Un produs Blogger.

marți, februarie 15, 2011

OUG nr.1/2011 amendata in Comisia pentru Apărare din Senat, condusă de vicepreședintele PNL Teodor Meleșcanu,

40 comments
Comisia pentru Apărare din Senat, condusă de vicepreședintele PNL Teodor Meleșcanu, a avizat favorabil OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare, adoptând şi un amendament prin care, dacă din recalculare vor rezulta sume mai  mici, în plată va rămâne suma iniţială.
“Singura problemă la care nu am primit răspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exerciţiu! Mă refer la desfiinţarea sistemului de pensii ocupaţionale şi trecerea la cele pe bază de contributivitate, în condiţiile în care nu se face nici o economie şi în condiţiile în care bulversarea pentru foarte mulţi e foarte mare.”, a spus Meleşcanu, conform realitatea.net.,coautor al amendamentului.
" Proiectul de lege a primit aviz favorabil cu majoritate de voturi, la propunerea senatorilor Teodor Meleşcanu şi Nicolae Dobra (senator PDL de Alba, pensionar militar), fiind introdus un amendament ce prevede că, în cadrul procesului de revizuire a pensiilor, dacă rezultă un cuantum mai mare acesta să fie cel plătit, inclusiv pentru lunile ianuarie şi februarie 2011, iar dacă rezultă un cuantum mai mic decât cel aflat în plată, pensionarii să primească pensia aferentă lunii decembrie 2010."

Cu alte cuvinte a fost reintrodus in Ordonanta art. 180 din Legea 19/2000 de care am vorbit atat de mult pe acest blog.

 Disponibilizatii pot sa multumeasca  lobistilor anonimi pentru activitatea de influentare a factorilor decizionali.

40 de comentarii:

esoel spunea...

Daca este adevarat,atunci toti avocatii au ramas fara paine in procesele cu statul pe aceasta tema.Macar sa fi avut si sindicatul satisfactia ca a castigat ceva ,fiindca ,e clar ,daca ar fi mers de la inceput cu strategia pe art.180 ar fi avut mari sanse de succes in justitie.
Ar fi cea mai buna rezolvare a tuturor situatiilor!
Numai de bine!

Anonymous spunea...

Nu stiu daca e cazul sa ne bucuram. Este un amendament aprobat in Comisia de Aparare care va trebui sa si treaca de plen. Cred ca si pentru PDL ar fi o scapare rezonabila si probabil ca multe dintre procesele aflate deja pe rol s-ar stinge.

Anonymous spunea...

costel a scris:
15 Februarie 2011 la 6:49 pm

MARE ATENTIE! OUG. 1/2011 reglementeaza REVIZUIREA pensiilor recalculate conform L. 119/2010, respectiv revizuirea pensiilor stabilite folosind partial sau exclusiv salariul mediu brut pe economie si nu recalcularea pensiilor militare prin care intelegem pensia in baza L. 164/2001. Prin urmare, amendamentul se refera la cuantumul pensiei stabilit folosind salariul mediu brut pe economie care va fi revizuita si nu la cuantumul stabilit pe baza L. 164/2001. Astfel, rezulta ca daca prin REVIZUIRE (nu prin recalculare) pensia este mai mica decat cea recalculata pe baza salariului mediu brut pe economie se mentine in aplata aceasta din urma, nu pensia stabilita pe baza L. 164/2001(uzual numita pensia din luna decembrie). Este posibil sa fie gresita abordarea si terminologia folosita in articolul preluat de pe AGERPRES. Am cautat pe site-ul Senatului stenograma sedintei comisiei de aparare sau alte materiale lamuritoare fara succes, fiind atentionat ca este daunator PC personal continuarea.

sg bula spunea...

ce ma enerveaza prelucrarile astea.nu vedeti ca se refera amendamentul la L19?e principiul unui drept cistigat [cuantumul],nu mai duceti in eroare,daca amendamentul e adevarat si se aproba-e clar-la cei care rezulta pensie mai mica decit in decembrie-ramaine aia.clar,lasa ti interpretarile.rugati va sa fie aprobata in plen.

Anonymous spunea...

Deci.MELESCANU nea tras-o.Asa ca stimati colegi de suferinta,tot LUPTA SINDICALA ne va aduce pensia DIN DECEMBRIE .Nu trebuie sa aplecam urechea la ce spun politicienii,si mai mult generali gen ZAPOR-TRISORUL,NOI SA mergem pe instante iar din detronarea portocaliilor sa ne facem un tel.Pe cine sa alegem?VADIM cred ca e singura personalitate ce nu a fost implicata in aceasta marsavie de decadere a tarii.TRIBUNUL are solutia.Ati vazut opozitia prin SPURCASIUNEA DE MELESCANU.ASTEPT SI ALTE PARERI?DAVID-MURES

Plano10 spunea...

@David
Tu ai citit bine articolul asta?
Ia mai citeste-l o data si poate ai sa vezi si alte culori decat cele portocalii!
Amendamentul aprobat de Comisia de Aparare strica intreaga constructie a Legii 119 in sensul ca, dupa recalculare-revizuire, nimeni nu pierde vreun leu din pensie....decat contributia de 5,5 pentru sanatate...ca sa fiu mai exact.

Anonymous spunea...

Dle PLANO,ar fi bine ceea ce spuneti dv.,dar cel mai corect ar fi sa asteptam si aceasta revizuire.Despre faptul ca cei de la putere vor respecta art.cu neretroactivitatea din vechea lege a pensiilor o sa mai vedem.Atunci,totusi inca nu se face dreptate intre cei cu "alte conditii "si cei cu conditii speciale.Dar sa vedem cum vor evolua problemele,deocamdata este doar un FAS.Deci d-le PLANO cred ca o sa-mi dati dreptate.Cu stima DAVID.


'

CopperNick spunea...

Nu il suspectez pe Melescanu de mirsavii. Poate a amendat OUG in urma presiunilor si pe baza argumentelor. Dar vorba cuiva sa asteptam sa treaca de plen si mai vedem.

Anonymous spunea...

D-lor, asta este ceva de imagine pentru PNL.
Vezi doamne, ei se lupta....lupta...!
In plen acest amendament nu va trece! Trebuie sa se faca cum ....A FOST STABILIT !!!
Mai vorbim , dupa vot in plen !!

Plano10 spunea...

@anonim
De ce crezi ca este imagine pentru PNL si nu o actiune concreta in sprijinul disponibilizatilor?
Amendamentul ar putea sa fie agreeat si de catre parlamentarii puterii mai ales ca, prin adoptarea lui,peste 90% din procesele declansate de Legea 119 ar ramane fara obiect.
In loc sa fiti atat de pesimisti, mai bine ati actiona pe langa parlamentarii puterii, aflati in toate circumscriptiile din tara, pentru a-i constientiza sa voteze amendamentul.
De ce va minimalizati puterea de convingere?

mos alecu spunea...

@Plano10 16 februarie 2011, 09:13 :
Esenta , ratiunea de a fi , a L.119/2010 este REDUCEREA cheltuielilor de la bugetul statului cu plata pensiilor de serviciu . Si-asa 'baietii' de la guvern s-au speriat ca pensiile militarilor cresc ( intre noi fie vorba ... 'pericolul' cresterilor in masa a trecut odata cu terminarea celor 30.000 de pensii carora nu le fusesera aplicate majorarile pentru grupe de munca - pensii care au fost recalculate 'la urgenta' pentru a linisti prostimea , spunindu-i-se ca majoritatea pensiilor cresc ) , asa ca nu va fie 'teama' ... plenul nu va aproba amendamentul ... Si-apoi ... urmeaza camera anastaseasca ...

Anonymous spunea...

16 februarie 2011, 08:59. MITICA SUNT,
D-le plano, in momentul cand , vezi ca la aproape 75% creste pensia, si tu Ponta, spui pe dos, ca o sa tai, o sa dregi, cand vii la guvernare, nu ajungi decat la concluzia din popor, POLITICA E CURVA ! D-le plano, doamne fereste, eu nu zic sa fie cum zic eu, sa fie cum ziceti d-voastra, dar trebuie sa existe un echilibru in calculul guvernantilor: din acelasi fond de pensii, se ia de la unii, se da la altii.
Daca se merge pe acest amendament, NU MAI IAU, si dau in plus! Ei care ,,nu stie'', decat sa taie? Sa dea DOMNUL sa fie ca d-voastra!

Plano10 spunea...

@Anonim
Responsabili cu taiatul erau Basescu si cu Boc.
De unde ai scos povestea cu Ponta?

Plano10 spunea...

@alecu
Cei care nu au lucrat in conditii de grupe au avut si salarii/solde mai mici.
Nu cred ca au fost atat de multi cei care nu si-au depus grupele de munca dupa anul 2004.

Anonymous spunea...

Dar de fondurile risipite absolut aiurea , parca in batjocura, sfidind orice ratiune (telegondole catre nicaieri, polivalente, parcuri la tara, sali de sport pe toate coclaurile si alte trasnai) care nu aduc nici o crestere, decit faciliteaza sifonari enorme de bani publici, ce ziceti, acolo se poate?

Anonymous spunea...

Nu Ponta a taiat, gandesc totusi rational !
Am 53 ani .
Dar cand vezi, dupa cum am mai spus, ca 75% sunt avantajati,tu Ponta zici pe dos , ca nu e buna , cum ar veni, tii cu cei 20%. Treaba opozitiei: orice face guvernul, bine, rau, dai in cap. Sa vezi .....ce-o sa fac eu ..... ! Demagogie politica, a inceput prea devreme campania electorala. Numai ca a inceput-o prost. Da-mi voie sa am si eu parerea mea.

wassy_g spunea...

Wassy_g
Atitudidea Dl.Melescanu, pare sa fie cea corecta, in momentul de fata.Revenirea la L.164 este aproape imposibila iar o revenire ar duce la si mai multe nemultumiri.Am discutat cu Dl.Melescanu cu ocazia unei conferinte de presa avute luna trecuta la Ploiesti,pe aceasta tema.I-am expicat ca,in momentul de fata,cea mai buna solutie ar fi recalcularea dupa L 119 cu aplicarea art.180 din L 19.Aceasta varianta ar crea cele mai putine nemultumiri.Se pare ca a inteles cum stau lucrurile.Sa dea domnul sa ramana asa si dupa discutarea in plenul Parlamentului.

Plano10 spunea...

@Anonim
Opozitia s-a referit mai mult la stilul brambura in care a fost aplicata Legea 119 in cursul lunii ianuarie.
Tie ti-a placut cum au fost speriati zeci de mii de pensionari... care au crezut ca pensia le va fi micsorata la cuantumul primit in luna ianuarie?
Asta nu e demagogie!

Plano10 spunea...

@wassy
Sperante sunt multe mai ales ca printre initiatorii amendamentului se afla si senatorul PDL, Nicolae Dobre.

mos alecu spunea...

@Plano10 16 februarie 2011, 13:29 :
O luam de la capat ...
Conditii deosebite de munca (grupe) se acorda de la comandant de grupa (serg.maj.) pina la seful S.M.G. ; trecind si prin cei absolut deosebiti - piloti , scafandri... Deci grupele de munca nu au nici o legatura cu nivelul (presupus de dvs. a fi mic ) . Asta-i una .
A doua : calcularea (conf.L.164) sporului datorat grupelor se reflecta atit in cresterea procentului de calcul a pensiei fata de baza de calcul ( de la 60 la 62 sau 64%) , cit si un spor de cite 2% datorat cumularii anilor (fictivi) .
A treia : legea care a recunoscut grupele de munca si pentru cei iesiti la pensie inainte de 01.04.2001 (inainte de L.164) este L.90/2007 cu aplicare de la 01.01.2008 ... depunrea documentelor si intrarea in plata trebuiau facute ( "in termenul general de prescriptie" ) pina la 31.12.2010 . Prin 2010 DFC se plingea ca nu reusise sa calculeze 'efectele' L.90/2001 la aproximativ 30.000 pensionari militari ... Deci acei oamneni trimisesera documentele necesare dar ... au avut 'nenorocul de nesansa' de a nu li se acorda drepturile cuvenite . Acum 'baietii' de la DFC au speculat momentul si i-au introdus primii la recalculare ... obtinind efectul linistirii 'prostimii' prin anuntarea cresterii pensiilor... Din tabelele afisate se vede treaba ca i-au cam terminat de recalculat pe acei pensionari ... si au intrat in recalcularea celorlalti - la care nu mai are de unde sa creasca pensiile ( de aceea nici nu mai afiseaza rezultate) ... ( am calculat pentru niste fosti colegi , subofiteri care primisera grupele , pe baza adeverintelor de venituri ... nici vorba de crestere - ramin pe loc , sau scad putin ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Poate nu stii, dar grupele de munca pentru pensionarii din MAI s-au aplicat inca de la inceputul anului 2004, in urma unei megaactiuni in justitie declansata prin anul 2002 de ANCMRR din MAI impotriva ordinului intern al ministerului de aplicare a HG 1188/2001, conform caruia de cresterile pentru grupele de munca beneficiau numai cadrele care au iesit la pensie dupa aprilie 2001. Instantele au decis ca este o discriminare a pensionarilor aflati in plata la data intrarii in vigoare a L 164/2001.Hotararea judecatoreasca a fost valabila doar pentru cadrele MAI.
Organnizatia ANCMRR din MApN a stat pasiva timp de 5 ani.
In MApN discriminarea a fost inlaturata abia prin L 90/2007 cand s-a prevazut ca de art. 9 din legea 164/2001 beneficiaza si cadrele pensionate inainte de 2001.
Cred ca au fost situatii in care pensionarii MApN nu au stiut ca trebuie sa-si ia adeverinte cu grupele de munca... dar nu atat de multi.
Si cei de la MAI,, care au avut grupe de munca inca din 2004, au inregistrat cresteri de pensie potrivit Legii 119.

wassy_g spunea...

mos alecu
Din cate stiu eu, mai sunt aprox.10.000 de pensionari care nu si-au primit drepturile pe Lg.90.In alta ordine de idei, M.M si subof.care au ceva vechime si mai au si grupe de munca, au cresteri la pensii.Deasemenea, ofiterii care au grupa de munca si nu au avut in ultima luna de activitate, ind. de comanda si salariu de merit au si ei cresteri de pensii.Partea proasta o constituie decuplarea pensiilor militare de salariile celor activi.Asta e adevaratul motiv pt.care fac recalcularea ,in felul asta.In cativa ani pensiile vor mai reprezenta f.putin din salariile celor activi.

wassy_g spunea...

plano10
Exista o asociatie profesionala, a cadrelor de specialitate RADIOLOCATIE care, a actionat M.Ap. in instanta pe aceasta speta .Procesul s-a intins pe mai multi ani si in final s-a pierdut la Inalta Curte

CEZAR spunea...

@WASSY- .In alta ordine de idei, M.M si subof.care au ceva vechime si mai au si grupe de munca, au cresteri la pensii.Deasemenea, ofiterii care au grupa de munca si nu au avut in ultima luna de activitate, ind. de comanda si salariu de merit au si ei cresteri de pensii.----Ce tare l-ai lovit pe Mos Alecu .parca-l aud cum tipa si se tavaleste!!

wassy-g spunea...

Cezar
Mi-au trecut prin mana mai multe decizii de pensii ,recalculate dupa adeverinta de venit si salariul mediu, pt. a-mi justifica cele
spuse.Ca ne place sau nu, trebuie sa spunem adevarul

esoel spunea...

David,anonim
Opozitia,cea PSD cum am tot spus aici,habar nu are cum sta treaba cu recalcularea si efectele ei;dovada este ca intr-adevar au afirmat prin Ponta ca anuleaza legea 119 crezind ca toti o sa sara in sus de bucurie in realitate insa ,nu fac decat sa-si castige de pe acum voturi impotriva motivand pe 75-80% dintre noi sa mearga la vot pentru a opri acest pericol.Problema PSD este ca ei au tratat cu SCMD care la rindul lui a devenit un pericol pentru militari(si cand e vorba de pensii si cand e vorba de onoare si demnitate) si nu mai reprezinta decat o mica parte din cadrele militare ;un partid care era cu adevarat ineresat de noi ar fi stiut aceste realitati.
Cred in Lae Dobra si Melescanu ,primul a fost cdt.unitate la Sebes,stie problemele ,desi e PDL.Va trece sigur amendamentul si va kasa sindicatul cu PSD si cu huiduielile pe care nu le va mai sterge nimeni de pe reverul uniformei terfelite in public.
Numai de bine !

Cârcotaşu spunea...

Plano, ceva comentarii la asta? Iniţial pare că n-ar avea nimic comun cu pumnii-n barbă încasaţi de... ştim noi cine:
Guvernul Romaniei
Ordonanta de urgenta nr. 10/2011
din 09/02/2011
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 113 din 14/02/2011
privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat
Avand in vedere dispozitiile alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, prin care se instituie pentru prima data in reglementarea romana o cauza de nepedepsire circumstantiata la exercitarea unei profesii liberale cu legatura directa si impact profund asupra activitatii judiciare, fiind in acelasi timp singura de acest gen cu privire la o anumita categorie de subiecti activi calificati - participanti in calitate de instigatori sau complici la savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala, tinand cont de faptul ca reglementarile cu caracter general si sanctiunea penala in mod special raspund unor nevoi constatate la nivel social, un astfel de text poate fi de natura sa aduca prejudicii insesi exercitarii profesiei de avocat, punand la indoiala probitatea membrilor profesiei, care sunt, in egala masura, vectori in procesul de stabilire a circumstantelor cauzei si dezlegarii pricinii.
Avand in vedere ca elementele prezentate mai sus constituie o situatie de urgenta si extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
Articol unic. - Alineatul (8) al articolului 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 7 februarie 2011, se abroga.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
Bucuresti, 9 februarie 2011. Ministrul justitiei,
Nr. 10. Catalin Marian Predoiu

Anonymous spunea...

Sincer ,m-i se face scarba de atatea vaicareli,
la unii,de-a nostrii din mapn,cu pensii consistente,si serviciu de birou.
Pe unul ,nu-l vad ca regreta ca nu si-a informat ,avertizat ,indrumat vreun coleg iesit la pensie inainte de 2001 ,ca ar putea avea dreptul la ceva gritzarii in plus.vai ,vai vai,doar pt mine.
Eu avem dreptul la o"fisa de pensie ",in dosarul de la CMZ ,nu o am.
Aflu asta dupa 13 ani ,de la pensionare asta .
Avem drepul ,participind la experimente militare,la ceva ce unii colegi au primit....,aveam dreptul la spor de conditii speciale ,pt ca eram in serviciu de lupta pemanent ,nu-l am ..!
Datorita harabaturi cu recalcularea,stiu ca 3 ani ,din 2008 ,incoace nu am beneficiat de ele,si acuma constient de aceasta un cadrist tampit din cluj ,nici nu se omoara sa indrepte asta, ba mai cere si spaga sa elibereze adeverinta,cara atesta acestea ,precis daca eram colonel ,nu dura atata .
Nu stiu si nu cred ca pot recupera ceva din drepurile ,pierdute datorate ,putorosenieii ,neglijentei,sau ce-o mai fi asta, dar 13 ani odata si inca 3ani a doua ora ,crede-am ca sunt suficienti.Dar vad ca nu.
790 ron pensie .
coloana mea este fk,aprope paralitic.of corse ,pensie de boala ,dupa 23 ani de serviciu.
nervos ?pe care sa fiu ? ,pe boc ? tariceanu ? base ? liescu?statul roman?
Pe naiba,vad ca nu.
OARE INTR-UN TRIBUNAL POT SA RECUPEREZ CEVA ?

Plano10 spunea...

@Carco
Ce ar fi de comentat?
Poate, pentru cititori,ca sa inteleaga, sa vedem cum suna textul abrogat:

"Avocatul nu raspunde penal pentru recomandarile si opiniile profesionale pe care le comunica clientului sau si nici pentru actele juridice pe care le propune clientului sau, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala. Prezentul alineat nu se aplica in cazul infractiunilor prevazute de Codul penal la art. 155 - art. 173, art. 174 - art. 192, art. 197 - art. 204, art. 205 - art. 206, art. 236 - art. 244, art. 273 - art. 277, art. 279 - art. 281, art. 303 - art. 307, art. 308 - art. 313, art. 314 - art. 316, art. 317 - art. 330, art. 331 - art. 347, art. 348 - art. 352, art. 353 - art. 355, art. 356 - art. 361."

Daca un client trage concluzii gresite din recomandarile profesionale ale aparatorului si comite vreo infractiune ...instigator se numeste avocatul.

Plano10 spunea...

@Anonim
Ti-e scarba de vaicarelile altora...dar si tu te vaicareeesti!
Cum ai putea sa obtii prin Tribunal grupe si alte drepturi pe care nu le-ai avut cat ai fost activ...daca am inteles bine?

Argus spunea...

Nu va entuziasmati, mai e mult pana departe.
Din cate stiu, Senatul este doar prima camera sesizata (art.75 din constitutie) dupa care,OUG se trimite Camerei Deputatilor care va decide definitiv.

Argus spunea...

Mai exista o problema cu acest amendament la OUG nr.1/2011. Potrivit unei reguli in procesul de legiferare, in interesul mentinerii echilibrului executiei bugetului de stat,toate propunerile de amendamentele cu implicatii bugetare trebuie sa se refere obligatoriu la modalitatea concreta de finantare a cheltuielilor pe care le implica amendamentele propuse. Nu stiu, daca Comisia senatoriala prezidata de dl.Melescanu a evaluat costurile si a indicat resursa bugetara necesara aplicarii amendamentului propus. Daca a omis aceasta obligatie, sunt putine sanse sa treaca de celelalte comisii (comisia de buget-finante, comisia de munca) nemai vorbind de comisiile si de plenul Camerei Deputatilor, decidenta in materie.

Anonymous spunea...

@DAVID-MURES
15 februarie 2011, 22:39


Cred ca ai dreptate.... cu cat s-a majorat pensiile voastre pe guvernarea lor ?????? ....cumva 0 lei ?!

Plano10 spunea...

@Anonim care-i raspunde lui David
Memorie scurta aveti.
Ati uitat de adaugarea la pensia militara a unui punct de referinta... in ultimul an de guvernare a lui Tariceanu, prin luna decembrie 2008?
E drept ca, dupa aceea, in timpul guvernelor base-n boace, valoarea de referinta a ramas neschimbata.

Anonymous spunea...

esoel spunea.16 februarie 2011, 19:49
D-le, cam asa ceva.
ROMÂNIA TE IUBIM
CĂ CA TINE NU GĂSIM !

Anonymous spunea...

Dreptate nu poate sa faca nimeni,armata nu a mai avut ministri din 1989.Toti care autrecut pe la mimister au fost niste HAHALERE.Nu poate sa decada armata asa de rau. Sa se faca dreptate cu pensiile militare ,ai avut vechi primeste pensie.Se vede la JANDARNI si POLITIA DE FRONTIERA ce patesec daca au activat oameni dfara pregatire (neverificati),cei tineri din armarta au fost scosi la pensie nu faceau fata.

Anonymous spunea...

Cred ca au fost situatii in care pensionarii MApN nu au stiut ca trebuie sa-si ia adeverinte cu grupele de munca... dar nu atat de multi.

Din cate stiu eu, mai sunt aprox.10.000 de pensionari care nu si-au primit drepturile pe Lg.90
ca sa citez din doua postari

cred ca nici bunica mea nu a stiut de aceste adeverinte ,bunicul a decedat in inunie 2004. inseamna ca abia acum s-a recalculat cf grupelor ?
sau e vorba de cererea depusa prin 2007/2008? la CM?
cristi

Anonymous spunea...

D-le anonim de la 17 FEBRUARIE 15:06.
Pe parcursul anului 2008,la toate cadrele militare in rezerva si in retragere,deci la toti pensionarii din MApN(la politie,sri...etc.nu cunosc)s-a actualizat pensia in conformitate cu a celor activi,si aceasta in urma maririi la activi a coeficientilor de functie.Si deasemenea s-a stabilit si la barbati vechimea de 25 de ani ca la femei ,adica vechimea pentru care s-a acordat 60% din ultima solda,la care s-a adunat 2% pentru anii lucrati peste 25.Deci marirea aceasta s-a acordat la toti pensionarii.Si pana la urma este un drept pe care cei care ne conduceau atunci ni l-au acordat legal,aprobat de parlament,guvern.Un drept care s-a acordat si in conformitate cu pensiile rezervistilor din alte tari NATO.Eu actalmente lucrez in ITALIA.Am cunoscuti italieni,care tot la fel au iesit la 44-48 de ani.Si nici aia nu au fost toti in teatre de operatii.Un aviator cu 20 ani vechime,pensionat la 45 de ani,un subofiter radiolocatorist intro baza militara,iesit in 2008 la 46 de ani are 2800 de euro,si la disponibilizare a primit 25000 euro si consultanta gratis pentru infiintarea unei ferme europene din fonduri europene.Adevarul este ca avea50 ha.teren si o ferma mai veche,de prin 1700,iar parintii in varsta iau donat 3000 de oi.Sa vezi diferenta,ce e la noi si ce e in alta tara.Si ITALIA,nu e paradisul EUROPEI.Asa ca prietene anonim stiu ca am avut mariri in 2008,dar stii cum e?Pai azi dai si maine te rasgandesti sa iei.Si la sat daca azi dai 50 lei la ziua de munca,si maine spui ca dai mai putin atunci nu iti mai vine nimeni la treaba.Si alta chestie.Astia scumpesc totul de pe o zi la alta si se agata de pensiile amaratilor si a bugetarilor.Haideti mai bine sa le dam in bot si sa ne stie de frica.Pe mine nu ma intereseaza ce partid conduce,ma intereseaza sa fim respectati si sa putem trai decent.Asta e problema.Dar astia de ne-au umilit in iarna asta cu pensiile noastre,nu trebuie iertati.Fiecare pensionar militar in localitatile unde domiciliem trebuie sa avem in memorie toate persoanele PDL-iste,iar la momentul oportun sa-i eliminam ,daca se poate si din localitatile respective,sa ne batem si noi joc de ei asa cum o fac si ei in prezent cu noi.DAVID-MURES



























5

Plano10 spunea...

@David
Esti prea optimist cu izolarea PDL-istilor.
Pai... au castigat anul acesta, in plina "reforma" portocalie prin taieri de pensii si salarii, mai toate alegerile locale anticipate din diverse zone ale tarii.

SEJC spunea...

Atitudinea D_lui MELESCANU este corecta.Nu negljati ca atitudine corecta a avut si d-l DOBRA(pensionar...) de la PDL.Trebuie sa dam cezarului ce este al cezarului.