Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 30, 2011

Cetatea Dracula din Bucuresti, ascunsa turistilor

12 comments
Cred ca putini bucuresteni stiu ca exista in Bucuresti, in Parcul Carol, fost Parcul Libertatii, un Castel Vlad Tepes, in miniatura, copie a Cetatii Poienari din judetul Arges.
A fost ridicat de Carol I, un admirator al lui Vlad Tepes, si a fost inaugurat în 1906 în cadrul Expoziţiei Generale a României, organizată în Parcul Carol cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a regelui.
Din 1922 a primit destinatia de cazarma pentru soldatii care aveau in grija Monumentul Eroului Necunoscut. A ramas in custodia Armatei in perioada comunista si din 2004, dupa renovare, a devenit sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor. Din Turnul castelului se poate privi panorama Parcului Carol si a Bucurestilor.
Armata refuza sa puna in valoare acest obiectiv turistic, existent deja in cataloagele internationale de turism prin brandul DRACULA.


Imagine din cataloage din strainatate
Imagini ADS

12 comentarii:

 1. @ CORLEONE
  ACTUL DE LA 23 AUGUST ....REGELE MIHAI CU SERVICIILE AMERICANE !
  DELA CAROL LA DUDA
  Casa Regala Romana este un departament al securitatii. Colonelul Duda conduce actiunea de distrugerea monarhiei impotriva intereselor romanilor.
  Am trimis un ultimatum Printului Duda.
  Voi dovedi cu documente indubitabile despre actul de la 23 August. El a fost o actiune a serviciului OSS american cu REGELE MIHAI. Abdicarea a fost datorata sfatului sefului OSS Frank Wisner....consilier si prieten.
  Faptul ca adevarul este ascuns face jocul lui Basescu si comunistilor.
  Rusii si partidul comunism au fost anuntati in ultimul moment,
  Basecu a spus ca regele a fost sluga rusilor.
  In cazul ca aceasta casa regala a securitilor nu va spune adevarul nu va ramane sa dovedesc contrariul.

  RăspundețiȘtergere
 2. @ CORLEONE
  DELA MONARHISM LA DUDISM
  ABDICAREA DE LA TRON AL REGELUI MIHAI !

  
Majestatea Sa Regele Mihai a facut o declaraţie de sprijin pentru candidatura prezidenţială a Principelui Radu, pe 23 aprilie,2009 de Sf.Gheorghe. Sprijinul unui rege pentru un candidat republican, membru al familiei sale, nu are precedent in istorie. Un rege are indatoriri deosebite si privilegii speciale. In momentul in care incalca legea fundamentala si devine adeptul unei guvernari republicane, el pierde automat tote privilegile acordate Casei Regale de statul roman. Abdicand de la conceptul de monarhie constitutionale, el deschide calea unei succesiuni directe la tron. Tinand seama ca constitutiile republicane au fost aduse pe turela tancurilor sovietice sau prin tarnoacoapele minerilor,ele sunt neavenite si ilegale. Constitutia din 1923 este singurul act prin care se afirma vointa democrata a poporului Roman. Monarhul nu are in prerogativele sale schimbarea constitutiei .

  RăspundețiȘtergere
 3. @Robert
  De ce folosesti hartia igienica pt stersul gurii?

  RăspundețiȘtergere
 4. @ CORLEONE
  Banuiam ca nu stii cum si pentru ce se foloseste haria higienica.
  Viata nu este usoara si mai ai de invatat multe.

  RăspundețiȘtergere
 5. Robert
  Constitutia REPUBLICANA prezenta este adoptata de un parlament democratic si european si validata prin doua referendumuri, in 1991 si 2003.
  Fugi de-aci cu snoavele de 2 bani. Nici tu nu crezi in monrhie! Esti prea rebel ca sa te comporti ca un supus...

  RăspundețiȘtergere
 6. Tinand cont ca faraonii au fost detronati de regi si imparati,deci acestia sunt impostori, EU VREAU FARAON in romanica

  Da doamne sa-si depuna CV-ul Skiuc ca eu sunt trup si suflet pentru el cu decat maimutoii ailalti

  RăspundețiȘtergere
 7. @plano 10
  io cred ca asta a halit ceva overdose LSD ca una-i scrii si el alta raspunde

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Plano10
  Zilele trecute Montenegu a devenit monarhie. Reforma Romaniei va incepede la varf.
  Monarhia asigura neutralitate si stabilitate politica. Esti un om cult si probabil inteligent. Un presedinte care nu este al tuturor ci nimai al partidului de guvernamant este nefunctional si periculos pentru democratie.
  Romanii sunt inteligenti si pot sa se conduca singuri dar nu in acest moment. Actuala clasa politica in care fiecare parlamentar este "un om de afaceri " interesat sa fure cat mai mult, nu poate creia conducatori interesati spre binele tarii.
  In acest context am fost pentru proiectul Iohanis.
  Monarhia poate sa fie o solutie pentru ca nu exista alta. Daca ai o solutie
  te rog sa o expui pe acest blog.

  RăspundețiȘtergere
 9. Salut Plano!
  In anul acesta am vazut si fotografiat aceasta cetate, de zeci de ori. Motivul? In acel parc obisnuieste fiica mea sa-si faca pozele pentru blogul ei. Una din poze, care are pe fundal, discret, acest castel, a fost publicata pe prima pagina a unei reviste americane de moda. Poza am realizat-o chiar eu!
  S-auzim numai de bine!

  RăspundețiȘtergere
 10. Felicitari @Ica
  Am si specificat ca este preluata de pe un catalog din strainatate.
  Mi s-a parut cea mai reusita din tot ce am gasit pe net

  RăspundețiȘtergere
 11. Multumesc Plano! Si ieri am fost pe acolo. Chiar ma gandeam ce frumoasa este aceasta copie a castelului contelui Dracula. Nu inteleg de ce madame ministru (ptiu drace!) nu popularizeaza acest obiectiv.

  RăspundețiȘtergere