Un produs Blogger.

joi, februarie 03, 2011

SCMD: Comisia de audit si-a pierdut raportul inainte de a-l publica

136 comments
L-a gasit d-l  Gl mr. (r) Ioan Zapor, din Piatra Neamt, si iata ce publica:
clik pe cutu.
v


"Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar  cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.
         Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).
        Pana  aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de “siluire” a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si  inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.                                  
        Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei,
 realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe  liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna.
        Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei.  
        Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul. Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto  smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.
       Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti.
       Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin  Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule).
        Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol “bugetar”, au tras o investitie de peste 80 mil. lei. Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.
       Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.
       Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD."
Cu stima,

136 de comentarii:

theodora0303 spunea...

Nu pot sa cred :(

Plano10 spunea...

Si eu sper ca zvonul sa fie infirmat.
Ar fi pacat ca o actiune civica in sprijinul unei categorii de pensionari sa fie maculata de asemenea malversatiuni financiare.

Argus spunea...

@ Plano10,
"Zvonul" pare a fi mai mult decat un zvon.
Exista o singura solutie si anume: publicarea urgenta a raportului de audit, iar daca "zvonul" se confirma, sesizarea Parchetului !

ALM spunea...

Chiar ma intrebam cand o sa inceapa "contraofensiva"? Afara de faptul ca mesajul stimabilului care semneaza (?) musteste de sarcasm, caut de doua zile o camera video de 12 mii de euro. Personal n-am gasit, dar n-am cautat pe la bijutieri. Mda, cateii javrei ordinare "moare da' nu se preda"!

Anonymous spunea...

Si ce ai mai gasit nea Ioane? Ce spun "pretinii" din Bucuresti? Sau nu ai?

Anonymous spunea...

Cititi comunicatul SCMD publicat pe site la sindicat referitor la comisia de audit si prin care se recunosc anumite greseli si erori in decontarea cheltuielilor...Nu se spune care sunt acestea, dar CD ne asigura ca s-au luat masuri de imbunatatire a sistemului de cheltuieli :))

Plano10 spunea...

@ALM
N-as fi publicat fragmentul din materialul d-lui general daca nu gaseam in el unele referiri la proasta gestionare a fondurilor sindicatului, referiri care mi-au mai fost semnalate si carora nu le-am dat curs spre publicare.
Din cate retin era vorba de asigurarile de viata platite din fondurile sindicalistilor si "evaporarea" catorva mii de sindicalisti din evidente pentru a se ascunde cotizatiile incasate de la ei.
Sunt aspecte verificabile si usor de demontat daca nu sunt adevarate.

sergentul bula spunea...

eu am spus de la inceput ca e o mare magarie si ca sindicatul in frunte cu el dogarus si pricinius are ca scop stringerea de fonduri pentru ei si acolitii lor.am stiut de la inceput ce se ascunde in spatele propagandei si disperarea unora care nu incetau sa ne indrume sa ne inscriem,aveau si ei comision substantial.ce a mincat lupul adio mama.poate cotizati si anul viitor,hai gurkha-ce mai zici,ca erai mare propagandist si sareai la gitul celor care nu erau de acord cu tine,ziceai ca esti mare sef de filiara pe la pitesti,tu nu ai papat nimic?sau te ai dat la fund?hai-sa vad ce mai comenteaza gargaragii sindicalisti,nici macar nu v au dat sfaturi ca lumea.pariez ca pe dogaru-gaozaru nu l mai vedeti la culoare.la anul nu mai are nevoie de cotizatii-a facut plinul si traeste din dobinda,fraerii sa vad ce vor face?vor zice ca nu e adevarat.ne am facut de ris,marea teapa.o a rida toate televiziunile,mai bine,-mucles.

Anonymous spunea...

Domnului general Zapor , in urma procesului de recalculare a pensiilor militare , i-a crescut cuantumul pensiei si ca atare ,lupta sindicala , pentru dumnealui , nu mai are obiectiv. ESTE CLAR ?

Skiuc spunea...

@ sergentul bula: da tu suferi de dedublare a personalitatii? aici sergent..., pe infomeondo papagal? fa-ti un control, mestere!

sb bula spunea...

ok stiuc,ai nasul fin.

Skiuc spunea...

acu esti sb? nu mai esti sergent? va plateste bine tatuca? chiar m-ai facut curios... am intrat nitel pe mehedintiblog si mi-a sarit ceva in ochi, ma mir ca nu s-a sesizat nimeni: peste tot, dl Zapor semneaza cu gradul de Gl. Mr. (Rz), ma rog textul e lansat pe tot internetul... pe blogul sus-numit, surpriza, are si o poza datata 01.02.2010 unde, culmea, e Gen. Lt. :) acu ce sa inteleg? a fost retrogradat? :)))

Anonymous spunea...

este o diversiune a puterii prin interpusi(pardon slugi), are ca scop discreditarea sindicatului. luptam mai departe pe toate fronturile, nu va lasati manipulati, piticii(cei cu nasurile mari de tot), sunt in stare de orice...

mos alecu spunea...

@Skiuc 4 februarie 2011, 11:19 :
La Mh are 2 (doua) stele ... Dupa noua 'orinduire' a gradelor de general (facuta ca sa nu se incurce cei din Americania) , doua stele inseamna Gl.maior ... 'pe vechi' insemna Gl.lt.

Skiuc spunea...

@ mos alecu, stiu :) dar la plimbatul mouse-ului pe poza apare: gl-lt-ioan-zapor-es.jpg :)))))))) ma rog, in buna traditie a vremurilor apuse, dl respectiv a fost facut general in momentul trecerii in rezerva, 31.12.2001

akord75 spunea...

@plano10

ma voi retrage,cred ca voi reusi sa supravietuiesc asa cum am facut-o si pana acum fara blogul plano10
Deasemenea va rog sa-mi blocati IP-ul pe blog.
Intrebare;datele mele si poza le-am postat NUMAI pe mhblog.CUM AU AJUNS PE PLANO 10???VA ROG; RASPUNS URGENT!!daca nu, va voi explica eu

ALM spunea...

@ Plano10
Draga domnule, unde sunt bani exista si "greseli". De fapt, asta este singurul domeniu prin care se pot insinua suspiciuni fata de SCMD. Munitie pentru adeptii (cateii) javrei ordinare si a piticului porno. Si eu am facut o verificare pe net si m-am "mirat" ca stirea a aparut la EvZ, vuvuzela Puterii. Ok, atunci am citit cateva materiale scrise de Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR cel original. Mare diferenta! Si ca stil si ca subiecte. Asa ca, pana la proba contrarie, am voie sa ma indoiesc de veridicitatea semnatarului. Si pot sa o dovedesc:
Gl.Lt.(r) Gabriel OPREA

Plano10 spunea...

@ALM
Una din sursele materialului spune pe blogul sau ca a primit materialul pe e-mail.
Nici eu nu pun semn de egalitate intre activitatea civica a sindicatului si suspiciunile de frauda in gestionarea cotizatiilor.
@acord
Poza de la "persoane interesate" nu pot nici s-o pun... nici s-o sterg.
Aminteste-ti d-ta de ce ai pus-o acolo.

ALM spunea...

@Plano10

Am ales calea cea mai simpla de verificare: am luat legatura cu conducerea filialei SCMD Piatra Neamt, Col.(r) Vasile Ursache! Dl Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR a demisionat din functia de presedinte al filialei si si-a manifesta optiunea de parasire a SCMD. Cred ca "Anonimul" de la 10:46 a gasit raspunsul la dilema. Oricum, astazi are loc o intalnire la Alba Iulia a tuturor presedintilor de filiale cu conducerea la varf si se va iesi cu un comunicat, inclusiv in legatura cu prezenta scrisoare.

Petru DOBOŞERU spunea...

@ALM +anonim dela 10.46

Generalul Zapor are "vechime incompleta" , trecind in rezerva la 52 ani.
Nu cred ca raspunsul la dilema ( a "anonimului de la 10.46" ) este adevarat!

Skiuc spunea...

Am vrut sa vad ce mai e prin tabelele alea cu pensii recalculate de pe site-ul ministerului... au disparut, normal! Au fost lasate atat cat a trebuit pt a-si produce efectul dorit de putere...
@ Dl Doboseru: nu credeti sau sunteti sigur? adica ati vorbit la telefon cu dl Zapor, v-a "delegat"(???) sa urcati acel text pe net... si nu stiti inca ce pensie a luat? sau va lua recalculata?

ALM spunea...

@Petru DOBOSERU
Trecerea in rezerva inainte de limita de varsta nu este un motiv ca pensia "recalculata" sa scada sub cuantumul stabilit pe legea 164/2001. S-au introdus o serie de coeficienti care duc la cresterea numarului de puncte de pensie, chiar in situatia "vechimii incomplete". Oricum, nu stim motivul real al demisiei dlui general si mi-am permis o presupunere rautacioasa. Mai mult, in continuare nu cred ca "scrisoarea" este opera dlui general.

Anonymous spunea...

Unii inca fabuleaza pe acest site si pe multe altele. Fac joscul murdar a lui Dogaru si Pricina.
Tot ce scrie colegul nostru de la Neamt este adevarat. S-au cheltuit bani aiurea pa bauturi fine, cafele zi de zi, mancare, asigurare de viata pentru Ranciog de 6.400 lei si pentru o alta persoana..nu zic care.., inca, pana la 8000 lei, telefoane mobile, 5 randuri de cauciucuri de iarna pentru masina lui Apostol ca deh o fi luat si pentru masa, si pentru tat-su si tot familionul; in conditiile in care sindicatul nu avea masina cum s-au cheltuit acesti bani - benzina, GPS-uri,protocoale prin tara si cazari numai la Alba Iulia - unde au plecat si acum - pensiunea de la Alba esta casa de paza cu amanta lui Dogaru; vila lui Dogaru a inflorit in ultimele 6 luni cu bani de la sindicat!!!!
Nici sediul actual nu sta pe roze - este afacerea lui BALAN cu CHILIMAN. Alti bani bagati in buzunare de la fraeri.Habar nu aveti dar comentati aiurea fara sa aveti dovezi.
Cei 4,5 miliarde sunt in buzunarele lui APOSTOL!!!!!!
Asta a avut cardul in mana si spre exemplu: cand mergea la PECO sa bage benzina cumpara tot ce vroia pentru el, nevasta-sa si familia lui- ochelari, poseta, dulciuri tot ce vroia nevasta-sa! A facut praf banii!
Apoi, restul de bani sunt luati de DOGARU-RANCIOG-PRICINA!
Voi habar nu aveti! Dar latartiaiurea unii dintre voi, oamenii lui Dogaru!
Sunt inscrisi 2000 de sindicalisti care au platit cotizatiile dar nu sunt inregistrati!!!!!
Comisia de audit i-a cerut lui Ranciog sa puna la loc cei 6400 de lei si Ranciog i-a luat din cotizatiilor celor 2000 si a spus ca i-a adus de acasa! Asta a facut zob si banii de la Incubatorul de Afaceri.
Informatorii lui Dogaru, fostii of de informatii, slugile lui, sunt pe toate blogurile si macane ca si ALM pe acest site. Spre exemplu MARIN STELIAN- fost ofiter de informatii la SIPA latra pe blogul lui BURCU, aici este altul nu-i dau numele, pe blogul lui Naecsu,Cobuz injura ca birjarul semnand in anonimat. Ranciog este manipulatorul de pe ROARMY!
Oare credeti voi ca dupa ce s-au lins cu miere nemernicii astia se mai opresc, nu pentru ca sunt prea lacomi.
Daca nu publica raportul de audit in forma originala mergem in instanta cu ei!!!!
PS...alm@ - LA ALBA SE INTALNESC NUMAI JURISTII!!!!! A renuntat la intalnirea cu presedintii tocmai din cauza raportului de audit!!!!!!
Nu cedam!

Skiuc spunea...

16:37... vai da cat curaj ai, anonimule... cred ca ti-a fost foarte greu sa faci 'dezvaluirile' astea, nu?

sg bula spunea...

STIUK-lasa mistocariile,are dreptate,stiam ca se papa banii de la filiale din judet.intimplator stiu cite ceva de chiolhanurile lu Dogaru.Daca o sa l mai vedeti in teritoriu sau pe la tembeliziunii accept cele mai urite injuraturi.asta e-papati-compoti,cum zicea un fost coleg maghiar.faceti socoteala-10000-20 000 de sindicalisti asa cum sustinea ca are.sunt 12-20 de miliarde?voi realizati ce suma e?in jur de 500000 euro.cu suma asta e greu sa o justifici,ce dracu de costuri putea sa aiba?lejer 2\3 miliarde se acopera prin consumabile.sa fim sanatosi si sa cotizati pentru bunastarea lor si fraereala voastra.sa mi ziceti si mie cistigul real.

Skiuc spunea...

@ sg-cum-iti-spui: de unde esti tu asa bine informat? si scrie-mi dracu nick-ul ca lumea, eu nu-ti spun sg _ula, desi nu esti departe, cred...

sejc spunea...

zapor sa stea in patratica lui.stiam ca e tampit dar nu credeam ca a ajuns la acest nivel.asta se crede sef de stat major la botosani sau la buzau?in acest moment este general la oi.trebuie sa inteleaga ca este coleg cu orice sergent major.general este daca vrea sergentul major.sa-si vada de nevasta lui.daca il prind astia din buzau(de ex.cheles)se umple de flegma.
pentru dl. doboseru.daca te bagi in problemele sindicatului te faci membru sau faci cercetare prin diversiune?cumva vrei si tu sa-ti dea unpr-ul o stea?fii moldovean cinstit asa cum te stiu si nu umbla cu sulfaneala.

Skiuc spunea...

@ sejc: dl Doboseru este cel care care a dat drumul pe net la asa-zisa "dezvaluire" semnata de dl Zapor... ma intreb, de ce oare? de ce nu si-a asumat "semnatarul" raspunderea?

sejc spunea...

in prezent suntem toti pensionari.suntem generali,colonei,cpt,.....sg. maj.daca cel cu care ne intalnim vrea.in rest suntem nea nelu,nea petrica ,nea gica etc.am rezerve ca zapor este in cunostinta de cauza cum sunt cheltuiti banii la bucuresti.ceeace spune el sunt presupuneri.in ceeace ma priveste ma intereseaza mai putin .sunt interesat sa-mi castig drepturile(pensia) in instanta si sa am in fata mea o pavaza.in alta ordine de idei cred ca nu este nimeni suficient de inconstient sa se joace cu libertatea sa pentru 2 lei.intrebare.cum naiba pana acum nu au venit nimeni cu intrebari privind cum se cheltuie banii din cotizatii?diversiune marsava.

Anonymous spunea...

sunt din piatra neamt .
nu il cunosc pe zapor .
am incercat sa ma inscriu in scmd , total dezinteresat , cu intentia de a ajuta , in special pe cei batrani , care nu mai au putere sa-si apere singuri drepturile .
am fost privit cu suspiciune de domnul ursache .
am incercat sa atrag atentia asupra faptului ca se pierde timpul , fara a se actiona in instanta . nu mi s-a dat voie sa vorbesc si mi s-a dat de inteles ca nu sunt bine venit .
am participat la alegerile din 31.01.2011
propunerile conducerii scmd piatra neamt erau halucinante , multe in afara legii .
subofiterii au fost pur si simplu ignorati si cine a avut o alta opinie decat sefii , a fost pus la colt .
nu s-a stabilit nimic concret privind modul de actiune
imi asum tot ceea ce am spus .
nu inteleg modul de actiune al sindicatului , in conditiile in care , in piatra neamt , ne-a fost facuta praf imaginea in presa locala .
culmea , in sindicat , in conducere , se afla si ofiteri de politie , buni cunoscatori ai oamenilor din institutii si presa locala - acestia nu au facut nimic pentru imaginea sindicatului si sfaturile lor "profesioniste" erau pe langa lege ( taxa suplimentara de inscriere in sindicat , drept pedeapsa pentru cei care doresc sa se inscrie in sindicat din momentul de fata ).
cine nu este membru de sindicat , nu are ce cauta la sindicat ( conditie impusa de dl. ursache ).
parca aparati toate cadrele militare ?!

cosmin gafincu

sg. bula spunea...

de nene.e un srl,avind ca obiect prestari servicii,chiar daca nu sunt cerute ci numai invocate sau inventate,banii sa iasa.daca incearca cineva sa schimbe sefii d filiale sau la virf,sa vezi atunci opozitie,pai?ei au facut organizatia pentru altii?sunt fondatori si sefi pe vecie,fratie de furt si inselaciune.hai sa vad pe un sindicalist ajutat cu ceva.a murit vreunul si sindicatul a trimis fanfara sa boceasca?i au cumparat macar o coroana celor care au murit din cauza pensiilor?hai coppiii=curaj,dati si exemple concrte nu numai jargoane gen -portocalii-slugi-basisti-etc.
si mai e ceva,cineva se lega de batrini,ca ei lupta pentru ei,le doresc sa nu imbatrineasca,sa nu ajunga la ei,stii proverbul=la batrin ii porti caciula ,daca nu,sa i belestei---sa traesti

Anonymous spunea...

sg.bula.te-am mai intalnit.esti chiar bula?cine crezi ca este destul de prost sa te asculte.semneaza .un sg.nebula.

sg bula spunea...

ne anonime,lasa te de bulisme ca nu ai haz,chiar daca vrei sa faci de necaz.cert este ca a ajutat ceva tamtamul fcut de sindicalisti,chiar substantial as spune,dar modul cum au facut o este deplorabil.si mai e ceva-au sarit calul si au fost exocroci cu membrii,au pus interesele lor materiale mai presus si au diluat notiunea de sindicat,a dat aparenta unei organizatii cu scop precis,avantaje materiale pe spinarea celor care au avut incredere si prin dezinformare,puteau trata discret si legal rezolvarea problemelor,au folosit metode propagandistice si dezinformatoare-rau voitoare-negau si ceea ce era evident.nu uit ce verva avea herr gurkha si altii,vad ca s au dat in ceata,sau au alt ume de rusine,dar la tuoppeul lui de mare conducator nu m ar mira sa apara..hei-ne dobrine-unde esti?ai plecat in tarile mai calde la alta bisnita?parca ziceai ca ai afaceri in vest,de fapt tot o excrocherie,asa cum incercai sa ne demonstrezi.pai cu asemenea oameni in frunte la ce sa te astepti?

Anonymous spunea...

anonim de la 19.02-zapor este promotie 1970.coleg de pluton cu chelaru.arma infanterie.fost sef de stat major la botosani.a fost destituit din functie pentru ca un soldat a plecat cu armamentul din dotare.dupa ani si ani a ajuns general la buzau.la trecerea in rezerva a fost avansat la gl.mr.activitatea sa a fost tara noastra-cazarma noastra.nu are legatura directa cu p. neamt decat prin sotie.dl gl.are o cultura vasta dar din pacate este pupin curist.asa a fost toata viata lui si probabil ca asa va ramane.regret.

ilie de la scularie spunea...

Mestere Plano ... mare taraboi ai stirnit matale cu postarea aiasta... Ia'n de uita-te matale cum de mai incearca cite cineva sa-si invie ... aista ... cum de-i zice ... forumu' ( na ... ca era sa-mi 'sclintesc' 'destele' scirind aiasta vorba)...roarmy.ro/forum/index.php/topic,26.0.html ( acu' eu nu stiu daca-i bine si intreaga scrisa adresarea ... da te decurci matale...)

ALM spunea...

@Anonim (16:37)
Daca cineva s-a infruptat din banii sindicatului, acesta va raspunde in fata Legii. Contabilitatea unui sindicat nu este ca un buzunar. Orice frauda poate fi identificata de revizori sau organe specializate. Nu stiu de unde atata spaima? Sindicatul nu este guvernul portocaliu, oricine poate cere amanunte despre modul de cheltuire a banilor. Sunt sigur ca exista deficiente, ca au avut loc unele fraude dar, tot atat de sigur sunt ca se va face rapid lumina:

http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

Oricum, ma ajuta cineva sa gasesc camera video minune de 12 mii de euro?

Anonymous spunea...

Nu-l mai criticati pe ZAPOR, ca omul spune adevarul curat!
Nu vedeti cati colegi si-au dat demisia din sindicat si totul din cauza banilor.
Voi habar nu aveti dar va spun eu planurile scmd:
- sa infiinteze CAR;
- sa faca cursuri pentru pensionari;
- sa atraga fonduri europene;
- sa administreze terenuri ale armatei;
- asa administreze hoteluri ale armatei,
- asa administreze sali de sport;
Si toate aceste idei apartin mintii nastrusnice ale lui RANCIOG, care peste tot vede numai bani, bani, bani, insusite cu temeinicie de marele savant, istoric, cercetator stiintific, profesor finnatist si paranoic sef DOGARU!
Voi, unii dintre voi, nu vedeti, nu auziti, parca aveti orbul gainilor. Cand unii dintre noi va spunem adevarul nu numai ca nu credeti dar vorbiti si urat si aruncati vorbe aiurea.

Plano10 spunea...

@Anonim 16,37
Desi sunt un sustinator al actiunilor civice desfasurate de SCMD, motiv pentru care ne-am duelat, pe bune, pe alte bloguri, nu am putut sa trec cu vederea neregulile financiare semnalate si despre care nu aud pentru prima data.Sunt de acord cu modul in care pui aici problema.
Lasa-l in pace pe @esoel ca e simpatic.
Cred ca cei din Comisia de audit vor da publicitatii datele reale ale auditului si vor arata cine sunt vinovatii.

Regula este suspendarea din activitate a celor care au gestionat prost banii din cotizatii pana se termina cercetarea.
Operatiunea se poate face fara a arunca in derizoriu activitatea propriu zisa a Sindicatului.
Regret deficitul de democratie existent la conducerea Sindicatului.

@Ilie
De cand monitorizez acest blog am reusit sa fac deosebirea intre cei care, prin critica, realmente vor binele Sindicatului si cei care sunt in misiune pentru a discredita actiunile unei organizatii neguvernamentale care a pus serioase probleme puterii portocalii.

sergentul bula spunea...

of of offfffffffffffffff si daoleuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
la sindicat n am dat un leu.
mai copilasi de la oras.cine dracu sa actioneze in judecata sindicatu?sediul e la bucuresti,cine vine din provinciesa verifice pe daogaru gaozaru.e ca la asociatia de propietari,daca nu vrea administratorul nu pune la dispozitie documentele.e un statut bine definit?e un cadru in care sa se faca un buget de cheltuieli?dureaza scandalul pina se prescrie[3 ani]
daca sunt destepti dau actele pierdute
prinde hotul si ia praful d pe toba
gata
papati compoti
cred ca cel de mai sus avea dreptatea.banditii astea tinetsc mai sus dupa principiul sindicalistilor civili,membrii erau cotizanti si masa de manevra,ar fii cazul sa se incerce schimbarea tuturor la virf,dar sigur e imposibil,sunt convins ca in statut sunyt membrii fondatori si nu pot fii schimbati 5-10 ani,depinde cit de isteti au fost.asa ca........ciocu mic si fermuar la punga.dar nici sa i lasati banii ramasi parca nu se merita.prerea mea este sa se faca o notificare prin executor judecatoresc de catre o filiala curajoasa,in care sa depuna la zii extrasele de cont,sa se faca un comitet care sa aprobe viitoarele cheltuieli,dar urgent,cit mai sunt citiva banuti,si sistate orice virari de bani.lasati vrajeala ca sunt necesari bani pentru actiunole viitoare in instanta.in bucuresti cel mai scump avocat nu poate sa ceara mai mult de 10000 euro pentru acests actiuni.nu miliarde cum vrea sa acrediteze istoricul daogar-gaozar.pupin..si sustinatorii lui,partasi la comisioane e cazul sa se abtina.sefii de filiare care ii iau apararea inseamna ca sunt din gasca lui si au facut o asociatie bine structurata de pacalile a fraerilor.sa vad ce filiala sare la gitul lu dogaru si pristina.

Petru DOBOŞERU spunea...

@ALM 16.34

1.Este posibil si varianta d-voastra, in sensul ca poate primi o pensie recalculata(revizuita?) mai mare , chiar daca nu are "vechime completa"!
2.Fiti convins ca scrisoarea este "opera" domnului general Zapor.

Petru DOBOŞERU spunea...

@seijk

M-as face membru insa nu indeplinesc conditiile legale:

"Art. 2. - (1) Persoanele încadrate în muncă şi funcţionarii publici au dreptul să constituie organizaţii sindicale şi să adere la acestea. Persoanele care exercită potrivit legii o meserie sau o profesiune în mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum şi persoanele în curs de calificare au dreptul, fără nici o îngrădire sau autorizare prealabilă, să adere la o organizaţie sindicală. "

N-am contract de munca si nu sint nici macar..."agricultor".

ilie de la scularie spunea...

@Petru DOBOŞERU 4 februarie 2011, 23:24 :
D'apoi cred eu ca ati putea sa-ncercati a va califica in oarece ... s-atuncea ati fi in 'cislig' de doua ori : una ar fi ca ati sti cite ceva despre oarece , si pi urma ati pute' sa va inscrieti si-ntr-unu din cele 'sindicaturi' ...

sergentul bula spunea...

ieri se spunea ca se intilnesc bastanii de la bucuresti cu o filiala din provincie.vad ca nu apare nimic,sau a fost o biza,sa mai linisteasca spirite,.Pariez ca daogaru nu va scoate capul.va fii o propaganda de acopereire si se stie ca timpul acopera urmele si vindeca ranile.Marea fraereala este alta-a fost abrogata hg 735-deci lipsa obiect la actiunile deschise in instanta,daca se schimba obiectul-trebuie taxa de timbru-de regula 3 la suta din valoare-se obliga de catre instanta sa se faca evaluarea.Alt aspect-cine plateste taxa de timbru si cine cheltuielile de judecata in caz de respingere a actiunii????sindicalistii in solidar?conducerea sindicatului?hai-------intrebati marii juristi sindicalisti,oricum ochelaristul de ciorbitza abia asteapta un client asa gras si disponibil.pa-sa mi scrieti,nu va ma legati de ortografia mea,

ALM spunea...

@sercentul bula
Dvs nu cititi ce scrie Plano10? Vedeti ca a aparut un "update" (o completare), asa ca, daca as accepta pariul, n-as fi decat un escroc.
Pleiada de intrebari in legatura cu actiunile juridice, arata ca nu stiti nimic despre regulamentul SCMD. N-ar fi rau sa-l cititi.
Care ortografie?

Anonymous spunea...

petre doboseru...fiind presedinte la ancmrr vaslui sefii tai directi nu-ti permit sa fii membru scmdrr.in plus iti pierzi privilegiile pe care le ai.pierzi indemnizatia plus intaetatea la statiuni ,tratamente etc.prinzi si 2% de la car.de fapt voi traiti din car.fara car sunteti morti.voi sunteti aserviti puterii prin inclusiv statut.sunteti invidiosi pe sindicat ca va luat din membrii.sindicatul este independent prin statut.nu este dependent politic.oprea nu ne accepta tocmai pentru ca ne distantam de politic.ce a facut ancmrr pentru membrii ei a caror pensii a scazut?.nimic.sunt membrii ai ancmrr care sunt si membrii sindicat.ce explicatie ai?nu fac apologia sindicatului.accept si faptul ca uneori s-a purtat caraghios.cine este mai vinovat?cel ce nu face nimic sau cel ce face chiar daca nu ia iesit intentia.adu-ti aminte prevederea din regulamentele de lupta .ce naiba doar esti absolvent acum a universitatii de aparare.iti promit sa nu mai discut cu tine in contradictoriu pentru ca nu este cinstit din partea mea sa o fac fara sa-mi declin identitatea.in alta ordine de idei nu uita ca zapor era atat de limitat incat pe timpul cand era in activitate te tinea in pozitia de drepti tocmai pentru ca ati fost coleti.multa sanatate tie si familiei tale.

Petru DOBOŞERU spunea...

@Anonim 10:23

Membri ANCMRR pot fi membri de sindicat fara nici o opreliste, daca indeplinesc conditiile art. 2 din Legea sindicatelor.
Presedintele filialelor ANCMRR (deci si eu) n-au indemnizatie .
La statiuni n-am mai avut"intiitate" de acum 25 de ani!
Nu avem CAR , pe linga filiala intrucit consider ca aceste CAR-uri trebuie sa fie indepedente in conformitate cu legea lor de functionare.
SCMRR nu "s-a distantat " de politic,ci s-a coborit in lupta politica!(vezi declaratiile "MARESALULUI").ANCMRR prin participarea la intocmirea HG735 a sustinut si a obtinut:stagiu de cotizare=20 ani,10-20% pentru Ordine, neplafonarea punctajelor lunare.
Intr'adevar pe timpul cit am fost subordonat lui Zapor am stat si in pozitie de drepti.Asa cerea regulamentul si situatia !Ce-ai fi vrut?

ilie de la scularie spunea...

@Petru DOBOŞERU 5 februarie 2011, 12:57 :
Inca de pi vremea cind eram si eu soldat tot ma intreb : este oare si pozitia 'DE culcat' , sau 'DE pe loc repaus'... Tare eram eu nedumirit di ci se tot zice pozitia 'DE drepti' ...

Anonymous spunea...

raspuns d-l doboseru.ce a si fi vrut?sa nu confunde disciplina cazona cu neam prostia.asta este atitudine de mos teaca.ancmrr a participat la intocmirea hg 735/2010?cata prostie.ancmrr isi asuma responsabilitatea stagiului de cotizare de 20 ani si procentele pentru ordinul militar?nu inteleg.apartin lui oprea sau ancmrr?cine minte domnule?deduc ca ancmrr,cu exceptia d-v, este uniunea javrelor batrane si limitate in gandire.daca au fost invitate la negocieri sunt vinovate in fata tuturor pensionarilor din sistemul de aparare si siguranta nationala pentru ca ne-au facut dependenti de punctul de pensie,si pentru ca ne-au decuplat de soldele activilor.vom ajunge sa avem pensii infinit mai mici decat soldele activilor.vom deveni niste ilustri anonimi..pensie general mai mica decat solda plutonier.asta era situatia in 2000.plutonierul activ ii oferea generalului pensionar o votca din marinimie cu mentiunea."ce sa va fac domnule general daca nu ati invatat carte?".in ceeace ma priveste aveam pensia cu 200.000 lei vechi mai mare decat a unui strungar si cu aceeasi suma mai mica decat a unui frigotehnist..nu exagerez. fiind activ la acea data nu ati cunoscut asemenea situatie.nu va doresc dar peste ceva timp vom avea aceeasi soarta.va precizez ca nu am nici o atributie in sindicat.sunt simplu membru.sunt membru si in ancmrr.in filiala unde sunt inscris cunosc in proportie de 75% membrii ei si toata structura de conducere.in 2000 cand a.nastase a hotarat plata in mai multe transe a pensiei stabilite de taranisti am propus conducerii filialei ancmrr sa mai gaseasca 3 membrii din conducere pt.greva foamei.nu a vrut niciunul.ba mai mult un colonel mi-a facut si observatie.cum de ma incumet eu sa ma ridic impotriva presedintelui care a dat mana cu el.un nerod el nu eu.d-l.va fac o confidenta.din toti presedintii filialei ancmrr de care apartin unul si numai unul a luptat pt. binele pensionarilor militari.la vremea respectiva ma agasa insistenta sa de a avea acces la t.o.generalul in cauza facea permanent presiuni asupra lui v.ionel sa intervina in favoarea pensionarilor militari.dupa aceea numai ciurucuri.va rog sa primiti scuzele mele daca v-am deranjat .in acelasi timp va rog sa nu-mi dati nici un raspuns.cu stima

Anonymous spunea...

Pentru eticheta pusa de ANONIMUL de la 5 februarie 2011, 10:23 .
Dumneata ai aflat ca ACMRR a luat fiinta la 01.01.2010 , de cand la guvernare sunt portocalii ? Dupa cate se stie , ANCMRR a luat fiinta in timpul domniei bolsevice , a continuat pe timpul domniei tapiste , a continuat iarasi pe timpul domniei bolsevice , a continuat pe timpul domniei melanjului portocala+lamaia , a continuat pe timpul domniei melanjului bolsevico-portocaliu si acum , vrand nevrand trebuie sa supravetuiasca si regimului porocaliu amestecat si cu alte culori. Faptul ca a existat sub toate regimurile , dumneata consideri ca este ceva negativ?. Eu cred ca a fost o existenta de rezistenta . Noi, cei care suntem sau am fost militari de cariera nu trebuie sa ne consideram aserviti unei anumite puteri , noi trebuie sa ne consideram aserviti majoritatii care au adus la putere un regim de o culoare sau alta. Faptul ca SCMDR are ca deviza asocierea cu opozitia actuala , respectiv trupele USLa si exclude din start puterea este o bazaconie dogareasca pricinuita de aspiratii politice individualizate. Daca in viitor , sa spunem , prin reducere la absurd, ca vor guverna trupele USLa , recent constituite , ce veti spune ?. Veti spune ca ANCMRR sunt in slujba USL-asilor ? Si atunci cum veti asocia pe SCDMR ? Cumva cu potocalii si o sa-l preamariti pe Oprea ? Hai ca sunteti hazliu !.

Anonymous spunea...

Doboserul si Zapor publica doar lucruri negative despre SCMD pe unde pot (verificati pe roarmy unde ne-am saturat de ei) si nici nu sunt macar membri de sindicat.Domnule Doboseru ocupativa de ANCMRR, cu gl. Iliescu, Zapor aveti de periat portocalii. Cred ca ar fi mai corect sa discutati doar intre dumneavoastra. Si eu cred ca la SCMD s-au facut greseli, dar nu uitati ca s-a infiintat un sindicat national in mai putin de un an.Cei care au gresit vor plati, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergem mai departe cu demersurile noastre care, se vede nu va convin.

sergentul bula spunea...

hei-gasca de anonimi,am citit ca vi s-a mai cerut cite 180 lei pt actiuni in justitie,sunteti asa de fraeri?actiunea nu e individuala,e a sindicatului care vrea ce?ordonanta e abrogata-deci lipsa obiect si nu ma mira daca se cere cheltuieli de judecata,ciorbitza avocatul ia banii in avans zeci mii euro,pt ce?sa constate ca e lipsa obiect?nu ma mira sa fie 10 avocati din familia conducatorilor sindicatului,sa ramina banii pe circiuit inchis.
sindicatul poate deschide o actiune pentru un principiu,cauza individuala este fiecare cu dosarul lui.ori la ora actuala nu ai ce sa contesti.singura contestatie este la venirea deciziei,poti contesta cuantumul,lipsa datelor,etc,ce dracu va prosteste in halul asta daogaru?sau voi sunteti invcuiati si chiar nu intelegeti.unde e lege-nu e tocmeala.da ti fratilor banii si puneti botul.chiar nu inteleg cita prosteala e pe aici si nimeni nu se prinde.chiar as de cultura minima juridica sa avem unii dintre noi?

Skiuc spunea...

@ bulache, vezi ca ai citit prost, de fapt ma si mira ca ai citit... mai schimba placa

sergentul bula spunea...

nu am citit prost,chiar un comunicat sindicat a facut precizari ca actiunea in justitie costa 245 lei\persoana pt proces,asa ca ciocu mic

Skiuc spunea...

serios??? inseamna ca ai si dovezi? un link, ceva? sa vedem si noi comunicatul ala... daca n-ai asa ceva e clar ca-ti dai cu parerea si atat! da parca erau 180, acu a crescut la 245? astept cu interes sa vad link-ul ala!

Anonymous spunea...

Bulisor comunicatul era de la gl. Zapor, sau col. Doboseru? SCMD nu a comunicat niciodata asa ceva.

Anonymous spunea...

Tii, da nazbatiosi mai sunteti, nepotii mosului!
Era cat p-acilea sa ma pacaliti! No, nu-I bai, ca-ntre timp aflai niste lucrusoare interesante.
Si despre Zapor, da’ si despre altii, recte Monac, cuscrul lui Zapor.
Ce, nu stiati ca Monac are-o fata maritata c-un baiat al lui Zapor? Sau o fi un baiat insurat..no, ca gradele astea de rudenie, mereu le-am incurcat.
Eeee, acu’ pricepurati cari-i miza?
Neacsu cazu de fazaaan !
Ce sa mai zic de general? Nu zic nimic, ca doara facura astia de la putere harcea-parcea din gradul de general, il tavalira prin toata mizeria politica, ca nu mai vezi stelele adevarate de cele calpe!
A dracului soldovean, ce scoala are-n el!
No, alta era situatiunea daca sindicatul nu pleca din vila lu’ Monac! Da’ sa lacomise, vere, monacul, rau di tat, cerea 2000 de Euro chirie lunar, s-astia-au plecat, da’ n-au dat pa goarna, sa nu-l faca da rusine! Da’ Monac tot a ramas cu aerele conditionate si cu alte investii pe care le-a facut acolo, la vila lui (vrui sa zac una din vilele lui, facute cu sudoarea fruntaii si dan solda da militar), pa banii Sindicatului. Nu i-o fo de-ajuns, acu vra sa puie curu pa tot, trage sfori in draci, si botolanii, de, usor da prins in schema!
S-o sa vina Monac p’un cal alb, si ce-o sa va mai ploconiti, ca deh, va fi salvatara sindicatul si va fi primit si plata, vreo fonctie da senator au da deputat, ca cu’ palgiatura da lucrare da doctorat, nu fu d’ajuns.

Ba, fratalor, ba olteni cu sange iute, mai cautati si voi, mai cererti referinte, ba, despre caracteriul omului, nu vindeti arama drept aur curat, si u uitati ca minciuna are picioare scurte! Pen'ca tot ce elucubreaza jeneralu' (adicatelea de toata jena) aista-s num' minciuni bune de ielucidat in instanta!

Acu viu da pa situl MAPN-ul si vazui ca stapanu' vostru' Izmenariul!
Pfui, stuchiv-ar matele, ca facurati camarazii da rusane!

Anonymous spunea...

Ce uita sa zica Zapor? Uita sa dazvaleasca cevasilea tare rau mirositor: cuscra, recte doamna Monac, ii o fimeie da treaba, ea asa, si-i la varsta a doua, s-o fost angajata cu program da lauza de sotu-I la Sindicat, o fost varata cu forta in schema, pa post da vechil. Sireaca da ea, n-are nicio vina c-o fost ajuns coloneleasa, da; nu stiue sa faca nimicuta. Si mai ales cu calculatoru’, nu stie sa-l foloseasca neam. Asa ca sta acasa, da’ sta pa bani! De la Sindicat. Nici asta n-o stiati? Ei, haiditi, nu mai faciti pi naivii!

Deci: Zapor ii neam cu Monac, Monac ii prietin cu Neacsu, Neacsu ii prietin cu Oprea (pai nu va spusai ca pa situl MApN-ului aparu materialu’)…No, ghiciti care-i scenariul? Si sa va mai spui una? No, o las pa alt’dat’!

Plano10 spunea...

@Anonim
Pai... din ce spui tu io inteleg ca generalul a avut de unde culege date sigure si verificate: se poate sa-i dea cuscru gulgute? Nuuuu!

Anonymous spunea...

traznet.boc a cumparat tronsonul de cale ferata buzau-siriu,zona de interes turistic....m.ap.n.nu a avut bani sa plateasca pensiile pe luna ianuarie.s-au volatizat,pur si simplu 22 milioane de euro.

Skiuc spunea...

Zapor-Monac-Neacsu-Oprea pe un mal; pe celalalt pricep ca-s D&P si cine-o mai fi... daca e asa, e batalia solida pe ciolanul SCMD, rampa buna de lansare in politic... tot ce e posibil, inseamna ca o sa mai apara multe mizerii la interval! E clar cine castiga de aici, nu la cele doua tabere ma refer... Pacat de masa sindicalistilor care nu au treaba cu mizeriile astea! Pacat, mare pacat!

Plano10 spunea...

@Anonim 22,41
Acum, dupa ce ai dat in vileag legaturile de rudenie prin alianta dintre Zapor si Monac, au sens cele scrise in ultimul comunicat al ..PRESEDINTELUI SCMD
"Toate balacarelile domnului general Zapor si eventualele nereguli legate de lipsa unor formulare (tipizate) justificative, provin dintr-o sursa legata direct prin nume de domnia sa"

Petru DOBOŞERU spunea...

Familia Zapor nu are copii si e foarte suparata de aceasta situatie! Asa ca anonimii de la 22.41 si 23.00 sa-si revizuiasca ...

Anonymous spunea...

niste mascarici.toti umblati dupa ciolan,--la oase-ca la carne ati fost destul.oameni batrini si minte..............ula

Anonymous spunea...

este adevarat ce afirma p. doboseru.familia zapor nu are copii.certific adevarul.tot adevar este ca zapor este instabil psihic.omul face parte din categoria celor care exersau salutul militar la oglinda.gl.polivanov,om destupat la minte nu agrea asemenea fixuri dar le accepta.

sergentul bula spunea...

prosti sunt care dau-nu care cer.fraeri sunt cei care cred-nu cei care spun.bunastarea unora e din paguba altora.bogatii intotdeauna au trait pe seama saracilor.leu cu leu faci milionul-cu cit prostimea e mai numerica,cu atit averea creste si nevasta infloreste.concluzii:
--nu puneti botul la tot netotul
--nu da banu la golanu
--pune tu leu pe leu si nu hranii un derbedeu
--cind cel de linga tine i ti face capul mare-vezi ce minte are
-lasa fraerii sa dea -ai grije de munca ta
mai sunt multe -completati,bani din buzunar sa nu mai dati

Skiuc spunea...

@ bulache, ai ramas dator cu un link... ceva... iar te faci ca ploua? unde e comunicatul ala cu 245 lei? sau macar cu 180? mai asteptam mult?

Plano10 spunea...

@All
Da`generalul Zapor nu poate sa scrie direct pe site-urile pe care a fost postata epistola sa pentru a lamuri care-i situatia cu Raportul comisiei de audit?
Vad ca stie sa dea e-mailuri...

ALM spunea...

Anonim spunea...
...
Informatorii lui Dogaru, fostii of de informatii, slugile lui, sunt pe toate blogurile si macane ca si ALM pe acest site.
...

Dragutule pitit in debara, de ce iti dai cu parerea cand esti bâta? Probabil ca prin anturajul tau portocaliu se macane. Ai gasit camera video de 12 mii de euro? Nu? Atunci abtinete fiindca nu trebuie sa dovedesti de mai multe ori ca esti un caraghios neinstruit!

Stiu ca exista specimene frustrate care se simt mature daca-si varsa umorile pe bloguri dar, mai bine, cauta-ti alta joaca. Ocupatia de troll necesita si putina inteligenta ...

sg bula spunea...

stiuk-crede ma ca am citit despre taxe cerute tot pe aici,cred ca la comentarii pe blog,cauta pensii militare si in dreapta sunt comentarii,nu are rost sa te mint,nu ma ocup de stocat date sau sa retin tot ce se descuta pentru a proba,era un comunicat al sindicatului in care facea precizari privind actiunea in justitie,acolo unde arata ce cheltuieli sau facut si cu ce costuri,

Plano10 spunea...

@ALM
Poate ca "änonimul" se indura si-ti da raspunsul pe blogul sau.
Acum... n-o fi in comert camera video de 12 000 euroi, dar poate asa a fost decontata in documentele contabile... in partida simpla. Abia acum au trecut la partida dubla.

Petru DOBOŞERU spunea...

ANUNT ...

Se vor introduce in instanta 2 actiuni in anulare ( 2 procese) ,in ordinea :
1. o actiune in anulare a deciziilor de pensii emise pana la data de 31 12.2010;
2. o actiune in anulare a deciziilor de pensii emise dupa data de 01 01 2011.
COSTURI DE REPREZENTARE
Costul de reprezentare pentru fiecare dosar (membru de sindicat) care include 2 procese cu 2 etape fiecare,la instanţa de fond (Tribunalul .....) si la Curtea de Apel ... (in recurs) , este de 350 lei (TVA inclus) din care :
-250 lei onorariu avocat,pentru reprezentarea la prima instanţa şi la instanta de recurs.
-100 lei onorariu de succes, la câştigarea ambelor procese.
(am sters localitatea, dar e real)

Skiuc spunea...

@ Dl Doboseru: localitatea e Iasi, nu vad de ce ar fi trebuit stearsa... insa e comunicatul si decizia unei filiale, nu am vazut un comunicat la nivel central SCMD; ce se intampla la filiala Iasi n-am habar desi sunt chiar din Iasi :) am sa iau legatura cu colegi, membri ai sindicatului, poate m-or lamuri... or fi mai scumpi avocatii la Iasi, cine stie :)))

sergentul bula spunea...

skiuk-acum te ai lamurit ca am avut dreptate,sunt actiuni deja pierdute
--actiunea 1 lipsa obiect deoarece a aparut noua ordonnta care anuleaza prin continut deciziile
-actiunea 2 este conform legii
sigur avocati sunt fosti militari care au facut dreptul sau nu ma mira sa fie copii,nepoti,rude,afini ai conducerii sindicatului
mare afacere a avocatilor pe seama fraerilor.
deci i imi dai dreptate?

Skiuc spunea...

In cazul de fata, e vorba de o doamna avocat; nu am de unde sa stiu afinitatile/legaturile de rudenie cu cineva din SCMD... repet: la nivel central SCMD nu am vazut niciun comunicat cu onorarii stabilite; aici e asa cum a spus dl. Doboseru: 250 lei(TVA inclus) din care 50 ii suporta filiala... nu sunt direct implicat insa am sa ma interesez la colegi membri de sindicat.

Anonymous spunea...

Mizerie , greaţă şi sictir . Am 60 de ani , am trei copii ,am o casă şi ceva şcoală . O livadă de pomi şi cini cărţi publicate .Atât . Am încercat să-mi schimb părerea despre oştenii ţării dar n-a fost cu putinţă .L-am cunoscut pe generalul Guşă , l-am admirat pe generalul Prunariu , nu l-am plâns pe Milea , dar sunt obligat să fiu de acord cu preşedintele Băsescu poate şi parţial... Pe ce fronturi v-aţi războit ,pe cine aţi învins în luptă bravilor oşteni ... câţi morţi aveţi pe conştiinţă , şi pe cine aţi trădat . L-aţi servit pe Iliescu şi l-aţi acceptat pe Militaru - mâinile lor şi conştiinţele le sunt pline de sânge românesc .De ce-aţi fi voi persoane speciale ... trădarea nu se recompensează , trădarea se sancţionează . O parte din dezastrul ţării vi se datorează - păcat de băieţii din CADA ! Va bântuie încă fantoma comandantului suprem pe care l-aţi trădat . Servesc PATRIA şi ADEVARUL ! Alex Parolea Moga

Anonymous spunea...

anonime bine le ai zis o,nu mi convine ce zici,dar postarea ta este rezultatul pozitiei avute de papagalii si paranoicii.obsedatii si excrocii sindicalisti,sa nu le spun chiar prostanaci,asta e.daca nu se potolesc cu pozitia asta neconstructiva ,aceste jigodii ne pun pe ceilalti militari in postura de a nu mai recunoaste in fata civililor ca am fost militari ca dam ocazia la insulte,rusine celor care dnigreaza armata dar si celor care provoaca asemenea discutii de discreditare,

Plano10 spunea...

@Dle Doboseriu
Mai ganditi-va daca puteti formula o actiune in anulare directa cand exista o procedura speciala de contestare a deciziilor de pensie reglementata de Legea 263/2010.

Plano10 spunea...

@Anonim, Moga
Cu presedintele Basescu nu puteti sa fiti de acord decat total ca... doar si el a fost militar, nu?

Anonymous spunea...

p.doboseru ...06.02. ora;14.44.are dreptate.suma de 250lei,onorariu pentru avocat+100lei la succes este un rahat. doboseru nu a inteles.plicul 1a reprezinta inceputul actiunii.pe parcurs continutul plicului 1a se completeaza cu continut plic 1b.daca iei individual un avocat pe litigii de munca nu scapi fara 5000lei si nici macar nu-ti garanteaza succesul. eu m-am judecat numai pentru un schimb de teren si mi-a halit 500lei.procesul nici acum nu s-a terminat.are totusi si o urmare pozitiva.m-am invatat cu sulfaneala si ca decat sa ajungi pe mana avocatilor mai bine iti bagi un bat in fund.cine are curajul poate sa deschida actiune separata.merge si fara avocat.avocatul cu experienta te executa numai pentru redactarea cererii de chemare in judecata cu 200lei.in ceeace ma priveste intentionam sa deschid actiune separata.am ceva experienta ca fost ofiter cu cercetarea penala speciala.traseul este urmatorul.depui in dublu exemplar cerere de chemare in judecata la tribunal dupa 30 zile de la trimiterea contestatiei la m.ap,n.vei primi citatie.tribunalul trimite citatie la casa de pensii.casa de pensii trimite intampinare la cererea ta.(un fel de justificare a deciziei pe care tu o contesti)in rest este apa de ploaie.daca iti admite actiunea tribunalul stai in patratica ta.daca pierzi trimiti o hartie la curtea de apel cu spicuiri din ce nu-ti convine in care specifici neaparat ca ceri recurs.curtea de apel te invita prin citatie sa participi la proces.daca iti este admis recursul esti un om fericit.casa de pensii iti face pantofii cu crema.in cazul in care pierzi si trebuie sa te adresezi la cedo problema se complica.la mine in garnizoana un tovarasi de breazla se judeca pe tema deciziei de pensie separat.voi merge pentru schimb de experienta la tribunal.stibabililor sa aveti curaj.indiferent ceeace spui tu judecatorii isi fac traba lor indiferent de prostiile pe care le spui.

Plano10 spunea...

@Anonim
Asa e ca e usor si fara avocat!
Ce te faci daca juristu`casei ridica exceptia prematuritatii actiunii?

sg bula spunea...

lasa vraja.avocatul ce solutie ar avea?e posibil sa fie prematura atita timp cit o actiune nu este definitiva[de recalculare-revizuire].de moment nu exista motive reala pt deschiderea unei actiuni la nivel individual.daca se contesta principii sa o faca sindicatul-dar si in acest caz aciunea e perimata[iesita din termmen]in rest sunt goange si portita de bani pentru avocati in cairdasie cu sindicalistii sefi
-sindicatul mentine vigilenta treaza a cotizantilor-incaseaza cotizatie sub motivatia ca numai membrii sunt reprezentati[mare tzeapa-]
-avocatii ia bani si nu ma mira sa joace in familie
-oricum stati pe faza-pe parcurs ofdata actiunea declansata se vor ma cere bani
-faceti calcul numai 1000 de fraeri cu cite 250lei-250 000[60000euro].daca sunt mai multi fraeri sa zicem 10 000 000 asa cum se sustine[desii nu cred-e aberatie] nici nu vreau sa fac calcule.iar cistigu...ula si multa experienta.

Anonymous spunea...

am primit deja o decizie si merg pe aceea .nu scrie ca este provizorie in textul ei.in fond cer anularea acesteia si mentinerea in plata a celei primita pe legea 164/2001.in acest caz exceptia prematuritatii actiunii este fara obiect.logic.

mos alecu spunea...

@Plano10 6 februarie 2011, 17:29 :
Nu , presedintele actual nu a fost MILITAR ... a fost ofiter (ca asa se chema) de marina civila...
Este ca si cum am considera ca fiind militari 'OFITERII de stare civila' de la primarii sau 'OFITERII de serviciu' de la firmele lui Prigoana...
Legatura ofiterilor de marina civila cu 'militaria' era ca faceau 'scoala' in acelasi loc , si ca primeau si grade militare ca ofiteri IN REZERVA .

esoel spunea...

@Plano 10
Ma bucur ca ai deschis aceasta sectiune pt ca ceea ce citesc imi confirma si sper sa te convinga si pe tine ca am dreptate in ceea ce afirmam la alte sectiuni despre sindicat :
-actiuni inutile in justitie facute in virtutea inertiei,deoarece obiectul nemultumirilor nu mai exista;acum vazand SPECIALISTII ca nu mai au ce sa reclame,vezi doamne ca le face la activi salariile ca la NATO in 2012 iar pensiile o sa ramana pe puncte.De unde sa stie ignorantii ca nu exista salarii NATO ci fiecare stat isi plateste armata si trupele in operatii dupa buget si posibilitati.Problema e ca ne discreditam de tot cu astfel de bazaconii ca mai sunt si civili care stiu cum stau treburile in militarie.L264 nu se mai poate intoarce nici cu CEDO nici cu Ciorbea chiar si asa sa fie.Se ajunge la sume fixe prin hot. jud.ceea ce nu este de dorit nici pt cei ce pierd la pensie in prima faza.
-e un fapt deja constatat ca opinia publica dezaproba tot balciul facut la TV si prin piete de rezervistii care s-au lasat manipulati politic in folosul PSD.Acest partid va ajunge la putere si fara sprijinul SCMD fiindca stie cum dar pierdantii la imagine tot noi o sa fim,iar noi altceva nu avem ,decat asta, si trebuie sa o pastram.
-iata ca sunt si alte fatete ale necredibilei conduceri a sindicatului-scrisoarea gl. Zapor,indiferent daca e a lui sau e furnizata de Monaci nu e toata falsa, ba din contra ,si va fi vesnic cuiul lui Pepelea acolo pana cand sind. nu scapa de necredibili.E adevarat ca sind.a fost infiintat ca o haiducie si e meritul celor trei -Dogaru,Pricina si Monac-ca i-au pus bazele dar acum situatia s-a schimbat si ei au ramas in derizoriu(Monac mai putin).Ca dovada ca se dusmanesc intre ei dar nu de la cauza luptei sindicale ci de la ciolan.
-au dreptate pensionarii sa se teama de sindicat fiinca a inceput sa traga cu artileria in toate partile inclusiv in spate numai ca sa vada lumea ca se trage.Cunoastem insa si noi tactica asta de la revolutie( cand ei se uitau cu teama de la ferestre...crezand ca o sa alungam politrucii din armata).Daca o sa continue cu zarva o sa trezeasca opinia populatiei itorcand-o impotriva snap.
Cu stima !
P.S.
Multumesc pt.aprecierile de mai sus!

Plano10 spunea...

@mos alecu
Stii bine ca nu la calitatea de ofiter de Marina m-am referit!

Plano10 spunea...

@esoel
As fi de acord cu tine pana la un punct.
Drepturile nu se cersesc ci se impun celor in drept sa le acorde.
Nu toti civilii pot sa fie obiectivi pentru ca nu au trait si muncit in privatiunile voastre.
Sindicatul a avut un rol pozitiv in fortarea Puterii sa schimbe proiectul initial de recalculare.
Gresesc acum ca se ambitioneaza sa desfasoare actiuni care sa conduca la abrogarea legilor 119 si 263 in loc sa initieze masuri care sa aiba finalitate modificarea acelor dispozitii defavorabile disponibilizatilor si nu celor care au plecat disciplinar din armata.
Actiunea lor este acum contrara intereselor a peste 50% dintre militari... ale caror pensii s-au majorat prin Legea 119.
Pariez ca nici actuala opozitie nu va abroga cele 2 legi cand va ajunge la putere.Va accepta, poate, cateva mici modificari.

esoel spunea...

@Plano 10
Eu sunt multumit de faptul ca esti de acord cu mine si pana la acest punct fiindca de fapt esenta discutiilor sund drepturile de pensie.Nu vreau sa te imping la puncte de vedere despre aspectele politice si de spre calitatea celor pe care eu imi permit sa-i cataloghez dupa cumm sunt pt. ca stim cu totii ca te feresti de asa ceva si bine faci .
De altfel ,o sa vedem mai bine pozitia majoritatii dupa pensia din februarie si in continuare.
Cu stima !

Anonymous spunea...

ma intereseaza pensia mea.in nici un caz nu voi accepta sa-mi fie furata.nu accept ca din pensia mea madam udrea,tiganca de pietrosu ,sa-si faca campanie electorala.nici semidocti de teapa lui talmaceanu,visan,nicolicea etc sa-si dezvolte afaceri pe pielea mea.vad ca aici a aparut un esoel care tot afirma ca actiunile in justitie au ramas fara obiect.atata timp cat sunt nemultumiti ,inclusiv eu ,actiunile se justifica si deci are obiect..pentru actiunea in justitie ne bucuram de un ajutor nesperat.avocat net si avocatura ne dau consultatii gratuite si de valoare si sper ca avem discernamantul necesar sa intelegem ce sa facem inclusiv in cazurile mai complicate.nu ma las sub nici un motiv incalecat de niste javre ordinare.avem copii,rude,.prieteni cu pregatire juridica.nu-mi este rusine sa intreb cum trebuie sa procedez sa-mi castig un drept.nu sunt un milog dar ce dau vreau sa fie cu acceptul meu si nu obligat.va sfatuiesc sa faceti la fel.nu va lasati calcati in piciore de hoti.deocamdata imi pun speranta in sindicat.daca ma dezamageste voi lupta singur.am mai ajuns la cedo si daca este cazul ajung din nou.nu ma las dus de jmecherii avocatesti.

Petru DOBOŞERU spunea...

...vom lupta pentru abrogarea legilor nr.329/2009, 119/2010 si 263/2010,care sunt neconstitutionale, antieuropene si care incalca interesele tuturor cetatenilor nu numai ale militarilor....
Nu inteleg de ce membri de sindicat militar pleaca in justitie pentru abrogarea L329/3009, intrucit in Legea 263/2010 (cu aplicare de la 01.01.2011) , la art 118 al.(1) ,pct “a” prevede ca pot cumula pensia cu veniturile pensionarii pentru limita de virsta, iar la art. 191 litera “sh” abroga orce dispozitii contrare.
Toti pensionarii militari care au un stagiu de cotizare de 20 ani (Legea 119) au pensie pentru limita de virsta!

Plano10 spunea...

@Anonim
Ti-ai facut calculul ca sa stii daca pensia ti se majoreaza sau micsoreaza dupa revizuire?
Cat timp primesti pensia din decembrie si nu ai primit decizia de revizuire din oficiu nu prea mai ai un interes legitim sa contesti.
Dupa intrarea in vigoare a OUG nr. 1 lucrurile s-au mai schimbat.Decizia de recalculare pe baza salariului mediu nu mai poate sa fie definitiva dupa 30 de zile.
Orice avocat vei consulta, ca sa-ti ia banii, te va indemna sa faci contestatie de pe acum.

Plano10 spunea...

@ Petre Doboseriu.
Daca n-ati pus citatul in ghilimele derutati cititorii care n-au rabdare sa citeasca tot comentariul.
Este bine ca subliniati art 181 din Legea 263/2010 pentru a dezamorsa toate zvonurile propagate ca noua lege n-ar mai permite cumulul pensiei cu salariul.
Nu stiu ce sa cred! Unora parca le pare rau ca prin Legea 119, OUG 1 cat si prin L 263 s-au reglementat cate ceva si in favoarea pensionarilor militari.

Anonymous spunea...

Pacat, mare pacat, ca militarii in rezerva, manati de sindicatul lui Dogaru, s-au comportat, mai ales in strada, ca o turma de oi.
Mai mult, pe 24 ianuarie, au fluierat, au huiduit si l-au injurat pe presedintele tarii chiar in timpul primirii onorului militar si in timpul intonarii imnului de stat. Toate referirile anterioare ale pensionarilor militari la onoarea militara s-au facut dintr-odata scrum. Parca le-ar fi lipsit din pregatirea pentru viata partea civico-culturala, dar si partea profesionala, aspectele razboiului media/informatic, de exemplu.
Ideea de organizatie activa si critica in mediul public este buna, dat sindicatul lui Dogaru nu place. Dogaru si Pricina nu sunt peceputi ca fiind “de verde” ci “de albastru”;
Eminenta cenusie a sindicatului, seful Departamentului Juridic, nu este altul decat chestorul Abraham, vestit in toate si uns cu toate... evident, tot “de albastru”; Nu s-a gasit pentru varful sindicatului un militar autentic? Macar ca presedinte de onoare?
Amestecarea in sindicat de membri de tot felul, din toate structurile de forta, este iarasi discutabila, pentru ca, cadre disponibilizate, cum suna titulatura sindicatului, au fost numai in armata, schemele de personal la servicii, dar mai ales la politisti au crescut. De ce la actiuni in media si in strada nu sunt si reprezentanti din servicii si din politie? Ei vor fi salidari numai la beneficii? La incasat injuraturi nu?
Sindicatul trebuia sa mearga, in primul rand, pe actiuni in instanta, pe aparitii in media cu persoane reprezentative pentru profilul de militar, cu discurs ferm, dar de bun simt, bazat pe valorile militare, iar actiunile in strada ferme, dar decente (nu cu “iesi afara javra ordinara” cum s-a intamplat, copiind sloganul imbecil al politistilor) si bine protejate de impostori si provocatori. La Constanta, protestatarul provocator, pe care nu-l cunostea nimeni dintre manifestantii SCMD, desi cu talon de pensie militara, zice lumea, ca are ADN “de albastru” iar actiunea sa a facut parte dintr-un scenariu.
Deja peste tot, chiar si la piata, se vorbeste, cu injuraturi folclorice, doar de pensionarii militari. Ceilalti, fostii securisti si militieni, nu mai apar „in folclor”, dar vor fi solidari cu militarii la cules foloasele acestei campanii, mai ales ca ei au pensii cu mult mai mari decat varfurile militarilor.
Pe scurt, sub forma de pastila, se spune, „pensionarii militari recompensati pentru razboaiele de la popota”, cu trimitere la cotidienele betii facute de militari prin toate carciumile micilor garnizoane si chiar in interiorul unitatilor militare, relatate masiv in blogosfera, dar cel mai vartos pe un site mare denumit „povesteste experienta ta din armata”. Relatarile de pe acest site-ri pe acest subiect sunt revoltatoare.
Dogaru si Pricina tintesc mai mult decat sindicatul. Ceva din puterea politica
si din media este pohta lor. Deja se pune de un ziar al sindicatului, iar Dogaru vrea o trecere din sindicat in barca politica, asa cum au facut multi alti lideri de sindicat in anii trecuti. Nu-i nimic de condamnat, dar sa stim si noi cotizantii.

Anonymous spunea...

va prosteste daogaru de va sparge,ma intriga faptul ca unii militari au pierdut inteligenta,sau sunt dusi de turma?prozelitii care fac propaganda pe aici ,au 2 variante
-ori sunt prosti si manipulati
-ori sunt para-para[partasi]la beneficii si va prostesc.altfel nu as vedea insistentele cu argumente prostesti,urmariti pe gurkha-e disperat

Plano10 spunea...

@Anonim
Eu as zice ca dati dovada de mare...mare ipocrizie, afirmand cele de mai sus.Am mai spus-o si o repet si pentru dvs ca fara actiunile pe care sindicatul le-a desfasurat regimul Basescu adopta Legea 119 in forma Seitan.
Prin instanta nu mai poti schimba Legea.
Fara "incidentele" de la Constanta si Iasi nu exista OUG nr.1.
Poate ar fi de discutat, nu de blamat, unele dintre actiunile prezente ale Sindicatului.
Credeti ca prin discursul dvs extras din pregatirea pentru viata civico-culturala induplecati cu ceva abuzurile regimului portocaliu? Va inselati!

Anonymous spunea...

plano-ai dreptate,ce e de recunoscut ,este ca sindicatul a avut contributie pentru schimbarea hg735.corect.dar acum sar calul,se folosesc de sindicalisti in scopuri ascunse si le cere bani pentru ursul din padure,.tu esti echidistant si bine informat,intelegi perfect ce vreau sa spun.putini sindicalisti au acces la internet si la surse d informare,ei stiu ce le spun sindicalistii si intra in eroare indusa de acestea in scop precis.nu trebuie lasati sa cada in greseala de afii speculati pentru ignoranta lor.cred ca ai observat substratul si violenta propagandistilor de sindicat,unii merg pina la penibil.

Anonymous spunea...

Sindicatul nu are nici un merit pentru "trecerea" de la forma Seitan la forma actuala, inclusiv OUG 1/2011, a Legii 119/2010. Specialistii din DFC asistati de cei de la ANCMRR i-au prezentat ministrului situatia din Legea Seitan. Acesta si-a insusit pdv al specialistilor si a purces la sustinerea in forta a noii forme a noului proiect de lege, inclusiv amenintand cu incetarea sustinerii politice a guvernului. Si a reusit. Asta... asa pentru adevar.

Anonymous spunea...

da .sunt convins de asta.sindicatul a aparut pe piata mult mai tirziu cind a mirosit afacerea.acum au fraerii lor si se fac gogoase.sunt noii vamesi ai prostimii care pune botul.

Plano10 spunea...

@Anonim
Citeste comunicatele ANCMRR din ultimii doi ani si ai sa vezi ca nu gasesti alceva decat aprobari, ca de la subaltern la sef, ale masurilor initiate de guvernul Boc.
Daca Oprea a chemat asociatiile subalterne de rezervisti la discutii a facut-o formal, doar pentru a comunica ce a hotarat in prealabil.Amenintarea fotoliului sau venea de la SCMD.
Poate aici a gresit SCMD ca nu a lasat o portita de dialog cu oficialitatile.

@Alt anonim
Daca sunteti atat de istet si nu aveti nevoie de o reprezentare nu va obliga nimeni sa intrati in Sindicat si nici nu va opreste sa va retrageti.
Altfel, lasati impresia ca sunteti in misiune pe acest blog.

Anonymous spunea...

"...nu gasesti altceva decit aprobari..."!Chiar asa?!
http://www.ancmrr.ro/comunicate/Comunicat%2028.01.11.pdf

Plano10 spunea...

@Anonim
Dupa spartul targului, in Octombrie, cand Legea 119 era deja in vigoare.?
Ce a facut ANCMRR pana in luna iulie 2010 cand era in dezbatere proiectl Legii 119?

Anonymous spunea...

cu aceasta putere nesimtita nu ma pot lupta decat iesind in strada ,actiune specifica sindicatului si prin actiune in justitie.vad pe aici ca unul ma tot critica ca am iesit manat de sindicat ca o turma de oi.il intreb ce ar fi trebuit sa fac?sa ling mana ciclopului precum o fac vulg,talmaceanu,visan,nicolicea, si alte jevrute ordinare.sant cativa care fac trimitere la imnul national.EU SI MULTI MILITARI CA MINE AM INTONAT IMNUL NATIONAL IN 3 VARIANTE. pun pariu ca respectivii nici ACTUALULUInu-i cunosc continutul.imnul national pentru ei inseamna bani si numai bani. daca nu ar primii indemnizatie si alte avantaje unul nu ar mai candida pentru parlamentare.problema este comuna tuturor parlamentarilor dar mai cu seama celor din pdl.niste nulitati.noroc ca au femei destepte si frumoase in randul lor.ei sunt niste hahalere.HAHALERE..

Anonymous spunea...

@Plano10
Nu ati vazut data comunicatelor?
http://www.ancmrr.ro/index.php?id=17l

MESAJUL"sTARE DE ALERTA" ESTE DATAT 09.02.201

armashul spunea...

Catre Comitetul DISTRUGATOR al SCMD,
Ca urmare a comentariilor, postate de un oarecare aplaudac, la mail-ul adresat liderilor filialelor SCMD, verificind inca o data datele postate, am avut surpriza sa constat, intradevar, unele erori si abateri de la raportul de audit, pentru care va cer scuze si va rog sa acceptati urmatoarele corective care sint in deplin acord cu concluziile din raport.
1. La capitolul referitor la cheltuieli nejustificate si neeconomicoase (a se citi desantate, impotriva minimului de bun simt), alimentarea cu combustibil in valoare de 29 mil. lei, intr-o luna si pe acelasi autovehicul, este intradevar o eroare pentru care imi asum raspunderea. In fapt este vorba, asa cum rezulta din documente, despre alimentarea unui singur autovehicul (va imaginati si cui apartine; ne-a spus Rinciog in comentariul pe marginea mail-ui meu), cu carburant in valoare de 29 mil.lei (2900 ron,asta ca sa suportati mai usor cifra), dar intr-o singura zi.
2. La capitolul cheltuieli pe alimente si bauturi, in valoare de peste 30 mil. lei, iar s-a strecurat o eroare. In fapt este vorba de peste 30mil.lei (3000 ron), cheltuiti in exclusivitate pe bauturi. Si sa nu credeti ca este vorba de orice fel de bauturi.Nici pe departe. Este vorba de spirtoase ultra distilate si ultra rafinate, de care numai boierii sint in stare si merita sa bea, demne de prea inaltele fete care le-au ingurgitat in vreme ce cugetau la lupta sindicala. Pe alimente s-au cheltuit alte zeci de milioane de lei, care, o sa va dezamagesc dar depasesc suta.
Totodata, imi cer scuze ca nu am postat pe mail extrase din raportul de audit, asa cum v-am promis in urma cu citeva zile. Evenimente neplanificate nu mi-au permis acest lucru dar o voi face imediat ce revin la domiciliu, la sfirsitul saptaminii. Poate pina simbata va veti lua inima in dinti si veti posta pe paginile filialelor raportul comisiei de audit, scutindu-ma pe mine de acest travaliu. Tot atunci voi posta si pe site-ul agentiei de stiri "alfa news", sau ceva pe aproape(daca o sa-mi comunice adresa), care m-a interogat asupra datelor ce le detin in legatura cu jaful. Eu v-am inteles strategia de a testa existenta sau lipsa probelor la reclamant. Ati "infiintat" o agentie de stiri care sa traga de limba. Nu a reusit, cereti-le banii inapoi si puteti sa le confirmati ca dispun de documentatia necesara si incepind cu sfirsitul saptaminii o sa va parvina voua si prin voi si "agentiei", pe care ati infiintat-o. Daca nu aveti rabdare pina atunci o puteti face voi dind publicitatii raportul comisiei de audit.
Dar pina atunci sa auzim numai de bine.
Fara de respect
Gl.mr.(r) Ioan ZAPOR

mos alecu spunea...

@armashul 8 februarie 2011, 17:02 :
Valeu , bre nene Doboserule ... nu te mai impauna matale drept 'armash' ... ca dupa cite se pare esti abia un biet 'olacar'... Ca ai impuiat mintile oamenilor pisti tat cu aieste 'postacuri' (sau cum naibi' se zice ... ca si matali stii ca eu nu's prea priceput intr-ale dracoveniilor aiestea de-ale internetului).
Ca cum s-ar zice , eu nu pot pricepe cum de domnia sa domnul ghinarar nu scrie cu minurile lui cele ce le vrea spuse .. si te tot pune pi matali sa scrii in numele lui ( sau matali , ca un ghidus ce te afli , zici ca zice el , da' zici ce zici matali...hotomanule...).

Skiuc spunea...

Eu nu inteleg, dl Zapor n-are gura? au nu stie sa scrie? are ordonante? e obisnuit cu slugi? tot ii apar mesaje postate de altii, pe roarmy230 e dl Doboseru, aici si pe mehedinti armashul, pe infomondo malvin, toate postate intr-un interval de 10 minute... sa inteleg ori ca dl Zapor nu le are cu net-ul asta ori ca Doboseru=armashul=malvin si care or mai fi... misterioase-s caile Domnului :)

mos alecu spunea...

@mos alecu 8 februarie 2011, 18:16 :
Stimate(a) domnule/doamna , va rog nu mai folositi numele meu pentru a va 'semna' postarile ... Chiar daca nu sinteti prea "priceput intr-ale dracoveniilor aiestea de-ale internetului)." nu este corect ceea ce faceti . Sau trebuie sa inteleg ca va conformati cerintei domnului Plano de a nu mai semna cu "Anonim" , si va folositi de primul nume care va cade sub ochi ?
As putea sa spun "cu stima"...dar nu cred ca este cazul !
Adevaratul "Mos Alecu" !

Anonymous spunea...

Este dureros să constat cât infantilism poate exista în inşi care şi-au lăsat o parte din viaţă în perimetrul unor garnizoane ... În 6 feb mi-am permis un comentariu încercând să monitorizez o reacţie inteligentă din partea celor vizaţi - în afara unui om a cărei replică era încărcată de amărăcine , trădând frustare ,n-am mai aflat nimic . Vocabularul auster nu putea permite dezvoltarea subiectului pensii ,dincolo de frontiera culpei unor colegi , a unui sindicat, ori a puterii ... Să ne înţelegem - când activele din fondul Proprietatea vor fi epuizate , când aurul , uraniul , energia , pădurile şi bruma de valori de patrimoniu vor fi împrăştiate , puterea - puterea , vă va arăta buzunarele goale . Si doar atunci veţi fi obligaţi să înţelegeţi că PUTEREA nu este doar un substantiv , ea puterea este şi un verb - a putea ... Voi , prin comandanţi fără onoare , gen N Militaru , Cico Dumitrescu , Koştial , Aurel Dragomir , lista poate coninua ,voi ,aţi încredinţat PUTEREA unor profitori , unor necinstiţi , unor trădători care au încălcat legea , au abuzat , au prăduit ceea ce azi ar fi trebuit să fie resursa uriaşă de plus valoare din care s-ar fi adăpat pensiile decente , salariile motivante , învăţământul , sănătatea şi culura unui popor care trăieşte cu permanenţă greutatea unui mit fie el şi-al Mioriţei ... Dacă vă puteţi privi în oglindă liniştiţi , senini , atunci vă puteţi privi copiii şi nepoţii care trăiesc sub coşmarul emigrarii! Ultima mea carte din cele cinci publicate PARAFA SPRE IAD ,am încheiat-o plângând deşi sunt un om care am adunat şaizeci de ani şi încă mă simt sănătos .A înţelege că pentru tineretul ţării mele nu mai există VIITOR acasă , că nu mai sunt stăpâni pe propriile destine, că trăiesc depersonalizaţi de o gaşcă de indivizi ajunşi dubios la destinele naţiunii, că sunt obligaţi să se împace cu o viaţă clădită pe renunţării , nedreptăţi abuzuri şi sacrificii ,este cu mult mai mult decât circul imens din jurul pensiilor .
Puterea nu mai poate - nu mai are de unde , iar voi nu puteţi fi români speciali ,cu pensii speciale cum nici cei din Justiie şi MAI nu pot fi speciali - poate doar când apar în cătuşe - într-o ţară care împrumută bani nu numai pentru pensii ci , şi pentru salarii !!! E trist dar adevărat . SLUJESC PATRIA SI ADEVARUL . Alex PAROLEA - MOGA www alexparoleamoga@yahoo.com

Plano10 spunea...

V-as ruga sa fiti mai ingaduitor cu aceasta categorie de militari educati in spiritul respectului fata de autoritatile statului.Sunt totusi speciali pentru ca au avut un rol important in tot ce s-a construit economic, politic si social in Romania, ramasa, totusi, in granitele ei postbelice.
Bine ca, la revolutie, comandantilor lor nu le-a venit ideea instaurarii unei dictaturi militare si, in interesul tarii, au transferat puterea civililor.
Fara ei, oricati revolutionari ieseau in strada, acum vorbeam doar de o revolta nereusita.
E dreptul dvs. sa etichetati acest comportament... tradare.
Vedeti bine ce se intampla acum in Egipt ca un dictator nu poate fi dat jos nici de protestul a unui milion de revoltati, daca institutiile de forta raman alaturi de el.
Nu trebuie blamati militarii pentru ce s-a intamplat ulterior, cand romanii nu au stiut ce sa faca cu principalul lor instrument de exprimare a vointei politice-votul.L-au acordat incompetentilor pe care dvs ii denumiti sub cuvantul putere-verb sau substantiv-
Ei reprezinta doar 2% din purtatorii dreptului la vot!

CEZAR spunea...

CER permisiunea de a copia comentariul si de a-l duce pe unde mai umblu. AST PT. CA APRECIEZ CA FIND CEL MAI PERTINENT PUNCT DE VEDERE VIZAVI DE ARMATA,.mULTUMESC ANTICIPAT

Plano10 spunea...

@Cezar
Poti doar semnala comentariile, dar sa nu le copiezi. Interlocutorul meu nu stie unde postezi tu pentru a da replica.

CEZAR spunea...

@Plano EU m-am referit doar la com. dumneavoastra. cu stima

Plano10 spunea...

Cezar@
Chiar daca! Poti sa dai doar linkul.

CEZAR spunea...

CEZAR spunea...

@Akord- da-o dracu de treaba . nu te ambala asa ca faci omare greseala si in acelasi timp o mare nedreptate. PLANO 10 sustine punctele de vedere pertinente ale militarilor de foarte mult timp si mai mult decat dezinteresat.Sustine cu consultanta juridica la obiect pe toti militarii, de foarte foarte mult timp.Habar nu am cine-i,dar m-am convins ca ,cunoaste foarte bine problematica militara sub diverse aspecte. Personal am copiat de pe blogul lui si nu mi-a interzis niciodata. Pe de alta parte trebuie inteles si el,fiecare vede intai de ograda lui.PS. daca situatia de duce sa ai nevoie de un avocat bun ti-l recomand cu caldura. PSS vezi ultimul lui comentariu raspuns culmea la un prieten scriitor de-al lui si daca nici asta nu te convinge ,iti retrag dreptul de-a mai umbla cu rachete in stare...erectila
9 februarie 2011, 16:57

akord_75 spunea...

nu postez aici.AM ZIS!!

CEZAR spunea...

Hai ma ca nu musca. Spune-i omului tot ce ai pe suflet-contra si suta la suta rezolvati!!!

Anonymous spunea...

Prieteni , cu demnitatea omului întreg la minte , având proprietatea cuvintelor , vă cer îngăduinţa de a consona cu Adevărul , de a intra în alarmă CIVICA şi a vă elibera de angoasele cazone ... Suntem OAMENI şi fiecare dintre noi avem o singură viaţă , o consumăm acum în 2o11 şi nu în 1950-1960 - 1989 ! Vă înşelaţi dacă aţi crede că uit o clipă câte drame se consumă
în spatele cuvintelor ,dar - şi voi şi eu şi toţi românii trăitori ai acestor vremuri avem copii , avem nepoţi . Nu am şi nu am avut intenţia să jignesc pe nimeni , nici măcar să supăr - respectându-vă , mă respect pe mine şi vă asigur că am cei şapte ani de-acasă . Poporul nostru nu poate înţelege lucrurle simple - o casncie se construieşte pe dragoste , adevăr şi încredere .Şi pe multă muncă ! Familia este creţia lui Dumnezeu ! Este o parte din ţară . Nu aceleaşi valori constriesc ROMANIA ? Ce avem , ce vedem ce trăim ? Ură ,minciună , mizerie ,sărăcie , disperare , întuneric - toate negativele răului - creaţiie Satanei. Un onorabil vorbea despre aportul Armatei la zestrea naţională - sugerând paternitatea asupra unor active ! Greşit domnule , sunteţi în eroare , nimic din toate nu are treabă cu armata , nimic - nici Transfăgărăşan , nici Agricutură , nici cutremur , nici Canal, NIMIC !
Nici măcar pensiile de azi nu au treabă cu Armata şi nici cu POPORUL ... Dacă ceva ar fi fost al nostru nu i-am fi lăsat să prăduiască totul în 21 de ani - Este incredibil ce se întâmplă , este de neânţeles că nimeni nu mai poate spune un singur cuvânt - AJUNGE !!! Nu domnule , AICI , nu mai sunt militari şi nici bărbaţi ... Trist , trist dar adevărat . Alex PAROLEA - MOGA www alexparoleamoga @ yahoo.com

CopperNick spunea...

@Moga
Am recitit de cateva ori postarea dvs. Sincer sa fiu nu inteleg ce mesaj doriti sa imi transmiteti mie sau celorlalti.

Cârcotaşu spunea...

Uau! Am scăpat topicul ăsta până acum. O să pun două posturi pe subiecte, nu-mi place să amestec lucrurile.
În primul rând o informaţie de interes, cred eu, anume pensia pe februarie. Nu-i din auzite, e din cont, intrată azi. De data asta s-au ţinut de cuvânt, adică s-a revenit la cuantumul din decembrie (cu scăderea datorată cotei de CAS pe prima mie de lei). S-a plătit şi suma ce a lipsit pe luna ianuarie. Asta-i realitate şi e bine. Pentru lămurire este vorba de o pensie militară care fusese recalculată după salariul mediu pe economie, integral. Acesta ar fi primul mesaj.

Anonymous spunea...

MAESTRE PLANO ,
Cu tot respectul vă inoportunez aducându-vă aminte că Armata este o instituţie de forţă prin care Statul îşi apără interesele naţionale NUMAI de pericolele externe . Armele se folosesc NUMAI în timp de război şi nu împotriva Poporului căci acesta nu poate fi inamicul Armatei . Dreptul la viaţă este drept universal şi suprem şi asupra lui nu poate acţiona o comandă barbară a unui individ în uniformă militară fie el şi general ... Nici în caz de război un comandant nu are dreptul să suprime viaţa celui care dă dovadă de insubordonare . Pentru asta există Justiţie Miltară .Ceea ce s-a înâmplat la Sibiu poate fi calificat drept crimă de război - exces faţă de avantajul militar vizat , omucideri arbitrare , morţi în rândul populaţiei civile . Aceleaşi lucruri la Bucureşti şi în restul Romaniei .
Aşadar ,este evidentă conştiiţa neputinţei în faţa realităţii. Alex PAROLEA-MOGA www alexparoleamoga @ yaho.com

Cârcotaşu spunea...

În al doilea rând trebuie să spun că eram aproape gata să cred că Băsescu nu-i chiar aşa cum se spune, din moment ce uite, SCMD a reuşit să blocheze recalcularea pensiilor militare, fără să încerce nimeni să ne urce-n capul lui Dogaru. Că nu s-a găsit nimeni să ne bage strâmba-ntre noi de să ne păruim, unii pro şi alţii contra.
Da' am răsuflat uşurat, uite că nu se dezminte, uite c-a băgat fitilu', uite că deja s-au găsit destui să sară la bătaie. Deci totu' reintră în normal.
Dacă "scandalul" ăsta ar fi început în vremuri normale, sigur, ar fi fost un semnal de alarmă. Acum însă, pentru mine n-are nici urmă de credibilitate.
Domnilor, ne facem de râs, păstraţi-vă energia pentru manifestări demne de o cauză mai bună.
Pentru cei ce citesc rândurile de faţă fără a fi în cauză încerc să remarc faptul că dacă nu există pădure fără uscături, apăi asta se aplică şi categoriei militarilor, indiferent de grad.
Aşa fiind, ce spune un nea Caisă nu are relevanţă pentru ce înseamnă restul lumii.
PS- Plano, dom'le, bagă opţiunea aia cu obligativitatea logării la postare, că altfel e rău de tot. Cu atâţia anonimi nu se mai înţelege nimic.
După ce şi cum spun, oamenii nu sunt aşa neajutoraţi să nu ştie să-şi deschidă un cont de postac.

Plano10 spunea...

@Carco
Bine, bine, da` ti-ai facut socoteala cat iti iese dupa revizuire, ca sa vezi daca te regul(ariz)eaza la anu` in sus sau in jos?

Plano10 spunea...

@Alex
Sa stiti ca tineretul de astazi este mai relaxat in privinta viitorului sau decat ne lamentam noi... cei mai in varsta.
Si nu pentru ca ar avea o mare doza de inconstienta ci pentru ca are alte repere, diferite de ale noastre, si o buna parte a lui inca traieste din zestrea babacilor.
Cat despre furtul averii publice, ca sa glumim, am putea spune ca a fost cea mai reusita forma de privatizare in Romania. :):)
Ca si in natura, si in chestiunea averilor, nimic nu se pierde, nimic nu se castiga ci totul se transforma... vorba lui Lavoisier . Sau a lui Lomonosov ,cum se invata pe vremea noastra.
Ce se construieste ramane in tara, pamantul nu-l poate cara nimeni in spinare. Cu serviciile ar fi o problema!
-Cand am vorbit de institutiile de forta nu m-am referit doar la MApN.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Chiar crezi că va reuşi să desfiinţeze pensiile ocupaţionale? Pân' la anu' mai va!
++
We'll cross that bridge when we come to it!

Plano10 spunea...

@Carco
Citeste si tu Proiectul Legii pensiilor ocupationale, ca e aci pe Blog, si vezi de are vreo legatura cu pensiile speciale.

Cârcotaşu spunea...

Mă mir că foloseşti termenul "pensii speciale", care de fapt nu există decât în limbajul media din ultimul an, introdus de Băse.

Plano10 spunea...

@Carco
Nu speciale se numea, generic, puzderia de pensii aparute dupa 90,avand ca model de fundamentare pensiile de serviciu militare?

anonim spunea...

@Cârcotaşu 9 februarie 2011, 21:32 :
La cererea dvs. : "PS- Plano, dom'le, bagă opţiunea aia cu obligativitatea logării la postare, că altfel e rău de tot. Cu atâţia anonimi nu se mai înţelege nimic.
După ce şi cum spun, oamenii nu sunt aşa neajutoraţi să nu ştie să-şi deschidă un cont de postac. "

Asa este bine ?

anonim spunea...

Ce am vrut sa spun in postarea anterioara ?
Un "Carcotas" trebuie sa aiba intotdeauna ceva nemultumiri . Corect . Dar cind nemultumirile sint incoerente si nu sugereaza (macar) o cale rezonabila de rezolvare ... devin simple birfe rautacioase ...

Rezolvarea problemei abundentei de "Anonimi" nu consta in obligativitatea logarii cu un cont de "Postac" ... vedeti mai sus (ca si la aceasta postare) ce iese din aceasta obligativitate ...

Rezolvarea ar consta in autoconvingerea acestora ( a 'anonimilor') ca este mai util sa-si stabileasca un pseudonim ... Pe aceasta cale chiar ei insisi si-ar putea urmari/completa/imbunatati postarile/parerile expuse , iar colegii/preopinentii le pot raspunde/completa ... realizindu-se un dialog/polilog care poate fi urmarit si inteles .

Plano10 spunea...

Anonim
Nu abuza de anonimat ca exista rezolvare si pentru asta.
Nu crezi ca printr-un pseudonim constant interactivitatea ar fi mai coerenta?

anonim spunea...

@Plano10 10 februarie 2011, 19:31 :
Asta am spus si eu mai sus ...

Masurile restrictive ale blogului nu pot duce decit la saracirea lui ... asta in masura in care prin 'anonimii' definiti de 'carcotas' trebuie sa se inteleaga ca ar fi vorba despre niste 'nimeni' din punctul de vedere al calitatii intrinseci sau a parerilor lor... Daca este vorba despre asa ceva ... atunci se pot introduce masuri restrictive... blogul devine mai 'elitist' , cu 2-3 conlocutori , care ar putea sa faca schimb de pareri/laudatii si prin simple e-mailuri...

Plano10 spunea...

@Anonim
Bine dar tu chiar ti-ai creat un blogger pe pseudonimul "anonim"
Nu e mare lucru ca fiecare sa-si stabileasca un pseudonim cu care comenteaza si este recunoscut pe orice site.
Asa cum este @ Carcotasu.
Eu zic ca functioneaza inca frica de a nu fi identificat si tras la raspundere pentru opiniile exprimate.

anonim spunea...

@Plano10 10 februarie 2011, 20:33 :
Tocmai asta am incercat si eu sa spun : scurtarea listei de optiuni a meniului "Comentati ca: " nu este o solutie pentru convingerea 'anonimilor' sa-si stabileasca un pseudonim ... pentru ca , daca el vrea sa fie 'anonim' , poate fi 'anonim' si pe 'lista scurta' ...

anonim spunea...

@Plano10 10 februarie 2011, 20:33 :
Nu inteleg ce-ai vrut sa spui cu : "Eu zic ca functioneaza inca frica de a nu fi identificat si tras la raspundere pentru opiniile exprimate. " , atita timp cit si tu esti 'Plano10' , eventual 'Walter' ...

Cârcotaşu spunea...

@ anonim,
Măsurile restrictive ale blogului au tocmai rostul de a face ca vizitatorii să respecte cerinţele deţinătorului blogului, cel ce are drepturi suverane în această materie. Cei ce nu înţeleg să o facă pot pleca fără ca asta să constituie vreo pierdere. De fapt e o "naivitate" să-ţi închipui că dacă nu semnezi în vreun fel, proprietarul blogului are mai puţine informaţii despre tine.
În ultimă instanţă e vorba de respectul minim faţă de cei cărora li te adresezi.

Plano10 spunea...

@Anonim
Eu sun Plano10 oriunde scriu de cativa ani si, in lumea virtuala, sunt cunoscut sub acest pseudonim.Pseudonimul este mai cunoscut decat numele meu.
La fel ii recunosc pe toti cei care semneaza permanent sub acelasi pseudonim.
Este, daca vrei, o regula de bun simt a unei comunicari coeremte si nu cu lovituri din spate.

anonim cindva cu nume spunea...

@Cârcotaşu 10 februarie 2011, 22:53 :
Din afirmatia : "pot pleca fără ca asta să constituie vreo pierdere.' se poate intelege ca ar fi o invitatie/somatie adresata mie ... Nu inteleg in ce calitate ai avea dreptul sa o faci ...

@Cârcotaşu 10 februarie 2011, 22:53 si Plano10 10 februarie 2011, 23:14 :
Se vede ca nu am reusit sa ma fac inteles...
Nici eu nu sint de acord cu abundenta de 'anonimi' ... Eu am vrut sa semnalez faptul ca acest lucru nu poate fi eliminat prin masuri restrictive din partea blogului ( aceste masuri putind fi eludate de catre 'postac') , ci prin masuri de convingere/educare a acestor 'anonimi' , in sensul ca este in beneficiul lor sa aiba un pseudonim...