Un produs Blogger.

miercuri, iunie 08, 2011

Te ingrozesti cand citesti ce, se zice ca, discuta Basescu cu pedeleii la Cotroceni, conform surselor wikileaks

6 comments
Textul integral il cititi daca dati clik pe blogroll, linkul Wikileaks.

Redau doar un fragment si ma intreb de ce n-au fost chemati la Cotroceni si cei  de la DGIA?

"Basescu s-ar fi intalnit duminica seara 5.iunie, cu membri ai conducerii PDL, La intalnire ar fi participat 16 lideri ai PDL, inclusiv premierul Boc. la care s-a adaugat ministrul Apararii, Gabriel Oprea si seful SRI. Discutiile au pornit de la o informare secreta, ajunsa la Cotroceni, in legatura cu existenta unei stari de "neliniste crescanda" in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania si nu numai. Cei prezenti si-au exprimat neincrederea ca pot fi generali ai armatei care sa se implice in actul administrativ guvernamental, datorita interzicerii prin statutul cadrelor militate a implicarii in viata politica. 
Basescu a reluat stirea dupa care l-a invitat pe seful SRI sa faca o sinteza a celor aflate de servicii. Acesta a explicat ca".. unele cadre de raspundere cu inalte funcii in armata si garnizoanele din teatrul transilvan si-au exprimat intr-un cadru restrans nemultumirea si iritatea ca propunerea guvernului de aprobare a noii administrari teritoriale pe regiuni si desfintarea judetelor (neconstitutionala in prevederea actualei constitutii) ar fi un pericol pentru integritatea viitoare a frontierelor si integritatii statului Roman , in contextul ofensivei magiare interne si externe pentru crearea unei enclave minoritate in inima statului roman, ce ar destabiliza in mod voit, unitatea teritoriala actuala si in perspectiva prin dorinta treptata de creare a unui stat maghiar in transilvania si unui coridor terestru pana la patria mama"

6 comentarii:

bazel09 spunea...

Vreau să cred că nu eşti naiv!

Plano10 spunea...

@bazel09
Nu intr-atat incat sa cred ca, in conditiile aproape dramatice in care ne aflam, nu se poarta si asemenea discutii; atat intre militari cat si la Cotroceni.

Argus spunea...

Nu cred ca ar trebui nici sa ne ingrozim si nici sa dramatizam masurile ce vizeaza reimpartirea administrativa a teritoriului. Proiecte exista de pe vremea guvernului Nastase,ce s-au creionat imediat dupa intrarea in UE. Acum se incearca o solutie optima.
Miscarile autonomiste ale maghiarimii din zona secuiasca au creiat insa o anumita teama pentru integritatea tarii,legata de noua configuratie posibila a administratiei teritoriale (alimentata din plin si de presa si televiziunile opozitiei) care se propaga, probabil, si in armata. Este firesc, ca SRI sa detecteze si sa informeze din timp factorii decizionali despre stari de spirit nefavorabile. De aceea avem servicii de informatii.
Se pare ca, pe de o parte tocmai pentru descurajarea tendintelor autonomiste maghiare, iar pe de alta parte pentru risipirea temerilor de dezintegrare teritoriala,se evita o solutie de impartire pe 16 judete (care ar fi implicat un judet secuiesc) si se opteaza pentru doar 8 judete, situatie in care judetul central va include nu doar trei ci sase actuale judete,(Brasov,Sibiu,Alba, Mures, Harghita, Covasna),noul judet avand o populatie majoritar romaneasca.

karadeniz spunea...

Dacă această discuție a apărut în mass-media înseamnă că s-a voit acest lucru. România a căzut prea jos ca să se mai poată ridica de la sine. E nevoie de un șut în fund. Problema este cine și când îl dă. Dacă așteptăm o soluție de la clasa politică, cea care ne-a adus în această stare, o să așteptăm mult și bine.
Chiar dacă sunt ceva semne că ar încerca o reformă, puțini cred în acest miracol, e mai degrabă o încercare, sub masca schimbării, de a scăpa de tragerea la răspundere. Statul de drept, prin acțiunile sale îndeamnă de fapt la nesupunere civică. Și ea se va produce, mai devreme ori mai târziu. Ținând seama de măsurile și acțiunile din ultimii doi ani, care, sub masca reducerii cheltuielilor bugetare, au avut ca scop divizarea și culpabilizarea în fața altor categorii sociale a militarilor și polițiștilor este clar se va produce destul de curând. O revoltă populară poate fi ușor deturnată de la sensul ei și dacă le dai maselor câteva victime te poți sui repede pe TAB-ul revoltei , dar dacă e condusă și coordonată de oameni capabili rezultatul va fi aducerea în fața justiției ( una reală nu cea de acum) a majorității celor vinovați și obligarea acestora să restituie ceea ce și-au însușit pe nedrept.
Supapele de siguranță: criza economică, greaua moștenire a regimului comunist ori a guvernărilor anterioare, mineriadele, seceta, ploile, gerul, rușii, terorismul, sfârșitul lumii, divizarea categoriilor sociale, vameșii, ungurii, țiganii, exploziile solare – nu mai fac față. Încet, încet, tot omul de rând își dă seama de cauzele reale și adevărații vinovați.

Plano10 spunea...

@karadeniz
Nu exista alta supapa de siguranta decat demisia actualei guvernari, inainte de producerea unor evenimente ireparabile.
Sa nu cadem in plasa propagandistilor portocalii care, pentru a justifica incompetenta actualilor guvernanti,trambiteaza aceasta periculoasa lozinca a incapacitatii intregii clase politice de a oferi solutii de redresare.
Aceasta lozinca indeamna, de fapt, la actiuni extremiste de preluare a puterii in stat.

mos alecu spunea...

Toate bune , frumoase si interesante ... "neliniste crescanda" in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania si nu numai." ... dar "Armata din Transilvania" nu mai exista ca structura organizatorica (in Transilvania exista o divizie - intr-adevar in limbeza i se spune DIVISION- care este doar una si are un singur comandant); divizioane nu mai exista in trupele de uscat (toate structurile de acel fel sint 'batalioane') ...