Un produs Blogger.

duminică, iunie 19, 2011

Alex Parolea Moga catre Monica Macovei despre pensiile magistratilor

36 comments
In memoriam

ALEX PAROLEA MOGA spune:

Excelenţă ,
Doamnă Ministru Monica Macovei –
Ce-aţi zice dacă toţi pensionarii din justiţia din Romania ar suferi o modificare semificativă a pensiei chiar dacă ar trebui să fie încălcate reglementări statuate în legi incusiv în legea fundamentală ?
Observaţi desigur, Ecelenţă, că folosesc literă mică atunci când vorbesc despre justiţie ! Aşadar, dacă Măria sa Poporul va Hotari ca magistaţii pensionari – procurori şi judecători să primească pensii nu de 8o -130 -150 milioane lei pe lună ci doar de 20 de milioane, nu credeţi că ar fi un act de dreptate, parţial rearatoriu ???
Cu tot respectul n-am mai vedea la TV judecători onanişti în exerciţiu conducând autoturismul, judecătoare bete achitate de instanţele supreme, judecători şi procurori în cătuşe … N-ar mai fi zeci de dosare ajunse la CEDO şi milione de euro condamnări internaţionale, vinovaţi în libertate şi nevinovaţi în puşcărie…
La tot ce s-a întâmplat din 22 dec 1989 până acum,  justiţia nu şi-a făcut datoria, prin modul de lucru profund defectuos – este aprecierea şefului statului - ea, justiţia n-a făcut decât deservicii Statului Român. Este penibil să vezi inşi – magistraţi – în cea mai înaltă instanţă, hotărând că pensiile prostimii ar putea fi reduse, ale lor NU !!!
ÎN CE ŢARĂ TRĂIM OAMENI BUNI ?
Solidaritatea este o formă de respect în situaţii critice benefică aproapeleui tău, o stare care te înalţă şi care te identifică cu statutul de OM !!! Teoretic din păcate !
Când lucrurile vor merge şi mai rău să nu uităm să facem inventarul celor 21 de ani trecuţi. O SUTA DE MILIARDE de euro datorie externă !!! Industria şi agricultura în metastază, cinci milioane de analfabeţi, patru milioane de emigranţi, milioane de oameni săraci într-o ţară până ieri bogată … vânzări frauduloase, bănci devalizate, fonduri, privatizări, deturnări, contrabandă – mafie la nivel instituţional. La şase ore un copil abandonat !!! Zilnic accidente, incidente, crime şi sinucideri
. Ajunge, ajunge, OAMENI BUNI !
Vinovaţii au chipuri au nume. Avem însă probleme cu justiţia – ea  TREBUIE să-şi facă meseria .
De ce între 1994- 2001, 2002-2004 nu s-au efectuat acte de cercetare , de ce se vorbeşte de lipsă de eficienţă şi imparţialitate a achetatorilor, de ce sentinţe aiuritoare sancţionate drastic de CEDO ???
Si de ce pensii disproportionate in raport cu prestatiile si cu milioanele de pensii ale romanilor ???
Dumneavoastră puteţi să răspundeţi Doamnă Ministru ?
Alex PAROLEA MOGA Arges

36 de comentarii:

CEZAR spunea...

"Excelenţă ,
Doamnă Ministru Monica Macovei "–
Domnule Moga ma exasperati! de cand sufletul meu nCiunmafaia asta-i Excelenta si Ministru? si de ce va adresati doar uratei ? Doar ea poate sa rezolve ceva?

alex parolea-moga spunea...

Domnule Cezar ,
dacă scuzele mele vă satisfac ,vă rog să le primiţi .Vi le trimit cu sinceritate şi credeţi-mă sunt trist pentru starea pe care , fără să vreau , prin modul de adresare v-am provocat-o . V-am citit toate comentariile , nu v-am ocolit , cred , am convingerea că sunteţi un caracter puternic , drept , temeinic instruit şi destul de înţelept.
Dacă ne putem adresa elegant de ce n-am face-o . În oglinda nevăzută este şi imaginea noastră ...
Cât despre rezolvare - va veni şi vremea aceea . Noi suntem Poporul .
Cu preţuire şi amiciţie , Alex Parolea-Moga

micutzul spunea...

Fara sa fac apologia vremurilor trecute, doresc doar sa remarc ca salariile erau foarte bine reglementate, munca era respectata, iar lenea si mojicia erau adeseori penalizate. Adicatelea vreau sa spun ca un inginer cu vechimea ,, X ,, nu putea sa primeasca mai putin de ,, Z ,, lei. Un maistru avea o retributie minima, un muncitor calificat avea de asemenea un salariu in functie de categorii, sub care nu putea sa fie incadrat.
In zilele noastre, nu conteaza pregatirea, toti sunt incadrati , sau aproape, la salariul minim, statul este eludat, patronii prospera, iar peste cativa ani, care Doamne ce repede trec, angajatii care se vor pensiona se vor trezi in fata unei pensii mizere, fapt ce genereaza pentru viitor, crize profunde si o patura imbatranita si saraca. Toate acestea , se intampla fara ca statul sa impuna masuri stricte si sa stranga cat mai multi bani. Avem ingineri tineri si ingineri cu experienta care au in cartea de munca salariul minim de circa 880 lei. Avem farmaciste, sefe de farmacii cu 880 lei in cartea de munca. Avem contabili sefi cu 880 lei in carte si avem instalatori care primesc 3000 lei in mana dar in carte au 120 lei. Cine pierde ? STATUL PROST si noi toti pe langa el.
In ceea ce priveste magistratii sunt perfect de acord ca merita pensii si venituri decente , dar nu chiar atat de decente. Acesti ,, nesimtiti,, ca si cei din garda financiara, curtea de conturi si mai stiu eu ce institutii au iesit la pensie cu 80 sau 90% din ultimul venit lunar, luna in care au bagat tot ce au putut, spor de zambet, de incruntare, de scremut, de vorbit la telefon, de luat spaga, de inchis ochii in unele dosare, etc. Da sa se revizuiasca pensiile dar decent. In ceea ce priveste faraoana care era beata si a fost achitata, imi este scarba si modul de rezolvare denota caracterul mafiot si de gasca al sistemului. Deci trebuie ras sistemul si insamantat unul nou , de drept. Ca de altfel intreg sistemul romanesc.

Plano10 spunea...

Cezar
La caracterizare pe care ti-a facut-o @Alex eu as completa ca nu esti atat de intelept pe cat esti de instruit!
Apelurile transmise intr-o forma care include si respect fata de destinatar au mai multe sanse sa fie luate in seama.
Blogul fostei ministru MM este citit de toata floarea cea...portocalie!

Plano10 spunea...

@micutzul
Cand vor iesi la pensie, pe principiul contributivitatii, toti cei mentionati de tine vor avea sub 1/2 punct de pensie, echivalentul a 350 lei actuali.
La magistrati sunt mai scandaloase situatiile semnalate in subtitlurile postarii.

Cârcotaşu spunea...

Mda!
Este penibil să vezi inşi – magistraţi – în cea mai înaltă instanţă, hotărând că pensiile prostimii ar putea fi reduse, ale lor NU !!!
Chiar dacă-i foarte bine spus, e tardiv, de fapt fără rost. N-o să le crape obrazul, iar răul a fost făcut, el produce deja efecte. Cazurile de comportament mafiot spun tot.

bazel09 spunea...

@micutzul
Nu faci apologia vremurilor trecute, dar... acele reglementări erau valabile într-un sistem centralizat, care "avea" (contează foarte mult ghilimelele) o piaţă de desfacere continuă/constantă . Iar între naţiuni era acel CAER, care a picat odată cu destrămarea blocului de est.
Într-o piaţă liberă statul nu dirijează economia. Vorbim de cele două componente:cerere şi ofertă, iar ca statul să adune mai mult trebuie să impoziteze mai mult. Ca să nu impoziteze munca, trebuie să impoziteze alte bunuri, care tot oamenii le deţin. Oricum o dai tot nu ne-ar conveni. Principala sursă de venituri la buget sunt impozitele sub diferite forme şi taxele.
Cred că avem o problemă când avem ceva cu patronii care prosperă. Prosperitatea lor înseamnă şi prosperitatea noastră, a naţiunii. Dacă ei ar fi săraci, noi am fi şi mai sărăci. Cu cât faci mai multă presiune pe patronat, cu atât statul pierde mai mult...iar problema salariilor din scripte, arată cât de responsabili suntem. Arată mentalitatea balcanică din sânge. Lipsa de atitudine şi automulţumire. Cred că ar trebui să ne uităm mai mult la popoarele nordice şi să vedem ce au făcut ei ca să le fie bine. În primul rând muncă mai multă şi creierul la treabă, creativitate şi nu cu mâna întinsă să ne dea muncă nu ştiu care guvern sau minister.
Atâta timp cât şcoala romănească îi va învăţa încontinuare pe elevi şi studenţi să-şi caute job la stat, va fi vai şi amar de naţiunea asta. Dacă m-am specializat într-un anumit domeniu, oriunde mă duc trebuie să produc valoare, iar de nu, înseamnă că am ars gazul degeaba. Trebuie să uităm idioţenia aia cu omul nou de pe vremuri, că suntem tobă de cultură generală, informaţii cât cuprinde , dar când vine vorba de competenţe , practică, fapte , suntem zero! Avem maculatură de doctorate tone, dar care n-au produs un leu, ba mai mult, au consumat bugetul bine bine, pentru că era procent la salariu....şi atunci unde este eficienţa ?
Nu e chestiune populistă, dar un neamţ se lasă de muncă la 67 ani. La noi ...care cum găseşte calea de a fenta legal.

Plano10 spunea...

@Carco
Daca te referi la Curtea Constitutionala ai pierdut din vedere ca ea nu face parte din puterea judecatoreasca. De aceea ea are o componență politica.

@bazel09
Sa stii ca cei mai multidintre actualii angajati care vor avea sub o jumatate de punct/pensie, despre care vorbeam mai sus, provin din mediul privat, ala care are firme sarace si patroni bogati si care isi bat joc de angajati, platindu-i cu salariul minim.
Crezi ca gresesc daca spun ca asistam la o exploatare a angajatului? O o sa ma taxezi marxist, nu?

bazel09 spunea...

@Plano10
Aceleaşi principii se aplică şi-n cazul muncii: cerere şi ofertă. O putem numi exploatare în ambele sisteme, atât în cel centralizat cât şi capitalist. Acum poţi alege, dacă vrei munceşti, dacă nu, nu !...numai că, crăpi dacă nu-ţi umpli maţul ;)
Iar de plătit sunt plătiţi aşa cum se înţeleg. Este pur problema lor. Lipsa de cultură a negocierii îi aduce aici cât şi slaba calificare. Aşa ceva nu întălneşti la cei care sunt valoroşi . Ei pun pe masă ce ofera cât şi doleanţele lor, dar în spate au un background cu care pot merge oriunde, iar un patron deştept, pricepe valoarea unui om. Spuneam şi comentariul trecut : lipsa de atitudine şi automulţumire cât şi slaba pregătire, îi pune în postura să accepte orice pe mulţi dintre romănashi.
Cine a desfiinţat şcolile profesionale ?

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Parcă era vorba de magistratură! Nu? Aşa se înţelege. A spus cineva, ceva, despre "puterea" judecătorească?

Plano10 spunea...

@Carco
Daca e vorba de magistratura putem constata ca ei, magistratii, au mai retezat cate ceva din abuzurile puterii executive in domeniul taierii pensiilor.Avem exemplul Hg 735/2010.
In judecarea contestatiilor, au fost ceva mai darnici cu personalul auxiliar din Justitie, grefierii, si cu fostii parlamentari.
Eu sper sa dea solutii asemanatoare si pentru disponibilizati.

CEZAR spunea...

@DOMNUL MOGA-multumesc,m-ati cam,,turtit" dar totusi, credeti-ma-Ciumafaia nu merita,parerea mea!
@PLANO- Ce invidios suntei domnule!!Imi pare rau dar chiar nu am ce face -asta-i situatia!(hi,hi,hi,)

alex parolea-moga spunea...

Prieteni ,
Eu am scris despre o ipotetică stare a pensiilor magistraţilor .Aş fi dorit să nu se scape esenţa .Acum , se înregistreză demersuri ale unor inşi care doar au pus nasul în magistratră gândind la următoarele beneficii - din pensiile ca atare ,evident .
Ar fi prea mult şi ... prea mulţi.
Am cunoscuţi şi prieteni, magistraţi . În ultimele 24 de ore am primit semnale din diverse colţuri ale ţării - majoritatea de la anonimi , oameni cu necazuri , unii sub povara imensei frustrări datorată lipsurilor .Eu sunt ca ei , ca voi ... ca toţi muritorii . Un lucru este sigur - dacă într-o zi chiar nu vor mai fi arginţi , de unde pensiile disproporţionate cu situaţia de fapt - situaţia economică , evident ... Despre solidaritate ,nici nu poate fi vorba deşii istoria în Balcani este plină de pilde .
Am amintit paager despre ,,gafele,, impardonabile ale justiţiei .
Prima ,monumentală ,fiind consemnată în procesul Preşedintelui României Nicolae Ceauşescu .
Au urmat apoi, cele din Dosarul Revoluţiei - un asasinat în masă - uciderea criminală a O MIE DE ROMANI !!! absolut inutil .
Târgu Mureş - martie 1990 , mieriadele şi cohorta aberantă de hotârâri şi malversaţiuni judiciare prin care România a fost pusă pur şi simplu la pământ .
Acum ,domnilor şi onoranţi prieteni , compatrioţi , acum ,chiar se poate vorbi de SUBMINAREA ECNOMIEI NAŢIONALE , se mai poate vorbi şi de COMPLICITATE şi de TRADARE ...
Unde au fost guvernnţii , legislativul ,puterea judecătorească ,ministerul public în toţi aceşti 22 de ani ??? Când deţii portofolii şi puterea , ai doar drepturi nu şi obligaţii şi responsabilităţi ???
Eu altfel am învăţat la şcoală - aceeaşi şcoală pe care au făcut-o şi cei nominalizaţi mai sus, mulţi pensionari astăzi .
Şi pentru că am învăţat ,căci am înţels că o fac în primul rând pentru mine , dovedindu-mi competenţa la un bilant de suflet marcat de cei 60 de ani, vă invit cu sinceritate ,extrem de responsabil, să revedeţi efectele unei stări generate de foame ,datorată sărăciei provocate.
Canibalismul este o componentă a stării dar violnţele şi anarhia ,preced sfârşitul INECHITAŢII forţate ... la care am fost complici !

alexparoleamoga@yahoocom

Plano10 spunea...

@Alex
Cred ca ai ales bine adrisantul, doamna Monica Macovei, cea care se face vinovata de politizarea Ministerului Public, prin schimbarea legislatiei convenite, in 2004, la capitolul,Justitie, de aderare la UE, referitoare la desemnarea sefilor parchetelor.
E greu sa mai sustii, dupa 8 ani de regim Basescu, ca subminarea economica a Romaniei este in curtea Opozitiei.
Punctul slab al infaptuirii actului de justitie este in curtea Parchetelor.
Nu cred ca au specialisti capabili, la nivelul Parchetelor de pe langa Curtile de Apel, sa instrumenteze dosare de subminare a economiei nationale. Si de ar avea, tot nu ar fi vointa necesara, pentru ca ar trebui sa intre in ograda Puterii si nu sunt de acord sefii numiti politic de ministrul Justitiei.

alex parolea-moga spunea...

Aţi înţeles exact .Mă bucur . Un argument în plus de ce PLANO 10 BLOG este în top şi posesor de ... stele !!!
Vă aştept la ...conac . Veniţi prieteni , comanda la ... Cezar !

CEZAR spunea...

@Don Moga- ..pai cu alte cuvinte(mai putin mestesugite) cam de asta ziceam si eu ca ciumafaia nu merita!
Sa inteleg ca sperati sa-i fie rusine citind? slabe sperante!
PS Multumesc pentru incredintarea comenzii!!
Prima masura :Plano primeste dreptul de a fii militar cu drepturi depline,adica-casca,masca si puscoci(pustoaicele le dau mai greu) si boconci sparti!
Va multumesc pentru invitatie la ..conac si pentru conversatie. Considerati va rog ca am onorat invitatia cu cea mai mare placere(virtual desigur)!

Plano10 spunea...

@Alex
Este cam greu cu ...comanda la @Cezar!
El este oltean maritat... tocmai prin Banat! :)

micutzul spunea...

@ Bazel
Regret nespus ca am fost inteles pe dos. Dorinta mea sincera este ca mediul privat sa prospere, sa avem nu sute ci mii de miliardari. Nu sunt un capos sau un indoctrinat comunist si sa nu inteleg ca motorul bunastarii este reprezentat de bunuri si servicii ceea ce inseamna patronat. Eu am o pensie destul de buna si lucrez. In mediul privat. Daca inainte ma trezeam la 06.00 acum ma trezesc la 04.30. Si nu imi e greu. Problema pusa de mine este cu totul alta. Salariile sunt indecente si in special pe categorii cu pregatire, iar mediul privat fenteaza statul prin declararea unor salarii cu mult mai mici decat cele reale. Economia si politica monetara sunt un cerc si toate aceste probleme le resimtim tot noi, in final. Vin in contact cu multi oameni de toate categoriile. Marea majoritate au salarii bune , dar nu in acte. Cine pierde ?
Referirea mea era in special la salariile medicilor rezidenti, profesorilor, economistilor la inceput de drum. Asta nu are nici o legatura cu CAER sau economia comunista. Are insa legatura cu respectul aratat de stat celor care invata, celor care vor reprezenta in viitor motorul economiei private sau reprezentantul statului. Eu vreau salarii decente pentru intelectuali. Dar si o cernere a acestora, fiindca am spus/o de atatea ori, azi tot prostul face ,,faculitate,,...

alex parolea-moga spunea...

La 60 de ani şi o zi ,am râs . De cătănie ! Fiind vorba de un oltean translat în Banat - reiterez invitaţia şi ofer găzduire pe termen nedeterminat la ferma mea.Avem obiective , program lucrativ , interactiv , şi se pleacă şi cu sacoşa pină ... Parol ! Aici vă predau un curs cum să trăim fără pensii - de fapt un curs de supravieţuire . Util ,interesant , cu aplicaţii iminente într-un viitor nu foarte îndepărtat .Din nou ,Parol !
Plano 10,, dacă nu onoraţi promisiunea ,vă dau pe mâna Dlui Boc să vă mai ,,tundă ,, mătrăguna din pensii - tot se pricepe la cosit !
Dincolo de glumă , prietenul micutzul are dreptate . Coroborând prestaţiile cu cheltuiali cu măsură , elimnând furăciunile ,impunând o grilă clară de pensii şi salarii pe o scară de 1-5 ,1-6 totul ar fi sub control .
Numai că ori nu se doreşte lucrul acesta, ori lipseste competenţa . Oricum , şocul vitorului ne va trezi .

Plano10 spunea...

@Alex
Stiti de ce taranu`roman, cam 50% dintre romani, nu se teme de prognozata criza alimentara?
-Cu agricultura sa de subzistenta, taranul roman inca n-a iesit din istorica criza. Ne va invita si pe noi, orasenii, sa ne cultivam terenurile pe care le mai avem pe la tara.
Mi-amintesc cum, prin 1950,dupa foamete, parintii erau obligati de oficialitatile agricole comuniste sa puna grau pe dealurile pe care, pana atunci, nu pascusera decat vitele si pe care nu lucrase alta unealta agricola decat coasa.
Miercuri la 10 sunt pe Valea Valsanului!

CEZAR spunea...

@don Alex-Moga,,La multi ani " cu muuulta sanatate si fericire!!
Nu sunt translat (maritat dupa Plano caruia drept multumire ii mai pun si o ranita militara in spate ,asa cadou pe perioada cat se va bucura de ,,statutul de militar cu norma intreaga) in Banat.Am prins un moment fast ,cand rep. s-au facut ..dupa media de absolvire. am avut de ales intre Bucuresti ,Timisoara,Craiova etc. Multumesc mult pentru invitatie.V-as fi de ajutor caci ma pricep la muncile dintr-o ferma!

bazel09 spunea...

@micutzul
Hai să ne înţelegem. Statul ca să dea ..., trebuie să ia ... prin orice mijloace pe care le are la dispoziţie.
De acord, avem nevoie de oameni valoroşi, să fie bine plătiţi! ...dar problema este cum facem: care segment bugetar este prioritar ! ... şi de unde bani ! Oricât am invoca banii cheltuiţi pe proiecte “nerentabile” sau “inutile”, astea sunt şi ele cerute de anumită categorie ale populaţiei ( de sportivi, de copii etc ) , iar respectivi bani , oricum n-ar acoperi nevoile salariile per lună. Dar, niciodată nu am înţeles de ce la toate negocierile privind salarizarea celor de la stat, cei care îşi fac debutul în sistem sunt lăsaţi de coadă...şi nu de către guvernanţi, ci de cei care îi reprezintă la negociere: lideri de sindicate, reprezentanţii salariaţilor...pentru că nu-i aşa, inclusiv noi am proceda/t la fel: adică cum un răcan să ridice cât un xxxxx . Chestiunea tot timpul va fi subiectivă.
De acord...să cernem, dar e cam târziu. Şi-au intins tentaculele peste tot şi greu poţi face faţă lor, că sunt mulţi şi uniţi !

Plano10 spunea...

@bazel09
O mare palma pe moralitatea patronilor din Romania; cum e posibil ca functionarimea marunta sa fie platita mai bine decat peste 60-70 la suta din angajatii in privat. Si asta in conditiile in care, in paralel, patronii isi ascund profitul.
Repet: nu e normal sa avem firme sarace, cu angajati platiti cu salariul minim, si patroni care intorc banii cu lopata.
Ne mai miram de ce pleaca mana calificata in afara!

bazel09 spunea...

@Plano10
Prietene, te rog verifică. În ţările apusene cei de la stat sunt mai "prost" plătiţi decât în privat. Deci, nu mi se pare ipocrită cererea lor, ci faptul că ei sunt primi evazionişti. Aici sunt de acord cu tine.
La noi cam toţi au înţeles să funcţioneze în zona gri, iar asta aduce pagubă la buget.

Avram Iancu spunea...

@plano10
Va rog sa-mi spuneti sau sa-mi spuna cineva de ce nu se mai intocmesc dosare pentru sotiile fostelor cadre decedate care doresc sa primeasca pensii cuvenite dupa sot dar care pensii sa fie recalculate conform OUG nr.1 /2011.tigri2

Plano10 spunea...

@Avram Iancu
Nu este vorba despre toate pensiile de urmasi ci numai de pensiile de invaliditate si urmasii lor obtinute in conditiile art. 21 si 24 din Legea 80/1995, actualizata.
Este vorba de invaliditati si decese, produse in timpul exercitarii unor activitati militare, ale unor militari care nu au stagii minime de de cotizare pentru a obtine pensie militara(in sistemul public, in prezent)

alex parolea-moga spunea...

Salut prieteni ,


Bucurie mare , Plano , disciplinat şi parolist vine la conac .După cum vedeţi nu l-am pus în ghilimele , el , conacul chiar există ...
Punem de mămăligă cu brânză şi unt , ouă proaspete din cuibare ,ceva peşte proaspăt din heleşteu şi cât punem ţara la cale - pornim grătarul . Atacăm crama şi ,,cucerim ,, butoiul cu tărie bătrână ,printre vechituri găsim o glajă cu vin şi să te ţii ...criză !
Reţineţi , porţile sufletului meu sunt permanent deschise pentru voi prieteni , cele ale conacului se deschid când ajungeţi ...
În rest , să auzim de bine .

Plano10 spunea...

@Alex
Buuun! Pai sa sfidam criza..!!!

CEZAR spunea...

...eu credeam ca doar Dinescu,sfideaza criza in acest mod! Constat ca tainele economiei de piata ,nu au fost taine pt. multi oameni de litere(care in treacat fie spus se zice ca doar viseaza...)Felicitari D.Moga si distractie placuta!! ORDINUL DE LUPTA A FOST DAT

alex parolea-moga spunea...

După ORDNUL DE LUPTA i-am dibuit pe ucigaşii din faimoasa garnizoană Sbiu în dec 89 ... Când va fi gata cartea , vă promit că am să v-o trimit cu gândul bun către un bun prieten .
Spre deosebire de alţii , eu am visat adesea cu ochii larg deschişi ... Viaţa este o construcţie în care cele trei timpuri, atent alăturate - trecut ,prezent şi viitor - te vor feri de surprize şi de perfida criză ...
Este foarte important să vrem . Cu tenacitate ,cu atenţie , cu perseverenţă - vom reuşi . Dacă ne vom cunoaşte ,veţi fi de acord că avem multe lucruri în comun . Inclusiv luciditatea ...
La bună vedere prietene Cezar .

PS
Tatăl fostului primar general al capitalei Viorel Lis , însufleţea agapele în toamnele bogate cu vioara lui măiastră cântând pentru bunicul dinspre mamă ...

alex parolea-moga spunea...

PARAFA SPRE IAD
Autor: Alex Parolea Moga
ISBN: 978-973-750-189-9
Editura: Conphys
Anul publicării: 2010
Pagini: 324
Format: 12X20
Categoria: Drama
Preţ: 28,00 RON
alertă stoc
recomandă unui prieten
contactează-ne prin Yahoo Messenger
adaugă un comentariu
stoc epuizat

Am citit undeva ca " tacerea e o forma de tortura".Pe marginea acestei stari putem discuta ore intregi si putem scrie zeci de pagini.Priviti o carte.Intre paginile ei sunt vieti.A mea, a ta, a lui.Cu greu in cateva seri Alexia a vorbit.A vorbit despre toate cate i s-au intamplat.Si despre toti cei care i-au intrat in viata.Paginile de fata sunt zile si nopti, saptamani , luni, ani.Parte din existenta ei intr-o lume care n-a putut sa o inteleaga si de care n-a fost inteleasa.
OPINIA CITITORILOR

10-04-2011 | | ANDREEA 34 ANI MEDIC
Absolut întâmplător am avut ocazia să mă întânesc cu cartea înr-o vizită la o familie de prieteni . Am citit tată noaptea , recunosc am şi plâns . Lectura te face să intri in rezonanţă , curajul autorului este imens dar dincolo de tragimul indubtabil al trăirii eroienei mărturisira ei o purifică ,o absolvă de întunericul existenţial ,o face să fie precum MARIA MAGDALENA - o aleasă ! Textul curge ,cuvintele sunt simple omeneşti , dau dimensiune unei acţiuni care urcă , te ţine lipit de carte , te apropie de prsonaj eşti la un anume moment prietenul ei , avocatul , duhovnicul căruia i se confesează .... Totul este activ , surprinător real ! A fost o mare bucurie să vad că încă mai putem găsi o carte contemporană scrisă de un cmpatriot . Autorului - graitudine ,cărţii maxime aprecieri !

07-02-2011 | | andu
Cred . fără exagerare că este cea mai bună carte românească din ultimii douăzeci de ani . Un curaj demn de laudă al uni scriitor despre care vom mai auzi . Este viaţa în oglindă a unei tinere într-o lume bolnavă , egoistă , meschină ... adulterul , laşitatea ,mizeriile cotidiene fac parte din reţeta unui supravieţuitor într-o societate în metastaza corupţiei . Acţiunea trece dincolo de frontiere , este un tablou exahustiv , viaţa golită de farduri , reală ,dură , solicitantă ... Sărăcie , foame şi sex ... o triadă care persistă capitol după capitol .Citiţ-o şi veţi vorbi şi celor cunosuţi despre ea . Este o mare şi adevărată surpriză !

Drama - Cele mai vândute cărţi

PARAFA SPRE IAD
Alex Parolea Moga
28,00 RON

micutzul spunea...

@ Plano
Mai frate intr/ale bloguitului. Fi atent aici, Sotia mea are acum 29 de ani vechime, este contabila la o primarie de comuna si de la 1400 de lei a ajuns acum la 890 de lei asalariu democrat pe luna . A venit Curtea de Conturi si conform cu dispozitiile primite , i/a facut salariul la jumatate. Si ce crezi tu ca a facut contabila care acum 7 ani a infiintat primaria ? A zis ,, IMI DAU DEMISIA ,,. Crezi ca a crezuty/o careva ? Dar pe bune, si/a dat demisia . Ma pis pe el de stat. Toata viata mea am servit statul . Eu si familia mea ! Acum sa ma serveasca el pe mine ?

Plano10 spunea...

@Alex
Daca-l chemam maine pe Viorel Liss, o sti el, oare, sa ne bucure auzul cu vreo vioara?

alex parolea-moga spunea...

Vedeţi prieteni drama celui de lângă noi ?
Cu siguranţă soţia MICUTZULUI este la graniţa a cincizeci de ani - a servit statul trei decenii şi acum , acum când statul îi este dator , acesta îi întoarce spatele ...
Ce democraţie , ce solidaritate , ce respect ... E trist , e umilitor şi revoltător deopotrivă . Cei de azi nu putem trăi cu amintiri .
Sunt de acord , lumea este în mişcare , lumea este în schimbare , dar oamenii ar trebui să rămână oameni .
Totul este doar praf în ochi , îmi privesc uneori palmele şi credeţi-mă bătăturile nu-mi aduc nici disperare şi nici dezamăgire ... mă îndârjesc , las uneltele şi trec în spatele cuvintelor - gloanţele mele din arma pe care doar moartea mi-o va lua - scrisul . Nu sunt şi n-am fost mercenar în presă , eu chiar am crezut în această profesie , Primul ziar liber , particular din România - REPORTER - 13 ian 199o este legat de numele meu . Apoi , alături de alţii , nu mulţi ,am făcut să emită primul post TV privat zonal - VALCEA 1 . Când m-am simţit sufocat de minciunile din media , dezinformarea la scară naţională , mizeria şi prostituţia din presă , am închis taraba şi m-am întors la pământ , la livezile mele , la florile mele , la loturile de porumb ,cartofi şi legume învingând dependenţa , respingând compromisul ,salvând speranţa .Mi-am spus că voi reuşi pentru că pot auzi şoaptele pământului .Aşa a fost .
Dar ei , tu , voi , MICUTZUL şi toţi asemeni lui ... ?
Chiar nimeni nu este vinovat pentru starea efectivă a Ţarii Româneşti ?

micutzul spunea...

@ alex parolea-moga
Domnule , pentru a intelege cum gandesc unii, daca citesti si in alta parte ai sa vezi cum spun ca eu scriu cand sunt beat. Pacat este ca nu am voie sa beau, in primul rand si in al doilea ma intreb ce pot sa scriu beat fiind. Pacatul cel mare al natiunii este ca se complace in starea de ,, bine ca nu e mai rau,,. Am spus si spun raspicat ca noi avem nevoie de transplant genetic pentru a deveni demni . Dar cred ca 80% nu ar suporta acest transplant. Am primit o revolutie , pe tava , dar nici dupa 20 de ani ( ca in Dumas ) nu stim cat sa furam, unde sa ne oprim.
Probabil ca puteti sa dibuiti pe cei care in 89 au tras in Sibiu. Este foarte greu sa mai fie trasi la raspundere acum, in primul rand fiindca lor l/i s/a schimbat mentalitatea , modul de gandire si...legile. Problema care o pun eu este...credeti ca in cazul in care la putere vine vreun dement, vor exista subordonati care sa traga in civili ?
Credeti ca daca asa zisii criminali de razboi din fosta Yugoslavie au fost prinsi si judecati, in cazul unui conflict pe criterii etnice ( de actualitate nu ? ) nu vor exista gropi comune ?
Suntem un popor latin cu prea mult sange turcesc si cu apucaturi fanariote.

alex parolea-moga spunea...

Exact ce spuneam , ce spun şi unii dintre prietenii noştri . Cum putem fi socotiţi părinţi onorabili dacă oferim conştient suferinţă copiilor noştri ? Cum putem fi socotiti conducatori onorabili daca cei condusi sufera datorita noua ? Micutzule , socoteşte-mă ipocrit dacă asta îţi face bine dar crede-mă prietene ,eu sunt solidar cu tine , cu familia ta , cu milioanele de oameni care sunt atât de bulversaţi de ceea ce se întâmplă ,încât nu mai ştiu nici ce este bine nici ce este rău ...
Cu siguranţă , asta este TARA mea
dar ăsta este POPORUL meu , al tău ,al nostru ?
L-am recitit pe Drăghicescu , am încercat să iau notiţe din Psihologia Poporului Român , îl recitesc acum cu creionul pe hârtie pe Adolf Hitler - Mein Kampf ... Sunt lucruri incredibile - azi le văd total diferit .
Da prietene , vor trage în noi , vor fi alte victime şi alţi profitori ,vor călca pe mormintele celor sacrificaţi şi vor face ce-au făcut şi acum 22 de ani ... Să ne temem de animalul din om - de întunericul minţii , de fiara dezlănţuită .
Ăştia n-au auzit de AL TREILEA VAL ... nici de PREVIZIUNI ŞI PROGNOZE , n-au înţeles că omul în noneternitatea lui ,prin ceea ce face , poate rămâne - etern !!!
Gândul meu bun vine spre tine , prietene .
Alex