lunii, vom primi cuantumul cf deciziei in aprilie.
Din adresele de la anexa 4 parca, rezulta ca MAp considera ca nu mai are timp sa recalculeze, deci vom primi in aprilie ce vor gasi pana in martie, urmand ca noi sa cerem revizuirea pt perioadele lipsa sau veniturile pt care avem semne de intrebare. Si atunci care e rostul termenelor din OUG? MAp nu are fonduri? Sau vrea sa aplice OUG inainte de a deveni lege in parlament si sa nu se mai aplice amendamentul Melescanu, daca va trece de plen?

sb bula spunea...

de ce pui de la tine,nu vezi ca termenul de revizuire este 31 dec 2011?nu denatura ca sunt sigur ca ai capacitatea sa intelegi ce citesti.hai noroc.

mos alecu spunea...

@relu949 18 februarie 2011, 11:06 :
In an.1/oug.1/2011 apar numnai gradele pentru trupele de uscat ... la aviatie si marina sint denumirile specifice ... In plus la cei foarte-foarte 'vechi' mai sint 'oarece' deosebiri...

mos teaca spunea...

oare seful smg are in subordine .......tot?
in sfarsit vad ca e ...armata..."militara"!
oare nu trebuia un ordin al ministrului...oprea?
oare nu s-a aplicat metoda .....matzei aruncate in curtea........smg?

Anonymous spunea...

La noi ca la nimenea.Iar au dat astia cu oistea in gard si au emis un ordin NASPA.Pai DFC-AUL se subordoneaza ministerului.Nu inteleg cum seful SMG poate sa scoata un ordin care sa fie executat si de alte directii,structuri ale MINISTERULUI.Profita de tineretea sefului smg.,de experienta lui aeriana,si il baga la inaintare.Ministrul OPREA deja e firfizon pe fata pe acolo,cred ca credibilitatea sa =0,si nici santinelele nu-l mai respecta caind mai vine dincand in cand pe la minister sa-si bea cafeaua.Asta port sa vo spun din surse sigure,chiar de la cabinetul sau.Iar seful smg da si el un ordin safie ceva dupa ordonanta aia,si asa finantistii vor intarzia cat vor putea recalcularea in semn de protest.Maine vor fi si ei la fel.Nu cred ca cei de pe la arhive vor lucra pe branci.Pun pariu ca nu se va termina aceasta recalculare nici la anul in martie.Ma refer la corectitudinea ei.AR trebui intrebat ministerul cat a cheltuit in plus pe procesul recalcularii.Si cat va mai cheltui deacum inainte.Reprezentantii opozitiei asta ar trebui sa faca,sa-l cheme pe ministrul apararii,de finante si cel de la munca,plus MI,SRI,SIE,sa-si prezinte raportul din acest punct de vedere.

CopperNick spunea...

Sb bula ce sa inteleg? La art 1 din Ord 17 al SSMG scrie clar ca rolul ordinului este finalizarea revizuirii pensiilor militare pana la 15.03.2011. E o vb romaneasca care se aplica pt graba sefului SMG: daca nu te f--- nimeni de ce dai din c--?
Iar o sa avem lucruri facute pe jumatate?
Sa imi explice cineva unde sau care este logica acestui ordin? Pentru folosul meu si al pensionarilor militari.

mos teaca spunea...

CopperNickule, pui mai multe intrebari ca....mine! stiau ei de ce n-au nevoie de oameni ca.....noi!

Anonymous spunea...

Logica-i simpla COp Nick--sa intre cat mai repede in plata ,pensiile fasonate,sa faca si ei o economie acolo=daca tot au muncit!!

armashul spunea...

Sint implicate tot aceleasi esaloane ca si pina in preazent;mai ales D.Arhive si SIA!
In OUG se spune ca Ministerele " pot da" un ordin de ministru , publicat in MO..
SMG a dat dispozitii si dupa HG735 si M101, nu numai acum.
SMG nu da ordin DFC, ci aproba transmiterea unor situatii informatice,detasari de personal, etc...
Ordinul nu este pentru informarea pensionarilor militari ci pentru a se lua masuri de aplicare a OUG, de catre MApN.

Anonymous spunea...

Dupa alegerile anticipate din luna iulie ac.,in urma castigarii acestora de catre PSD-PNL-PC-PRM,vom avea printre noi inca un pensionar tanar,respectiv generalul STEFAN DANILA.Asta daca nu cumva va fi si anchetat penal in urma semnarii unui ordin care ii intrece competenta,si care in acelasi timp are si foarte multe ilegalitati,sa nu mai amintesc de termenele de executie care sunt pur si simplu imposibil de realizat.Oare generalii mai in varsta isi bat joc de el.Asa pare la prima vedere.Sa avem rabdare ,peste 20-30 de zile vom mai discuta.

Anonymous spunea...

A primit cineva raspuns de la comisia de contestatii a M.AP.N. la contestatie?Am impresia ca nu vom primii niciodata.

Anonymous spunea...

Pt.anonim 19.39;
De la data primirii contestatiei de catre DFC(ma rog,com. de contest. a mapn)curg urmat.termene:45 zile analiza si raspuns+30 de zile pt.comunicare+4-5 zile posta...CAM PE LA JUM.LUNII aprilie,perioada in care nimeni nu va opreste sa actionati in alt mod.NUMAI BINEEEE!

Skiuc spunea...

@ Anonim 20:25, termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia, nu apare nicaieri inca 30 de zile pt comunicare! sa comunice ce?

Plano10 spunea...

@All
Pentru a preveni o multime de actiuni de suspendare si anulare in contencios administrativ, Guvernul s-a ferit sa mai emita o Hotarare de Guvern de inlocuire a abrogateu HG 735, normele de aplicare inglobandu-le in corpul OUG nr.1/2011.
In acelasi scop, ministerele se feresc sa publice in MO Instructiuni de aplicare, emitand ordine de uz intern pentru structurile implicate in procedura de revizuire.
Oricum, acest ordin al SMG a devenit public si, dupa cum se vede, produce efecte juridice care-i privesc pe zeci de mii de pensionari.
El cuprinde norme care se doresc a fi utile urgentarii procedurii de revizuire a deciziilor de recalculare, norme care ar fi fost necesare inca din faza recalcularii pana la 31 12 2010.
Principala hiba a ordinului este ca exclude orice control al pensionarului asupra soldelor inregistrate in adeverintele cu venituri ... esentiale in stabilirea cuantumului pensiei.
Formularele de raspuns la cererile pensionarilor, anexa la ordin, nu raspund cerintelor de transparenta in care ar fi trebuit sa se desfasoare procedura de revizuire.
Normal ar fi fost, asa cum au procedat alte institutii militare, ca un exemplar al formularului pe care CMZ-urile il transmit catre ISA sa fie comunicat din oficiu si pensionarului.
MApN, MAI si SRI pot fi actionate in contencios administrativ pentru a fi obligate sa emita Norme de aplicare a OUG nr.1/2011, norme la care sa aiba acces toti pensionarii prin publicarea actului administrativ in MO.

Anonymous spunea...

Deci fratilor,indiferent de valoarea pensiei(scade,creste),noi trebuie sa ne aparam statutul de militari in rezerva.Pe 1 martie sa mergem cat mai multi in BUCURESTI,protestam si nu mai plecam decat in momentul demisiei presedintelui(EGIPT)Acolo e buba.Trebuie sa fim pregatiti pentru o lupta dreapta iar biruinta va fi de partea noastra.Probabil se va incerca intimidarea cu tot felul de forte,dar stim din experienta cum sa procedam pentru kapturi.Stiti ca in 1999 minerii au obtinut o victorie impresionanta impotriva sistemului de atunci,unde si PD-UL era la guvernare.Ce noi suntem mai prejos decat ei?Astia sunt total nepregatiti dpv tactic.Noi avem scoala vietii,asa ca observ inca depeacum cum le tremura izmenele pe ei.LA LUPTA CAMARAZI.VICTORIA VA FI A NOASTRA.UN GUVERN MILITAR NU VA FI O PACOSTE,DIMPOTRIVA,EUROPA NE VA IUBI SI MAI MULT.UITATI-VA CAT DE BINE ESTE PRIMIT PRESEDINTELE CU SPATELE PE PLAIURILE EUROPENE.Cat de BOC,UNDE A FOST ASTA VREODATA IN VIZITA IN ALTA TARA.ASA CA JOS CU TRADATORII BASISTII ,CANACHEI,UNEPERISTI SI CARE OR MAI FI EI.ASTFEL SI ARMATA ISI VA RECASTIGA PRESTIGIUL AVUT.POPULATIA ESTE CU NOI.UNDE MERGE TYRANUL ESTE PRIMIT NUMAI CU HUITURI.PRIN ASTIA,ARMATA A JUNS IN ULTIMUL HAL.ASA CA LA LUPTA.

Plano10 spunea...

Anonim
Daca vreti puterea deveniti functionari publici si o sa va suspende civilii pensiile...:):);)

Anonymous spunea...

Dle Plano, va rog mult daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti si mie la ce ma pot astepta in urma revizuirii, cunoscand ca:pensionat la 31.03.2001,(47 ani),col,pe caz de boala gr.3,ulterior gr.2; In oct.2008, la implinirea a 55 ani am optat pentru pensie vechime de virsta.Legea 19 din 2000,art.38 prevede ca perioada de invaliditate constituie stagiu de cotizare . Rezulta ca cei 8 ani (2001-2008)se adauga la cei 24+3 ani militar activ. Asa este ? Multumesc mult.

Anonymous spunea...

Daca un contabil sef - civil, cu 4 subordonati are indemnizatie conducere de 50 % si nu face mai nimic. iar un ofiter loctiitor cdt cu atatia subordonati are 40 %.... Asta este armata civililor.....

Plano10 spunea...

@anonim
Da, si perioada de 8 ani este stagiu de cotizare.Pentru stabilirea punctajului in acea perioada se ia in calcul cuantumul pensiei de invaliditate raportat la salariul mediu brut.

Anonymous spunea...

Daca cineva ma poate lamuri si pe mine...
Am trecut in rezerva cu drept de pensie in 1998. Din 1999 lucrez in viata civila si pentru ca am trecut la pensie in conditiile ordonantei (s-a desfiintat unitatea in care lucram si nu am mai avut sanse de promovare). Timp de sapte ani am fost incadrata prin cumul , dand examen anual pe post, am lucrat fara a mi se recunoaste vechimea din armata, deci am inceput de la debutant, cu un salariu de mizerie si abia ulterior, in baza legii 164 mi s-a recunoscut si vechimea anterioara si am fost incadrata pe perioada nederminata. Am reusit sa-mi pastrez si pensia ca nu am depasit plafonul pentru cumul. Acum se pune problema ca, dupa noua lege, in luna iulie indeplinesc conditiile de varsta pentru pensionare. Ce fac cu cei 11 ani si jumatate pe care i-am acumulat? Mi se vor adauga la pensia actuala sau se face o alta pensie?
Am citit legea dar nu mi se pare suficient de explicita lasand loc la interpretari. Am intrebat la ITM si nu stiu sa-mi spuna. Mi s-a spus sa mai revin ...
Daca stie cineva va rog sa-mi spuna si mie. Multumesc anticipat.

Plano10 spunea...

@Anonim
Aveti aci pe blog un articol special despre recalcularea pentru stagiile de dupa pensionare... cu explicatii si comentarii.
Desigur ca puteti sa va recalculati pensia petru stagiile ulterioare pensionarii... separat de procedurile de recalculare si revizuire conf legii 119 si OUG nr. 1.
Cererea o depuneti la Casa Sectoriala de Pensii din Bucuresti de la care primiti pensia militara.
Punctajul din viata civila se va adauga la punctajul stabilit prin recalculare revizuire.
Nu mai asteptati implinirea varstei standard de pensionare.

Anonymous spunea...

La art. 1 care este termenul de revizuire, 15 III 2011? Nu se vede prea bine , l-ati innegrit.
Parca era 15.III 2012? Sau gresesc? IN orice caz se intampla ceva, nu se mai raspunde nici la telefon !
O zi buna!

Skiuc spunea...

@ Anonim 13:21, termenul e 15.03.2011! am mai scris pe undeva pe aici ca e suspecta graba, termenul e aiuritor, pt perioadele "lipsa"(sic!) se vor folosi "datele" din Anexa 1/OUG... iar Anexa 4 pune capac!

Anonymous spunea...

Atentie -neam de manivela pe blog--
Tu ai tupeul sa critici masurile luate de Seful SMG? Sterge-te de vaselina pe la gura. Nici atunci nu ai voie sa faci aprecieri asupra masurilor Hotarate de un gen.de aviatie--camionangiule!!

Skiuc spunea...

Mai, limax-ule, seful SMG si-a cam depasit atributiile cu muuuult... dar pentru un trepanat portocaliu care isi spune, pompos, Soimaru cand el e, de fapt, o rama, e mai greu de inteles; fundurile pe care le pupi tu nu prea se afla pe blogul asta, cauta-le in alte parti!

Anonymous spunea...

Neam de manivela-incurabil.Fa un bine omenirii-vaporizeaza-te

sergiu spunea...

Domnilor,care ati postat printre ultimii,va rog mutati-va pe alte bloguri,unde va puteti injura in voie!Cred,ca ati constat,ca acest blog este unul pentru opinie si dialog civilizat,si nu pt.balacareli.Multumesc pt.intelegere.

Plano10 spunea...

@Anonim
15 03 2011 nu este un termen stabilit de OUG nr.1 ci este o decizie a SMG de a finaliza in avans revizuirea fata de termenul stabilit de ordonanta.

Anonymous spunea...

Consider ca seful SMG, prin semnarea Ordinului nr. 17/2011, si-a depasit domeniul de responsabilitate si atributiunile, deoarece:
- Legea 346/2006, publictata in M.Of. nr. 654/2006, privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, la CAP. lV, art. 12, prevede clar care sunt domeniile de responasabilitate ale sefului SMG, respectiv faptul ca seful SMG emite ordine cu, continut strict militar.. Emiterea de ordine pt. implementarea politicii in domeniul pensiilor militare excede atributiunilor acestuia. Asfel de responsabilitati ii revin ministrului apararii, fapt pentru care, din punctul meu de vedere, ordinul nr. 17/2011 este ilegal iar semnarea lui de seful SMG este un abuz.
Daca emiterea lui se facea prin delegare de competenta atunci in preambul era obligatoriu sa se arate ca emiterea lui s-a facut in baza prevederilor art. 32 al 3 si art. 33 alin 3. Ori in preambul se face trimitere numai la art. 33 alin.3. Cum este posibil ca printr-un ordin sa incalci prevederile legii si mai mult sa faci si mentiunea ca planurile cu principalele activitati sa fie modificate iar activitatea de revizuire a pensiilor sa fie prioritatea numarul unu. Adica lasati pregatirea de lupta, aplicatiile si faceti totul numai sa cistigam razboiul pensiilior amputate. De ce nu se asteapta trecerea prin Parlament a OUG nr.1/2011? De ce atita graba si mai ales de ce se fac toate cu atita rautate. Seamana a razbunare dar nu stiu cine o face, din ordinul cui si mai ales pt. ce !!?

Plano10 spunea...

@anonim
Sunt opiniile tele.
Ministrul este seful politic. Seful real al Armatei este Seful SMG!
Pentru ca functie de modul in care se realizeaza obiectivele ordinului depinde cuantumul pensiilor a zeci de mii de cadre militare in rezerva trebuia ca el sa fie publicat in MO.

Anonymous spunea...

Termenul de 15 martie este pus cu scopul de lasa timp pentru:1)grabirea procesului de recalculare,2)timp pentru pensionari sa solicite adeverinte pentru perioadele lipsa 3)MANEVRE POLITICE.(Catalin-pensionar de urmas)

Skiuc spunea...

@ sergiu, fara a fi dator cuiva voi oferi niste explicatii: dupa cum lesne observi, atacul l-a inceput, in mod josnic, cum ii este obiceiul, un anonim, individ care pe alte bloguri isi spune soimaru, individ cu pretentii de fost cdt UM :) contradictia a aparut din momentul in care domnia sa a afirmat pe un alt blog ca pensiile civile au crescut de 3 ori(?????) din 2008 pana in decembrie 2010, in speta fiind vorba de pct de pensie... mi-am permis sa citez calculele lui mos alecu pe care le gasiti si aici pe blog, conform carora pct de pensie nu a mai fost marit de la 01.10.2009, iar cresterea de la inceputul lui 2007 pana in dec 2010 a fost de aprox 80% din care 50% datorate campaniilor electorale! este o vorba: cand maimuta nu mai are argumente, injura! eu ignor, de obicei, acest personaj!
@ Catalin, sunteti in eroare: a)recalcularea s-a incheiat la 31.12, acum se face revizuire; b)cititi cu atentie anexa 4 din ordinul sefului SMG! pot solicita pensionarii orice, NU VOR MAI PRIMI NIMIC!
Cu stima tuturor,

wassy-g spunea...

Seful S.M.G nu poate emite un ordin prin care sa coordoneze activitatea unor sectoare din M.Ap. pe care nu le are in subordine.Am inpresia ca,Ministerul Apararii,nu si-a asumat raspunderea emiterii unui ordin prin care sa puna in aplicare O.U.G. nr.1/2011.

Skiuc spunea...

@ wassy, Oprea nu si-a asumat nimic, de fapt nici nu stim daca mai exista izmenarul... iar Fane Danila si-a depasit cu mult competentele! Punct!

Anonymous spunea...

adica Frana-nu punct

Sfetcu spunea...

Pensionara din anul 2005 - prescriptie drepturi de pensie neacordate integral.

La data pensionarii mele in anul 2005 nu am cunoscut ca activitatea anterioara pe care o desfasurasem in sistemul militar era incadrata in grupa I de munca (conditii speciale), circa 22 de ani. Acum, ca urmare a tevaturii recalcurarii pensiilor militare am aflat de la niste fosti colegi ca luam pensia diminuata cu mai multe sute de lei (RON) ca urmare a grupei de munca neluate in calcul. Am facut demersurile necesare si actualmente sunt in posesia adeverintei care atesta existenta acestui drept.
Doresc sa ma lamuriti daca recalcularea pensiei se face si pentru trei ani de zile anteriori depunerii datei cererii recalcularii (termenul de prescriptie de trei ani pentru drepturi de neacordate)? Mentionez ca in fapt eu am primit pensia diminuata (fara a avea o vina la asta) de la data pensionarii din anul 2005. Daca da, ce baza legala pot invoca in cererea mea? Poate si un model de exprimare in cadrul cererii.
Multumesc mult daca ma ajutati.

Anonymous spunea...

pt. sfetcu
Citeste OUG nr. 1 si vei vedea ca la art. 3 sau 4 spune ca revizuirea se poate face si in baza documentelor prezentate de beneficiari. Scrie imediat o adresa catre Casa de pensii sectoriala a M Ap.N (DFC) si trimite ( cu confirmare de primire) adresa din care rezulta grupa de munca. Dupa ce primesti decizia si vezi ca nu a fost avta in vedere adeverinta trimisa ( este posibil sa nu mai aiba timp fizic,vezi anexa 4) atunci in termen de 30 zile faci contestatie si retrimiti acea adeverinta. Cred ca am fost clar. Succes

Plano10 spunea...

@Sfetcu
Ma indoiesc ca in anul 2005, cand te-ai pensionat, nu ti-au luat in calcul si grupele de munca, daca le aveai.
Grupele s-au acordat prin cerere doar la cei existenti in plata la data intrarii in vigoare a L 164/2001, conform modificarilor ulterioare ale acestei legi si a HG 1188/2001, de applicare.
Daca te-au sarit in momentul pensionarii,ceea ce nu cred, fiind vorba de o eroare in luarea in calcul a unui drept care se acorda din oficiu, nu la cerere, se poate indrepta.Pentru asta nu-mi amintesc sa fie un termen de prescriptie.
Oricum, prin recalculare-revizuire ti se iau in calcul, daca este vreo referire la grupe in Dosarul de pensie.
Ca sa fii sigur, trimite urgent la Casa Sectoriala adeverinta in posesia careia ai intrat.

Skiuc spunea...

In anul 2005 se acordau grupele de munca absolut sigur, vorbesc de MApN! Am iesit in anul 2005 si, pe decizia de pensie, apar absolut corect si grupele si contributia la pensia suplimentara!
Cu stima,

Sfetcu spunea...

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Puteti sa-mi precizati daca pot trimite o copie. Ca daca trimit adeverinta originala mie ce-mi mai ramane? Nimic! sau cel mult o copie xerox. Sau sa fac una, doua legalizate la notariat? Merge sa le-o trimit p-aia legalizata?

Anonymous spunea...

anonimul INVALID
uite ca nu e singura.
am activat in 2 unitati.
de la prima am primit sporul de 50%,pt anii de acolo.
de la a 2 , abia acuma ,dupa 13 ani am luat adeverinta cu incadrarea in conditii plus o adev. din care rezulta ca am participat la exp. unde se da ,se zice 100%,dar din ce am vazut pe aici se pare ca e 50%.plus ca nu am fisa de pensie la dosarul de la CMZ.
Numai bine la toti

wassy_g spunea...

Pt.cei care au iesit la pensie inainte de aprilie 2001, fisa cu locurile de munca care dau dreptul la conditii de munca deosebite,speciale si alte conditii, s-a facut, la cerere,de catre C.M.J-uri.Pt.cei iesiti la pensie dupa aceasta data,fisa cu locurile de munca s-a intocmit in fiecare unitate de cei de la resurse umane.Intrucat ordinul M.A.p, M.116/2001 care reglementeaza cine se incadreaza sau nu in aceste conditii, este cat se poate de interpretabil atunci, fiecare cadrist l-a pus in aplicare asa cum a considerat.De aceea toti care se cred nedreptatiti in aceasta privinta,se pot adresa C.M.J u,rilor de care apartin,pt. refacerea acestor fise(inclusiv cei care au iesit la pensie dupa 2001)

Anonymous spunea...

D-le Wassy_g eu sunt pensionar de urmas.Tatal meu a lucrat 34 de ani in cadrul Politiei de frontiera din care 26 ani la PCTF feroviar.14 ani apar lucrati in conditii deosebite si 12 ani in conditii normale.Va intreb as putea face ceva pentru ca si cei 12 ani sa fie incadrati la conditii deosebite(spor 25%)?(Catalin)

Plano10 spunea...

Adinel Tudor spune:
7:43 PM


Legat de ordinul sefului SMG cu terminarea revizuirii la 15.03.2011

Incepe sa se dezlege misterul acestui ordin.
Dintr-o sursa de incredere din SMG...
S-a primit un ordin prin care trebuie sa se reduca toate cheltuielile din M.Ap.N cu 30%,inclusiv cele de achizitii…
Motivul?
Nu sunt bani pt. plata pensiilor militare, prin revenirea la cuantumul din dec.2010.
Guvernantii isi facusera socoteala ca prin recalculare se vor face economii la buget si de aceea armata a primit pe 2011 un buget diminuat fata de 2010.
Din aceasta cauza s-au grabit sa recalculeze 80% din pensii pe baza salariului mediu.
Insa reactia prompta a rezervistilor, hotararea I.C.C.J, precum si pozitia adoptata de cele doua televiziuni de stiri i-au facut pe guvernanti sa dea inapoi.
Si atunci s-a dat ordin sa se recalculeze pensiile pana pe 5.03, intre 5 si 15.03 sa se emita deciziile, iar din luna aprilie sa intre in plata toate pensiile recalculate pe baza O.U. 1/2011.
Asa ca vor fi iar inexactitati, greseli, perioade lipsa.

Skiuc spunea...

Nimic nou sub soare daca punem la socoteala si faptul ca termenul fixat de instanta la actiunea de suspendare a OUG1 este 23 martie...

wassy_g spunea...

Anonim (Catalin)
Ordinul M.116 este valabil pt.cei care au iesit la pensie din M.Ap. Pt.M.I ,probabil ca s-a emis un ordin asemanator,care trebuie studiat.
Interesati-va la I.J.P .Daca a lucrat in cadrul Politiei de frontiera m-as mira sa nu fi primit, cel putin, conditii deosebite.Sau, poate ca a iesit la pensie inainte de aprilie 2001 iar atunci cand a trebuit nu a facut cerere.

Anonymous spunea...

Tatal meu a iesit la pensie in 1992 si a decedat in 1997.Cand a iesit la pensie nu l-a interesat acest aspect.Eu sunt pensionar de urmas din 1998 nestiind ca am acest drept timp de 1 an de zile.Cei de la ISTPH desi cunosteau situatia mea nu s-au catadicsit sa ma informeze si pe mine. (Catalin)

wassy_g spunea...

Anonim(Catalin)
Nu a fost interesat intrucat, in anul 1992, era alta lege dupa care se acorda grupa 1 si 2 de munca.Dobandirea calitatii de pensionar de urmas se face la cerere,nu te anunta nimeni ca ai acest drept.

Plano10 spunea...

Anonim spunea...

Se face referire la ordinul sefului SMG (cel cu recalcularea pana la finele lui martie
In atentia


Domnului general-locotenent Ion Oprisor, consilier de stat, secretarul CSAT


Va supun atentiei urmatoarea problema reiesita in urma luarii la cunostinta a continutului Ordinului SMG nr. 17/2011.


In fapt:
1. Ideea coroborarii activitatii structurilor cu responsabilitate din cadrul MApN in recalcularea/revizuirea pensiilor militare de stat poate fi apreciata ca necesara.
2. Potrivit antetului, a numarului si a functiei semnatarului documentului, precum si a continutului abordat, documentul este nul de drept.

In drept:
1. Constitutia Romaniei, art. 1 al.(3) - "stat de drept", adica un stat in care se respecta legea -.
2. Legea nr. 346/2006, art 12 - atributiile SMG sunt numai in domeniul militar -.
3. Legea nr. 346/2006, art 15 - Directia management resurse umane, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
4. Legea nr. 346/2006, art 17 - Directia financiar-contabila, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
5. Legea nr. 346[2006, art 33, al (3) - seful SMG emite ordine cu continut militar si dispozitii, potrivit domeniilor de competenta -.

In concluzie:
1. Avand in vedere problematica, un ordin trebuia sa fie emis de catre ministrul apararii nationale, cu sarcini catre structurile subordonate in mod direct.
2. Seful SMG putea sa emita o dispozitie cu continut administrativ adresata structurilor subordonate pentru sprijinirea indeplinirii eventualului ordin al ministrului apararii nationale.
3. Se poate presupune ca proiectul documentului nu a fost promovat potrivit prevederilor legale, prin compartimentul de specialitate responsabil cu analiza proiectelor de regulamente, ordine, dispozitii, instructiuni, care ar fi trebuit sa sezizeze aspectele supuse atentiei dumneavoastra.
4. Exista riscul adresarii la justitie, atat pentru anularea documentului, cat si, eventual, pentru sanctionarea semnatarului documentului, pentru abuz in serviciu.

Comandor (rez.) ing. Av. Nicolae Ivaschescu

Anonymous spunea...

Daca Guvernul asta in viitorul apropiat se va prabusii ceea ce imi si doresc si odata cu el se vor duce de rapa si marii lingai din armata care nu stiu altceva de cand cu recalcularea pensiilor sa trimita personal de toate categoriile care nu este specializat pe aceasta tema.( cum a declarat ministrul Oprea armata are 5000-6000 de oameni specializati pt. recalcularea pensiilor militare ) :)